|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato minęło, jesień nadeszła, zima tuż tuż - wątek starań i mamuś cz.XV
Kurcze... caly dzien zagladalam i nic mi sie nie wyswietlalo, juz mialam focha, ze nie mam co poczytac jak karmie. A wy jednak pisalyscie...
Buu, jakos zawsze sie z toba zgadzam co do karmienia. Takie same mam poglady. Nie kazala nam nic badac, bo jak tylko daje butle raz dziennie (czasem rzadziej) to wszystko jest super. Rosnie 1 kg na miesiac. Jak tylko sama piers to marniutko. Musialabym zmienic pediatre albo klamac. Paluszku, nie poddawaj sie!!! Nawet zdrowej parze moze nie wyjsc kilka razy. Mnie lekarz proponowal na naturalnym cyklu bez stymulacji, ale sie nie zgodzilam. Ale sie wku... Maz dzisiaj powiedzial, ze chcemy kupic za rok labradora, zeby Dominik sie wychowywal z pieskiem. Oczywiście nie, bo choroby zwierzece bla bla bla. Mam 30 lat i ja nie moge sobie kupic psa. Jezu... Edytowane przez Calineczka 27 Czas edycji: 2015-11-22 o 20:27 |
|
|
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
Paluszku masz wyrzuty sumienia, że nie wzięłaś tego chłopca ? Kochana Wy macie już 3 dzieci, więc to i tak dużo, nie zadręczaj się. Dobre macie serduszka i wierzę, że karma wraca
Buu u nas szarpane ssanie cyca to już jest od dawna. Gdyby ona chciała jeść mm to nie było problemu, ale ona nie chce nic jeść. Burczy jej w brzuchu i popłakuje. Buzie otwiera do cyca, ale tam nic nie leci ![]() Podobnie jak Cali ja też mam podobne poglądy do Twoich. Cali ja bym dawała tą butlę mm żeby ładnie przybierał i nawet się nie zastanawiała. Nie ma też co przesadzać z tym kp. Nadal masz zamiar karmić tylko do tego 6 m-ca ? Labradorki są piękne ) to dla mnie wystarczająco dużo obowiązków, a gdzie tu jeszcze pies. Kolejny obowiązek. Dzieciaki na pewno by się ucieszyły.
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
My juz po chrzcinach. Dziękuję za kciuki!
Filip przespal całą mszę. Nawet jak polewali mu glowke to tylko się skrzywił i poszedł dalej spać. Obudził się dopiero na sali. To go chyc do wózka, pojadl i poszedł dalej w kimono. Normalnie przespal całą uroczystość z przerwami na amu i zmianę pampka. Jestem z niego dumna. Co do prezentów to dostaliśmy dwa prezenty. Jedna to jest mata edukacyjna a drugi to chyba krzesło do karmienia. Pewna nie jestem po jeszcze nie przeglądałam. Reszta to koperty. Paluszku tak mi przykro ale trzymamy za dalej kciuki by wkoncu się udało. Najważniejsze że próbuje cie.
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Buu zgadzam się z tobą,tak naprawdę kobieta która nigdy nie miała problemów z kp nie zrozumie drugiej kobiety która te problemy ma.
Kiss brawa dla Filipka Paluszkowa nie zadreczaj się,wiem ze serce się kraja jak się słucha o takim maluszku, nie wiem jak można zrobić krzywdę czy zostawić taka malutka,bezbronna istotke. Cali przy małym szczeniaku też jest trochę roboty a chcecie go mieć w domu czy na podwórku.? |
|
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Cos, bardzo ci dziękuję za to pierwsze zdanie.
Chcemy miec na podworku, mamy gdzie, mieszkamy na wsi. Tak nam sie marzylo, zeby maly mial psa. Moze jak bedzie mial 2 latka. To nie chodzi o psa. Chodzi o to, ze mam 30 lat i nawet jak bede chciala slonia to nie musze wysluchiwac, ze nie, bo nie. Mariola, chrypka nie musi byc od przeziębienia tak jak fiona juz pisala. Od glosnego placzu albo ulewania. Paluszkowa, teraz doczytałam, ze 6 miesiecy. Takie malenstwo. Rozumiem chyba co ci siedzi w glowie. Kiss, super prezenty, Filip sie pieknie zachowal. Edytowane przez Calineczka 27 Czas edycji: 2015-11-22 o 22:27 |
|
|
|
|
#516 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
e ja nie pomoge. U nas tez najlepiej male porcje Cytat:
Co do kp to wieciw mi sie wydaje zw nie ma kobiet ktore nie maja problemow z kp tylko w wiekszosci (nie zawsze wiec nie do Ciebie to odnosze Buu) przewaza straxh o dziecko i decyzja o mm. Ja sama z Darkiem mialam tak ze pierwsze 6 miesiecy szarpal sie mega. Ja go trzymalam jedna reka a druga puszczalqm glosno szum, bywalo ze w trakcie karmienia chodzilam i go kolysalam. Cuda na kiju a on pil po minucie czy 2 i nie chcial i sie wyrywal. Ale przybieral i to mnie motywowalo. Z Bartkiem mam spokojniej ale wiecej kryzysow. Przynajmniej raz w miesiacu ( a bywalo ze co 2 tygodnie) musze wyjmowac laktator i robic sobie ta 3-4 dniowa kuracje napedzajaca. Takie zycis
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
Mag no ja mam pozyczona. Tzn przesyłamy sobie z mojego forum nawzajem.
może na chomiku w pdf czy cos jest. naprawdę nabiera się dystansu do wielu rzeczy
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
Mag jasne,ale wiele kobiet ma problemy z laktacja-niestety
tu nie chodzi nawet o to ze ona sie tylko szarpala,bo doszlo do tego ze jadla tylko jak stalam a pozniej jadla tylko jak chodzilam,niestety chwile po urodzeniu mialam studia,mialam przeciez tez drugie dziecko ktore-niech nikt sie nie oburzy-w tym momencie powinno byc wazniejsze niz niemowlak,bo to dla niej cala ta zmiana jest ciezka moze gdzies tam blad popelnila,no coz do konca sie z tym nie pogodzilam bo zalezalo mi a po prostu czuje ze przegralam w tej sprawie pomoc moich kolezanek wyglada wlasnie tak,ze przeciez mam mleko na pewno-no i fajnie szkoda tylko ze mloda nie chciala go pic ![]() a laktatorem nawet w nawale nigdy nie udalo mi sie odciaganac wiecej niz 60ml :/ cali moze poprostu podobne przejscia w tej kwestii mamy i stad podobne zdanie mam kolezanki ktore przeczwyciezyly problemy i kp,ale mam takie korym sie to niestety nie udalo ja karmilam praktycznie do 6-miesiaca,teraz do 9 z kazdym dniej coraz mniej,tak wyszlo ![]() a teoretycznie powinnam skonczyc wczesniej bo zachorowalam i dostalam leki ktorych nie wolno brac przy kp-no i do dzis ich nie wzielam,bo balam sie mimo ze juz tylko bylo udawanie ze karmie bo mala protestowala
|
|
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja piealam ogolnie ze widze mega tendencje do podawania mm ledwo pojawi sie jakos problem. A co gorsza lekarze nie pomagajq. Badzmy szczerzy pojdziesz do p3diatey i powiesz - dziecko sie szaepie przy poersii - dziecko nie przesypia nocy - dziecko krotko pije - itp I uslyszysz ze sie nie najada i podac mm. No i co maja zrobic takie swieze mamy? Oczywiscie wierza lekarzowi i podaja i wqtpiq w siebie. Moja jedna sasiadka mowi ze przestala wlasnie karmic przez lekarke. Ze samej jej sie wydawalo ze ma mleko ale on 3 m.z.corki jej wmawiala ze go nie ma bo dziecko nerwowo ssie i w koncu dala mm. I jest duzo takich mam. Szczegolnie duzo takich ktore nawet nie pracuja nad laktacja. Sa takie ktore maja drugie czy trzecie dziecko, prace lub studia i tutaj zrozumiqle ze nie maja czasu lqtac z laktatorwm. Sa takie ktorych budowa brodawek mega utrudnia karmienie i to jak walka z wiatrakami. Sa iltakie co musza szybko podjac jakies leczenie i takie ktore naprawde maja kega problemy z laktacja mimo ze sie staraja i te mamy sa i tak super. Ale jest duzo mam ktorych dziecko nie ma zadnych problemow z laktoza tylko zwykle wzdeciq, ktorych dziecko tylko tydzien czy 2 mniej przybieze, ktore nie spi w nocy bo ukl.nerwowy nie dojrzal i inne takie a i tak od razu podadza mm. I to tez nie ich wina a lekarzy. Bo czesto te mamy same nie wiedza co maja robic. Szukaja wskazowek i pomocy a doataja tylko 1 odp. " mm" ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Buu i nie czuj sie przegrana. W moim odczuciu jestes mega wygrana. Karmilas bardzo dlugo. Przeszlas przez 3 newralgiczne i wazne okresy ( 3 tygodnie, 3 miesiace i 6 miesiecy). Dalas z siebie naprawde duzo i dalas duzo najlepszego. To cudowne i naprawde nje masz powodu o nic sie oskarzac. Czasami sie nie da inaczwj. U mnie Darek odstawil sie majac 8 miesiecy. I co mialam zeobic? Wolami nie zaciagne ![]() to naprawde nie odnosilo sie do Ciebie wczesniej jesli tak to ocldczulas. To bylo moje ogolne wrazenie a wzielo sie stad ze na fb jestem w grupie mam z Poznania i jest tam ogrom mam z czego po prostu widze ze spokojnie 80-85% karmi mm. Troche to smutne. Bo choc wierze ze wiele stoi na przeszkodzie to teudno mi uwierzyc ze nagle w tym wieku 85% mam gdyby nie mm dzieci by nie wykarmila i by umarly. A tak to wyglada. Dlatego wydaje mi sie ze w wielu przypadkach mm nie jest niezbedne.
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2015-11-22 o 23:47 |
|
|
|
|
|
#520 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe nie ma to jak rozpakowywanie kopert o 4 nad ranem. Tym razem mój mąż nie wytrzymał. Jestem w szoku ile mały zebrał kasy. Nie spodziewaliśmy się takiej kwoty
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
To ja spotkałam się z zupełnie innymi lekarzami niż Ty piszesz Magi. Jak tylko mówiłam, że kp to nawet nie chcieli słyszeć żebym przeszła na mm. Jak mała strasznie płakała przez pierwszy miesiąc, jak nie tolerowała laktozy to ciągle słyszałam, że mam być na diecie i KARMIĆ Widocznie trafiłam na tych lepsiejszych lekarzy ![]() Ostatnimi czasy cała moja laktacja to jeden wielki kryzys i powoli mam tego wszystkiego dosyć i już nie mam problemu z podaniem mm. Tylko szkoda, że Lenka nie chce tego wziąć do buzi haha. Kiss to ile zebraliście kasy i ile dawali w kopercie ?
|
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak naprawde szczytsm natarczywosci koncernow mm byla dla mnie polozna w tesco rozdajaca probki mm i gdy uslyszlaa ze karmi sie poersia to odpowiadala " no tak ale niedlugo juz nie wystarczy mleka i ja polecam wtedy to mm". Super...to by bylo na tyle wsparcia naturalnosci
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona, ja to ci sie wcale nie dziwie. Karmienie przy skazie musi byc trudne. Troche bym sie bala, jakby Dominik nie chcial pic mm tak jak Lenka. Balabym sie, ze moze sie cos stac, ze nie bede mogla karmic i co wtedy . Moze jakby byla bardzo bardzo glodna to by zjadla? Rozne sa sytuacje . Jakbys musiala brac jakies leki i nie mogla karmic to co wtedy? Trudna sytuacja.
Ja tam nie jestem ortodoksyjna. Nie mam problemu z mm. Moja kolezanka karmila wylacznie piersia do 8 miesiaca kazde dziecko. I jedno i drugie ma alergie na wszystko co mozliwe. I jedno i drugie jest chore co 2 tygodnie . Mm to nie trucizna. Nie popadajmy w skrajnosc. Ja tez bylam zaskoczona kopertami. Zdarzaly sie po tysiaku nawet. Wydaje mi sie to sporo Edytowane przez Calineczka 27 Czas edycji: 2015-11-23 o 10:28 |
|
|
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
Mały zebrał ponad 5 tysięcy złotych. Normalnie szok :szok:
Mąż się śmiał ze zebrał więcej procentowo niż my na wesele heh. Bardzo się cieszymy pieniążki się przydadzą. Chcemy kupić fotelik hak wyrośnie z obecnego oraz cześć mu odlozymy na lokatę. UWAGA UWAGA!!! Udało mi się umówić do jednych z lepszych lekarzy we Wrocławiu na wizytę z bioderkami młodego. Ciężko było się dodzwonić ale dzisiaj już jedziemy na wizytę. Kazali wziąć dwie pieluchy tetrowe. Podejrzewam że jest nadzieje ze młody nie będzie musiał nosić tych szelek. Proszę was dzisiaj jeszcze o modlitwę i kciuki.
Filip Edytowane przez Kissmisiaa Czas edycji: 2015-11-23 o 17:23 |
|
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
Kiss duzo forsy. Ilu mieliscie gosci.?
Trzymam kciuki za wizyte! Bedzie dobrze
|
|
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Kiss kciuki za wizytę i Filipka
|
|
|
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
Cali bardzo mądre to co napisałaś o mm na lipcowkach jedno dziecko kp przeszlo zapalenie oskrzeli, teraz kolejna dziewczynka zapalenie płuc ile miało karatek nie wspomne mówię o tych kp a Szymek sie trzyma oszukać. a bliskość uważam że je mu daje większą niż nie jedna marka która kp
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
Eli Twój Szymek mi się kojarzy z tym Szymkiem z m jak miłość.Też taka fajna pyzula
|
|
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
Kanwus to imię zostało wybrane bo tam je usłyszałam plus męża mam w szpitalu dziewczyna też dawała Szymon po hebrajsku coś to imię znaczy madrego zaraz sprawdzę co
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- już wiem Bóg wysluchal a ja codziennie różaniec odmawialam i prosiłam by się urodził cały i zdrowy aż się poryczalam Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Elinka mój Marcel od początku mm i praktycznie wcale nie choruje. Tak samo jak był mały. Lenka kp, a już 2 razy miała katar.
Cali już się przekonałam, że jak nie cyc to moje dziecko nie zje NIC. Przez ostatnie dwa dni miałam tego doskonały przykład. Ona nawet mojego mleka nie chce wypić z butli, która od nowa jest bleeee. Tysiak to sporo, ale pewnie od kogoś bardzo bliskiego typu rodzice. Kiss ilu mieliście gości ? 5 lat temu u Marcela było 30 osób i zebrał około 6 tys. Kciukasy za naszego przystojniaka ![]() Położna promująca mm dobre
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2015-11-23 o 15:29 |
|
|
|
|
#532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I widzisz masz zdrowego ślicznego maluszka![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Tysiak od taty .
Racja, bliskosc to mozna okazywac na sto spodobow nie tylko kp. Ja tam sie wcale nie nastawiam, ze dzieki kp. moje dziecko nie bedzie chorowalo. Na pewno cos to daje, ale wcale nie ma takiego prostego przelozenia. Fiona, co za uparciuch maly, ale moze bedzie latwiej teraz, jak rozszerzysz dietę. Wierze ci, ze tak jest, bo Dominik czasem sie zanosi z placzu a nie zje, jak mu za wolno leci. Ale akurat jest mu obojetne co je. Moze latwiej by zjadla od obcej osoby jakby nie czula twojego mleczka? Ale to chyba tez nie dziala. Siet. Albo przystawic do cyca, do butli, do cyca do butli. Nie wiem... Kiss, kiedy ta wizyta? Tak w ogole to cos jest nie halo z moimi piersiami. Jedna jest mniejsza, nawet jak jest tak pelna, ze z niej kapie to nigdy malemu nie wystarczy. A z drugiej wystarczyloby na jeden raz. Moze tam jest mniej gruczolow? Elinka, Dominik tez znaczy nalezacy do Pana i ma imieniny w rocznice naszego slubu. Edytowane przez Calineczka 27 Czas edycji: 2015-11-23 o 15:53 |
|
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona a probowalas w tych butelkach zmienić smoczek na większy może tu tkwi problem.?
|
|
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
Albo spróbuj z kubeczka lakt albo ze strzykawki.
|
|
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ani kubeczek, ani łyżeczka, różne butelki, smoczki, nic nie działa. Na początku piła z nowej butli, ale znów jest na nią obrażona. Co za dziecko ...
Od paru dni walczę z nią, ale bez rezultatów. Najdłużej nie dałam jej cyca 6 h( bo i tak nic z niego nie leciało) to nie jadła nic ... Ona się zadowoli paroma kroplami, ale z piersi ![]() No nic muszę czekać, aż zacznie jeść te wszystkie deserki, kaszki, zupki . Kanwa a Ty jak się czujesz ? Mdłości przeszły ?
|
|
#537 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
Fionka znak osobiscie dziewczyne której corcia absolutnie mleka mleko jest bleee a deserki kaszki itp jest ok
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dajcie jakis niewymyslny przepis na kolacje albo salatke jakąś. Juz mi sie wszystko znudzilo.
Wypasione chrzciny. U nas bylo tylko 10 osob oprocz nas. To co Lenka jadla jak bylas w szpitalu? Edytowane przez Calineczka 27 Czas edycji: 2015-11-23 o 17:44 |
|
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
Kiss wow ładna kasa.
Fiona... nie chcę Cię dobić ale Majka się nie chcyila butli.nawet na spiocha potrafiła się obudzić. Jak będę myślała o odstawieniu to z wodą już w nocy. Końca nie widać więc narazie nie myślę o tym. Dziewczyny jasne ze mm to nie jest zlo. A poczucie blisloscinyo nie tylko kp. Mnie się udało i już. Na początku też miałam dość. Padalam na pysk. Brodawki tak mnie bolały ze szok. Tu tfu Majka nie choruje nam. Raz katar do tej pory i kaszlala 2 dni. No.I 3 dniowka ale to.wiekszosc ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Kiss kciuki za Fifka Cali z majonezem czy bez??????
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

) to dla mnie wystarczająco dużo obowiązków, a gdzie tu jeszcze pies. Kolejny obowiązek. Dzieciaki na pewno by się ucieszyły.

Łącznie już 3 razy zszywane to raczej połatane
07.07.2012 

ala: