Rocznik 92 cz.II - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-04, 07:57   #151
Klaudeek
Wtajemniczenie

Dot.: Rocznik 92 cz.II

Witam ..
Stary 2007-10-04, 13:12   #152
pAtiŚ
Zakorzenienie

cześć

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 13:16   #153
klaudia23
Zadomowienie

GG do klaudia23 Wyślij wiadomość przez MSN do klaudia23 Send a message via Skype™ to klaudia23

heej;d
noo ostatnio cos tak malo piszemy
w kazdym razie ja zadko wchoddze dzisiaj dostalismy wyniki z testow prob. i miałąm 31 na 40 z humana xD ale sie ciesze a z rozprawki 12 normalnie kumpele co zawsze mialy 5 i 4 dostały mniej odemnie ja nieiwme jakim cudem ja tak dobrze napisałam

dbam o cere...
MŻ - WR
klaudia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 13:22   #154
pAtiŚ
Zakorzenienie

gratuluję Klaudia

ja tez rzadko wchodzę...

Stary 2007-10-04, 13:29   #155
klaudia23
Zadomowienie

GG do klaudia23 Wyślij wiadomość przez MSN do klaudia23 Send a message via Skype™ to klaudia23

w weekendy zawsze duzo piszemy

dbam o cere...
MŻ - WR
Stary 2007-10-04, 14:34   #156
Klaudeek
Wtajemniczenie

własnie ze skzoły woriclam, chociaz jeszcze powinny byc 2 wf, ale pani nas zwolnila bo 2 osoby tylko cw
Stary 2007-10-04, 14:51   #157
anesiaa
BAN stały

GG do anesiaa Send a message via Skype™ to anesiaa

nie piszemy bo poprostu czasu nie ma :P
A ja mam w poniedziałek test... taki próbny?
Tzn pani powiedziała od polaka że nam bedzie robiła na ocene co miesiąc taki spr ...
anesiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 14:52   #158
pAtiŚ
Zakorzenienie

a my mamy co tydzień/dwa takie testy z polaka... dopiero mieliśmy jeden - dostałam 3 ajj jak ja nie lubię takich testów wyboru... :/

Stary 2007-10-04, 14:55   #159
nextmini
Raczkowanie

ja juz wrocilam... musze sie pochwalic 5 z iformatyki ;D jestem z siebie dumnaa hehe ;D i 2 piatki z religi :P ale to tamnie trzeba myslec;d wstarczy odpisac ;D :PP

ogoolnie szybkoo minał mi dzien ;P

oby tylko do jutraa przeżyc i weekend;d
a potem konert Paweł Kukiz i De mono w rzeszowie mają byc ;D
zobaczymy ;d hehe )

pozdrawiam ;D

;**

Słów na które już za późno jest...
nextmini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 15:04   #160
klaudia23
Zadomowienie

ej to wam etz tak syzbkoczas leci?
normalnie masakra...ja na nic nie mam czasu
nawet ksiazki poczytac

dbam o cere...
MŻ - WR
Stary 2007-10-04, 15:05   #161
pAtiŚ
Zakorzenienie

mi szybko tygodnie w szkole lecą
i dooobrze

a jutro sprawdzian z historii
6 tematów... masakra...

Stary 2007-10-04, 15:18   #162
slonce_00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klaudia23 Pokaż wiadomość
heej;d
noo ostatnio cos tak malo piszemy
w kazdym razie ja zadko wchoddze dzisiaj dostalismy wyniki z testow prob. i miałąm 31 na 40 z humana xD ale sie ciesze a z rozprawki 12 normalnie kumpele co zawsze mialy 5 i 4 dostały mniej odemnie ja nieiwme jakim cudem ja tak dobrze napisałam
a jaki mialaś temat rozprawki ;D ?

to prawda ze nie bedzie probych testow ? takich ogólnych ? bo podobno kasy nie ma ale nie wiem czy to wszedzie czy tytlko w naszej szkole ?

a na polskim tez bedziemy pisac co miesiac takie zadania klasowe ;D

'postaramy się, postaramy i znowu będzie pięknie'

slonce_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 15:18   #163
Klaudeek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
mi szybko tygodnie w szkole lecą
i dooobrze

a jutro sprawdzian z historii
6 tematów... masakra...
ja jutro kartk z fizyki
zaraz idę się uczycm a tak mi się nie chceee ...
Stary 2007-10-04, 15:44   #164
klaudia23
Zadomowienie

temat byl: czy nauczyciel wraz z ucziem moga byc przyjacoiłmi? odaj jeden argment z filmu lub literatury
tzn my mielismy takie skzolne testy
wiem ze probne ,ogolni panstwowe(czy jak to sie nazywa) beda juz w...pazdzierniku

dbam o cere...
MŻ - WR
Stary 2007-10-04, 16:02   #165
anesiaa
BAN stały

A ja jutro poprawiam kartkówke z angola.. prawie cała grupa poprawia :P
Stary 2007-10-04, 16:21   #166
anecia0509
Wtajemniczenie

GG do anecia0509

Cytat:
Napisane przez Jutte Pokaż wiadomość
tak ee zaraz będzie pewnie 4 strona nie:P o ja ;D
dziewczyny malujecie sie ?
no ja na codzien tusz + korektor pod oczy, + często do tego cień +kiedys kredka-potem eyeliner- w tą jesień żadko używany z powodu uczulenia i łez z oczu wiecie jak to sie kończy + róż na policzki + puder miaąłm na sobie moze z 10 razy od pierwszej klasy... i to by bylo na tyle no i jakiś błyszczyk jeszcze:P

A wađnie kupiam sobie ten tusy co reklamuje przybylska... beznadziejny jest:/ tak według mnie tuszem za 15 złoty bym się lepiej pomalowała a ze ten dałam 3 dychy i jest do dupy :/:/
Cytat:
znam takich, co mają po 8...
mnie niestety:/
Cytat:
Napisane przez Klaudeek Pokaż wiadomość
co to nuno
ja tez nie wiedziałąm ale zobaczyłam na googlach
Cytat:
Napisane przez anesiaa Pokaż wiadomość
Ja ide w czwartek na Chucka i Larrego(czy jak to sie tam pisze :P)
Ja tez nie umiem rysować kreski.. ja tak jakby w wewnątrz oka maluje... nie wiem czy rozumiemcie mnie :P
Ja wiem o co Ci chodzi :P też na początku nie umiałam poćwiczyłam troche i juz umie... ale nie potrafie na górnej powiece kreski eyelinerem narysować:/ jakieś takie krzywe oko tam mam ze nie da się prosto :/ i wyglaam jak debil kompletny dlatego tez nie maluje górnej:d
Cytat:
ale mi sie ten pierwszy naj. bardziej podobał xd
juz schudłam 2,1 kg xD
O joj jak Ty to robisz???? Zazdroszcze Słyszłąma ze jest taki limit ile mozna schudnąc na tydzien i ze wiecej się nie powinno... słyszał ktos cos moze takiego bo włąsnie nie pamietam ile:P

Cytat:
U mnie nie przenoszą... no może jak jakieś swieto jest to se przeniosą :P
MI dzisiaj przełożył matetmatyk sprawdzian z funkcji trygonometrycznych bo mu źle z kserowali
Cytat:
to dobrze
u mnei teraz z moja przyjacioilka nieciekawie ...
U mnie też:/ dzisiaj się pokłuciłysmy na gg...i ogólem teraz taka jestem wku******a :/:/

Pozwolicie ze sie wam wygadam? bo zaraz mnie cos zozniesie:/
Zakłądam ze tak ()

Jak zapewne wiecie we wrocku teraz bedzie sensation white no i jest takie coś ze ona chciałą pojechać... ja też bym chętnie pojechała ale o to chodzi ze popierwsze nie mam kasy(bo zbieram na wakacje bo od rodziców nie dostane zapewne bo muszą siostrze studia i mieszkanie we wrocku płacic) a po drugie nie mam co mamie powiedzieć bo gdzie ona mi uwierzy jak z domu wyjde o 2 popołudniu ze ide spac do kolezanki po trzecie jestem chora... jej mama sie zgodziła, i dała jej kase na bilet a bilet kosztuje 150 zł:/ ja mam to 150 złoty ale naprawde chce wkońcu pojechać na te wakacje... jej to tak łatwo mówic jej rodzice co roku dają na wakacje w tym roku była na wycieczce do francji i na kolonii i ona tego nie rozumie ze ja też bym chciałą gdzieś kieydś jechać a nie całe wakacje się nudzic... i ona sie mnie dzisiaj mowi zebym sie jeszcze zastanowiła nad tą imprezą a ja mowie ze juz się długo zastanawiałąm i nie pojade bo bardzo chce jechać na wakacje(na ten obóz co ja chce uzbierać miała jechać za mną bo zawsze planowałyśmy razem wakacje...) a ona do mnie "a jak ci sie nie uda uzbierac kasy to nie pojedziesz...a poza tym ja nie jade nigdize w tym roku na wakacje" no to ja" dzieki ze mi dobrze życzysz.. czemu nigdzie nie jedziesz?" ona "bo jak mama mi da kase na chorwacje to juz mi nie da na obóz" no to ja "no fajnie zawsze chciałyśmy jechać razem na wakcje a teraz tobie sie odwidziało wolisz jechac do chorwacji a nie byc ze mna tak jak chciałyśmy" a ona " to nie jest tak ze ja nie che jechać z tobą tylko wole coś zobaczyć a nie siedzieć nad jeziorem" ... bardzo miło mi sie zrobiło :/ ja to się juz wogóle nie licze... co miaąłm jej napsiać prawde napisałać to co mysle na ten temat.. a myśle ze by jej dali bo zawsze jeździłą dwa razy gdzieś... bo ona chce jechać na to sensation white jechac i mzoe dla neij to jest mało 150 złoty ale dla mnie nie bardzo bo ona ma zawsze kase a ja dostaje kieszonkowe i to na tyle...

oczywiscie tam nie jest wsyzstko dokłądnie pocytowane bo tego i tak było wiecj ...:/

zdaje mi sie ze ona mysli ze jak ona nie pojedzie to ja tez nie pojade a pojade i mam zamair za***iscie sie bawić! i przynajmniej pojade na ten obóz co chciaąłm bo i tak dla niej chciaąłm jechac na wypoczynkowy a chcaiłam na windsurfingowy... no i sobie pojade... a jak nie bede sie dobrze bawic (w co wątpie...bo wszyscy którzy tam byli mówia ze mega jest) to sie naucze przynajmniej jeździc na windsurfingu bo to moje marzenie ... a tam mam trening 4 godziny dziennie
Cytat:
gratuluję Klaudia

ja tez rzadko wchodzę...
no ja też...
Cytat:
nie piszemy bo poprostu czasu nie ma :P
A ja mam w poniedziałek test... taki próbny?
Tzn pani powiedziała od polaka że nam bedzie robiła na ocene co miesiąc taki spr ...
no my też bedziemy m,niec takie cos :/

dostałam 4+ z chemi ale juz mi się nawet cieszyc nie chce...poprostu jest mi przykro

anecia0509 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 16:33   #167
anesiaa
BAN stały

Hmm weź sie nia nie przejmuj... może tak ci powiedziała bo chce zebys z nia poszła na tą impre... a za jakiś miesciąc by ci powiedziała ze jedzie na obóz to co wtedy ?
Stary 2007-10-04, 16:38   #168
klaudia23
Zadomowienie

niepowiem ze masz bardoz mial przyjaciolke...ehh
a gdize jest ten oboz i ile kosztuje?
jescze nigdy niebyłam na obozie...fanie by bylo pojechac

dbam o cere...
MŻ - WR
Stary 2007-10-04, 16:39   #169
anecia0509
Wtajemniczenie

GG do anecia0509

Cytat:
Hmm weź sie nia nie przejmuj... może tak ci powiedziała bo chce zebys z nia poszła na tą impre... a za jakiś miesciąc by ci powiedziała ze jedzie na obóz to co wtedy ?
No ja wiem ze cos kreci:/ poweidiząłm ze jak ona nie cche jechać to sama pojade...

Stary 2007-10-04, 16:46   #170
anecia0509
Wtajemniczenie

GG do anecia0509

Cytat:
niepowiem ze masz bardoz mial przyjaciolke...ehh
a gdize jest ten oboz i ile kosztuje?
jescze nigdy niebyłam na obozie...fanie by bylo pojechac
no właśnie z dnia na dzien sie coraz bardziej na niej przekonuje niestety
ok 850 zł są tanie ale podobno tak mega na nich W Niesulicach w woj. lubuskim to taka jakby wioska i tam jest kolo jeziorka kilka ośrodków wypoczynkowych...

Stary 2007-10-04, 17:07   #171
Klaudeek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anecia0509 Pokaż wiadomość
no ja na codzien tusz + korektor pod oczy, + często do tego cień +kiedys kredka-potem eyeliner- w tą jesień żadko używany z powodu uczulenia i łez z oczu wiecie jak to sie kończy + róż na policzki + puder miaąłm na sobie moze z 10 razy od pierwszej klasy... i to by bylo na tyle no i jakiś błyszczyk jeszcze:P

A wađnie kupiam sobie ten tusy co reklamuje przybylska... beznadziejny jest:/ tak według mnie tuszem za 15 złoty bym się lepiej pomalowała a ze ten dałam 3 dychy i jest do dupy :/:/

mnie niestety:/

ja tez nie wiedziałąm ale zobaczyłam na googlach

Ja wiem o co Ci chodzi :P też na początku nie umiałam poćwiczyłam troche i juz umie... ale nie potrafie na górnej powiece kreski eyelinerem narysować:/ jakieś takie krzywe oko tam mam ze nie da się prosto :/ i wyglaam jak debil kompletny dlatego tez nie maluje górnej:d

O joj jak Ty to robisz???? Zazdroszcze Słyszłąma ze jest taki limit ile mozna schudnąc na tydzien i ze wiecej się nie powinno... słyszał ktos cos moze takiego bo włąsnie nie pamietam ile:P

MI dzisiaj przełożył matetmatyk sprawdzian z funkcji trygonometrycznych bo mu źle z kserowali

U mnie też:/ dzisiaj się pokłuciłysmy na gg...i ogólem teraz taka jestem wku******a :/:/

Pozwolicie ze sie wam wygadam? bo zaraz mnie cos zozniesie:/
Zakłądam ze tak ()

Jak zapewne wiecie we wrocku teraz bedzie sensation white no i jest takie coś ze ona chciałą pojechać... ja też bym chętnie pojechała ale o to chodzi ze popierwsze nie mam kasy(bo zbieram na wakacje bo od rodziców nie dostane zapewne bo muszą siostrze studia i mieszkanie we wrocku płacic) a po drugie nie mam co mamie powiedzieć bo gdzie ona mi uwierzy jak z domu wyjde o 2 popołudniu ze ide spac do kolezanki po trzecie jestem chora... jej mama sie zgodziła, i dała jej kase na bilet a bilet kosztuje 150 zł:/ ja mam to 150 złoty ale naprawde chce wkońcu pojechać na te wakacje... jej to tak łatwo mówic jej rodzice co roku dają na wakacje w tym roku była na wycieczce do francji i na kolonii i ona tego nie rozumie ze ja też bym chciałą gdzieś kieydś jechać a nie całe wakacje się nudzic... i ona sie mnie dzisiaj mowi zebym sie jeszcze zastanowiła nad tą imprezą a ja mowie ze juz się długo zastanawiałąm i nie pojade bo bardzo chce jechać na wakacje(na ten obóz co ja chce uzbierać miała jechać za mną bo zawsze planowałyśmy razem wakacje...) a ona do mnie "a jak ci sie nie uda uzbierac kasy to nie pojedziesz...a poza tym ja nie jade nigdize w tym roku na wakacje" no to ja" dzieki ze mi dobrze życzysz.. czemu nigdzie nie jedziesz?" ona "bo jak mama mi da kase na chorwacje to juz mi nie da na obóz" no to ja "no fajnie zawsze chciałyśmy jechać razem na wakcje a teraz tobie sie odwidziało wolisz jechac do chorwacji a nie byc ze mna tak jak chciałyśmy" a ona " to nie jest tak ze ja nie che jechać z tobą tylko wole coś zobaczyć a nie siedzieć nad jeziorem" ... bardzo miło mi sie zrobiło :/ ja to się juz wogóle nie licze... co miaąłm jej napsiać prawde napisałać to co mysle na ten temat.. a myśle ze by jej dali bo zawsze jeździłą dwa razy gdzieś... bo ona chce jechać na to sensation white jechac i mzoe dla neij to jest mało 150 złoty ale dla mnie nie bardzo bo ona ma zawsze kase a ja dostaje kieszonkowe i to na tyle...

oczywiscie tam nie jest wsyzstko dokłądnie pocytowane bo tego i tak było wiecj ...:/

zdaje mi sie ze ona mysli ze jak ona nie pojedzie to ja tez nie pojade a pojade i mam zamair za***iscie sie bawić! i przynajmniej pojade na ten obóz co chciaąłm bo i tak dla niej chciaąłm jechac na wypoczynkowy a chcaiłam na windsurfingowy... no i sobie pojade... a jak nie bede sie dobrze bawic (w co wątpie...bo wszyscy którzy tam byli mówia ze mega jest) to sie naucze przynajmniej jeździc na windsurfingu bo to moje marzenie ... a tam mam trening 4 godziny dziennie

no ja też...

no my też bedziemy m,niec takie cos :/

dostałam 4+ z chemi ale juz mi się nawet cieszyc nie chce...poprostu jest mi przykro
nie ma to jak przyjaciółki ...
moja znalazla sobie druga "najlepsza" przyjaciolka i wogole juz z nia nie gadam .. ! a niby tak zawsze zapewnia,z e ja ta najwazniejsza jestem ..
Stary 2007-10-04, 17:18   #172
anecia0509
Wtajemniczenie

GG do anecia0509

Cytat:
nie ma to jak przyjaciółki ...
moja znalazla sobie druga "najlepsza" przyjaciolka i wogole juz z nia nie gadam .. ! a niby tak zawsze zapewnia,z e ja ta najwazniejsza jestem ..
niestety ludzie sa rózni :/

Miałam nadzieje ze jesteśmy takimi przyjaciółkami na szczęscie i na smutek.. juz było tak fajnie nie kłuciłysmy sie ani nic i zaczyna sie znowu...mówia ze pierwsza kłótnia zbliza ludzi... ahh zeby to była tylko ta jedna...

ale prawda jest taka ze wszsytko jest ok kiedy jest ok a kiedy jest źle to kazdy obraca sie do ciebie plecami

Stary 2007-10-04, 17:37   #173
klaudia23
Zadomowienie

ja na temat pryjaciol nie bede sie lepiej wypowiadac
kiedys małąm kumpele od przedzskola ja znałam w 3 klasie podstawowi jakos tak sie zblizyłysmy...no wiec potem mowiłysmy ze jstesmy razem przyjaciolkami...potem oa co chwila szła do innych dziewczyn, ja zostawąłm sama. potem ona wracała przpraszała i pytała sie czy znow bedizemy przyjaciołkami...i tak ciagle.potem poszłysmy razem do gim. tam najpierwsz cała 1 kl siediząłysmy razem w ławce. w drugiej to juz wogle odłaczyła sie odemnei i posżła do innych dziewczn, a ja sie zakumplowałam tez z innymi teraz ona przepisisała sie do szkoly sportowej i nawet na gg nie do mnei nie odezwie ale ja zato sie przyjaznie z inna z ktora sie zblizyłam w 2 gim

dbam o cere...
MŻ - WR
Stary 2007-10-04, 18:59   #174
Jutte
Wtajemniczenie

ech..bywa ..och.. przyjaciele ..:/
Klaudia 23 - widzę w podpisie ,że ładnie Ci waga spada )
Bardzo dobrze Ci idze powodzenia

ehem .. jak ja mam wszystkiego dosyć...
Jutte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 19:13   #175
annadiana
Rozeznanie

ja jutro kartkowka z gegry i biologii i pytanie z chemii :'( ide sie uczyc
2015-04-12
2016-08-13

annadiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 20:03   #176
Hitomiyo
Raczkowanie

GG do Hitomiyo

ja mam "przyjaciółkę" która odzywa się do mnie kiedy albo jest naprawde dobrze albo kiedy chce się poradzić Zapomniała nawet o moich urodzinach które niedawno miałam, przykro mi się zrobiło ... jeszcze widzimy sie tylko raz na dwa tygodnie ... ehh nieraz życie daje w kość ...

W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym

South Beach 10.03 .2008
Hitomiyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 20:39   #177
klaudia23
Zadomowienie

ale ja neiwiem dlaczego wiara czasem taka jest

dbam o cere...
MŻ - WR
Stary 2007-10-04, 21:19   #178
Jutte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hitomiyo Pokaż wiadomość
ja mam "przyjaciółkę" która odzywa się do mnie kiedy albo jest naprawde dobrze albo kiedy chce się poradzić Zapomniała nawet o moich urodzinach które niedawno miałam, przykro mi się zrobiło ... jeszcze widzimy sie tylko raz na dwa tygodnie ... ehh nieraz życie daje w kość ...

ehem ..u mnie podobnie ...;/ ludzie znają mnie tylko jak czegoś potrzebują a wogole a propo urodzin - ja co roku kupuję im prezenty , chociaz drobne ,a jak dojdzie do moich to jest mówienie ,no że wiesz ze w wakacje i itp. Nie nie chodzi mi o jakieś głupie prezenty tylko o sama pamieć .. nawet niektórym tak ciężko wysłać smsa chociażby życzeniami !!?
o moich urodzinach się nie pamięta...
czasem mam wrażenie ,że jestem głupia i naiwna ...

przepraszam , za te głupoty o urodzinach itd ale boli mnie to

i wogóle wszystko mnie ostatnio wnerwia...
Jutte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 21:51   #179
Klaudeek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hitomiyo Pokaż wiadomość
miałam kiedys taka przyjaciółke . . . ja ogolenie jestem osoba szczera mowieca co mysli i powiedzialam jej . nie gadamy do dzisaj, bo jeszcze sie kilka rzceczy ciekawych dowiedzialam co o mnie mowila ..
Cytat:
Napisane przez Jutte Pokaż wiadomość
ehem ..u mnie podobnie ...;/ ludzie znają mnie tylko jak czegoś potrzebują a wogole a propo urodzin - ja co roku kupuję im prezenty , chociaz drobne ,a jak dojdzie do moich to jest mówienie ,no że wiesz ze w wakacje i itp. Nie nie chodzi mi o jakieś głupie prezenty tylko o sama pamieć .. nawet niektórym tak ciężko wysłać smsa chociażby życzeniami !!?
o moich urodzinach się nie pamięta...
czasem mam wrażenie ,że jestem głupia i naiwna ...

przepraszam , za te głupoty o urodzinach itd ale boli mnie to

i wogóle wszystko mnie ostatnio wnerwia...
masz urodziny w waakcje ? kieyd ;d ?
bo ja tez, ale moje przyjaciolki pamieataja, nie kupujemy sobie prezentow, ale wysylamy sms czy dzownimy, albo kartki wysylamy
nie wyobrazam sobie zapomniec o urodzinach przyjaciolki
Stary 2007-10-04, 22:07   #180
klaudia23
Zadomowienie

eh niech sie kazda wyzali i bedize jej lzej na sercu
ehh gdyby kazdy człowiek byl ideałem

dbam o cere...
MŻ - WR
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości