Odwyk w 2016 r. - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-11-16, 18:45   #211
wgn
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk w 2016 r.

Cytat:
Napisane przez Iryska75 Pokaż wiadomość
Wykończyłam Jezuska : ( : )
Jak zejdę do 30-40 fakonów będzie super, ale jak do 50 to też będę zadowolona.
O matko, popatrzyłam na Twoją półkę i trzy flaszki wzięłabym od Ciebie natychmiast , jedna byłaby na zapas (to się chyba nie liczy jako nowy zakup ) i dwie z ciekawości.
Stary 2015-11-16, 18:50   #212
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Wykończyłam Jezuska : ( : )
Jak zejdę do 30-40 fakonów będzie super, ale jak do 50 to też będę zadowolona.
no, to ja mam niecałe 50, czyli idealna ilość i udało mi się wytypować 5 do odstrzału, poszły w świat 2 - a jak na trzy pozostałe ne będzie chętnych - za pół ceny nie oddam - to tyż nie będzie tragedii..

Cytat:
Napisane przez wgn Pokaż wiadomość
Tryb chomika
Ja tam siedzę co jakiś czas przed półką na fragrze i gapię się jak ciele na niemalowane wrota dumając co oddac i nic do łepetyny mi nie przychodzi
popędziłam żeby sprawdzić i pomóc, ale mam inne upodobania, więc nie pomogę...
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-16, 18:51   #213
wgn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Napewno Ogrodek, Bombke, Botrytisa, chce kupic jeszcze Wazke (La Danza delle Libellule jak sobie przypomne zapach - wgn ) i jeszcze jakis jeden, moze dwa takie ktore mega wpadna mi w nos

No dobra, zostawie 7-8
Coś byś chciała?
Stary 2015-11-16, 19:08   #214
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Coś byś chciała?
Taka jedna mala odleweczke

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Tryb chomika
Ja tam siedzę co jakiś czas przed półką na fragrze i gapię się jak ciele na niemalowane wrota dumając co oddac i nic do łepetyny mi nie przychodzi
Mamy podobny gust zapachowy wiec pewnie moglabym pomoc ale tak sie sklada ze ... tez jestem na odwyku
Stary 2015-11-16, 19:09   #215
Iryska75
Zakorzenienie

Cytat:
O matko, popatrzyłam na Twoją półkę i trzy flaszki wzięłabym od Ciebie natychmiast , jedna byłaby na zapas (to się chyba nie liczy jako nowy zakup ) i dwie z ciekawości.
ja wgapiam się w Twój podpis i zaciągam Elixirem z nadgarstka, a w głowie szaleństwo: zajrzeć w Twój wątek czy nie?
Iryska75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-16, 19:09   #216
scorpionetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spodkoldry Pokaż wiadomość
Oooch, to Ty konkret odlewki masz, ja może raz czy dwa 20-15 ml kupiłam, tak to tylko 5 i 10 ml

doszła do mnie przesylka z wymiany sprzed wątku odwykowego jeszcze i bardzo się boję - są tam same wspaniałe rzeczy, których jeszcze nie testowałam, bo czekam aż moje odlewki dojdą do wizażanki, ale jestem pewna że się w czymś zakocham
U mnie odlewki 10-20 są najlepsze, ponieważ po zużyciu dychy, czasem dwóch odechciewa mi się zapachu i lecę dalej. Gdyby to był flakon, to by został, a tak, to bez żalu przechodzę do czegoś nowego. Oczywiście, jeśli po zużyciu dychy czy dwóch nadal miałam ochotę na zapach, to bez wyrzutów sumienia kupowałam flakon, którego jednak nigdy nie zużywałam... Także system był dobry i w pewnym zakresie funkcjonował Tylko ja po prostu za dużo tych mililitrów kupowałam Słowem kluczem jest umiar
scorpionetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-16, 19:18   #217
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez scorpionetka Pokaż wiadomość
Słowem kluczem jest umiar
otóż to - dla mnie odwyk oznacza palnięcie w łeb i umiar - perfumy nie zając, i mam tyle, że naprawdę - MAM CZYM PACHNIEĆ
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-16, 19:20   #218
spodkoldry
Zadomowienie

Cytat:
U mnie odlewki 10-20 są najlepsze, ponieważ po zużyciu dychy, czasem dwóch odechciewa mi się zapachu i lecę dalej. Gdyby to był flakon, to by został, a tak, to bez żalu przechodzę do czegoś nowego. Oczywiście, jeśli po zużyciu dychy czy dwóch nadal miałam ochotę na zapach, to bez wyrzutów sumienia kupowałam flakon, którego jednak nigdy nie zużywałam... Także system był dobry i w pewnym zakresie funkcjonował Tylko ja po prostu za dużo tych mililitrów kupowałam Słowem kluczem jest umiar
Też fakt, że to pozwala na porządne przetestowanie zapachu . Ja mam głupią strategię: najpierw się zakochuję po wąchu/jakimś małym samplu, potem kombinuję albo flakon od razu (jak tani) albo odlewkę (jak zapach droższy) i chowam w daleki kąt, żeby oszczędzać ten wymarzony zapach... po czym psikam się nim za pół roku i okazuje się, że nos/gust mi się zmienił, to już nie w stu procentach to . I sama nie wiem, czy ja się po prostu szybko nudzę zapachami, czy te zakochania w rzeczy samej zakochaniami nie były...

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
otóż to - dla mnie odwyk oznacza palnięcie w łeb i umiar - perfumy nie zając, i mam tyle, że naprawdę - MAM CZYM PACHNIEĆ
ja tak zawsze mówię komuś z forum jak mnie przeprasza za opóźnienie wysyłki z wymianą czy zakupem
spodkoldry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-16, 19:26   #219
wgn
Zakorzenienie

Cytat:
Taka jedna mala odleweczke

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Mamy podobny gust zapachowy wiec pewnie moglabym pomoc ale tak sie sklada ze ... tez jestem na odwyku
Odleweczka może być ale w grudniu bo ciągle jestem przeprowadzona połowicznie , zapachy zabrałam w pierwszej kolejności ale atomki zapakowałam do jakiegoś pudła i nawet nie wiem czy mam je w nowym czy w starym miejscu zamieszkania (jak wiele innych rzeczy zresztą)

Cytat:
ja wgapiam się w Twój podpis i zaciągam Elixirem z nadgarstka, a w głowie szaleństwo: zajrzeć w Twój wątek czy nie?
, ja sobie dałam bana na zakupy, na wymiany nie - jakąś przyjemność trzeba jednak mieć
Stary 2015-11-16, 20:07   #220
triflee
Zakorzenienie

Cytat:
Odleweczka może być ale w grudniu bo ciągle jestem przeprowadzona połowicznie , zapachy zabrałam w pierwszej kolejności ale atomki zapakowałam do jakiegoś pudła i nawet nie wiem czy mam je w nowym czy w starym miejscu zamieszkania (jak wiele innych rzeczy zresztą)

, ja sobie dałam bana na zakupy, na wymiany nie - jakąś przyjemność trzeba jednak mieć
No i czemu nie mam nic z Twoich chciejstw, chętnie bym Ci zwinęła eLkę

Macie rację - umiar przede wszystkim
triflee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-16, 20:23   #221
Iryska75
Zakorzenienie

Cytat:
ja do końca roku mam max.5 wymian. Ale tak mi się spodobał odwyk, że nawet wymiany przestały kusić, tylko Twój podpis zadziałał na wyobraźnię : )
Stary 2015-11-16, 21:18   #222
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:

Jesli tylko jestes sklonna oddac mi 10ml Wazki to nawet bardziej odpowiada mi grudzien niz teraz

A ja ide na straganik wystawiac flachy na sprzedaz
Stary 2015-11-16, 22:37   #223
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:
A najgorsze jest to, że czytałam sporo blogów i książek o minimalizmie, w tym modowym, czystki w szafie właściwie zrobiłam, wiem w jakich ubraniach mi dobrze i już nie kupuję bez sensu ciuchów (no, chyba że to jakieś vintage perełki z allegro, to się oprzeć nie mogę, ale one zazwyczaj są taniusie ), ale na perfumy tego przełożyć nie mogłam. Żaden argument w rodzaju "akcentowanie stylu" do mnie nie trafiał, stałam twardo na stanowisku, że to hobby i kolekcja
Dokładnie, minimalizm "szafowy" wszedł gładko, a do perfum no nie jestem w stanie tego zastosować

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość

Ja nie zapowiadam kategorycznego odwyku, tylko dużo mniejszy przerób - całkiem zrezygnować nie chcę, za bardzo kocham perfumy...ale zakupowa i rozbiórkowa biegunka mi dojadła
Mi też wystarczy mniejszy przerób - im mniejzy przerób, tym większą mam z tego przyjemność, a jak ciągle coś, to już tak mi się mechanicznie klika

Cytat:
Napisane przez kasia-zuzia Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to dość znamienne, że ten wątek stał się jednym z "najgorętszych" na perfumach .
Coś w tym jest

Cytat:
Ja mam plan zejsc do 5 (!) flaszek ale takich mega ukochanych myslicie ze dam rade?
Jeżeli myślisz, że masz tylko 5 najukochańszych, to pewnie że dasz radę

Cytat:
Tylko czy zdołam dzisiaj uzylam La Nuit Tresora i jednak nie ma tego WOW a mimo to ciezko mi sie z nim pozegnac
Jak dla mnie La Nuit Tresor ma takie WOW, że bym się z nim chętnie przywitała, jak skończę odwyk Od dawna o nim myślę i coś nie ma szczęścia. Jest u mnie na drugim miejscu chciejstw po Feve Delicieuse.

Ale to wspaniałe, jak ludzkie nosy są inne, ja się dopatruję WOW w nocnym Tresorze, a odlewka Ważki (mała, bo mała) gdzieś w kąt wciśnięta i zapomniana...
Szoszoszo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-16, 22:58   #224
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szoszoszo Pokaż wiadomość
Jeżeli myślisz, że masz tylko 5 najukochańszych, to pewnie że dasz radę

Jak dla mnie La Nuit Tresor ma takie WOW, że bym się z nim chętnie przywitała, jak skończę odwyk Od dawna o nim myślę i coś nie ma szczęścia. Jest u mnie na drugim miejscu chciejstw po Feve Delicieuse.

Ale to wspaniałe, jak ludzkie nosy są inne, ja się dopatruję WOW w nocnym Tresorze, a odlewka Ważki (mała, bo mała) gdzieś w kąt wciśnięta i zapomniana...
No wlasnie problem z tym ze juz mi wyszlo 8 flaszek zdecydowalam sie na ten krok i wszystko zbedne powedrowalo na straganik Wazka to cudowny slodziak i pamietam ze okropnie mi sie podobala, ale chcialabym teraz jednak odlewke w ramach przypomnienia bo gust sie zmienia i nie wiadomo czy dalej mi sie bedzie podobac
Stary 2015-11-17, 01:19   #225
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AAAnka Pokaż wiadomość
.Moja manią kilka lat temu było kupowanie spodni (mam tonę Levisów które na mnie źle leżą).A ja nadal je kupowałam.Bo szukałam ideału.Potem szukałam ideału perfum a po drodze były inne (też ładne) zapachy....

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Podczytuję Was towarzysko , bo odwykać nie czuję potrzeby , w ciągu ostatniego roku 7 flaszek i trzy rozbiórki - 2x30 ml i 1x20 , więc nie mam wyrzutów , natomiast co do pogrubionego - uważam tak samo , bo buty potrafią się rozpaść po miesiącu - nawet drogie - a flaszka dobrze przechowywana spokojnie przetrzyma 10 lat , zwłaszcza , jeżeli się używa rotacyjnie z innymi . Ale czuję że nie pomagam , więc znikam
Zgadzam się również co do czytnika że profanacja , i mimo wszystko nie mogę się przekonać . A książki muszę ograniczać , bo nie mam gdzie trzymać . Więc kupuję coraz rzadziej i tylko baaardzo wyselekcjonowane .
Masz absolutną rację. Buty się rozpadają lub niszczą a flaszki nie
Kup czytnik, pozbędziesz się wyrzutów sumienia Te najmuszmiecie papierowe kupuję nadal, ale na takie do przeczytania i odstawienia, to szkoda miejsca w domu

Cytat:
Ja mam plan zejsc do 5 (!) flaszek ale takich mega ukochanych myslicie ze dam rade?
Dasz radę do 8

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 07:25   #226
spodkoldry
Zadomowienie

Cytat:
No wlasnie problem z tym ze juz mi wyszlo 8 flaszek zdecydowalam sie na ten krok i wszystko zbedne powedrowalo na straganik Wazka to cudowny slodziak i pamietam ze okropnie mi sie podobala, ale chcialabym teraz jednak odlewke w ramach przypomnienia bo gust sie zmienia i nie wiadomo czy dalej mi sie bedzie podobac
łooł, szalony krok, może faktycznie to tak trzeba robić - rach ciach wszystkie flachy na stragan, a nie pieścić się po jednej... podziwiam, bo ja chyba bym się nie zdecydowała
spodkoldry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 09:55   #227
Iryska75
Zakorzenienie

Cytat:
łooł, szalony krok, może faktycznie to tak trzeba robić - rach ciach wszystkie flachy na stragan, a nie pieścić się po jednej... podziwiam, bo ja chyba bym się nie zdecydowała
Chyba coś w tym jest, trzeba zebrać się do kupy i wystawić wszystko hurtem, bo jak się dwa dni zastanawia nad jedną flaszką, to wymyśla się śmieszne powody, byle tylko flaszka została.
Właśnie posłałam w świat Cedr : ( i 3 końcówki we flaszkach. Wymieniłam na farby do włosów, więc nic nie przybyło : ) . I jedną flaszę dałam córce, ile miejsca się zrobiło na nowości : )
Stary 2015-11-17, 11:50   #228
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
Masz absolutną rację. Buty się rozpadają lub niszczą a flaszki nie

Kup czytnik, pozbędziesz się wyrzutów sumienia Te najmuszmiecie papierowe kupuję nadal, ale na takie do przeczytania i odstawienia, to szkoda miejsca w domu
1.:brz ydal:
2. nie mogie , no nie mogie , nie da rady . Muszę mieć papier w ręku , poza tym jak się kupuje nie nowości a starocie wyszperane po antykwariatach czy straganach to trochę ciężko oczekiwać , że będą zdigitalizowane , tak samo albumy czy cuś do czytnika się nie nadają Pratchetta na pewno by można , ale wolę mieć całą serię w jednolitym wydaniu jestem wzrokowiec , więc muszę mieć książkę , sam tekst nie wystarczy upośledzenie takie Jakiś czas temu dopadłam "O czem się nawet myśleć nie chce" Zapolskiej z 1905 roku , nie idzie o tekst ino o całość , a tego czytnik mi nie zapewni To trochę tak , jakby wszystkie perfumy były w takich samych butelkach jak od mleka , o , takie porównanie coby całkiem w łeb za offtop nie dostać

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 12:14   #229
wgn
Zakorzenienie

Cytat:
1.:brz ydal:
2. nie mogie , no nie mogie , nie da rady . Muszę mieć papier w ręku , poza tym jak się kupuje nie nowości a starocie wyszperane po antykwariatach czy straganach to trochę ciężko oczekiwać , że będą zdigitalizowane , tak samo albumy czy cuś do czytnika się nie nadają Pratchetta na pewno by można , ale wolę mieć całą serię w jednolitym wydaniu jestem wzrokowiec , więc muszę mieć książkę , sam tekst nie wystarczy upośledzenie takie Jakiś czas temu dopadłam "O czem się nawet myśleć nie chce" Zapolskiej z 1905 roku , nie idzie o tekst ino o całość , a tego czytnik mi nie zapewni To trochę tak , jakby wszystkie perfumy były w takich samych butelkach jak od mleka , o , takie porównanie coby całkiem w łeb za offtop nie dostać

Trochę Cię rozumiem bo u mnie czytnik funkcjonuje niejako równolegle z papierem tzn czasem kupuję papier ale czytam na czytniku, doceniam wygodę użytkowania, fakt, ze jak w środku nocy albo na zadupiu totalnym skończę coś czytać to kolejny zakup zajmuje mi minutę, na wakacje nie muszę targać walizki z ksiązkami tylko biorę jeden malutki czytniczek. Co ciekawsze na początku papieru fizycznie ksiązki brakowało mi bardzo natomiast teraz już nie, czytam na czytniku bo wygodniej, łapa nie boli, mogę jeść przy czytaniu
mogę zabrać do torebki, czytać w ciemności itp. i nie zabierają mi przestrzeni życiowej
Ze starociami jest problem chociaż szereg zapaleńców systematycznie digitalizuje to na co już wygasły prawa autorskie

Pochwalę się w temacie, że jestem z siebie dumna bo prawie, że złamalam sie wczoraj jak na oerełkowym pojawiła się Ume, wrzuciałam do koszyka razem z daturą ale jednak nie kliknęłam. Mało tego - dzisiaj zadzwoniła do mnie Pani z Quality z pytaniem czy jestem zainteresowana zakupem i dzielnie stwierdziłam, że nie
(chociaż z tyłu głowy ni się kołacze: będziesz żałować, będziesz żałować )

Edytowane przez wgn
Czas edycji: 2015-11-17 o 12:16
wgn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 12:39   #230
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 12:39   #231
scorpionetka
Zadomowienie

Cytat:
Pochwalę się w temacie, że jestem z siebie dumna bo prawie, że złamalam sie wczoraj jak na oerełkowym pojawiła się Ume, wrzuciałam do koszyka razem z daturą ale jednak nie kliknęłam. Mało tego - dzisiaj zadzwoniła do mnie Pani z Quality z pytaniem czy jestem zainteresowana zakupem i dzielnie stwierdziłam, że nie
Czasem nie ma co być dzielnym za wszelką cenę. W tej dzielności to i rozsądku trzeba trochę zachować. Do dziś pamiętam, jak koleżanka z Rzymu zadzwoniła i się pytała, czy kupić mi 2-3 flakony BC, bo jakaś perfumeria blisko niej miała te kamyki w "śmiesznej" cenie, a wycofują i potem nie będzie. I mimo upływu lat do dziś nie mogę sobie wydarować, że wtedy postanowiłam być dzielna.
Stary 2015-11-17, 12:41   #232
Parabelka
Panaroja

Cytat:

Trochę Cię rozumiem bo u mnie czytnik funkcjonuje niejako równolegle z papierem tzn czasem kupuję papier ale czytam na czytniku, doceniam wygodę użytkowania, fakt, ze jak w środku nocy albo na zadupiu totalnym skończę coś czytać to kolejny zakup zajmuje mi minutę, na wakacje nie muszę targać walizki z ksiązkami tylko biorę jeden malutki czytniczek. Co ciekawsze na początku papieru fizycznie ksiązki brakowało mi bardzo natomiast teraz już nie, czytam na czytniku bo wygodniej, łapa nie boli, mogę jeść przy czytaniu
mogę zabrać do torebki, czytać w ciemności itp. i nie zabierają mi przestrzeni życiowej
Ze starociami jest problem chociaż szereg zapaleńców systematycznie digitalizuje to na co już wygasły prawa autorskie

1.i tak jem przy czytaniu znaczy czytam przy jedzeniu natomiast łatwość zakupu jest dla mnie zgubą , więc apage , a jednak nic nie zastąpi kontaktu z fizyczną formą książki . Do czytnika nie da się zakładki włożyć , albo kartkować go ot tak , czy szukając jakiegoś fragmentu . Miewam tak , że pamiętam z grubsza w którym miejscu książki i po której stronie strony i czy u góry czy u dołu jest poszukiwana rzecz, a na czytniku się nie da tak
2.

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 13:38   #233
wgn
Zakorzenienie

Cytat:
1.i tak jem przy czytaniu znaczy czytam przy jedzeniu natomiast łatwość zakupu jest dla mnie zgubą , więc apage , a jednak 1. nic nie zastąpi kontaktu z fizyczną formą książki . 2.Do czytnika nie da się zakładki włożyć , albo kartkować go ot tak , czy szukając jakiegoś fragmentu . Miewam tak , że pamiętam z grubsza w którym miejscu książki i po której stronie strony i czy u góry czy u dołu jest poszukiwana rzecz, a na czytniku się nie da tak
2.
1.
2. nie ma potrzeby bo czytnik pamięta co ostatnio czytałaś nawet jeżeli czytasz kilka ksiązek w jednym czasie, "przekartkować też się da bo jest szybki podgląd wszystkich stron, da się zaznaczyć fragment, zrobić do niego notatki i w dodatki jeszcze to wszystko przerzucić do kompa , wyszukać po słowie, itd.
No i kiedy ktoś lubi czytać w oryginale to jest to najlepszy sposób bo ma słowniki, można tworzyć też własne listy słow, powtarzać je itp.

Największą wadą czytnika jest to, że papier moge pożyczyć kazdemu a e-booka juz niestety nie

Dobra, nie robię już offtopu bo zaczynam gadać jak rep a na sprzedawcę nadaję się jak słoń do składu porceklany ale używam czytnika już kilka lat i wciąż uważam go za jeden z bardziej udanych zakupów w przeciwieństwie np. do niektórych flaszek ustrzelonych w ciemno
Stary 2015-11-17, 14:02   #234
tricolor
Wtajemniczenie

Od kilku miesięcy mam czytnik. Wolę książki papierowe, bo więcej z nich pamiętam przy czytaniu. Na czytadła, poradniki i promocje typu 10 zł za wersję elektorniczną zamiast 40 za papierową. Chętnie kupowałabym wszystko papierowe, ale miejsca brak i kasy brak.

Nie kliknęłam na wspólnozakupowym.
Moje założenia: nie kupować w ciemno tanich flaszek. Nazbierać na dwa-trzy chciejstwa (drogie). Ewentualnie do 5 odlewek w roku, ale tylko tego, co już znam i lubię.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

(I ambr, które chcę poznać).
Stary 2015-11-17, 15:06   #235
scorpionetka
Zadomowienie

Właśnie na wspólnozakupowym dołączyłam do rozbiórki Cornubii. Łaziła za mną od dłuższego czasu. W sumie cieszę się, że na odlewce się skończyło, bo w pierwszej chwili poleciałam na e-glamour z zamiarem kliknięcia flaszki (ech, ten heliotrop) Także nie wiem, czy to sukces, czy raczej kupowanie kompulsywne
Stary 2015-11-17, 15:11   #236
Iryska75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
Od kilku miesięcy mam czytnik. Wolę książki papierowe, bo więcej z nich pamiętam przy czytaniu. Na czytadła, poradniki i promocje typu 10 zł za wersję elektorniczną zamiast 40 za papierową. Chętnie kupowałabym wszystko papierowe, ale miejsca brak i kasy brak.

Nie kliknęłam na wspólnozakupowym.
Moje założenia: nie kupować w ciemno tanich flaszek. Nazbierać na dwa-trzy chciejstwa (drogie). Ewentualnie do 5 odlewek w roku, ale tylko tego, co już znam i lubię.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

(I ambr, które chcę poznać).
ambry wzięłabym hurtem : )
Stary 2015-11-17, 16:43   #237
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:

Dzielność! Pani z Quality się oprzeć...

Cytat:
Właśnie na wspólnozakupowym dołączyłam do rozbiórki Cornubii. Łaziła za mną od dłuższego czasu. W sumie cieszę się, że na odlewce się skończyło, bo w pierwszej chwili poleciałam na e-glamour z zamiarem kliknięcia flaszki (ech, ten heliotrop) Także nie wiem, czy to sukces, czy raczej kupowanie kompulsywne
To jest, proszę ja Ciebie, nie sukces, nie kupowanie kompulsywne, tylko jawne i okrutne kuszenie kocham heliotrop! Nie kupuję odlewki, nie kupuję odlewki...

Edytowane przez Szoszoszo
Czas edycji: 2015-11-17 o 16:44
Szoszoszo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 17:16   #238
triflee
Zakorzenienie

Cytat:
E, jeśli za Tobą chodziło, to według mnie zakup jest usprawiedliwiony, tym bardziej że odlewka zawsze tańsza niż flaszka
triflee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 17:18   #239
liselotta
lise-kotta

od lipca nie kupiłam żadnej flaszki i teraz się złamałam
pociesza mnie tylko to, że w baaardzo dobrej cenie, butelka przepiękna, zapach w ciemno ale z nut i opisów wnioskuję, że w 100% mój.
taki to odwyk właśnie
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 18:37   #240
wgn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez triflee Pokaż wiadomość
E, jeśli za Tobą chodziło, to według mnie zakup jest usprawiedliwiony, tym bardziej że odlewka zawsze tańsza niż flaszka
Nałóg normalnie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości