|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Babeszjoza / choroba odkleszczowa
Dzień dobry. Czy są tu osoby, które spotkały się z tematem choroby odkleszczowej u swojego pupila?
Dziś nasz gończy polski w bardzo złym stanie trafił do lecznicy... Psiak ma żółtaczkę, bardzo blade śluzówki, a zaczęło się wczoraj niewinnie - od wymiotów i braku apetutu... Pani nie potrafiła nam powiedzieć jak wyglądają szanse, bo w tym roku to pierwszy przypadek, rok temu były takie dwa... Jutro z wyników krwi będzie wiadomo więcej. Jesteśmy strasznie podłamani
|
|
|
#2 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Dot.: Babeszjoza / choroba odkleszczowa
Zajrzyj na nasz psi wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post53434687
Tam dostaniesz więcej odpowiedzi, bardzo wam współczuję sytuacji. Mam nadzieję, że pies wydobrzeje.
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Zakonna, bardzo dziękuję za radę... Niestety, nasz kochany piesek odszedł... To było coś strasznego, zacząć się dusić... Umarł mi na rękach.... Mam nadzieję, że jest teraz w lepszym miejscu...
|
|
|
#4 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Bardzo mi przykro, dobrze, że mogłaś być z nim do końca. Teraz on nie cierpi, a wy musicie swój ból i cierpienie przejść. Nie wiem co napisać, oprócz tego, że bardzo Ci współczuję.
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu gdzie mieszkam (Warszawa i okolice) babeszjoza jest częsta praktycznie przez cały rok. Dlatego tak ważne jest szybkie zaprowadzenie zwierzaka do lecznicy i wykonanie badań krwi, jeśli jest choć cień podejrzenia, że to może być babeszjoza.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję... Jest nam ciężko, bo pies miał zaledwie 3 lata... Ale cóż teraz można zrobić?
'Śpij piesku, śpij… już odpocząć trzeba Może będziesz miał swój kawałek nieba Może będzie tam piękniej niż tu teraz Może spotkasz tych, których tu już nie ma… Śnij, piesku śnij… w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij a czas łzy osuszy”
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.