|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Proszę o przepis na babeczki
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Pospałam, zjadłam bananka i czekam na mężulka.. Widziałyście Misię na FB?? Ślicznie wygląda w tej sukience!!
---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro chyba te zrazy zrobię Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muffinki marchewkowe z jabłkiem (12 sztuk) - 2 średnie marchewki ( po utarciu 1,5 szklanki) - 1 jabłko - 3/4 szklanki brązowego cukru - 2 jajka - 1 1/2 szklanki mąki (daję pszenną pełnoziarnistą) - 1/2 kostki masła - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżka cynamonu Masło rozpuścić i odstawić do ostygnięcia. Marchew i jabłko zetrzeć na tarce. W misce wymieszać ze sobą mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cynamon. W drugiej misce wymieszać masło i jajka â dodać tę miksturę do suchych składników, a następnie dodać marchew i jabłko. Całość dobrze ze sobą wymieszać i nakładać do papilotek. Piec w temp. 170 stopni c przez 20-25 minut aż do zezłocenia. Po wystudzeniu można udekorować wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałowymi. Dobrze zgrywają się z kremem ze zmiksowanego serka philadelphia z cukrem pudrem
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Dalej potrzebujesz przepis na rolady Olgietka? Ja już robiłam je milion razy, bo mój tż to miesozerca.
|
#1686 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja znowu się nie udzielam bo jesteśmy u moich rodziców mam nadzieje że wybaczycie
ale nadrobilam wszystko co pisalyscie. Gratulacje z odczuwania ruchów, tez bym juz chciała poczuć ale moje malenstwo ale muszę jeszcze na to poczekać. Dzisiaj była rewelacyjna pogoda, cały dzień na świeżym powietrzu
|
|
#1688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szanowny ksieciu się ulotnil ale przed wejściem rozpalil kominek jest cieplutko mam herbatkę z cytryną i więcej mi nic nie trzeba...no może poza śniegiem bo kocham zimę ;-)
|
|
#1689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Obiad zrobiony, herbatka też, dwa prania się suszą, pies wyprowadzony i warzywa na sałatkę obrane.. Zasłużyłam na film i święty spokój
![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
I misia też ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
ale faktycznie ładnie |
||
|
|
|
#1690 | ||||
|
Zadomowienie
|
hej kochane!
ostatnio mniej sie udzielam, chorowalam, maz tez, jeszcze wczoraj biedaka dopadlo i wymiotowal.. a dzis zabralismy sie za porzadkowanie kuchni - wszystkie zakamarki, lodowka, szafki szafeczki lsnia maz twierdzi, ze wije juz gniazdo po chorobsku oboje nie mamy wcale ochoty na mieso.. nie wiem czemu, ale mamy odruch wymiotny, dlatego zywimy sie makaronem z serem, barszczem z uszkami, zupa pomidorowa itp byle z dala od miesa blee.gatulacje piekny staz ![]() Cytat:
![]() tez taki planuje lacznie z pamiatkami dzieciaczka, na prawde super sprawa nawet bylo tam pudelko z moimi pierwszymi zebami mleczakami ![]() Cytat:
u nas potrawka nazywamy mieso z rosolu ze starta marchewka, cebulka, czosnkiem, do tego makaron i wszystko wymieszane i polaczone ze smietana czesto taki obiad robimy w poniedzialek kiedy zostaje miesko z rosolu wlasnie ![]() Cytat:
wlasnie sie delektuje ![]() Cytat:
swietna zabawa, juz sie nie doczekam kiedy zabierzemy tam naszego bobasa |
||||
|
|
|
#1691 |
|
Zadomowienie
|
Eeyesblue, z dzieckiem moze byc zabawnie..my akurat zabralismy chrzesniaka mojego meza, mial wtedy jakies 6-7 lat. Peklybyscie ze smiechu kiedy zubr zagrodzil nam droge a maly zrobil ogromne oczy i wyjakal : Ale ten kon ma wielkie jaja !!!
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#1692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jak bylam to strus oplul nam cala szybe i jeszcze wisiala mu ta slina pozniej ubaw po pachy, a co dopiero z dzieckiem!
|
|
|
|
|
#1693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zastanawiam się, czy pozostałe się utrzymają bez sztywnej formy czy mam na dwa razy piec ![]() Ja jestem noga jeśli chodzi o pieczenie ![]() W moim repertuarze są: jabłecznik, sernik i murzynek. Koniec Na szczęście mąż nie jest zbyt wymagający jeśli chodzi o ciasta ![]() Cytat:
Może zamiast zrazów? ![]() W ogóle mam masę gruszek i brak pomysłu co z nimi zrobić Ktoś? Coś?
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Może kompocik do jutrzejszych zrazów
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć chodzi za mną taka wytrawna emma, masz jakiś przepis na tartę z gruszkami? Ja się chyba kiedyś przymierzałam do przepisu z gruszkami, mascarpone i kardamonem.... ale chyba ciasto mnie wtedy pokonało ![]() Zatem przede wszystkim potrzebuję dobry i łatwy ! przepis na ciasto ![]() to zrobię kompot z tego co mam w domu
|
|
#1696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1697 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w Fontainebleau byliśmy akurat tydzień temu ![]() Cytat:
![]() podobno Empik i Smyk Cytat:
Cytat:
![]() A mój TŻ wręcz ubóstwia taką z grzybami leśnymi i pieczarkami Ale mi dziś deser mąż kupił objadłam się jak dzika świnia a za chwilę będą zapiekanki
|
|
#1698 |
|
Zadomowienie
|
Ja siedze na lozku w sypialni i lamie glowe jak to wszystko ustawic zeby weszlo lozeczko i komoda dla dziecka. I zeby zostal choc m2 podlogi niezagospodarowanej
no nijak mi to nie pasuje. Jedyne rozwiazanie jakie przychodzi mi do glowy to przeniesc sypialnie do salonu a salon do sypialni wyrzucajac przy tym stol ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- A wystarczyloby 2m plus i wszystko by wlazlo. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#1699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.ewawachowicz.pl/przepisy,803.html Osobiście z gruszkami nigdy jeszcze nie robiłam ale z innymi owocami i wytrawne to tak ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
|
|
#1700 |
|
Zadomowienie
|
tarta
moja ulubiona to z pieczarkami, kielbasa krakowska, brokulami i feta wole bardziej na slono niz slodko
|
|
|
|
#1701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na początek niewiele trzeba---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
kiedy robisz?
|
|
#1702 |
|
Zadomowienie
|
Emma jest to jakies wyjscie ale ostateczne. Musze cos wymyslec chocbym miala nasze lozko pod sufit podwiescic
![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- W sumie cholerka nie jest to glupi pomysl...zrobic na zamowienie taka duza wyska podstawe ze schowkami i na niej umiescic materac i wtedy problem komody rozwiazuje sie sam...hmm musze zapodac temat malzowi Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#1703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jest mniejsza nie wiem do ilu m-cy jest kolyska w sumie.. no ale pozniej tak czy siak byscie musieli kupic lozeczko lub lozko dla dzieckahehe oj narazie nie predko, chyba ze bez kielbasy, bo poki co jak mysle o miesie i wyrobach miesnych i szynkowych to.. jak zrobie to na pewno sie podziele i zaprosze na uczte
|
|
|
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o rolady to są proste, mięso rozbijasz cienko, smarujesz po całym musztarda, sól, pieprz, sporo cebulki surowej i boczku wędzonego. U nas nie daje się ogorka kiszonego akurat, ale można dać. Zwija się nitką/sznurkiem, opieka mocno na patelni a potem do garnuszka, razem z farfoclami z patelni, bo to daje dużo smaku. Zalewa się opieczone rolady woda albo rosołem, wkroic trochę cebuli, doprawić mocno pieprzem i solą i juz. I to się dusi ok 1,5 h zamknięte żeby sos nie uciekał, bo to chyba ważniejsze niż sama rolada :-P i tyle. Dasz rade! Zjadłam 7 żelek i dwa ferrero i mam dość :-P mam nadzieje ze dziecko mnie nie znienawidzi za te słodkości wieczorem.. Wczoraj jednaj na kolacje stanęło na marchewce, wiec jestem chyba usprawiedliwiona
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1706 |
|
Zadomowienie
|
Kolyska nie bardzo mi pasuje, lozeczko praktyczniejsze i wlasciwie na kilka lat jak dobrze pojdzie.
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje maleństwo pewnie skacze z radości bo tak mu smakują słodkie wody płodowe!
|
|
#1708 |
|
Rozeznanie
|
a ja właśnie piję koktajl z maślanki borówek pomarańczy i miodu, na słodycze jakoś nie mam ochoty...
wreszcie udało mi się namówić TŻ żeby posprzątał łazienkę więc jest błysk ) teraz mogę spokojnie iść spać i wiem, że mnie rano żaden pająk nie zaatakuje :Ppóki co jeszcze oglądam Śnieżkę ale za chwilę pewnie pójdę spać więc żegnam się i życzę fajnych snów
|
|
|
|
#1709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie też by było tak najlepiej ale salon otwarty na kuchnię |
|
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Jak długo trzeba czekać na reakcję? :-D
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

lecę na imprezkę, do jutra dziewczyny 

a dla rozladowania sie zrob sobie rundke po parku ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
po chorobsku oboje nie mamy wcale ochoty na mieso.. nie wiem czemu, ale mamy odruch wymiotny, dlatego zywimy sie makaronem z serem, barszczem z uszkami, zupa pomidorowa itp byle z dala od miesa blee.

Może zamiast zrazów?
Ktoś? Coś?
to zrobię kompot z tego co mam w domu
no nijak mi to nie pasuje. Jedyne rozwiazanie jakie przychodzi mi do glowy to przeniesc sypialnie do salonu a salon do sypialni wyrzucajac przy tym stol
moja ulubiona to z pieczarkami, kielbasa krakowska, brokulami i feta
kiedy robisz?
jak zrobie to na pewno sie podziele i zaprosze na uczte