Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 4 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-20, 10:03   #1081
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 4

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Aika dopiero wyświetliło mi sie to zdjęcie, masakra!!!! Ale patrząc na uczniów mojej mamy (4-6 klasa) sami tez doprowadzamy do tego, ze i u nas tak będzie. Kiedyś w klasie były 1-2 dzieci z nadwagą, teraz jest połowa klasy...
Moj tz wini swoją rodzine za otyłość która mu zafundowali. Rodzice wyjechali i zostawili go dziadkom a u dziadków wiadomo. Szczerze to gdy oglądam jego zdjęcia jak miał kilka lat to aż mnie złość bierze, wstawię wam do klubu... Potem był bardzo chudy jak już sie przeprowadził do rodziców - spędzał całe dnie na podwórku, ale wiadomo, ze otyłość w dzieciństwie często doprowadza do otyłości w dorosłym życiu... Teraz nasza w tym głowa, żeby nie doprowadzić dzieci do czegoś takiego, na szczęście my juz jesteśmy bardziej świadomi. Chociaz tz był u znajomych, ich 1,5 roczny synek 9 razy przychodził po kostkę mlecznej czekolady do nich...

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

No jak kupa to ja tez bym przewinęła , zapomniałam o czymś takim jak kupa w nocy u nas i tak kupa raz na tydzien to zapominam czasem jak wyglada kupa Ale siusiu nie przewijasz, kurczę, myślałam jak zaczęłam czytać komentarze na fejsie pod tym artykułem (na dziecisawazne), ze wszyscy oprócz mnie przewijają...

No właśnie... A przewijasz wtedy przed jedzeniem czy po? Bo Konrad przy przewijaniu przed wyje, nie, nie wyje, wydziera sie raczej i potem w tej histerii nie chce cycka, muszę go nosić żeby uspokoić i dopiero dać cycka ale juz wtedy ze spaniem słabo. A znowu jak po jedzeniu przewijak, to nie zawsze ale tak w 80% przypadków Konrad zaczyna wymiotować (albo to jest ulewanie ale takie chlustajace) i wtedy znowu histeria... A jak go biorę do cyca w nocy i nakarmię i nie odbije to spi mi dalej (jakbym go chciała odbić to znowu histeria).

I w efekcie jak założę mu pieluchę o 21 to potem dopiero rano... Odparzeń, podrażnień nie ma... Ale kurczę, ktoś tam napisał "a wy chcielibyście cała noc leżeć w mokrym pampersie?" No i bym nie chciała, tylko chciałabym tez nie wkurzać Konrada niepotrzebnie...

W ogóle pisali ze juz lepiej wtedy zakładać wielorazowki niż pampy, hmm, korzysta któraś z was? Droga to impreza?

W wielo jest bardziej mokro, częściej się przewija. My na wielo od powrotu do domu, z przerwą na pobyt na wsi i nad morzem, wtedy jednorazowki. Pampersa daje tylko na noc. Wielo to spory koszt, na same noce czy w ogóle na jakieś jednorazowe akcje się nie opłaca. Do tego to się inaczej pierze więc albo wielo na większość czasu albo dać sobie spokój.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 10:05   #1082
kejtiCe
Zakorzenienie

Moje dziecko dostaje dziś ☠☠☠☠☠☠☠ca...
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 10:07   #1083
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Blanka też lubi warzywa.. Muszę mieć zawsze marchewke, kalarepe albo rzodkiewke bo ona lubi sobie przegryzc..

Niestety..
Blanka ma ponad 5 lat.. Ja, jak miałam 6 latałam sama po osiedlu. Nie wyobrazam sobie żebym Blanke za rok puściła samą. nowe mieszkanie będzie ogrodzone więc dobre i to..

Mówił że moje ulubione czisburgery sa z takiej masy. Wszystko przychodzi mrożone oni tylko porcjuja i odmrazaja w pięknym tłuszczu
Napoje rozwodnione no ale to standard. Ale ogólnie pełno norm, przepisów itd.
Nooo gdyby moje Dziecko lazilo tam gdzie ja w tym wieku to chyba bym zawału dostała. Jak w tym roku puściłem go 15 min przed swoim wyjściem na plac zabaw obok za blokiem to laski w.klubie od Kuby prawie mnie zlinczowaly.U nas blok ogrodzony i jest plac zabaw ale dzieci bardo mało i nudzi mu się na nim

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 10:09   #1084
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Wczoraj Konrad uderzył sie grzechotka konikiem Morskim z fisher price w glowe i kilka godzin wył. teraz boje sie mu ja dać a inne grzechotki sa za lekkie i olewa.
Bo skóra oddycha, bo nie kisi sie w ceracie i dlatego ze pampy maja sama chemię. Tzn. one tak pisały, to nie jest moje zdanie bo nigdy wielorazowki w rękach nie miałam

Aaa, a ktos sie nim zajmował czy siedziałas w domu ? Bo wczoraj myślałam o pójściu do pracy ale instytucja żłobka mnie tak przeraża ze płakać mi sie chce

Czyli cyc musi byc...
Nam pamp wytrzymuje ale pęka w szwach

my wczoraj ustaliliśmy z tz, że jak Konrad bedzie bardziej kumaty, powiedzmy za pare miesiecy to poza imprezami nie bedziemy przynosić do domu coli (jedyna taka rzecz na która sobie w domu pozwalamy). U mnie zawsze cola była jak byłam dzieckiem - piłam do oporu. Teraz jestem mega uzależniona. Tzn jak jestem w domu i nie ma coli to jej nie pije, ale w sklepie zawsze musze kupić puszkę (biorę puszkę a nie butelkę zeby wlasnie nie miec na pózniej). Musimy zacząć zmiany od siebie zeby potem nie walczyć z Konradem

No to jestem już spokojniejsza

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
U nas to nie wyszło, tż ciągle kupuje cole/pepsi ale Jakub nigdy nie próbował, nie domaga się, wie ze to taty, my nie proponowalismy mu nigdy. To trochę tak jak piwo czy coś, nie wszystko jest dla dzieci a ja nie zrezygnuje z karmi bo mam starszaka w domu.
Ale ciastek nie jemy przy nim, to by nie przeszło.
Stary 2015-10-20, 10:11   #1085
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Po Maku to bym długo tą laską nie pobyła
Ale dzisiaj odkryłam kawiarnię gdzie wszystko robią bez cukru i w ogóle ze zdrowych produktów, ustawiłam się tam z koleżanką ciekawe czy to jadalne Brakuje mi słodyczy

Dziołchy proszę doradźcie czy któraś z Was używa czegoś na wypadanie włosów?? Jakiś szampon odżywka? Bo mi w sobotę fryzjerka powiedziała że jest kiepsko i żebym zaczęła coś stosować.... a ja nie wiem co... czytałam kwc na wizażu ale jakoś mnie nie natchnęło... tylko nic ziołowego żadnych wcierek ani nic, nie mam na to czasu. Najlepiej szampon jakiś zwykły plus odżywka.
Od wczoraj zaczęłam ampułki Vichy ale mam tylko jedno opakowanie a to pierońsko drogie.
Ja uzywam szamponu dermena i lykam Merz special. Jal dla mnie jest lepiej, nie wypadaja az tak

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Lauri zasnęła, czas na Mel B
Stary 2015-10-20, 10:12   #1086
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Koleżanka ostatnio wcierke z bursztynu chwaliła bardzo ale jak nie chcesz wcierki to nie wiem....

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 10:14   #1087
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Ja uzywam szamponu dermena i lykam Merz special. Jal dla mnie jest lepiej, nie wypadaja az tak

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Lauri zasnęła, czas na Mel B
Czyli są jakieś tabletki które można brać przy kp?

Alkamor- ja nie wiem jak jest w szkole. Na razie mam styczność tylko z żywieniem w przedszkolu. I takie żywienie jak jest tam teraz bardzo popieram. Brakuje mi tylko wody do picia. Bo np mój Leoś w domu nigdy nie pil herbaty bo my nie pijemy a w przedszkolu dają i wiem że on nie pije.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 10:15   #1088
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
U nas był sklepik który robił rano kanapki, były pyszne

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

A w ogóle ja postanowiłam, mam nadzieję że nikt mi nie z butami nie w☠☠☠☠☠☠☠i, że słodycz (czytaj. 1 ) będzie w weekend, ale to jak będzie sama chciała do 2 lat to na pewno nie dostanie ale ze mnie zwyrodnialec!!!
Zupełnie nic? A co jest slodyczem? Kawałek ciasta które sama upieczesz to słodycz czy nie?
Nie czepiam się, popieram, pytam z ciekawości bo czasem słodycz to czekolada a ciastka, wafelki itp na potęgę.
Stary 2015-10-20, 10:15   #1089
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Dominika ok. Jej ani jelitowka nie powalila ani teraz nasze chorobsko. Tylko brakuje jej mnie.. Jak tylko zakuma że ma mnie na wyłączność, np jak tż wraca i bawi się z J., albo jak J. w przedszkolu to nie daje od siebie odejść. Kładziemy się w łóżku i ona drzemie i je i je i je..nosem jej się mleko wylewa, jak przestaje jeść nie puści cyca, nie mogę wstać od niej wcale. Teraz też nadaje z łóżka z podłączonym ssakiem.

A co do kaszek to z tego co czytałam to ogólnie niemiecki hipp jest dobry, to dotyczy też słoiczków i soczkow chyba (u nas z tym różnie).

Muszę sprawdzić albo dopytać siostry bo są kaszki które są taka totalna miazga, na początek będą idealne, i do butli jak ktoś potrzebuje. Chyba babylove takie drobne były.)
jak będziesz wiedziała to daj znać
Cytat:
Ta dieta... Bez kitu ile matek tyle diet i nie ma się co oszukiwać, dieta dla malucha nazywa się ,,intuicja matki "

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Jak jeszcze któraś pomyśli ze jest gruba to niech popatrzy na to zdjęcie. Takie widoki na angielskich ulicach Załącznik 6073600

Jak by któraś chciała zaczerpnąć pomysł na outfit to proszę sie nie krępować ;-)
masakra
Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Nie wiem co jest grane. Lila odkąd się urodziła nigdy nie obudziła się po zasnieciu na noc wcześniej niż o 1 a od tygodnia budzi się co chwilę, kopie przez sen, rzuca się. Budzi ją każdy szelest a wcześniej nawet włączony odkurzacz by jej nie obudził jak zasnęła na noc.
u nas to samo:/
Co godzinę do Leny wstaje ;/
Cytat:
Wczoraj przeczytałam na fejsie o szkodliwości nieprzewijania dziecka w nocy i teraz mam straszne wyrzuty, że dla własnej wygody tego nie robię od jakiegoś miesiąca Ale w momencie jak zaczynam przewijać to już po spaniu jest. I teraz nie wiem... Przewijacie za każdym razem w nocy jak karmicie?

Country a to jest głód za każdym razem? Próbowałaś dać smoczka? Wykończysz sie biedulino

Irmusia Twój starszak chodził do żłobka?

Ja zmieniam 2-3 x. NIe wyobrażam sobie że śpi, leży te paręnaście godzin w mokrym pampku.
Akurat tyle mam szczęścia że nie budzi się jak ją przewijam.
Cytat:
Ja jak ją przewijalam w nocy to miedzy karmieniem. Zjadla ttoche, przewijanie i jadla dalej na uspienie.

Moja wstała dziś o 9. Jak zwykle w świetnym humorze. Ale jest taka przeslodka, tak sobie fajnie gada że mam ochotę ją zjeść.
Ty to masz cudownie
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Leoś nie jadł wcale słodyczy przez dwa lata. I teraz za słodyczami nie przepada 😊 także to działa!😊

Mam nadzieję że z frankiem też się uda.
Oby i u nas się to udało
Ale znając siebie będę konsekwentna w tym a kto będzie bez naszej zgody chciał wciskać słodycze to zamorduje
Cytat:
Mehja- a no ja nie wiem jak będzie jak Leoś będzie w wieku twojego synka. Ale widzę że podstawy ma bardzo dobre.

A u nas we wsi jest nagonka na kuchnię przedszkolną. Bo raz że dowożą teraz jedzenie z innej miejscowości a dwa że weszły nowe przepisy dotyczące zdrowego żywienia. I matki są strasznie oburzone że ich dzieciom daje się na śniadanie ogórka i paprykę.... Mówię wam szczena opada. No bo co? Dziecko przecież ma od rana do wieczora jeść cukier! Przecież kanapki z nutella powinny być! No tragikomedia mówię wam...
A Leoś je w przedszkolu aż miło 😊 mamy info od jego wychowawczyni.
poważnie?

Cytat:
Po Maku to bym długo tą laską nie pobyła
Ale dzisiaj odkryłam kawiarnię gdzie wszystko robią bez cukru i w ogóle ze zdrowych produktów, ustawiłam się tam z koleżanką ciekawe czy to jadalne Brakuje mi słodyczy

Dziołchy proszę doradźcie czy któraś z Was używa czegoś na wypadanie włosów?? Jakiś szampon odżywka? Bo mi w sobotę fryzjerka powiedziała że jest kiepsko i żebym zaczęła coś stosować.... a ja nie wiem co... czytałam kwc na wizażu ale jakoś mnie nie natchnęło... tylko nic ziołowego żadnych wcierek ani nic, nie mam na to czasu. Najlepiej szampon jakiś zwykły plus odżywka.
Od wczoraj zaczęłam ampułki Vichy ale mam tylko jedno opakowanie a to pierońsko drogie.
ja już pisałam kiedyś-łykam revalid, wcieram joannę kurację wzmacniającą i włosy myję szamponem Pharmaceris H przeciw wypadaniu włosów
I mam już sporo baby hair i widać, że włosy są mocniejsze, mniej wypada i jest ich więcej.

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 10:15   #1090
kaczuszka1986
Zadomowienie

to zdjęcie sprzed chwili właśnie z wanny wyszłam i efekty po moich ampulkach, mnóstwo bejbiakow
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 10:17   #1091
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:

Alkamor- ja nie wiem jak jest w szkole. Na razie mam styczność tylko z żywieniem w przedszkolu. I takie żywienie jak jest tam teraz bardzo popieram. Brakuje mi tylko wody do picia. Bo np mój Leoś w domu nigdy nie pil herbaty bo my nie pijemy a w przedszkolu dają i wiem że on nie pije.
Yyyyy no chyba tak. Przeciez to są same witaminy. Nie pomyslalam nawet, ze moznaby nie. Zaniepokoilas mnie teraz hmmm
Stary 2015-10-20, 10:18   #1092
industria
Zakorzenienie

cześć kochane

miałam wczoraj odpisać o tym podkładzie mineralnym i zapomniałam kto pytał

no więc to jest wersja matująca ale bardzo łądnie kryje. ja mam takie brzydkie czewone naczynko na nosie i mi to kryje tak więc spoko

http://www.annabelleminerals.pl/skle...acy-4-10g.html

to jest ten. cena regularna to 34,90. ja sprzedam dyche taniej, bo użyłam ze dwa razy. plus przesyłka

Cytat:
Nie wiem co jest grane. Lila odkąd się urodziła nigdy nie obudziła się po zasnieciu na noc wcześniej niż o 1 a od tygodnia budzi się co chwilę, kopie przez sen, rzuca się. Budzi ją każdy szelest a wcześniej nawet włączony odkurzacz by jej nie obudził jak zasnęła na noc.

Gosia też ma bardzo płytki sen. w nocy mi sie non stop kręci i musze ją wiecznie spoczkiem uspokajać albo lulać...mam nadzieje ze jej minie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Jaki kocyk ?! Chmurki love tez chce zobaczyć

aaa to była zdjęcie na insta

Cytat:
Wczoraj przeczytałam na fejsie o szkodliwości nieprzewijania dziecka w nocy i teraz mam straszne wyrzuty, że dla własnej wygody tego nie robię od jakiegoś miesiąca Ale w momencie jak zaczynam przewijać to już po spaniu jest. I teraz nie wiem... Przewijacie za każdym razem w nocy jak karmicie?

coś ty- podobnie jak większość dziewczyn przewijam w nocy tylko jak jest kupa - czyli bardzo rzadko , ewentualnie jak czuje ze pamp jest już baardzo nabity i cos tam przesiąka. ale zazwyczaj wytrzymuje od 20 do 8 rano....

Cytat:

W ogóle pisali ze juz lepiej wtedy zakładać wielorazowki niż pampy, hmm, korzysta któraś z was? Droga to impreza?
bez sensu- przeciez dziecko wtedy by miało mokro calutką noc- ja bardzo dziekuje- leż sobie w mokrym ręczniku na dupie całą noc- pampek to może i chemia ale wchłania i pupa jest sucha

może to jakaś kryptoreklama pieluch wielorazowych

Cytat:
mi kilka dni temu zaczeły strasznie leciec włosy- masakra- zaczeło sie łysienie
czytałam ze tabletki biotebal są dobre- dzisiaj kupie
Stary 2015-10-20, 10:18   #1093
mehja
Zakorzenienie

Lili zasnęła, ide ćwiczyć mel b

Doczekałam się i ja i zaczęły mi włosy lecieć są wszędzie. Nie wiem czy cos stosować bo podobno muszą wypaść te które w ciąży nie wypadły. Tak jest?
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 10:19   #1094
201710041131
Konto usunięte

Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 4

Cytat:
W wielo jest bardziej mokro, częściej się przewija. My na wielo od powrotu do domu, z przerwą na pobyt na wsi i nad morzem, wtedy jednorazowki. Pampersa daje tylko na noc. Wielo to spory koszt, na same noce czy w ogóle na jakieś jednorazowe akcje się nie opłaca. Do tego to się inaczej pierze więc albo wielo na większość czasu albo dać sobie spokój.
To w takim razie nie dla mnie... A wielo masz z powodu chemii w pampersach?

Cytat:
U nas to nie wyszło, tż ciągle kupuje cole/pepsi ale Jakub nigdy nie próbował, nie domaga się, wie ze to taty, my nie proponowalismy mu nigdy. To trochę tak jak piwo czy coś, nie wszystko jest dla dzieci a ja nie zrezygnuje z karmi bo mam starszaka w domu.
Ale ciastek nie jemy przy nim, to by nie przeszło.
to jest dobre, tak jak kawa, ja zawsze wiedziałam, ze kawa jest nie dla dzieci tylko musi być tak, ze jak sie gdzieś pojedzie to ciocia czy babcia nie zaproponuje żeby nie podważyć słów rodziców

Moj tz colę tez lubi ale to ja jestem uzależniona i mam z tym wielki problem
Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Nooo gdyby moje Dziecko lazilo tam gdzie ja w tym wieku to chyba bym zawału dostała. Jak w tym roku puściłem go 15 min przed swoim wyjściem na plac zabaw obok za blokiem to laski w.klubie od Kuby prawie mnie zlinczowaly.U nas blok ogrodzony i jest plac zabaw ale dzieci bardo mało i nudzi mu się na nim

U nas dzieci same chodzą na płac zabaw (tez jesteśmy ogrodzeni) i do sklepu po drugiej stronie ulicy na lody chodzą (ale całymi grupami)
Ale tam gdzie chciałam sie przeprowadzić sa 4 płace zabaw ale osiedle ogromne i każdy moze wejść (i dobrze bo na spacery tam chodzę), no ale jednak sie nie przeprowadzamy

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 10:19   #1095
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Cześć,

wszystko nadrobiłam.

Ja w nocy też nie przewijam, bo kupy w nocy nie robi. Przewijałam tylko jak kończyliśmy zużywać zapas 3 i już były ciut małe i się przesikał.

Co do jedzenia to my z TZ coraz bardziej świadomi jesteśmy i też chcę Alka jak najdalej od słodyczy trzymać. Szczególnie jak patrzę na siostrzeńca TZ, który wpieprza tyle słodyczy, że aż się czasem niedobrze robi. Obiadu nie zje bo mięsa nie lubi ale ze 12 ciastek opierniczy.

Pierożkowa ja również polecam szampon dermeny, już go kiedyś stosowałam i włosy mniej wypadały i pojawiały się nowe baby hair.

W ogóle to mam doła i jestem wściekła jednocześnie. Obwiniam się, że przez moje zaniedbania mały ma problemy z rozwojem ruchowym przez złą pielęgnację i w ogóle, boję się że nie będzie się prawidłowo rozwijał i normalnie wyć mi się chce.

A w☠☠☠☠ia mnie to, że dzwonię od piątku po przychodniach rehabilitacyjnych w Warszawie żeby małego na wizytę u lekarza zapisać i wiecie co? I chuj, terminy są uwaga.... na koniec czerwca 2016. No ja ☠☠☠☠☠☠☠ę chyba sobie jaja robią ☠☠☠☠a. Żebym czekała aż mały rok skończy na wizytę, bo nie wiadomo ile czasu na rehabilitację po wizycie trzebaby czekać, za☠☠☠iście po prostu. Znalazłam jedną przychodnię, gdzie mnie zapisali na listę oczekujących termin 2,5-3 miesiące. I to jest najwcześniejszy termin jaki znalazłam w stolicy.
Stary 2015-10-20, 10:19   #1096
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Lili zasnęła, ide ćwiczyć mel b

Doczekałam się i ja i zaczęły mi włosy lecieć są wszędzie. Nie wiem czy cos stosować bo podobno muszą wypaść te które w ciąży nie wypadły. Tak jest?
Tak jest Ale mozemy sprawić, ze nowe będą rosnąć szybciej
Haj fajv i cwiczymy : piwko:
Stary 2015-10-20, 10:24   #1097
mehja
Zakorzenienie

To ja wolę nic nie stosować niż żeby te baby hair się pojawiły :O
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 10:26   #1098
201710041131
Konto usunięte

Tez mi włosy lecą i sa wszędzie... Chodzę w warkoczu, a rano i wieczorem cała kula włosów przy czesaniu.

Pzs masakra z terminami

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 10:30   #1099
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie w☠☠☠☠iaja rodzice. Bo raz na jakiś czas trzeba przynieść wodę.. No i większość przynosi zwykle to trafi się taka co przyniesie owocowe a potem blanka nie chce pić zwykłej bo symon pije tluskawkowa :/

Cytat:
to zdjęcie sprzed chwili właśnie z wanny wyszłam i efekty po moich ampulkach, mnóstwo bejbiakow
Ja mam takie i bez kuracji ;p bo wtarcie ze trzy razy jantara nie zaliczam do kuracji

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 10:34   #1100
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Mnie w☠☠☠☠iaja rodzice. Bo raz na jakiś czas trzeba przynieść wodę.. No i większość przynosi zwykle to trafi się taka co przyniesie owocowe a potem blanka nie chce pić zwykłej bo symon pije tluskawkowa :/

Ja mam takie i bez kuracji ;p bo wtarcie ze trzy razy jantara nie zaliczam do kuracji
Ja nigdzie nie mogę dorwać jantara :/
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 10:35   #1101
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
To w takim razie nie dla mnie... A wielo masz z powodu chemii w pampersach?

to jest dobre, tak jak kawa, ja zawsze wiedziałam, ze kawa jest nie dla dzieci tylko musi być tak, ze jak sie gdzieś pojedzie to ciocia czy babcia nie zaproponuje żeby nie podważyć słów rodziców

Moj tz colę tez lubi ale to ja jestem uzależniona i mam z tym wielki problem

U nas dzieci same chodzą na płac zabaw (tez jesteśmy ogrodzeni) i do sklepu po drugiej stronie ulicy na lody chodzą (ale całymi grupami)
Ale tam gdzie chciałam sie przeprowadzić sa 4 płace zabaw ale osiedle ogromne i każdy moze wejść (i dobrze bo na spacery tam chodzę), no ale jednak sie nie przeprowadzamy

Trochę z powodu chemii, chociaż Jakub pampersowy a jedyne lekkie odparzenia pojawiały się przy gorączce albo zabkowaniu czyli nie związane z rodzajem pieluch. No i eksperymentalne, spodobała mi się idea, te pieluchy, nie jest to dla mnie uciążliwe, itp. Pasuje nam to.
Stary 2015-10-20, 10:35   #1102
mum_y
Przyczajenie

Też polecam szampon Dermena już raz mi pomógł, gdy ostawiłam anty i włosa jak po porodzie leciały mi garsciami. I teraz znów go używam od jakiegoś miesiaca i widzę poprawe Ja młodego nie przewijam w nocy gdzieś od 1,5 miesiąca, bo odkąd przeszłam na mm przesypia mi całe noce, wiec go nie mam zamiaru rozbudzac
mum_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 10:49   #1103
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Yyyyy no chyba tak. Przeciez to są same witaminy. Nie pomyslalam nawet, ze moznaby nie. Zaniepokoilas mnie teraz hmmm

No właśnie ja czytałam że nie można żadnych preparatów łykać bo za dużo witamin przenika do mleka. Ale to trzeba by skonsultować z jakimś dermatologiem ewentualnie farmaceutą. Mnie to właśnie powstrzymuje żeby małemu nie zaszkodzić...
Stary 2015-10-20, 10:55   #1104
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja czytałam że nie można żadnych preparatów łykać bo za dużo witamin przenika do mleka. Ale to trzeba by skonsultować z jakimś dermatologiem ewentualnie farmaceutą. Mnie to właśnie powstrzymuje żeby małemu nie zaszkodzić...

noo ja chciałam niedawno kupić jakieś witaminy, to babka w aptece odradzała w czasie kp... kupiłam tylko szampon seboradin, ale nic nie zmienił...
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 10:59   #1105
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
noo ja chciałam niedawno kupić jakieś witaminy, to babka w aptece odradzała w czasie kp... kupiłam tylko szampon seboradin, ale nic nie zmienił...

Ja łykam tylko te same witaminy co w ciąży bo boję się brać coś więcej.
Stary 2015-10-20, 11:00   #1106
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

hej! witam sie po kolejnej nocy na kanapie.. Mala ma sie troszke lepiej ..chociaz leci jej i z nosa i z buzki.. w pt mamy szczepienie i je pewnie przeloze..

szuuu ja malej zawsze w nocy zmieniam pieluszke, od urodzenia, moja nie placze i zbytnio sie nie rozbudza gdy w nocy ja przewijam

kaja czy moze orientujesz sie jaka jest data waznosci tej wcierki? bo mam jedna ne otwierana i tez bede wcierac ... bo wszedzie moje kudly sa
Stary 2015-10-20, 11:01   #1107
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Ja łykam tylko te same witaminy co w ciąży bo boję się brać coś więcej.
też brałam jakiś czas, ale jak skończyły się to więcej nie kupiłam jak przejdę na mm to planuję coś kupić może jeszcze drożdże pić
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 11:05   #1108
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
hej! witam sie po kolejnej nocy na kanapie.. Mala ma sie troszke lepiej ..chociaz leci jej i z nosa i z buzki.. w pt mamy szczepienie i je pewnie przeloze..

szuuu ja malej zawsze w nocy zmieniam pieluszke, od urodzenia, moja nie placze i zbytnio sie nie rozbudza gdy w nocy ja przewijam

kaja czy moze orientujesz sie jaka jest data waznosci tej wcierki? bo mam jedna ne otwierana i tez bede wcierac ... bo wszedzie moje kudly sa
Na butelce nic nie ma. A opakowania nie mam.. Ale ja długo zawsze ją stosowałam.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 11:08   #1109
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Na butelce nic nie ma. A opakowania nie mam.. Ale ja długo zawsze ją stosowałam.
Tobie tez zalatuje woda po goleniu? czy tylko ja taka wrazliwa po ciazy sie zrobilam?
Stary 2015-10-20, 11:11   #1110
Princesika
Zakorzenienie

Kaczucha jak masz gdzies apteke to zamow tam jantara i będziesz miec na nastepny dzien. Ja tak zawsze robilam

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
Tobie tez zalatuje woda po goleniu? czy tylko ja taka wrazliwa po ciazy sie zrobilam?
O taaaak. Meska woda średniej jakosci

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
No ale przeciez sa witaminy dla kobiet karmiących.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości