|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2791 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 354
|
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#2792 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Miluchova ,bardzo dziekuje za info najwazniejsze ze moge zrobic od razu
sa dwa rozne srodki a zAlfaparfu na jednym pisze ze przeznadczony do domowego uzytku a na drugim ze do profesjonalnego ....z tym ze po tym pierwszym nie obiecuja zbyt duzo a fryzjerka bez mojej wiedzy uzyla wlasnie jego stad te reklamacje .MImo iz moje wlosy sa proste ,maja lekkie spuszenie i lekka fale na koncowkach wlosow Alfaparf nie poradzil sobie z tym ,wlosy sa proste i blyszczace do pierwszego mycia a potem tylko bardziej dolikatne w dotyku ale moze moje wlosy tak reaguja?? Z tego co sie doczytalam o tym srodku on w wiekszosci przypadkow daje taki efekt ,za jakies dwa tyg zrobie Encanto i wtedy bede miala porownanie a na razie jeszcze raz dziekuje
|
|
|
|
#2793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten zestaw do u¿ytku domowego ma tylko mniejsze pojemno¶ci (na raz) i jest tylko reklamowany jako domowy. Wrzucam zdjêcie z opakowania. ImageUploadedByWizaz Forum1434790110.308140.jpg Normalnie jest, ¿e do u¿ytku profesjonalnego. To ten sam produkt mo¿esz sprawdziæ na stronie producenta |
|
|
|
|
#2794 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 824
|
Witam
Dziewczyny czy robi³a która¶ z was kp mark± CHI ?Fryzjerka do której siê wybieram pracujê na tym.A czytam w±tek i jeszcze nie spotka³am siê aby która¶ z was robi³a chi.Ja najchêtniej zrobi³abym encanto,ale sama absolutnie siê nie podejmê i nie znam nikogo w Szczecinie kto pracujê na encanto
|
|
|
|
#2795 |
|
Przyczajenie
|
mam info od fryzjerki ktora mi robila prostowanie i wierzylam jej na slowo ,ona uzyla sformulowania ze ten pierwszy srodek jest metoda expresowa i on tylko wygladza a ten drugi robi sie troszke dluzej i ten prostuje .Znalazlam w necie rzeczywiscie dwie rozne keratyny z alfaparf .W moim wypadku zaden sie nie sprawdzil ,wyrzucilam 240 zl w bloto ,potem jak sprawdzilam ze srodek moge kupic za 70 zl rece mi opadly bo do wykonania Alfaparfu pani zadnych specjalnych umiejetnosci fryzjerskich nie wykazala,za to uraczyla mnie historiami jak wygladaja wlosy spalone keratyna...zamawiam kratyne i robie sama tym razem enkanto
Edytowane przez deszczowelato Czas edycji: 2015-06-21 o 13:58 |
|
|
|
#2796 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2797 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
Cytat:
widzê tu negatywne opinie (na kilku ostatnich stronach), wiêc zwyczajnie pytam. zapytam inaczej: wiem, ¿e s± tu dziewczyny, które eksperymentowa³y z ró¿nymi produktami. ja wiem, ¿e nie dam rady po raz 3 z encanto, muszê znale¼æ alternatywê. fryzjerka poleca alfaparf, tu czytam negatywne opinie. mo¿e jednak s± tez dziewczyny zadowolone? a mo¿e kto¶ poleci co¶ innego? true keratin? co¶ innego? |
|
|
|
|
#2798 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2799 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 24
|
Hej dziewczyny,
raz tu pisa³am, ale wtedy nie uzyska³am odpowiedzi no i siê nie odwa¿y³am... Od tamtej pory du¿o czyta³am o keratynie i prostowaniu ni±, ale jednej informacji nie zauwa¿y³am. Czy np. encanto lub alfaparf powoduj± wype³nienie, które widoczne/odczuwalne jest jako pogrubienie w³osa/kucyka? Takie odczuwalne, widoczne?? Pytam, poniewa¿ mam bardzo zniszczone w³osy, przesz³am na naturaln± pielêgnacjê ale po latach rozja¶niania, w³os jest bardzo cienki i delikatny. Zawsze by³y proste, ten efekt mnie nie interesuje, bardziej od¿ywnienie/odbudowanie... Dlatego encanto czy alfaparf? Który "pogrubi" w³os??
|
|
|
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 631
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2801 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
ja nie zauwa¿y³am pogrubienia kuca, raczej wrêcz przeciwnie. mam po³owê w³osów tych co zazwyczaj.
robi³am encanto. je¶li chcesz tylko od¿ywienia, to s± specjalne preparaty keratynowe od¿ywcze, które nie prostuj± w³osów. |
|
|
|
#2802 |
|
Rozeznanie
|
Umówi³am siê na kp w salonie.Produkty chi enviro.Bardzo chcê,ale i siê cykam
|
|
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 25 231
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2804 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
Witam
Czy taki sk³ad maski mo¿na stosowaæ po prostowaniu kreatynowym : Aqua,Cetearyl alcohol, Aloe juice, Cetyl Esters, Glycerin, Juniper communis fruit extract, Behentrimonium Chloride, Panthenol, Cetrmonium Chloride, Parfum, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid , Cl7789l Z góry dziêkuje i pozdrawiam |
|
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2806 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
|
|
|
|
#2807 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 82
|
Hej Dziewczyny, jestem po keratynowym prostowaniu w³osów w JLD (maj± promocje do koñca czerwca, jak pewnie wiecie) i w zwi±zku z tym szukam kosmetyków do w³osów. Mam kilka rozpoczêtych od¿ywek, ale obawiam siê, ¿e nie mogê ich u¿ywaæ. Czy bêdzie kto¶ tak mi³y i rzuci okiem na sk³ady?
|
|
|
|
#2808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2809 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 82
|
|
|
|
|
#2810 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
Dziewczyny 2 dni temu zrobi³am encanto i nie jestem zadowolona
Najpierw przerazi³am siê, bo nie mog³am wysuszyæ keratyny - moje cienkie w³osy do ramion suszy³am przez dwie godziny- to by³ horror. Potem nie mog³am zmyæ od¿ywki i w³osy by³y obci±¿one. My³am je wczoraj dwa razy, nie b³yszcz± tak jak po u¿yciu chocochoco i gdy s± mokre s± strasznie sztywne- nie jestem w stanie w³o¿yæ w nie palców by przeczesaæ. Gdy wyschn± jest lepiej, ale i tak mnie to nie satysfakcjonuje a na suszarkê nie mogê patrzeæ. Strasznie zrazi³am siê do keratyny
|
|
|
|
#2811 |
|
Zadomowienie
|
A ja zrobi³am eksperyment i do 40ml alfaparfu dorzuci³am 5ml keratyny hydrolizowanej i tak± mieszank± prostowa³am. Stwierdzi³am, ¿e i tak mam w³osy zniszczone (yup, spali³am z³± farb± w³osy, brawo ja), wiêc najwy¿ej czeka mnie pixi. Szczerze mówi±c prostowa³am i widzia³am dziwne rzeczy dzia³y siê z w³osami, w sensie wykrêca³y siê momentami, trochê sie przerazi³am, ale po umyciu bajka xD w³osy miêciutkie i wyg³adzone
![]() narazie nie chwalê siê w³osami, bo maj± paskudny kolor. Dam znaæ, jak eksperyment bêdzie siê trzyma³ :P planujê farbowanie na 20 lipca. Je¶li chodzi o zdjêcia przed i po, to zrobi³am, ale muszê je w koñcu zrzuciæ. Swoj± drog± wydaje mi siê, ¿e znowu niewiele widaæ, bo w³osy mam proste, wiêc wygl±daj± ca³y czas tak samo. Pojedyncze, pourywane w³osy siê przyliza³y, ca³o¶æ jest jak ju¿ mówi³am miêkka. Kolor zszed³ dwa tony, koñcówki miêkkie, ca³o¶æ miêsista jak po encanto. Na krok z dodaniem keratyny zdecydowa³am siê, bo alfaparf ma jej za ma³o w stosunku do encanto, a zauwa¿y³am, ¿e moje w³osy pragnê³y keratyny od jakiego¶ czasu i po ka¿dej keratynowej masce by³y idealne.. no to tak z g³upoty mi wpad³o i powiem szczerze, ¿e siê spisa³o, bo mogê teraz od¿ywki nie nak³adaæ, w³osy i tak wygl±daj± super. Nie wiem, ile trwa³ zabieg, ale mniej ni¿ godzinê mi zesz³o dodatkowo brak³o mi preparatu na jeden pasek w³osów, taki mo¿e 3cmx2cm kawa³ek, tak¿e porównuj±c dotykowo te w³osy s± bardziej szorstkie od tych zrobionych i trudniej siê rozczesuj±. @kasza80 jak tam w³osy po coco? |
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 555
|
Jak kto¶ robi³ zabieg w domu i tym samym preparatem u fryzjera to mo¿e to porównaæ?
|
|
|
|
#2813 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
zebra³am siê w koñcu na odwagê i postanowi³am dokonaæ zakupu
mam w³osy d³ugo¶ci nieco za zapiêcie od biustonosza do¶æ wysoko cieniowane wiêc zdecydowa³am siê na 100 ml, chocia¿ ró¿nie tam sprzedawcy zalecaj±. Wybra³am encanto ze wzglêdu na najbardziej widoczny efekt, ale...... siedze teraz ju¿ godzine i nie wiem w koñcu co na tym allegro wybraæ. Uwa¿am, ¿e to spore ryzyko, bo boje siê jakich¶ podróbek. Mo¿e która¶ mog³aby pomóc mi w ostatecznym wyborze ze wzglêdu na obszerne do¶wiadczenie w tej kwestii. Polecani na pocz±tku tego w±tku sprzedawcy ju¿ nie sprzedaj± tych produktów. Obra³am sobie kilka aukcji (nie wiem czy mogê tutaj linkami bezpo¶rednio :P ) To s± takie co do których mam w±tpliwo¶ci: http://allegro.pl/ntbk-prostowanie-n...248264089.html co to w³a¶ciwie jest? bo nie jest to opisywane przez Was COCOCHOCO ani chyba te¿ encanto jak mówi tytu³ aukcji http://allegro.pl/coco-keratyna-pros...275946934.html to encanto, coco czy co? bo nawet zdjêæ nie maj±... kusi mnie tez ta kativa bo ma dobr± cene http://allegro.pl/kativa-keratyna-pr...362728039.html Te wychodz± w ca³kiem fajnej cenie, ale sama nie zaryzykuje nie wiedz±c co to. Kurcze no idiot jestem w tym wzglêdzie |
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 126
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2815 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 437
|
Cytat:
Po miesi±cu byly fajne. Moze i powtorzê Cytat:
oszczedniej na razi ez odzywka po myciu. Dojd±.
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2015-06-25 o 23:07 |
||
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co dziewczyny pisa³y, kativa mo¿ne byæ fajna, dosyæ dobrze prostuje jednak nie od¿ywia a¿ tak bardzo jak inne preparaty
|
|
|
|
|
#2817 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
|
|
|
|
#2818 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 705
|
a Twój eksperyment jest na starej wersji alfaparf? Czy z t± piank±? Tej starej wersji ju¿ chyba nie idzie dostaæ w tych ma³ych zestawach.
Ja po prostu jestem tak zalatana, ¿e nawet nie mam czasu Wam napisaæ. Zdjêcia s±, my³am ju¿ dwa razy i jeszcze dzi¶ Wam zdam relacje |
|
|
|
#2819 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Robi³am wczoraj prostowanie u fryzjerki, niestety nie przyszlo mi na mysl zapytac jakiej firmy sa produkty, natomiast oczy mi ³zawi³y tak , ze dala mi maseczke na twarz
zaplacilam 200 z³ co uwazam za niska cene poniewaz w mojej okolicy taki zabieg chodzi po 400 z³. Jestem zadowolona z zabiegu bo mialam niezle suche i zniszczone wlosy co widac na zdjeciu. Robilam wczoraj ale jeszcze nie mylam wlosów, nie mam szamponu Babydream dlatego pewnie umyje alterra. dodaje zdj przed i po
|
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 655
|
Cytat:
![]() Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb Edytowane przez SceneQueene Czas edycji: 2015-06-26 o 15:36 |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

sa dwa rozne srodki a zAlfaparfu na jednym pisze ze przeznadczony do domowego uzytku a na drugim ze do profesjonalnego ....z tym ze po tym pierwszym nie obiecuja zbyt duzo a fryzjerka bez mojej wiedzy uzyla wlasnie jego stad te reklamacje .MImo iz moje wlosy sa proste ,maja lekkie spuszenie i lekka fale na koncowkach wlosow Alfaparf nie poradzil sobie z tym ,wlosy sa proste i blyszczace do pierwszego mycia a potem tylko bardziej dolikatne w dotyku ale moze moje wlosy tak reaguja?? Z tego co sie doczytalam o tym srodku on w wiekszosci przypadkow daje taki efekt ,za jakies dwa tyg zrobie Encanto i wtedy bede miala porownanie a na razie jeszcze raz dziekuje

Dziêkujê
Najpierw przerazi³am siê, bo nie mog³am wysuszyæ keratyny - moje cienkie w³osy do ramion suszy³am przez dwie godziny- to by³ horror. Potem nie mog³am zmyæ od¿ywki i w³osy by³y obci±¿one. My³am je wczoraj dwa razy, nie b³yszcz± tak jak po u¿yciu chocochoco i gdy s± mokre s± strasznie sztywne- nie jestem w stanie w³o¿yæ w nie palców by przeczesaæ. Gdy wyschn± jest lepiej, ale i tak mnie to nie satysfakcjonuje a na suszarkê nie mogê patrzeæ. 
)