|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 4
Hej, u nas skok w pełni, ale mi dziś Zosia ćwiczenia zorganizowała 😝 dobrze, że mama na urlopie i mi pomagała, bo inaczej byłoby ciężko. Ja w ogóle nie rozumiem co to dziecko wymyśla, dziś nie pozwalała uśpić się inaczej niż "na stojąco", należała się już przez 3 mies i ma dość. Absolutnie nie lezymy, no chyba ze do zabawy.
Widzę, że pojawił się temat "dobrych rad". Cale szczęście u mnie tylko teściowa w takimi wyjeżdża, ale M ja szybko gasi przypominając, że to nie PRL... Ale trzeba jej przyznać, że w gledzeniu wytrwała jest franca 😝 W tym tyg raczej uda się uniknąć spotkania z nią, bo padła nam klima w aucie, a na takie upały to nie ma opcji abym się gdzieś z Małą bez klimatyzacji wybrała, wiec do teściów nie pojedziemy... Ufff 😀 |
|
|
|
#2822 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mniam! Cytat:
hehe wiem cos o tym Cytat:
Obys odpoczela..u nas tez skok chyba . Lece myc zeby i spac. Dobranoc
|
||||
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas chociaż tyle, że czy jest skok czy nie to noce są przespane. Dzień może być ciężki, ale kapiemy, karmimy i max 30min usypiania i o 21 dziecko ładnie śpi. Później 23 karmienie na śpiocha, zmiana pieluchy na spiocha i Mała budzi się 5-6 rano, zje i dosypiamy do 8. |
|
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2825 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że to nic poważnego. Trzymaj sie :-* Cytat:
Głowa mi pęka. Starszy u dziadków. Młodszy się usypia. Ja się idę myć i spać
|
|
#2827 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Bo nie wszystkie dzueci umieja na spiocha jesc. |
|
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba nie chodzi o Twoje umiejętności a o Mikołaja 😊 bo nic by z tego nie było gdyby moje dziecko nie chciało jeść na spiocha albo zaraz się wybudzalo. Zresztą tak czy tak pociumka tyle ile jest jej potrzebne (czasem 120ml, a czasem tylko 50ml) i odplywa totalnie... Odbijam juz takiego Padluszka...😝
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Ćwicz silną wolę! 😀 przyda się w życiu! 😀 |
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś mój Filip dostał jakiegoś napadu ryku, byłam z nim u mojej babci i tak się tam wydzieral u niej ze szok. Nie wiem o co mu chodziło. Nawet cyce go nie uspokajaly. A babcia - czemu tak go nosisz od razu on się sam uspokoi, taaa na pewno. On leżał obok niej i ona go tak złapała z boku i bujala nim to on w jeszcze większy ryk. Wiedziałam że nie ma szans żeby się uspokoił jak go nie wezmę na ręce ale zanim mi babcia pozwoliła to już taki głos schrypialy miał ze szok... ech ciężko starszej osobie wytłumaczyć ze każde dziecko czego innego potrzebuje. Ja wiem ze jak go nie przytule w takich sytuacjach to nic innego mu nie pomoże. ..
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2831 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() buahaha-wyobraziłam sobie tę sytuację. Wszystko naszykowane kłądziesz na grilla i du.pa. Wybacz ale prawie się posikałam. Jakoś rozwiązaliście to?była zapasowa? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2832 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję Ci tych boli głowy często je masz z tego co piszesz. Przypomniało mi się ze miałam klientke która też cierpiała od lat na migreny i zaczęła ćwiczyć jogę. Tam jej instruktor powiedziała ze warto stawać raz dziennie na parę minut na głowie. I ona tak zaczęła robić. Po jakimś czasie zorientowala się ze nie boli ja dłuższy czas glowa. I okazało się ze to właśnie przez to ze krew naplywala do mózgu w tej pozycji.
|
|
#2834 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę się myć i tez się położę może uda się dziś wcześniej zasnąć ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- NIUNKA to prawda. No ale jak się jogę ćwiczy to nie jest problem. Ja to bym nie stanęła za chiny ludowe stracha mam przed takimi rzeczami.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobranoc (przy okazji 😃
|
|
|
|
|
#2837 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bardzo dobrze jej powiedzialas! Brawo! Cytat:
Gosiak zła kobietko przez ciebie zamowilam smoki
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety migreny mi nie odpuszczają
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Belka - odezwij sie
Violka, Domima - gdzie się podziewacie? Dobranoc. Muszę odespac ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
Ser żółty też niewskazany przy migrenach
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ser o poranku to u mnie gwarantuje prawie migrenę... Ale ja mam o tyle dobrze ( albo zle, jak sie rozpęta), ze mam migrenę z aura i jak tylko zaczynam slepnac i zacznę od razu działać to jest jeszcze na tyle dobrze, ze da sie funkcjonować. Strasznie Ci współczuje, jeszcze 2 dzieci ... |
|
|
|
|
#2842 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Mam chyba owulacje, albo cos wokol tego |
||
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwykle solpadeina albo excedrin ofc w większej dawce niz na opakowaniu i pod koc w cichym, ciemnym pokoju. Tradycyjnie. Tylko, ze teraz tak sie nie da... |
|
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od urodzenia Małej miałam dwa mega mocne ataki migreny i nic nie pomagało... Dzieckiem nie byłam w stanie się zajmować, bo wymiotowalam jak kot. Tż stanął na wysokości zadania i wszystko świetnie ogarnął. Cóż, pewnych rzeczy nie przeskoczymy...
|
|
|
|
#2845 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak mówię ze gdyby nie naprawili to jedziemy w nocy. To ona na swoje ze 2 h to dziecko wytrzyma ona z dziećmi bez klimy jeździła, a i tak pewnie będą korki wiec tak szybko nie za jedziemy. A pozatym szkoda ze zapomniała że dzieci wieksze były i nie musiały siedzieć w foteliku. Az mi się odechciewa jechać ale obiecalam mamie i tam sobie mam nadzieje więcej odpoczne. Tz dalej obrazony wiec tym bardziej nie cgxe mi się jechać ![]() Cytat:
tylko skarpetki musze przy niej zakładać ale tak to nie udziela cennych rad. Jest zadowolona ze tak sobie radzimy bo ona przez pierwszy miesiąc dziecka swojego bala się kąpać i polozna do niej przychodziła pomagać Za to teściowej mama lubi cenne rady ale tam często nie jeździmy wiec jest ok. Ale takie babcie to mozna zrozumieć bo nie chca źle ; ) |
||
|
|
|
#2846 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ju w lozku, poczytam Was
![]() jutro szykuje sie opalanko jak mi maly da Tzta nie bedzie calz dzien , wroci dopiero kolo 1 w nocy![]() Sylwia super zakupy poszalalas
|
#2847 |
|
BAN stały
|
U nas babcia tz sie wogole nie wtraca.Moja tylko mowila zebym uwazala, zeby starszy malej czegos nie zrobil, bo ponic ciatka na moja mame jak byla malutka kilo maki wysypala na twarz
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
BLACK dokladnie tak! W BN mi sie tez skonczyl..
GOCZEK po trochu codziennie i max 10ml pila wtedy potem tak raz w tyg to jej szlo a teraz na dobre sie rozkrecila bo nie mialam jak karmic w drodze na i z wesela wiec pieknie pije. Butlami avent i lovi. MADZIX koncowka okragla z prazkami i jak by wypustkami (rany jak to brzmi ?!)
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eh, wspolczuje... 2h jazdy samochodem to dla tak małego dziecka naprawdę dużo i tez nie zgodzilabym się na taką podróż w pełnym słońcu. W ogóle straszna się zrobilam w stosunku do teściowej. Zanim urodziła się Mała było ok, ale teraz jak tylko mamy do nich jechać to coś mi się dzieje. Teść ma w nosie to, że jesteśmy z małym dzieckiem i tv idzie na full, nie przejmuje się jak Mała śpi tylko drze się na cały głos. Teściowa chce ją na balkon wystawiać (wtf?) i ciągle mi oboje truja, że niby przewrażliwiona jestem, za dużo noszę itd itp. Wkurza mnie to strasznie, bo u mnie w domu dzieci zawsze były na pierwszym miejscu, a nie tylko dodatkiem do rodziny, który ma dorosłym nie przeszkadzać... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.

no i udanego wypadu nad jezioro! 

ja jestem a raczej bylam heh ratownikiem wodnym kiedys
zreszta plywanie we krwi, moj ojciec jest zawodowym plywakiem, zreszta dalej uprawia ten sport, ale juz jako pasje.

poszalalas