|
|
#1171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III
Cytat:
Mam 2 tygodniowe Pierwsze 2-15 listopad Drugie 16-29 listopad Trzecie 30-14 grudzień Dodam ze jestem na działalności. Z tego co sie dowiadywałam to czekali aż zapłacę za listopad zrobiłam to juz 1 grudnia.
|
|
#1172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1173 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powodzenia u gin Cytat:
Wiesz co, szczerze jżeli mają Cie przenieśc to wolałabym do RUDY ŚLĄSKIEJ. To chyba najlepszy szpital na śląsku i opolszczyźnie. O Opolu często głośno w tv bywało z tego co kojarzę. |
||
|
|
|
#1174 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to dobrze, że się troszczą i że będziesz pod lepszą opieką i może wcale tak dlugo nie będą Cię tam trzymać zmienisz wspólokatorki na niechrapiące i jedzonko lepsze a jak z odwiedzinami? będziesz miała bliskich pod ręką? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam na plusie jakieś 4 kg, Młody wazy 523 g i rozwija się prawidłowo i nic mnie nie obchodzą glupie komentarze w stylu a co tak mało przytyłaś skoro to już 5 miesiąc. Gin mówi, ze im mniej tym lepiej. A to, że brzuszek nam się nie pojawia tez jest dobrym objawem, bo znaczy, ze mięśnie są silne i podobno też dobrze wróży to o porodzie. Polinezyjka dobrze, ze sama zauważasz, że coś jest nie halo w tej Waszej relacji. Może w końcu dasz jej do zrozumienia tym ignorowaniem, że nie masz ochoty na tak częsty kontakt. Ale paskudna pogoda, podjechaliśmy tylko zrobić zakupy i dać zdjęcia do wywołania. Teraz popijamy kawkę korzenną i zajadamy się ciastkami. Zaraz trzeba wziąć się za robienie obiadu. Dziś zapiekanka ziemniaczana, sporo tego wychodzi więc będzie też na jutro. |
||||
|
|
|
#1175 |
|
Wtajemniczenie
|
Sunmade w Opolu jest super szpital
ciesze sie ze bedziesz pod lepsza opieka, nalezy sie Wam 3 mam mocno kciuki kochana ️---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- AsiaPo...co do imienia to..dla mnie Emma to jak Nadia do polskiego nazwiska. Bo o ile mi sie podobaja o tyle zadne z polskim nazwiskiem nie brzmi wg mnie dobrze ale to Wam ma sie podobac
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
Z tą działalnością to zawsze jest problem i ZUS-em nie wiem musisz tam zadzwonić do nich w tej kwestii nie pomoge.
|
|
#1177 |
|
Zadomowienie
|
Melduje sie po wizycie,wg lekarza dzis 24t1d wazy 700gramow
dostalam żelazo bleee. Świąteczne prezentowe zakupy mam juz z Glowy, i dla siebie tez cos znalazłam
|
#1178 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przynajmniej będziesz miała najlepszą opiekęCytat:
Mówiłam jej, że skoro taka pewna jest to po co się pyta. Następnym razem jak coś zacznie gadać o dziewczynce to jej powiem tylko tyle żeby taka pewna nie była i skończę temat. Albo po wizycie w styczniu, jeżeli się okaże, że będzie dziewczynka, a ona się będzie wypytywać to jej powiem że chłopiec![]() Emma ładnie Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrzeWysprzątałam sobie na niedzielę, zawiesiłam cotton ballsy z biedronki na karniszu od firanki i nie mogę się napatrzeć ![]() Jak wysoko czujecie swoje maleństwa? Ja czuję już pod żebrami z prawej strony, a jeszcze kilka dni temu tylko w okolicach pępka i niżej. Niby gin mówił, że macica bardzo do góry poszła... |
|||||
|
|
|
#1179 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przede mną jeszcze parę prezentów więc zazdroszczę ze masz już to z głowy 😉 Cytat:
|
||
|
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1181 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
szkoda tylko że daleko od męża i reszty rodziny.Polinezyjka ale masz przeboje z tą koleżanką, powiem szczerze że nie rozumiem ludzi którzy pchaja sie tak na chama pomimo wyraźnych sygnałów od drugiej osoby że nie chcą jej towarzystwa, kontaktu itd. Może trzeba jej stanowczo i wprost powiedzieć że nie chcesz mieć z nia kontaktu, żeby przestała Cię katować smsami szczególnie teraz jak jesteś w ciąży i potrzebujesz spokoju. Emma ładne imię choć dla swojej małej bym nie wybrała, jakoś tak zagranicznie bardzo. gosiulka22 trzymam kcuki żeby operacja się udała i maluszek był zdrowy, trzeba być dobrej myśli Śpiworek do spania Co sadzicie o śpiworku do spania dla maluszka? sprawdza się? czy lepiej rożek? I chyba lepiej takie coś niż kołderka? Np taki: https://babynet.pl/feretti-spiworek-...um-p-7720.html
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
Trisdom
dzieki, cale życie sie tego uczę hehe najwidoczniej za Malo jeszcze.Sunmade, kiedy Cie tam zawiozą? I jak Cie zawiozą ? Karetka ?:O Martinix hehe no ja jadę do domu, a z tamtad zawsze prawie nie pisze bo nie mam jak wiec nie bede wam w święta spakować heheheGosiulka hihihi ![]() my tez rano szalelismy hehehe cos mila sobota jest 8-)Gosiulka trzymam kciuki za niunia <3 i wysyłam same dobre myśli maluszkowi, no dobra i placze przy okazji , siedzę w kawiarni i musze to jakos zatuszować. Na pewno będzie dobrze ! Musi byc. U dawaj znac jak sie cos dowiesz .Sunmade ale kawal drogi!!! Będziecie tacy stęsknieni ze oszalejesz jak wrócisz do domu, znajdź jakas pozytywna myśl i sie jej trzymaj ![]() ![]() Lucy dzieki taka mam nadzieje, ze samo sie po prostu zmniejszy, mam dużo koleżanek które widze raz na jakiś czas i gadamy jak sie spotkamy a nie truja mi głowy na fb i sms, z nią tez bym tak mogla gdyby nie to ze jestem zmęczona. AsiaPo Emma mi sie nie podoba. Tabaska ale Twoje slicznosci male juz wazy <3<3 Mam dzis jakiś placzliwy dzien ale znów sie wzruszylam heh. Kalpana, mysle ze do Twojej propozycji przejdę jako plan B hehe, lubię miec kilka planów ten uznaje za B , jak to co teraz robię nie zadziała.Dziękuję ![]() ![]() Akinomka, mysle ze to będzie ostateczność, nie mam serca jej zranić a wiem ze tak postawienie sprawy bedzie bolec.bo ona myśli ze my bardzo się przyjaźnimy mimo ze ona nie ma pojecia co u mnie. Wtedy rok temu po tej akcji ja sobie uświadomiłam ze ona nic w zasadzie o mnie nie wie! Bo zawsze gadalysmy o niej. No bk co ja mam o sobie mówić jak u mnie zawsze jest cudownie? A u niej zawsze zle. Ale tak jak pisalyscie dobrze ze mam juz świadomość ze mi to nie pasuje i ze zaczelam cos zmieniać i ograniczać relacje. Dobra wracam do domu z kawiarni i robię obiad 😊 buziaczki moje Kochane milej soboty !!!
|
|
#1183 |
|
Zadomowienie
|
A jak u waszych dzidziuskow z tętnem? Mój mial zawsze 140 a teraz 136, mam się tym martwic?
|
#1184 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobilam wszystko
Chyba jestem dobra kucharka ![]() AsiaPo mi sie Emma nie podoba, szczegolnie w polaczeniu z polskim nazwiskiem. A mieszkacie za granica czy w Pl? Sunmade biedulko Ty Przyszla mi kurtka Wykonalam tez test Polinezyjki (niestety nie z kocem, tylko z poduszka, wiec drobna modyfikacja, niech autorka mi wybaczy ) i stwierdzam ze do konca ciazy wystarczy
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny... Boże jaki podły humor mam od rana
masakra... Czytałam conieco ale nie wiem do czego sie odnieść. Wkurza mnie wszystko Patrzcie co znalazłam- babka robi co miesiąc zdjęcie w tym samym miejscu córce, super pomysł, chyba odgadnie z Antkiem. Bo na moje dzieci to juz za późno na takie fotki. http://makeonewish.pl/maja/ |
|
|
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=UH1x5aRtjSQ - córka https://www.youtube.com/watch?v=NQxyfOpZmAQ - syn ojciec nagrywał co tydzień dziecko taki ich rytuał potem to był. Dla mnie coś pięknego <3ale te zdjęcia też fajne ![]() świetna pamiątka dla dziecka potem
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
=nie chwaliłam się dziś że zrobiłam ten koktail z pietruszki i dodalam łyżeczkę miodu no
![]() ![]() :s lina:
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1190 |
|
Zadomowienie
|
U mnie w kuchni dziś królują paszteciki z kapustą i pieczarkami, z kapustą i kminkiem no i zostało mi trochę ciasta to chyba jeszcze na słodko z marmoladą zrobię 😉
|
|
|
|
#1191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bardzo lubię mój poranny rytuał z tym koktajlem ![]() Cytat:
Ja ugotowałam kasze gryczaną i zrobiłam sałatkę hehe a jutro w planach spaghetti
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
W pon przyjdzie pani zobaczyć okna, ma wycenić ile by wzięła za umycie. Sama sobie załatwiłam.
![]() Nadal mam twardy brzuch i pobolewa
|
|
|
|
#1193 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śpiworek fajna sprawa, dziecko się nie rozkopie, ale ma on aż 100cm i raczej dopiero na zimę ci się przyda, dla noworodka za duży jest, tak mi się wydaje. Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj jedna z Was pisała o koktajlu z banana i mleka kokosowego, takiego smaka dostałam jak o nim pomyślałam że od razu poszłam zrobic ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- a my od rana walczymy z wynoszeniem gratów z pokoju, tylko nie ma ich gdzie upchac Jednak mając już dziecko wszystko się robi 2, 3x dłużej. Zawsze jedna z osób musi się zając dzieckiem a czas leci;p
|
|||
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: takie podejscie mi sie podoba ciekawa jestem ile krzyknie od okna.
|
|
|
#1197 |
|
Winter is coming
|
gosiaczek leż i odpoczywaj, chociaż raz. Dobrze, że szukasz kogoś do mycia tych nieszczęsnych okien
![]() mi się dzisiaj nic nie chce, połaziliśmy z chłopem trochę po sklepach budowlanych, wybrałam wstępnie płytki do kuchni, chociaż i tak nic nie skradło mojego serca hheheh A teraz sobie leżę i się obijam ;] nie mam pomysłu, co by pooglądać.
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na wyniki poniedzialkowe tez czekam niecierpliwie razem z toba... wierze, ze genetycznie jest wszystko ok, ale wiadomo - poki sie nie zobaczy wynikow, to mysli sa rozne...
|
|
#1199 |
|
Wtajemniczenie
|
velika- pokaż jakie płytki wybraliście ;p
|
|
|
|
#1200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaale... ja sama mam nazwisko, ktore... no w sumie to cholera wie jak je czytac, niemcy to w ogole zrezygnowani jak musza to wypowiedziec... i dlatego uwazam, ze imie musi byc proste i nieskomplikowane, ale... zeby pasowalo, to musi byc tez polskie, albo przynajmniej polsko brzmiace bo Justin czy Kevin Kowalski wg mnie brzmi ... no niedobrze brzmi ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

ciesze sie ze bedziesz pod lepsza opieka, nalezy sie Wam
3 mam mocno kciuki kochana
️
dostalam żelazo bleee. Świąteczne prezentowe zakupy mam juz z Glowy, i dla siebie tez cos znalazłam

Przynajmniej będziesz miała najlepszą opiekę
Mówiłam jej, że skoro taka pewna jest to po co się pyta. Następnym razem jak coś zacznie gadać o dziewczynce to jej powiem tylko tyle żeby taka pewna nie była i skończę temat. Albo po wizycie w styczniu, jeżeli się okaże, że będzie dziewczynka, a ona się będzie wypytywać to jej powiem że chłopiec

ten uznaje za B , jak to co teraz robię nie zadziała.
Chyba jestem dobra kucharka
Wykonalam tez test Polinezyjki (niestety nie z kocem, tylko z poduszka, wiec drobna modyfikacja, niech autorka mi wybaczy 

klask i: takie podejscie mi sie podoba ciekawa jestem ile krzyknie od okna.