|
|
#2851 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :)
Ja nie kupuje poscieli
mom kocyk.minky ewentualnie grubszy kocyk kupie bo bedzoe potrEbny i rozek na poczatek
|
|
|
|
#2852 |
|
Zadomowienie
|
ojej współczuję, masz jakiś acyklovir w domu?
Emma masakra z tymi urzędnikami My chodzimy do Dominikanów i fajnie jest
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
Monia ja na razie będę otulac, a pościel kupię chyba na jesień. Na początek bedzie prześcieradło, kocyk i prawdopodobnie cienki ochraniacz bo przy A. zdawal egzamin. Nie widziała nas więc rano dłużej poleżała, a także ochraniał przed ewentualnym przeciągiem 😉 śmierci łóżeczkowej spowodowanej przez ochraniacz się nie obawiam bo noworodek jest za mały żeby zrobić sobie krzywdę, a starsze dziecko potrafi się odsunąć w przypadku kiedy nie może oddychać.
|
#2854 |
|
Zadomowienie
|
Emma
Mam taki sam plan
|
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
My chodzimy różnie, raz do kościoła, raz do cerkwi. Jak mądrze mówią to posłucham, jak chrzanią głupoty to się po prostu pomodlę, porozmawiam w duchu z Bogiem i nie biorę do głowy co tam gadają z ambony. Tylko szkoda mi spowiedzi, od swojej przedślubnej gdzie ksiądz mi takich bredni nagadał, że po wyjściu odpalałam papierosa od papierosa ze złości to nie byłam ani razu. Mam namiary na fajnego księdza, ale nie dość że daleko to ponoć kolejki są nieziemskie. A już nigdy więcej nie pójdę do spowiedzi "z przypadku", żeby znowu słuchać herezji.
Emma To mamy taki sam plan
Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2015-12-11 o 11:27 |
|
|
|
#2856 |
|
Zadomowienie
|
Ejj jeszcze ja
:banan:Dzień dobry w 29 tygodniu ale u mnie piękne słońce ☀ jak na wiosnę ![]() malinka pisze, że czas oczekiwania na towar "do 10 dni" ![]() Ale mam maila, że między 9:15 a 11:15 kurier ma doręczyć paczkę to może będzie niedługo Dziewczyny w szpitalach, nadal trzymam i za wizyty też i gratuluję nowych tygodni Zawiozłam mocz do badania jeszcze raz, oby to białko spadło ![]() Miłego dnia
|
|
#2857 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam kocyki a nad posciela mysle. Dziewczyny myjecie okna na swieta czy sobie odpuszczacie? Bo mi polozna mowila ze nie powinno sie myc okien w ciazy
|
|
|
|
#2858 |
|
Zadomowienie
|
Ja pościeli nie będę używała
kupiłam też poduszkę-klin, ale nie wiem czy użyję na początku, może później się przyda. Ochraniacz na szczebelki jak najbardziej kupię, bo chce malucha oddzielić od światła telewizora czy monitora i od zimnej ściany O to to ponoć bezpieczny w ciąży a jak nie to ja actisoftin uzywałam ale na taka malutka opryszczkę tylko działa Gosiaczek ja nie myję, Tż zamówił Panią do pomocy na jutro i ona ma umyć. Sama w życiu bym się teraz nie zdecydowała na to. Trzy dni świąt a ile roboty, nic się nie stanie jak raz będą brudne na Wielkanoc wypucuje
mąż i żona 26.07.14 Marcelek <3 18.02.16 Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-12-11 o 11:35 |
|
|
|
#2859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2860 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Co do pessara to mogą koleżanka od 5m.c. miała założonego, musiała leżeć, nic nie robić i urodziła dziecko w terminie. Trzeba się tylko bardzo oszczędzać i wszystko będzie dobrze. Dodatkowo borykała się z cukrzycą. Zaraz muszę ogarnąć się ze sprzątaniem domu, mycie szaf, podłóg, kurzy itp. Mycie okien i zostawiam na przyszły tydzień. W poniedziałek będę myć okna i prać firany ;-) Musi błyszczeć na święta. Obiad mam z wczoraj tj.rosół. |
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Tośkowym pokoju nie myję bo w lutym będziemy malować, nie widzę sensu, tym bardziej że pokój stoi pusty. W kuchni nie myję bo mam czyste. A w salonie umyję przed porodem o ile nie będzie mróz trzaskał bo mamy 3 duże okna, od góry do dołu, wychodzi się przez nie do ogrodu i od zewnątrz i tak wiecznie są brudne. Bo nosi się drewno, zamiata taras z kurzu czy wody, dzień po myciu już upaćkane. Wewnątrz nie widać bo mamy rolety dzień-noc, super wszystko ukrywają Porządek staram się trzymać na co dzień i sprzątam jak jest potrzeba.
Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2015-12-11 o 11:40 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam mate, jak nowa!
Wszystko gra, jestem zadowolona z zakupu!
|
|
#2863 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Witam się w 25 tygodniu ![]() Nie mam dziś w ogóle mocy, do najprostszych czynności się zmuszam :-( i pogoda mi nie pomaga bo od rana leje :-( Sliczne zdjęcie ![]() Cytat:
Otulacz chyba tez kupie ;-) a ochraniacz tez będę miała, ale pamietam, ze pierwsze co zrobilam po powrocie do domu to tak go odwinelam, żeby mała caly czas widzieć, ;-) Cytat:
byłam je jakiś czas temu wiec teraz jego kolej ;-)Trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalach ![]() Milego dnia
01.04.2016 synek Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2015-12-11 o 11:45 |
||
|
|
|
#2864 |
|
Zadomowienie
|
Ale jestem wściekła! Przyszła pościel.. Zamawiałam kolorowe kropki z fuksją a przyszło takie coś! Dla porównania wrzucam jaki kolor miał być, nr 11
|
|
#2865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
taki nijaki ten kolor.
|
|
#2866 |
|
Rozeznanie
|
Magda sliczne zdjecie
Moooniaaaa moja juz dawno na slodkie przestala reagowac ![]() Magda no to piateczka Gratulacje kolejnych tygodni Ja jeszcze nic nie mam zadnych spiworkow nawet szczerze to nie myslalam jeszcze o tym... Lekarz juz mi powiedzial ze tak lezec bede do konca ciazy tak wiec wszystko przez internet bede musiala zamawiac tak wiec prosze omsprawdzone stronki z takimi rzeczami plisssss Jedzie obiad... |
|
|
|
#2867 |
|
Raczkowanie
|
ja zaczynam dziś 28 tydzień zgodnie z aplikacją
a to mój wózek, ale już chyba o nim mówiłam ![]() http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-3w1-...a-p-18093.html
|
|
#2868 | |||||
|
Zakorzenienie
|
prześliczna
![]() Cytat:
ałłłłłCytat:
![]() Cytat:
![]() też bardzo lubię Dominikanów, chodziliśmy do nich na nauki przedmałżeńskie i było rewelacyjnie ![]() Cytat:
no właśnie najgorzej się tak zrazić do kogoś, dobrze Monia że nie uciekłaś na zawsze po tych bredniach :/ U mnie w parafii, do której należymy z TŻ odkąd się wyprowadziliśmy z rodzinnych domów do wspólnego M, nastąpiły jakieś półtora roku temu zmiany. Przyszedł nowy proboszcz, który wcześniej pracował w seminarium i uczył kleryków. Jest to najwspanialszy ksiądz jakiego w życiu spotkałam! Chodzący człowiek-dobro. Jak do spowiedzi - to najlepiej do niego, bo ZAWSZE służy dobrą radą, zazwyczaj jego słowa tak trafiają do serca, że ludzie wyją w konfesjonale i dokonują się faktyczne przemiany. Odkąd przyszedł to liczba uczestniczących w mszy się podwoiła jak i nie potroiła, bo zupełnie zmienił podejście księży do wszystkiego i nawet ludzie z okolicznych parafii przychodzą do nas. Każdemu życzę takiego proboszcza! Słoneczko, trzymam kciuki, żeby białko spadło ![]() Cytat:
Dobrze, że TŻ ma wolny weekend przed świętami i już dzień przed Wigilią, bo chciałabym, żebyśmy się jakoś włączyli, zrobili chociaż jakieś ciasto czy sałatkę na wspólne świętowanie, chociaż mama i teściowa mówią, żebym sobie dała spokój i dzidziuś najważniejszy, no ale wiecie jak to jest.... czuć się jakby się było inwalidą....wybrałam się do tego ciucha i jestem super zadowolona łowy mega udane! Kupiłam kombinezonik taki maciupki na zimę, kolor może nie powala, ale wygląda jak nóweczka, więc jak nie użyjemy (bo to rozmiar 50-56) to sprzedam na allegro z zyskiem ![]() do tego jeszcze sporo innych rzeczy, 3 pary śpioszków, sweterek, body z kołnierzykiem i cudny dresik już sobie wyobrażam mojego małego kawalera w tym wszystkim, jaki będzie piękny
|
|
#2869 | |||
|
Zakorzenienie
|
to oby i mi poszo, bo skutki braku żelaza w organizmie mnie dobijają
Cytat:
Cytat:
![]() super ![]() Cytat:
Ja swoją dziś zamówiłam i mam nadzieję, że dojdzie kolor jaki powinien. Będzie musiała mama oceniać, bo ja dopiero końcem stycznia albo w lutym zobaczę ![]() Jeszcze łóżeczko dziś zamówić muszę A u nas dalej nie grzeją Ale właściciel już poinformowany, więc czekam na jakieś info Oby szybko to naprawili i chodziło, bo raz, że zmarznę, a dwa będziemy musieli odwołać imprezę, a już wszystko mam kupione
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2870 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie moja półka cenowa, ale kolorystycznie bardzo mi się podobagratuluję wszystkim nowych tygodni jak to leci... niedługo już będziemy przekraczać 30 i coraz bliżej i bezpieczniej dla naszych maleństw... ktoś robi dzisiaj badania lub wizytuje? jeśli tak to
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od czasu do czasu da matce spokój i się ułoży poziomo.
|
|
|
#2872 |
|
Zadomowienie
|
Jak zamawiałam to dostałam wiadomość, że towar na specjalne zamówienie i że nie mogę zwrócić ani wymienić, zgodziłam się.. ale czy w takiej sytuacji kiedy nie zgadza się kolor też nie mam prawa reklamacji
? Zna się któraś na tym ?Caro piękny wózek ale cena też śliczniutka ![]() Co do mycia okien.. Chyba by mnie mama z siostrą rozszarpały jakbym się wzięła za mycie nic mi nie wolno, denerwuje mnie to
+ = Edytowane przez sloneczko4477 Czas edycji: 2015-12-11 o 12:24 |
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
ja uważam, że masz prawo, chociaż pewnie mają wzmiankę na stronce o tym, że kolory mogą się różnić w zależności od ustawień monitora.... postrasz rzecznikiem praw konsumenta w razie czego
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2875 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedzi
|
|
#2876 |
|
Zadomowienie
|
32
Oj tak piekniusia moja, wiercioszka z niej straszna. Najwazniejsze ze u niej wszystko dobrze Ja rzadko robie zakupy przez neta jakos ciezko mi zaufac, czy te rzeczy przyjda takie jak powinny. Chociaz czasem widze piekne rzeczy
|
|
|
|
#2877 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla dziewczyn szpitalnych świąteczny akcent http://www.boredpanda.com/hospital-c...ign=BPFacebook pobyt w szpitalu na obserwacje trwa 3 doby-wypisują na 4 ponieważ dopiero po 3 dobie nfz zwraca szpitalowi pieniadze za pacjenta. Więc szpitali nie stać na to żeby kogoś wypisać wcześniej. Dziewczyny pomóżcie od wczoraj okropnie bolą mnie plecy, żebra i trochę brzuch (ale nie mam spięć czy skurczy - brzuch miękki) myślę że to od pleców - miałyście tak? co robić?
|
||||
|
|
|
#2880 |
|
Zadomowienie
|
32
Skad macie takie piekne rzeczy ? Musze ja wybrac sie gdzies do smyka bo.jyz mam dosc rozowego dla tej malej, chce cos kolorowego a mam kilka rzeczy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:02.

mom kocyk.minky ewentualnie grubszy kocyk kupie bo bedzoe potrEbny i rozek na poczatek 

jak żyć?
:banan:

i za wizyty też 

kolejnych tygodni
od wczoraj okropnie bolą mnie plecy, żebra i trochę brzuch (ale nie mam spięć czy skurczy - brzuch miękki) myślę że to od pleców - miałyście tak? co robić?