Moja córka chce uprawiać seks - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-28, 21:21   #91
nie_powiem
Wtajemniczenie

Dot.: Moja córka chce uprawiać seks

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Ej, co jest strasznego w tym nocowaniu, niech mi ktoś wyflumaczy jak uprawiają seks to ok, ale jak zasna razem to już nie?
Też trochę tego nie rozumiem.. Ludzie myślą, że to zwiększa możliwość seksu. Chodzi może o jakiś autorytet i zachowanie granic przyzwoitości, jak na moje

Może 16latce też nie pozwoliłabym na nocowanie, ale już 18tka okej. Moja mam też mi nie pozwalała na nocowanie chłopaka gdy ona była w domu nawet mając 20 lat.

Ale osobiście uważam, że można spać z chłopakiem w jednym łóżku i nie uprawiać seksu a można ani razu nie leżeć obok siebie a pie.przyć ciągle Rodzice często zapominają o tym.
Stary 2015-08-28, 21:22   #92
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Ej, co jest strasznego w tym nocowaniu, niech mi ktoś wyflumaczy jak uprawiają seks to ok, ale jak zasna razem to już nie?
nie chodzi o czynność spania. jestem dość terytorialna i nie wyobrażam sobie obcych ludzi w domu. o ile u 26 latki to normalne bo to jest dorosła i myśląca osoba, o tyle u 16 latki nie wiedzieć czemu nie czułabym się bezpiecznie z tą myślą z wielu różnych powodów. dziś jest fajny tomek a za miesiąc psychiczny sebastian. seks nie ma nic do spania i można go uprawiać o każdej porze dnia i nocy, jednak nocowanie obcych osób - no cóż... to samo z koleżanką, taka którą zna dwa miesiące miałaby u nas spać?
nie bardzo

to moj punkt widzenia jako matki xD ktora nie ma dzieci

jakby byli razem nie wiem 3 lata i nie byloby perspektyw na rychłe zerwanie to co innego
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 21:24   #93
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Drabina - ok w takim razie rozumiem punkt widzenia.
Ciesze się jednak, że mój ojciec uważał ze dom jest tak samo mój jak jego i nie przeszkadzało mu ze ktoś u mnie spał. Nieważne czy chłopak czy koleżanka ;-)

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 21:24   #94
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

ja tez nie widze problemu zeby chlopak nocowal.
mojego syna dziewczyna u nas nocowala i on u niej ,nigdy nie slyszalam odglosow seksu
teraz zostaje u nas chlopak mojej corki i nie widze w tym nic strasznego
dla mnie to takie zaklamanie co za roznica czy beda ten seks uprawiac w nocy czy w dzien?
moja corka mi powiedziala ze ma kolezanke ktorej rodzice nie zgadzaja sie na to zeby ona spala u chlopaka i ta kolezanka oklamuje rodzicow ze spi u kolezanki a spi u niego
gdzie jest sens?
ja akceptuje tak jak ty prywatnosc moich dzieci.mamy ustalone zasady maja byc cicho,korzystac z lazienki o normalnej porze dbac o swoich gosci (ja nie obsluguje)
nie widze nic zlego w nocowanu dziewczyny czy chlopaka moich dzieci .czasami oczywiscie.
nie chcialabym zeby nocowali codziennie ale w weekend czemu nie,jesli nie zaniedbuja swoich obowiazkow to nie widze problemu aby ktos zostal na noc.
nie zgadzalabym sie na zostawanie na noc osob ktorych wczesniej na oczy nie widzialam ale jesli sa z kims w zwiazku nawet kilku miesiecznym i ja poznalam ta osobe to nie ma problemu

Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Czas edycji: 2015-08-28 o 21:29
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 21:55   #95
blackalice2012
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
jestem dość terytorialna i nie wyobrażam sobie obcych ludzi w domu.
Zdarzyło mi się po imprezie o 2 w nocy przyprowadzić 3 znajomych (2 kolegów i koleżankę) którzy nie mieli jak wrócić o tej porze do domu. Mam 17 lat, mama nie tylko nie miała nic przeciwko, a jeszcze ucieszyła się że miała okazję poznać ludzi z którymi spędzam czas (spali w osobnym pomieszczeniu).
blackalice2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 22:05   #96
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blackalice2012 Pokaż wiadomość
Zdarzyło mi się po imprezie o 2 w nocy przyprowadzić 3 znajomych (2 kolegów i koleżankę) którzy nie mieli jak wrócić o tej porze do domu. Mam 17 lat, mama nie tylko nie miała nic przeciwko, a jeszcze ucieszyła się że miała okazję poznać ludzi z którymi spędzam czas (spali w osobnym pomieszczeniu).
jestem trochę starsza niż ty wtedy mam własne mieszkanie i lata nie mieszkam z mama

nadal ani razu mi się to nie zdarzyło

niektórzy tak mają ;p
Stary 2015-08-28, 22:31   #97
GdyKochamy
Zadomowienie

Moim zdaniem też trochę za wcześnie, ale jednak na korzyść świadczy to, że masz z córką dobry kontakt. Przyszła, zapytała, swobodnie o tym rozmawiacie - mało która córka z matką tak potrafi. Nie ma co zakazywać, bo i tak zrobi co uważa.
GdyKochamy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 23:02   #98
madzia0007
Zadomowienie

Ja bym sie nie zgodziła na żadne nocowania ani na seks w domu. Po pierwsze, dziewczyna ma dopiero 16 lat i nic jej sie nie stanie jak z tym poczeka. Wpadka w wieku 16 lat to tragedia, zwlaszcza z chłopakiem którego dobrze nie zna. Po drugie jest z chłopakiem dwa miesiące, to za szybko na seks, ledwo go poznałaś a on od razu na bezczela pakuje sie jej do domu do wyra i "nie przeszkadzać im" . Dobrego wrażenia tym nie robi, co innego stały zwiazek gdzie facet miałby okazje sie wykazać, dac sie poznać, udowodnić ze traktuje twoja córkę poważnie. Porządny chlopak sam wyczułby ze kiepsko to moze wyglądać w twoich oczach i poczekałby z planowaniem takich schadzek. A tak to obcy praktycznie chłopak bedzie ci sie pałętał po mieszkaniu, moze jeszcze jadł z wami śniadania po upojnej nocy. Uważam ze gratulować nie ma tutaj czego. Gdyby dziewczyna miała troche oleju w głowie to raczej by z tym poczekała a o seksie podczas gdy rodzice sa w domu nawet by nie pomyślała ze względu na szacunek do nich. Tak samo tabletki to nie cukierki, jak chce to niech bierze ale wszelkie ewentualne konsekwencje zdrowotne ich brania poniesie tylko ona sama i powinna byc tego świadoma.
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 23:07   #99
nie_powiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzia0007 Pokaż wiadomość
Ja bym sie nie zgodziła na żadne nocowania ani na seks w domu. Po pierwsze, dziewczyna ma dopiero 16 lat i nic jej sie nie stanie jak z tym poczeka. Wpadka w wieku 16 lat to tragedia, zwlaszcza z chłopakiem którego dobrze nie zna. Po drugie jest z chłopakiem dwa miesiące, to za szybko na seks, ledwo go poznałaś a on od razu na bezczela pakuje sie jej do domu do wyra i "nie przeszkadzać im" . Dobrego wrażenia tym nie robi, co innego stały zwiazek gdzie facet miałby okazje sie wykazać, dac sie poznać, udowodnić ze traktuje twoja córkę poważnie. Porządny chlopak sam wyczułby ze kiepsko to moze wyglądać w twoich oczach i poczekałby z planowaniem takich schadzek. A tak to obcy praktycznie chłopak bedzie ci sie pałętał po mieszkaniu, moze jeszcze jadł z wami śniadania po upojnej nocy. Uważam ze gratulować nie ma tutaj czego. Gdyby dziewczyna miała troche oleju w głowie to raczej by z tym poczekała a o seksie podczas gdy rodzice sa w domu nawet by nie pomyślała ze względu na szacunek do nich. Tak samo tabletki to nie cukierki, jak chce to niech bierze ale wszelkie ewentualne konsekwencje zdrowotne ich brania poniesie tylko ona sama i powinna byc tego świadoma.
Szanuję inne poglądy, natomiast mam jedno pytanie, które mnie niesamowicie nurtuje..
Jak możesz się nie zgadzać na seks w domu? Jak możesz to sprawdzić, czy seks jest w domu? Albo czy jest w ogóle?

Seks w Polsce jest "dozwolony" od 15 roku życia. I nie masz prawa się na to zgadzać lub nie. Ona za to ma prawo decydować o swoim ciele i inicjacji, bo skończyła 15 lat. Nawet jeśli uważasz, że to głupie i powinna poczekać, to nadal nic Ci do tego..

Zrobi i tak co będzie chciała, tylko Ty nie będziesz o tym wiedzieć.
Stary 2015-08-28, 23:09   #100
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Po pierwsze, dziewczyna ma dopiero 16 lat i nic jej sie nie stanie jak z tym poczeka. Wpadka w wieku 16 lat to tragedia,
wpadka w wieku 17 18 19 20 21 i 22 lat to nadal tragedia
fuck logic xD
Stary 2015-08-28, 23:11   #101
201604130936
Konto usunięte

Chłopak pakuje jej się do wyra i śniadania po upojnej nocy [*]
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 23:12   #102
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
nie lubię i raczej nie polubię świadomości, że ktoś obcy śpi w moim domu a chcę się czuć komfortowo. Poza tym co innego para z dłuższym stażem i nocowanie od czasu do czasu chłopaka którego dobrze znam i lubię a co innego dwumiesięczny związek pary szesnastolatków.
Stary 2015-08-28, 23:12   #103
nie_powiem
Wtajemniczenie

Radzę najpierw przemyśleć kiedy najczęściej jest wpadka i z jakiego powodu.
Najczęściej z powodu zaściankowości i unikania tematu seksu i tabletek, bo się sądzi, że wtedy dziecko nie będzie wiedziało i myślało o seksie

Wpadki najczęściej zdarzają się w takich rodzinach. Gdzie seks to tabu, gdzie uważa się, że tabletki to zło wcielone. Gdzie uważa się, że się nie pozwoli dziecku na seks!

Stary 2015-08-28, 23:13   #104
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość

Natomiast tworzenie młodym warunków do seksu, jakieś nocowanie - tu jestem na nie. To już zbyt daleko idąca tolerancja, skoro i chłopak jest niepełnoletni. Poza tym raz daną zgodę ciężko będzie cofnąć, również gdy córka może za jakiś czas zmieni chłopaka. Tutaj warto jednak z młodą porozmawiać poważnie i postawić granice.
Zgadzam się z tym.
Jak dla mnie to relacje na linii dziecko- rodzic nie są takie super jak wszyscy uważają.
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 23:15   #105
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
Zgadzam się z tym.
Jak dla mnie to relacje na linii dziecko- rodzic nie są takie super jak wszyscy uważają.
Jacy wszyscy. Całkiem sporo osób tutaj napisało, że nocowanie no to już jednak nie bardzo. Zaryzykuje nawet, że większość.
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 23:19   #106
roseblue
wasza koleżanka

Nie żebym jakaś grzeczna była w liceum, ale przypomniała mi sie dobra koleżanka z klasy i jej wyluzowana matka, która robiła jej i jej facetom śniadania po upojnej nocy a nawet kupowała im prezerwatywy. NEVER.

Serio wolałam rozwijać swoje życie seksualne bez porad i wkładu rodziców.
Stary 2015-08-28, 23:20   #107
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Masz świetną córkę.
Nie rozumiem co jest złego w notowaniu, ja nocowalam u swojego chłopaka jak miałam 16 lat, on u mnie. Dla mnie to zawsze było naturalne i smuci mnie, że dla kogoś to takie straszne i chce tego zabraniać.
Jak chciałam brać tabletki to poszłam do ojca i mu o tym powiedziałam.

Autorko - idź z nią do tego gina i rozważ zgodę na nocowanie chociaż raz w miesiącu
Mysle ze sporo moze zalezec od tego czy chlopak mialby nocowac tylko pod nieobecnosc rodzicow czy tez wtedy gdy sa w domu. Chlopak dla dzieczyny jest bliska osoba, ale dla reszty domownikow jest praktycznie obca osoba.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 23:25   #108
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Mysle ze sporo moze zalezec od tego czy chlopak mialby nocowac tylko pod nieobecnosc rodzicow czy tez wtedy gdy sa w domu. Chlopak dla dzieczyny jest bliska osoba, ale dla reszty domownikow jest praktycznie obca osoba.
no bez kitu. trochę nieobyty ten chłopak.
Stary 2015-08-28, 23:27   #109
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
wpadka w wieku 17 18 19 20 21 i 22 lat to nadal tragedia
fuck logic xD
Ale wpadka w wieku 21 lat to jest mniejsza tragedia niz w wieku 16, bo w wieku 21 to ma sie przynajmniej szkole srednia ukonczona
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 23:31   #110
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Ale wpadka w wieku 21 lat to jest mniejsza tragedia niz w wieku 16, bo w wieku 21 to ma sie przynajmniej szkole srednia ukonczona
uwierz mi ze są 21 latki dla których urodzenie dziecka to 1600 razy większa tragedia niż ciąża w wieku 16 lat dla innych

ale wiadomo ty wiesz najlepiej co kto chce xD
Stary 2015-08-28, 23:33   #111
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
uwierz mi ze są 21 latki dla których urodzenie dziecka to 1600 razy większa tragedia niż ciąża w wieku 16 lat dla innych

ale wiadomo ty wiesz najlepiej co kto chce xD
Chciec to sobie mozna, juz widze twoja radosc gdyby niewyksztalcona 16letnia corka oznajmila ci ze jest w ciazy bo tak chciala. I jak w 99% to ty odchowywalabys kolejne dziecko przez kolejne 18lat. No bomba.
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 23:33   #112
madzia0007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nie_powiem Pokaż wiadomość
Szanuję inne poglądy, natomiast mam jedno pytanie, które mnie niesamowicie nurtuje..
Jak możesz się nie zgadzać na seks w domu? Jak możesz to sprawdzić, czy seks jest w domu? Albo czy jest w ogóle?

Seks w Polsce jest "dozwolony" od 15 roku życia. I nie masz prawa się na to zgadzać lub nie. Ona za to ma prawo decydować o swoim ciele i inicjacji, bo skończyła 15 lat. Nawet jeśli uważasz, że to głupie i powinna poczekać, to nadal nic Ci do tego..

Zrobi i tak co będzie chciała, tylko Ty nie będziesz o tym wiedzieć.
Chodziło mi o to ze nie zgodziłabym sie na seks wtedy kiedy ktos jest w domu bo jak beda sami to wiadomo ze i tak zrobią co chca. Oczywiście ze ma prawo decydować o swoim ciele. Ale jak bedzie wpadka, komplikacje po tabletkach, chłopak ja czyms zarazi czy nagra to przyleci z płaczem do rodziców i to oni beda sie zmagać z problemem. Uważam wiec ze rodzic ma prawo wyrazić swoje zdanie i nie ma obowiązku tego akceptować i stwarzać dziecku cieplarnianych warunków do seksu A ze dziewczyna i tak zrobi jak uważa to inna sprawa. Drabineczka, wpadka w wieku 16 lat to większa tragedia niz w wieku 17 czy 18, to chyba oczywiste, ciąża to koniec dzieciństwa.
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 23:41   #113
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Chciec to sobie mozna, juz widze twoja radosc gdyby niewyksztalcona 16letnia corka oznajmila ci ze jest w ciazy bo tak chciala. I jak w 99% to ty odchowywalabys kolejne dziecko przez kolejne 18lat. No bomba.
moja córka wdając się we mnie, przerwie te ciążę więc skończ te fantastyczne dywagacje bo to nie ma związku z rzeczywistością - nawet dziecka nie mam

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
Drabineczka, wpadka w wieku 16 lat to większa tragedia niz w wieku 17 czy 18, to chyba oczywiste, ciąża to koniec dzieciństwa.
faktycznie
16 a 17 lat to kolosalna przepaść

esssuuuu nie moge czytać tego wątku xD
Stary 2015-08-28, 23:41   #114
coffee
and cigarettes

Cytat:
Po drugie jest z chłopakiem dwa miesiące, to za szybko na seks, ledwo go poznałaś a on od razu na bezczela pakuje sie jej do domu do wyra i "nie przeszkadzać im" . Dobrego wrażenia tym nie robi, co innego stały zwiazek gdzie facet miałby okazje sie wykazać, dac sie poznać, udowodnić ze traktuje twoja córkę poważnie. Porządny chlopak sam wyczułby ze kiepsko to moze wyglądać w twoich oczach i poczekałby z planowaniem takich schadzek.
Cytat:
Napisane przez roseblue Pokaż wiadomość
no bez kitu. trochę nieobyty ten chłopak.
Skąd Wyście w ogóle to wzięły, że to pomysły chłopaka? W wątku jest napisane, że to dziewczyna jest tą, co to dobrego wrażenia nie robi, nie jest porządna i jest nieobyta, bo to ona matkę poprosiła o zgodę na nocowanie chłopaka, to ona poprosiła, by nie wchodzić do jej pokoju, to ona planuje te schadzki. Nie ma nawet pewności, że chłopak w ogóle wie o tym, że dziewczyna rozmawia z matką na tematy seksu i nocowania, nie mówiąc już o tym, że wszystko miało być jego inicjatywą i "pakowaniem się do wyra"...
Dziewczynki z urzędu takie dobre, biedne, zmanipulowane, a chłopcy to złooo?
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 23:41   #115
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Jacy wszyscy. Całkiem sporo osób tutaj napisało, że nocowanie no to już jednak nie bardzo. Zaryzykuje nawet, że większość.
No oki..doczytałem do końca.

Autorka zamiast pomykania do gina po tabsy i nasłuchiwana pod drzwiami czy chłopiec posuwa córeczkę- niech lepiej zorientuje się w temacie co to za chłopak, kto tak naprawdę tego seksu chce i czy córa ma obeznanie że kochający chłopak po paru numerkach może zwinąć żagiel.
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 23:42   #116
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Pytanie - czy w przypadku niepelnoletniego dziecka rodzice nie decydują o oddaniu do adopcji? W sensie dziadkowie noworodka.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 23:43   #117
Konto usunięte

jak jej zabroni seksu chlopak bedzie mogl tylko w dzien przychodzic i nie zalatwi tabletek to na 100% uchroni ja przed nieplanowana ciaza
nie rozumiem niektorych wypowiadajacych sie tutaj.
co oznacza traktuje ja powaznie?
w wieku 16,17,18 lat prawie kazdy traktuje swoja pierwsza milosc powaznie a jak dlugo to przetrwa kto to wie
corka autorki zdaje sobe sprawe ze to moze nie byc ten na cale zycie i widac ze nie robi to na niej jakiegos traumatycznego wrazenia.
nie kazdy traktuje dziwictwo i seks jak dar dla tego wybranego.
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 23:45   #118
nie_powiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Chodziło mi o to ze nie zgodziłabym sie na seks wtedy kiedy ktos jest w domu bo jak beda sami to wiadomo ze i tak zrobią co chca. Oczywiście ze ma prawo decydować o swoim ciele. Ale jak bedzie wpadka, komplikacje po tabletkach, chłopak ja czyms zarazi czy nagra to przyleci z płaczem do rodziców i to oni beda sie zmagać z problemem. Uważam wiec ze rodzic ma prawo wyrazić swoje zdanie i nie ma obowiązku tego akceptować i stwarzać dziecku cieplarnianych warunków do seksu A ze dziewczyna i tak zrobi jak uważa to inna sprawa. Drabineczka, wpadka w wieku 16 lat to większa tragedia niz w wieku 17 czy 18, to chyba oczywiste, ciąża to koniec dzieciństwa.
Ponawiam pytanie. Jak mogłabyś się nie zgodzić na seks gdybyś była w domu? Siedziałabyś z córką i jej chłopakiem w pokoju? Nie pozwalałabyś zamknąć drzwi?

Moje pytanie za 100 punktów. Jak można się zgadzać lub nie na coś, na co się nie ma wpływu?

Stary 2015-08-28, 23:49   #119
Konto usunięte

dokladnie jak mozna byc tak naiwnym i myslec ze jak jej zabroni to seksu nie bedzie
matka nie ma takiej mocy aby corce zabronic uprawiac seksu no chyba ze by z nia spedzala 24/7
Stary 2015-08-28, 23:50   #120
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
No oki..doczytałem do końca.

Autorka zamiast pomykania do gina po tabsy i nasłuchiwana pod drzwiami czy chłopiec posuwa córeczkę- niech lepiej zorientuje się w temacie co to za chłopak, kto tak naprawdę tego seksu chce i czy córa ma obeznanie że kochający chłopak po paru numerkach może zwinąć żagiel.
Doczytaj jeszcze raz...
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=49
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości