Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-21, 13:43   #2341
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

srebrna_smuga, z tą opryszczką na ustach to na szczęście był fałszywy alarm
Im więcej czytałam o opryszczce, to utwierdzałam się w tym, że to nie jest to. Miałam po prostu mocno spierzchnięte usta, w dodatku mam głupi nawyk skubania ust...

A te ranki dziś dopiero się pojawiły, a od wczoraj mnie swędziało... Chyba rzeczywiście założę kieckę i będę w domu chodzić bez majtek, żeby tego jeszcze nie podrażniać... Oby to nie była opryszczka... Ja już mam po prostu schizę

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 13:53   #2342
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Srebrna smugo, ja dostałam w pracy taka rozpiske kiedy trzeba te wnioski poskładać. Wniosek o urlop podstawowy trzeba złożyć do 14 dni od daty porodu, a wnioski o pozostałe urlopy można składać do 14 dni przed rozpoczęciem korzystania z nich, chyba że chce się tak jak ja mieć płacone 80% przez rok, to trzeba o to zawnioskowac razem z wnioskiem o urllop podstawowy. Jeśli zrobi się to później to pół roku jest płatne 100% a pozostałe pół (za ten urlop rodzicielski) tylko 60%.

Starałam się nam najbardziej przejrzyście to opisać, jakbyś miała pytania to pisz

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-07-21 o 13:54
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 13:53   #2343
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Co do ćwiczeń w ciąży to moja gin poleca ale z umiarem ponieważ ćwiczenia, szczególnie te na piłce mogą powodować skracanie się szyjki.

I byłam dziś na glukozce... Mniammmmm
Oczywiście była też przepychanki w kolejce. Jedną babka zrobiła mi taki wykład, że końca nie widać. Bo ona jest pielęgniarką i właśnie jest po nocce i ona też może wejść bez kolejki. No to ja jej tłumaczę , że na drzwiach jest napisane jasno, że ciężarne mają pierwszeństwo. Poza tym mam glukozę i muszę być trzy razy kłuta i chciałabym zdążyć przed zamknięciem laboratorium. Na co ta jędza, że chciałam bachora to teraz muszę cierpieć.
Taką to tylko z pół obrotu potraktować. Najgorsze baby starsze są. Zero zrozumienia. Za to przy trzecim kłuciu przepuścił mnie starszy, widać, że bardzo schorowany pan. Miło na sercu od razu. Nawet głupuio mi było skorzystać ale nalegał.
Czy tylko mi się wydaje, że pokolenie naszych dziadków to więcej klasy miało?
Cytat:
A tak poza tym:
http://wyborcza.pl/1,75248,18396450,...html?pelna=tak

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

No niestety. Nie chciałabym aby taka ,,obsługiwała,, mnie przy porodzie. Choć gdzieś na jakimś forum przeczytałam wypowiedź dziewczyny, która od położnej usłyszała tekst typu : ,,dałaś d. to teraz się męcz,,
Żenua:\
Masakra, ale bym zwymyślała takie baby ! kolejny raz okazuje się, ze faceci mają inne podejście

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie dziadkowie więcej klasy mieli. Nawet nie klasy,zwykłej kultury. Ale o "babciach" jakoś już tego powiedzieć nie można
Ja jak byłam na glukozie był bardzo mały ruch w laboratorium. Jakby mi ktoś na moje dziecko powiedział "bachor" to bym chyba rozszarpała na miejscu co za babsko!
Strasznie mi się poci pupa, wam też? Byłam tylko kawałek na małych zakupach, ubrana trochę nieadekwatnie do pogody i normalnie pupa i okolice mokre. Też śluzu mam ostatnio więcej, przez to ciągle mam schize że coś mi tam za dużo leci,zabardzo mokro.
Byłam w pepco,znów kupiłam parę ciuszków, znów same bodziaki... Musze bardziej patrzeć na jakieś śpioszki,spodenki itd bo z samymi bodziakami zostane jedno jest duże, rozmiar 74 ale takie ładne że musiałam kupić uwielbiam pepco za ceny
Obiad mam z wczoraj,idę sobie zrobić domowe SPA
Mnie dzisiaj się pojawiło dużo gęstego żółtawego śluzu.

Jak jakościowo rzeczy z pepco? bo słyszałam, że kiepsko, po 1 praniu już są beznadziejne.

Edytowane przez peachella
Czas edycji: 2015-07-21 o 13:56
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 13:59   #2344
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Mam sucho od wczorajszego incydentu ze śluzem i dobrze mi uuu

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Srebrna smugo, ja dostałam w pracy taka rozpiske kiedy trzeba te wnioski poskładać. Wniosek o urlop podstawowy trzeba złożyć do 14 dni od daty porodu, a wnioski o pozostałe urlopy można składać do 14 dni przed rozpoczęciem korzystania z nich, chyba że chce się tak jak ja mieć płacone 80% przez rok, to trzeba o to zawnioskowac razem z wnioskiem o urllop podstawowy. Jeśli zrobi się to później to pół roku jest płatne 100% a pozostałe pół (za ten urlop rodzicielski) tylko 60%.

Starałam się nam najbardziej przejrzyście to opisać, jakbyś miała pytania to pisz

Chcę mieć ten urlop roczny ale nikt mi nic w tej durnej firmie nie dał i nie powiedział Pewnie u nas trzeba będzie w Zusie te papierki składać

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
srebrna_smuga, z tą opryszczką na ustach to na szczęście był fałszywy alarm
Im więcej czytałam o opryszczce, to utwierdzałam się w tym, że to nie jest to. Miałam po prostu mocno spierzchnięte usta, w dodatku mam głupi nawyk skubania ust...

A te ranki dziś dopiero się pojawiły, a od wczoraj mnie swędziało... Chyba rzeczywiście założę kieckę i będę w domu chodzić bez majtek, żeby tego jeszcze nie podrażniać... Oby to nie była opryszczka... Ja już mam po prostu schizę
Może to odparzenia jakieś? Pochodź w luźnych rzeczach i daj tam na dole odetchnąć jak masz możliwość. Dobrze, że tamto to był fałszywy alarm

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 14:04   #2345
india_love
Raczkowanie

Cytat:

U mnie jeszcze do wniosków trzeba dołączyć akt urodzenia i oświadczenie ojca, ze nie będzie korzystał z urlopu rodzicielskiego
Stary 2015-07-21, 14:05   #2346
poznanianka1990
Zakorzenienie

Miałyście robiony kiedyś posiew z pochwy? Jeśli tak, to przez lekarza prowadzącego czy same robiłyście? Jak mi nie przejdzie to skontaktuje się z moją lekarką, pewnie mi zaproponuje posiew...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-21, 14:10   #2347
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Miałyście robiony kiedyś posiew z pochwy? Jeśli tak, to przez lekarza prowadzącego czy same robiłyście? Jak mi nie przejdzie to skontaktuje się z moją lekarką, pewnie mi zaproponuje posiew...
Ją mam robione co wizytę u gin. Po prostu poproś swoją ginekolog o posiew na antybiogram. Polecam bo ma się wtedy kontrolę nad stanem narządów rodnych a wiadomo w ciąży PH to co chwilą się zmienia. No i w 37 tyg i tak lekarz prowadzący ciążę wykona wymaz na posiew.
Stary 2015-07-21, 14:11   #2348
201802011557
Konto usunięte

Cytat:
Co do ćwiczeń w ciąży to moja gin poleca ale z umiarem ponieważ ćwiczenia, szczególnie te na piłce mogą powodować skracanie się szyjki.

Oczywiście była też przepychanki w kolejce. Jedną babka zrobiła mi taki wykład, że końca nie widać. Bo ona jest pielęgniarką i właśnie jest po nocce i ona też może wejść bez kolejki. No to ja jej tłumaczę , że na drzwiach jest napisane jasno, że ciężarne mają pierwszeństwo. Poza tym mam glukozę i muszę być trzy razy kłuta i chciałabym zdążyć przed zamknięciem laboratorium. Na co ta jędza, że chciałam bachora to teraz muszę cierpieć.
Taką to tylko z pół obrotu potraktować. Najgorsze baby starsze są. Zero zrozumienia. Za to przy trzecim kłuciu przepuścił mnie starszy, widać, że bardzo schorowany pan. Miło na sercu od razu. Nawet głupuio mi było skorzystać ale nalegał.
MASAKRA jak mozna czyjeś dziecko nazwac bachorem.
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 14:19   #2349
fasterka90
Zadomowienie

Poznanianka ja niestety nie pomogę,nigdy nie miałam żadnych problemów w tych okolicach. Współczuję tymbardziej teraz w ciąży jak się człowiek każda taką sytuacją stresuje bardziej niż zwykle.
Wiem że moje myślenie jest mocno błędne ale mi się chodzenie bez majtek zdaje niehigieniczne. Wiem że dobrze jak się czasem tam przewietrzy ale jakoś nigdy nie lubiłam. Pozatym mimo że psa czesze codziennie i codziennie zamiatam i odkurzam to wszędzie mam pełno sierści i piachu. Wszędzie. W jedzeniu,w kosmetykach,o ciuchach, meblach nie wspomnę. Nie chciałabym mieć psiej sierści między nogami
peachella Tez tak słyszałam, ja jeszcze ciuszków nie prałam, ale widziałam że cześć tych które dostaliśmy od siostry tz są z pepco w całkiem dobrym stanie... Dzieci tak szybko rosną że 3 razy założymy i tak i wyrosną
srebrna_smuga no właśnie te granatowe body w serduszka to dość duże ale nie mogłam się oprzeć
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 14:21   #2350
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:

co za ☠☠☠☠a.
wiesz co, chyba bym jej odbiła numer buta na czole na twoim miejscu..

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
tylkokasia masz super córeczkę

Jestem w szoku. Przykro mi jak czytam lub widzę takie sytuacje...żeby dorośli ludzie się tak zachowywali, no szok. I weź tu takim nie pyskuj i bądź bierna to zjedzą Cię taki ludzie na kolacje :/

Matko jaka duchota, nic się nie chce a tyle rzeczy w domu do zrobienia...

Poznanianka niestety nie pomogę Ciągle Ci coś wyskakuje

Fasterka dlatego ja po domu zakładam sukienkę i chodzę bez majtek W nocy w ogóle ich nie zakładam ;p I mąż się śmieje czemu cały rok tak nie śpie a ja zimą jestem zmarzluch
Nooo nie mogę :P piękne te ciuszki nooo, mam całą torbę nie przejrzaną jeszcze a kusi mnie kupować :X

Wiecie dziewczyny może jak to jest z tym zgłaszaniem macierzyńskiego w pracy? Tak się zaczęłam zastanawiać bo za chwile przyjdzie mi wybierać, który urlop i nie wiem jak ta procedura wygląda?
wlasnie tez sie zastanawialam jak to jest, kiedy sie to zglasza itp, jestem w tym calkiem zielona ;p

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-07-21, 14:23   #2351
201802011557
Konto usunięte

Question Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Hej dziewczyny i mi sie chyba jakas infekcja szykuje , wczoraj wieczorem zaczeło mnie troszke swędzieć i dzis nie przestaje , smaruje cały czas kremem clotrimazole. Mam tez MULTI-GYN zel ktorego uzywałam przed ciaza i zawsze pomagał, ale teraz nie wiem czy mozna niby nie ma nic o tym zeby nie mozna było. Czy ktoraś z was uzywała go w ciazy na infekcje? Do lekarza mam do piero za tydzien i nie wiem co robic?
Stary 2015-07-21, 14:38   #2352
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja posmarowałam żelem Pro Vag, zmieniłam majtki na luźniejsze i nie zakładałam już wkładki. Może jest ciut lepiej... Mam jeszcze próbki żelu i płynu do higieny intymnej Lacibios Femina, spróbuję nim przemywać, może mi trochę ulży...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-21, 14:53   #2353
201802011557
Konto usunięte

Z wkładek i ja zrezygnowałam, miałam wrazenie że mnie podrażniały tzn bardziej swędziało, mocnych upławów nie mam ale boje sie ze bedzie gorzej własnie zaczelam szukac informacji o multi-gyn i pisza ze jest bezpieczny dla kobiet w ciazy Tak ze zaczynam działac wieczorem
Stary 2015-07-21, 14:58   #2354
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Poznanianka ja niestety nie pomogę,nigdy nie miałam żadnych problemów w tych okolicach. Współczuję tymbardziej teraz w ciąży jak się człowiek każda taką sytuacją stresuje bardziej niż zwykle.
Wiem że moje myślenie jest mocno błędne ale mi się chodzenie bez majtek zdaje niehigieniczne. Wiem że dobrze jak się czasem tam przewietrzy ale jakoś nigdy nie lubiłam. Pozatym mimo że psa czesze codziennie i codziennie zamiatam i odkurzam to wszędzie mam pełno sierści i piachu. Wszędzie. W jedzeniu,w kosmetykach,o ciuchach, meblach nie wspomnę. Nie chciałabym mieć psiej sierści między nogami
peachella Tez tak słyszałam, ja jeszcze ciuszków nie prałam, ale widziałam że cześć tych które dostaliśmy od siostry tz są z pepco w całkiem dobrym stanie... Dzieci tak szybko rosną że 3 razy założymy i tak i wyrosną
srebrna_smuga no właśnie te granatowe body w serduszka to dość duże ale nie mogłam się oprzeć
Ja z pepco mam majtki bezszwowe te po 4,99, które lubię, ale wiadomo lepsze po prostu bawełniane. No i staniki sportowe też spoko. Planuje zakupić sportowe ale na cienkich ramiączkach do chodzenia w domu lub spania. WIdizałam w pepco też kocyki i się zastanawiam czy spoko są

Wzięłam się dzisiaj w końcu za pedicure, robię mniej więcej co 3 tyg. I już mi trochę ciężko się wyginać co jak co ale paznokcie muszę mieć zawsze czy u rąk czy u nóg perfekcyjnie zrobione i nie wiem jak będę ogarniać za chwilę z większym brzuchem a później planuje nie malować raczej u rąk

Mąż mnie zaskoczył z rana, wczoraj wrócił o 23.30 z pracy, zjadł i coś zaczął robić w pokoju Mai. Ja już usnęłam. Obudziłam się o 3.15, mała kopała i patrze a on jeszcze siedzi. Nie zaglądałam. Wstaje rano a tu już jedna ściana pomalowana...Zwariował

Edytowane przez peachella
Czas edycji: 2015-07-21 o 15:08
Stary 2015-07-21, 15:33   #2355
monic167
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Hi hi ale akcja, dobrze że Ty tam nie poszłaś kosić

Ja też nie ćwiczę, jakiś czas temu próbowałam trochę poćwiczyć taki zestaw ćwiczeń dla ciężarnych, to nie dość że się zdyszałam niesamowicie to zaczął mnie też brzuch ciągnąć okropnie, usiadłam i przeszło za jakieś 30 minut, powiedziałam sobie że nigdy więcej w ciąży takich ćwiczeń.
hej, na necie są ćwiczenia Angeliki Pióro, u mnie co prawda cwiczenia skonczyly sie plamieniem ale wszysko wrocilo do normy.chyba za mocno sie wczuwałam i napinałam miesnie w trakcie wysiłku,takze ja juz odpuszczam bo nie umiem robic cwiczen na pol gwizdka

widze ze temat porodu zaczyna sie pojawiac, dziewczyny czy Wy moze wiecie jak to jest , chce rodzic SN o ile natura mi pozwoli, ale wolalabym miec znieczulenie - czy oni daja wlasnie zewnatrzoponowe? po nim slyszalam ze 12godzin i tak trzeba leżeć ??? kurcze liczylam ze nie ma jakichs rystrykcji po znieczuleniu
Stary 2015-07-21, 15:52   #2356
wonderka
Zadomowienie

Czekoladaaa no właśnie mnie ciuchowo praca ogranicza,nie mam dres kodu bo ma budowie to średnio ale kiecki, haremki i krótkie spodenki odpadają.

Tylkokasia fajnie się czyta o Twojej córeczce. Słodka mała.
Co do cc to ja nie chce, mam niski próg bólu i przeraza mnie poród ale nie chce cc, to zawsze jest zabieg. Mój szpital ma na szczęście zzo juz od dawna.

Dzisiaj śmiałam w legginasach i tunice, bardzo wygodnie mi było!
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 16:26   #2357
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Mam takie szybkie pytanie, dostałam wyniki badania czystości pochwy i wyszły mi liczne leukocyty i nablonki wielokatne w polu widzenia. W sumie żadnych niepokojących objawów nie mam. Miała któraś z was podobne wyniki? Trzeba to pilnie konsultować z lekarzem? Nie orientuję się na ile to poważne...

Stary 2015-07-21, 16:50   #2358
fasterka90
Zadomowienie

iclosemyeyes ja nauczona doświadczeniem z wynikami czekam na wizytę na spokojnie,bo zawsze mi się zdaje że są tragiczne a okazuje się że jak na ciążę są ok. Kiedy teraz masz wizytę?
No ja już mocno myślę o porodzie, czytałam dziś opinie o porodówkach we Wrocławiu i chyba zdecyduje się na Borowską o ile tam dojadę jak już zacznę rodzic bo to drugi koniec miasta :p jutro będę w okolicy a w środy mają takie dni otwarte to wejdę zobaczyć.
Stary 2015-07-21, 17:07   #2359
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Fasterko, u swojej lekarki mam umówiona już na 8 sierpnia więc za 2,5 tyg. Zastanawiam się czy nie iść do jakiegoś innego lekarza dostępnego wcześniej (chodzę do luxmedu).
Dziewczyny jak czytam ze wy już ogarniacie porody, wyprawki macie prawie pełne to mnie przerażenie łapie, bo ja nic nie mam zalatwione, a dodatkowo siedzę w robocie

Stary 2015-07-21, 17:16   #2360
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Fasterko, u swojej lekarki mam umówiona już na 8 sierpnia więc za 2,5 tyg. Zastanawiam się czy nie iść do jakiegoś innego lekarza dostępnego wcześniej (chodzę do luxmedu).
Dziewczyny jak czytam ze wy już ogarniacie porody, wyprawki macie prawie pełne to mnie przerażenie łapie, bo ja nic nie mam zalatwione, a dodatkowo siedzę w robocie

Spokojnie, ja też nic nie mam jeszcze, poza kilkoma bodziakami Czas goni, trzeba niedługo się wziąć za kompletowanie wyprawki
Stary 2015-07-21, 17:30   #2361
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Spokojnie, ja też nic nie mam jeszcze, poza kilkoma bodziakami Czas goni, trzeba niedługo się wziąć za kompletowanie wyprawki
To kilka bodziakow też mam, ale to kropla w morzu potrzeb a Ty pracujesz jeszcze?

dobrze chociaż tyle, że zrobiliśmy pełną konkretną listę wyprawkowa z kosztorysem, więc przynajmniej wiemy na czym stoimy. Widziałam, że w Ikei do 23 sierpnia jest promocja na wybrane mebelki dziecięce, więc będziemy musieli się wybrać jakoś i kupić

Stary 2015-07-21, 17:33   #2362
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
To kilka bodziakow też mam, ale to kropla w morzu potrzeb a Ty pracujesz jeszcze?

dobrze chociaż tyle, że zrobiliśmy pełną konkretną listę wyprawkowa z kosztorysem, więc przynajmniej wiemy na czym stoimy. Widziałam, że w Ikei do 23 sierpnia jest promocja na wybrane mebelki dziecięce, więc będziemy musieli się wybrać jakoś i kupić

No dokładnie, to całe nic Nie pracuje od 13 t.c. Ale mój mąż całymi dniami w pracy, więc ciężko wybrać się wspólnie na zakupy dla maleństwa. Po mału trzeba będzie zacząć kupować
Stary 2015-07-21, 17:59   #2363
india_love
Raczkowanie

Dziewczyny poradźcie mi. Odebrałam wyniki obciążenia glukozą. Po 2 godz norma wynosi 140 a u mnie 142. Martwić się czy to raczej nieznaczne przekroczenie?
W ogóle wyniki krwi mam rozjechane na maxa. Tu za dużo tam za mało
Ważne że TSH i toxo w porządku

Edytowane przez india_love
Czas edycji: 2015-07-21 o 18:00
india_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 18:20   #2364
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
nie orientuje się za bardzo jak wygląda rynek wtórny w Krakowie, chyba się zainteresuje tym. Poki co patrzylismy tylko na mieszkania nowe, bo jest trochę ofert lapiacych się na MDM, a nie wiem jak z mieszkaniami z rynku wtórnego.
Z kupnem mamy zgryz - jeszcze nad tym myślimy, ale raczej wyprowadzka po porodzie. Bo albo kupujemy mieszkanie jako inwestycję pod wynajem, albo takie większe na nasze potrzeby - ale tu nawet z kredytem pozbylibyśmy się wszystkich oszczędności.
Szukamy właśnie z rynku wtórnego, mamy upatrzoną dzielnicę - ceny podobne jak mieszkań deweloperskich. Ceny za mdm we wtórnym budownictwie są jakieś nieosiągalne - 4183 za m2
Super, że badania będziesz miała u kogoś polecanego

fasterka Ale Wasz psiak jest ułożony, więc tym bardziej się uda
My też szukamy z rynku wtórnego, ceny nowych mieszkań nie zachęcają Poza tym podoba mi się pewność, że tuż przed naszym oknem nikt nie walnie nowego bloku; stare osiedla też są lepiej pomyślane pod kątem przedszkoli, szkół. Na nowym budownictwie może być z tym problem.

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
do dziś sobie dałam termin na wybór imienia ale chyba nic z tego
chciałam pisać o cebuszce ale widzę że nie pomaga bez przesady z tym spaniem na lewym boku... serio dziewczyny nie śpicie na prawym?
Co do imienia - nie ma stresu, znam osoby, które były tego pewne dopiero po urodzeniu dziecka albo w 8 msc.
Ja śpię na prawym - przyzwyczajenie Tzn. staram się zasypiać na lewym, ale nie odpowiadam za to, co się dzieje podczas snu.

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Też macie ogromne wachania nastroju???
Ja też tak mam
Potrafię się wzruszyć byle czym, sporo rzeczy mnie też denerwuje.

Amelia Ważne, że się uaktywniła

Limonka Szkoda, że mąż nie do końca ogarnia, ze Tobie jest bardzo ciężko, zwłaszcza przy perturbacjach zdrowotnych.
Dobrze powiedziałaś teściowej, nie lubię wtrącania się. A te mądrości - nie wiem, skąd ona je bierze

Cytat:
Moja teściową nie wykazuje żadnego entuzjazmu z wnuka. Też mnie opierdzieliła, że za wcześnie kompletuję wyprawkę.
A ją się cieszę bo nauczyłam męża, że od czasu podpisania aktu ślubu jesteśmy jedną drużyną i gramy do tej samej bramki więc wspierany się itd. Wziął sobie to do serca. Może pogadaj że swoim chłopem aby delikatnie mamuśce wytłumaczył, że sytuacja nie jest komfortową dla Ciebie...
Moja była rozczarowana, że będzie chłopiec, a nie dziewczynka
Sedno sprawy - moja teściowa czasami coś powie, że niedobrze jak dziecko śpi w pokoju rodziców, a to jej się nie podoba, a używany wózek to beznadziejna sprawa. Ale mąż jest po mojej stronie - tzn. mamy swoje zdanie i się tego trzymamy.

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
W środę na badaniu połówkowym dowiedzieliśmy się, że na 100% będzie dziewczynka - pokazała dokładnie wszystko co miała do pokazania
Od wczoraj mam strasznie spuchnięte stopy, jak dwa bochny dosłownie, w żadne buty nie mogę się upchać i chodzę w pracy w klapkach taty
Gratuluję dziewczynki
Co do stóp - mnie też coś zaczęło się powiększać. Od paru dni staram się się je ćwiczyć i rozciągać, bo w ciąży słabną więzadła, a nie uśmiecha mi się taka zmiana na stałe.

Agusiek Oj, ale perypetie z rozpoznaniem płci.
Alicja - piękne imię

srebrna_smuga Ja ostatnio kupuję M jak mama, ale w Dziecko też się zaopatrzę, artykuły zapowiadają się ciekawie.

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy już Chodźcie w ciuchach typowo ciążowych? Mi moje zwykle spodnie zaczynają strasznie cisnąc w brzuchu i chyba pora schowac je na dno szafy.
Chodzę w przedciążowych, ale niektórych - tych z elastycznych tkanin.
Dżinsy ujdą, ale już niedługo. Chyba czas na zakup ciażowych spodni i 2-3 trapezowych/kopertowych sukienek.
Naomiast biust urósł - z 65C/70B mam 75DD.

Cytat:
Dziewczyny czy przygotowujecie plan porodu? Gdzieś mi się obiło o uszy, że trzeba się z tym stawić na porodówce
Tak, ale na spotkaniu z ginekologiem lub po szkole rodzenia.
Plany porodowe są do ściągniecia na stronie fundacji Rodzić po ludzku.

Cytat:
Napisane przez yasminnn Pokaż wiadomość
Nie napisalam wczesniej, ale to moje pierwsze dziecko i zyje w przekonaniu, ze będzie to dla niego najbezpieczniejsze rozwiązanie.
Na spokojnie. CC to jednak poważny zabieg chirurgiczny, nie zawsze jest najlepszym wyborem dla Ciebie i dziecka. Jeśli wybierasz je ze strachu przed bólem - może warto, żebyś poczytała coś w temacie (polecam Searsów - rozdział z "Ksiegi ciąży"), poszła do dobrej szkoły rodzenia czy na zajęcia ruchowe przygotowujące do porodu.

tylkokasia Wow, to co piszesz o Oliwce jest niesamowicie budujące Zwłaszcza to, że lubi pomagać.

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
Dziewczyny, podpowiedzcie mi - ćwiczycie coś teraz w ciąży? Ja się chciałam zapisać na jakieś zajęcia dla ciężarnych, bo już czuję po sobie, że baaardzo mi to potrzebne ale u nas mieście nic nie ma
Ja chodzę na jogę ciążową
Zerknij tutaj - bardzo ciekawy blog prowadzącej (min. o puchnacych stopach, tutaj jest link do poradnika. Znam te ćwiczenia z zajęć, dobrze wykonywane są bezpieczne.

Cytat:
Oczywiście była też przepychanki w kolejce. Jedną babka zrobiła mi taki wykład, że końca nie widać. Bo ona jest pielęgniarką i właśnie jest po nocce i ona też może wejść bez kolejki.Na co ta jędza, że chciałam bachora to teraz muszę cierpieć.
Serio ? Masakryczna kobieta, współczuję jej pacjentom...

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 18:31   #2365
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cornflower_girl, nie zdawałam sobie sprawy ze ten limit na mieszkanie z rynku wtórnego jest niższy, faktycznie cena nie do osiągnięcia w Krakowie

Stary 2015-07-21, 18:41   #2366
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Ja chodzę na jogę ciążową
Zerknij tutaj - bardzo ciekawy blog prowadzącej (min. o puchnacych stopach, tutaj jest link do poradnika. Znam te ćwiczenia z zajęć, dobrze wykonywane są bezpieczne.
super link, dzięki

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 18:43   #2367
tylkokasia
Moderator

monik46 - mam multi gyn w domu to chcesz to zerknę na ulotkę co piszą o ciąży

Tu masz wszystko napisane
http://www.multi-gyn.com/faq.html

Dziewczyny ogromnie Wam dziękuje za miłe słowa odnośnie mojej Oliwki. Chyba się nią przechwaliłam bo dziś taką scenę złości i amoku mi urządziła że mnie ugryzła w palca
Pierwszy raz jej coś takiego się zdarzyło. Był u nas synek koleżanki i ładnie się bawili do czasu gdy wpadli na pomysł rywalizacji (ja mam większą wieżę, moje auto jest szybsze itp) Oliwka wkurzyła się i w tej złości zaczęła zabierać zabawki koledze. Na co ją odesłałam do pokoju. A ja z tym chłopcem zbierałam klocki. Ona przyszła i zaczęła nam wyszarpywać bo się bawi, wzięłam ją za rękę i kazałam jej iść do pokoju i się uspokoić i ona mnie wtedy w kciuka ugryzła
Ja w szoku bo nigdy tak nie robiła. Dałam ją do pokoju. Chyba z 20 min tam siedziała. Na zmianę krzyczała i płakała. Potem do niej poszłam. Przeprosiła mnie (aż miała spazmy), przeprosiła kolegę i super sie zaczęli bawić puzzlami. A ja do teraz jestem jakaś zszokowana jej zachowaniem Macierzyństwo nie jest łatwe

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

Edytowane przez tylkokasia
Czas edycji: 2015-07-21 o 18:50 Powód: link
tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 18:56   #2368
dzikasliwka
Rozeznanie

Hej

Czytam Was dziewczyny, ale wybywam z domu bo mąż maluje pokój małego i nie chcę tego wdychać. Jak położy tapetę w czwartek, to pokażę efekt, ale juz mogę polecić Beckersa! Super farby i jak fajnie wyglądają. Ponoć też dobrze się nakładają

Cytat:
Mam takie szybkie pytanie, dostałam wyniki badania czystości pochwy i wyszły mi liczne leukocyty i nablonki wielokatne w polu widzenia. W sumie żadnych niepokojących objawów nie mam. Miała któraś z was podobne wyniki? Trzeba to pilnie konsultować z lekarzem? Nie orientuję się na ile to poważne...

Mi też teraz wyszły leukkocyty i liczne bakterie, pewnie się nie obejdzie bez antybiotyku. Też nie mam żadnych objawów, nic mnie nie boli, nie piecze, nie swędzi, ale siostra mi mówiła, że są bakterie, które powodują że zapalenie przechodzi się bezobjawowo U mnie to raczej nie kwestia źle pobranego moczu, bo to już kolejny raz. Biorę też luteinę dopochwowo, ale nie sądzę, żeby to miało jakiś wpływ.

Cytat:
Dziewczyny poradźcie mi. Odebrałam wyniki obciążenia glukozą. Po 2 godz norma wynosi 140 a u mnie 142. Martwić się czy to raczej nieznaczne przekroczenie?
W ogóle wyniki krwi mam rozjechane na maxa. Tu za dużo tam za mało
Ważne że TSH i toxo w porządku
Powiem Ci, że to zależy od Twojego lekarza. Ja miałam 150, też myślałam, że to nieznaczne przekroczenie, ale jednak przekroczenie. Moja lekarka mi powiedziała wtedy, że nawet jakbym miała 130 to trzeba by zacząć uważać na to co się je i zaleciałby konsultację diabetologiczną, bo cukrzyca ciążowa jest bardzo poważną chorobą i może prowadzić do wielu powikłań u dziecka. Może diabetolog uznałby inaczej. Moja diabetolog dziś na kontroli mi powiedziała, że norma dla ciężarnych na czczo jest do 90, ale gdy raz na jakiś czas zdarzy się przekroczenie, to nic się nie dzieje. Dopiero gdyby kilka dni z rzędu utrzymywałby się w granicy 100, to trzeba by myśleć o insulinie... Także zalecenia zaleceniami, a lekarz lekarzem... Zobaczymy co powie Twój. Jeśli masz glukometr, to może spróbuj zmierzyć parę razy na czczo i godzinę po posiłku i zobaczysz jak organizm reaguje. Albo zrób hemoglobinę glikowaną, ona pokaże Ci stężenie cukru w organizmie z ostatnich 8-10 tygodni. jeśli będzie poniżej 6.0% to jest okeej

Edytowane przez dzikasliwka
Czas edycji: 2015-07-21 o 18:58
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 19:02   #2369
fasterka90
Zadomowienie

Haha tylkokasia żadne dziecko nie jest idealne, pomyśl że niektóre dzieciaki takie akcje odwalają codziennie -takim dzieckiem byłam i ja, i mój tz. Więc jak się Paulina wda w rodziców to przechlapane pocieszające że wyroślismy na normalnych ludzi,chociaż w rodzinie tz mówią ze gdyby nie ja to by pewnie teraz w więzieniu siedział, bardzo się ogarnął odkąd mnie poznał przez to wszyscy mnie tam uwielbiają
Stary 2015-07-21, 19:23   #2370
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Hej

Czytam Was dziewczyny, ale wybywam z domu bo mąż maluje pokój małego i nie chcę tego wdychać. Jak położy tapetę w czwartek, to pokażę efekt, ale juz mogę polecić Beckersa! Super farby i jak fajnie wyglądają. Ponoć też dobrze się nakładają
My też malujemy beckersem, w ogóle nie śmierdzą, a efekt jak prY tapecie po 1 warstwie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości