|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato minęło, jesień nadeszła, zima tuż tuż - wątek starań i mamuś cz.XV
Dzieki za linka. Przy okazji poczytalam artykuly o powiazaniu szczepionek skojarzonych z autyzmem. Ciekawe, ciekawe .
Zagłębie sie jeszcze w temat. |
|
|
|
|
#482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W temacie karmienia piersią ta doktor jest dla mnie skarbnica wiedzy |
|
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Ale rozjasnilo mi sie w glowie o tych szcxepionkach. Musze to na spokojnie jeszcze raz przejrzec.
|
|
|
|
|
#484 |
|
Konto usunięte
|
Kanwa Aleks już się dawno nie mieści. I uparty jest jak osioł, bo buzi nie chce pokazać
![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Gryziu jeszcze chwilę i będziesz oglądała jego buzię na żywo
Moja koleżanka urodziła 15 listopada a miała termin na 1.12 także szykuj się bo początek grudnia niedaleko:P |
|
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Kanwa słodki maluch.
sklep myślę z odzieżą
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() To daj znać jak coś otworzysz to cośmoże kupimy
|
|
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej, przegapiłam twojego kropka. Jak patrzyłam z tel. to gdzieś mi umknął. No jaki fajowy ludek.
Kiedyś będziesz tulić dzieciaczka i popatrzysz sobie z sentymentem na to zdjęcie. Edytowane przez Calineczka 27 Czas edycji: 2015-11-21 o 21:18 |
|
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Kanwa jaki dzidziolek
|
|
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe fajnie musiała dwojeczka na usg wyglądać
|
|
|
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Kanwa hehe dam znać
Jeju Maja szaleje. A wyciszamy się od 20-30
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mariolka Lenka wypija jednorazowo z butelki do 60 ml. Wczoraj od 6 rano do 19 wypiła łącznie około 200 ml czyli bardzoooo mało. Ona ssie cyca coraz krócej . Dosłownie kilkanaście razy pociągnie i koniec jedzenia. Wczorajszy wynik troszkę mnie przeraził . Nie wiem czy się martwić, bo ładnie przybiera na wadze mimo tego, że tak mało je ![]() Kanwa jaki kochany mały człowiek ![]() Ciesze się z udanej wizyty Rytuały nie zawsze powodują, że dziecko zawsze o tej samej porze pójdzie spać, oj nie Jeżeli chodzi o karmienie to co bym nie robiła, to i tak zazwyczaj 2 dni mleko mam i kolejne dwa nie mam ... u mnie to już standard. Tak w ogóle witam się po zabiegu Położyłam się na fotel ginekologiczny, dostałam narkozę i obudziłam się w łóżku na sali lekko oszołomiona. Kroczę nacięli, zszyli i czekamy na efekty. Widziałam w lusterku, że niby lepiej to teraz wygląda, ale zobaczymy jak przyjdzie co do czego. Leżała ze mną na sali dziewczyna, co 3 raz była w ciąży i się nie udało . Pierwsze dziecko urodziła w 40 tc i zmarło jej na rękach, bo miało wadę serca Nawet nie wiecie, jak mi było przykro. Ludzie to przeżywają tragedie . Szok.---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Lwica wkurzyłabym się na TZ-ta ... i to bardzo . ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- A czemu Sonia nie korzysta z wizażu ? ![]() Paluszkowej coś nie widać, nie słychać Odezwij się babo !!!---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Gryzia piękny brzuszek, aż zatęskniłam za swoim . Kiss niech Filipek będzie jutro grzeczny ![]() Pisałyście o rozstępach to i ja dorzucę 5 groszy. W pierwszej ciąży smarowałam się rzadko, a w drugiej w miarę regularnie. Efekt ten sam, więc jak mają być to i tak będą . A propo ważę już 2 kg mniej niż przed ciążą. Wcale mnie to nie cieszy, bo jestem chuda, ale brzuszek jako taki został
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2015-11-21 o 22:16 |
|
|
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kanwa cudak albo cudaczka ![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Fionka oby teraz bylo doborze i przyjemnie ![]() biedna dziewczyna wspolczuje, moja bdb koleżanka teraz 4 ciążę poronila ![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej ze autyzm to cecha wrodzona i nie da sie go nabyc wiec jaki jest zwiazek?
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Wyczytalam właśnie, że w 98' jakis Angol narobil swoimi badaniami szumu, jakoby skojarzona szczepionka odra swinka... miala tyle tiomersalu, czyli tych zwisxkow rtęci, ze to zle dziala na uklad nerwowy i przyczynia sie do autyzmu. W nastepnych latach toczylo się śledztwo i oskarzono go o fslszerstwo medyczne, ze jego badania sa subiektywne, oparte tylko o relacje rodzicow itd. Zadne badania od ponad 15 lat nie potwierdziły jego wersji, ale w Anglii ze strachu 1/4 rodziców unika tej szczepionki. Fama poszla na caly swiat. Autyzm moze sie ujawnic dopiero w tych miesiacach, kiedy przypada ta szczepionka stad wrazenie, ze moze sie przyczyniac Zwiazek jest prawdopodobnie zaden, ale kontrowersji mnostwo. Nawet ostatnio czytalam, ze Timberlake nie szczepi dzieci, bo sie boi.
Fiona, to teraz masz podwozie odpicowane, ze hej! Jakbyscie sie dziwily, co robie na wizazu o 4, to karmię. |
|
|
|
|
#496 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Właśnie karmie młodego i będziemy się powoli szykować na jego chrzest.
Trzymajcie za nas kciuki, aby młody był grzeczny w kościele a najlepiej przespal całą mszę. Odezwę się jutro jak to wszystko nam poszła. Aaaa I niby chrzest miał być zbiorowy a okazało się ze będziemy jedyni hehe Kanwa Cytat:
![]() Pojawiają się jeszcze leciutko zielone ale to podejrzewam ze przez mm bo to mleko co młody je ma dużo żelaza. Dziękuję ze pytasz a co u ciebie słychać? Cytat:
Też chcę poczytać Cytat:
Masz znów odpicowane podwozie ![]() Super ze zabieg poszedł gładko i jesteś już w domu. Cytat:
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Odpicowane podwozie ? ![]() Łącznie już 3 razy zszywane to raczej połatane ![]() Kiss oby Filipek nie płakał na chrzcie i przespał mszę ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Co tu zrobić żeby moje dziecko jadło więcej jednorazowo dzięki czemu rzadziej ? Pewnie napiszecie przetrzymać ją, ale nie da się, bo krzyk straszny .
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Kanwa Kiss za FilipaFiona u mnie od 2 dni tak jak u Ciebie. Maly do cyca przysiada doslownie na minute lub dwie i odpada. Po parunastu minutach krzyk bo znowu chce. Wczoraj na noc chcialam sciagnac mleko aby dac z butli a tu prawie nic. Z obu piersi raptem 50 i troche dociagnelam reka Na dodatek maly dzisiaj jak placze to ma chrype ![]() Jutro idziemy na morfologie i chyba zapisze go do lekarza.
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Mariolka Lenka też miała swego czasu taką jakby chrypkę i nie była przeziębiona, ale warto to sprawdzić.
Kochana 50 ml to w obecnej chwili nawet bym nie ściągnęła,bo cycki zdechlaki Tak będzie przez 3-4 dni na pewno. Dobrze, że mam mleko zamrożone to podaję. Próbowałam podać mm, ale ona nie chce tego tknąć . A Twój kawaler ile wypija jednorazowo ? Nie mam pojęcia czemu te nasze dzieci tak krótko piją
|
|
#500 |
|
Rozeznanie
|
Hej no więc tak to były dla mnie stresujące 2 tyg dlatego się nie odzywam podeszlismy do tego IUI no i niestety nie udało się dziś przyszła @
Byliśmy w klinice na wizycie 5 dni przed owu i jak lekarz zobaczył 2 pięknie dojrzewające jajeczka, stwierdził że szkoda czekać do kolejnego cyklu skoro same rosną bez wspomagaczy. Szybkie badania moje, Tż wszystko wyszło ok więc podjelismy decyzję że działamy za 5 dni dostała zastrzyk na pękanie pęcherzyków, zabieg oba pęcherzyki pękł, wilka nadziejąi jeszcze wwiększe rozczarowanie i tyle, nikt nie wiedział o naszej próbie, no oprócz was teraz. Konwa śliczny ludek
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
Kiss kciuki.
Czytam właśnie książkę "moje dziecko nie chcę jesc" super. jest o kp o rozszerzaniu diety o niejadkach Myślimy nad kredytem z tym ze tylko maz ma działalność bo ja będę liczona jako bezrobotna. Do ktorego banku isc hmmm
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Paluszek przykro mi
Nie wiem co więcej napisać Podchodzicie kolejny raz ? Domyślam się jaka musisz być rozczarowana ... Nowa a kredyt na większe mieszkanie ? Maja nie chce Wam jeść ? Często słyszę o dzieciach kp, że nie chcą jeść. Moja Lenka nawet herbaty koperkowej nie chce się napić , nie wiem co to będzie z jedzeniem.
|
|
#503 |
|
Konto usunięte
|
Paluszku tulę
![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
Paluszku
![]() Fiona u mnie na szczescie maly na noc podjada chyba dobrze bo budzi sie 2 razy a o 5 jest juz wyspany. Czarek potrafil juz wypic jednorazowo 110ml. Jak jest potrzeba sciagniecia to zostawiam min 100. Dzisiaj musialam wyjsc i z butli wypil tylko 30ml.
|
|
|
#505 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ok
![]() Cytat:
![]() Dobrze że zabieg poszedł sprawnie.Straszna historia tej kobiety ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo mi przykro kochana.Ale nie poddawaj się.Trzeba walczyć. Tobie żadnych badań nie robili?Jakie mąż miał wyniki?Jaki teraz plan? |
|||||
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona tak na mieszkanie.
Książkę czytam i jest super bez wzwzględu nadto czy dziecko je czy nie. Maja je... może dlatego już ze nie wmuszam w nią. Je kiedy ma ochotę. Je głównie to co my ![]() Książka dużo naświetla co do kp. Naprawdę super jest. Są przykłady sytuacji itd. polecam.
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co sie dzieje z Lenką, bo nic nie chce jeść
Praktycznie nic nie zjadła przez cały dzień. Wczoraj było podobnie. Naciskam piersi to nawet kropla nie leci . Butli nie chce wziąć do buzi i nie je nic
|
|
#508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja teraz czeka na @ bo w tym cyklu szans nie ma żadnych bo tylko w prezerwatywie było ze względu na infekcje. Wczoraj pogodzilismy się z Tż i obiecał ze się poprawi. Jednak go też to obeszło bo pogadalismy szczerze i jest ok. Fiona to tuning przeszłas podwozia
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cali,hmm dla jednego pediatry to bedzie przyrost wagi ok a dla innego kiepski,u mnie narzekali ze mloda przez miesiac 600g przybrala,ze to za malo nie bylo jak magi pisze ze po ktoryms miesiacu przybiera mniej,maja swoje normy ich sie trzymaja a lekarz zlecil wam jakies badania?pytam bo kolezanki corcia urodzila sie bardzo duza bo chyba 4,5 kg i bardzo slabo przybierala,po kilku miesiacach sie okazalo ze ma jakas bakterie w moczy,konieczny byl szpital i antybiotyk,jak wyleczyli ruszylo i przybieranie fiona dobrze ze juz jestes po a sa takie dni ze dzieciaczki malo jedza, moja tez bardzo krotko ciagnela,i miala jakis taki chyba slaby odruch ssania,chociaz wydawalo sie na poczatku ze wszystko jest ok,efekt taki-juz nie kp ![]() przykro mi,chcialam dluzej,ale u nas od 3 miesiaca byla masakra pod tym wzgledem,ona sie wyrywala,szarpala,wrzeszc zala,nawet mojego z butli pic nie chciala,ani strzykawka ani lufka ani z calmy,a mm wypila butle cala bylam zalamana,ciagnelam to,kolo 4 miesiaca wprowadzilam karmienie mieszane bo ona byla glodna i co mialam zrobic,nie mialam mozliwosci zamknac sie w domu i tylko ja przystawiac bo mialam inne obowiazki rownieza cala mataja i hafija,moze i w niektorych kwestiach madrze pisza ale kp nie zawsze przychodzi tak latwo jak sie wydaje |
|
|
|
|
|
#510 |
|
Rozeznanie
|
Miałam badania, ale i bez badań lekarz mówił że widzi żejest ok przejrzał ccałą dokumentację wcześniejszą i mówi że wyniki książkowe mam oprócz prolaktyny ale biorę bromka i jest ok, nawet TSH siępoprawiło. Jedyne co go zaniepokoił o to wwygląd szyjki w czasie owu za mało się otwiera no i może być problem że śluzem ale tym nie kazał się przejmować. Wyniki TŻ super lepsze niż poprzednio 39 mln ruchliwość się poprawiła morfologia 5% więc też ok zresztą do iui i tak wybierane jest najlepsze nasienie. Po iui miałam luteine i dupka, dziś odstawiłam wczoraj zresztą już spadek temp z 37.2 do 36.7 więcjjuż wiedziałam że pozamiatane. Dalszy plan o ile się zdecyduje my to laparoskopia, kolejne iui lub próba ivf. Narazie nie myślę o niczym, w piątek dzwonili z PCPR czy rozwazalismy przyjęcie kolejnego dziecka do RZ bo mają chłopca 6mc który pilnie potrzebuje rodziny- odmowilismy teraz niedaje mi to spokoju!!!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

czyli bardzoooo mało. Ona ssie cyca coraz krócej . Dosłownie kilkanaście razy pociągnie i koniec jedzenia. Wczorajszy wynik troszkę mnie przeraził . Nie wiem czy się martwić, bo ładnie przybiera na wadze mimo tego, że tak mało je 

. Pierwsze dziecko urodziła w 40 tc i zmarło jej na rękach, bo miało wadę serca 
07.07.2012 
za Filipa
Nie wiem co więcej napisać