Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-21, 10:09   #871
BYou
MBZ♥

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Może będą ale ja nie będę miała jak pójść :/

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 10:20   #872
Sorceresss
Wtajemniczenie

Heja

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
, nawet pajak jest milutki i ciekawy - a komary natretne
ja nie wiem jakich Ty pijaków widujesz, ale dla mnie wszyscy są obleśni
Tak się zastanawiam czy Filip zna słowo BRZYDKI i chyba też go nie używa. Zazwyczaj coś mu się po prostu nie podoba. Osoby, które są złe to: łobuz, wandal i zbój Najbardziej lubię jak mówi, że jakiś zbój nie wrzucił papierka do kosza.
Ostatnio za choinkę nie chce iść spać i mówi, że wszystko w pokoju jest DZIWNE. Dziwne ściany, dziwne lampy, dziwne łóżko, a te w naszym pokoju są fajne

Pokój bardzo fajny - półki na książki też fajny pomysł - do zgapienia

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Ja muszę się brać za porządki u Z, może jak sprzątnę to też wrzucę jakieś foto, hehe mobilizację będę miała żeby sprzątać
i jak? posprzątane? wrzucaj fotę!

Dzisiaj w nocy przeraziłam się - szłam siku i o mało nie upadłam na podłogę, takie mam zakwasy w łydkach. Wczoraj byliśmy w kopalni soli w wieliczce i tam do pokonania jest ok 800 schodków
Filipa nic nie interesowało tylko wybuchy metanu, o których opowiadał przewodnik, a w sali właśnie o tym był jakiś "pokaz" multimedialny.

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 10:30   #873
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Heja

Tak się zastanawiam czy Filip zna słowo BRZYDKI i chyba też go nie używa. Zazwyczaj coś mu się po prostu nie podoba. Osoby, które są złe to: łobuz, wandal i zbój Najbardziej lubię jak mówi, że jakiś zbój nie wrzucił papierka do kosza.
Ostatnio za choinkę nie chce iść spać i mówi, że wszystko w pokoju jest DZIWNE. Dziwne ściany, dziwne lampy, dziwne łóżko, a te w naszym pokoju są fajne

Pokój bardzo fajny - półki na książki też fajny pomysł - do zgapienia

i jak? posprzątane? wrzucaj fotę!

Dzisiaj w nocy przeraziłam się - szłam siku i o mało nie upadłam na podłogę, takie mam zakwasy w łydkach. Wczoraj byliśmy w kopalni soli w wieliczce i tam do pokonania jest ok 800 schodków
Filipa nic nie interesowało tylko wybuchy metanu, o których opowiadał przewodnik, a w sali właśnie o tym był jakiś "pokaz" multimedialny.
hehe, chciałabym tak z prędkością światła, ale się nie da - póki co Z chowa torowisko do szuflady żeby było jak przejść no i się zastanawiam jak ograniczyć ekspansję Z - póki co kuchnia stoi w salonie i raczej tu zostanie, bo gotujemy jednocześnie, ale książki Z są i w jej pokoju, i w salonie, i u nas w sypialni, i w bibliotece, gdzie również ma stoliczek i krzesełko (i kredki i ciastoliny i wszelkie takie gadżety), no i w salonie lego też, bo mi łatwiej jednak z nią na ławie przed kanapą budować niż na podłodze siedzieć....

tak czy siak remanenty w gratach przed przerobieniem jej pokoju - kiedy to będzie.... :roll eyes: się przydadzą.... lecę robić....

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 10:40   #874
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Grzybów brak, pierwszy raz w tym roku nie będę mieć swoich prawdziwkow na uszka:/

Moderna i daj znać jak Marsell
ohh nie uwielbiam dania grzybowe

Dobrze, dziekuje
Wczoraj go obejrzalam dokladnie, czy nie ma jakis urazow na ciele, z misiem wypytalismy gdzie boli (tylko na glowie luk brwiowy), poszlismy na ten spacer, bo maly nalegal, wiec dokladnie przyjrzalam sie, jak sie zachowuje - normalnie, biegal, skakal przez rowy, krecil sie, rozmawial - pierwsza mysl po upadku - szpital, druga - najpierw obserwacja (w szpitalu wpakowaliby nas na trzy doby do lozka na obserwacje, bo nic innego nie robia, jak dziecko normalnie sie zachowuje ).
Dzis oczko troche opuchniete, ale sie otwiera, lekki krwiak, troche jak po walce bokserskiej (z doswiadczenia wiem, ze oprocz zimnych okladow czy ewentulanie masci (choc na oko to tez pewnie nie) nic sie nie robi )

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
aaaa:lo ve:!
mogę z Wami zamieszkać? będę (sic!) grzeczna!!!!!!
nawet nie-grzeczna bym Cie z checia pod dach przyjela!
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 11:00   #875
Sorceresss
Wtajemniczenie

Scarlett, czy Ty liczysz, że zabawki będą się walać tylko w jednym pomieszczeniu? Albo w dwóch? hihih

Moderna Wiosną Fi spadł nam ze schodów - guz gigant na czole z boku. Do tej pory ma takie wybrzuszenie lekkie. Ale po 3 min płaczu był jak nowonarodzony. Biegał, śmiał się, wygłupiał. Trauma mu jednak została bo często mówi o jakiś kontuzjach, że spadł ze schodów. Z taką dumą to mówi

Terry Pratchett
Stary 2015-09-21, 11:09   #876
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

sorce jakich pijakow
pajakow!

moze pojawia sie u niego ten okres roznych strachow?

ze ile tych schodow? a nie bylo windy

o tak, a najlepiej jak jest duzo ognia!
Stary 2015-09-21, 11:12   #877
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Scarlett, czy Ty liczysz, że zabawki będą się walać tylko w jednym pomieszczeniu? Albo w dwóch? hihih

Moderna Wiosną Fi spadł nam ze schodów - guz gigant na czole z boku. Do tej pory ma takie wybrzuszenie lekkie. Ale po 3 min płaczu był jak nowonarodzony. Biegał, śmiał się, wygłupiał. Trauma mu jednak została bo często mówi o jakiś kontuzjach, że spadł ze schodów. Z taką dumą to mówi
Coraz bardziej to z czasem ograniczam, więc wierzę, że w końcu zejdziemy z tym do zera. Póki co pozwalam na ksiązki, klocki i puzzle w salonie - no i kuchnię, która siłą rzeczy tam stoi. Czytamy i tak najczęściej na kanapie w salonie, tak samo puzzle i klocki, bo tak jest w sumie najwygodniej - ja coś robię, Z się bawi i możemy sobie gadać. W sumie niemało gratów tam stoi, jeszcze jej domek fp, bo nadal uwielbia, a to straszna landara w sumie, o wiele większa niż polska wersja - ale chyba najlepszy zabawkowy zakup ever biorąc pod uwagę wszechstronność i długość zainteresowania.

Guz gigant pół biedy, gorzej krwiaki okolicy oka - ja bym gnała do okulisty, żeby zajrzał czy nie ma krwiaka i wewnątrz oka, a o to nietrudno - potem zaćma pourazowa i inne tego typu atrakcje. Obserwacja ma sens, bo robione od razu badania jak nie ma wielkiego urazu, gdzie jest ewidentne, że coś się głowie zadziało, nic nie wykażą - a na 3 dobę są objawy występowania krwiaków wewnątrzczaszowych.

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-09-21, 11:12   #878
Malpka
Zakorzenienie

hej
tż był tydzień na urlopie więc dokończyliśmy malowanie. Pokoje były wcześniej teraz był korytarz(wymyśliliśmy efekty spękań ) salon i kuchnia. Ale już koniec, pomyłam okna, poprałam firanki i zasłonki i chyba czas rozstawiać łóżeczko

Cytat:
BYou dziekuje alez inspiracji

Macie juz moze dorosle lozka dla dzieci, czy jezszce male?
Zastanawiam sie nad zmianami, i chyba zmienimy od razu na duze (200 cm dlugie), teraz M. ma 140cm - tylko, czy to jednak nie bedzie zaaa duze lozko?
Karol śpi na takim 200 długości i wcale za długie nie jest mogę się i ja z nim położyć jeśli potrzebuje (głównie jak burza za oknem) albo w dzień na nim szaleje
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 11:16   #879
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
że zabawki będą się walać tylko w jednym pomieszczeniu? Albo w dwóch? hihih

u nas sa wszedzie, chociaz staram sie codziennie chociaz to ogarniac/zgarniac

dzieci pamietaja wszystko, ze szczegolami

biedny Fi (ale dzieci sa chyba z gumy, jak M. fiknal przez glowe z tych schodow, to juz myslalam, ze bedzie powazniej)
M. raz przewrocil sie na sofe, na twardszy kant i tez obil sobie wtedy luk brwiowy (za jakis czas znowu w to samo miejsce), niestety zgrubienie lekkie zostalo do dzisiaj) - -mam nadzieje, ze tu sie wszystko wchlonie
Stary 2015-09-21, 11:39   #880
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
W sobote bylismy w ikei i kupilam te regaly na ksiazki, fajnie wyszlo M. z checia siega po ksiazki

Wczoraj wieczorem Marcel spadl ze schodow
Wychodzilismy na nocny spacer (lubi spacery po ciemku), ja ubieralam buty, on stal na schodach i nagle odwrocil sie, jakos potknal i trach spadl na dol
Ma obity tylko luk brwiowy, nie wiem, jak wyglada po nocy - moze lekarz bedzie potrzebny na kontrole.
Stal metr ode mnie, a ja nie moglam nic zrobic

Wstawie zdjecia, jak wyglada pokoj M.
ojej biedny

u nas Karol jak się uderzy to leci do zamrażarki po plastikowe pudełko które jest tam w celach przyłożenia do stukniętego miejsca Kiedyś rano w łóżku mowię oj jak mnie ręka zabolała ten się zerwał i przyniósł mi "zimne" żebym sobie przyłożyła
Stary 2015-09-21, 11:41   #881
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:

sorce jakich pijakow
pajakow!

całe rano wyobrażałam sobie jak idziecie parkiem z Marcelem, na ławce leży pijak, alkoholik, brudny i w ogóle, a Ty mówisz, że on jest milutki
Ale pająki dla mnie też są obleśne

Ze schodów spadł w domu więc windy nie było Poleciał z 4 na buzię, nie koziołkował, zatrzymał się na twarzy i rączkach. Obserwowaliśmy do właśnie kilka dni i ostatecznie nie pojechaliśmy do lekarza.

Ze strachami różnie - bo czasem się czegoś boi, a czasem zgrywa odważniaka. Wczoraj wieczorem bał się w łózku ptaszka z dziubkiem, który go uderzył w kolanko
Nie boi się burzy, tych wybuchów, jakiś niebezpieczeństw, o których ja mówię, że się troszkę boję. Ale ptaszek z dziubkiem to powód do strachu

Miałam dużo nie przytyć... właśnie po weekendzie z ciastem piekę muffiny czekoladowe z masłem orzechowym:love

widziałyście może na żywo to: http://www.fabrykazabawek.eu/lego/cl...e-Pude%C5%82ko
myślę czy mojemu klockaczowi nie wziąć takiego pudła.

Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2015-09-21 o 11:47
Stary 2015-09-21, 13:50   #882
scarlett26
Zakorzenienie

Sorce ja bym nie kupowała, bo tam są dość małe elementy jednak....

Już spory kawałek pokoju zrobiłam, muszę się za ciuchy brać.... Z dzielnie pomaga, aż zdziwiona jestem, że nie wyciąga zapomnianych gratów i nie bawi się wszystkim naraz. Niestety jest renesans kuli huli i gąsienicy gawędziarki, musiałyśmy za rączki w kółeczko tańczyć do nich pamiętacie jeszcze co to takiego??? no i zabrałam jej książki z pokoju, jak przerobimy na starszy i będzie więcej półek to wrócą... tylko okna nie mam jak myć, bo pada...

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-09-21, 14:19   #883
Sorceresss
Wtajemniczenie

Może masz rację... on już sobie dobrze radzi z klockami lego (nie duplo), ale jeszcze roztrzepany i pogubi

Hehe hula kula heheh stare dobre czasy - już z rok czasu siedzi w piwnicy :P. Muszę zacząć robić listę prezentów dla Fi dla babciów i dziadków. Głupio mi prosić o piniądze, ale jeszcze głupiej się czuję jak zabawki, które dostaje po 2 tyg się psują, albo je chowam głęboko. Bardzo głęboko.

Terry Pratchett
Stary 2015-09-21, 15:38   #884
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Może masz rację... on już sobie dobrze radzi z klockami lego (nie duplo), ale jeszcze roztrzepany i pogubi

Hehe hula kula heheh stare dobre czasy - już z rok czasu siedzi w piwnicy :P. Muszę zacząć robić listę prezentów dla Fi dla babciów i dziadków. Głupio mi prosić o piniądze, ale jeszcze głupiej się czuję jak zabawki, które dostaje po 2 tyg się psują, albo je chowam głęboko. Bardzo głęboko.
ja się wkurzam jak dostaję kasę przed świętami, że mam coś kupić Z - głównie od rodziny TŻta - kwoty rzędu 50-60zł x3-4 powiedzmy - dołożyłabym 50zł czy stówę i kupiła porządne duplo od wszystkich - nie ma opcji! od każdego musi być osobny prezent!

skończyłam sprzątać - wrzucę zdjęcia do klubu jak zorientuję się jak to zrobić z telefonu - jakieś wybitne nie są, bo i telefonem robione, ale widać mam nadzieję co i jak

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-09-21, 16:01   #885
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
ja się wkurzam jak dostaję kasę przed świętami, że mam coś kupić Z - głównie od rodziny TŻta - kwoty rzędu 50-60zł x3-4 powiedzmy - dołożyłabym 50zł czy stówę i kupiła porządne duplo od wszystkich - nie ma opcji! od każdego musi być osobny prezent!

skończyłam sprzątać - wrzucę zdjęcia do klubu jak zorientuję się jak to zrobić z telefonu - jakieś wybitne nie są, bo i telefonem robione, ale widać mam nadzieję co i jak
to kup od każdego po kolorowance za 5zł a resztę złóż na duplo i tyle. jak nie pasuje niech kupują sami. ja nie rozumiem takich osób, chyba lepiej kupić coś ekstra a nie małe pierdoły.
ja już w tym roku nie mówi co mają kupić Florkowi tylko zawszę radzę im zapytać czy czasem już nie mamy, a jak nie mają pomysłu to radzę duplo auto u nas to też trafiony prezent ale mamy ich już ich tyle...

Moderna biedny Marcel fajny pokój ale mi się taki dorosły wydaje

ja po kursie już Florek po przedszkolu w środę zostanie na drzemkę już

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 16:01   #886
BYou
MBZ♥

Scarlett skoro mają takie wymagania to niech sami się wysilą

Malpko jak Karol opiekuńczy

Sorce fajne te klockiZosiek swoim domkiem z lego friends się fajnie bawi ale rozważam sklejenie kropelką dachu do ścian bo przy przenoszeniu się rozwala

Dla Zosi każdy zwierzak, robak to przyjacielnie boi się i nie brzydzi.

Stary 2015-09-21, 16:08   #887
scarlett26
Zakorzenienie

Ha, chyba mi się udało załadować zdjęcia co prawda poprzekręcane są, ale dla mnie to za wysoki poziom informatyki żeby to zmienić....

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-09-21, 16:58   #888
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Scarlett help. Mamy w zlobie ospe. Jak chlopiec w czwartek byl odeslany do domu ze wzgledu na biegunke a w pt go wysypalo, to juz przed wysypka zarazal, tak? Dodam ze chlopiec z grupy Emili. Wiec kontakt dzieciory mialy.
Jesli zlapala to kiedy jakas wysypka?

I drugie, jesli miala kontakt to szczepic teraz na gwalt? I czy moge, skoro trzy tyg temu na mmr szczepilam? Moje konowalki mowia ze minimum 4-6 tyg poczekac.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 17:08   #889
BYou
MBZ♥

Despa, a czym Emi szczepiona na mmr? Bo jak priorixem to można łączyć z varilrixem na ospę. Coś mi się obiło o oczy, że zaszczepienie na ospę przy potencjalnym zarażeniu można złagodzić obawy ale to niech mądrzejsze głowy powiedząno i zaraża się chyba krostkami jak mają jeszcze wodę w sobie:/okres wylęgania ok 2 tygodni.
Zdrowia!!!!!

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=66581
Zerknij tu, ostatni akapit.

Stary 2015-09-21, 17:13   #890
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Scarlett help. Mamy w zlobie ospe. Jak chlopiec w czwartek byl odeslany do domu ze wzgledu na biegunke a w pt go wysypalo, to juz przed wysypka zarazal, tak? Dodam ze chlopiec z grupy Emili. Wiec kontakt dzieciory mialy.
Jesli zlapala to kiedy jakas wysypka?

I drugie, jesli miala kontakt to szczepic teraz na gwalt? I czy moge, skoro trzy tyg temu na mmr szczepilam? Moje konowalki mowia ze minimum 4-6 tyg poczekac.
do 72h od kontaktu jest sens, ale zakaźność trwa już tydzień przed pojawieniem się wykwitów. wylęganie to nawet 2-3 tygodnie.... teraz to już trochę musztarda po obiedzie... Oliwka była szczepiona/chorowała?

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-09-21, 17:41   #891
despa
Zakorzenienie

GG do despa

BYou nie priorixem. Jak szczepilam to nic nam nie chcialy polaczyc, bo jeszcze zalegle 6w 1 ostatnia mamy. I kazaly przyjsc po 6 tyg.

Scarlett- Oliwia miala na poczatku kariery zlobkowej, zaczela we wrzesniu a zaraz po Bozym Narodzeniu miala ospe.

Czyli co, czekam. Jak jej nie wysypie to w pazdzierniku ją zaszczepie. Bo skoro mialy dzieciaki kontakt caly czas, a chlopca w pt wysypalo, to jesli sie zarazila to pewnie do tugodnia ją wysypie?
Stary 2015-09-21, 18:39   #892
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
BYou nie priorixem. Jak szczepilam to nic nam nie chcialy polaczyc, bo jeszcze zalegle 6w 1 ostatnia mamy. I kazaly przyjsc po 6 tyg.

Scarlett- Oliwia miala na poczatku kariery zlobkowej, zaczela we wrzesniu a zaraz po Bozym Narodzeniu miala ospe.

Czyli co, czekam. Jak jej nie wysypie to w pazdzierniku ją zaszczepie. Bo skoro mialy dzieciaki kontakt caly czas, a chlopca w pt wysypalo, to jesli sie zarazila to pewnie do tugodnia ją wysypie?
raczej do tygodnia - dwóch - nie wiesz, w którym momencie mogła złapać - a zakaźność to niemal 100%, więc raczej nastawiaj się, że zachoruje

co do szczepienia to zawsze możesz zadzwonić poradzić się na oddział pediatryczny szpitala zakaźnego, ale sądzę, że zakaźnik też powie ci, że już pozamiatane

dobrze, że Oliwka miała - cukrzyca i ospa w wieku lat nastu to hardkor

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-09-21, 18:46   #893
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Karol śpi na takim 200 długości i wcale za długie nie jest mogę się i ja z nim położyć jeśli potrzebuje (głównie jak burza za oknem) albo w dzień na nim szaleje
dzieki no wlasnie my juz raczej tez kupimy to duze lozko, ale jednak nie teraz, bo najprawdopodobniej za rok/dwa sie przeprowadzimy - to mieszkanie jest za male plus inne niedogodnosci..
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
u nas Karol jak się uderzy to leci do zamrażarki po plastikowe pudełko które jest tam w celach przyłożenia do stukniętego miejsca Kiedyś rano w łóżku mowię oj jak mnie ręka zabolała ten się zerwał i przyniósł mi "zimne" żebym sobie przyłożyła

M. nie da sobie przylozyc, byl wrzask jakbym dziecko mordowala co najmniej
Cytat:

całe rano wyobrażałam sobie jak idziecie parkiem z Marcelem, na ławce leży pijak, alkoholik, brudny i w ogóle, a Ty mówisz, że on jest milutki
Ale pająki dla mnie też są obleśne

Ze schodów spadł w domu więc windy nie było Poleciał z 4 na buzię, nie koziołkował, zatrzymał się na twarzy i rączkach. Obserwowaliśmy do właśnie kilka dni i ostatecznie nie pojechaliśmy do lekarza.

Ze strachami różnie - bo czasem się czegoś boi, a czasem zgrywa odważniaka. Wczoraj wieczorem bał się w łózku ptaszka z dziubkiem, który go uderzył w kolanko
Nie boi się burzy, tych wybuchów, jakiś niebezpieczeństw, o których ja mówię, że się troszkę boję. Ale ptaszek z dziubkiem to powód do strachu

Miałam dużo nie przytyć... właśnie po weekendzie z ciastem piekę muffiny czekoladowe z masłem orzechowym:love
bujna wyobraznia

sorce w kopalni czy nie bylo windy, 800 schodow (my sie dzisiaj nie rozumiemy )

kusisz! to daj przepis, potyje dla towarzystwa

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

Dla Zosi każdy zwierzak, robak to przyjacielnie boi się i nie brzydzi.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ja już w tym roku nie mówi co mają kupić Florkowi tylko zawszę radzę im zapytać czy czasem już nie mamy, a jak nie mają pomysłu to radzę duplo auto u nas to też trafiony prezent ale mamy ich już ich tyle...

Moderna biedny Marcel fajny pokój ale mi się taki dorosły wydaje

ja po kursie już Florek po przedszkolu w środę zostanie na drzemkę już
ja mam problem z glowy, bo M. nie dostaje zadnych prezentow
maz ma pretensje, ze ja ciagle cos kupuje - no kupuje, bo nikt inny nic nie podaruje (oprocz tesciowej, ona zawsze ma jakas drobna niespodzianke plus pieniadze)

dorosly? to bylo biuro meza, przerobilismy jak sie dalo na dzieciecy (segregatory stoja, bo nie ma dla nich miejsca).
Ja zreszta lubie prosty styl, bez zbednych tralala, jakiejs kolorowej, blyszczacej tandety - meble proste, najlepiej biale, dodatki zachowane w czystej tonacji - ja chcialabym pozostac przy szary/pastelowa zielen/niebieski - mam nadzieje, ze mi sie uda Na sciany kiedys pojdzie jeszzce konfetii albo chmurki (raczej szare)

brawa dla Florka jak znosil adaptacje? plakal czy chetnie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1368658892-52.jpg (84,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg product_l.JPEG (46,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg product_l (1).JPEG (59,0 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2015-09-21 o 18:56
Stary 2015-09-21, 19:27   #894
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki
sorce w kopalni czy nie bylo windy, 800 schodow (my sie dzisiaj nie rozumiemy )

kusisz! to daj przepis, potyje dla towarzystwa
hehe, to ja dzisiaj Cię nie rozumiem. zlasowany mózg po weekendzie z mamusią :P
w kopalni schodzi się po schodach na dół. Do góry już wyjazd windą.
a konfetti się nie odklei? chmurki też nie? ja bym szła w kierunku tapety w pasy albo grochy...

Cytat:
kwoty rzędu 50-60zł x3-4 powiedzmy - dołożyłabym 50zł czy stówę i kupiła porządne duplo od wszystkich - nie ma opcji! od każdego musi być osobny prezent!
bez sensu. a sprawdzą Cię jak kupisz coś porządnego z zebranych do kupy pieniążków? najwyżej będziesz ściemniać, że ten zestaw lego to właśnie za 50zł

Terry Pratchett
Stary 2015-09-21, 21:31   #895
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, to ja dzisiaj Cię nie rozumiem. zlasowany mózg po weekendzie z mamusią :P
w kopalni schodzi się po schodach na dół. Do góry już wyjazd windą.
a konfetti się nie odklei? chmurki też nie? ja bym szła w kierunku tapety w pasy albo grochy...

bez sensu. a sprawdzą Cię jak kupisz coś porządnego z zebranych do kupy pieniążków? najwyżej będziesz ściemniać, że ten zestaw lego to właśnie za 50zł
no sprawdzają, jeszcze muszę zapakować i pod choinką położyć...

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-09-21, 21:40   #896
Malpka
Zakorzenienie

kurcze chyba Karol mi sie rozkłada:/ wrócił z przedszkola niemrawy, zachrypnięty, na wieczór biegunka i jeszcze zwymiotował eh
Stary 2015-09-21, 22:22   #897
BYou
MBZ♥

Malpko, o nie

Moderna, przybij piątkę jeśli chodzi o wystrój pokoju
Ja myslę żeby u ZOsi dołożyć kilka pomponów tiulowych-mamy fioletowe-ale chciałabym szare, pudrowy róż, amarant, turkus i pod tym dać czarne naklejki łezki że niby deszcz pada[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2015-09-21 o 22:21
Stary 2015-09-21, 23:18   #898
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej!

Byou piękne te kanapki ale już widze ile czasu bym je robiła

Małpko, ojej zdrówka!

Kasiu, super że już w domku

----
Kupiłam dziś dzieciom zabawkę na baterie - pieska co chodzi i szczeka. I do tego świecą mu sie oczy na zielono w sklepie Wszystko za 6 zł. K sie boi, ucieka ale bardzo się ekscytuje nim, a Z czasami goni pieska na czworaka

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Scarlett, ogladałam zdjecia pokoju - sowyyyy Fajnie urzadzone.

Aaa Moderna, Twój tez bardzo ładny pokoik (tzn. Marcelka )

Sorce, też polewałam z tych pijaków co pomyliłaś z pająkami
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 23:33   #899
scarlett26
Zakorzenienie

Małpko kiepsko, pewnie jakieś Rota

BYou a te po pompony nie rozlatują się w praniu? Tez kiedys o tym myślałam, ale w sumie wystarczy mi ta kurzolapowata lampa ja wiedziałam, ze meble na pewno tylko białe, pokój zaczynaliśmy urządzać nie znając jeszcze płci, wiec ściany żółte zeby neutralnie było. Potem jesCze w ciąży trafiłam na ikei na ten obraz co nad łóżkiem wisi i strasznie mi się spodobał - no i dodatki miały byc zielone, różowe i fioletowe - no i sporo jest. Tyle w teorii - potem pojawiła sie Zosia i sowie klimaty i miłość do naklejek - i olałam założenia, ma tam co chce, podoba jej się i najważniejsze. W samochodzie tez mi ponaklejala i cieszy się, że jest tak pięęęknie. Wszystkie schematy kolorystyczne i tak o kant d rozbić gdy są zabawki na wierzchu - chyba, ze ma byc jak w gazetach wnętrzarskich i wszystko pochowane, tylko jakiś vintage konik na biegunach i cos jeszcze wiekowego niby przypadkiem porzucone obok jakiegoś designerskiego mebla.

Demeter upiorne te pieski są, w sam raz do horroru

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-09-22, 06:37   #900
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Scarlett oby nie 100%. Ludze sie. Bo pamietam , ze jak Oliwia byla chora, to kolezanka specjalnie do nas przychodzila, zeby dziecko zlapalo i dupa. No zobaczymy.

Ale zimnica 4 stopnie bylo jak wychodzilam, masakra. Chyba czas na rekawiczki.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości