|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maybe Baby - poroniłam, ale się nie poddałam
Cytat:
A to może z Tobą jest inaczej... Mój pęcherzyk miał niecałe 2 cm, zarodek 7mm. Ale ja bym to skontrolowała ;-) Zobacz, ja miałam krwotok, sądziłam, że się poroniło, a tu psikus.
|
|
|
|
#152 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w razie jakichś pytam służę pomocą ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#153 |
|
tut tuut
|
Przesiadlam sie na angielskie forum na godzinke, to jest jednak zupelnie inne podejscie.
Na kontrole nie mam co liczyc, to tu raczej nie jest praktykowane. Czytalam wpisy dziewczyn, generalnie zachodza w ciaze kiedy czuja sie na to gotowe psychicznie. Niektore zaczynaja sie starac od razu jak skoncza krwawic, niektore troche pozniej. Taka mnie refleksja naszla, ile angielek ktore tu nie maja szans zostac matka bo taki system, w Polsce z pomoca lekarzy, badan, lekow podtrzymujacych (tu niestosowanych ot tak) moglyby mamami zostac. I nigdy sie o tym nie dowiedza..... Podobno moge lekarza spytac o skierowanie do szpitala na usg, ale tylko od jego empatii zalezy czy mi to skierowanie da. Bo raczej nie bedzie widzial takiej potrzeby. Hmmmmm. |
|
|
|
|
#154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Też uważam, że po poronieniu trzeba iść na kontrolę do gina.
Silly a prywatnie mogłabyś pójść? Uk pod tym względem jest do bani. |
|
|
|
|
#156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi też robili prywatnie usg ale to dlatego że ja na ginekologa na nfz nie liczę także nie wiem jak jest na nfz, w każdym razie na zaleceniach ze szpitala zawsze mam zapisane kontrola u ginekologa za około 10 dni, więc sprawdzić trzeba.
|
|
|
|
|
|
#158 | |
|
tut tuut
|
Yyy. Nie robia ale zalecaja? Znaczy co, zyczliwie zalecaja zrobic prywatnie?
![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
Prywatna opieka nie jest tu popularna, i cenowo dosc elitarna. Sa polscy ginekolodzy, niestety ci u ktorych bylam zrobili na mnie zle wrazenie, a wybredna specjalnie nie jestem tak mysle :/ |
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak koleżanka poszła na kontrolę po poronieniu do przyszpiatalnej przychodni, to lekarz spojrzał na nią zdziwiony i z tekstem ,,ale jak mam zrobić usg jak w gabinecie nie mam usg?". Więc i tak musiała iść prywatnie |
|
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już po wizycie.
Macica ładnie wyczyszczona. Pytałam gina o to, czemu mnie nie skontrolowano w szpitalu - powiedział, że też tego nie rozumie i że takie rzeczy widział, że szkoda gadać - typu powikłania po niedokładnym czyszczeniu... Bety już badać nie muszę, bo emdometrium jest bardzo cienkie. Mam odczekać dwa cykle (w tym do pierwszej miesiączki seks tylko z zabezpieczeniem,żeby uniknąć zakażenia). A gdybym w ciągu pół roku nie zaszła w ciążę, to do kontroli. Ale sam pan doktor powiedział, że coś czuje, ze my się szybciej zobaczymy niż w maju ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- I w ciąży pierwsza kontrola tydzień po pozytywnym wyniku testu - żeby wykluczyć ciążę pozamaciczną, której rozwój zagraża życiu. To tak piszę, jakby ktoś chciał zwlekać z pierwszą wizytą :-P
|
|
|
#161 |
|
Wtajemniczenie
|
Kat najważniejsze że po kontroli wszystko ok. Czyli teraz odczekacie a potem do dzieła?
|
|
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, już się nie mogę doczekać
|
|
|
#163 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy okres powinien przyjść w ciągu 5 tygodni, potem drugi i do dzieła
Mam nadzieję, że szybko zleci ;-) I, że będę mamą listopadową lub grudniową ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Ola, może warto zagryźć zęby i, mimo słabego wrażenia, jednorazowo iść zrobić usg kontrolne?
|
|
|
#165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Uda nam się, bardzo w to wierzę
|
|
|
#167 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#168 |
|
tut tuut
|
Kasia, dobrze, ze wszystko gra
![]() Wiecie, wspolne listopadowki to nie jest zla mysl bo jak cos to raczej sentymentalnie bede celowac na bycie podwojna listopadowka Pomysle co z ta wizyta, ech... Moze najpierw GP scigne o skierowanie... |
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Ale by fajnie było
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Kat dobrze, że po kontroli wszystko dobrze U nas tak wieje, że głowę urywa dobrze, że nie muszę dziś wychodzić z domu. Muszę pozamawiac jeszcze ostatnie prezenty mikolajowe/choinkowe większość już zapakowana w papier ozdobny.
|
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Kat, Silly, Bojatoja - ściskam Was dziewczyny i trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie spadek temperatury dziś - 35,84
więc wieczorem znów działamy
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w grudniu
![]() Australia ![]() Fanta, I przypomniałaś mi, że muszę zainwestować wreszcie w termometr, który pokazuje 2 miejsca po przecinku. I szczotkę z włosia dzika. I nową prostownicę... I na pewno coś jeszcze Bojatoja - podzielisz się informacją o tym, co kupiłaś i planujesz jeszcze kupić? Czy to ściśle tajne? Ja, jak co roku, nie mam pomysłów...
Aparatka od 11.10.2014 (góra). Dół od 11.04.2015. Edytowane przez kat123 Czas edycji: 2015-12-01 o 10:15 |
|
|
|
|
#175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie jajniki napierniczają, i nie wiem czy to po zabiegu coś nie tak, czy faktycznie owu się zbliża. Dziś 18dc, przed poronieniem owu miałam tak w 19-21dc. Nie wiem jak to teraz będzie po #. Zrobię sobie dzisiaj test. Cytat:
mojemu Filipowi duuużo książek bo uwielbia, do tego auto sterowane, puzzle, ogrzewacz do rąk i kubek- bo chciał w bałwanki (i to na mikołaja, bo pod choinke dostanie jakieś auto i lego duplo), chrześnicy męża- książka zima na ulicy czereśniowej, puzzle i jakaś książka z naklejkami, miesięcznej bratanicy męża- ciuch, jakaś grzechotka i kosmetyk do pielęgnacji.Z moim rodzeństwem umówiliśmy się, że każdy kupuje swoim dzieciakom- bo po prostu dużo tych dzieci- chrześniakom tylko coś kupujemy ja będę chrzestną w święta i mojej malutkiej Emmie mam kupić ciuchy (ale jeszcze nic nie mam).Teściom kupuje zestaw do wina http://allegro.pl/zestaw-do-wina-otw...714399767.html Mamie buzke. Mąż nie zasłużył na prezent, hehe A tak serio to kupujemy sobie tylko drobiazgi
|
||
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Super, że dla dzieciaków książki, jeszcze bardziej super, że lubią - oby im jak najdłużej tak zostało
Fajny zestaw do wina, szkoda, że moi rodzice nie lubują się w winach... Juz bym miała pomysł ;-) Ale może dziadkom? Hmm... A my z mężem tez nigdy prezentów sobie nie robiliśmy, tzn. przed ślubem przez te 8 lat... Ale rok temu mnie zaskoczył, oznajmił, że prezent będzie (oznajmił mi to kilka dni przed wigilia dodam - myślałam, że go zabiję w duchu ) i dostałam przepiękne kolczyki... Poszłam w nich nawet do ślubu. Muszę z nim poruszyć tę kwestię w tym roku wcześniej hihi.Emma - śliczne imię
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Cytat:
![]() A teraz jestem w 33 tc udało się w pierwszej owulacji po pronieniu
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje viki!!!!
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Kat bardzo mnie to cieszy, że Filip lubi książki
książki i resoraki ![]() To mój mąż nic mi nie kupuje bez mojej konsultacji. Zawsze pyta co chce. Viki gratuluję
|
|
|
|
|
#180 |
|
tut tuut
|
Viki, dziekuje Ci za podzielenie sie historia z happy endem
pomaga mi uwierzyc ze jeszcze nic nie jest przesadzone ![]() U nas w tym roku na mikolajki wyjazd a na swieta jakies drobiazgi. My mamy siebie, mamy wszystko Julkowi zeby stalo sie zadosc tradycji wrzuce pod poduszke jakies slodycze, a pod choinke to kurcze nie wiem. Niestety mimo wewnetrznej walki dostaje od nas bardzo duzo zabawek i ksiazek i jak juz jest okazja to wlasciwie nie wiadomo co kupic :/ maz mi kupuje zazwyczaj prezenty bez okazji, sobie tez ostatnio pod choinke doladowalismy sobie nawzajem karty itunes
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

nic mnie nie boli, nie mam nawet stanu podgoraczkowego, sprawdzam z powodu przeziebienia. Hmmm. Czuje sie tak zwyczajnie zupelnie, no moze poza katarem i bolacym gardlem ale to raczej zwiazku nie ma 

mi też robili prywatnie usg ale to dlatego że ja na ginekologa na nfz nie liczę
także nie wiem jak jest na nfz, w każdym razie na zaleceniach ze szpitala zawsze mam zapisane kontrola u ginekologa za około 10 dni, więc sprawdzić trzeba.

21.06.2014r.