Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku. - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-07, 12:51   #3271
kachula27
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.

Asiu to mialysmy taki sam wiek ciazy,podobno 6,8 i 12 tydzien w pierwszym trymestrze sa najgorsze i niestety u nas trafilo na 8.Trzymaj sie kochana cieplutko,jeszcze i my bedziemy dumnie wozic swojego bobaska i wszyscy wtedy nam beda gratulowac dzidzi hihi
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-07, 12:52   #3272
kachula27
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.

A Asiu mialam juz wczesniej pisac ,piekne zdjatko w awaybgarku
Stary 2007-10-07, 12:56   #3273
mezatka07
Zakorzenienie

Kachulka mam nadzieje, ze dni plodne akurat zawsze beda wypadac w weekendy i ze nam szybciutko zaciazysz, zebysmy tu ciotki klotki mialy wiecej radosci

Kachulka ja tak prawde mowiac nie wiem czy to cos co krwawilo to bylo miesiaczka, bo trwalo tylko 3 dni nigdy w zyciu nie mialam takiej krotkiej.......... a u mnie jak wiesz zdazaja sie bardzo czesto krwawienia srodcykliczne...i niewyjasnione

a mam jeszcze takie pytanko do Ciebie i Gizelki:
czy mialyscie robione badanie histopatologiczne?
czy lekarze mowili cos o tym, zeby sprawdzac bete (odnosnie zasniadu)
a Ty Kachulka widze, ze nosisz okulary- ja tez mam wade wzroku i czytalam bardzo duzo o tym, ze trzeba przed porodem skonsultowac sie z okulista czy mozna rodzic naturalnie- to zalezy nie od wielkosci wady tylko od stanu siatkowki oka, bo przy porodzie moze sie odkleic... czy bylas moze na takiej wizycie??
Stary 2007-10-07, 12:56   #3274
Mijalea
Zakorzenienie

Witam was!
Karolinko GRATULACJE

Pomidora ciebie tez witam, ja jestem Madzia, moze troszke za mnie nadrobisz pisaniem , mianuje cie moim zastepca (o ile nie masz nic przciwko) bo ja niestety ostatnio nie moge znalesc czasu na wizazyk, czytam was regularnie ale jakos z pisaniem ciezko

Szukam pracy i mam teraz sporo do myslenia i zalatwiania
Mezyk tez juz sie burzyl wczoraj, ze wole forum od niego

Bede tu wpadac co jakis czas,
goraco was pozdrawiam
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-07, 12:56   #3275
kachula27
Zakorzenienie

Nie dosc ze tak rzadko widze mojego Tz to juz znowu zdarzylam sie z nim poklocic,wkurzyl mnie strasznie i dzis moge sobie z Wami posiedziec bo nawet nie robie dzis obiadku i nawet palcem nie kiwne zeby mu uszykowac jakies jedzenie w trase a co niech radzi sobie sam albo nie bedzie jadl-ale jestem wredna ale sie zawzielam i mam dzis wolne od wszystkiego
Stary 2007-10-07, 12:57   #3276
mezatka07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
A Asiu mialam juz wczesniej pisac ,piekne zdjatko w awaybgarku
dziekuje slicznie Tobie i innym dziewuszkom:c mok:
Stary 2007-10-07, 13:00   #3277
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dosc ze tak rzadko widze mojego Tz to juz znowu zdarzylam sie z nim poklocic,wkurzyl mnie strasznie i dzis moge sobie z Wami posiedziec bo nawet nie robie dzis obiadku i nawet palcem nie kiwne zeby mu uszykowac jakies jedzenie w trase a co niech radzi sobie sam albo nie bedzie jadl-ale jestem wredna ale sie zawzielam i mam dzis wolne od wszystkiego
Dodam , ze i ja wczoraj poklociam sie z mezem, co zdarza sie zadko, pomagal mi napisac Cv po niemiecku i oczywiscie byla scina
Ale juz jest ok, zamknal sie w kuchni i gotuje obiad, a we srode wylatuje na delegacje, wiec napewno was odwiedze , bo bede 3 dni sama!!!!
Stary 2007-10-07, 13:01   #3278
mezatka07
Zakorzenienie

Kachulka nie obrazaj sie tylko molestuj meza
Przywiaz go do lozka, do grzejnika czy do czego tam chcesz i wyzywaj sie ile chcesz!!! ale by sie facet zdziwil taka kara:r otfl::rotfl ::ro tfl:
Stary 2007-10-07, 13:03   #3279
kachula27
Zakorzenienie

Asiu tak mialam robione badanie histopatologiczne,po zabiegu oddali moja dzidzie do zbadania zeby potwierdzic ze to napewno byla ciaza i tylko to.jak odbieralam wynik badania to sie strasznie oburzylam bo moja dzidzie nazwali "wyskrobinami z jamy macicy",badanie potwierdzilo ze to byla ciaza i nic wiecej,zadnej przyczyny, nic...

Tak ja nosze okulary praktycznie cale zycie bo od 6 roku zycia,jestem dalekowidzem i nosze +,tak lekarz odrazu na pierwszej wizycie na ktorej bylam zeby potwierdzic ciaze pytal mnie o wade wzroku i kazal isc do okulisty zeby mnie zbadala i powiedziala czy nie mam przeciwskazan do porodu naturalnego,juz mialam nawet wizyte u okulistki umowiona ale niestety nie zdarzylam do niej dojsc
Stary 2007-10-07, 13:07   #3280
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezatka07 Pokaż wiadomość
Kachulka nie obrazaj sie tylko molestuj meza
Przywiaz go do lozka, do grzejnika czy do czego tam chcesz i wyzywaj sie ile chcesz!!! ale by sie facet zdziwil taka kara:r otfl::rotfl ::ro tfl:
Asiu poszlo oczywiscie o glupote ale ja sie nie dam,niech spada do tej swojej ciezarowki i sobie wszystko przemysli osiol jeden!!
Stary 2007-10-07, 13:12   #3281
mezatka07
Zakorzenienie

Kurcze to czemu tutaj nie robia tego badania histopatologicznego...... ...
musze zadzwonic do szpitala i sie zapytac czy robia czy nie, bo jednak nie mam pewnosci, ale nikt o tym nie mowil..............
a to juz ponad 3 tygodnie od zabiegu to juz by chyba jakas informacje przyslali (tu wszystko sla do domu, nie chodzi sie po wyniki jak w Polsce, chyba, ze przy okazji masz umowiona kolejna wizyte)

u mnie tez nie bylo zadnego plamienia, dopiero w srode sie pojawilo, ale z dzeckiem bylo wszystko dobrze...i szyjka macicy tez normalna, nic zlego sie nie dzialo, serduszko bilo i plamienie juz tego samego dnia ustalo
kolejne plamienie przyszlo w niedziele juz z bolem krzyza,a w poniedzialek dziecko juz nie zylo....
szybko sie to potoczylo
w srode taka radosc, bo pierwszy raz zobaczylismy bicie serduszka
a w poniedzialek łzy....................
Stary 2007-10-07, 13:14   #3282
mezatka07
Zakorzenienie

Cytat:
Asiu poszlo oczywiscie o glupote ale ja sie nie dam,niech spada do tej swojej ciezarowki i sobie wszystko przemysli osiol jeden!!
jestem identyczna

wczoraj mnie zdenerwowal a dzisiaj rano wstal i chcial, zebym go po pleckach pokiziala- powiedzialam mu, ze chyba zwariowal i zeby zapomnial, ze ma zone, obiadek itp:r olleyes:
Stary 2007-10-07, 13:16   #3283
mezatka07
Zakorzenienie

a ja mam wade -1,5L i -1,75P
ale juz moze jest wieksza, bo slepok straszny jestem ostatnio
Stary 2007-10-07, 13:30   #3284
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja22 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane.
Juz wrocilam
Po obronie jechalam prosto do tesciow i tam mialam byc do wieczora ale nie wytrzymalam i juz od rana jestem w domciu.
Obrone przezylam ale nie obeszlo sie bez stresu.
Mialam chyba ciezki dzien bo jak wyszlam z sali to maz czekal z aparatem zeby zrobic fotke. Pamiatki nie ma bo zaslonilam sie kartka. Zaczelam ryczec, moze dlatego ze nerwy mnie puscily.
Moja mama mowi ze ciezarne tak mają
Obronilam się na 4. Ciesze sie ze zdalam, bo naprawde nie bylo latwo.
Na magisterke wybiore sie za pare lat jak zapomne o tej obronie wrrr....

Mialam sie do Was odezwac przed wyjazdem na uczelnie ale wizaz byl niedostepny przez 30 minut a ja musialam juz jechac. Nawet fotke wam zrobilam przed wyjazdem zeby pokazac jak wygladam.

Ray z calego serduszka gratuluje corci

Zaraz zabieram sie za nadrabianie czytania tego co pisalyscie podczas mojej nieobecności.

Karolinko gratuluje 4 to dobry stopien

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Rany, chwilkę mnie nie było a Wy już tyle nachlapałyście
ja22- gratuleje obrony!!! Wiem jakie to szczęście, bo sama obroniłam się w lipcu Ale ja z kolei nie wytrzymałam braku studiów i poszłam na następne, tylko jeszcze nie wiem kiedy zaczynam zajęcia i to mnie wkurza A Tobie pewnie kamień spadł z serca i dziwnie Ci bez nauki, co?

Kasiu- ja jestem rocznik 83', wiec chyba najmłodsza z Was, jak zauważyłam. No i ja męża nie muszę przekonywać do instynktów ojcowskich, bo mój TŻ jest starszy i to on trochę mnie przekonywał

A jeżeli chodzi o wczorajszy wieczów, to widziałam, że mojej koleżance jest dziwnie. Niby się cieszy z powrotu narzeczonego, ale zachowywała się nieswojo. W końcu pożaliła mi się, że po tak długim niewidzeniu się ze swoim marynarzem ma wrażenie, że to trochę obca osoba. Ale pocieszyłam ją, że to normalne i muszą się znowu do siebie przyzwyczaić.

Nikita jak ja zazdroszczę Ci córeczki! Powiedziałam mojemu TŻ, że ma tak robić, żeby córa była, na syna się nie godzę

Kobitki, podajcie, jak Wy macie po kolei na imię, bo się gubie!!
Buziaczki
Ja nie mam córeczki tylko synka ma 9 lat a moja córka to GIZELCIA( ale to adopcja wirtualna) Nie jestes najmłdosza Gizelcia jutro 20 lat kończy a nasza Emilka ma jeszcze 17 lat
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-07, 13:31   #3285
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezatka07 Pokaż wiadomość
jestem identyczna

wczoraj mnie zdenerwowal a dzisiaj rano wstal i chcial, zebym go po pleckach pokiziala- powiedzialam mu, ze chyba zwariowal i zeby zapomnial, ze ma zone, obiadek itp:r olleyes:
Mozemy sobie reke podac!jak ktos mi za skore zalezie to ma przerypane
Stary 2007-10-07, 13:34   #3286
kachula27
Zakorzenienie

Wiataj Nikitko w niedzielne popoludnie,a no tak i nie tylko jestes wirtualna mamusia ale rozwniez zaraz i babciunia hihi
Stary 2007-10-07, 13:46   #3287
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiataj Nikitko w niedzielne popoludnie,a no tak i nie tylko jestes wirtualna mamusia ale rozwniez zaraz i babciunia hihi
No i babunia
Ja juz po zakupach w dobrym humorku, chociaż czuje sie kiepskawo bo gardełko boli jutro może do lekarza sie zapisze jak mi nie przejdzie. Nie mam zbytnio apetytu
Stary 2007-10-07, 13:54   #3288
NadiaM
Raczkowanie

Cześć dziewczynki Witam nową Kasię na wątku Jak łatwo się domyślić mam na imię Nadia.

Karolinka gratuluję obrony Na pewno nie było aż tak strasznie jak próbujesz nam tu wmówić Ale teraz to już można zapomnieć i relaksować się Dobrze rozumiem że to licencjatu broniłaś? A jaki kierunek?

Kinuś, wydaje mi się że idź na te spotkanie o pracę. Tylko uważaj bardzo. Skoro facet na początku jakiś tam numer wyciął, to 100 razy czytaj wszystko co podpiszesz. Ale spróbować to pewnie że możesz! Bez pracy można umrzeć z nudów.

Nikitka, a ja nie wiem czemu byłam pewna, że pracujesz w jakimś urzędzie. Może te godziny pracy mnie tak zmyliły A jeżeli mówisz, że branża kosmetyczna, to cóż tylko pozazdrościć można ... Zawsze po kryjomu marzyłam pracować jako kosmetyczka. Ale wyszło inaczej.

Ray, gratuluje córeczki Jednak instynkt to instynkt Rzeczywiście straszno dużo dziewczynek na tym naszym wątku Trzeba dziewczynki nadrabiać chłopcami No i śliczne zdjęcie o ile dobrze pamiętam Zuzki Fajne imię. A jak u Ciebie sprawy z rodzicami? Już wszystko sie uspokoiło? No i trzymam kciuki za mieszkanko, chociaż to oznacza, że nici z przeprowadzki do Wrocka

Mezatka, cieszę się że czujesz się już dobrze Jeżeli mówisz, że planujecie mieszkać w Londynie około 5 lat, to może spróbuj popatrzeć na to miasto bardziej radonie Bo wiesz złe myśli przyciągają złe czyny Ale najważniejsze, że Twój humorek wrócił do normy

Agacia, gratuluję żołnierza w domu Proszę Cie przestań gadać o tej starej dupie niby, bo co ja wtedy mam powiedzieć o sobie Więc proszę tu nie wpędzać w kompleksy Ciekawa jestem jakie danie jako pierwsze ugotujesz w nowej kuchni Szykujesz jakąś imprezkę na jutro może?

Ogromne pozdrowienia dla Kachuli. Nie przejmuj się tą kłótnią z TŻ jak to się mówi zdarza się najlepszym. A faceci czasem (a raczej zawsze) zapominają, że ich kobiety też pracują i też by chciały w domciu odpocząć trochę

Madziu
, trzymam kciuki za znalezienie dobrej pracy Więc co ostatnie być może dni lenistwa przed Tobą

Zazdroszczę Wam Kasiu i Madziu tych wycieczek do ciepłych krajów. Kiedy tu jest paskudnie zimno i beznadziejnie cudownie pojechać gdzieś gdzie jest ciepło i cały czas świeci słoneczko
Ja byłam wczoraj na Katyniu, bardzo fajny film, polecam obejrzeć. A poza tym nic ciekawego u mnie się nie dzieję - jesień i humorek taki sam Pozdrawiam
NadiaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-07, 14:01   #3289
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita_Wawa Pokaż wiadomość
No i babunia
Ja juz po zakupach w dobrym humorku, chociaż czuje sie kiepskawo bo gardełko boli jutro może do lekarza sie zapisze jak mi nie przejdzie. Nie mam zbytnio apetytu
A pewnie ze idz Kasiulku,ja nie bylam u lekarza tylko lecze sie caly czas sama domowymi sposobami i jakos nic mi nie pomaga,juz tydzien czasu chodze przeziebiona ale juz jest maly postep bo wrocil mi glos i juz nawet moge krzyczec hihi
Stary 2007-10-07, 15:02   #3290
gizelcia
Zadomowienie

hallo

..i znowu kiedy ja jestem wszyscy pouciekali..wiem ze wygladam juz jak maly okragly potworek ale jestem z tych dobrych potworkow i krzywdy Wam nie zrobie

mezatka u mnie w szpitalu kazdej kobiecie robia badania histopatologiczne po zabiegach czy operacjach..ja tez mialam robione a na wynik musialam czekac 3 tyg..niestety nic z tego nie wiem bo moj gin tylko spojrzal cos tam zapisal i to bylo wszystko co wiedzialam na te temat

kachula nieladnie ze sie poklocilas z Tz-tem..ojoj..mam nadzieje ze do JEgo wyjazdu zdazycie sie pogodzic i milusio sie poprzytulac bo przeciez wszystcy tu czekamy na...
..a tak sobie mysle ze Wy to macie sie fajnie z tymi chlopami..moj to po klotni ani marzy o wspolnym przytulaniu..ja probuje cos zdzialac a on nic..i pozniej mi przykro..dopiero na drugi dzien po przytulaniu do czegos dochodzi ale tez nie zawsze ..a dzis mi moj maz powiedzial ze czasem SAM chcialby sie postarac o jakis sexik ale ze mna sie tak nie da bo ja zawsze chce

Nadiu przepraszam juz nie bede pisac ze ze mnie stara dupa Jutro niestety nic nie szykuje funduszy brak ale za to w sobote chce zrobic male przyjecie dla rodzinki..pojde jutro do braciszka bo wkoncu tez ma urodzinki i moze sie zalapie na jakies domowe ciacho mamusi...mniam..

Edytowane przez gizelcia
Czas edycji: 2007-10-07 o 16:17
gizelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-07, 15:19   #3291
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Agaciu to złóż jutro Jacusiowi zyczenia ode mnie

Kachula tak mysle ze skonczy sie to u lekarza

Nadia ale ja kosmetyczka nie jestem pracuje w firmie kosmetycznej produkujemy naturalne kosmetyki ziołowe, ale nie kolorówka tylko podstawowa pielegnacja
Stary 2007-10-07, 16:18   #3292
gizelcia
Zadomowienie

Cytat:
Agaciu to złóż jutro Jacusiowi zyczenia ode mnie

Kachula tak mysle ze skonczy sie to u lekarza

Nadia ale ja kosmetyczka nie jestem pracuje w firmie kosmetycznej produkujemy naturalne kosmetyki ziołowe, ale nie kolorówka tylko podstawowa pielegnacja
Nikitko dziekuje w imieniu Jacusia
Stary 2007-10-07, 16:31   #3293
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gizelcia Pokaż wiadomość
Nikitko dziekuje w imieniu Jacusia
Prosze bardzo jakoś wyleciało mi to z głowy że wy przecież bliźniaki z Jacusiem

Agatko dzieki ci za smsa widziałam ten koncert jubileuszowy na którym byłam z kolerzanką może w drugiej części cos wiecej bedzie widac
Stary 2007-10-07, 16:46   #3294
gizelcia
Zadomowienie

Cytat:
Prosze bardzo jakoś wyleciało mi to z głowy że wy przecież bliźniaki z Jacusiem

Agatko dzieki ci za smsa widziałam ten koncert jubileuszowy na którym byłam z kolerzanką może w drugiej części cos wiecej bedzie widac

hihihihi..no blizniaki blizniaki
..nie ma za co ..druga czesc koncertu o 20:05 Probowalam Cie tam gdzies uchwycic ale niestety nie udalo mi sie..

..ja zaraz zmykam z mezem na spacerek..niech sie chlopina dotleni po wczorajszym..lepiej mu bedzie
Stary 2007-10-07, 16:57   #3295
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gizelcia Pokaż wiadomość
hihihihi..no blizniaki blizniaki
..nie ma za co ..druga czesc koncertu o 20:05 Probowalam Cie tam gdzies uchwycic ale niestety nie udalo mi sie..

..ja zaraz zmykam z mezem na spacerek..niech sie chlopina dotleni po wczorajszym..lepiej mu bedzie
Mnie juz przeszło winko wywietrzało
No wiem przeczytałam ze o 20.05, ale wtedy bedzie Skazany na śmierć i samo przez sie wiadomo co wybiore
Stary 2007-10-07, 17:04   #3296
NadiaM
Raczkowanie

Agatko, to miłego spacerku życzę Może świeże powietrze jakoś romantycznie nastroi Pana T na dzisiejszy wieczorek
Nikitka, wiem, że nie jesteś kosmetyczką. Napisałam, że ja chciałabym. A wydawało mi się że pracujesz od 7 do 15 no i skojarzyło mi się, że w jakimś urzędzie pewnie Naturalne kosmetyki - bardzo ciekawie. Ja jak na razie pozostaje wierna Clinique
NadiaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-07, 17:07   #3297
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NadiaM Pokaż wiadomość
Agatko, to miłego spacerku życzę Może świeże powietrze jakoś romantycznie nastroi Pana T na dzisiejszy wieczorek
Nikitka, wiem, że nie jesteś kosmetyczką. Napisałam, że ja chciałabym. A wydawało mi się że pracujesz od 7 do 15 no i skojarzyło mi się, że w jakimś urzędzie pewnie Naturalne kosmetyki - bardzo ciekawie. Ja jak na razie pozostaje wierna Clinique
a propo kosmetyczek to ja jutro ide do swojej
Stary 2007-10-07, 17:11   #3298
Mijalea
Zakorzenienie

Dziewczyny , ale mam dzis leniwy dzien, prawie caly przelezalam
28dc, ciekawe kiedy mnie nawiedzi @, choc ja zawsze mialam dlugie, nawet 36 dniowe cykle, wiec narazie spokojnie czekam

Nadiu, ja doiero zaczelam przygode z Clinique, mam ten slynny tonik

Nikitko,
kuruj sie i milelego wieczoru ze skazanym

Ja juz sie z mezem przeprosilam i zaraz bedziemy kontynuowac moje cv, bo wczoraj zle sie to skonczylo jakos
Stary 2007-10-07, 17:14   #3299
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
Dziewczyny , ale mam dzis leniwy dzien, prawie caly przelezalam
28dc, ciekawe kiedy mnie nawiedzi @, choc ja zawsze mialam dlugie, nawet 36 dniowe cykle, wiec narazie spokojnie czekam

Nadiu, ja doiero zaczelam przygode z Clinique, mam ten slynny tonik

Nikitko, kuruj sie i milelego wieczoru ze skazanym

Ja juz sie z mezem przeprosilam i zaraz bedziemy kontynuowac moje cv, bo wczoraj zle sie to skonczylo jakos
Madziu ciiii bo mój męzus zazdrosny o Skazanego na śmierć i ma koszmary nocne kurde martwi mnie to bo nie wiem czemu przeciez powodu mu do tego nie daje a on bidny sie meczy
Stary 2007-10-07, 17:24   #3300
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Madziu ciiii bo mój męzus zazdrosny o Skazanego na śmierć i ma koszmary nocne kurde martwi mnie to bo nie wiem czemu przeciez powodu mu do tego nie daje a on bidny sie meczy
Kasiu, a o co sie martwi twoj mezulek? Przeciez to fikcja filmowa No ale moze sie przejal, ze spodobal ci sie inny mezczyzna?? Kto wie co ci faceci tak naprawde mysla
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości