|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Cytat:
ale nie wiem jak to sprawdzić bez rozpruwania materaca :/mam nadzieję że nic tam nie ma![]() hoho to ładnie ale moja koleżanka bardzo szczupła w ciąży przytyła 25kg, aż nie mogłam uwierzyć, i co, chwile po ciąży znów była chudzinka, u Ciebie pewnie będzie podobnie ![]() trzymam kciuki żeby tak było!!! |
|
|
|
|
#3722 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będzie dobrze Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
Ja jem z ryżem ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Pisałyście o boksowaniu, ja mam chyba łobuziarę, bo moja kopie jak szalona ![]() Byliśmy oglądać znowu wózki i wpadł nam następny w oko, Tako Maxone ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3723 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jem leczo z chlebem
|
|
#3724 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie ma innej opcji Kalusia dla Ciebie też ponownie co do kg to ja ruszyłam do przodu z rozpędem, ciekawe na czym się zatrzymam... zrobiłam sobie teraz małe SPA- trochę mi lepiej poza tym przyszła transza kasy na remont mieszkania, możemy ruszyć z bałaganem może w końcu się do czegoś przydam
|
|
#3725 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=mervie;52376801]na pewno tak będzie!
![]() nie ma innej opcji Bez dwóch zdań!!!! ![]() Kalusia - kciuki!
|
#3726 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziemy trzymać kciuki ![]() Cytat:
Co do leczo to my jemy z chlebem/bułką ![]() Cytat:
Myślę, że w końcu traficie na takie imię, że całą reszta odpadnie od razu ![]() Cytat:
Swoją drogą pytałam znajomych i praktycznie wszystkie mają pianka-kokos-gryka i żadna nie zauważyła robaczków ![]() Cytat:
![]() W ogóle wczoraj jadłam bułkę i mała zaczęła mocno kopać, więc ja mocniej niż zwykle puknęłam w brzuch, a ona mi odpuknęła kilka razy A raz puknęła podwójnie o Ona też ![]() To jakie już macie typy wózków?
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Ale gorąco. Ledwo żyje,a końca tej pogody nie zapowiadają prędko buuuu i jak tu jechać coś kupować? No jak?
Aniqa my kupimy materac lateksowy. Trochę drogi wybór,ale nie chce żadnych robaczywych przebojów Mujer nie przejmuj się,ja też ledwo żyje w tej pogodzie. TŻ jeździ do pracy autem z klimatyzacja,moje jest bez i jak gdzieś muszę jechać to staje nawet 500metrów od miejsca do którego wchodzę byle w cieniu auto było... Dziewczyny paranoja. poszłam zapisać się do dentysty na fundusz zdrowia,to mi powiedzieli że mogę się zapisać ale w trakcie wizyty PANI DOKTOR DECYDUJE CZY BĘDĘ PŁACIĆ CZY USŁUGA Z NFZ. Ja pier.Dole !!!!!! |
|
|
|
#3728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
TŻ właśnie się przyznał,że dostał mandat za parkowanie pod szpiralem. No niby był zakaz ale wszędzie dookoła, no i naiwnie stwierdziliśmy, że skoro wszyscy tam parkują to chyba można... Dziewczyny, trzymajcie kciuki żebym wyszła do piątku rosi:
|
|
|
#3729 |
|
Raczkowanie
|
Ja tak miałam, jak przewracałam się z boku na bok. Lekarz powiedział, że to normalny objaw, wszystko się rozciąga.
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam jechać dziś po ciuchy dla malucha,jest u nas sklep w którym dział dziecięcy likwidują i sa mega przeceny,ale już chyba nie dam rady :/ poza tym jadę do kosmetyczki wieczorem na frezowanie stóp.a a potem do ciotki po jaśki bo mi szyła do kompletu.
Umieram niech ktoś przygasi słońce na chwilę
|
|
|
|
#3731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To chyba jak z wyborem wózka, zawsze znajdzie się negatywna opinia. Ja się zastanawiam nad tym do którego wkleiłam link. Żartujesz? Skoro przysługuje Ci na NFZ naprawa to łaski nie robi... I co to za pomysł podejmowania decyzji podczas wizyty? Powinna się od razu określić... Cytat:
Trzymam kciuki
|
|
#3732 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio co czytam, to wychodzi, że sportsmenki więcej tyją i często jednak im się mięśnie rozłażą na brzuchu. Za to zwykle potem szybciej wracają do formy Więc nawet 20kg zgubisz zaraz. Ja najwięcej to przytyłam przed ciążą, ale mogę udawać, że wcale nie I ja nie miałam jakichś strasznych ciążowych zachcianek ani odrzutów. Kawy mi się niby nie chciało (jestem kawoszem), ale odrzutu też nie miałam, a jak poczułam zapach, czy ktoś o kawie wspomniał, to zaraz ochota mi przychodziła. Ograniczyłam picie do od czasu do czasu, to samo z herbatami i yerbą. Żadne smaki mnie jakoś szczególnie nie pociągały. Cera zmiennie - raz gorzej, raz lepiej, nie widzę, żeby mi się drastycznie zmieniła. Włosy i paznokcie to samo. Krągła się mocno zrobiłam, bo zarysy mięśni mi kompletnie uciekły. TŻ trochę z tego zadowolony, bo coś ględził, żebym przystopowała (heh, ciekawe, bo siły i kondycji nie miałam, a mięśnie mi potrafiło wybulwiać ) No i jedynie miałam ochotę przez jakiś czas na tę grillowaną kiełbachę, ale nie wiem, czy to zachcianka ciążowa, czy ogólna ![]() Żadne schematy mi nie podchodzą pod płeć młodego, choć wszyscy wokoło krakali, że chłop (oprócz TŻ )---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- A co do płci, to nie obraziłabym się wcale, gdyby młody okazał się kobitką Ale ponieważ bardzo bym chciała, to wiem, że zgodnie ze złośliwością losu na pewno to nie nastąpi
|
||
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej sprawiedliwie bo wszyscy dostaliMujer, ja już się zastanawiam, czy to nie jakaś ściema z tymi zachciankami bo i mnie też nic a nic Pisałaś coś ze nie zamierzasz używać oryginalnych Pampersów. Coś jest z nimi nie tak?
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
FIONKA chyba ci w cycki idą kilogramy albo w pięty bo w ogóle ich nie widać
HOPE będzie wszystko ok z malutką OGÓLNIE co to za paranoja z tym dentystą... Zaprosiłam do swojego pokoju w pracy dyrektora. Po 5 min miałam nowy wiatrak. Ale i tak chyba wezmę l4 na dwa dni bo wychodzę z pracy z bólem głowy i mam problemy z oddychaniem jak siedzę za biurkiem. Wczoraj dostałam ogórkową od teściowej zaraz wcinam😄
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
Mi jest trochę głupio już, bo każdy o płeć pyta, a ja nie wiem
Wkurzę się jak się nie dowiem...Mój gin nie chce mówić, bo twierdzi, że ma zbyt kiepskie usg. Obiecał, że powie tej lekarce co idę do niej na połówkowe (jego znajoma z pracy), żeby dobrze mi podejrzała...W sumie nie jego wina, że w naszej przychodni mają taki sprzęt słaby. Aniqa no drogie są lateksy...Ja się trochę martwię, bo teściowie mają kupić łóżeczko i materacyk, a jak powiem jaki chcę to teściowa pewnie zacznie się wymądrzać, że po co taki, lepiej kupić zwykły piankowy za 30 zł i dzieciak też się wyśpi A moim zdaniem zbyt szybko się odkształca. Odnośnie tych robaczków w gryce, to ostatnio kolezanka z pracy mi mówiła (jej mały ma 1,5roku) że u niej się pojawiły i teraz kupuje na kolejne dziecko lateks własnie. Nie polecają też trawy morskiej, a tak zachwalano... Od szumu tego wiatraka to mi już we łbie dudni Sweet ale masz brzuszek duży! Mocno przeszkadza? Ja błogosławię swój malutki brzuch, bo chyba w ogóle bym nie wyrobiła. Chociaż zauważyłam, ze mi ostatnio z 4 centy w biodra poszło, a nie do przodu jak tak dalej bedzie to spodni na dupe nie kupie...zrobiłam zamówienie w smyku, jutro TŻ odbierze
|
|
|
|
#3736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
Rudaska a mogę zapytać czemu w sumie nie idziesz na zwolnienie? Myślę, że by Ci to posłużyło. To przez wzgląd np. na finanse czy boisz się nudy w domu czy coś?
Czy tak "dla zasady" bo ciąża to nie choroba? Sorry ze tak wypytuje, ale dla mnie tak jak pisałam siedzenie w pracy byłoby nie lada wyczynem. chociaz zalezy jaki kto ma próg czego |
|
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak jak dziewczyny uważam, że niepotrzebnie się męczysz...
|
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak jak u mnie haha. Zobaczymy jak to będzie z tymi kilogramami
|
|
#3740 |
|
Wtajemniczenie
|
X lander x pulse, ten tako maxone i joie chrome (ale jego nie widziałam na żywo)
![]()
|
#3741 |
|
Zadomowienie
|
Ja na pocztku tez miałam całkowity odrzut od słodkiego dopiero teraz bardziej mnie ciągnie ale bez szaleństw ..
Pierwszy trymestr tez nie był taki tragiczny .. mdłości i wymioty były ale raz na parę dni .. no jedynie senność .. Fionka ty możesz mieć te 12 5 kg Ja też się wkurzam ze mowie bezosobowo do mojego dziecko ale nie mam pojęcia zupełnie na jakie imię się zdecydujemy ..Hope za małą! A Ty się nie denerwuj ![]() U mnie ostatnio na plusie 4.5 kg ehh Sylwuska ja zawsze leczo z chlebem/bagietką ![]() Kalusia trzymam kciuki ! Daj potem znać ![]() Ogólnie jak chcesz te lepsze wypełnienie białe musisz zapłacić .. jak chcesz znieczulenie musisz zapłacić .. bo nfz tego nie refunduje. Jedynie usuwanie kamienia i kanałowe masz za free. Ja jeszcze nosa nie wystawilam dzisiaj na dwór
|
#3742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z Tako mieliśmy inne typy od razu, a tego ostatniego nie znam ![]() Duża rozbieżność cenowa jest między nimi? Ja to w ogóle jechałam obejrzeć konkretne typy i innych już niw oglądałam, żeby sobie bałaganu z głowie nie robić ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
siedzę od rana w domu. Ale auta nie mam, a do miasta 30 minut na piechotę... a na podwórko nie mam zamiaru iść w ten upał. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Co do wagi to u mnie od początku ciąży 3,2 kg na plusie, ale gdyby liczyć od II trym.to więcej. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3743 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja tylko 4
Cytat:
Dziewczyny potrzebuje porady dla mojej wstydliwej przyjaciokli. Mianowicie staraja sie o malucha juz rok prawie. Do tej pory robila tlyko badania hormonalne ( czeka na wyniki), stara sie emirzyc temperature ciala, ale okazuje sie ze mierzy ja pod pacha zamiast w sluzowce. Zaleceniem od ginekologa bierze duphaston , cykl ok 34 dni. aaa, antykocepcje brala ok 4-5 lat. Wiem ze to malo do powiedzenia, ale najgorsze jest to ze wprowadzaja ja ludzie w blad, TZ jej nie pomaga tez bo za przeproszeniam gowno wie, nawet pstatnio stweirdzil ze jak to plemniki moga zdechnac w jadrach ? Takze tragedia. Poradzcie cos, wiec ze moze to nie miejsce, ale moze ktoras z Was tak dlugo sie o dzidzie starala cos powie.
|
|
#3744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeszkadza w kuchni i w łazience, bo mamy tylko prysznic. Poza tym jakoś się przyzwyczaiłam Nawet bardzo się zdziwiłam jak się wtedy zatrzymałam za daleko od lustra, bo nie zaczaiłam, że to wina brzucha
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszesz, że zrobiła badania hormonalne- to dobrze. Zawsze to jakiś pierwszy punkt zaczepienia. Ale też zależy jakie dokładnie te badania zrobiła. Monitoring cyklu też jest ważny, żeby sprawdzić czy owulacja występuje- bo tylko tak można to sprawdzić. Duphaston bierze, bo? 34 dni to nie jakiś długi cykl... chyba, że ma problem z progesteronem. Tarczyca jest ważna, prolaktyna, progesteron, stosunek lh do fsh to chyba tak na początek... Jak mierzy temp. to albo w ustach albo w pochwie! Najlepiej w pochwie, ale ja mierzyłam w ustach i dobrze poznałam swój cykl. No i faceta niech wyśle na badania. Najpierw badanie nasienia. Jak będzie coś nie tak to posiewy, hormony, urolog... Masa tego jest, ale muszą oboje się badać, bo szkoda czasu... Może coś pominęłam, ale wiem, że są tutaj dziewczyny, które jak ja się długo starały, więc dopiszą co jeszcze może na początek sprawdzić.
Edytowane przez Ani_qa Czas edycji: 2015-08-11 o 15:00 |
|
|
|
|
#3746 | |||
|
Zakorzenienie
|
Stówkę, chyba mogło być więcej
Cytat:
zastanawiam się, które materace mają najlepszy stosunek cena/jakość. A może pianka-kokos?Cytat:
Cytat:
Edytowane przez kalusia87 Czas edycji: 2015-08-11 o 14:59 |
|||
|
|
|
#3747 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Smacznego ![]() Ja właśnie zjadłam leczo z bułka, pyszne było, ale nastalam sie zanim je zrobiłam i oprócz zmęczenia jestem całą mokra ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#3748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cenowo wychodzą bardzo podobnie. X lander ma tylne koła pompowane, z przodu piankowe i on jest taki mały zgrabny, tako większy i cięższy, wszystkie koła ma pompowane albo żelowe, a ten joie też z tych mniejszych i on ma wszystkie koła piankowe. Oszaleję
|
|
#3749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Stara sie sprawdzac czy owulacje wystepuje. Ale nie umie tego okreslic, bo wg niej sluz ma caly czas taki sam i taka sama ilosc..
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
No
Ostatnio czytałam co dziecko lubi itd. i właśnie pisało, że można tak się z dzieckiem bawić i pukać w brzuch i ono później odpukuje, bo na początku może nie wiedzieć o co chodzi ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

Bo ja się przestraszyłam tymi robaczkami w gryce 
ale nie wiem jak to sprawdzić bez rozpruwania materaca :/mam nadzieję że nic tam nie ma