|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Winter is coming
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
faktycznie gosiulka, ten sam tp! Mam nadzieję, że mi nie rośnie 4kilowy olbrzym, tym bardziej, że ja i chłop byliśmy raczej małymi dziećmi, ja się urodziłam po terminie a ważyłam 2700 czy 2900
mój chłop chyba 3300... No i raczej za duzi nie jesteśmy, znaczy on jest gruby, ale spasł się już będąc dorosłym człowiekiem
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo dla młodej ja tez planuje moja 4 latke zabrać w tym roku. Wczoraj pękałam z dumy bo pochwalił ja instruktor na basenie i jej Pani tez to sukces duży bo mała sie trochę boi wiec powoli jej to idzie...-----waga maluchów---- Na usg są duże rozbieżności, pamietam ze na ostatnim usg przed porodem to było aż +\- 500g, teraz pewnie z 50g |
|
|
|
|
#4293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie no może po prostu będzie jakiś średniaczek 3500 albo nawet mniejsze tylko teraz tak rośnie a potem przystopuje na razie spokojnie. Chociaz ja też liczę na takie mniejsze dziecko bo chciałabym urodzić sn bez problemów. Corka tydzień po terminie 2900 i rodziło się elegancko
|
|
|
|
|
#4294 |
|
Winter is coming
|
no ja też tak myślę. Poza tym ta waga z usg to też taka średnia, jest przecież spory margines błędu
![]() kurde tyle miałam dzisiaj różnych rzeczy na głowie, że nie skorzystałam w końcu z ddd ;/ w pracy roboty huk, jak zawsze w grudniu, potem gin, sklepy, ogarnianie chałupy i zdążyłam tylko dwa staniki zamówić, a zaraz spadam spać, bo 6:30 pobudka
|
#4295 |
|
Raczkowanie
|
Ja z doskoku wpadam.
Gratuluje udanych wizyt, i poznanych płci.Dalej chłopcy królują. Trzymam kciuki za środowe wizyty. Ja mam w czwartek i już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć moją małą krupcie. Martwię się trochę bo od ostatniej wizyty zamiast przytyć to schudłam, mam nadzieje że córka przybiera na wadze bo mama ubywa w oczach. A to jest dziwne że brzuch rośnie a waga spada.
|
#4296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi gin ostatnio tłumaczył, że usg ma granicę błędu 25%, czyli jak załóżmy przed porodem na usg wychodzi, że dziecko waży 4kg, to tak naprawdę może ważyć od 3 do 5kg. |
|
|
|
|
#4297 | ||||||
|
Zadomowienie
|
sunmade super ze szybko sie Wami zajma i skonczy sie ta niepewnosc! I na pewno wszystko bedzie dobrze
Cytat:
Cytat:
naprawde niespotykane, nie znam drugiego takiego.Cytat:
jak zrobisz to koniecznie sie pochwal! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super ze wszystko ok ![]() Dopiero wrocilismy z miasta ale udalo nam sie kupic wszystkie prezenty swiateczne ogolnie stwierdzam ze mam slabosc do drogich butow i perfum, tak poza tym to nic, wiec i tak jestem w miare ekonomiczna
|
|
#4298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po wczorajszej nocy jestem zmeczona ![]() Justyna_fli ... Davidoff cool water ![]() ![]() ![]() Dobranoc ![]()
|
|
#4299 |
|
Zadomowienie
|
Co nie?
|
#4300 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana. Zmęczona po nocy i mega niewyspana. A przede mną jeszcze dwa ciężkie dni. 😕😣
|
|
|
|
#4301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedys byłam straaaaaaszna zakupoholiczka, teraz troszeczkę mniej. Teraz kupuje rzadziej ale lepsze jakościowo. Mam słabość do butów, chyba najbardziej lubię sportowe od jakiegoś roku, na obcasach juz mńie jakoś tak nie kręcą, nie mam gdzie chodzić. Mam kilka par ale nie szpilki, bo nie lubię. Najgorszym zakupem (ale tylko pod względem wygody, bo wizualnie sa absolutnie cudowne) sa melissy na obcasie z serduszkiem w kolorze nude Teraz wole dzieciakom pokupowac, na Hanke to juz fajne ciuszki można znaleźć takie nie bobasowe juz. Ona teraz ma 122-128 rozmiar duże to moje dziecko Cytat:
Młodzieniec w brzuchu sie obudził Miłego poranka, chociaż za oknem paskudńie
|
||
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
23 tydzień,jupiiii
|
#4303 |
|
Wtajemniczenie
|
Coraz blizej porod ![]() Witam sie z lozka nie ma sensu wstawac chyba jak taka pogoda jest mały mi zapodal z rana kilka kopów i teraz tez cos wywija bo znowu mam jajo zamiast brzucha ale wczoraj o 23 przeszedl samego siebie. Maz pierwszy raz wyczul ruchy bo byly konkretne i przez 15 minut maly spokoju nie dawal kocham to uczucie
|
#4304 |
|
Raczkowanie
|
Witam się.
![]() Ja dziś spałam w nocy ale sny, które mnie męczyly to jakaś totalna paranoja... Skąd to się bierze to ja nie wiem. Gosiaczek melisski Cie cisną bo są za małe czy po prostu? Ja uwielbiam te buty <3 gdyby nie ich cena bo trochę mi szkoda, ale mam 3 pary w sumie. MiniMonix witam w 23 tygodniu leci nam ten czas okropnie ![]() Kupiłam wczoraj podkład..którego jeszcze nie miałam. Rimmel wake me up bo chciałam coś lekkiego. Do tej pory używałam estee lauder double face ale odkryłam wczoraj ze jest teraz dla mnie dużo za ciężki nawet jak dam go minimalnie. Używała, któraś z Was tego Rimmela? Cenę miał dobra, Pani z super pharm polecała to wzięłam. ![]() Dobra trzeba wstawać, nie ma żartów. Mam dzisiaj do posegregowania trochę moich ubrań bo w czasie przeprowadzki w weekend wszystko wrzuciłam do worow :p ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Witam się. ![]() Ja dziś spałam w nocy ale sny, które mnie męczyly to jakaś totalna paranoja... Skąd to się bierze to ja nie wiem. Gosiaczek melisski Cie cisną bo są za małe czy po prostu? Ja uwielbiam te buty <3 gdyby nie ich cena bo trochę mi szkoda, ale mam 3 pary w sumie. MiniMonix witam w 23 tygodniu leci nam ten czas okropnie ![]() Kupiłam wczoraj podkład..którego jeszcze nie miałam. Rimmel wake me up bo chciałam coś lekkiego. Do tej pory używałam estee lauder double face ale odkryłam wczoraj ze jest teraz dla mnie dużo za ciężki nawet jak dam go minimalnie. Używała, któraś z Was tego Rimmela? Cenę miał dobra, Pani z super pharm polecała to wzięłam. ![]() Dobra trzeba wstawać, nie ma żartów. Mam dzisiaj do posegregowania trochę moich ubrań bo w czasie przeprowadzki w weekend wszystko wrzuciłam do worow i teraz ciężko coś w nich znaleźć :p |
|
|
|
#4305 |
|
Winter is coming
|
nie przypominaj o tym
i że będę musiała urodzić ![]() ja się witam w 22 tc i biorę się za robotę, bo u mnie w pracy grudzień to gorący okres, ale przynajmniej szybko czas mija
|
#4306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym nawet powiedziala "bede musiala jakos urodzic" jeszcze duzo czasu![]() Spokojnego dnia w takim razie ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Sunmade ja mam tez cholernie glupie sny, ale od zawsze. Segreguj tam ladnie tylko sie nie przemeczaj. Ja tego podkladu z Rimmela nie mialam , mialam taki z niebieska nakretka i byl super. Uzywalam rok po czym skora sie przyzwyczaila i ...zaczal sie scierac i schodzic bardzo![]() Nie chce mi sie wstac a jestem glodna..w domu zadnego pieczywa a na dworze leje. Ratunku
|
|
#4307 |
|
Raczkowanie
|
Kejka jak masz jakieś czerstwawe chociaż pieczywo to torty francuskie zrób :p
|
|
|
|
#4308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kejka90 Teraz to dopiero nam zaczną się kopniaki! Moje dzisiaj z rana leniwe, ale matka zjadła sałatkę i zaczęło figle. Zauważyłam, że jak się nie rusza a coś zaczynam jeść to zaraz się budzi Ja bym chciała meliski balerinki, ale jak mierzyłam e sklepie to się wahałam, bo pomyślałam, że w takiej gumie zaraz będę miała pęcherze :/ Sunmade Ja używałam na zimę był ok, ale w lato te drobinki średnio mi się podobały. Jak na teraz myślę że będziesz zadowolona . Jak na razie jestem wierna rimellowi lasting finish. Każda próba przejścia na inny kończyła się wypryskami albo suchymi skórkami na nosie i czole.
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam się i ja, miałam koszmarny sen, którego nie mogłam ponad godzinę wyrzucić spod powiek, więc miałam znowu nocny dyżur na wizażu... A przed chwilą mąż raczył mnie obudzić pytaniem czy nie znam chętnych do pracy na markecie, bo szukają... No po prostu sprawa życia i śmierci :/ Ponieważ Tż wczoraj oddawał krew, a ja miałam okropną ochotę na czekoladę to mu jedną podkradłam, zjadłam całą i położyłam się obok niego, żeby mógł poczuć jak córka się kręci
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4310 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale spoko, juz wstalam, jestem ubrana dotlenie sie..trudno![]() Cytat:
Ja wlasnie mam stopy bardzo wrazliwe i melisli balerinki oddalam kolezance po tym jak 3 razy mialam mega pecherze ![]() Z podkladow kryjacych polecam max factor lasying performance...kocham Go zakrywa wszystko![]() Moj jak jem to sie nie uaktywnia, chyba czeka na swoja dawke i stwierdza ze nie bedzie przeszkadzal ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
U mnie pol tabliczki konczy sie 3 dniami bez kibelka ale fakt..u mnie te realcja po czekoladzie jest fajna![]() Mleka mam juz dosc...jadam prawie codziennie
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4312 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Też miałam dziwne sny dzisiaj, na pół erotyczne, ale nie z mężem (chyba...) a na pół pokręcone na maksa. Od zawsze pamiętam, co mi się śni i zawsze jest "na kolorowo"- musiałabym kiedyś siąść i to spisać- albo zarobiłabym fortunę na historiach, albo by mnie zamknęli w psychiatryku ![]() Przewijak mam sztywny z miękką nakładką z Ikei, ale miałam na niego ekstra miejsce. Z podkładów mi przypasował Clinique even better- właśnie się kończy i szukam zimowego, tańszego odpowiednika. Nie mogę się przekonać do pudrów mineralanych... Grudzień zleci szybciutko, a potem z górki... Bylebyśmy nie zaczęły się za szybko rozpakowywać. Ciuszki dla dziewczynek to na szczęście się od 98 już zaczynają, a potem jest już coraz lepiej
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matulo, ja tez juz mam 23 Tez lubię even better clinique. Teraz mam terracota guerlan, jest mega Ja sie dżinie czuje... Juz któryś raz to mam, nagle mam mega niepokój, uczycie jakby mi sie wszystko trzęsło w środku, takie strasznie głupie uczucie. To cukier? Nie wiem co to moze byc... Zjadłam 2 bułki maślane i jogurt, zobaczymy, musze sie położyć. Tylko cieżko z synem w domu
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PRZEWIJAK Ja chcę taką nakładkę drewnianą na komodę ![]() Przy czym o komodę chyba będę się uśmiechać do teścia-stolarza, bo potrzebuję odpowiednio wysoką dla moich pleców. A na to chcę ten sztywny, który można nakładać na łóżeczko, bo będzie można go zabierać na wyjazdy do rodziny.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4315 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja
ło maj got nadrabiałam Was od rana miałam zaległości bo wczoraj cały dzień w biegu. Wizyta wieczorem miałam wizytę. U swojego gina byłam w połowie listopada ale z racji mojej skracającej się szyjki i nadal twardniejącego brzucha wolałam sprawdzić co się dzieje dalej, z malutkim wszystko dobrze waży 600 gramów!!! 23 tydz 2 dzień a jeszcze dwa tyg temu ważył 387g tak więc teraz już rośnie jak na drożdzach, a gin powiedział że wszystkie pomiary są w samym środku normy jak na ten tydzień także z wagą teraz będzie już różnie bo dzieciaczki szybko rosną a moja szyjka troszkę się skróciła znowu dostałam luteinę i jakieś coś doustnie i mam się oszczędzać. Jak ja mam to zrobić teraz przed świętami Cieszę się z Waszych wizyt i zdrowych dzieci, fajne macie wyprawki już, śliczne brzuszki i świetne pomysły do dziecięcego pokoju co to ja jeszcze miała napisać hmmm... jennny nie pamiętam aaa wyprawka motywujecie mnie do ruszenia tyłeczka bo ja mam tylko trochę ubranek a jak myśle o tej mojej szyjce i jak by mi przyszło leżeć w końcówce ciąży to muszę się ruszyć i zacząć kompletować wszystko wczoraj kupiłam w końcu w hm spodnie ciążowe wykorzystałam zniżkę 20% i dopiero teraz widzę jaka to wygoda |
|
|
|
#4316 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie melisski to najwygodniejsze buty ever.. Gdyby były tańsze to miałabym ich całą szafę. Nie wiem od czego to zależy, że dla jednych są super a dla drugich kicha :p
Ja coś synka nie czuje od wczorajszego różnego po południa, także zaczynam się martwić. Zjadłam śniadanie, zjem jeszcze mandarynki i coś słodkiego i zobaczymy czy go to ruszy. Oby bo inaczej zwariuje ze strachu. |
|
|
|
#4317 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Linaewen no to niezły sen a przewijak taki zawsze mi się marzył...no ale, metraż nie pozwala. Może przy drugim dziecku ![]() gocha_cz ale maluch rośnie! Wiecie co, jak już widzę, że dziecko przekracza magiczne 500 g to już jestem spokojniejsza Dziewczyny...co mówicie na imie Teo dla chłopca? Ja wczoraj zrobiłam zakup życia w rossmanie..kupiłam omegamed pregna z DHA za 16 zł! Tylko dlatego, że do końca grudnia trzeba "spożyć" a mnie się akurat skończyły Normalna cena w aptece u mnie za 40 zł...w rossmanie za 59,50...przebitka nie?aaa i jeszcze mam pytanie... materacyk czy któraś z mam korzystała z materacyka do łóżeczka z IKEI? niby te dla dorosłych są chwalone, a te dla dzieci? będziemy w sobotę w Poznaniu, komodę i łóżeczko musimy kupić wiec się zastanawiam jak to wygląda z materacykiem.. ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]() co do ruchów to spokojnie, ja małego wczoraj nie czułam w ogóle aż do 23...wtedy się rozbrykał jak szalony
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to 4 deseczki zbite i nakładane na komodę, a na to zwykły przewijak.
|
|
|
|
#4319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Abstrahuje juz od tego spania z dzieckiem Tez sie wlasnie zastanawiałam nad materacem z ikei...a z czego one sa? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

mój chłop chyba 3300... No i raczej za duzi nie jesteśmy, znaczy on jest gruby, ale spasł się już będąc dorosłym człowiekiem 

Jakbym nie widziała filmiku w życiu bym nie uwierzyła. Cieszę się, bo uwielbiam łyżwy
nie no może po prostu będzie jakiś średniaczek 3500 albo nawet mniejsze tylko teraz tak rośnie a potem przystopuje
na razie spokojnie. Chociaz ja też liczę na takie mniejsze dziecko bo chciałabym urodzić sn bez problemów. Corka tydzień po terminie 2900 i rodziło się elegancko

chce jeszcze kupic cotton balls mam nadzieje ze bedą w biedronce w beżowej kolorystyce
naprawde niespotykane, nie znam drugiego takiego.
ale udalo nam sie kupic wszystkie prezenty swiateczne 

duże to moje dziecko 
nie ma sensu wstawac chyba jak taka pogoda jest
ale wczoraj o 23 przeszedl samego siebie. Maz pierwszy raz wyczul ruchy bo byly konkretne i przez 15 minut maly spokoju nie dawal
ja mam tez cholernie glupie sny, ale od zawsze. Segreguj tam ladnie tylko sie nie przemeczaj. Ja tego podkladu z Rimmela nie mialam , mialam taki z niebieska nakretka i byl super. Uzywalam rok po czym skora sie przyzwyczaila i ...zaczal sie scierac i schodzic bardzo