|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
U mnie moja mama i moja siostra....także u mnie też duże prawdopodobieństwo. Jużżżż sie nie moge doczekać testu, gdyby wyszlo....moj TŻ bedzie miał nie złą niespodziankę na walentynki
|
|
|
|
|
#1142 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jak ja mam dosyć przeziębienia... Jeszcze jak na złość, mamy szalony tydzień. Zero spokoju. W poniedziałek jak się jeszcze dobrze czułam, to do późna siedzieliśmy u szwagierki, we wtorek już gorzej ale szwagierka z córką u mnie, potem już całkiem się rozchorowałam. Ale oczywiście moja mama nie rozumie, że jestem chora i potrzebuję spokoju, więc i w środę była z chłopakami (normalnie jak na dworcu miałam ruch), w czwartek na chwilę no i dzisiaj też przychodzą. Na obiad
Za to starań sobie nie odmawiamy nawet w chorobie. Dziwnie mam bo zawsze mi libido spada z osłabienia a teraz jakoś mi wzrosło nie wiem, czy tak się powinno. Cytat:
Przecież gdyby tak krwawiła i plamiła w ciąży jak na @ to by poroniła. A urodziła zdrowego chłopca. Cytat:
Po to jesteśmy na wątkach staraczek żeby chcieć dziecka a nie płakać, no chyba że z radości Cytat:
![]() Cytat:
A to sok z pomarańczy na co pomaga? Ja mam likier kawowy i jeszcze mnie czeka krówkowy w sobotę. Ten kawowy taki mocny mi wyszedł, bo mi się przepisy pomieszały do krowkowego miało być 300ml wódki a do kawowego 3/4 szkl a ja wlałam 300ml do kawowego Będzie siekierka ale mi nikt nie powie, że za słaby zrobiłam Mój tż to się niedługo przyzwyczai do codziennych starań, będzie marudny jak dostanę @ Mogłabym już nie dostać, mielibyśmy fajne Walentynki...Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1143 |
|
Konto usunięte
|
Peemki orientuje się może któraś z was czy w cash&carry, eurocash można kupować tylko jeżeli ma się własny sklep i pozwolenie na alkohol ?
|
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5475286 6]Peemki orientuje się może któraś z was czy w cash&carry, eurocash można kupować tylko jeżeli ma się własny sklep i pozwolenie na alkohol ?[/QUOTE]
Nie, ale chyba trzeba mieć kartę wyrobioną. Na stronie nic nie piszą? ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Moj błąd. Nie wiem czemu ale pomyślałam o makro. Przepraszam |
|
|
|
#1145 |
|
Konto usunięte
|
Eh wybaczcie nie tutaj miałam napisać tego posta
|
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
Zdarza się
|
|
|
|
#1147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdiagnozowałam dziś u siebie zespól niepękającego pęcherzyka (LUF) Edytowane przez Ewula88 Czas edycji: 2016-01-29 o 17:41 |
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1150 |
|
Rozeznanie
|
VelaLuca niezły miałaś ten sen
![]() Ja jestem drobna i obecnie mam ciemne włosy ![]() Podczytuję Was, ale mam taki sajgon ostatnio w pracy i poza, że nie mam kiedy pisać. Chciałam tylko zaraportować, że zapisałam sie do gina, bo mam bardzo dziwne @ ostatnio i do tego brzuch mnie boli do 6go dnia, @ są bardziej jak plamienia brązowe i może mam coś nie tak z hormonami. Także ciekawe czy cos sie dzieje czy to stres. Miłego wieczoru! |
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5475286 6]Peemki orientuje się może któraś z was czy w cash&carry, eurocash można kupować tylko jeżeli ma się własny sklep i pozwolenie na alkohol ?[/QUOTE]
No właśnie się dziwię czemu peemki.. Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1152 |
|
Rozeznanie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5450819 6]Mam na imię Ewelina i w sierpniu kończę 22 lata
![]() Z tz jesteśmy ze sobą od 6.5 roku, zaręczeni 3.5 roku a ślub za 4 miesiące ![]() W kwietniu zeszłego roku odstawiłam tabletki i po 3 miesiącach mogliśmy majstrowac dzidzie ale póki co nic - czekamy ![]() Mieszkamy ze sobą od 2.5 lat Jak na razie mieszkamy w UK [/QUOTE]Witam 🌹
|
|
#1153 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestem jasną blondynką, ale fakt, mocno stąpam po ziemi i wymagająca też jestem... tu trafiłaś w samo sedno wróżka![]() bardzo dobrze tak na spontana, życzę Ci żeby zdarzyła Wam się ta "wpadka" ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, zdołowałam się... pisałam Wam, ze będę jutro testować, ale już sama nie wiem czy jest sens... dostałam po południu drobnego plamienia Miałam jakąś tką głupią nadzieję, że ten cykl będzie szczęśliwy... kurde nie wiem czy jutro testować tak jak planowałam, boję się , że jak zobazę 1 krechę, to będę miała dół... a jutro mąż w pracy do późnego popołudnia, więc będę się dołować w domu![]() Miałam nadzieję, ze duphaston sprawi że nie będzie plamień przed @, miał mi wyregulować cykle, a dziś jest 30 dc, i te cholerne plamki takie lekko pomarańczowe jakby, nikłe, [/COLOR]no ale są ![]() ![]() ![]() Testowałybyście, jakbyście dostały lekkiego plamienia? Czy lepiej się nie pogrążać? ![]() A tak wogóle to się dziś zmartwiłam, bo moja znajoma była w 9 tygodniu ciążu, okazało się że ciąża pozamaciczna, i miała dziś "czyszczenie" A też się starali "trochę"... weź najpierw zajdź w tę ciążę, a potem ją utrzymaj
|
|||
|
|
|
#1154 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
moja przyjaciółka straciła w 8 tygodniu, serduszko przestało bić i starali się prawie dwa lata
|
|||
|
|
|
#1155 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dzis 14dc, sluz owulacyjny, test negatywny eh czuje ze bedzie powtorka z poprzedniego miesiaca
|
|
|
|
#1157 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pizzy: Ciasto z przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/2...drozdzach.html Wersja na bogato: A potem przecier pomidorowy/ketchap na spód pizzy, posypuje przyprawą do pizzy, trochę startego sera, szynka, ananas, curry, serek topiony w plastrach,trochę salami (opcjonalnie) kukurydza, mozarella, podsmażona cebula (jak mi się chce), znowy trochę przyprawy do pizzy, i na gorę troche startego sera 😆 Wersja mini: szynka, starty oscypek, starty kawałeczek parmezanu, mozarella, przyprawa do pizzy. Sos czosnkowy: duży jogurt naturalny, łyżka majonezu, 4 ząbki czosnku, trochę ketchupu i przyprawy do pizzy 😆 Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Dziewczyny odnośnie moich dodatkowych badań, które zaznaczyłam na skierowaniu (z prywatnego ubezpiecznia enel med). Udało się 😆😆😆 Bez najmniejszego problemu 😆 Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-01-29 o 22:02 |
||||
|
|
|
#1158 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma w ciąży okresu, mogą to być plamienia, ale endometrium nie może się złuszczać, bo zarodek zostałby z nim usunięty. Nie mylmy pojęć😉 Ja mam dziś jakieś libido wysokie, ale że dopiero wracam z pracy, to pewnie nie będę już mieć siły w domu 😅 Cytat:
Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Część moich wyników z dzisiaj (2dc):
TSH 1,720 µIU/ml0,270 - 4,200 N FT3 2,90 pg/ml 2,00 - 4,40 N FT4 1,28 ng/dl0,93 - 1,71 N LH 5,68 mIU/ml f.pęcherzykowa 2,4-12,6 f.owulacyjna 14-95,6 f.lutealna 1,0-11,4 FSH 7,07 mIU/ml f.pęcherzykowa 3,5-12,5 f.owulacyjna 4,7-21,5 f.lutealna 1,7-7,7 Estradiol 23,99 pg/ml f.pęcherzykowa 12,5-166 f.owulacyjna 85,8-498 f.lutealna 43,8-211 Progesteron 2,81ng/ml f.pęcherzykowa 0,2-1,5 f.owulacyjna 0,8-3,0 f.lutealna 1,7-27 Progesteron coś za wysoki jak na 2dc. Ale to może dlatego, że wczoraj dostałam @ w trakcie brania luteiny? W przyszły piatek idę z wynikami do gina 😆 Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-01-29 o 22:31 |
|
|
|
#1160 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak madolecieć to doleci chyba...Cytat:
nie diagnozuj się sama proszę cię... idź na monitoring i wtedy się zdiagnozujesz. sama tepnka itp. nie dają podstaw do diagnozy... Cytat:
co do ciązy pozamacicznej to cale szczęście, że jej się skończyło tak... często i właściwie zwykle usuwany jest jajowód ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Biorąc pod uwagę moje ostatnie testowanie i gigantyczny dół, z jednej strony radziłabym testować i "mieć toczą sobą" ale z drugiej może jeszcze za wcześnie - ile jesteś po owu? Postaraj sie spędzic miło dzień, zrób cos dla siebie |
|
|
|
|
#1162 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ZROBIŁAM TEST, bo oczywiście nie wytrzymałam. Nawet cienia drugiej kreski nie ma Plamienia też już nie ma... troszkę mnie pobolewa dół brzucha, ale tak fazami mam lekkie kłócia. Jest mi strasznie przykro, że znów nie wyszło Jak będzie @, to będzie 10 cykl naszych starań ![]() TŻ oczywiście powiedział, że nic się przecież nie stało, że gdzieś może pojedziemy za miesiąc na weekend? Miło mi, że stara się mnie pocieszyć, ja przed nim też się uśmiecham i udaję że wszystko jest ok, ale oboje dobrze wiemy że nie jest fajnie ![]() Cytat:
Narazie zabieram się za sprzątanie Potem chyba wezmę dłuuuugą kąpiel, masz rację, trzeba zrobić coś dla siebie![]() MalaMi, co do tego wycięcia jajowodu to masakra! Nie wiedziałam, ze coś się "dodatkowo" jeszcze usuwa w takiej sytuacji!
|
||
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
My staramy sie juz przeszlo 2 lata,no i doszlam do wniosku ze wole zrobic test w dniu spodziewanej @ i przy jednej kresce zdolowac sie na kilka godz lub 1 dzien niz czekac np 2 dni jesli @ sie spoznia i zyc coraz wieksza nadzieja ze sie udalo,bo wtedy gdy przyjdzie @ to juz masakra,bo w glowie nawet termin porodu juz odliczony
a tak to wiem ze @ przyjdzie i nie mam sie co nastawiac a moge obmyslic jakis plan dzialania na nastepny cykl
|
|
|
|
#1164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przykro mi Mój TŻ tak samo podchodzi do tematu. I całe szczęście, bo w zeszły weekend to bym bez niego chyba zwariowała...Miłego dnia, oby smutek jak najszybciej minął! |
|
|
|
|
#1165 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień doberek
![]() nie wytrzymałam wczoraj i wypiłam wino:/ a dziś jaka piękna temp 36,87 od razu mam lepszy humor ale wiem, że ta wysoka temp spowodowana jest wczorajszym piciem alkoholu ;(Widziałam się wczoraj spontanicznie z koleżanką i oderwałam się na chwilę od myślenia i czytania neta. Miłego dnia co do przepisu na pizze to polecam wszystkie z tej strony, a najbardziej na włoskiej mące - rewelka! http://www.zajadam.pl/pizza Edytowane przez Ewula88 Czas edycji: 2016-01-30 o 10:36 |
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje pomarańczowe plamienie skończyło się 2 kreskami na teście więc nie trać nadziei
|
|
#1167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A sok pomarańczowy - chodzi głównie o dużą ilość witaminy C, zaleca się podczas spożywania alkoholu - przyspiesza rozkład alkoholu także polecam dziewczyny, nawet przed piciem wziąć sobie dwie witaminy C, i po skończonej balandze i oczywiście duuuużo wody A dziś taka szaro bura pogoda ze siedze pod kocem i nie chce mi sie ruszac ![]() Zaczynam dziś testy owu
|
|
|
|
|
#1168 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Utrata ciąży prawie zawsze jest trudna. I im dalej tym gorzej niestety... Cytat:
sama myślałam, że Weszłam na zły wątek Cytat:
No niestety odkąd jestem chora jeszcze nie miałam dnia, żeby leżeć. Jeszcze moja mama zapraszała na obiad dziś lub jutro żebym jej w czymś tam pomogła Cytat:
Cytat:
Po drugie, skoro zrobiłaś test za wcześnie, to jeszcze nic straconego Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1169 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masakra. Smutno mi jak cholera.Cytat:
Cytat:
Właśnie przeglądam grouponu gdzie by tu można by było wyskoczyć na weekend Muszę poprawić sobie humor jakos:/
|
|||
|
|
|
#1170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kciuki za kolejny cykl! ![]() Jedz jak masz możliwość, odpoczniesz. Ja już od 8go mam urlop i jadę na nartki na Słowację
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

nie wiem, czy tak się powinno.
Przecież gdyby tak krwawiła i plamiła w ciąży jak na @ to by poroniła. A urodziła zdrowego chłopca.
Obudziłam się taka zmęczona tymi poszukiwaniami i cholernie zła. W pierwszym odruchu myślałam że to mój mąż coś przeskrobał dopiero po chwili zajarzyłam że to na Ciebie. A po następnych 10 sekundach dotarło do mnie że to był sen 

Wczoraj z tych nerwów przy meczu tak się wkurzyliśmy, że opędzlowaliśmy butelkę alkoholu. Tych %%% było trochę za dużo, i zaliczyliśmy dziki sex po pijaku
bo wg kalendarzyka, miałam owulacje
Mój TŻ tak samo podchodzi do tematu. I całe szczęście, bo w zeszły weekend to bym bez niego chyba zwariowała...
a dziś jaka piękna temp 36,87