|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Tak szybko
![]() Poproszę na niebiesko mnie pokolorowac Mamy siusiorka I jajeczka Maluch cały zdrowy i wreszcie się ruszal mega. W ogóle jest duży wagowo, ma 407G (zaczęliśmy wczoraj 21 tydzień). Kejka czekam na Twoje wieści .
|
|
|
|
#4742 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
zaraz jedyna zostanę bez koloru
|
|
#4743 |
|
Zadomowienie
|
Madzia gratuluję syneczka!
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz mi dopisać imię na pierwszej stronie - Oliwia
|
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Syn znajomych jest kąpany, przewijany i ubierany przez TŻta, ja mogę młodego bawić całymi dniami ![]() Mnie też takie a'la zwierzątkowe rzeczy rozczulają. A młoda będzie chyba miała wszystko co możliwe w tygryski w każdym rozmiarze, bo jak widzę ciuszek z tygryskiem to nie umiem nie kupić
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
WEEKEND Dziewczyny jedziemy z mężem na weekend do rodziców na wieś. Wracamy w poniedziałek, jesteśmy już w połowie drogi A ja sobie przypomniałam że zapomniałam luteiny. 😣 Ah ten mój kalafior. Jeszcze nigdy nie wyszłam z domu żeby czegoś nie zapomnieć. 😢 Inne witaminy wzięłam. Luteine mam brać raz dziennie. Myślicie ze jak dziś i jutro nie wezmę to nic się nie stanie? Lureine dostałam tak profilaktycznie z powodu tego jednorazowego rozwowego śluzu. Gin mówiła że niedługo odstawiamy bo wszystko ok. Ale teraz mam mega wyrzuty. Co ze mnie za matka :banghead: |
|
|
|
|
#4747 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Idę do gin 29.12, akurat jak się wyprzedaże zaczną ![]() W ogóle dzisiaj w tym tesco było tyle pięknych ubranek świątecznych, że żałuję, że dzieć nie będzie grudniowy. Te renifery, pingwinki
|
|
#4748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulujd sznka... A siusiak nie ymierzony_ ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Nic sie nie stanie spokojnie 2 dni to krótko a jak wrócicie to weź odrazu i tyle. To nie insulina...
|
|
|
#4749 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się bardzo podobają panterkowe motywy dla dziewczynki, ale mojemu chłopu niestety nie :P
|
|
#4751 |
|
Zadomowienie
|
Patulinka wg mnie nic się nie stanie. . Ja tez zapominalam. .
|
|
#4752 |
|
Raczkowanie
|
Wizyty
Gratuluję udanych wizyt no i oczywiście poznania płci... ach ten nasz kwietniowy miot, same jajka Ruchy U mnie Olek szaleje dosyć często i chyba (na moje przyszłe nieszczęście) śpi jak mysz pod miotłą... cisza 20-30 min i strzelił kopa, zaraz znowu chwilka ciszy i kop. Oczywiście kilka razy na dobę ma takie chwile totalnego szaleństwa i wtedy potrafi skakać, kopać i robić fikołki przez dłuższy czas. Jednak tradycyjnie jak chce, żeby poczuł to mąż, czy moja moi rodzice, którzy szaleją już z miłości do małego, to od razu się uspokaja i nie ma szans na ruchy. Jednak istatnio zanotowałam postęp kiedy mąż przyłożył ucho do brzucha i przekonywał Olka, żeby ten kopnął ojca w ucho, to jak się mały nie zamachnął, to aż mężowi głowa odskoczyła, podniósł głowę i spojrzał na mnie z takim przerażeniem i szokiem w oczach że myślałam że padnę ze śmiechu. Ucieszył się straaasznie Noc Dzisiejsza była straszna. Obudziłam się o 2 i myślałam że mi brzuch eksploduje, no mega niestrawność i zgaga. Jak leżałam to ciężko mi było złapać oddech. Wstałam, pootwierałam okna i krążyłam po domu półtorej h. I tak się zastanawiam po czym to... Ani wczoraj się nie objadłam na noc, ani w ogóle nie jadłam dużo przez cały dzień, powiedziałabym nawet że bardzo niewiele. Dzień miałam intensywny, ponieważ bratowa poprosiła mnie o pomoc przy bliźniaczkach (mają miesiąc i są wyjątkowo płaczące). Poszłam o 11 a wróciłam o 21 i byłam padnięta! Moja mama stwierdziła że tak mnie bolał brzuch dlatego, że się przemęczyłam, cały dzień nie położyłam się ani na moment i ten brzuch był cały czas ściśnięty. Nie wiem, być może... Ale raczej następnym razem nie będę mogła się zgodzić na taką pomoc, bo za dużo mnie to kosztuje wysiłku. Na szczęście mimo cierpienia i boleści matki, Olek czuł się chyba dobrze i kopał jak zawsze. Edytowane przez Moniczki Czas edycji: 2015-12-05 o 13:45 |
|
|
|
#4753 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Velika super ciuszki
![]() Patulinka nic sie nie stanie ![]() Madzia super rosnie chlopak, gratki za poznanie plci! ![]() My sidzimy jeszcze na poczekalni. 2 h opoznienia a my jeszcze zakupy w IKEI i wozel na drugim koncu miasta zobaczyc. Wkurzona jestem!! Mysle ze za 30 minut dam wam znac ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- A co do ubierania dzieci...ja uwielbiam to robic ![]() ![]() to samo przebieranie pampersa. Bardziej boje sie karmienia, uspokajania, spania...i kapieli na poczatku
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2015-12-05 o 13:54 |
|
|
|
#4754 |
|
Zadomowienie
|
Mini to te moje zaslony http://allegro.pl/show_item.php?item=5803970307 przepraszam ze dzisiaj ale wczoraj bylam na imieninach....
|
#4755 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem
nadal chłopak, widzialam jajeczka nie mam ladnego zdjecia buzi bo sie mały zaslanial a na koniec odwrocil przodem do mojego kregoslupa![]() Obwod glowki 20,5 cm, dwuciemeniowo 5,49 cm, obwod brzuszka 17,1 cm, dlugie nogi bo kosc udowa az 4,06 cm ![]() waga magiczne 501 g ![]() ![]() 21 tydzien 6 dzien![]() ![]() ale jestem szczesliwa ze z małym wszystko w porzadku
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to Olka będzie miała śliczne żółte kurczaczki ![]() Ja poczekam na wyprzedaże poświąteczne i kupię renifera i pingwina na rozmiar 6-9 miesięcy I będę miała panią reniferkową i pingwinkową, nie ma opcji, żebym to sobie odpuściła. Ba, ja już kupiłam małej piżamkę 6-9 miesięcy z pingwinkiem tulącym pigwiniątko i napisem "i love daddy and daddy loves me".
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4757 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() w sumie Lin to jest dobra myśl, jak będę w tesco na wyprzedażach to kupię jakiegoś renifera na większego dziecia ![]() kejka super
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4760 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[QUOTE=GGI;53697743] Cytat:
Dziewczyny gratuluje Wam wszystkim udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków ![]() Jak wszystkie czekam na wieści od Sunmade. Ruchy Wczoraj po 23 moja mała tak szalała aż brzuch mi falował i mąż w końcu poczuł bo do tej pory co położył rękę to mała spokojna była.
|
|
#4761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem za chociaz pewnie szybko zmienisz zdanie jak juz bedziesz mie malucha przy sobie![]() Hehehe klocusia dzieć rośnie tylko o 4 dni szybciej niz wg OM![]() Dobra laseczki, teraz IKEA a pozniej wozek...i do tesciowej...a mialo byc tak pieknie ![]() Do jutra
|
|
#4762 | ||||
|
Zadomowienie
|
patryska no tak mi babka mowila z tym swedzeniem... Nie wiem ile w tym prawdy.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Boze co ja dzis nawyprawialam w kuchni, jak jakis szogun jeszcze zupe mam pozniej gotowac i juz sie boje co tym razem nawywijam
Ślub 16.08.2014 ![]() Pawełek 05.04.2016 ![]() Dawidek 31.10.2018 Edytowane przez justyna_fli Czas edycji: 2015-12-05 o 15:24 |
||||
|
|
|
#4763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie wiem czy już nie w marcu. A firanki będziesz miała do nich czy rolety? Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jak ja to wywinęłam, tym bardziej,że sama zwracam uwage na błędy mam za swoje ![]() Ale mnie teściowa wkurzyła ![]() Skoro mała tak dobrze sobie radzi na łyżwach, to chcialiśmy jej zrobić suprise i kupić na gwiazdkę łyżwy.Poprosiłam teściów,ale by prz okazji zobaczyli w Poznaniu.Ok znaleźli, kupili, miałam im kasę oddać, bo to od nas.Po czym godzinę później dzwoni teściowa, rozmawia z małą i mówi,że babcia kupiła jej łyżwy |
|
|
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4766 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie do mnie dotarło że synek mi się urodził w lutym i mam same cieplutkie welurkowe i polarkowe pajacyki i śpioszki...
chyba będę musiała zrobić przegląd i pokupować jakieś lżejsze ubranka bo malucha ugotuję przypomniało mi się jeszcze jak piszecie o ubrankach z tesco że tamtejsze bodziaki (przynajmniej kiedyś) nie miały zapięcia przy szyi tylko taką zakładkę. strasznie się toto rozjeżdżało i całe ramionka były gołe. tym razem będę zwracać uwagę żeby bodziaki miały zapięcie... |
|
|
|
#4767 |
|
Winter is coming
|
ja kupuję to co mi się podoba, patrzę tylko, czy nie ma zapięcia na plecach, bo czytałam, że to problematyczne. Czy da radę w to dziecia ubrać to wyjdzie później
zrobiłam jeszcze małe zamówienie na all, jak dojdzie to wrzucę.Mini Monix co za teściowa
|
|
#4768 | ||||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Ja jeszcze rooibosy, bo to można bez ograniczeń. No i rumianek lubię to piję, czasem melisę.Cytat:
Cytat:
Cytat:
A czy któraś z Was jest może na clexane? |
||||
|
|
|
#4769 | |||
|
Zakorzenienie
|
Na infekcje piczki to chyba tantum rosa? Wg mnie trzeba iść do lekrza. I zrobic badanie siuskiow, najlepiej posiew moczu.
Nowy nowy! Tylko ja mam "chody" w tym sklepie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Byłam na tym biorezonansie, wyszło mi kilka rzeczy, które faktycznie mam lub miałam. Wyszło, ze mam bakterie (m.in znów chlamydia i 3 inne) ciekawa jestem co na to moja lekarka babka powiedziała, ze nie podejmuje sie "leczenia" mni w ciazy bo "jakby sie cos potem stało z dzieckiem t zeby nie było na nią"
Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2015-12-05 o 18:14 |
|||
|
|
|
#4770 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to ja to jestem typ rozwiązywacz i nigdy nie umie skupić się na tym dlaczego mi źle, zawsze szukam rozwiązań, dlatego: -co możesz zrobić by poczuć się mniej zależna od męża w tym miejscu? -co możesz zrobić by poczuć się chociaż w jednym pokoju bardziej domowo? -jaka forma kontaktu może chociaż troszkę pomóc Ci z tą tęsknotą? Bo wiesz trzeba myśleć przyszłościowo ale teraz Ty tworzysz dom dla swoich niuńków i męża więc szukaj pomysłów! może skype? włączasz i sobie konwersujesz z sisters i robisz przy okazji co innego ![]() -co w ogóle możesz zrobić by poczuć się bardziej domowo i dobrze w domu? może rozpisz sobie na karce co by musiało się wydarzyć byś poczuła się tam dobrze i zacznij powoli to realizować? Im bardziej skupisz się na celach i tym co chcesz osiągnąć tym szybciej poczujesz sie troszke lepej Po za tym ja wierzę, że to o czym myślimy i na czym się skupiamy to przyciągamy , będziesz myśleć: jak mi źle, jak kijowo, jakie do dupy to tamto - to będziesz zauważać tego jeszcze więcej. Jak zaczniesz szukać pozytywów to zaczniesz ich zauważać więcej Oczywiście nei mówię, że da się całkiem nie widzieć i nie czuć tego co sprawia, że nam źle ale to nasz wybór na ile sobie pozwolimy trwać w tym stanie . Ja sobie nie pozwalam - świadomie. Wybieram tylko te dobre myśli, złych nie dopuszczam do mojego mózgu hehe.Zaraziłabym Cię troszkę moim pozytywnym myśleniem Także poczuj to: przesyłam Ci duuuużo dużoooo dobrych myśli hihi I Twoim maluchom też!! Cytat:
![]() ![]() Mi 3 lekarzy potwierdziło córkę W ogóle co za do dupy! Myślałam , że zobaczę małą a oni tylko widzieli monitor PS: próbowałam Cię wypatrzyć haha ale nie wiedzialam jak patrzyć (tzn czego szukać blond, brąz hehhe) i w zasadzie ciężko było pewnie się minęłyśmy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to mąż ładną niespodziankę miał Cytat:
dobrze , że nadal chłopak te Twoje ubranka mają na co czekać ![]() USG - waga No to mam różnicę: 19 tydz 5 dzień waga: 292 g 20 tydz 6 dzień: 332 g Hm hm wolno niuńka jeszcze rośnie. Ale zbliża sie ten moment, że zacznie się szybki przyrost
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

Mamy siusiorka I jajeczka

dodam, że to będzie w ogóle pierwsze niemowlę, z którym będę miała do czynienia, bo nikt ze znajomych i najbliższej rodziny nie ma dzieci. Mam nadzieję, że dziecia nie popsuję
2 dni to krótko a jak wrócicie to weź odrazu i tyle. To nie insulina...

nie mam ladnego zdjecia buzi bo sie mały zaslanial a na koniec odwrocil przodem do mojego kregoslupa
jeszcze zupe mam pozniej gotowac i juz sie boje co tym razem nawywijam 
Nie wiem jak ja to wywinęłam, tym bardziej,że sama zwracam uwage na błędy
babka powiedziała, ze nie podejmuje sie "leczenia" mni w ciazy bo "jakby sie cos potem stało z dzieckiem t zeby nie było na nią"
sa dwa jajka