|
|
#872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Heja
![]() ja nie wiem jakich Ty pijaków widujesz, ale dla mnie wszyscy są obleśni ![]() Tak się zastanawiam czy Filip zna słowo BRZYDKI i chyba też go nie używa. Zazwyczaj coś mu się po prostu nie podoba. Osoby, które są złe to: łobuz, wandal i zbój Najbardziej lubię jak mówi, że jakiś zbój nie wrzucił papierka do kosza. Ostatnio za choinkę nie chce iść spać i mówi, że wszystko w pokoju jest DZIWNE. Dziwne ściany, dziwne lampy, dziwne łóżko, a te w naszym pokoju są fajne ![]() Pokój bardzo fajny - półki na książki też fajny pomysł - do zgapienia ![]() Cytat:
wrzucaj fotę! Dzisiaj w nocy przeraziłam się - szłam siku i o mało nie upadłam na podłogę, takie mam zakwasy w łydkach. Wczoraj byliśmy w kopalni soli w wieliczce i tam do pokonania jest ok 800 schodków ![]() Filipa nic nie interesowało tylko wybuchy metanu, o których opowiadał przewodnik, a w sali właśnie o tym był jakiś "pokaz" multimedialny.
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i się zastanawiam jak ograniczyć ekspansję Z - póki co kuchnia stoi w salonie i raczej tu zostanie, bo gotujemy jednocześnie, ale książki Z są i w jej pokoju, i w salonie, i u nas w sypialni, i w bibliotece, gdzie również ma stoliczek i krzesełko (i kredki i ciastoliny i wszelkie takie gadżety), no i w salonie lego też, bo mi łatwiej jednak z nią na ławie przed kanapą budować niż na podłodze siedzieć....tak czy siak remanenty w gratach przed przerobieniem jej pokoju - kiedy to będzie.... ![]() :roll eyes: się przydadzą.... lecę robić....
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam dania grzybowe Dobrze, dziekuje Wczoraj go obejrzalam dokladnie, czy nie ma jakis urazow na ciele, z misiem wypytalismy gdzie boli (tylko na glowie luk brwiowy), poszlismy na ten spacer, bo maly nalegal, wiec dokladnie przyjrzalam sie, jak sie zachowuje - normalnie, biegal, skakal przez rowy, krecil sie, rozmawial - pierwsza mysl po upadku - szpital, druga - najpierw obserwacja (w szpitalu wpakowaliby nas na trzy doby do lozka na obserwacje, bo nic innego nie robia, jak dziecko normalnie sie zachowuje ).Dzis oczko troche opuchniete, ale sie otwiera, lekki krwiak, troche jak po walce bokserskiej (z doswiadczenia wiem, ze oprocz zimnych okladow czy ewentulanie masci (choc na oko to tez pewnie nie) nic sie nie robi )---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- |
|
|
|
|
#875 |
|
Wtajemniczenie
|
Scarlett, czy Ty liczysz, że zabawki będą się walać tylko w jednym pomieszczeniu? Albo w dwóch? hihih
Moderna Wiosną Fi spadł nam ze schodów - guz gigant na czole z boku. Do tej pory ma takie wybrzuszenie lekkie. Ale po 3 min płaczu był jak nowonarodzony. Biegał, śmiał się, wygłupiał. Trauma mu jednak została bo często mówi o jakiś kontuzjach, że spadł ze schodów. Z taką dumą to mówi
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorce jakich pijakow ![]() pajakow! ![]() moze pojawia sie u niego ten okres roznych strachow? ze ile tych schodow? a nie bylo windy ![]() o tak, a najlepiej jak jest duzo ognia!
|
|
|
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Guz gigant pół biedy, gorzej krwiaki okolicy oka - ja bym gnała do okulisty, żeby zajrzał czy nie ma krwiaka i wewnątrz oka, a o to nietrudno - potem zaćma pourazowa i inne tego typu atrakcje. Obserwacja ma sens, bo robione od razu badania jak nie ma wielkiego urazu, gdzie jest ewidentne, że coś się głowie zadziało, nic nie wykażą - a na 3 dobę są objawy występowania krwiaków wewnątrzczaszowych.
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
tż był tydzień na urlopie więc dokończyliśmy malowanie. Pokoje były wcześniej teraz był korytarz(wymyśliliśmy efekty spękań ) salon i kuchnia. Ale już koniec, pomyłam okna, poprałam firanki i zasłonki i chyba czas rozstawiać łóżeczko![]() Cytat:
mogę się i ja z nim położyć jeśli potrzebuje (głównie jak burza za oknem) albo w dzień na nim szaleje
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieci pamietaja wszystko, ze szczegolami ![]() biedny Fi (ale dzieci sa chyba z gumy, jak M. fiknal przez glowe z tych schodow, to juz myslalam, ze bedzie powazniej)M. raz przewrocil sie na sofe, na twardszy kant i tez obil sobie wtedy luk brwiowy (za jakis czas znowu w to samo miejsce), niestety zgrubienie lekkie zostalo do dzisiaj) - -mam nadzieje, ze tu sie wszystko wchlonie
|
|
|
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas Karol jak się uderzy to leci do zamrażarki po plastikowe pudełko które jest tam w celach przyłożenia do stukniętego miejsca Kiedyś rano w łóżku mowię oj jak mnie ręka zabolała ten się zerwał i przyniósł mi "zimne" żebym sobie przyłożyła
|
|
#881 |
|
Wtajemniczenie
|
całe rano wyobrażałam sobie jak idziecie parkiem z Marcelem, na ławce leży pijak, alkoholik, brudny i w ogóle, a Ty mówisz, że on jest milutki ![]() Ale pająki dla mnie też są obleśne ![]() Ze schodów spadł w domu więc windy nie było Poleciał z 4 na buzię, nie koziołkował, zatrzymał się na twarzy i rączkach. Obserwowaliśmy do właśnie kilka dni i ostatecznie nie pojechaliśmy do lekarza. Ze strachami różnie - bo czasem się czegoś boi, a czasem zgrywa odważniaka. Wczoraj wieczorem bał się w łózku ptaszka z dziubkiem, który go uderzył w kolanko ![]() Nie boi się burzy, tych wybuchów, jakiś niebezpieczeństw, o których ja mówię, że się troszkę boję. Ale ptaszek z dziubkiem to powód do strachu ![]() Miałam dużo nie przytyć... właśnie po weekendzie z ciastem piekę muffiny czekoladowe z masłem orzechowym:love widziałyście może na żywo to: http://www.fabrykazabawek.eu/lego/cl...e-Pude%C5%82ko myślę czy mojemu klockaczowi nie wziąć takiego pudła.
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-09-21 o 11:47 |
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Sorce ja bym nie kupowała, bo tam są dość małe elementy jednak....
Już spory kawałek pokoju zrobiłam, muszę się za ciuchy brać.... Z dzielnie pomaga, aż zdziwiona jestem, że nie wyciąga zapomnianych gratów i nie bawi się wszystkim naraz. Niestety jest renesans kuli huli i gąsienicy gawędziarki, musiałyśmy za rączki w kółeczko tańczyć do nich pamiętacie jeszcze co to takiego??? no i zabrałam jej książki z pokoju, jak przerobimy na starszy i będzie więcej półek to wrócą... tylko okna nie mam jak myć, bo pada...
|
#883 |
|
Wtajemniczenie
|
Może masz rację... on już sobie dobrze radzi z klockami lego (nie duplo), ale jeszcze roztrzepany i pogubi
![]() Hehe hula kula heheh stare dobre czasy - już z rok czasu siedzi w piwnicy :P. Muszę zacząć robić listę prezentów dla Fi dla babciów i dziadków. Głupio mi prosić o piniądze, ale jeszcze głupiej się czuję jak zabawki, które dostaje po 2 tyg się psują, albo je chowam głęboko. Bardzo głęboko.
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skończyłam sprzątać - wrzucę zdjęcia do klubu jak zorientuję się jak to zrobić z telefonu - jakieś wybitne nie są, bo i telefonem robione, ale widać mam nadzieję co i jak
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już w tym roku nie mówi co mają kupić Florkowi tylko zawszę radzę im zapytać czy czasem już nie mamy, a jak nie mają pomysłu to radzę duplo auto u nas to też trafiony prezent ale mamy ich już ich tyle...Moderna biedny Marcel ja po kursie już Florek po przedszkolu w środę zostanie na drzemkę już
|
|
#886 |
|
MBZ♥
|
Scarlett skoro mają takie wymagania to niech sami się wysilą
![]() Malpko jak Karol opiekuńczy Sorce fajne te klocki Zosiek swoim domkiem z lego friends się fajnie bawi ale rozważam sklejenie kropelką dachu do ścian bo przy przenoszeniu się rozwala![]() Dla Zosi każdy zwierzak, robak to przyjaciel nie boi się i nie brzydzi.
|
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Ha, chyba mi się udało załadować zdjęcia
co prawda poprzekręcane są, ale dla mnie to za wysoki poziom informatyki żeby to zmienić....
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Scarlett help. Mamy w zlobie ospe. Jak chlopiec w czwartek byl odeslany do domu ze wzgledu na biegunke a w pt go wysypalo, to juz przed wysypka zarazal, tak? Dodam ze chlopiec z grupy Emili. Wiec kontakt dzieciory mialy.
Jesli zlapala to kiedy jakas wysypka? I drugie, jesli miala kontakt to szczepic teraz na gwalt? I czy moge, skoro trzy tyg temu na mmr szczepilam? Moje konowalki mowia ze minimum 4-6 tyg poczekac.
|
#889 |
|
MBZ♥
|
Despa, a czym Emi szczepiona na mmr? Bo jak priorixem to można łączyć z varilrixem na ospę. Coś mi się obiło o oczy, że zaszczepienie na ospę przy potencjalnym zarażeniu można złagodzić obawy ale to niech mądrzejsze głowy powiedzą
no i zaraża się chyba krostkami jak mają jeszcze wodę w sobie:/okres wylęgania ok 2 tygodni.Zdrowia!!!!! ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=66581 Zerknij tu, ostatni akapit. |
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
BYou nie priorixem. Jak szczepilam to nic nam nie chcialy polaczyc, bo jeszcze zalegle 6w 1 ostatnia mamy. I kazaly przyjsc po 6 tyg.
Scarlett- Oliwia miala na poczatku kariery zlobkowej, zaczela we wrzesniu a zaraz po Bozym Narodzeniu miala ospe. Czyli co, czekam. Jak jej nie wysypie to w pazdzierniku ją zaszczepie. Bo skoro mialy dzieciaki kontakt caly czas, a chlopca w pt wysypalo, to jesli sie zarazila to pewnie do tugodnia ją wysypie?
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do szczepienia to zawsze możesz zadzwonić poradzić się na oddział pediatryczny szpitala zakaźnego, ale sądzę, że zakaźnik też powie ci, że już pozamiatane dobrze, że Oliwka miała - cukrzyca i ospa w wieku lat nastu to hardkor
|
|
#893 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie my juz raczej tez kupimy to duze lozko, ale jednak nie teraz, bo najprawdopodobniej za rok/dwa sie przeprowadzimy - to mieszkanie jest za male plus inne niedogodnosci..Cytat:
M. nie da sobie przylozyc, byl wrzask jakbym dziecko mordowala co najmniej ![]() Cytat:
![]() sorce w kopalni czy nie bylo windy, 800 schodow )kusisz! to daj przepis, potyje dla towarzystwa Cytat:
maz ma pretensje, ze ja ciagle cos kupuje - no kupuje, bo nikt inny nic nie podaruje (oprocz tesciowej, ona zawsze ma jakas drobna niespodzianke plus pieniadze) dorosly? to bylo biuro meza, przerobilismy jak sie dalo na dzieciecy (segregatory stoja, bo nie ma dla nich miejsca).Ja zreszta lubie prosty styl, bez zbednych tralala, jakiejs kolorowej, blyszczacej tandety - meble proste, najlepiej biale, dodatki zachowane w czystej tonacji - ja chcialabym pozostac przy szary/pastelowa zielen/niebieski - mam nadzieje, ze mi sie uda Na sciany kiedys pojdzie jeszzce konfetii albo chmurki (raczej szare)brawa dla Florka jak znosil adaptacje? plakal czy chetnie?
Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-09-21 o 18:56 |
||||
|
|
|
#894 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w kopalni schodzi się po schodach na dół. Do góry już wyjazd windą. a konfetti się nie odklei? chmurki też nie? ja bym szła w kierunku tapety w pasy albo grochy... Cytat:
|
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze chyba Karol mi sie rozkłada:/ wrócił z przedszkola niemrawy, zachrypnięty, na wieczór biegunka i jeszcze zwymiotował eh
|
#897 |
|
MBZ♥
|
Malpko, o nie
![]() Moderna, przybij piątkę jeśli chodzi o wystrój pokoju Ja myslę żeby u ZOsi dołożyć kilka pomponów tiulowych-mamy fioletowe-ale chciałabym szare, pudrowy róż, amarant, turkus i pod tym dać czarne naklejki łezki że niby deszcz pada [COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2015-09-21 o 22:21 |
|
|
|
#898 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Byou piękne te kanapki ale już widze ile czasu bym je robiła Małpko, ojej zdrówka!Kasiu, super że już w domku ---- Kupiłam dziś dzieciom zabawkę na baterie - pieska co chodzi i szczeka. I do tego świecą mu sie oczy na zielono ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Scarlett, ogladałam zdjecia pokoju - sowyyyy Aaa Moderna, Twój tez bardzo ładny pokoik (tzn. Marcelka )Sorce, też polewałam z tych pijaków co pomyliłaś z pająkami |
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
Małpko kiepsko, pewnie jakieś Rota
![]() BYou a te po pompony nie rozlatują się w praniu? Tez kiedys o tym myślałam, ale w sumie wystarczy mi ta kurzolapowata lampa ja wiedziałam, ze meble na pewno tylko białe, pokój zaczynaliśmy urządzać nie znając jeszcze płci, wiec ściany żółte zeby neutralnie było. Potem jesCze w ciąży trafiłam na ikei na ten obraz co nad łóżkiem wisi i strasznie mi się spodobał - no i dodatki miały byc zielone, różowe i fioletowe - no i sporo jest. Tyle w teorii - potem pojawiła sie Zosia i sowie klimaty i miłość do naklejek - i olałam założenia, ma tam co chce, podoba jej się i najważniejsze. W samochodzie tez mi ponaklejala i cieszy się, że jest tak pięęęknie. Wszystkie schematy kolorystyczne i tak o kant d rozbić gdy są zabawki na wierzchu - chyba, ze ma byc jak w gazetach wnętrzarskich i wszystko pochowane, tylko jakiś vintage konik na biegunach i cos jeszcze wiekowego niby przypadkiem porzucone obok jakiegoś designerskiego mebla.Demeter upiorne te pieski są, w sam raz do horroru
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Scarlett oby nie 100%. Ludze sie. Bo pamietam , ze jak Oliwia byla chora, to kolezanka specjalnie do nas przychodzila, zeby dziecko zlapalo i dupa. No zobaczymy.
Ale zimnica 4 stopnie bylo jak wychodzilam, masakra. Chyba czas na rekawiczki.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

uwielbiam dania grzybowe
)
a nie bylo windy 

05.07.2008 

jak znosil adaptacje? plakal czy chetnie?