Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-05, 12:55   #4741
madzia2409
Raczkowanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Tak szybko

Poproszę na niebiesko mnie pokolorowac Mamy siusiorka I jajeczka

Maluch cały zdrowy i wreszcie się ruszal mega. W ogóle jest duży wagowo, ma 407G (zaczęliśmy wczoraj 21 tydzień).

Kejka czekam na Twoje wieści.
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 13:00   #4742
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
Tak szybko

Maluch cały zdrowy i wreszcie się ruszal mega. W ogóle jest duży wagowo, ma 407G (zaczęliśmy wczoraj 21 tydzień).
gratulacje
zaraz jedyna zostanę bez koloru dobrze, że jeszcze w grudniu mam wizytę

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 13:03   #4743
patryska0804
Zadomowienie

Madzia gratuluję syneczka!

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 13:03   #4744
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
gratulacje
zaraz jedyna zostanę bez koloru dobrze, że jeszcze w grudniu mam wizytę
E tam ! Dowiesz się w grudniu !:P Kiedy masz wizytę?
Możesz mi dopisać imię na pierwszej stronie - Oliwia

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 13:04   #4745
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
heh no. Tak patrzę na te ubranka i nie wiem jak ja mam w to ubrać małego człowieka dodam, że to będzie w ogóle pierwsze niemowlę, z którym będę miała do czynienia, bo nikt ze znajomych i najbliższej rodziny nie ma dzieci. Mam nadzieję, że dziecia nie popsuję

kupiłam parę rzeczy. najbardziej mi się podobają te czapeczki z uszami mało rzeczy mnie rozczula, ale to jest takie słodkie
Jak będzie dziewuszka, to niestety będzie musiała się przyzwyczajać do niebieskiego Poszłam jeszcze pooglądać wózki, ale w tym sklepie w którym byłam nie mieli mojego faworyta. Muszę któregoś dnia zabrać chłopa do Łodzi i tam popatrzymy.
Ja mmogę takie maluchy bawić i karmić, ubieranie mnie przeraża Syn znajomych jest kąpany, przewijany i ubierany przez TŻta, ja mogę młodego bawić całymi dniami

Mnie też takie a'la zwierzątkowe rzeczy rozczulają. A młoda będzie chyba miała wszystko co możliwe w tygryski w każdym rozmiarze, bo jak widzę ciuszek z tygryskiem to nie umiem nie kupić
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 13:04   #4746
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Tak szybko

Super gratulacje! Kawał chlopa 😉 Najważniejsze że wszystko dobrze 😘

WEEKEND
Dziewczyny jedziemy z mężem na weekend do rodziców na wieś. Wracamy w poniedziałek, jesteśmy już w połowie drogi A ja sobie przypomniałam że zapomniałam luteiny. 😣 Ah ten mój kalafior. Jeszcze nigdy nie wyszłam z domu żeby czegoś nie zapomnieć. 😢
Inne witaminy wzięłam. Luteine mam brać raz dziennie. Myślicie ze jak dziś i jutro nie wezmę to nic się nie stanie?
Lureine dostałam tak profilaktycznie z powodu tego jednorazowego rozwowego śluzu. Gin mówiła że niedługo odstawiamy bo wszystko ok.
Ale teraz mam mega wyrzuty. Co ze mnie za matka :banghead:
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 13:08   #4747
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
E tam ! Dowiesz się w grudniu !:P Kiedy masz wizytę?
Możesz mi dopisać imię na pierwszej stronie - Oliwia
już dopisuję Idę do gin 29.12, akurat jak się wyprzedaże zaczną
W ogóle dzisiaj w tym tesco było tyle pięknych ubranek świątecznych, że żałuję, że dzieć nie będzie grudniowy. Te renifery, pingwinki A w kwietniu to dziecia co najwyżej za kurczaka przebiorę

Stary 2015-12-05, 13:16   #4748
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Tak szybko

Gratulujd sznka... A siusiak nie ymierzony_

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Super gratulacje! Kawał chlopa 😉 Najważniejsze że wszystko dobrze 😘

WEEKEND
Dziewczyny jedziemy z mężem na weekend do rodziców na wieś. Wracamy w poniedziałek, jesteśmy już w połowie drogi A ja sobie przypomniałam że zapomniałam luteiny. 😣 Ah ten mój kalafior. Jeszcze nigdy nie wyszłam z domu żeby czegoś nie zapomnieć. 😢
Inne witaminy wzięłam. Luteine mam brać raz dziennie. Myślicie ze jak dziś i jutro nie wezmę to nic się nie stanie?
Lureine dostałam tak profilaktycznie z powodu tego jednorazowego rozwowego śluzu. Gin mówiła że niedługo odstawiamy bo wszystko ok.
3
Nic sie nie stanie spokojnie 2 dni to krótko a jak wrócicie to weź odrazu i tyle. To nie insulina...
Stary 2015-12-05, 13:21   #4749
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Gratulujd sznka... A siusiak nie ymierzony_

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

3
Nic sie nie stanie spokojnie 2 dni to krótko a jak wrócicie to weź odrazu i tyle. To nie insulina...
Dziękuję 😘
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 13:25   #4750
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle dzisiaj w tym tesco było tyle pięknych ubranek świątecznych, że żałuję, że dzieć nie będzie grudniowy. Te renifery, pingwinki A w kwietniu to dziecia co najwyżej za kurczaka przebiorę
ANo widzisz, to akurat Mi się bardzo podobają panterkowe motywy dla dziewczynki, ale mojemu chłopu niestety nie :P

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2015-12-05, 13:40   #4751
patryska0804
Zadomowienie

Patulinka wg mnie nic się nie stanie. . Ja tez zapominalam. .

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Stary 2015-12-05, 13:43   #4752
Moniczki
Raczkowanie

Wizyty
Gratuluję udanych wizyt no i oczywiście poznania płci... ach ten nasz kwietniowy miot, same jajka

Ruchy
U mnie Olek szaleje dosyć często i chyba (na moje przyszłe nieszczęście) śpi jak mysz pod miotłą... cisza 20-30 min i strzelił kopa, zaraz znowu chwilka ciszy i kop. Oczywiście kilka razy na dobę ma takie chwile totalnego szaleństwa i wtedy potrafi skakać, kopać i robić fikołki przez dłuższy czas. Jednak tradycyjnie jak chce, żeby poczuł to mąż, czy moja moi rodzice, którzy szaleją już z miłości do małego, to od razu się uspokaja i nie ma szans na ruchy. Jednak istatnio zanotowałam postęp kiedy mąż przyłożył ucho do brzucha i przekonywał Olka, żeby ten kopnął ojca w ucho, to jak się mały nie zamachnął, to aż mężowi głowa odskoczyła, podniósł głowę i spojrzał na mnie z takim przerażeniem i szokiem w oczach że myślałam że padnę ze śmiechu. Ucieszył się straaasznie

Noc
Dzisiejsza była straszna. Obudziłam się o 2 i myślałam że mi brzuch eksploduje, no mega niestrawność i zgaga. Jak leżałam to ciężko mi było złapać oddech. Wstałam, pootwierałam okna i krążyłam po domu półtorej h. I tak się zastanawiam po czym to... Ani wczoraj się nie objadłam na noc, ani w ogóle nie jadłam dużo przez cały dzień, powiedziałabym nawet że bardzo niewiele. Dzień miałam intensywny, ponieważ bratowa poprosiła mnie o pomoc przy bliźniaczkach (mają miesiąc i są wyjątkowo płaczące). Poszłam o 11 a wróciłam o 21 i byłam padnięta! Moja mama stwierdziła że tak mnie bolał brzuch dlatego, że się przemęczyłam, cały dzień nie położyłam się ani na moment i ten brzuch był cały czas ściśnięty. Nie wiem, być może... Ale raczej następnym razem nie będę mogła się zgodzić na taką pomoc, bo za dużo mnie to kosztuje wysiłku.
Na szczęście mimo cierpienia i boleści matki, Olek czuł się chyba dobrze i kopał jak zawsze.

Edytowane przez Moniczki
Czas edycji: 2015-12-05 o 13:45
Moniczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 13:53   #4753
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Velika super ciuszki

Patulinka nic sie nie stanie

Madzia super rosnie chlopak, gratki za poznanie plci!

My sidzimy jeszcze na poczekalni. 2 h opoznienia a my jeszcze zakupy w IKEI i wozel na drugim koncu miasta zobaczyc. Wkurzona jestem!!

Mysle ze za 30 minut dam wam znac

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

A co do ubierania dzieci...ja uwielbiam to robic to samo przebieranie pampersa.

Bardziej boje sie karmienia, uspokajania, spania...i kapieli na poczatku

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2015-12-05 o 13:54
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 14:27   #4754
patryska0804
Zadomowienie

Mini to te moje zaslony http://allegro.pl/show_item.php?item=5803970307 przepraszam ze dzisiaj ale wczoraj bylam na imieninach....

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Stary 2015-12-05, 14:51   #4755
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Jestem nadal chłopak, widzialam jajeczka nie mam ladnego zdjecia buzi bo sie mały zaslanial a na koniec odwrocil przodem do mojego kregoslupa
Obwod glowki 20,5 cm, dwuciemeniowo 5,49 cm, obwod brzuszka 17,1 cm, dlugie nogi bo kosc udowa az 4,06 cm

waga magiczne 501 g21 tydzien 6 dzien ale jestem szczesliwa ze z małym wszystko w porzadku

Mikołaj <3
Stary 2015-12-05, 14:57   #4756
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
A nasze aby nie rodzą się po wielkanocy? Bo jeśli przed (nigdy nie wiem, kiedy jest wielkanoc ) to Olka będzie miała śliczne żółte kurczaczki
Ja poczekam na wyprzedaże poświąteczne i kupię renifera i pingwina na rozmiar 6-9 miesięcy I będę miała panią reniferkową i pingwinkową, nie ma opcji, żebym to sobie odpuściła. Ba, ja już kupiłam małej piżamkę 6-9 miesięcy z pingwinkiem tulącym pigwiniątko i napisem "i love daddy and daddy loves me".
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2015-12-05, 15:00   #4757
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
A nasze aby nie rodzą się po wielkanocy? Bo jeśli przed (nigdy nie wiem, kiedy jest wielkanoc ) to Olka będzie miała śliczne żółte kurczaczki
Ja poczekam na wyprzedaże poświąteczne i kupię renifera i pingwina na rozmiar 6-9 miesięcy I będę miała panią reniferkową i pingwinkową, nie ma opcji, żebym to sobie odpuściła. Ba, ja już kupiłam małej piżamkę 6-9 miesięcy z pingwinkiem tulącym pigwiniątko i napisem "i love daddy and daddy loves me".
wielkanoc jest jakos pod koniec marca, więc pewnie jakoś w tej okolicy zaczniemy się rozpakowywać
w sumie Lin to jest dobra myśl, jak będę w tesco na wyprzedażach to kupię jakiegoś renifera na większego dziecia
kejka super kolejne półkilogramowe dziecko!

Stary 2015-12-05, 15:01   #4758
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Jestem nadal chłopak, widzialam jajeczka nie mam ladnego zdjecia buzi bo sie mały zaslanial a na koniec odwrocil przodem do mojego kregoslupa
Obwod glowki 20,5 cm, dwuciemeniowo 5,49 cm, obwod brzuszka 17,1 cm, dlugie nogi bo kosc udowa az 4,06 cm

waga magiczne 501 g21 tydzien 6 dzien ale jestem szczesliwa ze z małym wszystko w porzadku
gratulacje Twojego synusia klocusia
Stary 2015-12-05, 15:03   #4759
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Bardziej boje sie karmienia, uspokajania, spania...i kapieli na poczatku
To ja Ci będę podrzucać moje na przewijanie i ubieranie, a ja biorę Twoje do pozostałych czynności
Stary 2015-12-05, 15:18   #4760
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Co do tej poduszki Motherhood - to trochę się pogubiłam o jakiej piszecie - ale ja pisałam o tej: http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2

GGI - no olejek 100 ml, jak w opisie. Ja myślę, że miejscowo na blizny - jak pisała cloche - dużo nie zejdzie. A do kompleksowego smarowania trochę go szkoda - lepiej wkraplać po kilka kropli codziennie do innej oliwki/balsamu żeby wzmocnić ich działanie.
Co do poduszki to ja taka odkupiłam od znajomej i ona w ciąży używała i chwaliła i poźniej jak dzieci (bo ma bliźniaki) zaczynały siadac to ta poducha służyła im za oparcie.

[QUOTE=GGI;53697743]
Cytat:
Napisane przez agusia8919 Pokaż wiadomość
czerwone mięso, wątroba, szpinak, sok z buraków...

ja słyszałam ze kobiety wciazy nie powinny jesc watroby.
Mi gin mówiła że można, oczywiście jak wszystko z umairem.

Dziewczyny gratuluje Wam wszystkim udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków
Jak wszystkie czekam na wieści od Sunmade.

Ruchy
Wczoraj po 23 moja mała tak szalała aż brzuch mi falował i mąż w końcu poczuł bo do tej pory co położył rękę to mała spokojna była.
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 15:20   #4761
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
To ja Ci będę podrzucać moje na przewijanie i ubieranie, a ja biorę Twoje do pozostałych czynności

Jestem za chociaz pewnie szybko zmienisz zdanie jak juz bedziesz mie malucha przy sobie

Hehehe klocusia dzieć rośnie tylko o 4 dni szybciej niz wg OM

Dobra laseczki, teraz IKEA a pozniej wozek...i do tesciowej...a mialo byc tak pieknie

Do jutra

Mikołaj <3
Stary 2015-12-05, 15:22   #4762
justyna_fli
Zadomowienie

patryska no tak mi babka mowila z tym swedzeniem... Nie wiem ile w tym prawdy.
Cytat:
heh no. Tak patrzę na te ubranka i nie wiem jak ja mam w to ubrać małego człowieka dodam, że to będzie w ogóle pierwsze niemowlę, z którym będę miała do czynienia, bo nikt ze znajomych i najbliższej rodziny nie ma dzieci. Mam nadzieję, że dziecia nie popsuję

kupiłam parę rzeczy. najbardziej mi się podobają te czapeczki z uszami mało rzeczy mnie rozczula, ale to jest takie słodkie
Jak będzie dziewuszka, to niestety będzie musiała się przyzwyczajać do niebieskiego Poszłam jeszcze pooglądać wózki, ale w tym sklepie w którym byłam nie mieli mojego faworyta. Muszę któregoś dnia zabrać chłopa do Łodzi i tam popatrzymy.
Sliczne ciuszki
Cytat:
Tak szybko

Brawo za synusia
Cytat:
Ewentualnie za barana
Cytat:
Super wiesci
Boze co ja dzis nawyprawialam w kuchni, jak jakis szogun robilam ciasto maxi king... I przypalilam orzeszki na patelni, wykipialo mi mleko z cukrem, opryskalam pol kuchni i siebie masa mleczno-maslana... Kuzwa godzine spedzilam na sprzataniu jeszcze zupe mam pozniej gotowac i juz sie boje co tym razem nawywijam
Dawidek 31.10.2018

Edytowane przez justyna_fli
Czas edycji: 2015-12-05 o 15:24
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 15:28   #4763
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Mini to te moje zaslony http://allegro.pl/show_item.php?item=5803970307 przepraszam ze dzisiaj ale wczoraj bylam na imieninach....
Super, dziękuję. też zakupię
tylko nie wiem czy już nie w marcu. A firanki będziesz miała do nich czy rolety?

Cytat:

Ale duży!

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-05, 15:43   #4764
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Witam sie z pracy

Cudo

Haha w razie jak sie nie spodoba to zwalisz na jakas laske z wizazu Nie ma za co

Przepraszam ale sie usmialam Jak chodzilam do gimnazjum to mielismy takiego ministranta co zawsze tak mowil jak czytal modlitwe wiernych

Kciuki, zeby to byl pierwszy i ostatni raz w tym roku! Znam ten bol

Bedzie dobrze! Nie strachaj
Beth, wspolczuje Ci sytuacji Pisz do nas, pomozemy jak umiemy Wiadomo, kaszanka nie wedlina, wizaz nie rodzina ale zawsze cos
Ty mnie ie przepraszaj, to ja sierota Nie wiem jak ja to wywinęłam, tym bardziej,że sama zwracam uwage na błędy mam za swoje

Ale mnie teściowa wkurzyła
Skoro mała tak dobrze sobie radzi na łyżwach, to chcialiśmy jej zrobić suprise i kupić na gwiazdkę łyżwy.Poprosiłam teściów,ale by prz okazji zobaczyli w Poznaniu.Ok znaleźli, kupili, miałam im kasę oddać, bo to od nas.Po czym godzinę później dzwoni teściowa, rozmawia z małą i mówi,że babcia kupiła jej łyżwy Tż to szału dostał. Tak ich zj..ał,ze aż wiara na ulicy się oglądała. Moja teściowa to palpa, wygada wszystko,ale teraz przegięła.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 15:57   #4765
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Ty mnie ie przepraszaj, to ja sierota Nie wiem jak ja to wywinęłam, tym bardziej,że sama zwracam uwage na błędy mam za swoje

Skoro mała tak dobrze sobie radzi na łyżwach, to chcialiśmy jej zrobić suprise i kupić na gwiazdkę łyżwy.Poprosiłam teściów,ale by prz okazji zobaczyli w Poznaniu.Ok znaleźli, kupili, miałam im kasę oddać, bo to od nas.Po czym godzinę później dzwoni teściowa, rozmawia z małą i mówi,że babcia kupiła jej łyżwy Tż to szału dostał. Tak ich zj..ał,ze aż wiara na ulicy się oglądała. Moja teściowa to palpa, wygada wszystko,ale teraz przegięła.
Też bym sie w ku r wiła. Co za chamstwo.
Stary 2015-12-05, 16:10   #4766
agusia8919
Raczkowanie

Właśnie do mnie dotarło że synek mi się urodził w lutym i mam same cieplutkie welurkowe i polarkowe pajacyki i śpioszki...
chyba będę musiała zrobić przegląd i pokupować jakieś lżejsze ubranka bo malucha ugotuję
przypomniało mi się jeszcze jak piszecie o ubrankach z tesco że tamtejsze bodziaki (przynajmniej kiedyś) nie miały zapięcia przy szyi tylko taką zakładkę. strasznie się toto rozjeżdżało i całe ramionka były gołe.
tym razem będę zwracać uwagę żeby bodziaki miały zapięcie...
agusia8919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 16:20   #4767
velika
Winter is coming

ja kupuję to co mi się podoba, patrzę tylko, czy nie ma zapięcia na plecach, bo czytałam, że to problematyczne. Czy da radę w to dziecia ubrać to wyjdzie później zrobiłam jeszcze małe zamówienie na all, jak dojdzie to wrzucę.
Mini Monix co za teściowa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-05, 17:15   #4768
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość

Czystek chętnie bym piła, ale właśnie nie ma info czy można. Co do herbat nudzą mi się juz owocowe a czarnej unikam. Teraz hitem jest kawa zbożowa.
W owocowych niestety głównie hibiskus, który też w dużych ilościach niewskazany. Ciężko upolować taką, żeby miała go na końcu składu chociaż Ja jeszcze rooibosy, bo to można bez ograniczeń. No i rumianek lubię to piję, czasem melisę.
Cytat:
Patryska to dobrze ze w srodku wszystko okej, jak z zewnatrz to moze jeszcze szare mydlo sprobuj w pologu pomaga to i tu moze pomoze?
Tylko musi być prawdziwe szare, a nie to co w sklepach teraz. Marsylskie, ale też bez niespodzianek w składzie i zbędnych dodatków. Ja czasem się takim myję
Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość

Ja też myślę że to może być od kosmetyków, chociaż ja tak nie raz mam jak dowalą dużo chloru do wody. Super się sprawdza w tedy zaparzony rumianek i mycie się tam właśnie takim wywarem. Po za tym możesz mieć bardzo kwaśny odczyn moczu i też może być tego powodem... Jeśli chcesz naturalny pprodukt do mycia to spróbuj BIAŁEGO JELENIA.
Biały jeleń nie jest naturalny To tylko świetny marketing. Owszem, pozbawiony barwników i zapachu, ale innego paskudztwa ma sporo.
Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
WEEKEND
Ja też jeszcze biorę (chyba ostatni tydzień), ale wg mnie to już mocno ,,profilaktycznie" bo przecież na tym etapie to już łożysko pracuje. Także myślę, że będzie ok, ale nie dziwię się, że masz wyrzuty, ja też tak panikuję.

A czy któraś z Was jest może na clexane?
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 18:11   #4769
gosiaczek071
Zakorzenienie

Na infekcje piczki to chyba tantum rosa? Wg mnie trzeba iść do lekrza. I zrobic badanie siuskiow, najlepiej posiew moczu.

Cytat:
Gosiaczek fajna cena! A to za nowy ?????

Dobra, odezwe sie po 13xzz
Nowy nowy! Tylko ja mam "chody" w tym sklepie

Cytat:

Brawo za kolejnego kumpla dla Antka

Cytat:
wielkanoc jest jakos pod koniec marca, więc pewnie jakoś w tej okolicy zaczniemy się rozpakowywać
w sumie Lin to jest dobra myśl, jak będę w tesco na wyprzedażach to kupię jakiegoś renifera na większego dziecia
kejka super kolejne półkilogramowe dziecko!
jasny wicher, znów na święta będę w szpitalu. W 2008 Wielkanoc była 23 marca i tak sie Hanka urodziła. Tzn 23 był Wielki Piatk. I padał śnieg a moj maz z wrażenia jak nas odbierał to wylazł w tych niebieskich ochraniacz na buty ze szpitala i tak sżedl do auta z Hanka w nosidełku

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość

Ojjjjj ale bym sie wkurzyła. Masakra... Dobrze, ze maz jej wygarnął. Nie kumam czegoś takiego. Ja generalnie nie lubię jak ońi cos kupują bez konsultacji ze mną. Kiedys strzeliłem teściowej opr za ciuszki dla Hani. To dano było wiec w auchan czy pepco same gowna sztuczne mieli, poliestrowe, no wiec ona ciagle jej kupowała jakieś poliestrowe sztuczne ubranka, byle najtańsze. Po którymś razie powiedziałam, ze jak chce kupować to rzadziej ale porządne, znaczy z bawełny. Nie z poliestru, bo to sztuczne i nie oddycha. No i wzięła sobie do serca. Ostatnio dzwoni podjarana, ze kupiła Kubie na Mikołaja kocyk. Mowię jej, czemu nie zadzwoniłaś jak byłaś w biedronce, to bym ci cos innego podpowiedziała, on ma chyba z 8 kocurków i naprawde nie potrzebujemy kolejnego. Troche focha strzeliła. Za pare dni dzwońie z biedronki bo akurat byłam a były takie piłkarzyki mini, pytam ja czy kocyk mogłaby dać innemu wnukowi (ma jeszcze od drugiego syna) a od niej byłyby te piłkarzyki, powiedziała ze ok. Tylko po co to całe zamieszanie, jakby po prostu do mnie zadzwońila to wszystko by sie załatwiło od ręki...

Byłam na tym biorezonansie, wyszło mi kilka rzeczy, które faktycznie mam lub miałam. Wyszło, ze mam bakterie (m.in znów chlamydia i 3 inne) ciekawa jestem co na to moja lekarka babka powiedziała, ze nie podejmuje sie "leczenia" mni w ciazy bo "jakby sie cos potem stało z dzieckiem t zeby nie było na nią"

Edytowane przez gosiaczek071
Czas edycji: 2015-12-05 o 18:14
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 18:27   #4770
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny
Muszę po prostu do nowej sytuacji przywyknąć, ta przeprowadzka mi nie służy bo :
1) jestem uzależniona od męża czego nienawidzę
2) Czuję się tu tak okropnie , że moje rzeczy od 3 tygodni są jeszcze w workach i kartonach a wypakowałam tylko szczoteczkę i krem na rozstępy Mąż dziwnie patrzy ale śmieje się, że jak coś ot szybciej będzie uciekać jak już się pakować nie muszę.
3) tęsknie za moim domkiem, tam zawsze pełno ludzi, coś działo, było z kim pogadać itd. a tu siedzę sama i czekam aż ktoś mnie łaskawie odwiedzi lub zadzwoni. A po każdym tel czy wizycie ryczę
4) Tęsknie za siostrą, jest jak moje malutkie dzidzi ;( Ostatnio jak do mnie zadzwoniła z tekstem " kocham Cię i tęsknie bardzo, kiedy przyjedziesz" i się popłakała do słuchawki to ja też zaczęłam ryczeć tak, że nie mogłam się przez kilka h uspokoić.... to chyba była moja granica wytrzymałości bo od tego czasu właśnie mam taki humor genialny
Mój małż tego nie rozumie bo on mało rodzinny i ze swoją rodziną to raczej nie rozmawia a okazywanie miłości u nich to tylko jak ktoś komuś daje kasę

To pare punktów jak tak napisałam to wydają się błache ale ja sobie nie umiem poradzić Nawet myślałam by odejść od męża przez moment, tak mi źle było... mam nadzieję ze to tylko hormony... muszę jakoś przywyknąć, może nie dorosłam do zmian, może jestem za bardzo uczuciowa

Co do pessara ginka kazała mi samej sobie zamówić. Dała mi nazwę firmy i nazwe krażka, który ona zamawia najczęściej i mam ten wziąć. KOsztuje 144 zł plus przesyłka. NIe jakoś wiele ale przy remontach i wprowadzaniu i kupowaniu sprzętów niestety brakło
Do gin chodże prywatnie, placę 50 zł za wizytę. Nie wiem czy mnie wykorzystuje czy nie ale np. prenatalne dzięki jej skierowaniu mam darmowe. wkurza mnie tylko fakt, że w sumie nie wiem co oznacza " możnaby już krążek zalożyć" - bo co mam krótką szyjkę ? cos się dzieje? Czy to takie o profilaktyczne... Próbowałam dopytać to tak w sumie nic konkretnego mi nie powiedziała i jak dla mnie to takie bo jak mozna założyć to załóżmy i tyle....

Gratuluję wizyt i trzymam kciuki za kolejne. Cytowania mi usunęło więc nie wiem co komu miałam pisać.
Och Kochana
a to ja to jestem typ rozwiązywacz i nigdy nie umie skupić się na tym dlaczego mi źle, zawsze szukam rozwiązań, dlatego:
-co możesz zrobić by poczuć się mniej zależna od męża w tym miejscu?
-co możesz zrobić by poczuć się chociaż w jednym pokoju bardziej domowo?
-jaka forma kontaktu może chociaż troszkę pomóc Ci z tą tęsknotą? Bo wiesz trzeba myśleć przyszłościowo ale teraz Ty tworzysz dom dla swoich niuńków i męża więc szukaj pomysłów! może skype? włączasz i sobie konwersujesz z sisters i robisz przy okazji co innego
-co w ogóle możesz zrobić by poczuć się bardziej domowo i dobrze w domu? może rozpisz sobie na karce co by musiało się wydarzyć byś poczuła się tam dobrze i zacznij powoli to realizować?
Im bardziej skupisz się na celach i tym co chcesz osiągnąć tym szybciej poczujesz sie troszke lepej

Po za tym ja wierzę, że to o czym myślimy i na czym się skupiamy to przyciągamy , będziesz myśleć: jak mi źle, jak kijowo, jakie do dupy to tamto - to będziesz zauważać tego jeszcze więcej.
Jak zaczniesz szukać pozytywów to zaczniesz ich zauważać więcej.
Oczywiście nei mówię, że da się całkiem nie widzieć i nie czuć tego co sprawia, że nam źle ale to nasz wybór na ile sobie pozwolimy trwać w tym stanie . Ja sobie nie pozwalam - świadomie. Wybieram tylko te dobre myśli, złych nie dopuszczam do mojego mózgu hehe.
Zaraziłabym Cię troszkę moim pozytywnym myśleniem tak chociaż troszkę by przez chwilkę zrobiło Ci się lżej na serduszku i lepiej
Także poczuj to: przesyłam Ci duuuużo dużoooo dobrych myśli hihi
I Twoim maluchom też!!

Cytat:
Napisane przez esesme Pokaż wiadomość
Potwierdziło sie to co na pierwszym genetycznym sa dwa jajka sZałącznik 6100107
jupi jejjj!!! Jest mały agencik!!!

Mi 3 lekarzy potwierdziło córkę bo trzech różnych do mnie tam podchodziło.
W ogóle co za do dupy! Myślałam , że zobaczę małą a oni tylko widzieli monitor ale jak już przyszłam tam to niech będzie. Przynajmniej tak dokładnie (kilkakrotnie) sprawdzili wszystkie narządy małej, że już mi się nudziło od słuchania ich.

PS: próbowałam Cię wypatrzyć haha ale nie wiedzialam jak patrzyć (tzn czego szukać blond, brąz hehhe) i w zasadzie ciężko było pewnie się minęłyśmy

Cytat:

Ale śliczniuchne!!!

Cytat:
Tak szybko

jeeeeja !! Cudownie

Cytat:
Napisane przez Moniczki Pokaż wiadomość
Wizyty
Gratuluję udanych wizyt no i oczywiście poznania płci... ach ten nasz kwietniowy miot, same jajka

Ruchy
U mnie Olek szaleje dosyć często i chyba (na moje przyszłe nieszczęście) śpi jak mysz pod miotłą... cisza 20-30 min i strzelił kopa, zaraz znowu chwilka ciszy i kop. Oczywiście kilka razy na dobę ma takie chwile totalnego szaleństwa i wtedy potrafi skakać, kopać i robić fikołki przez dłuższy czas. Jednak tradycyjnie jak chce, żeby poczuł to mąż, czy moja moi rodzice, którzy szaleją już z miłości do małego, to od razu się uspokaja i nie ma szans na ruchy. Jednak istatnio zanotowałam postęp kiedy mąż przyłożył ucho do brzucha i przekonywał Olka, żeby ten kopnął ojca w ucho, to jak się mały nie zamachnął, to aż mężowi głowa odskoczyła, podniósł głowę i spojrzał na mnie z takim przerażeniem i szokiem w oczach że myślałam że padnę ze śmiechu. Ucieszył się straaasznie
Ale jaja z tym uchem
to mąż ładną niespodziankę miał

Cytat:

Gratuluje !!!

dobrze , że nadal chłopak te Twoje ubranka mają na co czekać

USG - waga
No to mam różnicę:
19 tydz 5 dzień waga: 292 g
20 tydz 6 dzień: 332 g

Hm hm wolno niuńka jeszcze rośnie. Ale zbliża sie ten moment, że zacznie się szybki przyrost
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości