|
|
#2701 |
|
Mama Land
|
Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III
Sunmade: Biedna
RODZINA: Eh... Do mnie wczoraj zadzwonił brat by POGRATULOWAĆ MI ŚLUBU I CIĄŻY Na szczęście potem, jak ryczałam bez powodu i Mąż pytał dlaczego (nie przyjmując odpowiedzi: "Nie wiem") zrzuciłam to na brata ![]() MiniMonix: Placki po cygańsku? ![]() Poli: Zmiana jest, ale jak mówisz - niekoniecznie spektakularna :P Pewnie mało kto na ulicy zauważy. Choć niewykluczone, że będziesz się czuła z tą fryzurą lepiej i Twoje jeszcze bardziej promienne nastawienie będzie widoczne ![]() Agnesa: oby tak dalej!Nastawienie robi swoje ![]() Lucy: Ja uważam jak poprzedniczki Jeśli upatrzyłaś sobie coś innego, to olej to, co chcą Ci dać. Jak za darmo, to bierz, a sama sobie kup coś innego, o ile darmówka nie zda egzaminu Smarrita: Gratsy Skoro Dzieć ma już prawie kilogram, to Twoje dodatkowe są jak najbardziej na miejscu Szok, że za chwilę III trym :OAgata: Beka z Twojej Położnej ![]() Velika: Tylko się nie nastawiaj i nie nakręcaj na te Gwiezdne Wojny, bo TŻ wrócił z premiery rozczarowany ![]() Lulka: Mniam!
|
#2702 |
|
Rozeznanie
|
tabaska25 polecam tego sprzedawce http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=37609074 sporo rzeczy u niego kupilam oraz u wspomnianego HubiWord.
Mnie dzis meczyly staszne zaparcia, nigdy takich nie mialam, w pewnym momencie to mi sie az plakac chcialo z bezradnosci
|
#2703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do taty to współczuje bardzo ![]() Ja też mam super kontakt z rodzicami i jak sobie pomyśle że mi ich kiedyś zabraknie to mi sie łezki w oczach pojawiają... |
||
|
|
|
#2704 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co prawda poscieli nie kupuje bo amu w chacie goraco wiec po co kolejna rzecz do chowania. Ale jakos nie mige sobie wyobrazic braku zapachu dziecia gdy kapiel np w samej wodzie. A w ☠☠☠☠u jak kosmetyk dobry to sie nic dziecku nie powinno zadziac![]() Renata3 płakac z bezradnosci mowisz? ale udalo sie czy nie? Bo jak nie to polecam koktajl z kiwi. Zblendowalam z sokiem jablkowym chyba z 5 sztuk i na drugi dzien...rzadko![]() My z mezem odpakpwalismy prezent choinkowy i łupiemy w GTA V na xBoxie uwielbiam! ale jestem zla bo Kinect nie dziala
|
|
#2705 |
|
Rozeznanie
|
Polonezyjka jesli moge Cie prosic to zmien mi termin porodu z 22 na 24 kwietnia bo tak wyszlo z obu badan genetycznych w 13 i 19 tc oraz zostaw tylko imie Milosz
|
#2706 |
|
Wtajemniczenie
|
Danika fajnie ze z Adasiem wszystko okej
️
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Kejka dojedzie pojutrze
|
|
|
|
#2708 |
|
Wtajemniczenie
|
No to jakos sobie poradzisz
chociaz mi tez by bylo trudno...ostatnio podczas remontu jak spalismy u moich rodzicow to niestety spalismy dwie noce na osobnych lozkach w tym samym pokoju i...tragicznie to wspominam...A wlasnie. Mialam pisac ze u mnie w szpialu mozna za darmo zarezerwowac pokoj 1 osobowy dogadalam sie z polozna i w polowie marca mnie wpisze. Chybil trafil czy sie uda bo tylko jeden taki pokoj jest. Uzywaja go tylko do rezerwacji albo gdy inne sa przepelnione i brakuje miejsc...co w moim miescie nierealne. Takze szanse wielkie
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Kejka: jednoosobowy pokój po porodzie? Tzn sala? A jakie są inne sale, duże?
Ja bym nie chciała na jednoosobowej leżeć, fajnie jak jest z kim pogadać. Po urodzeniu córci leżałam na 6 osobowej sali, to już był tłum, ale w sumie miło wspominam a teraz są u nas 1 i 2 osobowe, ja bym wolała na dwójkę ![]() Polinezyjka: no kurczę siusiak u syna nie zmierzony dałam ciała |
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
AsiaPo
Przykro mi, ale wszystko zeżarli. Ja tylko jeden mały zjadłam
|
#2711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No sala, zle to ujelam u nas albo jedynka, albo 6 i 8 dlatego chce 1. Tym bardziej ze mam zamiar aktywnie przejsc pierwsza faze porodu z mezem w zaciszu ...a w takim tlumie to bede sie czula skrepowana... malo babek o tym wie wiec jest szansa a jesli sie nie uda to trudno
|
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłosz - ładne imie
|
|
|
#2713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest tam wygodne łóżko regulowane tv fotel do karmienia i osobna łazienka czyściutka i swieze reczniki takze chciałabym tam trafic. Ale nie ma rezerwacji jak jest pusty można isc a jak nie to trudno. Mój tż nie wraca na swieta miał byc jutro ale wieje na morzu i helikopter nie ma jak wylądować by zabrać ich na ląd ;( Rok temu było to samo
|
|
#2714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaraz jeszcze jednego posta odszukam, zeby sie odniesc, i potem moge chyba isc w koncu spac... jutro jeszcze do pracy....... ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
wiesz, dlaczego wg pediatrow pozniej karmienie to bez sensu? bo koncerny mm ich "zdanie" sponsoruja nie chce brzmiec jak jakas fanatyczka, tylko bron boze nie dajcie sobie wmowic, ze po roku macie w cycu cos gorszego. bo tak nie jest. karmcie tyle, na ile wam i dzieciakom bedzie to pasowalo. moze to byc pol roku, moze byc trzy lata, a moze byc i jeden dzien - wasza sprawa. ale nie wierzcie w brednie koncernow mm... i oplacanych przez nie pediatrow i poloznych z czasow, kiedy to dzieci sie "nie meczylo", tylko podawalo "porzadne mleko" - ten proch z niebieskiego worka (ciekawe czy byl BPA-free
|
|
#2715 |
|
Wtajemniczenie
|
Cloche wlasnie przykre jest to ze w Polsce zadko sie zdaza zeby moglo byc intymnie
![]() Kropcia przykro mi moze jeszcze sie uda?![]() Z ta sala to u mnie takich az luksusow nie ma. Zadne tam tv czy osobna lazienka. Jedynie pojedyncza sala, ale wg mnie to i tak duzo ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Hehe nie brzmisz jak fanatyczka, raczej jak ktos kto duzo wie ale ja mimo wszystko nie chcialabym karmic po roku bo mam zamiar wrocic do pracy a wtedy 10h poza domem. Jakos sobie tego nie wyobrazam a co do alergii to masz racje...sama przechodzilam w dziecinstwie i do tego jeszcze lekarze nie potrafili zdiagnozowac...skaza bialkowa. A wydawaloby sie ze zyjemy w swiecie rozwinietym...
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
Sunmade strasznie mi przykro, nawet nie chcę myśleć, co czujecie.
Normalnie od piątku nie mam na nic czasu W piątek byłam z mamą na zakupach i po powrocie nie miałam jyż na nic siły. W sobotę tż był na wigilijnym polowaniu, ja pomagałam teściowej przygotować żarło dla myśliwych. Wróciluśmy wieczorem do domu, ogarnęiśmy się i pojechaliśmy na spotkanie ze znajomymi. W niedzielę do południa odsypialiśmy, a później pojechaliśmy na urodziny do mojego chrześniaka. Wczoraj pół dnia walczyłam z tipi, dzisiaj od rana znów zakupy, a potem sprzątaliśmy mieszkanie. Na szczęście mężu ma od dzisiaj wolne i mi pomaga, nawet choinkę ubrał mimo, że tego nie lubi. Jutro muszę skończyć tipi, upiec ciacho i zrobic część jedzenia, w czwartek ciąg dalszy gotowania. Młoda dzielnie znosi to szaleństwo i zaczyna się ze mną bawić w wolnych chwilach. Jak czuję, ze się zaczyna ruszać to pukam do niej, a ona odpowiada kopniaczkiem Wczoraj leżałam na boku i brzuchem dotykalam brzucha tż, młoda jak zasadzila kopa, to tż poczuł. Siostra mnie irytuje, bo cały czas mi nie wierzy, że tak dobrze czuję ruchy, bo ona chyba tak nie miala ala:Ja mam takie sobie relacje z mamą, zawsze siostra była tą lepszą. Ojciec był alkoholikiem i od ponad 15 lat przestał dla mnie istnieć mimo, że mieszkaliśmy w jednym domu. |
|
|
|
#2717 |
|
Zadomowienie
|
Mam taki nawal w pracy ze masakra... nie czuje nog i kregoslupa... przez to nie jestem z Wami na biezaco... ale jeszcze dwa dni i tyle
![]() Sun tak bardzo mi przykro... ale teraz juz Kubusia nic nie boli nie cierpi.. bedzie czuwal nad Wami... [*] dla niego.. ![]() Gratuluje udanych wizyt! ![]() Tesciowa Wyprowadzila mnie dzisiaj z rownowagi... bylismy u nich na chwile... pytam jak ze Swietami a ta ze na 17 w Wigilie no to pytam czy mamy cos przygotowac do jedzenia a ta ze nie ale ze mam przyjsc w Wigilie i pomoc jej i ze oni jada na cmentarz a ja mam porozstawiac wszystko! mowie ze nie bardzo bo ide do pracy w Wigilie a ta ze do ktorejmowie ze gdzies do 14 a ona do mnie ze po pracy przyjade i to zrobie... nie no bo ja w pracy to ☠☠☠☠a leze! w dupie ja mam nigdzie nie ide a jak jej nie pasuje to nie musze isc tam na Swieta!!! mialam sie zapytac a co jej corcia bedzie robic? znajac zycie nic i przyjdzie na gotowe a bedzie w domu siedziec bo przeciez z dzieckiem siedzi wiec nie moze nic pomoc... wiec sorry bardzo ale ja zapierdzielam ten tydzien jak dziki wol i jestem w ciazy i tez chce sobie odpoczac!!!! wrrrr co za baba!! powiedzialam tz ze igdzie sie nie wybieram! niech corcia przyjdzie i chociaz raz cos przygotuje ale nie bo to pani adwokat i ona nie moze ielka pani... sorry ale mam takiego nerwa na nia ze nie chce mi sie tam wogole isc na swieta! Uroda Spotkalam dzisiaj moja babcie i pyta sie mnie czy to napewno bedzie chlopak mowie ze no tak a ta a zobaczysz ze bedzie dziewczynka pytam czemu tak twierdzisz a ona bo ty taka brdzydka sie zrobilas.... dostalam dzisiaj paczke z rozkiem, posciela, ochraniaczem, pieluchami, smoczkiem, termometrem do wody, frida itp ide spac... jutro znowu ciezki dzien.. dobranoc
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie trzeba wprowadzac na sile "flaszki", bo dwa karmienia, czyli np. rano i wieczorem, w zupelnosci wtedy wystarcza jakos lagodniej idzie zredukowac ilosc karmienia, jak mamy caly dzien nie ma w domu. ale powiem ci, ze ten kontakt dziecko - piers po calym dniu pracy... no niezastapione chwile i znow mamusia jest naj...
|
|
#2719 |
|
Wtajemniczenie
|
W to nie watpie cloche ze kontakt dziecko-piers a w sumie mama to moze trwac dlugo dlugo. Tylko ja sie wlasnie obawiam o to ze jak sie uda utrzymac laktacje do tego magicznego roku i bede musiala wrocic do pracy to wiecznie laktator w torebce
no ale to wiesz...brak doswiadczenia przeze mnie przemawia![]() dobrze miec takie doswiadczone mamy jak Ty ktore oswieca![]() Patryska 2 dni i spokoj bedziesz miala tesciowa sie nie przejmuj...to jedyna rzecz logiczna ktora moge Ci powiedziec. Olac sytuacje i tyle. A co do babci...ahhh...specyficzn e sa niektore (moja tez). Nie sluchaj, ciaza to buzujace hormony wiec nasz wyglad sie zmienia. Ty pewnie sie czujesz dobrze w swoim ciele a ludzie Ci takie rzeczy wkrecaja..i to najblizsi. I jak tu byc dobrym dla innych![]() Madziara nie zazdroszcze takiego zamieszania i rozgardiaszu we wszysykim ja juz sie na takie wysokie obroty nie nadaje. Prostuje wlosy i mam zadyszke a co dopiero o takim calodniowym ogarnianiu wszystkiego dookola?...
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Kejka na szczęście większość osób rozumie, że jestem w ciąży, szybciej się męczę i wiele rzeczy robię wolniej. Tylko moja siostra nie może tego pojąć, za każdym razem jak na chwilę usiądę mówi żebym nie przesadzała. Dzisiaj się obraziła, bo nie chciałam jej zostać z dzieciakami. Nikomu się nie uśmiechało, bo każdy zabiegany, w końcu mama się zgodziła ale na mnie do tej pory ma focha, bo przecież mogłam zakupy robić w biegu, żeby do 12 się wyrobić
|
|
|
|
#2721 |
|
Raczkowanie
|
Sun bardzo mi przykro
Myslami jestem z Wami
|
|
|
|
#2722 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przykro mi... Twój mąż jest marynarzem? Cytat:
ja córki nie karmiłam prawie (4 miesiace w sumie, ale od początku dostawała trochę MM) bo się okazało, że ma nietolerancję laktozy. WIęc już w ogóle piła mocno zmodyfikowane mleko słodzone glukozą zamiast laktozy. Ale dzieki temu szybko jej ta nietolerancja minęła. Ja wcale nie lubiłam karmić, wkurzałam się tylko bo nie chciała jeść, bo ja od tego bolał brzuch, wariatkowo i nie wyobrażam sobie karmić rok czy dłużej....teraz się nie nastawiam - będzie jak będzie Cytat:
Edytowane przez danika Czas edycji: 2015-12-23 o 07:18 |
||||
|
|
|
#2723 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam z rana
Sunmade dużo wytrwałości życzę, tak mi przykro Cytat:
![]() Cytat:
może jednak sie uda?Cytat:
ja tam w to nie wierze, takie gadanie. Wiadomo że każda z nas przechodzi ciąże inaczej, jedna czuję sie dobrze, druga mdłości, wymioty tak samo jest z cerą czy ogólnie z wyglądem. Ja niedawno spotkałam kuzynke męża i mówi że nic sie nie zmieniłam, ładnie wyglądam będzie chłopak... mówie no póki co ujawniła się dziewczynka ![]() Dziewczyny czy można stosować maść, żel na ból kręgosłupa? wiem że rozgrzewające to nie ale coś innego? Boli mnie kręgosłup w środkowej części po prawej stronie, czasem aż do boku promieniuje i przez to nie mogę na prawym boku spać, na lewym też całej nocy nie daję rady bo boli biodro, aż na całą noge promieniuje
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120505650117.html Edytowane przez akinomka03 Czas edycji: 2015-12-23 o 08:02 |
|||
|
|
|
#2724 |
|
Matka Smoka
|
Dziewczyny, życzę Wam radosnych, wyjątkowych a przede wszystkim spokojnych Świąt! I żebyśmy wszystkie za bardzo nie przytyły.
Wyjeżdżam do teściów, bez neta, ewentualnie podczytam Was w telefonie tylko. |
|
|
|
#2725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie buduje na platformach i statkach rusztowania. Na szczęście wyjeżdża na 2 tyg tylko a potem 4 tyg jest w domu. Ale w zeszłym roku tez warunki pogodowe nie pozwoliły na przylot
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
Kropcia och
Kochana, przytulam!! Oszalalabym z tęsknoty !! Patrysk ☠☠☠☠ica mnie trafia na te wrozenie ja usłyszałam ze bede miec syna na pewno bo mam pryszcze na buzi - ja się pytam : Jakie kurde pryszcze?![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Aaa z rzeczy denerwujących. Mnie cholerka trafia jak ktos pyta jakie imie, ja mowie Sara albo Eliza A ta osoba do mnie: Lepiej Sara albo lepiej Eliza Wrrr. A nie mozna powiedziec : Mi sie bardziej podoba .... Przeciez mnie tam Malo interesuje co kto uważa na temat imienia mojego dziecka hehe no cóż ale to chyba naturalne bo tylko kilka osób powiedziało swoją opinie a nie żebym lepiej dala te lub tamte hehe 8-)
|
|
#2727 | ||
|
Winter is coming
|
Cytat:
Cytat:
Kropcia współczuję, że męża nie będzie witam się z rana
|
|
#2728 |
|
Wtajemniczenie
|
Velika gratuluje 25 tygodnia
![]() Madzia tak jak Velika mowi. Niech sobie focha, to jej dzieci ![]() Leze jeszcze w lozku...nie chce mi sie nic
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Kejka, no coś ty... po takim czasie laktator to tylko jak będziesz koniecznie chciała odciągnąć coś do kaszki... ale potrzeby nie ma. I najczęściej sie nie da
![]() Danika, bpa free może tak, ale worek na pewno miał jakieś zmiekczajace syfy no ale nieważne, wtedy taka chemia, dzisiaj inna...A co do twojego karmienia - są takie sytuacje, że więcej nerwów niż to warte. Ale na nietolerancję laktozy też już są sposoby, tylko nie każdemu chce się w to bawić. .. temat trudny, wiadomo, ale niekarmienie "bo mm wartosciowsze" to chyba wyłącznie wynik marketingu. Dobrze, że się teraz nie nastawiasz. Różnie bywa... a wyjdzie jak wyjdzie. Swoją drogą karmienie to też zależy od hormonów. Filmik o zapłodnieniu porównując do porodu też można przełożyć na kp - stoją nad tobą i komentują - ale źle pani przystawia. .. z takim rodzynkiem to pani nie wykarmi... ooo nic nie leci no trudno... próbowała pani. Damy flaszkę. ..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

oby tak dalej!
Jeśli upatrzyłaś sobie coś innego, to olej to, co chcą Ci dać. Jak za darmo, to bierz, a sama sobie kup coś innego, o ile darmówka nie zda egzaminu 

po co ja sroke czytałam
no i podglądnęliśmy - tak super pomachał łapką, udało sie zdjecie zrobić 

ale udalo sie czy nie? Bo jak nie to polecam koktajl z kiwi. Zblendowalam z sokiem jablkowym chyba z 5 sztuk i na drugi dzien...rzadko
uwielbiam!
️

chociaz mi tez by bylo trudno...ostatnio podczas remontu jak spalismy u moich rodzicow to niestety spalismy dwie noce na osobnych lozkach w tym samym pokoju i...tragicznie to wspominam...

jakos lagodniej idzie zredukowac ilosc karmienia, jak mamy caly dzien nie ma w domu. ale powiem ci, ze ten kontakt dziecko - piers po calym dniu pracy... no niezastapione chwile