|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
To nic nie daje bo ma wyłączony tel:-( kurcze......
|
|
|
|
#3272 |
|
Raczkowanie
|
Ale żeście naskrobały w ciągu dnia stron znowu muszę na raty odpisywać.Miałam dziś ciężką noc, nie mogłam zasnąć a jak zasnęłam w końcu to dostałam od męża lokciem w oko bo mu się śnilo że go terroryści zaatakowali. Oka podbitego nie mam ale oko mnie pól dnia bolało dziś.
Polinezyjka fajny brzuszek
|
#3273 |
|
Raczkowanie
|
Nunus, a kiedy korzystalas z toalety? U mnie pojawiają się też takie objawy kiedy mam po prostu zaparcia, albo coś się tam rodzi. No i ten nieszczesny magnez. Obecnie już biorę 3*1.Było zdecydowanie gorzej... .
Mam pytanie do Was. Możecie spojrzeć w badania morfologii swoje? Zastanawia mnie moja niska ilość płytek krwii. Mam ja na dolnej granicy normy. Poprzednio gin zwrócił uwagę i zaznaczył sobie nawet na czerwono. Obecnie ginka nie zwróciła w ogóle na to uwagi. A z badania na badanie spada ich.ilość. jestem ciekawa co jutro zobaczę na kartce. Poza tym długo krzepnie mi krew (przetne się i na drugi dzień leci jeszcze krew...). I boję się o poród rzecz jasna. Edytowane przez madzia2409 Czas edycji: 2015-11-24 o 18:01 |
|
|
|
#3274 |
|
Raczkowanie
|
to może jedz na ip. Nie chce cię straszyć ale ja miałam takie bóle w 10 tc właśnie jak miesiączkowe i ból w dole pleców przez caly dzień i pod wieczór dostałam plamienia brążowo-czerwonego i pojechałam do gina a ten mi kazal jechać do szpitala bo zrobił się krwiak i miałam poronienie zagrażające.
Na ip zbadają cię a jak to będzie nic poważnego to puszczą do domu a jak nie pojedziesz to będziesz myśleć i nakręcać się.
|
#3275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale długo niestety nie popadał ![]() Cytat:
spoko, tylko znowu jak Ci wysłałam, to u mnie nie ma Znaczy niby coś jest, ale tylko delikatnie pola ośnieżone. A chciałabym żeby tak kilka cm byłoDo wszystkich które chciały śnieg, niestety po wysłaniu go do Was (choć nie wiem czy doszedł, czy się zdążył po drodze roztopić ) mi już prawie nic nie zostało![]() Justyna wszystkiego najlepszego |
||
|
|
|
#3276 |
|
Raczkowanie
|
Ha u mnie wczoraj też spadł. I utrzymał się gdzieś do 13 dnia dzisiejszego.
Także padało, padało Kalpana skąd jesteś? |
|
|
|
#3277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj mi teściowa zasugerowała, że źle wychowuję swoje dziecko ![]() |
|
|
|
|
#3279 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze ale gonicie masakra Was nadgonić
Nie pamiętam która ostatnio dodała link na pierniczki ale bardzo fajny dziś mąż robił a ja mu pomagałam pierwszy raz robiliśmy i sa rewelacyjne na choinkę będą . Brzuszki macie piękne , super że po wizytach wszystko w porządku . Renatka i GGI wy chodzicie do dr Czekańskiego czy tylko na prenatalne bo ja mam w ten piątek wizytę u dr Czekańskiego w Tuchowie . U mnie córcia fika porządnie zwłaszcza jak leżę to widać jak brzuszek się rusza . A dla pocieszenia dziewczyn to ja wczoraj się wkurzyłam na TZ że chciałam mu zrobić po złości i się cały wieczór nie oddzywałam nawet kolacji dla niego nie zrobiłam ale zamiast mi być lepiej to on poszedł spać a ja poszłam płakać ale rano On wraca tak koło 8 z pracy z nocki i stwierdziłam że nie będę się oddzywać i wstałam o 8 zrobiłam śniadanie sobie tylko jemu już nie a on zaraz wchodzi z kwiatami żeby mnie przeprosić że mnie tak zdenerwował a ja w płacz więc głowy do góry
|
|
|
|
#3280 |
|
Rozeznanie
|
madzia2409 ja mam 254 tys. płytek krwi, a normy zapisane od 144-440 ale to chyba nie są takie dla ciężarnych :P w poprzedniej ciąży zaczynałam z 230 tys. a miesiąc przed porodem miałam już 386 tys. Nie wiem od czego to jest zależne, ale żadnych witamin poprzednio nie brałam.
![]() nunus89 gdybym miała bóle takie jak miesiączkowe to na pewno bym na ip jechała. Jak pojedziesz to będziesz spokojniejsza bo lekarz Cię obejrzy i usg Ci zrobią, a tak to się stresujesz jeszcze dodatkowo bo nie wiesz o co chodzi.
|
#3281 |
|
Winter is coming
|
głupia ja zerknęłam jeszcze raz na morfologię i mam za niskie rbc ;/ ciekawe co mi ginka powie za tydzień. W ogóle mam odpały mózgowe dzisiaj, właśnie sobie siedzę i płaczę bez powodu
|
#3282 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
madzia2409 u mnie płytki krwi 158 tys/ul. jutro mam wizyte i mi gin sprawdzi co i jak. a Ty ile masz? Dziewczyny a czy boli Was czasem tak bardzo nisko tzn w miejscu gdzie zaczyna sie owłosienie (sorki za tak dokładny opis ) ja czuje właśnie tak nisko takie pulsowanie, ból.
|
|
#3283 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez Kalpana Czas edycji: 2015-11-25 o 16:15 |
|
|
|
#3285 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Zapomniałam Wam napisać, jaką miałam "atrakcję". Jechałam sobie rano z synkiem na zakupy i dojeżdżając do skrzyżowania patrzę, a gość skręca i zajechał na moją część drogi i gdybym nie wyhamowała, to by mnie stuknął. Centralnie na czołowe jechał
|
|
|
|
#3287 |
|
Raczkowanie
|
Kalpana no to nas dzieli jakieś 70 km
Dlatego mamy wspólnie śnieg 😀 Miałyśmy😀Akinomka z tymi bólami mam dokładnie tak jak Ty. Z czasem, po obserwacjach doszłam do wniosku ze to właśnie jelita powodowały u mnie bóle... . I ten ból tak nisko też mam... Stawiam na bóle kości lonowej lub miednice spowodowane rosnieciem macicy. Poza tym Ona nam się teraz bardzo przemieszcza (powiększa). Co do ilości płytek Akinomka to masz mniej niż Ja nawet. Miesiąc temu miałam 165 tyś. Zobaczymy co jutro. Zaczynałam od 190 tyś. Nie zauwazylas wydłużonego czasu krzepnięcia? Annhilate jaki wynik. Nigdy takiego nie miałam. Velika nie smutas się. Chociaż jak tam mam czasami bez powodu, to po prostu chce iść spać i rano już jest lepiej .
|
|
|
|
#3288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do ilości płytek to się teraz zmartwiłam, 2 miesiące temu miałam 186 więc mi spadły, kurcze, wogóle porównując wyniki to mam gorsza hemoglobine, hematokryt, ciekawe co mi jutro gin powie. Co do krzepniecia krwi to nie zauwazyłam żeby było wydłuzone, albo nie przywiązywałam do tego uwagi.
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o Dr czekańskiego ja tylko na prenatalne chodzę... a w piątek retana idzie na USG pewnie się spotkacie.
|
|
|
#3290 |
|
Rozeznanie
|
akinomka03 ja czasami tak nisko odczuwam takie nieprzyjemne pukanie, nie wiem jakby to inaczej określić, dziwne uczucie to jest.
A co do płytek to myślałam, że mam taki przeciętny wynik, w środku norm dla kobiet. A tu widzę, że jest różnica. Nie wiem co na to wpływa. Czytałam, że 100 tys w ciąży to minimum.
|
#3291 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, chciałam się przyłączyć do forum. Jestem Agnieszka, spodziewam się maleństwa 15 kwietnia
|
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz coś wiecej które dziecko ile waży maleństwo ?
|
|
|
#3293 |
|
Winter is coming
|
ja mam płytki 213. Ale też wyniki gorsze niż miesiąc temu, RBC poniżej normy, hemoglobina też spadła, ale chociaż jeszcze w normie.
Fajnie macie dziewczyny, że jesteście z podobnych rejonów. Ktoś może z południa wlkp, konin, kalisz itp.?
|
|
#3294 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3295 |
|
Raczkowanie
|
mam niespełna 4letniego synka, to moja trzecia ciąża, ostatnie dzieciątko straciliśmy w 10 tc.
Niestety nie wiem ile w tej chwili waży maleństwo, ale lekarz mówił że rozwija się prawidłowo. Najbardziej cieszę się z ruchów dziecka, bo czuję że wszystko jest w porządku
|
|
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale szkoda wracać do przeszłości trzeba się cieszyć tym tu i teraz a ruchy no coś niesamowitego ja chyba też już czuje tak na 95 % jestem pewna że to ruchy to moja 1 ciąża wiec nie obeznana tak jak Ty.
|
|
|
#3297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieszę się ze teraz wszystko dobrze i dzidziuś zdrowo rośnie 😘😘😘 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3299 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Łooooo co za dzień dziś
Rewelacyjny!!!1. dostałam smsa od paczkomatów, że aż zacytuje: "UWAGA! Twoja paczka do godz. 20 zaczeka PRZY ...adres paczkomatu, który wybrałam.... Przy odbiorze podaj kurierowi swoj numer tel ble bleble..." Myślę sobie jakieś jaja teraz paczkomaty kurierem zwą czy co ![]() podchodzę pod paczkomat a tam przed nim stoi taki wielki van i kolejka do tego vanu i pan poszukuje paczek po nim dla każego ![]() 2. Dostałam maila wczoraj od kuriera, że idzie moja kołderka, i będzie we wtorek między 15-19. A ja o 17 mam ćwiczenia. W mailu była opcja: przekieruj dostawę do punktu odbioru. Tak też zrobiłam. Punkt odbioru to sklep zoologiczny niedaleko mnie. Koło 15:30 dostaję telefon, że paczka już jest. No to biegusiem poleciałam do zoo, podaje pani dane a Pani, że paczki nie ma. Ja konsternacja, jak to nie ma! Pani pyta z kiedy, bo dziś jeszcze kuriera nie było. Wyszłam. Dzwonie pod numer, który do mnie dzwonił. Odbiera jakaś babka, wiec się przedstawiam i chcę potwierdzić gdzie jest paczka. Ona mówi: no do odebrania jest. Ja dalej konsternacja, jak to do odebrania. A babka: no materacyk dla dziecka jest do odebrania w salonie, Pani zamawiała odbiór osobisty. I wteeeeedy mnie olśniło! Że przez ten telefon to mi powiedział gość wcześniej, że materacyk jest już do odebrania .Nie wiem czy ktoś zrozumie mój opis no ale śmiałam się sama z siebie.3. Poleciałam na ćwiczenia, było super! Będę mieć zakwasy na bank bo mocno było na nogi i dno miednicy .4. Po ćwiczeniach poleciałam znów do zoo bo tym razem już miałam sms, że kurier zostawił kołdrę ![]() 5.Piekę chlebek z ziołami zaraz wam pokażę to cudo ![]() Oby był dobry bo dałam dużo więcej mąki niż w przepisie bo nie chciało mi ciasto wyjść. Pewnie w przepisie mieli inną mąkę. 6. Kurde porysowałam blat. Muszę się teraz przyznać mężowi bo na bank zauważy i będzie psioczył, a wolę to rozegrać po mojemu .Cytat:
Cytat:
No dobrze, że nie masz podbitego będziecie mieli historyjkę do opowiadania na każdej imprezce hahaha ![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo miłe z jego strony nie ważne czyja racja, ważne, że jedna strona musi ustąpić Cytat:
Cytat:
znasz już płeć szkraba?
|
|
|
#3300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() BADANIA KRWII Ja mam hemoglobine 13,3 hematokryt 40 % plytki krwii 244 tyś cytologia mnie martwii bo niby pisze że obraz cytologiczny mieści się w normie a niżej napisane jest że dominują komórki intermedialne narblonka wielowarstwowego plaskiego . Nieliczne leukocyty i dość liczne erytrocyty. Po pobraniu cytologii miałam delikatne brudzenie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.

też chcę śnieg! uwielbiam zimę nannana 

Ale długo niestety nie popadał 

polecam 
Masakra, 27 lat mi stuknelo a ja sie czuje najwyzej na 21, zal po prostu