|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!
Jestem na placu zabaw z młoda. Rano kazała sobie namalować wąsy zeby byc kotem i tak chciała wyjsć z domu. I teraz robi furorę wsród dzieci
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
Nie jest złe choć zdarzają sie dni ze wstane i o 5 Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie skonczyłam leysy co je od tygodnia jem
![]() i boli mnie dziaslo teraz - tak sie rozpulchniły teraz ze nawet głupi czips potrafi je przebic ![]() dobrze ze mam w domu elmexa to umyje zaraz zeby i powinno pomoc w bólu ![]() znalazłam maszynke ktora zamowie ![]() bede szyla sama posciele dla małej i inne pierdołki
|
#3303 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaką maszynę? Też myślałam żeby kupić ale nie wiem jaką... 😐 |
|
|
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty to jestes taka mama z jajem ![]() ![]() klask i:jak pilnowałam dzieci to obserwowałam rodziców np na placu zabaw to czasami mi sie nóż w kieszeni otwierał... dziecko stoi jak kołek koło matki, ta na ławce siedzi i pali fajke i nos w komorce tylko. Ja siedze w piasku z mala Julcia i robimy babki, ona kamienie zbiera i robi okienka i tak patrzy na to biedno dziecko i mowie do niej idz po tego chlopczyka niech z nami sie pobawi ![]() ona taka rezolutna była i poszła i mówi: nie martw sie chłopczyku, moja nianiusia ma dwie rece i tobie tez pomoze domek zbudowac i on on razu przyleciał do nas i fajnie sie razem bawili ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- dokładnie to ta: http://www.lidl.de/de/toyota-mechani...rigPageSize=36 w pl na różnych stronkach tez jest dostepna ![]() sa oczywiscie i za 50 euro maszyny ale to takie badziewie tylko na cienkie materiały, a ja juz chce porzadniejsza na jeans itp ![]() a ta zszywa z palcem w tyłku po 10 warstw materiału
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
Moje sie bawią same od rana. Zjadły w biegu sniadanie i caly czas cos wymyślają do zabawy. Ja gotuje kompot i zrobiłam ciasto na racuchy 😊
|
|
|
|
#3306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie wygląda i widać ze z tych lepszych trochę już 😊... Muszę pomyśleć nad tym jeszcze.... |
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nom ![]() i z allegro to : http://allegro.pl/tkanina-bawelna-ma...tml#tabsAnchor te wasy sa cudowne ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Wszystkie uciekly to i ja spadam
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zapodałam dzieciom racuchy i zjadły po 2 takie dość duże 😊 a ja jem jeszcze kapuśniak z poniedziałku 😊
|
|
|
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja dziś 3 pobudki na siku a od 5 jak poszłam to już nie śpię byłam u fryzjera i juz mogę rodzic ![]() Po drodze zakupy i kupiłam grejfruty bo któraś chyba Esor mi smaka narobiła U nas dziś wieje i leje masakra jakaś. No to jak Mamusiaczek ??? Bo popcorn zakupiłam? :-D ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Idę zaraz żurek robić dla tż bo ja nie lubię ale dla.mnie dziś naleśniki a co
|
#3310 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój wie, że nie może, ale korzysta jak mnie nie ma w pokoju Cytat:
Ja będę szukać wiosną jak się z kasą odkopię wyciskarki do warzyw i owoców. Zależy do czego potrzebujesz i czy umiesz już coś szyć. Ja mam starego łucznika i na skrócenie spodni czy uszycie czegoś prostego wystarcza (nowe nie są polecane w necie). Jest kilka blogów, gdzie dziewczyny już długo szyjące jak i początkujące pokazują jakie mają maszyny i co nimi można zrobić. Startuje z kawą ale mam te duże płatki kosmetyczne to z nimi będę probować ![]() Kurier do mnie przyszedł, a ja sierota z maską na głowie, glinką na twarzy i w szlafroku ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
![]() żurek - to jest myśl, idę zakwas nastawić
|
|||||
|
|
|
#3311 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Lucy- ogromne gratulacje! U mnie dziś najgorsza noc od nie wiem kiedy, w ogóle nie mogłam spać i to nie tyle z bólu, tylko jakiegoś doła złapałam i ryczałam do 3:50, a o 6:15 pobudka, zasnęłam gdzieś o 4 dopiero. Potem o 7 znów do łóżka, ale takie spanie na raty, to tylko ból głowy większy. Pojechałam do sklepu po mini- zakupy i przy okazji odebrałam córkę ze szkoły- pani pochwaliła, ze zauważyła poprawę, jeśli chodzi o to jej gadanie, w piątek prosiła, żeby podjechać, bo juz oceny wystawiają na 1 semestr i chce wszystko dokładnie opowiedzieć ( jutro jest zebranie, ale akurat o tej godz. ja mam ktg). Dziewczyny, coś mi się dzieje z okiem, od paru dni jakoś gorzej widzę na lewe, jakby takie rozmazane i załzawione, ale dziś to masakra, jechałam samochodem i w strachu byłam, że nic nie zobaczę z lewej jak jedzie . Do tego ciągle biegunka, ból głowy i mdłości, znów waga spadła o 2kg, dzis w cale nie mam energii, tylko 2 prania wstawiłam i spaghetti zrobię na obiad. |
|
|
|
#3312 |
|
Rozeznanie
|
Figa moja kotka też wie że nie wolno bo jak ją przydybię w łóżeczku, albo na przewijaku to wieje tak, że się za nią kurzy.
ala: Elena może warto by skonsultować się z jakimś lekarzem ? Może to jakiś wirus? A z okiem to chyba tylko okulista... Co tu taka cisza dzisiaj ![]() Wysłane z mojego MID1001 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3313 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano różni sa rodzice i rożne opiekunki. No ale co zrobisz. Moja juz mało sie chce ze mna bawić. Raczej woli latać za innymi dziećmi po placu Wlasnie wróciłyśmy i musze przyznać ze zabawa w berka i dźwiganie jej po drabinkach na tym etapie ciąży to juz wyzwanie ![]() Oczywiście niestrudzona nie chciała wracać do domu ale przyszła niania jedzą zupę i zaraz znowu idą brykać. Szczególnie ze temp dzisiaj to 10 stopni!Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
a na drugie kasza gryczana z gulaszem wołowym który własne dochodzi i jakas surówka. Tez pełen gar gulaszu wiec do weekendu chyba mam spokoj z gotowaniem ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
Ja tez byłam ostatnio u fryzjera, w piatek jeszcze kosmetyczka i tez moge rodzic hihihi Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ogólnie to nie mam smaku na nic...jem bo jem...
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie objawy prócz oka to wydaje mi sie na zbliżający porod co do oka to nie wiem, moze świetlikiem przemywaj? A jak nie przejdzie to okulista by sie przydał pewnie Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Ja mam apetyt cała ciąże (poza pierwszym trymestrem) na szczęście nie mam ciągotow na kiepskie jedzenie, bardziej na zdrowe, mięso, surówki etc no i do chleba mnie ciągnie co jest akurat srednio dobre, ale sie ograniczam ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie, tym bardziej,że z dziewczyn najwiecej tu jest i najwięcej pisze (jak już wstanie nasza narkoleptyczka ), to może ogarnie ![]() ANINIS BIERZESZ? )))
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Elena
Biedna.... może do lekarza spr to oko ![]() Coś mi w brzuchu burczy idę podgrzać buraczkowa to zjem od razu
|
#3318 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3319 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I pewnie też lubi się stroić. Booooshe, moja to jak założy jakiś nowy ciuch to potem paraduje od lustra do lustra, potem idzie się pochwalić babci czy dziadkowi, robi pozy jakby była na wybiegu, uśmiecha się ![]() A ostatnio jak jej na bal zrobiłam różkę i taką opaskę z gwiazdką to stała przed lustrem, szczerzyła się i mówiła "rewelacja, wyglądam ślicznie" ![]() Cytat:
ja z kolei jestem ten typ panikary, może nie to,że chodzę za nią ciągle, bo ona jednak lubi z dziecmi się bawić, ale jakby miała wchodzić na wysoką zjeżdżalnię z niebezpieczną drabinką to od razu lecę asekurować ![]() Cytat:
tylko nie myśl,że ja będę szyła, no co ty, nie umiem Babcia się podjęła![]() Znalazła moje stare łóżeczko dla lalek, ze 20 lat ono ma M. pomalował je białą farbą, a Babcia uszyje pościel![]() Cytat:
U nas jest szaaaauuu jak są starsze dzieci, zaczepia i zagaduje. Maluchami w ogole się nie zajmuje ![]() Ja też odliczam do kosmetyczki, jeszcze 6 dni
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe ![]() Ja nigdy nie szylam ale mam zamiar szyć ![]() Zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() U mnie też dzisiaj cały dzień pada i jesień jest. Ja się pytam gdzie ten kurier zabladzil znowu
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3322 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3323 |
|
Raczkowanie
|
Trzymać kciuki. Jadę do lekarza i na ktg... Zobaczymy co mój wróżbita dzisiaj mi powie....
|
|
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
My póki co zwierząt domowych nie mamy...planujemy psa ale to dopiero jak Patryk będzie sam chodzil 😊
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
Kciuki 😊 |
|
|
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
jejuuuu obudziłam się o 12:30 i czuję się jak z krzyża zdjęta... choćby mnie ktoś z łóżka zwlókł o 5tej... nie ogarniam już tego mojego spania
mam nadzieję, że doczytam, że Lucy już tuli Bartusia ![]() Cytat:
na SR nam mówili, że nasze 4 palce, to 3/4 wielkości główki dziecka... no cóż moje 4 palce, to 3 palce tż |
|
|
|
|
#3326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULACJE |
|
|
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zostałas oficjalnie namaszczona żeby założyć nowy wątek
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie
Lucy ściskam z całych sił ![]() Wczoraj byłam na wizycie..ehhh...mamy z gin mały dylemat....synek 2400g przez 4 tyg urósł ale....jak do tej pory był wstrzelony idealnie w czas tyg tak teraz stanął na 34t a ja 36 skończyłam i 37 teraz....no i będziemy szukać przyczyny.... mam wizytę u innego lekarza w przyszłym tyg zobaczymy co on powie gbs pobrany, inne wyniki super także chociaż to dobre zachciało mi się wić gniazda w kuchni nowa lodówka w tym tyg będzie muszę poczytać co tam u Was bo wczoraj przez tą wizytę jakoś głowy nie miałam
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

klask i:

byłam u fryzjera i juz mogę rodzic 

TŻ założył pułapkę, tzn wyłożył w łóżeczku kartki oblepione dwustronną taśmą klejącą i na chwilę był spokój jak się przykleiła i odkleić nie mogła.

ala: 

ale nawet wyspana się obudziłam, mały nie budził mnie w nocy
mam wizytę u innego lekarza w przyszłym tyg zobaczymy co on powie