Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 4 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-17, 21:06   #2821
kana158
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 4

Hej, u nas skok w pełni, ale mi dziś Zosia ćwiczenia zorganizowała 😝 dobrze, że mama na urlopie i mi pomagała, bo inaczej byłoby ciężko. Ja w ogóle nie rozumiem co to dziecko wymyśla, dziś nie pozwalała uśpić się inaczej niż "na stojąco", należała się już przez 3 mies i ma dość. Absolutnie nie lezymy, no chyba ze do zabawy.
Widzę, że pojawił się temat "dobrych rad". Cale szczęście u mnie tylko teściowa w takimi wyjeżdża, ale M ja szybko gasi przypominając, że to nie PRL... Ale trzeba jej przyznać, że w gledzeniu wytrwała jest franca 😝
W tym tyg raczej uda się uniknąć spotkania z nią, bo padła nam klima w aucie, a na takie upały to nie ma opcji abym się gdzieś z Małą bez klimatyzacji wybrała, wiec do teściów nie pojedziemy... Ufff 😀
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 21:09   #2822
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Kochana biedna jesteś przy tym swoim synku. Oby się wreszcie po tych zmianach wszystko unormowalo no i udanego wypadu nad jezioro!

GOSIAK super prezenty od lovi!

BLACK współczuję kłopotów z ubezpieczalnia oby udało się mniej zapłacić!
Dzieki kochanie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Właśnie jem juz chyba 3 opakowanie i to moje lodowe odkrycie smakuje przepysznie!!! Polecam
Niebo w gębie Załącznik 6018893

mniam!

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Ja sobie przypomniałam, ze laktator nieumyty i po drodze jeszcze naczynia i blat ogarnęłam i dopiero teraz bede otwierać ;p jeszcze nie próbowałam

hehe wiem cos o tym

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Hej, u nas skok w pełni, ale mi dziś Zosia ćwiczenia zorganizowała 😝 dobrze, że mama na urlopie i mi pomagała, bo inaczej byłoby ciężko. Ja w ogóle nie rozumiem co to dziecko wymyśla, dziś nie pozwalała uśpić się inaczej niż "na stojąco", należała się już przez 3 mies i ma dość. Absolutnie nie lezymy, no chyba ze do zabawy.
Widzę, że pojawił się temat "dobrych rad". Cale szczęście u mnie tylko teściowa w takimi wyjeżdża, ale M ja szybko gasi przypominając, że to nie PRL... Ale trzeba jej przyznać, że w gledzeniu wytrwała jest franca 😝
W tym tyg raczej uda się uniknąć spotkania z nią, bo padła nam klima w aucie, a na takie upały to nie ma opcji abym się gdzieś z Małą bez klimatyzacji wybrała, wiec do teściów nie pojedziemy... Ufff 😀
Hehe fajnie;-)
Obys odpoczela..u nas tez skok chyba
.

Lece myc zeby i spac. Dobranoc
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 21:11   #2823
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Po tej kupce ,kapieli i mleku moje dziecko zasnelo po jedzeniu i juz sie nie obudzilo!!! Szok jakis! Zawsze go usypiam i budzi sie 3-4razy i dopiero potem spi juz na dobre..tzn na kilka h. Ale pewnie ta kupka go uspokoila bardzo
Super! Trzeba cieszyć się chwilą! 😀

U nas chociaż tyle, że czy jest skok czy nie to noce są przespane. Dzień może być ciężki, ale kapiemy, karmimy i max 30min usypiania i o 21 dziecko ładnie śpi. Później 23 karmienie na śpiocha, zmiana pieluchy na spiocha i Mała budzi się 5-6 rano, zje i dosypiamy do 8.
Stary 2015-07-17, 21:13   #2824
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:

U nas chociaż tyle, że czy jest skok czy nie to noce są przespane. Dzień może być ciężki, ale kapiemy, karmimy i max 30min usypiania i o 21 dziecko ładnie śpi. Później 23 karmienie na śpiocha, zmiana pieluchy na spiocha i Mała budzi się 5-6 rano, zje i dosypiamy do 8.
Kurde ja nie umiem na spiocha karmic
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 21:16   #2825
niunka2015
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
hmmm ciekawe jak to jest w koncu, ja tam malej od poczatku moczylam uszka, zreszta ona sama na sile sobie je chciala/chce moczyc

moze ona po prostu nie lubi sie kapac.. ja na poczatku moja tetrą przykrywalam i to pomagało

My probujemy sie zapisac u nas nazywa sie to babyschwimmen i kolejki sie ustawiaja :/ kobiety jesszcze przed narodzinami chca rezerwowac miejsca hehe ale fajna sprawa to jest, ja sie juz nie moge doczekać, startujemy 10 sierpnia z kursem
i wlasnie robia je od 3 miesiaca zycia

Bidulko ja jestem a raczej bylam heh ratownikiem wodnym kiedys zreszta plywanie we krwi, moj ojciec jest zawodowym plywakiem, zreszta dalej uprawia ten sport, ale juz jako pasje.
jak sie kiedys spotkamy gdzies nad jakas wodą to Cie naucze hehehe albo chociaz naucze Cie 'jak sie nie utopic' a to tez sztuka, ale do ogarniecia, nawet dla osoby ktora nie potrafi plywac, no chyba ze masz baaaaaaaardzo poryta psychike na tym punkcie to moze byc ciezko, ale sprobowac zawsze warto

Tyle mialam zapisanych na lapku cytatow :P reszte musze doczytac
Boze jeszcze jestem nie spakowana wyobrazcie sobie ... a jutro 7.30 wychodzimy z domu. Malej chyba skok minal (tfu tfu) spala dzisiaj w nocy normalnie 8 godzin, w dzien kochana.
W ogole to nie wiem juz co robic.. Ostatnio jezdze z mala w maxicosi i jest spokoj i cisza a mala prze szczesliwa.. ZERO jekow... oglada swiat. ale kurde nie moge z nia tak wiecznie bo przeciez takie male bobo to na plasko musi lezec.. i jestem w kropce.
no i kupilam zyrafke Sophie
i sukienke w Calzedoni dla siebie, a co !

dobra, pora sie pakowac... ogolnie to mam 10 stron do nadrobienia na wizazu

haha śpiewam jakies glupoty małej, a ona sie tak cieszy slodkie to, a takie rymowanki jej zapuszczam, albo po prostu mowie do niej jakies proste rzeczy w rytmie jakiegoś najnowszego hitu ktory mam w glowie, a ona zaciesza <3
- zeby nie bylo! mądre rzeczy oczywiscie tez jej opowiadam
Ja zaluje ze z synem nie chodzilam na ten kurs, bo u mnie tez jest.a z dwojka nie dam teraz rady, napisz jakie wrazenia jak juz bedziesz chodzic

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Ja też bym zjadła taki zestawik uwielbiam oscypki z zurawina

No super

SYLWIA super zakupy! My też mamy te body z guzikami z pepco świetne jest na upał i mały w nim się pięknie prezentuje. Oczywiście moja mamusia juz musiała powiedzieć ze na moim miejscu by poucinala te guziki bo jeszcze mały urwie i włoży do buzi jak będę widziała ze się poluzni coś to przyszyje i tyle. Nie wiem jakim cudem miałby wyrwać guzika tak solidnie przyszytego...
W zyciu tego nie jadlam
niunka2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 21:16   #2826
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
MAJKA- 65 % poliester
Dzięki

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Hej melduje sie ze zyje.
Bylysmy dzisiaj z mala w plenerze na sesji jak bede miala zdj to pokaze
Ogolnie u nas kiepsko, nie chce mi sie pisac o moich problemach i zmartwieniach.
Ostatnio tez sie bardzo zle czulam pare dni i w koncu dostalam ten glupi okres. Ciesze sie bo juz sama ze soba nie moglam wytrzymac.
Dzisiaj w sumie tez sie cos zle czuje, leb mi peka ale to chyba przez upal.
Buziaki Trzymajcie sie
Hej
Mam nadzieję, że to nic poważnego. Trzymaj sie :-*

Cytat:
Ja też bym zjadła taki zestawik uwielbiam oscypki z zurawina

No super

SYLWIA super zakupy! My też mamy te body z guzikami z pepco świetne jest na upał i mały w nim się pięknie prezentuje. Oczywiście moja mamusia juz musiała powiedzieć ze na moim miejscu by poucinala te guziki bo jeszcze mały urwie i włoży do buzi jak będę widziała ze się poluzni coś to przyszyje i tyle. Nie wiem jakim cudem miałby wyrwać guzika tak solidnie przyszytego...
Przecież w ubrankach dla dzieci sa guziki - w sweterkach, spodniach, we wszystkim mogą być

Głowa mi pęka. Starszy u dziadków. Młodszy się usypia. Ja się idę myć i spać
Stary 2015-07-17, 21:20   #2827
niunka2015
BAN stały

Cytat:
Właśnie jem juz chyba 3 opakowanie i to moje lodowe odkrycie smakuje przepysznie!!! Polecam
A kysz, a kysz kusicielko

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Bo nie wszystkie dzueci umieja na spiocha jesc.
Stary 2015-07-17, 21:21   #2828
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba nie chodzi o Twoje umiejętności a o Mikołaja 😊 bo nic by z tego nie było gdyby moje dziecko nie chciało jeść na spiocha albo zaraz się wybudzalo. Zresztą tak czy tak pociumka tyle ile jest jej potrzebne (czasem 120ml, a czasem tylko 50ml) i odplywa totalnie... Odbijam juz takiego Padluszka...😝

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez niunka2015 Pokaż wiadomość
A kysz, a kysz kusicielko

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Bo nie wszystkie dzueci umieja na spiocha jesc.
Ćwicz silną wolę! 😀 przyda się w życiu! 😀
Stary 2015-07-17, 21:23   #2829
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:

Ale Wam fajnie! U nas zazwyczaj mały usypia kolo 20 i śpi zwykle około 4 godziny, a potem budzi się co 3-4 h w nocy. W ciągu dnia ze snem bardzo różnie to wygląda.

Dziś mój Filip dostał jakiegoś napadu ryku, byłam z nim u mojej babci i tak się tam wydzieral u niej ze szok. Nie wiem o co mu chodziło. Nawet cyce go nie uspokajaly. A babcia - czemu tak go nosisz od razu on się sam uspokoi, taaa na pewno. On leżał obok niej i ona go tak złapała z boku i bujala nim to on w jeszcze większy ryk. Wiedziałam że nie ma szans żeby się uspokoił jak go nie wezmę na ręce ale zanim mi babcia pozwoliła to już taki głos schrypialy miał ze szok... ech ciężko starszej osobie wytłumaczyć ze każde dziecko czego innego potrzebuje. Ja wiem ze jak go nie przytule w takich sytuacjach to nic innego mu nie pomoże. ..

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 21:27   #2830
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Wam fajnie! U nas zazwyczaj mały usypia kolo 20 i śpi zwykle około 4 godziny, a potem budzi się co 3-4 h w nocy. W ciągu dnia ze snem bardzo różnie to wygląda.

Dziś mój Filip dostał jakiegoś napadu ryku, byłam z nim u mojej babci i tak się tam wydzieral u niej ze szok. Nie wiem o co mu chodziło. Nawet cyce go nie uspokajaly. A babcia - czemu tak go nosisz od razu on się sam uspokoi, taaa na pewno. On leżał obok niej i ona go tak złapała z boku i bujala nim to on w jeszcze większy ryk. Wiedziałam że nie ma szans żeby się uspokoił jak go nie wezmę na ręce ale zanim mi babcia pozwoliła to już taki głos schrypialy miał ze szok... ech ciężko starszej osobie wytłumaczyć ze każde dziecko czego innego potrzebuje. Ja wiem ze jak go nie przytule w takich sytuacjach to nic innego mu nie pomoże. ..
A matka najlepiej wie co dziecku może pomóc... Nie znoszę takiego gadania o nienoszeniu. Moje dziecko też tego potrzebuje i już, a świra dostaje od komentarzy teściowej, że nauczę ja noszenia to później do łazienki nie będę mogła wyjść. Ostatnio się wkurzylam i powiedziałam, że to moja sprawa i nic jej do tego w czyim towarzystwie do kibla będę chodzić 😜 teraz już nie komentuje...
Stary 2015-07-17, 21:28   #2831
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
My na dworze. Mala nadal spi :P
Dostalysmy pake od Lovi z prezentami za udzial w testowaniu :P kubek treningowy, smoki i pudelko na smoki

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5525809142

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5339969684

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5467690513

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

MAJKA patrzyli sie bo one sie grzecznie wozka na zakupy trzymaly :P
ale fajne rzeczy! No a dzieciaki super

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
To super masz dzieciaki!
Fajne prezenty zwłaszcza smoki

Jejku. Nie dziwię się.
Dobrze że kupke zrobił. Kladz go często na brzuszek.

Julrk zrobił rzadką kupę oczywiscie ze sluzem a raczej sam śluz :/

Poza tym już dwa razy przewrócił sie z plecków na brzuszek. Raz przez lewą a raz przez prawą rączkę
Dziś byl super dzień bez jeczenia. Sam zasypial itd . wiec to nowa umiejetnosc poskokowa choć wiem że ten skok jeszcze będzie trwal bo juz w jego trakcie wcześniej zaczął łapać zabawki
No to gratuluję, synek co raz więcej umie

Cytat:
To sie nagrilowalismy. Gaz sie w butli skonczyl
buahaha-wyobraziłam sobie tę sytuację. Wszystko naszykowane kłądziesz na grilla i du.pa. Wybacz ale prawie się posikałam. Jakoś rozwiązaliście to?była zapasowa?

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Hej melduje sie ze zyje.
Bylysmy dzisiaj z mala w plenerze na sesji jak bede miala zdj to pokaze
Ogolnie u nas kiepsko, nie chce mi sie pisac o moich problemach i zmartwieniach.
Ostatnio tez sie bardzo zle czulam pare dni i w koncu dostalam ten glupi okres. Ciesze sie bo juz sama ze soba nie moglam wytrzymac.
Dzisiaj w sumie tez sie cos zle czuje, leb mi peka ale to chyba przez upal.
Buziaki Trzymajcie sie
oj to kciuki żeby było jepiej

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
hmmm ciekawe jak to jest w koncu, ja tam malej od poczatku moczylam uszka, zreszta ona sama na sile sobie je chciala/chce moczyc

moze ona po prostu nie lubi sie kapac.. ja na poczatku moja tetrą przykrywalai to pomagało

My probujemy sie zapisac u nas nazywa sie to babyschwimmen i kolejki sie ustawiaja :/ kobiety jesszcze przed narodzinami chca rezerwowac miejsca hehe ale fajna sprawa to jest, ja sie juz nie moge doczekać, startujemy 10 sierpnia z kursem
i wlasnie robia je od 3 miesiaca zycia

Bidulko ja jestem a raczej bylam heh ratownikiem wodnym kiedys zreszta plywanie we krwi, moj ojciec jest zawodowym plywakiem, zreszta dalej uprawia ten sport, ale juz jako pasje.
jak sie kiedys spotkamy gdzies nad jakas wodą to Cie naucze hehehe albo chociaz naucze Cie 'jak sie nie utopic' a to tez sztuka, ale do ogarniecia, nawet dla osoby ktora nie potrafi plywac, no chyba ze masz baaaaaaaardzo poryta psychike na tym punkcie to moze byc ciezko, ale sprobowac zawsze warto

Tyle mialam zapisanych na lapku cytatow :P reszte musze doczytac
Boze jeszcze jestem nie spakowana wyobrazcie sobie ... a jutro 7.30 wychodzimy z domu. Malej chyba skok minal (tfu tfu) spala dzisiaj w nocy normalnie 8 godzin, w dzien kochana.
W ogole to nie wiem juz co robic.. Ostatnio jezdze z mala w maxicosi i jest spokoj i cisza a mala prze szczesliwa.. ZERO jekow... oglada swiat. ale kurde nie moge z nia tak wiecznie bo przeciez takie male bobo to na plasko musi lezec.. i jestem w kropce.
no i kupilam zyrafke Sophie
i sukienke w Calzedoni dla siebie, a co !

dobra, pora sie pakowac... ogolnie to mam 10 stron do nadrobienia na wizazu

haha śpiewam jakies glupoty małej, a ona sie tak cieszy slodkie to, a takie rymowanki jej zapuszczam, albo po prostu mowie do niej jakies proste rzeczy w rytmie jakiegoś najnowszego hitu ktory mam w glowie, a ona zaciesza <3
- zeby nie bylo! mądre rzeczy oczywiscie tez jej opowiadam
a spacerówkę masz rozkładaną na płasko? W foteliku to niezdrowo dla kręgosłupa. To już lepiej w spacerówce prawie na płasko rozłożonej jeździć niż foteliku.

Cytat:
Po tej kupce ,kapieli i mleku moje dziecko zasnelo po jedzeniu i juz sie nie obudzilo!!! Szok jakis! Zawsze go usypiam i budzi sie 3-4razy i dopiero potem spi juz na dobre..tzn na kilka h. Ale pewnie ta kupka go uspokoila bardzo
no może powoli zaczyna wszystko działać.

Cytat:
Ja sobie przypomniałam, ze laktator nieumyty i po drodze jeszcze naczynia i blat ogarnęłam i dopiero teraz bede otwierać ;p jeszcze nie próbowałam
ja właśnie koncze lecha free limonka z mięta
Cytat:
ja nie lubie takich wynalazków. Ja wole takie zwykłe proste i to najlepiej jeden smak w 1 opakowniu
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-17, 21:29   #2832
niunka2015
BAN stały

Cytat:
To chyba nie chodzi o Twoje umiejętności a o Mikołaja 😊 bo nic by z tego nie było gdyby moje dziecko nie chciało jeść na spiocha albo zaraz się wybudzalo. Zresztą tak czy tak pociumka tyle ile jest jej potrzebne (czasem 120ml, a czasem tylko 50ml) i odplywa totalnie... Odbijam juz takiego Padluszka...😝

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Ćwicz silną wolę! 😀 przyda się w życiu! 😀
Dokladnie, moj syn zq chiny ludowe by nie zjadl na spiocha, jak juz zasnal to nie chcial, a ania spokojnie ciagnie dalej.dziewczynki podzielna uwage maja
Stary 2015-07-17, 21:30   #2833
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zaluje ze z synem nie chodzilam na ten kurs, bo u mnie tez jest.a z dwojka nie dam teraz rady, napisz jakie wrazenia jak juz bedziesz chodzic

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

W zyciu tego nie jadlam
Żałuj! Jest pyszka!

Cytat:
Dzięki

Hej
Mam nadzieję, że to nic poważnego. Trzymaj sie :-*

Przecież w ubrankach dla dzieci sa guziki - w sweterkach, spodniach, we wszystkim mogą być

Głowa mi pęka. Starszy u dziadków. Młodszy się usypia. Ja się idę myć i spać
Otóż to no ale mama wie lepiej hehe.
Współczuję Ci tych boli głowy często je masz z tego co piszesz. Przypomniało mi się ze miałam klientke która też cierpiała od lat na migreny i zaczęła ćwiczyć jogę. Tam jej instruktor powiedziała ze warto stawać raz dziennie na parę minut na głowie. I ona tak zaczęła robić. Po jakimś czasie zorientowala się ze nie boli ja dłuższy czas glowa. I okazało się ze to właśnie przez to ze krew naplywala do mózgu w tej pozycji.

Stary 2015-07-17, 21:34   #2834
niunka2015
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
ale fajne rzeczy! No a dzieciaki super

No to gratuluję, synek co raz więcej umie

buahaha-wyobraziłam sobie tę sytuację. Wszystko naszykowane kłądziesz na grilla i du.pa. Wybacz ale prawie się posikałam. Jakoś rozwiązaliście to?była zapasowa?

oj to kciuki żeby było jepiej

a spacerówkę masz rozkładaną na płasko? W foteliku to niezdrowo dla kręgosłupa. To już lepiej w spacerówce prawie na płasko rozłożonej jeździć niż foteliku.

no może powoli zaczyna wszystko działać.

ja właśnie koncze lecha free limonka z mięta

ja nie lubie takich wynalazków. Ja wole takie zwykłe proste i to najlepiej jeden smak w 1 opakowniu
A zebys wiedziala ze tak bylo z tym grilem😵nie bylo zapasowej i trzeba by bylo po nia 30 km w jedna strone jechac. Kupilismy kebaby 😃

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Żałuj! Jest pyszka!

Współczuję Ci tych boli głowy często je masz z tego co piszesz. Przypomniało mi się ze miałam klientke która też cierpiała od lat na migreny i zaczęła ćwiczyć jogę. Tam jej instruktor powiedziała ze warto stawać raz dziennie na parę minut na głowie. I ona tak zaczęła robić. Po jakimś czasie zorientowala się ze nie boli ja dłuższy czas glowa. I okazało się ze to właśnie przez to ze krew naplywala do mózgu w tej pozycji.
Tylko trzeb najpierw umiec na tej glowie stanac...
Stary 2015-07-17, 21:36   #2835
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
A matka najlepiej wie co dziecku może pomóc... Nie znoszę takiego gadania o nienoszeniu. Moje dziecko też tego potrzebuje i już, a świra dostaje od komentarzy teściowej, że nauczę ja noszenia to później do łazienki nie będę mogła wyjść. Ostatnio się wkurzylam i powiedziałam, że to moja sprawa i nic jej do tego w czyim towarzystwie do kibla będę chodzić 😜 teraz już nie komentuje...
No i dobrze że jej powiedziałaś tak. Mnie jakoś było głupio babci tak gadać. Co innego mamie zwrócić uwagę.

idę się myć i tez się położę może uda się dziś wcześniej zasnąć

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

NIUNKA to prawda. No ale jak się jogę ćwiczy to nie jest problem. Ja to bym nie stanęła za chiny ludowe stracha mam przed takimi rzeczami.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-17, 21:38   #2836
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
No i dobrze że jej powiedziałaś tak. Mnie jakoś było głupio babci tak gadać. Co innego mamie zwrócić uwagę.

idę się myć i tez się położę może uda się dziś wcześniej zasnąć
Masz rację, starszym osobom głupio zwracać uwagę. Zresztą często to nic nie daje 😜 ale zawsze można poprostu robić swoje, a oni niech sobie gadają.

Dobranoc (przy okazji &#128515
Stary 2015-07-17, 21:47   #2837
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsze słyszę ze ktos sie cieszy ze mu klima padła :-D w twoim wypadku bylabym rownie szczesliwa :-D

Cytat:

bardzo dobrze jej powiedzialas! Brawo!

Cytat:
Dokladnie, moj syn zq chiny ludowe by nie zjadl na spiocha, jak juz zasnal to nie chcial, a ania spokojnie ciagnie dalej.dziewczynki podzielna uwage maja
A moj synek je na spiocha ładnie

Gosiak zła kobietko przez ciebie zamowilam smoki
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 21:48   #2838
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Żałuj! Jest pyszka!

Hmmmm. A może coś prostszego?
Niestety migreny mi nie odpuszczają
Stary 2015-07-17, 21:50   #2839
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmmm. A może coś prostszego?
Niestety migreny mi nie odpuszczają
Ja nie jem czekolady i głowa rzadziej boli... Tak samo czerwone wino. Chociaż czasem się skuszę, dzień po jednak ból gwarantowany (i to nie jest kac/przynajmniej nie zawsze &#128522
Stary 2015-07-17, 21:52   #2840
Majka232
Zakorzenienie

Belka - odezwij sie
Violka, Domima - gdzie się podziewacie?

Dobranoc. Muszę odespac

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Ja nie jem czekolady i głowa rzadziej boli... Tak samo czerwone wino. Chociaż czasem się skuszę, dzień po jednak ból gwarantowany (i to nie jest kac/przynajmniej nie zawsze &#128522
Nic z tych rzeczy nie jem.
Ser żółty też niewskazany przy migrenach
Stary 2015-07-17, 22:00   #2841
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Belka - odezwij sie
Violka, Domima - gdzie się podziewacie?

Dobranoc. Muszę odespac

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Nic z tych rzeczy nie jem.
Ser żółty też niewskazany przy migrenach

Ser o poranku to u mnie gwarantuje prawie migrenę... Ale ja mam o tyle dobrze ( albo zle, jak sie rozpęta), ze mam migrenę z aura i jak tylko zaczynam slepnac i zacznę od razu działać to jest jeszcze na tyle dobrze, ze da sie funkcjonować. Strasznie Ci współczuje, jeszcze 2 dzieci ...
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 22:14   #2842
niunka2015
BAN stały

Cytat:
Mnie tez czesto po alko boli glowa.na weselu ostatnio(ponad rok temu) jak sie spoilam to umieralam na drugi dzien

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Ser o poranku to u mnie gwarantuje prawie migrenę... Ale ja mam o tyle dobrze ( albo zle, jak sie rozpęta), ze mam migrenę z aura i jak tylko zaczynam slepnac i zacznę od razu działać to jest jeszcze na tyle dobrze, ze da sie funkcjonować. Strasznie Ci współczuje, jeszcze 2 dzieci ...
A jak dzialasz?

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Mam chyba owulacje, albo cos wokol tego
Stary 2015-07-17, 22:20   #2843
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie tez czesto po alko boli glowa.na weselu ostatnio(ponad rok temu) jak sie spoilam to umieralam na drugi dzien

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

A jak dzialasz?

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Mam chyba owulacje, albo cos wokol tego

Zwykle solpadeina albo excedrin ofc w większej dawce niz na opakowaniu i pod koc w cichym, ciemnym pokoju. Tradycyjnie. Tylko, ze teraz tak sie nie da...
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 22:23   #2844
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Zwykle solpadeina albo excedrin ofc w większej dawce niz na opakowaniu i pod koc w cichym, ciemnym pokoju. Tradycyjnie. Tylko, ze teraz tak sie nie da...
Ja od urodzenia Małej miałam dwa mega mocne ataki migreny i nic nie pomagało... Dzieckiem nie byłam w stanie się zajmować, bo wymiotowalam jak kot. Tż stanął na wysokości zadania i wszystko świetnie ogarnął. Cóż, pewnych rzeczy nie przeskoczymy...
Stary 2015-07-17, 22:28   #2845
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas klima w aucie się naprawia a jak mówię ze gdyby nie naprawili to jedziemy w nocy. To ona na swoje ze 2 h to dziecko wytrzyma ona z dziećmi bez klimy jeździła, a i tak pewnie będą korki wiec tak szybko nie za jedziemy. A pozatym szkoda ze zapomniała że dzieci wieksze były i nie musiały siedzieć w foteliku. Az mi się odechciewa jechać ale obiecalam mamie i tam sobie mam nadzieje więcej odpoczne. Tz dalej obrazony wiec tym bardziej nie cgxe mi się jechać

Cytat:
Masz rację, starszym osobom głupio zwracać uwagę. Zresztą często to nic nie daje 😜 ale zawsze można poprostu robić swoje, a oni niech sobie gadają.

Dobranoc (przy okazji &#128515
Jedna babcia tz jest spoko tylko skarpetki musze przy niej zakładać ale tak to nie udziela cennych rad. Jest zadowolona ze tak sobie radzimy bo ona przez pierwszy miesiąc dziecka swojego bala się kąpać i polozna do niej przychodziła pomagać

Za to teściowej mama lubi cenne rady ale tam często nie jeździmy wiec jest ok. Ale takie babcie to mozna zrozumieć bo nie chca źle ; )
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 22:30   #2846
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Ja ju w lozku, poczytam Was
jutro szykuje sie opalanko jak mi maly da Tzta nie bedzie calz dzien , wroci dopiero kolo 1 w nocy

Sylwia super zakupyposzalalas
Stary 2015-07-17, 22:31   #2847
niunka2015
BAN stały

U nas babcia tz sie wogole nie wtraca.Moja tylko mowila zebym uwazala, zeby starszy malej czegos nie zrobil, bo ponic ciatka na moja mame jak byla malutka kilo maki wysypala na twarz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-17, 22:34   #2848
gosiak0512
Zakorzenienie

BLACK dokladnie tak! W BN mi sie tez skonczyl..

GOCZEK po trochu codziennie i max 10ml pila wtedy potem tak raz w tyg to jej szlo a teraz na dobre sie rozkrecila bo nie mialam jak karmic w drodze na i z wesela wiec pieknie pije. Butlami avent i lovi.

MADZIX koncowka okragla z prazkami i jak by wypustkami (rany jak to brzmi ?!)

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 22:39   #2849
kamilove
Zakorzenienie

Boleczka kciuki żeby tam wszystko się Wam poukładalo jakoś 😘

Mąż mi właśnie oznajmił że na niedzielę zaprosił rodziców swoich, super 😒
Stary 2015-07-17, 22:39   #2850
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
U nas klima w aucie się naprawia a jak mówię ze gdyby nie naprawili to jedziemy w nocy. To ona na swoje ze 2 h to dziecko wytrzyma ona z dziećmi bez klimy jeździła, a i tak pewnie będą korki wiec tak szybko nie za jedziemy. A pozatym szkoda ze zapomniała że dzieci wieksze były i nie musiały siedzieć w foteliku. Az mi się odechciewa jechać ale obiecalam mamie i tam sobie mam nadzieje więcej odpoczne. Tz dalej obrazony wiec tym bardziej nie cgxe mi się jechać

Jedna babcia tz jest spoko tylko skarpetki musze przy niej zakładać ale tak to nie udziela cennych rad. Jest zadowolona ze tak sobie radzimy bo ona przez pierwszy miesiąc dziecka swojego bala się kąpać i polozna do niej przychodziła pomagać

Za to teściowej mama lubi cenne rady ale tam często nie jeździmy wiec jest ok. Ale takie babcie to mozna zrozumieć bo nie chca źle ; )
Kiedyś to konno wszędzie jeździli i tez dojeżdżali 😜
Eh, wspolczuje... 2h jazdy samochodem to dla tak małego dziecka naprawdę dużo i tez nie zgodzilabym się na taką podróż w pełnym słońcu.

W ogóle straszna się zrobilam w stosunku do teściowej. Zanim urodziła się Mała było ok, ale teraz jak tylko mamy do nich jechać to coś mi się dzieje. Teść ma w nosie to, że jesteśmy z małym dzieckiem i tv idzie na full, nie przejmuje się jak Mała śpi tylko drze się na cały głos. Teściowa chce ją na balkon wystawiać (wtf?) i ciągle mi oboje truja, że niby przewrażliwiona jestem, za dużo noszę itd itp. Wkurza mnie to strasznie, bo u mnie w domu dzieci zawsze były na pierwszym miejscu, a nie tylko dodatkiem do rodziny, który ma dorosłym nie przeszkadzać...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości