|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Acapella piękny brzusio
Sylwuska co do butelek ro biorę pod uwagę antykolkowe tommee tippee. Przewijak chyba kupimy na komodę. A i czytałam opinie o łóżeczkach klups, były opinie że wygląd piękny ale jakość kiepska, farba odpryskuje, więc muszę je najpierw na żywo zobaczyć. A laktator kupię ręczny, używany pewnie, bo to na kilka dni tylko Cienwiatru bardzo ładne pazurki i super kolor
|
#632 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gin powiedziała, że to jakieś skurcze Alvareza i czytałam, że większość kobiet nawet o nich nie wiem, ale czasem zdarza się, że są właśnie odczuwalne. Póki co nie panikuję, malutka ładnie kopie, a te skurcze trwają krótko. Postaram się więcej odpoczywać i pić magnez, może o coś pomoże. Na pewno łóżeczko + komoda. Ta szafa też mi się bardzo podoba i pasowałaby później do pokoiku, bo planuję jak coś do pokoju dla małej kupić białe, proste meble. Muszę porozmawiać z mężem jak tam nasze finanse i zobaczymy A Wy?Cytat:
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
W razie czego mamy drugi komplet na oku
|
|
#633 | ||
|
Wtajemniczenie
|
W pepco
w smyku dwupak kosztuje 12zł, więc też dobra cena ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52268244]Zapłaciłam za zakupy dokładnie 290 zł, ale są tam 24 rzeczy, więc wychodzi średnio 12 zł za sztukę brawo ja [/QUOTE]![]() Cytat:
Mój TŻ był rozczarowany, że nie syn, teraz już się chyba przyzwyczaił ![]() Cytat:
![]() Ale masz malusi brzusio Jak ładnie Ci wyszły ![]() My butelki mamy z Tomme Tippe i laktator ręczny też z TP ![]() Widzę, że łóżeczko się spodobało My jeszcze do czasu zakupu będziemy oglądać inne, ale to jest teraz na 1 miejscu, komodę i szafę mamy drewniane to planujemy je wyczyścić i pomalować na biało
|
|
#634 | |
|
Raczkowanie
|
Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Cytat:
Serce u dziecka w polowie ciazy bije w zakresie 120-160 uderzen na minute ale u dziewczynek bije szybciej niz u chlopcow. Edytowane przez beavercanoe Czas edycji: 2015-07-31 o 21:34 |
|
|
|
|
#635 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Butelkę ktoś Ci wcześniej polecal? Zapisałam sobie laktator ![]() Cytat:
Na początku myślę, że też łóżeczko z Komoda, żebym miała gdzie ubranka jej trzymać, szafa tez jest fajna, ale na razie niepotrzebna Ale też chce żeby później miała swój pokój a tam by fajnie wyglądala Też podobają mi się zwykle białe meble. Jakby później była też dostępna to zawsze można dokupić. Materac i ten przewijak Też tam byście zamawiali? Też muszę z mężem jeszcze porozmawiać.Pokaż co jeszcze Wam się podoba? ![]() No i jednak trzeba o nich poczytać, skoro jakość może nie być za dobrą, bo takie tanie nie są. Cytat:
![]() A butelka czemu akurat taka? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#637 |
|
Konto usunięte
|
U nas w SR można wypożyczyć laktator elektryczny medeli ten duży. 8 zł za dobę i trzeba tylko zestaw osobisty sobie kupić do niego.
|
|
|
|
#638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz kupiłaś? czy od kogoś dostaliscie?Też słyszałam o tym, że ręczne laktatory szybko ręce męczą. Cytat:
fajna ciekawostka ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#639 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jak rano była cisza tak teraz szalejecie.
Na szybko zanim was nadrobię i wszystkim odpowiem. Powiedzcie mi czy któraś też tak ma czy to coś normalnego czy niekoniecznie... Bardzo boli mnie wzgórek i jakby pochwa od środka. Sama już nie wiem co ale cały dół... Od kilku dni mnie tak pobolewało czasami ale w sumie siedziałam ostatnio w domu to nie odczuwałam tego tak bardzo. A dzisiaj byłam na dłuższych zakupach i normalnie nie mogę teraz chodzić z bólu :-( chyba zaraz zacznę na czworaka :'( jak się tak mocno ręką docisnę od dołu to jeszcze się jakoś ruszę... |
|
|
|
#640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A stwierdziliśmy, że za ten rok, dwa lata zdążymy odłożyć na śliczne meble dla Małej ![]() No i mężowi bardziej się podoba drugi komplet. Tutaj link: http ://allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-komoda-z-przewijakiem-krakow-i5305408099.html?utm_id=a t1!2686921&utm_source=fac ebook&utm_medium=cpc&utm_ term=ROIHUNTER&utm_campai gn=Pok%C3%B3j+dzieci%C4%9 9cy+RHSA--RHS+3rd+level+%3D+3d+-18h+-+AddToCart+-+Buyers+RHS&utm_content=a t1!2686921 (po http zrobiłam spację, żeby nie było, że spamuję ).---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
|
|
#641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi coraz bardziej chodzi po głowie Antonina ale tż od razu powiedział, że oszalałam dziś nawet koledze mówił, że Tosia, ale jeszcze mi to z głowy wybije hahahHanna jest bardzo ładne, ale siostrzenica tż ma już tak na imię, a kontakt mamy bliski więc odpada więc
|
|
#642 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bo my mamy taki pokój, który kiedyś będzie dla niej przeznaczony, ale teraz chyba zostanę przy tym, żeby była tylko z nami. Nasza komodę wystawimy do tamtego pokoju a tu zmieści się jej łóżeczko i komoda. Jeśli dalej będziemy mieszkać to jak będzie większa to zrobimy pokój dla niej, ale właśnie szukamy też działki bo chcielibyśmy kiedyś się budować i jakby się udało, to wtedy tutaj zrobimy jej taki a la pokoik a w domu będzie miała już prawdziwy ![]() A i od początku będzie spała w swoim łóżeczku? bo ja myślałam jeszcze o tym koszu Mojżesza, bo to mało miejsca zajmuje, ale muszę się jeszcze zastanowić, w sumie łóżeczko i tak trzeba będzie kupić, a kosz to dodatkowy wydatek... A i oczywiście ten drugi komplet tez bardzo ładny klasyczny ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-07-31 o 21:59 |
||
|
|
|
#644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pytałam mojej gin, badała mnie i szyjka w porządku, wszystko wygląda dobrze- usłyszałam, że macica musi się rozciągać i to wcale nie musi być przyjemne. Póki co też jestem spokojna bo małego czuję jak co jakiś czas ma dyskotekę. Biorę magnez 2 razy dziennie z zalecenia
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiliscie jedna? jaką pojemność i smoczek? A co ze smoczkami uspokajającymi? Też macie jakieś polecane firmy? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miłego wypoczynku, podobno ma być bardzo ładny tydzień
|
|
#647 |
|
Zadomowienie
|
Sylwuska w aptece. U nas obowiązkowo trzeba bylo mieć takie na lóżko w trakcie i po porodzie. Z zewnątrz jest taka bawełniana powłoczka a na dole ceratka. My używaliśmy wielokrotnie do czasu zabrudzenia. Tzn u nas na przewijaku leżał zawsze. No i na wyjście brałam świeży. Wtedy u rodziców czy gdzieś przewijałam na łóżku.
Butelka zaciekawiła mnie kształtem hehe poczytałam w necie opinie i przekonało mnie podobieństwo do piersi bo ja chciałam kp a butelkę tylko na czas wyjścia na uczelnię. |
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze się do końca nie przestawiłam na dziewczynkę ale pokocham jak swoją![]()
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha no to właśnie z tej firmy lovi Też jest taki smoczek bo nawet się wydłuża w trakcie ssania tak jak sutek kobiety, czyli rozważe zakup pomiędzy tymi 2 ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie te boli brzuch jak na okres
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Co do butelek to tez tomme tippe |
|
|
|
#652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
mój tż stwierdził, że skoro córa teraz to następny będzie chłopak, a jak nie to tak długo będę rodziła aż się uda hahaha
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Dziewczyny jak stwierdzic czy brzuch twardnieje? Bo ja mam twardszy niz zwykle ale to po prostu moze cionzza tak robi ?
|
|
|
|
#654 |
|
Zadomowienie
|
Sylwuska to jest cos takiego http://www.otison.pl/podklad-seni-5-sztuk.html kładłyśmy to na lóżko w razie jakby podkład poporodowy sie przelał to nie moczyło sie lóżka tylko ten podkład co można wymienić. Dla dziecka oczywiście używałam świeżego nie tego co był na łóżku
![]() Sylwoha a czujesz ze Ci się spina brzuch? |
|
|
|
#655 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze też za dużo dzisiaj robiłaś? Ja też mam czasami jakieś delikatne ciągnięcia, ale jak na razie tylko to i niech tak zostanie. Cytat:
A kto Ci kazał to zbadać? Gin Ci kazał zbadać poziom Wit d czy sama chciałaś zrobić to badanie? Bo mi nic nie mówił, on uważa że ja nic na razie nie muszę brać, no ale ja kupiłam sobie ten omegamed optima i więcej nic i się zastanawiam czy sama nie powinnam zrobić tego badania, tylko w sumie drogie jest i skoro mi nie zalecił to nie wiem czy się porywać? Hehe juz wielu tak mówiło u mnie siostra na dwóch synów, jeden brat dwóch synów a drugi brat jednego syna, więc sami widzicie że tylko chłopcy, no i jak siostra dowiedziała się ze my córeczkę będziemy mieli to już mowila mamie, że ona nowo chciałby jeszcze 3 dziecko, jak mama to usłyszała, to myślałam że padnie, bo ona ledwo radzi sobie z dwójką a co mówiąc jakby jeszcze jedno miała mieć ale jak dzieciaki ja zdenerwują to przechodzą jej tę myśli i myślę że po trochu to będą nam zazdrościć tej księżniczki, no ale będzie miała obstawe jak podrośnie, tylu braci ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
A podkłady poporodowe to jakieś konkretne kupic? Bo dużo tego jest i nie wiem jakie wybrać. ja to w ogóle nie wiem jak to wygląda po porodzie. Bo są podkłady, podpaski majtki siateczkowe, Ty jeszcze pod podkłady te Seni kładas to co w końcu jest potrzebne i ile tego kupić? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-07-31 o 22:42 |
|||
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Hm nie tak po prostu czuje go, tak bardziej pod pepkiem mnie boli albo czuje... To nawet nie boli takie uczucie jakby pelny brzuch
|
|
|
|
#657 |
|
Konto usunięte
|
Żaneta też mam taki ból. I może to być rozejście spojenia łonowego, ale gin to musi zbadać. Wskazanie do cc przy porodzie i oszczędzanie się do końca ciąży. Chociaż mi się wydaje, że to macica na jakiś nerw uciska. Ja to czuję od jakichś 2-3 tygodni. Najbardziej jak podnoszę nogę do góry albo wstaję z łóżka.
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#658 |
|
Zadomowienie
|
Sylwuska tak te same dla mnie i dla dziecka. U nas to wszystko bylo na liście do szpitala. Zarówno podkłady na lóżko, podkłady poporodowe i majtki siateczkowe.
Podkłady poporodowe miałam Bella. Wszystkiego miałam po paczce a później mąż dokupował w ramach potrzeb. Sylwoha może się przemęczyłaś dziś troszkę? |
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też boli brzuch jak na okres,jak za dużo chodzę albo wieczorem jestem przepracowana. Poza tym niekiedy mam takie skurcze w środku,no i dziwne tępe uczucie na wzgorku.
Ja się tym nie martwię bo skoro gin mówi aby się nie martwić bo dzieć super się ma to tak robię. Wróciliśmy,idę zjeść coś dodatkowo bo jakaś cienką kolacja była
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Kortisia hm, caly dzien poza domem ale to raczej jazda samochodem i przelazenie z punktu w punlt
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

a szafę tez będziecie brali? Czy tylko łóżeczko z komoda?

) Jakoś nie sądzę, żebym zbudowała z synem więź taką, jak z córką. Z drugiej strony dobrz, bo do syna mam mniejsze wymagania. Ale TŻ też trochę żałuje, że jednak nie córka... Choć TŻ zawsze jest pozytywny, nie to co ja ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Jak delikatnie powiedzieć sąsiadce której nie chce urazić, żeby mnie nie przytulała/dotykała? Powiedzieć jej, że nie lubię być przytulana - zgodnie z prawdą? Nie znoszę być przez kogoś obcego przytulana ale nie chce jej też sprawić przykrości
Wiem, że chciała być miła, ale jest obcą, starszą sąsiadką i jakoś mnie to nie przekonuje. Dziś wracając z psem minęłam się z nią na schodach i znów chciała mnie zatrzymać i przytulić. Jak powiedziałam, że muszę iść to powiedziała, że przecież mi nic nie zrobi. Powiedziałam, że mam psa na smyczy i muszę szybko iść z nim do domu. 
My jeszcze do czasu zakupu będziemy oglądać inne, ale to jest teraz na 1 miejscu, komodę i szafę mamy drewniane to planujemy je wyczyścić i pomalować na biało