Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :) - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-11, 11:18   #2851
magda16262
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :)

Ja nie kupuje poscieli mom kocyk.minky ewentualnie grubszy kocyk kupie bo bedzoe potrEbny i rozek na poczatek
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 11:18   #2852
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Nie ma to jak pobudka przez swędzącą opryszczkę.... jak żyć?
ojej współczuję, masz jakiś acyklovir w domu?

Emma masakra z tymi urzędnikami

My chodzimy do Dominikanów i fajnie jest
Stary 2015-12-11, 11:24   #2853
_emma
Zakorzenienie

Monia ja na razie będę otulac, a pościel kupię chyba na jesień. Na początek bedzie prześcieradło, kocyk i prawdopodobnie cienki ochraniacz bo przy A. zdawal egzamin. Nie widziała nas więc rano dłużej poleżała, a także ochraniał przed ewentualnym przeciągiem 😉 śmierci łóżeczkowej spowodowanej przez ochraniacz się nie obawiam bo noworodek jest za mały żeby zrobić sobie krzywdę, a starsze dziecko potrafi się odsunąć w przypadku kiedy nie może oddychać.
Stary 2015-12-11, 11:25   #2854
magda16262
Zadomowienie

Emma

Mam taki sam plan
Stary 2015-12-11, 11:26   #2855
moooniaaaa
Zakorzenienie

My chodzimy różnie, raz do kościoła, raz do cerkwi. Jak mądrze mówią to posłucham, jak chrzanią głupoty to się po prostu pomodlę, porozmawiam w duchu z Bogiem i nie biorę do głowy co tam gadają z ambony. Tylko szkoda mi spowiedzi, od swojej przedślubnej gdzie ksiądz mi takich bredni nagadał, że po wyjściu odpalałam papierosa od papierosa ze złości to nie byłam ani razu. Mam namiary na fajnego księdza, ale nie dość że daleko to ponoć kolejki są nieziemskie. A już nigdy więcej nie pójdę do spowiedzi "z przypadku", żeby znowu słuchać herezji.

Emma
To mamy taki sam plan

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2015-12-11 o 11:27
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 11:30   #2856
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to Gosza witam Ciebie i siebie w 29. tygodniu!!!
Ejj jeszcze ja :banan:

Dzień dobry w 29 tygodniu ale u mnie piękne słońce ☀ jak na wiosnę

malinka pisze, że czas oczekiwania na towar "do 10 dni"
Ale mam maila, że między 9:15 a 11:15 kurier ma doręczyć paczkę to może będzie niedługo

Dziewczyny w szpitalach, nadal trzymam i za wizyty też i gratuluję nowych tygodni

Zawiozłam mocz do badania jeszcze raz, oby to białko spadło
Miłego dnia
Stary 2015-12-11, 11:31   #2857
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

Ja mam kocyki a nad posciela mysle. Dziewczyny myjecie okna na swieta czy sobie odpuszczacie? Bo mi polozna mowila ze nie powinno sie myc okien w ciazy

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-11, 11:32   #2858
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Czy jest ktoś jeszcze kto nie będzie kupował pościeli
Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Ja nie kupuje poscieli
Ja pościeli nie będę używała mam dwa rożki, otulacze (są świetne, mam nadzieję że Małemu też podpasują) i przeróżne kocyki -myślę że to wystarczy kupiłam też poduszkę-klin, ale nie wiem czy użyję na początku, może później się przyda.
Ochraniacz na szczebelki jak najbardziej kupię, bo chce malucha oddzielić od światła telewizora czy monitora i od zimnej ściany

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
O to to ponoć bezpieczny w ciąży a jak nie to ja actisoftin uzywałam ale na taka malutka opryszczkę tylko działa

Gosiaczek ja nie myję, Tż zamówił Panią do pomocy na jutro i ona ma umyć. Sama w życiu bym się teraz nie zdecydowała na to. Trzy dni świąt a ile roboty, nic się nie stanie jak raz będą brudne na Wielkanoc wypucuje

Edytowane przez monikmi
Czas edycji: 2015-12-11 o 11:35
monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 11:36   #2859
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy jest ktoś jeszcze kto nie będzie kupował pościeli ja mam tylko materiały na uszycie prześcieradeł. Zamówię poduszkę motylka. Ochraniacz na szczebelki rozważam, ale chyba wezmę. A przykrywać będą metodą otulania, ewentualnie kocyki będę miała. Nie chcę kołdry ani płaskiej poduszki
Ja też nie kupuję pościeli. Mam spiworek i otulacz. I kocyk.
Stary 2015-12-11, 11:38   #2860
milenujdka
Wtajemniczenie

Cześć
Co do pessara to mogą koleżanka od 5m.c. miała założonego, musiała leżeć, nic nie robić i urodziła dziecko w terminie. Trzeba się tylko bardzo oszczędzać i wszystko będzie dobrze. Dodatkowo borykała się z cukrzycą.

Zaraz muszę ogarnąć się ze sprzątaniem domu, mycie szaf, podłóg, kurzy itp.
Mycie okien i zostawiam na przyszły tydzień. W poniedziałek będę myć okna i prać firany ;-)
Musi błyszczeć na święta.
Obiad mam z wczoraj tj.rosół.
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 11:39   #2861
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek2507 Pokaż wiadomość
Ja mam kocyki a nad posciela mysle. Dziewczyny myjecie okna na swieta czy sobie odpuszczacie? Bo mi polozna mowila ze nie powinno sie myc okien w ciazy
Ja umyję tylko okno w naszej sypialni, duże bo na pół ściany, ale na spokojnie

W Tośkowym pokoju nie myję bo w lutym będziemy malować, nie widzę sensu, tym bardziej że pokój stoi pusty. W kuchni nie myję bo mam czyste. A w salonie umyję przed porodem o ile nie będzie mróz trzaskał bo mamy 3 duże okna, od góry do dołu, wychodzi się przez nie do ogrodu i od zewnątrz i tak wiecznie są brudne. Bo nosi się drewno, zamiata taras z kurzu czy wody, dzień po myciu już upaćkane. Wewnątrz nie widać bo mamy rolety dzień-noc, super wszystko ukrywają Także nie widzę sensu. Ale ja z tych co nie rozumieją idei sprzątania i mycia okien na święta Porządek staram się trzymać na co dzień i sprzątam jak jest potrzeba.

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2015-12-11 o 11:40
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 11:39   #2862
_polly_
Zakorzenienie

Kupiłam mate, jak nowa! Wszystko gra, jestem zadowolona z zakupu!

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 11:43   #2863
moonunit
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny

Witam się w 25 tygodniu

Nie mam dziś w ogóle mocy, do najprostszych czynności się zmuszam :-( i pogoda mi nie pomaga bo od rana leje :-(

Cytat:
A to.moja pulpecinka
Sliczne zdjęcie

Cytat:
Czy jest ktoś jeszcze kto nie będzie kupował pościeli ja mam tylko materiały na uszycie prześcieradeł. Zamówię poduszkę motylka. Ochraniacz na szczebelki rozważam, ale chyba wezmę. A przykrywać będą metodą otulania, ewentualnie kocyki będę miała. Nie chcę kołdry ani płaskiej poduszki
Ja tez nie planuje na poczatku używać poscieli (mam po starszej córce) Z nią na poczatku uzywalismy kocykow i spiworkow i teraz tez tak planuje Otulacz chyba tez kupie ;-) a ochraniacz tez będę miała, ale pamietam, ze pierwsze co zrobilam po powrocie do domu to tak go odwinelam, żeby mała caly czas widzieć, ;-)

Cytat:
Ja chyba dachowe sobie całkiem odpuszcze a o pozostale poprosze tz byłam je jakiś czas temu wiec teraz jego kolej ;-)

Trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalach

Milego dnia

Edytowane przez moonunit
Czas edycji: 2015-12-11 o 11:45
moonunit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 11:52   #2864
sloneczko4477
Zadomowienie

Ale jestem wściekła! Przyszła pościel.. Zamawiałam kolorowe kropki z fuksją a przyszło takie coś! Dla porównania wrzucam jaki kolor miał być, nr 11
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1449831143918.jpg (38,0 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1449831154073.jpg (55,1 KB, 64 załadowań)
Stary 2015-12-11, 12:01   #2865
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja z tych co nie rozumieją idei sprzątania i mycia okien na święta
U nas też nigdy nie było czegoś takiego jak świąteczne porządki. Mama zawsze miała świra na punkcie czystości, a ja to po niej odziedziczyłam. Czysto jest cały czas, a do zbierania rupieci też nie mam daru bo co niepotrzebne to od razu wyrzucane i nie jest mi tego żal.
Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Ale jestem wściekła! Przyszła pościel.. Zamawiałam kolorowe kropki z fuksją a przyszło takie coś! Dla porównania wrzucam jaki kolor miał być, nr 11
Do fuksji to trochę brakuje taki nijaki ten kolor.
Stary 2015-12-11, 12:09   #2866
gosza82
Rozeznanie

Magda sliczne zdjecie

Moooniaaaa moja juz dawno na slodkie przestala reagowac

Magda no to piateczkalezymy i czekamy. My naszczescie mamy tv wlaczamy po 20 na 3godzi (6zl nas ta przxyjemnosc kosztuje)

Gratulacje kolejnych tygodni

Ja jeszcze nic nie mam zadnych spiworkow nawet szczerze to nie myslalam jeszcze o tym... Lekarz juz mi powiedzial ze tak lezec bede do konca ciazy tak wiec wszystko przez internet bede musiala zamawiac tak wiec prosze omsprawdzone stronki z takimi rzeczami plisssss

Jedzie obiad...
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 12:09   #2867
caro_83
Raczkowanie

ja zaczynam dziś 28 tydzień zgodnie z aplikacją

a to mój wózek, ale już chyba o nim mówiłam
http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-3w1-...a-p-18093.html
Stary 2015-12-11, 12:10   #2868
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
A to.moja pulpecinka
prześliczna od razu lepiej się robi na duszy, czyż nie Magda?

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Moja albo poziomo albo miednicowo. Upodobała sobie mój pęcherz do okopywania.
mój do niedawna jeszcze był właśnie poziomo cały czas, a ostatnio się przekręcił i głową w górę i cały czas dostaję kopniaki i to nie w pęcherz a w bożenę ałłłłł
Cytat:
[
ja też nie kupuję, szwagier kupił nam prześcieradełka z ikei, bo w dobrej cenie są, mamy śpiworek i otulacz, mamusia zrobi kocyk albo i dwa, jeszcze z jeden dokupię i póki co wystarczy, a potem będę myśleć jak mały podrośnie. Ewentualnie poduszkę klin się dokupi, albo będę starym dobrym sposobem podkładać coś pod materac

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość

My chodzimy do Dominikanów i fajnie jest
mam heviran, mój gin pilnuje, żebym ZA KAŻDYM RAZEM brała :/ to już moja 6 opryszczka w tej ciąży... wyskakują takie mini mini, że ledwo je można dostrzec, no ale są... muszę z nim pogadać co z tymi opryszczkami, bo coraz częściej je mam, na początku były co miesiąc, potem raz na trzy tygodnie, a teraz minęło dwa i pół tygodnia i znów

też bardzo lubię Dominikanów, chodziliśmy do nich na nauki przedmałżeńskie i było rewelacyjnie

Cytat:
My chodzimy różnie, raz do kościoła, raz do cerkwi. Jak mądrze mówią to posłucham, jak chrzanią głupoty to się po prostu pomodlę, porozmawiam w duchu z Bogiem i nie biorę do głowy co tam gadają z ambony. Tylko szkoda mi spowiedzi, od swojej przedślubnej gdzie ksiądz mi takich bredni nagadał, że po wyjściu odpalałam papierosa od papierosa ze złości to nie byłam ani razu. Mam namiary na fajnego księdza, ale nie dość że daleko to ponoć kolejki są nieziemskie. A już nigdy więcej nie pójdę do spowiedzi "z przypadku", żeby znowu słuchać herezji.

no właśnie najgorzej się tak zrazić do kogoś, dobrze Monia że nie uciekłaś na zawsze po tych bredniach :/

U mnie w parafii, do której należymy z TŻ odkąd się wyprowadziliśmy z rodzinnych domów do wspólnego M, nastąpiły jakieś półtora roku temu zmiany. Przyszedł nowy proboszcz, który wcześniej pracował w seminarium i uczył kleryków. Jest to najwspanialszy ksiądz jakiego w życiu spotkałam! Chodzący człowiek-dobro. Jak do spowiedzi - to najlepiej do niego, bo ZAWSZE służy dobrą radą, zazwyczaj jego słowa tak trafiają do serca, że ludzie wyją w konfesjonale i dokonują się faktyczne przemiany. Odkąd przyszedł to liczba uczestniczących w mszy się podwoiła jak i nie potroiła, bo zupełnie zmienił podejście księży do wszystkiego i nawet ludzie z okolicznych parafii przychodzą do nas. Każdemu życzę takiego proboszcza!

Słoneczko, trzymam kciuki, żeby białko spadło

Cytat:
ojjj ja to odpuszczam, dobrze będzie jak łazienkę sprzątnę i poodkurzam na raty Dobrze, że TŻ ma wolny weekend przed świętami i już dzień przed Wigilią, bo chciałabym, żebyśmy się jakoś włączyli, zrobili chociaż jakieś ciasto czy sałatkę na wspólne świętowanie, chociaż mama i teściowa mówią, żebym sobie dała spokój i dzidziuś najważniejszy, no ale wiecie jak to jest.... czuć się jakby się było inwalidą....

wybrałam się do tego ciucha i jestem super zadowolona łowy mega udane! Kupiłam kombinezonik taki maciupki na zimę, kolor może nie powala, ale wygląda jak nóweczka, więc jak nie użyjemy (bo to rozmiar 50-56) to sprzedam na allegro z zyskiem
do tego jeszcze sporo innych rzeczy, 3 pary śpioszków, sweterek, body z kołnierzykiem i cudny dresik już sobie wyobrażam mojego małego kawalera w tym wszystkim, jaki będzie piękny
Stary 2015-12-11, 12:12   #2869
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Malinka tak poszlo zelazo do gory.
to oby i mi poszo, bo skutki braku żelaza w organizmie mnie dobijają

Cytat:
ja zamówiłam, ale dlatego, że była w zestawie, ale na początku będę używała śpiworka, pościeli dopiero koło jesieni chyba

Cytat:
ja odpuszczam, za dużo mam innego sprzątania, a nie chcę się przemęczać. Poczekają do Wielkanocy

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Kupiłam mate, jak nowa! Wszystko gra, jestem zadowolona z zakupu!
super

Cytat:
napisz do nich, bo może im się jakieś zamówienia pomyliły

Ja swoją dziś zamówiłam i mam nadzieję, że dojdzie kolor jaki powinien. Będzie musiała mama oceniać, bo ja dopiero końcem stycznia albo w lutym zobaczę
Jeszcze łóżeczko dziś zamówić muszę

A u nas dalej nie grzeją
Ale właściciel już poinformowany, więc czekam na jakieś info
Oby szybko to naprawili i chodziło, bo raz, że zmarznę, a dwa będziemy musieli odwołać imprezę, a już wszystko mam kupione
Stary 2015-12-11, 12:15   #2870
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
no rzeczywiście... kolor nijak ma się do tego ze zdjęcia... i kurde tak to jest zamawiać coś z allegro

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nic nie mam zadnych spiworkow nawet szczerze to nie myslalam jeszcze o tym... Lekarz juz mi powiedzial ze tak lezec bede do konca ciazy tak wiec wszystko przez internet bede musiala zamawiac tak wiec prosze omsprawdzone stronki z takimi rzeczami plisssss
gosza jesteśmy z Tobą, leżenie słabe, ale czego sie robi się dla dzieciątka?

Cytat:
Napisane przez caro_83 Pokaż wiadomość
ja zaczynam dziś 28 tydzień zgodnie z aplikacją

http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-3w1-...a-p-18093.html
wózek super nie moja półka cenowa, ale kolorystycznie bardzo mi się podoba

gratuluję wszystkim nowych tygodni jak to leci... niedługo już będziemy przekraczać 30 i coraz bliżej i bezpieczniej dla naszych maleństw...
ktoś robi dzisiaj badania lub wizytuje? jeśli tak to
Stary 2015-12-11, 12:16   #2871
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
mój do niedawna jeszcze był właśnie poziomo cały czas, a ostatnio się przekręcił i głową w górę i cały czas dostaję kopniaki i to nie w pęcherz a w bożenę ałłłłł
No to ja tak mam prawie codziennie, tylko na zmianę, raz pęcherz, raz bożenka. Od czasu do czasu da matce spokój i się ułoży poziomo.

Stary 2015-12-11, 12:18   #2872
sloneczko4477
Zadomowienie

Jak zamawiałam to dostałam wiadomość, że towar na specjalne zamówienie i że nie mogę zwrócić ani wymienić, zgodziłam się.. ale czy w takiej sytuacji kiedy nie zgadza się kolor też nie mam prawa reklamacji ? Zna się któraś na tym ?

Caro piękny wózek ale cena też śliczniutka

Co do mycia okien.. Chyba by mnie mama z siostrą rozszarpały jakbym się wzięła za mycie nic mi nie wolno, denerwuje mnie to

Edytowane przez sloneczko4477
Czas edycji: 2015-12-11 o 12:24
sloneczko4477 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 12:22   #2873
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak zamawiałam to dostałam wiadomość, że towar na specjalne zamówienie i że nie mogę zwrócić ani wymienić, zgodziłam się.. ale czy w takiej sytuacji kiedy nie zgadza się kolor też nie mam prawa reklamacji ? Zna się któraś na tym ?
ja uważam, że masz prawo, chociaż pewnie mają wzmiankę na stronce o tym, że kolory mogą się różnić w zależności od ustawień monitora.... postrasz rzecznikiem praw konsumenta w razie czego
Stary 2015-12-11, 12:23   #2874
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, że jeśli produkt jest niezgodny z opisem, to można odstąpić od umowy. Ale najlepiej to zadzwonić do rzecznika praw konsumenta i się wypytać.

Stary 2015-12-11, 12:25   #2875
sloneczko4477
Zadomowienie

Dziękuję za odpowiedzi
Stary 2015-12-11, 12:25   #2876
magda16262
Zadomowienie

32

Oj tak piekniusia moja, wiercioszka z niej straszna. Najwazniejsze ze u niej wszystko dobrze

Ja rzadko robie zakupy przez neta jakos ciezko mi zaufac, czy te rzeczy przyjda takie jak powinny. Chociaz czasem widze piekne rzeczy
Stary 2015-12-11, 12:27   #2877
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Tetno synka 145 mierzylam przed chwila, dzisiaj taki mniej ruchliwy. Nadal ma dni kiedy rusza sie duzo i takie kiedy glownie spi.
Brzuch boli mnie czesto i lykam rozkurczowe, szlag mnie chyba trafi.
a czym mierzysz tętno?

Cytat:
Napisane przez monikmi;53764389

Aaa patrzcie jakie cudowne body na smyku w promocji :D idealne dla małych księżniczek, chociaż kto wie czy dla syna nie wezmę bo się zakochałam haha :D
[url
http://www.smyk.com/cool-club-body-dziewczece-z-dlugim-rekawem-rozmiar-62,p1110561065,ubranka-dla-dzieci-p[/url]
no urocze

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Ja pościeli nie będę używała mam dwa rożki, otulacze (są świetne, mam nadzieję że Małemu też podpasują) i przeróżne kocyki -myślę że to wystarczy kupiłam też poduszkę-klin, ale nie wiem czy użyję na początku, może później się przyda.
Ochraniacz na szczebelki jak najbardziej kupię, bo chce malucha oddzielić od światła telewizora czy monitora i od zimnej ściany
a jakie macie otulacze? bambusowe - jakieś specjalne z czego? ja się zastanawiałam na d tym i nie bardzo wiem - cena wydaje mi się zawrotna jak na kawałek szmatki..

Cytat:
wygląda jak kolor 12 - możne pomylili zamówienia?

dla dziewczyn szpitalnych świąteczny akcent http://www.boredpanda.com/hospital-c...ign=BPFacebook
pobyt w szpitalu na obserwacje trwa 3 doby-wypisują na 4 ponieważ dopiero po 3 dobie nfz zwraca szpitalowi pieniadze za pacjenta. Więc szpitali nie stać na to żeby kogoś wypisać wcześniej.

Dziewczyny pomóżcie od wczoraj okropnie bolą mnie plecy, żebra i trochę brzuch (ale nie mam spięć czy skurczy - brzuch miękki) myślę że to od pleców - miałyście tak? co robić?
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-11, 12:27   #2878
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caro_83 Pokaż wiadomość
Piękny kolor
Stary 2015-12-11, 12:27   #2879
trzydziescidwa
Zakorzenienie

wklejam łowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20151211_122032.jpg (157,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20151211_121931.jpg (135,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20151211_121756.jpg (127,1 KB, 21 załadowań)
Stary 2015-12-11, 12:30   #2880
magda16262
Zadomowienie

32

Skad macie takie piekne rzeczy ?

Musze ja wybrac sie gdzies do smyka bo.jyz mam dosc rozowego dla tej malej, chce cos kolorowego a mam kilka rzeczy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości