|
|
#601 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Cytat:
Jakość dobra, nie ma do czego się przyczepić. Przyszły mi wczoraj do pracy i jak zaczęłam je oglądać, to kilka osób z ciekawości podeszło i chwaliło zarówno wzory jak i wykonanie. Pomimo niskiej ceny obawiałam się gorszego wykonania Jutro wrzucę zdjęcia, bo zaraz uciekam do sklepu, muszę następnie wstawić pranie, nakarmić siebie i młodego przy okazji, a później przyjemny wieczór z Harrym Potterem, bo mój TŻ w pracy na noc...Cytat:
Cytat:
Ja też mam tak, że podczytuje, a czasami nie wiem co napisać. Nie umiem się wbić w wątek. Zazwyczaj nadrobię, odpiszę, a później napiszę parę postów a później dłuuuuga przerwa... Ciężko się wszystko nadrabia.---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
ale masz rację, koniec z przejmowaniem
|
|
#602 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A i koniecznie pokaż pokaż paznokcie! Przyszedł zestaw? Pochwal się ![]() Cytat:
![]() na początku tez chyba chce żeby w różku spała, tylko ceny tez są tak różne, że nie wiem jaki kupić. Samotność samotnością ale chyba wiadomo, że będziesz chciała być sama a nie ja jeszcze miec na karku. no sory to nie żadna rodzina, że zamierza już przychodzić i Cię odwiedzać, raz może przyjść, spoko zobaczyc dziecko itd ale nie więcej, nie martw się ok zapas, jak coś się będzie działo to po prostu jej powiesz i tyle. Mój Tz też chciałby się dowiedzieć więcej i chodzić że mną i na ile mu praca pozwoli to tak zrobi zawsze co dwie głowy to nie jedna, potem będziemy pytać się nawzajem, a pamiętasz jak mówili to i to, co wtedy trzeba zrobić ![]() Cytat:
a o jakich butelkach myślisz?Wspominacie te lovi, one lepsze od aventa? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałaś,że jej nie znasz Czasem może się okazać upierdliwą straszną Panią ![]() Co do laktatora to muszę poczytać dokładnie, bo nie mam jeszcze zdania, ale jeśli któraś z dziewczyn może się wypowiedzieć to chętnie przeczytam ![]() Chyba któraś wspominała o tym jeśli dobrze pamiętam
|
|
#604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do Lovii to kumpela ma i zachwala
|
|
#605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piona! Mój tez na noc w pracy! Mówisz, że Harry dzisiaj jest, na TVN? To trzeba obejrzeć, tylko kurczę miałam w planach książki sobie przypominać i nawet ściągnęłam na Kindla i już 2 część prawie przeczytałam. Ale jak wsiąklam tutaj tak nie mam już czasu, bo tutaj też polecane książki, no i nadążyć za Wami no i jeszcze dom na głowie, to już za dużo ![]() Cytat:
Na następnej wizycie zapytaj czy z tymi bólami to normalne, żeby potem nie myśleć i się niepokoić że coś jest źle. A tetrowe tez kupujecie? czy tylko flanelki? Bo ja w sumie nie'wiem do czego tetrowe? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-07-31 o 20:06 |
||
|
|
|
#606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi się spodobało i mężowi też ![]() Tutaj mają i łóżeczko i komodę i dużą 'szafę' http://www.tomi.pl/klups-lozeczko-marsell.html Pytałam już na ostatniej wizycie w przychodni i stwierdziła, że to niegroźne skurcze. Ale wolę żeby mi zmierzyła szyjkę i wtedy się uspokoję jeśli będzie ok. ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do rożków/śpiworków to chyba kupię jakiś tani rożek do szpitala i zobaczymy czy się sprawdzi. Kwestię śpiworka jeszcze przemyślę. W kwestii butelek chyba nie ma lepszych i gorszych, słyszałam, że butelka może po prostu dziecku nie podpasować, dlatego lepiej nie kupować od razu większej ilości
|
|
|
#608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to piona! Tak na TVN Dobrze, że biedronkę mam niedaleko więc zdążę zrobić szybkie zakupy w trakcie reklam tutaj mała ściąga odnośnie pieluch i zastosowania http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2...-do-czego.html
|
|
#609 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a potem lece jedna noge depilatorem zrobic, poki brzuch nie wadzi tak bardzo bo i na wakacje sie przyda Tz wczoraj sie zaoferowal ze jak cos bedzie mi nogi golil co do pieluch 0mja na przewijak bede kladla a flanelowki do odbijania etc Bo sa miluskie
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No jasne, przynajmniej będziesz wiedziała że wszytko ok ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#611 |
|
Zadomowienie
|
O borze, za każdym razem to piszę, ale tak jest- przesadzacie z pisaniem, nadrobić się nie da, a jak już dam radę to już nie ma czasu na napisanie czegokolwiek a tym bardziej dyskusję!
Tym razem mi się udało :PDzięki tym co opisały poród, fajnie poczytać różne historie, choć nie wszystkie są wesołe niestety, staram się nie nastawiać negatywnie... W ogóle ostatnio mnie takie myśli nachodzą, że dzieciaczki w wieku mojego (23 tyg) rodzą się i przeżywają! Takie filozoficzne myśli hehe :P Co do ruchów to ja czuję zdecydowanie najczęściej po jedzeniu i piciu coli, nawet TŻ czuje, chociaż nie widać zbyt bardzo, ale łożysko na przedniej ścianie to pewnie dlatego... Wizytę mamy w poniedziałek, już się nie mogę doczekać, może bardziej pokaże buźkę ![]() A i robiłam dziś badania w diagnostyce, dostałam tą kartę, ale zniżka dopiero na kolejne badania będzie. Mam leukocyty i bakterie w moczu, dziwne, bo wcześniej jak miałam uczucie pieczenia to nic nie wyszło A i chyba za małą hemoglobinę, reszta ok ![]() Mam pytanie czy ktoś będzie używał pieluch wielorazowych? My się nastawiamy na ten sposób, ale zobaczymy jak to wyjdzie w życiu, w sumie jak maluch pójdzie do żłobka to nikt się nie będzie w to bawił... A i czytałyście coś o otulaczach woombie? Mujer gratuluję siusiaka ![]() A i pokazuję nas z Gniewkiem w 6 miesiącu (połowa 22t3d) |
|
|
|
#612 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsze hybrydy
lakier czerwony z drobinkami
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#614 |
|
Zadomowienie
|
https://www.facebook.com/PregnancyVi...type=2&theater A taki się robi misz masz u nas w brzuchach wraz z rośnięciem dzieciaczków
I niech mi ktoś spróbuje powiedzieć, że ja nic nie robię
|
#615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba było mówić, że się zakochałaś ![]() My raczej też kupimy ten komplet Później komoda zostanie do pokoiku ![]() Cytat:
Ale Ty chudzinka jesteś ![]() śliczne! Super kolor
|
|
#617 |
|
Wtajemniczenie
|
Doczytałam, że wcześniej była mowa o porodach...mnie straszyły zwłaszcza koleżanki, których ciocia, siostra, mama, koleżanka miały straaaaaaszne przeżycia...ja nie słuchałam, to znaczy chamsko czasem mówiłam, że nie mam ochoty słuchać takich opowieści. Wiem, jak poród przebiega, a jak będzie u mnie, to zobaczę w trakcie. I się skończyło. A swój poród wspominam tak miło i bezboleśnie - mimo, że rodziłam bez znieczulenia - że drugiego się zupełnie nie boję...i życzę sobie i Wam wszystkim, żebyście miały tak, jak ja z młodym
szybko nie było, ale za to miło, sympatycznie, momentami śmiesznie, no i wspominam to raczej jako ogromny wysiłek, a nie ból sam w sobie
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma co sie sugerować przeżyciami innych i od razu brać tego do siebie. Oczywiście można przeczytać, to są cenne informacje, ale jak będzie u każdej z nas to się okaże
|
|
#619 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ponoć wtedy jest łatwiej ogarnąć kupy na pieluchach bo mają lepszą konsystencję do prania... ![]() Piękny brzusio ![]() Ładne
|
|
#620 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#621 |
|
Zadomowienie
|
Aniqa a jak Cię boli? Mocno i cały czas?
|
#622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To fakt, Maluszki nawet jak sie urodza niedlugo maja szanse na przezycie ! sliczne !
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
Boli mnie podczas skurczu, czyli jak zaczyna twardnieć. Wcześniej bolało mocniej i można porównać ból do miesiączkowego, ale nie taki silny, tylko taki, że da się wytrzymać, ale jest nieprzyjemny.
Podczas każdego skurczu mam takie nieprzyjemne uczucie.
|
#624 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spoko normalna cena po prostu chcą sprzedać a co do spania to jak masz ciepło to pewnie że pajac i śpiworek wystarcz bo jak ubierzesz jeszcze body to możesz bobaska przegrzać ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#625 |
|
Wtajemniczenie
|
kochana, a może jednak wybierz się na ip?bo jak cię boli tak, jak na okres, to mi się dobrze nie kojarzy...nie chcę straszyć, czy coś, ale może lepiej to skontrolować?
|
#626 | |
|
Raczkowanie
|
Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Cytat:
Bylam dzis u nowego ginekologa. Zmienilam i jestem super zadowolona. Ultrasound w przyszlym tyg Doktor na podstawie bicia serca potrafi w 80 % okreslic plec dziecka. Zobaczymy czy sie sprawdzi. Wg niego to chlopak. Tez mialam takie przeczucie... No zobaczymy
Edytowane przez beavercanoe Czas edycji: 2015-07-31 o 20:55 |
|
|
|
|
#627 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Faktycznie zgrabniutka jesteś i brzuszek malutki |
|
|
|
|
#628 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A butelkę bardzo chwalą tą lovi medical i ta pewnie kupie ![]() Cytat:
dzięki za ściage ![]() Cytat:
a co to za otulacze? Jakie jest w ogóle ich zadanie? To coś takiego jak rożek?Przytylas coś w ciąży? bardzo zgrabna jesteś? Też raczej szczupła jestem i dopiero w 19 tyg ale w pporównaniu z Tobą mam sporo większy brzuszek, ale każda z nas jest inna, może pod koniec Cię dopiero wybrzuszy konkretnie ![]() U mnie tak samo ![]() Cytat:
a szafę tez będziecie brali? Czy tylko łóżeczko z komoda?Cytat:
moje pierwsze nie nadawały się do publikacji ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||||||
|
|
|
#629 | |
|
Raczkowanie
|
Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Cytat:
Ja mialam elektryczna medele. Bylam zadowolona ale nie mam porownania z innymi elektrycznymi. Mama kupila mi w aptece reczny laktator zanim mialam elektryczny i nie polecam recznych. Dlugo zajmuje odciaganie i reka boli strasznie...
|
|
|
|
|
#630 |
|
Zadomowienie
|
Sylwuska moja córka to nawet spala w body na dlugi i na to śpiworek
![]() Do przewijania idealnie sprawdziły sie mam podkłady seni i tak będziemy teraz również używać. Idealne w domu i na wyjścia ![]() Nie pamiętam kto pytał o sąsiadkę. Powiedz wprost ze czujesz sie niekomfortowo.Co do butelek u nas niezmiennie od samego poczatku Tommee Tippee. Smoczek przypomina kształtem pierś ![]() Laktator mam elektryczny z medeli i byłam bardzo zadowolona. Teraz dostałam jeszcze ręczny z Tommee Tippee ale to będę testować po porodzie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

Jakość dobra, nie ma do czego się przyczepić.
Ja też mam tak, że podczytuje, a czasami nie wiem co napisać. Nie umiem się wbić w wątek. Zazwyczaj nadrobię, odpiszę, a później napiszę parę postów a później dłuuuuga przerwa...
ale masz rację, koniec z przejmowaniem 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Spróbuję jeszcze z tą maścia, może ona da radę.