|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Karmienie piersią - wątek wsparcia ;)
Cytat:
![]() Wszystkiego dobrego dla Was tak w ogóle
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
Na razie pomroze bo poki co laktacja super ale jakby mnie jakis zastoj nie daj boze dopadl to wole miec jakis zapas. Bede dzisiaj pytac o KP, na razie powolutku idziemy do przodu i dopiero wczoraj bylo pierwsze przytulanie. Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka gratuluje
![]() Ja mroziłam porcje po 100 ml aczkolwiek nie miałam wcześniaka. Córka jak zostawała z TŻ bądź babcia na późniejszy etapie zjadała taką porcję na raz. Jak była młodsza to 100 ml starczało na dwa karmienia w czasie mojej nieobecności. |
|
|
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wlasnie woreczki, dzisiaj tz wzial zapas 450ml do zamrozenia, jutro chyba kolejny wezmie bo maly je aktualnie 20ml a ja odciagam 60-100ml na jeden raz.
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2015-12-13 o 17:32 |
|
|
|
|
#246 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Tak,staram sie co 3h odciagac ale przyznaje ze dzis i wczoraj w nocy olalam i nie ustawialam budzika, tylko spalam od polnocy do 6:00 bo od poniedzialku nie spalam wiecej niz godzine ciegiem,prwie nie jem i wygladam jak cien czlowieka.
Dzis popoludniu tez troche przeciagnelam bo ponad 3h sie przytulalismy z malym a potem mialam gosci. Ale nic sie nie dzialo poza tym ze wlasnie mi duzo pokarmu wyszlo bo ponad 100ml. Ps. Dostalas moja odpowiedz na pw czy sie nie wyslalo? Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#248 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Łatwiej Ci będzie utrzymać laktację. Ja niestety tego nie wiedziałam na początku, odciągałam, jak mi się mleko w lodówce kończyło; i co z tego, że raz odciągnęłam po 450 ml, jak za kilka dni przychodził kryzys i musiałam odciągać po 2 godziny na jedną porcję.. I niestety to jest ten ból odciągania, nawet jak dziecko śpi, czy masz inaczej możliwość odpoczynku, to i tak musisz wstawać i ciągnąć :/ Dostałam, zaraz odpiszę, tylko mój syn już powoli nie sypia w dzień i trochę mi się trudno odnaleźć w nowej rzeczywistości czasowej Ale teraz się bawi plasteliną z tżem, to mam chwilę
|
|
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Ok ok nie spieszy sie, chcialam tylko wiedziec czy dotarlo
o regularnosci wiem, tu mnie poinstruowali. I odciagam w systemie 7-5-3 i mam wrazenie ze to tez dobrze dziala u nas.Tak normalnie to w nocy ustawiam budzik,te dwie byly tylko na dojscie do siebie po tych stresach coraz dluzsze kangurowanie tez nie pozwala na odciaganie rowno co 3h ale nie jest zle ![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#250 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A kangurowanie z kolei też dobrze wpływa - oprócz tego, że na dziecko, to i na laktację, bo wiadomo, hormony się wytwarzają jak się przytulacie itd Właśnie jak będziesz odciągała, to możesz patrzeć np. na zdjęcia syna, to czasami pomaga |
|
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tak,zawsze zdjecia ogladam i mysle o nim jak odciagam
![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#252 |
|
Buc
|
Dotka90, gratulacje, dużo zdrowia dla Was i powodzenia z kp.
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy
![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Daj znać jak tam postępy! ![]() Czy sa Wizazanki, które kp będąc w ciąży? Mam prawie 19 miesięcznego ssaka i jestem w 9tc. Lekarz odradzał karmienie w ciąży teierdząc, że wydziela sie oksytocyna, kp hamuje wydzielanie estrogenu i progresteronu, etc. Nie zamierzam pozbawiać dziecka kp, ale pytam z ciekawości jak było u was..?
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, gratuluję i życzę dużo zdrowia dla was
![]() Cytat:
|
|
|
#256 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Masz plany karmic w tandemie? ![]() Dotka: gratuluje |
|
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;5380078 9]Moja bliska kolezanka kp do 6 miesiaca ciazy. Dziecko (prawie trzyletnie) samo sie odstawilo, bylo coraz mniej mleka i prawdopodobnie smak sie zmienil, dziecko samo stwierdzilo, ze mleko juz mu nie smakuje.
Masz plany karmic w tandemie? ![]() Dotka: gratuluje Nie wykluczam tandemu, ale ogolnie planuję powoli kończyć kp w okolicach 2 urodzin, które wypadają w maju, a poród w lipcu, więc zobaczymy jak wyjdzie..
|
|
#258 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wyprawka dla niemowlaka, rzeczy ZBĘDNE. :)
|
|
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;53962616]Wyszliście?
[/QUOTE]Od 18.12 jesteśmy w domku ![]() Wszystko jest okej, a młody pięknie przybiera na wadze
|
|
|
|
|
#260 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, odciągam i karmimy z butli. Sporadycznie daję pierś no i średnio raz na 3 razy młody się przyssie i je (jak mu się uda, to nawet potrafi elegancko 40 minut jeść), ale generalnie butla, bo nas straszą, że mamy kontrolować ten przyrost wagi i ile je, a przy KP nie mogę skontrolować ile zjadł. No nic, wolę KP butlą, byle tylko przybierał
|
|
|
|
|
#262 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale jak już dobijecie do jakiejś wagi, która da Ci komfort psychiczny, to próbuj, próbuj przestawić tylko na pierś
|
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Poczekam aż skończymy wizyty położnej
i będę próbować go częściej przystawiać. Bo ja notuję ile je i o której i KP też notuję, ale wtedy mnie wypytuje ile jadł, jak jadł, czy aby na pewno połykał itp. Więc wolę chyba na razie butlę dawać, jeszcze 3 wizyty i będziemy próbować na KP przechodzić ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- A Wam się udało przejść całkiem na KP ?
|
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przechodź jak najszybciej na kp, to głupota z tym zapisywaniem ilości zjadanego mleka, ważne, że przyrosty są. Wierzę, że takie są zalecenia, ale są głupie.
|
|
|
#265 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że głupie, bo ważne, że przybiera. Tak samo jak głupie jest dla mnie wybudzanie go do jedzenia co 3h, jeśli on tego nie potrzebuje. W dzień sam się budzi co 3h, często co 2,5h. A w nocy to my go budzimy co 3h. Ale dzisiaj nie słyszeliśmy budzika, jadł o północy i powinien jeść o 3, a obudził nas o 5 dopiero. I co? I tak nie zjadł pełnej porcji (65ml), czyli widocznie wcale głodny bardzo nie byl. A w ciągu dnia je nam dzisiaj pięknie, więc się nie spinam.
A czytam właśnie, że dziecku ten nocny sen jest potrzebny i jeśli jest zdrowe i przybiera, to nie ma sensu budzić na siłę. Ale tak jak mówię - jeszcze 3 wizyty położnej zaliczę i wtedy mogę coś kombinować Bo już mi się nie chce tłumaczyć, że TAK, jem ogórka i NIE, młodego nie boli brzuch, ba - nawet jem czosnek, a młody uwielbia mleko po nim że piję wodę gazowaną i NIE, młodego nie boli brzuszek ani moje mleko nie jest gazowane tak, jem kakao, mandarynki, jadłam uszka z grzybami na Wigilię i młody żyje i ma się dobrze...Także no, rozumiecie
|
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Ta polozna nawiedzona i jakiejs starej daty?
Nasze nam ciagle gadaja zeby nie stosowac zadnej diety do karmienia itp |
|
|
|
|
#269 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Wyprawka dla niemowlaka, rzeczy ZBĘDNE. :)
Cytat:
Ale po co jej mówisz, że jesz ogórka? ![]() Olej ją.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

że piję wodę gazowaną i NIE, młodego nie boli brzuszek ani moje mleko nie jest gazowane