|
|
#1 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 101
|
Wielki k³opot z ma³ymi stanikami
Hej , czy s± tu dziewczyny ,które nie maj± gdzie kupiæ na siebie stanika? . Przekopa³am wszystkie sklepy z bielizna , zwykle sklepy nawet targ i z ka¿dego miejsca wychodze zawsze bez niczego. Jedyne staniki ,które na mnie pasuj± s± z firmy Key ,dla nastolatek. Niestety s± to ma³o seksowne staniki . Mam 20 lat i chcia³abym mieæ bardziej seksown± bieliznê ,niestety jak narazie widze ,¿e nie jest to mo¿lwie. W Trumpie ,Intimissimi itp kiedy pani mi proponuje najmniejsze rozmiary s± one za duze. Du¿ym problemem jest te¿ to ,ze zwykle proponowany jest mi stanik push-up a ja takiego nie chce. Na allegro te¿ zwykle pasuj± na mnie tylko staniki z Key. Od tej firmy rozmiar który na mnie pasuje to 70 AA . Czy znacie jakie¶ inne miejsca czy raczej powinnam siê z tym pogodziæ lub zmusiæ siê do push-upów ,których nie cierpie ?
.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 19
|
Dot.: Wielki k³opot z ma³ymi stanikami
Mozesz chodzic bez
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 417
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Ehh ja juz sama nic nie wiem ;/ kazde sa za du¿e i odstaj± u góry .Push-upow nie chce. Najlepiej sie czuje wlasnie w takim kroju dla mldoszych dziewczyn typu te staniki z key. Zawsze dostaje mierz±ce spojrzenie ,mówi±c " ¯e ten jest za du¿y" . I mina pani ,¿e niestety ten jest najmniejszy jaki maj±.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 417
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 975
|
Id¼ do sklepu z brafittingiem a nie do jaki¶ Triumpf'ów , je¶li jeste¶ z Trójmiasta to mogê Ci jakie¶ poleciæ
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 880
|
Ja bym by³a zainteresowana. Mo¿e doradza co¶ lepszego od 70D.
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 975
|
¯eby nie by³o ze reklama
![]() http://www.christelle.pl/ - tu jest ¶wietnie du¿y wybów, mi³e ekspedientki, ceny tak od 130 z³ sie zaczynaj±, maja te¿ staniki polskich firm oststnio tylko tu chodzê ale sklep maj± tylko w Gdynihttp://www.lingeria.com.pl/ - tu jest mniejszy wybór, obsluga tak samo profesjonalna i mi³a, ceny tak od 160-180 z³ chyba ¿e sie trafi promocja, maj± sklep w Gdañsku i w Gdyni
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 437
|
a tam, ja te¿ celowa³am w 70A
Push up te¿ nienawidzi³am, bo zwykle kojarzy³y mi siê z ca³kowicie wypchan± miseczk±, a tymczasem nie têdy droga
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 431
|
sprawd¼ jeszcze na kontri, tam te¿ mo¿esz cos znale¼æ
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Mo¿e na charlotterouge, tam s± takie nieusztywniane staniki.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 169
|
mo¿esz te¿ poszukaæ w okolicy gorseciarki i uszyæ sobie na wymiar.
|
|
|
#14 |
|
.
Wiadomo¶ci: 28 112
|
a co z³ego jest w 70d?
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Ten rozmiar sama dobieralam i nie wiem, czy obwód nie jest za du¿y.
|
|
#16 |
|
Wiza¿owy Kot Igor
Wiadomo¶ci: 17 449
|
Kupowanie stanika przez internet, "na oko" zawsze niesie z sob± ryzyko b³êdu. No i trzeba te¿ braæ poprawkê, ¿e jednak z rozmiarami stanika jest to samo, co z rozmiarami butów. Nawet je¶li stale jest to 39 to zdarzaj± siê firmy, ¿e podaj± do mierzenia 39 a jednak to nie jest 39 mimo, ¿e na podeszwie wybito cyfrê 39. Twoje stopy jednak stanowczo czuj±, ¿e to nie jest Twój zwyczajowy komfort chodzenia.
I to samo jest z biustonoszami. Ja kupujê bieliznê stale w jednym sklepie, zaprzyja¼niona brafitterka zna mój rozmiar i zawsze podaje mi do mierzenia ró¿ne modele w tym samym rozmiarze. Parê razy zdarzy³o siê jednak, ¿e z danej firmy musia³a szukaæ dla mnie mniejszego/wiêkszego rozmiaru. Zagadka nie¶miertelno¶ci ![]() Ale te przypadki jednak udowadniaj±, ¿e dobieranie samej "na oko" czy nawet wed³ug tabeli rozmiarów jest ryzykowne. Dobry biustonosz to jednak wydatek rzêdu 200-300 z³ (o ile zale¿y nam na dobrej jako¶ciowo bieli¼nie, która siê nie odkszta³ci i nie rozciagnie po kilkunastu praniach), wiêc warto jednak skonsultowaæ zakup z brafitterk±.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim za³o¿ysz w±tek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto ws³uchaæ siê w S³owo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#18 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 514
|
Cytat:
przy tym rozmiarze 65 b jest za du¿e tez kiedy¶ nosi³am keya: czerwone ramionka i geometryczne wzorki na studiach mia³am bardotki z kostara a teraz kupi³am zwyk³e trójk±ty w cubusie na wyprzeda¿y za 15 z³ aaa, kostium k±pielowy kupi³am w decathlonie, chyba najlepszy jaki mia³am http://www.decathlon.pl/kostium-1cz-...d_8331527.html widaæ biust którego nie ma |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 6 498
|
Cytat:
bo widzê, ¿e nie znasz swojego rozmiaru![]() na forum modowym jest w±tek o dobrze dobranych stanikach i sklepach |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
.
Wiadomo¶ci: 28 112
|
Cytat:
najwa¿niejsze to przymierzyæ stanik. sama nie mam problemu z ma³ym biustem, powiedzia³abym, ¿e w drug± to idzie, ale... jak przymierza³am ostatnio to nawet z jednej marki staników pasowa³y ró¿ne rozmiary w zale¿no¶ci od modelu. najwa¿niejsze, czy obwód dobrze trzyma, jak zapinasz na ostatni± haftkê. pó¼niej kwestia miseczki - czy obejmuje ca³y biust, nie tworz± siê dziwne bu³ki pod pachami.
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, Esotiq ma cyferkê i literê. Wcze¶niej mia³am 65D, a teraz trochê przyciasne staniki w tym rozmiarze by³y, wiêc wziê³am 70D. Akurat trafi³am na przecenê -50% w czerwcu, to wziê³am 3 komplety.
|
|
#22 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 514
|
Cytat:
- jak pani chce dzieci karmiæ ? 3 ci±¿e, 6 lat karmienia, 75 cm pod i 79 w biu¶cie push upa dosta³am |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Sprobuj w Marks&Spencer.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 956
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;52897054]ja by³am, a ¿e smarkato wygl±dam to babka mnie spyta³a
- jak pani chce dzieci karmiæ ? 3 ci±¿e, 6 lat karmienia, 75 cm pod i 79 w biu¶cie push upa dosta³am[/QUOTE] Potwierdzam... Mam 70C, braffiterka na dzieñ dobry da³a mi do przymierzenia o du¿o za du¿e 75D, a nastêpnie dosta³am najmniejsze 60A z ogromnym push-upem, dziêki któremu mój biust wygl±da³ jak ciasto przygniecione wa³kiem. ![]() I jeszcze us³ysza³am, ¿e przecie¿ dobrze le¿y i ¿e niestety, ale mniejszych nie maj±. Po tej przygodzie z braffitingiem postanowi³am podziêkowaæ specjalistkom i pój¶æ do - o zgrozo- Triumphu - by w mi³ej atmosferze, na spokojnie samemu dobraæ stanik. W Oysho s± ma³e biustonosze, ale zazwyczaj niestety push up, chocia¿ czasem na wyprzeda¿ach mo¿na dostaæ inne modele. S± do¶æ wygodne, dobrze siê nosz±. Ze ,,sportowych'' polecam Tesco dzia³ dzieciêcy. Czasem co¶ siê fajnego i wygodnego znajdzie.
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 414
|
a mi w³a¶nie w trumphie bardzo fajnie sprzedawczyni pomog³a dobraæ biustonosz
byæ mo¿e wybiorê siê tam niebawem, znowu![]() tak naprawdê wszystko zale¿y od cudownej obs³ugi i ich znajomo¶ci tematu ![]() Przed triumphem - kupowa³am 70A, a po mam 65 C
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;52890653]70 A to nie jest to samo co 70 AA z keya,
przy tym rozmiarze 65 b jest za du¿e tez kiedy¶ nosi³am keya: czerwone ramionka i geometryczne wzorki na studiach mia³am bardotki z kostara a teraz kupi³am zwyk³e trójk±ty w cubusie na wyprzeda¿y za 15 z³ aaa, kostium k±pielowy kupi³am w decathlonie, chyba najlepszy jaki mia³am http://www.decathlon.pl/kostium-1cz-...d_8331527.html widaæ biust którego nie ma[/QUOTE] tak mo¿na mówiæ w nieskoñczono¶æ, ¿e 65c w avie czy hendersonie to nie to samo co 65c we freyce czy panache chodzi³o mi o sam fakt, ¿e nie tylko du¿e biusty maj± problem z doborem, bo wszyscy nosz± 75B, ale równie¿ ma³obiusciaste gdy cz³owiek nie jest ¶wiadomy swojego rozmiaru to celuje w co¶ co wydaje siê byæ dobrym, bo przecie¿ w szkole nie ucz± dobieraæ biustonoszy
|
|
#27 | |
|
Wiza¿owy Kot Igor
Wiadomo¶ci: 17 449
|
Cytat:
Niestety: mo¿na znaæ swój wymiar "podstawowy", ale kupowanie stanika bez mierzenia to jest zawsze ryzyko bo rozmiar rozmiarowi nierówny. Dlatego idealnym sposobem kupowania jest mierzenie z pomoc± brafitterki (swoj± drog±, ciekawe, dlaczego to zawsze jest brafitterka a nie brafitter ). Ja mam akurat w drug± stronê: du¿y biust. Mówiê, jaki efekt chcê osi±gn±æ, do jakich ciuchów potrzebujê stanik ( ró¿ne modele pozwalaj± osi±gn±æ ró¿ne efekty). Zanim zaczê³am korzystaæ z pomocy profesjonalistki te¿ zaliczy³am kilka wpadek. Dlatego wolê wydaæ trochê wiêcej i mieæ dobrze dobrane na ka¿d± okazjê i ¶wietne jako¶ciowo staniki w mniejszej ilo¶ci ni¿ 150 takich, które s± tanie (choæ ³adne) ale ¼le dobrane i które po kilkunastu praniach siê rozci±gn±, odkszta³c± i jedyne, co mogê z nimi zrobiæ, to wyrzuciæ.Z ma³ego biustu dobra brafitterka potrafi optycznie zrobiæ wiêkszy
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim za³o¿ysz w±tek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto ws³uchaæ siê w S³owo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 060
|
Ja jestem bardzo chuda w klatce piersiowej, by³y takie ma³e staniki w h&m, wrêcz by³y na mnie za ma³e. Szuka³a¶ tam?
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do optycznego powiêkszenia to ¶wiêta prawda! mi zmieni³ siê bardzo kszta³t piersi, a do tego ten niewinny push-up którego w ogóle nie widaæ i nie czuæ sprawia, ¿e ³adnie, wrêcz delikatnie s± uniesione i pojawia siê jaki¶ rowek pomiêdzy
|
|
|
#30 | ||
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 7 169
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.

.

21.06.2014r.

ale sklep maj± tylko w Gdyni