Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-11, 13:53   #3721
benita84
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
I w gryce robaczków nie było jak rozumiem? Bo ja się przestraszyłam tymi robaczkami w gryce
też się przestraszyłam ale nie wiem jak to sprawdzić bez rozpruwania materaca :/mam nadzieję że nic tam nie ma

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
jenyyyy, ja już 12,5kg na plusie
hoho to ładnie ale moja koleżanka bardzo szczupła w ciąży przytyła 25kg, aż nie mogłam uwierzyć, i co, chwile po ciąży znów była chudzinka, u Ciebie pewnie będzie podobnie

Cytat:
Napisane przez hope_35 Pokaż wiadomość
Tak, wiem, ten otwór do końca ciąży może się zrosnąć, jest nadzieja. Konsultację mam za 2 tygodnie
trzymam kciuki żeby tak było!!!
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 13:58   #3722
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się po drugich połówkowych (szpitalnych). Wszystko jest ok z Malutką, oprócz tego, że w przegrodzie międzykomorowej jest otwór. Mam skierowanie do poradni kardiologicznej. Malutka po tygodniu przybrała 50 gram.

Będzie dobrze

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Ja kroję warzywa na,leczo, ale tego jest. Właśnie z czym jecie leczo? Makaron? Ziemniaki? Chleb?

Ja jem z ryżem

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Pisałyście o boksowaniu, ja mam chyba łobuziarę, bo moja kopie jak szalona

Byliśmy oglądać znowu wózki i wpadł nam następny w oko, Tako Maxone

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 13:58   #3723
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Tak, wiem, ten otwór do końca ciąży może się zrosnąć, jest nadzieja. Konsultację mam za 2 tygodnie
Trzymam kciuki żeby wszystko było ok

Ja jem leczo z chlebem

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 14:00   #3724
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Witam się po drugich połówkowych (szpitalnych). Wszystko jest ok z Malutką, oprócz tego, że w przegrodzie międzykomorowej jest otwór. Mam skierowanie do poradni kardiologicznej. Malutka po tygodniu przybrała 50 gram.
Cytat:
na pewno tak będzie! tak samo jak u nas wada nerek też się cofnie
nie ma innej opcji

Kalusia dla Ciebie też ponownie bądź dzielna!

co do kg to ja ruszyłam do przodu z rozpędem, ciekawe na czym się zatrzymam...
zrobiłam sobie teraz małe SPA- trochę mi lepiej
poza tym przyszła transza kasy na remont mieszkania, możemy ruszyć z bałaganem może w końcu się do czegoś przydam
Stary 2015-08-11, 14:03   #3725
hope_35
Raczkowanie

[QUOTE=mervie;52376801]na pewno tak będzie! tak samo jak u nas wada nerek też się cofnie
nie ma innej opcji

Bez dwóch zdań!!!!

Kalusia - kciuki!
Stary 2015-08-11, 14:05   #3726
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko będzie dobrze Będziemy trzymać kciuki

Cytat:
Siostra używa Dady i jest ok, ale wlasnie to zależy od,skóry dziecka, więc,trzeba będzie próbować

Z materacem nie pomogę, bo jeszcze w ogóle o nich nie czytałam ;/

a te ochraniacze na materac to taka ceratka? I to pod prześcieradło sie naklAda? Ile sztuk tego kupujecie?

Ja kroję warzywa na,leczo, ale tego jest. Właśnie z czym jecie leczo? Makaron? Ziemniaki? Chleb?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Ja jeszcze nie myślałam ile tych ceratek kupię.

Co do leczo to my jemy z chlebem/bułką

Cytat:
Weronika, Antonina, Alicja
a teraz doszło jeszcze: Paulina, Gabriela
więc wcale się nie zawęziła, wręcz się rozszerza, w każdym coś mi, albo tż nie pasi
ale wspólnie uznaliśmy, że nie możemy do małej mówić Wojtek
To jak się rozszerza lista to wybór będzie trudniejszy Myślę, że w końcu traficie na takie imię, że całą reszta odpadnie od razu

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
też się przestraszyłam ale nie wiem jak to sprawdzić bez rozpruwania materaca :/mam nadzieję że nic tam nie ma
Myślę, że gdyby były to by się wydostawały jakoś na zewnątrz.
Swoją drogą pytałam znajomych i praktycznie wszystkie mają pianka-kokos-gryka i żadna nie zauważyła robaczków

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość

Pisałyście o boksowaniu, ja mam chyba łobuziarę, bo moja kopie jak szalona

Byliśmy oglądać znowu wózki i wpadł nam następny w oko, Tako Maxone
Moja też potrafi porządnego kopa dać
W ogóle wczoraj jadłam bułkę i mała zaczęła mocno kopać, więc ja mocniej niż zwykle puknęłam w brzuch, a ona mi odpuknęła kilka razy A raz puknęła podwójnie o Ona też Może to zbieg okoliczności, ale fajne to było

To jakie już macie typy wózków?
Stary 2015-08-11, 14:06   #3727
ogolnie
Zakorzenienie

Ale gorąco. Ledwo żyje,a końca tej pogody nie zapowiadają prędko buuuu i jak tu jechać coś kupować? No jak?

Aniqa my kupimy materac lateksowy. Trochę drogi wybór,ale nie chce żadnych robaczywych przebojów

Mujer nie przejmuj się,ja też ledwo żyje w tej pogodzie. TŻ jeździ do pracy autem z klimatyzacja,moje jest bez i jak gdzieś muszę jechać to staje nawet 500metrów od miejsca do którego wchodzę byle w cieniu auto było...

Dziewczyny paranoja. poszłam zapisać się do dentysty na fundusz zdrowia,to mi powiedzieli że mogę się zapisać ale w trakcie wizyty PANI DOKTOR DECYDUJE CZY BĘDĘ PŁACIĆ CZY USŁUGA Z NFZ. Ja pier.Dole !!!!!!
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 14:06   #3728
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też jestem uzależniona, najpierw forum, potem ogarnia to co powinnam zrobić
Ja mam tak samo

Cytat:
Weronika, Antonina, Alicja
a teraz doszło jeszcze: Paulina, Gabriela
więc wcale się nie zawęziła, wręcz się rozszerza, w każdym coś mi, albo tż nie pasi
ale wspólnie uznaliśmy, że nie możemy do małej mówić Wojtek
Mi się Alicja strasznie podoba ale TŻowi wcale. Jeśli będzie dziewczynka, chyba będzie kompromis czyli Natalia.

TŻ właśnie się przyznał,że dostał mandat za parkowanie pod szpiralem. No niby był zakaz ale wszędzie dookoła, no i naiwnie stwierdziliśmy, że skoro wszyscy tam parkują to chyba można...

Dziewczyny, trzymajcie kciuki żebym wyszła do piątku rosi:
Stary 2015-08-11, 14:06   #3729
hope_35
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moje pytanie zginelo w gaszczu

Jak wstaje szybko, zerwe sie bo ciagnie mnie brzuch.
Tak samo jak przewracsm sie z boku na bok.
Ktoras tak ma?

Ja tak miałam, jak przewracałam się z boku na bok. Lekarz powiedział, że to normalny objaw, wszystko się rozciąga.
Stary 2015-08-11, 14:09   #3730
ogolnie
Zakorzenienie

Chciałam jechać dziś po ciuchy dla malucha,jest u nas sklep w którym dział dziecięcy likwidują i sa mega przeceny,ale już chyba nie dam rady :/ poza tym jadę do kosmetyczki wieczorem na frezowanie stóp.a a potem do ciotki po jaśki bo mi szyła do kompletu.

Umieram niech ktoś przygasi słońce na chwilę
Stary 2015-08-11, 14:10   #3731
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Aniqa my kupimy materac lateksowy. Trochę drogi wybór,ale nie chce żadnych robaczywych przebojów

Dziewczyny paranoja. poszłam zapisać się do dentysty na fundusz zdrowia,to mi powiedzieli że mogę się zapisać ale w trakcie wizyty PANI DOKTOR DECYDUJE CZY BĘDĘ PŁACIĆ CZY USŁUGA Z NFZ. Ja pier.Dole !!!!!!
Fakt, drogie bardzo te lateksowe... no i podobno są bardzo dobre, ale z drugiej strony są opinie, że uczulają
To chyba jak z wyborem wózka, zawsze znajdzie się negatywna opinia. Ja się zastanawiam nad tym do którego wkleiłam link.

Żartujesz? Skoro przysługuje Ci na NFZ naprawa to łaski nie robi... I co to za pomysł podejmowania decyzji podczas wizyty? Powinna się od razu określić...

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
TŻ właśnie się przyznał,że dostał mandat za parkowanie pod szpiralem. No niby był zakaz ale wszędzie dookoła, no i naiwnie stwierdziliśmy, że skoro wszyscy tam parkują to chyba można...

Pecha mieliście pewnie. Czasem się upiecze bo wszyscy stoją na zakazie, a czasem trafi na takiego co raz stanął i już mandat...

Trzymam kciuki
Stary 2015-08-11, 14:17   #3732
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Tyyyle nacytowałam i wszystko mi się skasowało ja już jestem na oddziale i czekam.
Trzymaj się...

Cytat:
ku...wa wychodzi, że ja najwięcej przytyłam haha, taka sportsmenka ze mnie haha

Ostatnio co czytam, to wychodzi, że sportsmenki więcej tyją i często jednak im się mięśnie rozłażą na brzuchu. Za to zwykle potem szybciej wracają do formy Więc nawet 20kg zgubisz zaraz.
Ja najwięcej to przytyłam przed ciążą, ale mogę udawać, że wcale nie Dlatego stresuje mnie okres pociążowy, zwłaszcza, że obawiam się braku czasu na ćwiczenia (oprócz dziecka będę miała inne zajęcia i nie wiem, jak się wyrobię :/)

I ja nie miałam jakichś strasznych ciążowych zachcianek ani odrzutów. Kawy mi się niby nie chciało (jestem kawoszem), ale odrzutu też nie miałam, a jak poczułam zapach, czy ktoś o kawie wspomniał, to zaraz ochota mi przychodziła. Ograniczyłam picie do od czasu do czasu, to samo z herbatami i yerbą. Żadne smaki mnie jakoś szczególnie nie pociągały. Cera zmiennie - raz gorzej, raz lepiej, nie widzę, żeby mi się drastycznie zmieniła. Włosy i paznokcie to samo. Krągła się mocno zrobiłam, bo zarysy mięśni mi kompletnie uciekły. TŻ trochę z tego zadowolony, bo coś ględził, żebym przystopowała (heh, ciekawe, bo siły i kondycji nie miałam, a mięśnie mi potrafiło wybulwiać )

No i jedynie miałam ochotę przez jakiś czas na tę grillowaną kiełbachę, ale nie wiem, czy to zachcianka ciążowa, czy ogólna

Żadne schematy mi nie podchodzą pod płeć młodego, choć wszyscy wokoło krakali, że chłop (oprócz TŻ )

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

A co do płci, to nie obraziłabym się wcale, gdyby młody okazał się kobitką Ale ponieważ bardzo bym chciała, to wiem, że zgodnie ze złośliwością losu na pewno to nie nastąpi
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 14:24   #3733
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Pecha mieliście pewnie. Czasem się upiecze bo wszyscy stoją na zakazie, a czasem trafi na takiego co raz stanął i już mandat...

Trzymam kciuki
Eeee tam, jak TŻ wyszedł to już czekali jak sępy przynajmniej sprawiedliwie bo wszyscy dostali

Mujer, ja już się zastanawiam, czy to nie jakaś ściema z tymi zachciankami bo i mnie też nic a nic
Pisałaś coś ze nie zamierzasz używać oryginalnych Pampersów. Coś jest z nimi nie tak?
Stary 2015-08-11, 14:25   #3734
rudaska
Zakorzenienie

FIONKA chyba ci w cycki idą kilogramy albo w pięty bo w ogóle ich nie widać

HOPE będzie wszystko ok z malutką

OGÓLNIE co to za paranoja z tym dentystą...

Zaprosiłam do swojego pokoju w pracy dyrektora. Po 5 min miałam nowy wiatrak. Ale i tak chyba wezmę l4 na dwa dni bo wychodzę z pracy z bólem głowy i mam problemy z oddychaniem jak siedzę za biurkiem. Wczoraj dostałam ogórkową od teściowej zaraz wcinam😄
Stary 2015-08-11, 14:27   #3735
ogolnie
Zakorzenienie

Mi jest trochę głupio już, bo każdy o płeć pyta, a ja nie wiem Wkurzę się jak się nie dowiem...Mój gin nie chce mówić, bo twierdzi, że ma zbyt kiepskie usg. Obiecał, że powie tej lekarce co idę do niej na połówkowe (jego znajoma z pracy), żeby dobrze mi podejrzała...W sumie nie jego wina, że w naszej przychodni mają taki sprzęt słaby.

Aniqa no drogie są lateksy...Ja się trochę martwię, bo teściowie mają kupić łóżeczko i materacyk, a jak powiem jaki chcę to teściowa pewnie zacznie się wymądrzać, że po co taki, lepiej kupić zwykły piankowy za 30 zł i dzieciak też się wyśpi A moim zdaniem zbyt szybko się odkształca.

Odnośnie tych robaczków w gryce, to ostatnio kolezanka z pracy mi mówiła (jej mały ma 1,5roku) że u niej się pojawiły i teraz kupuje na kolejne dziecko lateks własnie.
Nie polecają też trawy morskiej, a tak zachwalano...

Od szumu tego wiatraka to mi już we łbie dudni

Sweet ale masz brzuszek duży! Mocno przeszkadza?
Ja błogosławię swój malutki brzuch, bo chyba w ogóle bym nie wyrobiła. Chociaż zauważyłam, ze mi ostatnio z 4 centy w biodra poszło, a nie do przodu jak tak dalej bedzie to spodni na dupe nie kupie...

zrobiłam zamówienie w smyku, jutro TŻ odbierze
Stary 2015-08-11, 14:33   #3736
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Eeee tam, jak TŻ wyszedł to już czekali jak sępy przynajmniej sprawiedliwie bo wszyscy dostali
Mam nadzieję, że przynajmniej niedużo

Cytat:
Aniqa no drogie są lateksy...Ja się trochę martwię, bo teściowie mają kupić łóżeczko i materacyk, a jak powiem jaki chcę to teściowa pewnie zacznie się wymądrzać, że po co taki, lepiej kupić zwykły piankowy za 30 zł i dzieciak też się wyśpi A moim zdaniem zbyt szybko się odkształca.

Odnośnie tych robaczków w gryce, to ostatnio kolezanka z pracy mi mówiła (jej mały ma 1,5roku) że u niej się pojawiły i teraz kupuje na kolejne dziecko lateks własnie.
Nie polecają też trawy morskiej, a tak zachwalano...
No właśnie... Mi wpadły w oko te Havea (też mają lateksowe) piankowe, bo mają dwa stopnie twardości i są dostosowane do wieku dziecka, więc później się tylko odwraca na drugą stronę.
Stary 2015-08-11, 14:36   #3737
ogolnie
Zakorzenienie

Rudaska a mogę zapytać czemu w sumie nie idziesz na zwolnienie? Myślę, że by Ci to posłużyło. To przez wzgląd np. na finanse czy boisz się nudy w domu czy coś? Czy tak "dla zasady" bo ciąża to nie choroba? Sorry ze tak wypytuje, ale dla mnie tak jak pisałam siedzenie w pracy byłoby nie lada wyczynem. chociaz zalezy jaki kto ma próg czego
Stary 2015-08-11, 14:37   #3738
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Zaprosiłam do swojego pokoju w pracy dyrektora. Po 5 min miałam nowy wiatrak. Ale i tak chyba wezmę l4 na dwa dni bo wychodzę z pracy z bólem głowy i mam problemy z oddychaniem jak siedzę za biurkiem. Wczoraj dostałam ogórkową od teściowej zaraz wcinam😄
Dobrze zrobiłaś!
Ale tak jak dziewczyny uważam, że niepotrzebnie się męczysz...
Stary 2015-08-11, 14:39   #3739
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość

]A co do płci, to nie obraziłabym się wcale, gdyby młody okazał się kobitką Ale ponieważ bardzo bym chciała, to wiem, że zgodnie ze złośliwością losu na pewno to nie nastąpi

To tak jak u mnie haha.

Zobaczymy jak to będzie z tymi kilogramami

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 14:41   #3740
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
X lander x pulse, ten tako maxone i joie chrome (ale jego nie widziałam na żywo)

Cytat:

40/40
Stary 2015-08-11, 14:44   #3741
0enedue
Zadomowienie

Ja na pocztku tez miałam całkowity odrzut od słodkiego dopiero teraz bardziej mnie ciągnie ale bez szaleństw ..
Pierwszy trymestr tez nie był taki tragiczny .. mdłości i wymioty były ale raz na parę dni .. no jedynie senność ..

Fionka ty możesz mieć te 12
5 kg
Ja też się wkurzam ze mowie bezosobowo do mojego dziecko ale nie mam pojęcia zupełnie na jakie imię się zdecydujemy ..

Hope za małą! A Ty się nie denerwuj

U mnie ostatnio na plusie 4.5 kg ehh

Sylwuska ja zawsze leczo z chlebem/bagietką

Kalusia trzymam kciuki ! Daj potem znać

Ogólnie jak chcesz te lepsze wypełnienie białe musisz zapłacić .. jak chcesz znieczulenie musisz zapłacić .. bo nfz tego nie refunduje. Jedynie usuwanie kamienia i kanałowe masz za free.

Ja jeszcze nosa nie wystawilam dzisiaj na dwór

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 14:48   #3742
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
X lander x pulse, ten tako maxone i joie chrome (ale jego nie widziałam na żywo)

Xlandera też braliśmy pod uwagę z Tako mieliśmy inne typy od razu, a tego ostatniego nie znam
Duża rozbieżność cenowa jest między nimi?

Ja to w ogóle jechałam obejrzeć konkretne typy i innych już niw oglądałam, żeby sobie bałaganu z głowie nie robić

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Ja na pocztku tez miałam całkowity odrzut od słodkiego dopiero teraz bardziej mnie ciągnie ale bez szaleństw ..
Pierwszy trymestr tez nie był taki tragiczny .. mdłości i wymioty były ale raz na parę dni .. no jedynie senność ..

Fionka ty możesz mieć te 12
5 kg
Ja też się wkurzam ze mowie bezosobowo do mojego dziecko ale nie mam pojęcia zupełnie na jakie imię się zdecydujemy ..

Hope za małą! A Ty się nie denerwuj

U mnie ostatnio na plusie 4.5 kg ehh

Sylwuska ja zawsze leczo z chlebem/bagietką

Kalusia trzymam kciuki ! Daj potem znać

Ogólnie jak chcesz te lepsze wypełnienie białe musisz zapłacić .. jak chcesz znieczulenie musisz zapłacić .. bo nfz tego nie refunduje. Jedynie usuwanie kamienia i kanałowe masz za free.

Ja jeszcze nosa nie wystawilam dzisiaj na dwór
Ja też siedzę od rana w domu. Ale auta nie mam, a do miasta 30 minut na piechotę... a na podwórko nie mam zamiaru iść w ten upał.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Co do wagi to u mnie od początku ciąży 3,2 kg na plusie, ale gdyby liczyć od II trym.to więcej.

Stary 2015-08-11, 14:50   #3743
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
jenyyyy, ja już 12,5kg na plusie
ja tylko 4

Cytat:
bedzie wszystko dobrze ;*

Dziewczyny potrzebuje porady dla mojej wstydliwej przyjaciokli.
Mianowicie staraja sie o malucha juz rok prawie.
Do tej pory robila tlyko badania hormonalne ( czeka na wyniki), stara sie emirzyc temperature ciala, ale okazuje sie ze mierzy ja pod pacha zamiast w sluzowce. Zaleceniem od ginekologa bierze duphaston , cykl ok 34 dni.
aaa, antykocepcje brala ok 4-5 lat.

Wiem ze to malo do powiedzenia, ale najgorsze jest to ze wprowadzaja ja ludzie w blad, TZ jej nie pomaga tez bo za przeproszeniam gowno wie, nawet pstatnio stweirdzil ze jak to plemniki moga zdechnac w jadrach ?
Takze tragedia. Poradzcie cos, wiec ze moze to nie miejsce, ale moze ktoras z Was tak dlugo sie o dzidzie starala cos powie.

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 14:52   #3744
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:

Sweet ale masz brzuszek duży! Mocno przeszkadza?
Ja błogosławię swój malutki brzuch, bo chyba w ogóle bym nie wyrobiła. Chociaż zauważyłam, ze mi ostatnio z 4 centy w biodra poszło, a nie do przodu jak tak dalej bedzie to spodni na dupe nie kupie...

zrobiłam zamówienie w smyku, jutro TŻ odbierze
Brzuszek? To brzuchol Przeszkadza w kuchni i w łazience, bo mamy tylko prysznic. Poza tym jakoś się przyzwyczaiłam Nawet bardzo się zdziwiłam jak się wtedy zatrzymałam za daleko od lustra, bo nie zaczaiłam, że to wina brzucha

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 14:57   #3745
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Do tej pory robila tlyko badania hormonalne ( czeka na wyniki), stara sie emirzyc temperature ciala, ale okazuje sie ze mierzy ja pod pacha zamiast w sluzowce. Zaleceniem od ginekologa bierze duphaston , cykl ok 34 dni.

Wiem ze to malo do powiedzenia, ale najgorsze jest to ze wprowadzaja ja ludzie w blad, TZ jej nie pomaga tez bo za przeproszeniam gowno wie, nawet pstatnio stweirdzil ze jak to plemniki moga zdechnac w jadrach ?
Takze tragedia. Poradzcie cos, wiec ze moze to nie miejsce, ale moze ktoras z Was tak dlugo sie o dzidzie starala cos powie.
Po pierwsze to badania są ważne.
Piszesz, że zrobiła badania hormonalne- to dobrze. Zawsze to jakiś pierwszy punkt zaczepienia. Ale też zależy jakie dokładnie te badania zrobiła.
Monitoring cyklu też jest ważny, żeby sprawdzić czy owulacja występuje- bo tylko tak można to sprawdzić.
Duphaston bierze, bo? 34 dni to nie jakiś długi cykl... chyba, że ma problem z progesteronem.
Tarczyca jest ważna, prolaktyna, progesteron, stosunek lh do fsh to chyba tak na początek...

Jak mierzy temp. to albo w ustach albo w pochwie! Najlepiej w pochwie, ale ja mierzyłam w ustach i dobrze poznałam swój cykl.

No i faceta niech wyśle na badania. Najpierw badanie nasienia. Jak będzie coś nie tak to posiewy, hormony, urolog...

Masa tego jest, ale muszą oboje się badać, bo szkoda czasu...

Może coś pominęłam, ale wiem, że są tutaj dziewczyny, które jak ja się długo starały, więc dopiszą co jeszcze może na początek sprawdzić.

Edytowane przez Ani_qa
Czas edycji: 2015-08-11 o 15:00
Ani_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 14:57   #3746
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że przynajmniej niedużo
Stówkę, chyba mogło być więcej
Cytat:
No właśnie... Mi wpadły w oko te Havea (też mają lateksowe) piankowe, bo mają dwa stopnie twardości i są dostosowane do wieku dziecka, więc później się tylko odwraca na drugą stronę.
Tylko ze one są bardzo drogie zastanawiam się, które materace mają najlepszy stosunek cena/jakość. A może pianka-kokos?
Cytat:
Rudaska a mogę zapytać czemu w sumie nie idziesz na zwolnienie? Myślę, że by Ci to posłużyło. To przez wzgląd np. na finanse czy boisz się nudy w domu czy coś? Czy tak "dla zasady" bo ciąża to nie choroba? Sorry ze tak wypytuje, ale dla mnie tak jak pisałam siedzenie w pracy byłoby nie lada wyczynem. chociaz zalezy jaki kto ma próg czego :
Też się nad tym zastanawiam. Ją planowałam dużo dłużej pracować ale nie dawalam rady a kasę na l4 mam tą samą, odchodzi mi stres i koszty dojazdu
Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
ja tylko 4

bedzie wszystko dobrze ;*

A czemu mierzy pod pachą. Ja też mierzyłam tylko w pochwie i szybko załapałam, kiedy są płodne

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-08-11 o 14:59
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 14:59   #3747
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko będzie dobrze Będziemy trzymać kciuki

Ja jeszcze nie myślałam ile tych ceratek kupię.

Co do leczo to my jemy z chlebem/bułką

To jak się rozszerza lista to wybór będzie trudniejszy Myślę, że w końcu traficie na takie imię, że całą reszta odpadnie od razu

Myślę, że gdyby były to by się wydostawały jakoś na zewnątrz.
Swoją drogą pytałam znajomych i praktycznie wszystkie mają pianka-kokos-gryka i żadna nie zauważyła robaczków

Moja też potrafi porządnego kopa dać
W ogóle wczoraj jadłam bułkę i mała zaczęła mocno kopać, więc ja mocniej niż zwykle puknęłam w brzuch, a ona mi odpuknęła kilka razy A raz puknęła podwójnie o Ona też Może to zbieg okoliczności, ale fajne to było

Ale to musiało być super uczucie

Cytat:
Ja mam tak samo

Mi się Alicja strasznie podoba ale TŻowi wcale. Jeśli będzie dziewczynka, chyba będzie kompromis czyli Natalia.

Trzymamy, Trzymamy, bedzie dobrze!

Cytat:

Mujer, ja już się zastanawiam, czy to nie jakaś ściema z tymi zachciankami bo i mnie też nic a nic
Pisałaś coś ze nie zamierzasz używać oryginalnych Pampersów. Coś jest z nimi nie tak?
Całe szczęście, ze dostali wszyscy, bo inaczej można byłoby się czepiać.

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
FIONKA chyba ci w cycki idą kilogramy albo w pięty bo w ogóle ich nie widać

HOPE będzie wszystko ok z malutką

OGÓLNIE co to za paranoja z tym dentystą...

Dobry pomysł z tym zaproszeniem, przecież tak nie da się pracować.

Smacznego

Ja właśnie zjadłam leczo z bułka, pyszne było, ale nastalam sie zanim je zrobiłam i oprócz zmęczenia jestem całą mokra ;/

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 15:00   #3748
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Xlandera też braliśmy pod uwagę z Tako mieliśmy inne typy od razu, a tego ostatniego nie znam
Duża rozbieżność cenowa jest między nimi?

Ja to w ogóle jechałam obejrzeć konkretne typy i innych już niw oglądałam, żeby sobie bałaganu z głowie nie robić
Też oglądam konkretne typy, bo wybór wózków jest ogromny

Cenowo wychodzą bardzo podobnie. X lander ma tylne koła pompowane, z przodu piankowe i on jest taki mały zgrabny, tako większy i cięższy, wszystkie koła ma pompowane albo żelowe, a ten joie też z tych mniejszych i on ma wszystkie koła piankowe. Oszaleję

40/40
Stary 2015-08-11, 15:04   #3749
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Po pierwsze to badania są ważne.
Piszesz, że zrobiła badania hormonalne- to dobrze. Zawsze to jakiś pierwszy punkt zaczepienia. Ale też zależy jakie dokładnie te badania zrobiła.
Monitoring cyklu też jest ważny, żeby sprawdzić czy owulacja występuje- bo tylko tak można to sprawdzić.
Duphaston bierze, bo? 34 dni to nie jakiś długi cykl... chyba, że ma problem z progesteronem.
Tarczyca jest ważna, prolaktyna, progesteron, stosunek lh do fsh to chyba tak na początek...

Jak mierzy temp. to albo w ustach albo w pochwie! Najlepiej w pochwie, ale ja mierzyłam w ustach i dobrze poznałam swój cykl.

No i faceta niech wyśle na badania. Najpierw badanie nasienia. Jak będzie coś nie tak to posiewy, hormony, urolog...

Masa tego jest, ale muszą oboje się badać, bo szkoda czasu...

Może coś pominęłam, ale wiem, że są tutaj dziewczyny, które jak ja się długo starały, więc dopiszą co jeszcze może na początek sprawdzić.
Dziekuje kochane jestescie !!!
Stara sie sprawdzac czy owulacje wystepuje. Ale nie umie tego okreslic, bo wg niej sluz ma caly czas taki sam i taka sama ilosc..

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 15:04   #3750
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to musiało być super uczucie
No Ostatnio czytałam co dziecko lubi itd. i właśnie pisało, że można tak się z dzieckiem bawić i pukać w brzuch i ono później odpukuje, bo na początku może nie wiedzieć o co chodzi

Cytat:
Też oglądam konkretne typy, bo wybór wózków jest ogromny

Cenowo wychodzą bardzo podobnie. X lander ma tylne koła pompowane, z przodu piankowe i on jest taki mały zgrabny, tako większy i cięższy, wszystkie koła ma pompowane albo żelowe, a ten joie też z tych mniejszych i on ma wszystkie koła piankowe. Oszaleję
Nam dość łatwo przyszedł wybór wózka, chociaż cena nas trochę powstrzymywała

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości