Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-29, 10:30   #1141
Lali411
Raczkowanie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość

I całe szczęście. Ja też jestem przewrażliwiona jeśli chodzi o choroby "kobiece". Siostra męża zmarła 3 lata temu na raka piersi w wieku niespełna 30 lat😞 Nie wiem czy to diagnostyka zawaliła, jej podejście czy po prostu uwarunkowania genetyczne, w każdym razie tragedia i od tej pory wszelkie diagnozy biorę poważnie pod lupę.

Piszę z telefonu-pozdro szejset
Zdrowie jest najważniejsze ! Tym bardziej w dzisiejszych czasach, gdzie non stop jesteśmy faszerowani chemią.
U mnie moja mama i moja siostra....także u mnie też duże prawdopodobieństwo.
Jużżżż sie nie moge doczekać testu, gdyby wyszlo....moj TŻ bedzie miał nie złą niespodziankę na walentynki
Lali411 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 13:44   #1142
Panna Izabela
Zakorzenienie

Jak ja mam dosyć przeziębienia... Jeszcze jak na złość, mamy szalony tydzień. Zero spokoju. W poniedziałek jak się jeszcze dobrze czułam, to do późna siedzieliśmy u szwagierki, we wtorek już gorzej ale szwagierka z córką u mnie, potem już całkiem się rozchorowałam. Ale oczywiście moja mama nie rozumie, że jestem chora i potrzebuję spokoju, więc i w środę była z chłopakami (normalnie jak na dworcu miałam ruch), w czwartek na chwilę no i dzisiaj też przychodzą. Na obiad Dobrze, że dzisiaj tylko fryty będą jeść bo nie mam sił na stanie przy garach. A tż do mnie żebym odpoczywała i się kurowała. Niestety za blisko mam rodzinkę żeby sobie na to pozwolić...

Za to starań sobie nie odmawiamy nawet w chorobie. Dziwnie mam bo zawsze mi libido spada z osłabienia a teraz jakoś mi wzrosło nie wiem, czy tak się powinno.
Cytat:
No właśnie dzisiaj spotkałam się z przyjaciółką tą co w 12 tygodniu ciąży się o niej dowiedziała, i ona miała takie plamienie jak ja w terminie okresu, jak już była w ciąży i jeszcze o niej nie wiedziała. A testy Ciążowe jej chyba 4 nie wyszły w pierwszym miesiącu ciąży, dlatego była pewna że jej nie ma. A specjalnie robiła różnych firm. Podniosła mnie na duchu😀

Po co bada się te algorytmy?

Nie załamuj się, nie są to tragiczne wyniki, zawsze można próbować poprawić jakość nasienia 😉

Też mnie to zawsze korci sasasa 😁ale zawsze bałam się że mnie zdemaskują w przychodni i każą płacić jakieś kary i nigdy tego nie zrobiłam😜

Jakoś kojarzę, że przy cukrzycy mogą być jakieś problemy z nasieniem, ale wiesz jak to jest z problemami - trzeba je rozwiązać 😉

Popracuj I się staraj, możesz poczekać 2-3 miesiące żeby oszczędzić sobie stresów, a potem na spokojnie próbujcie 😉 może szybko Ci się praca znudzi 😉

O jaaaa, ale się uśmiałam w tramwaju wracając z pracy 😂 babo, do roboty bo Ci się mózg lasuje od tych internetów! 😂 na pewno bym tak Was nie zostawiła, toć to nie przystoi, niemal koszmar miałaś chyba z mojego powodu 😉 aż strach się nie odzywać, że się na człowieka pogniewają 😜

Ale poważnie to strasznie mi miło, że ktoś o mnie pamięta 😳, może akurat coś wywróżysz, bo ten test wydaje mi się że za wcześnie zrobiłam.

Co do wyglądu, to owszem blondynka, ale kawał baby - 175 cm wzrostu 😀, wygląd zbliżony do avatara w sumie hehe😉
Ja Ciebie zawsze mam jakoś przed oczami taką elegancką, mega zadbaną jak wsiada do jakiegoś Suva, najlepiej bmw, kozaki na szpilkach, długie ciemne włosy i bardzo smukła.
Jedyna mi tak się wyraziście obrazujesz 😉

Witaj 😊

Zmień lekarza, na takiego szkoda czasu, a co jak zajdziesz w ciążę, też będzie wszystko bagatelizował i odbębniał?

I całe szczęście 😀

Zrób za tydzień jeszcze raz 😉

Nie wiem co to znaczy, ale ja bym za miesiąc - dwa zrobiła jeszcze raz cytologię u innego lekarza. Nie czekałabym tak długo. Tak dla spokoju ducha😊

Jest jest geosmina, roboty w robocie tyle, że rzygam już, nowe kolekcje, wyprzedaż, a ja od 6.30 na nogach. Najpierw do przedszkola, potem zakupy i kawa z obiadem z koleżanką, potem prosto do pracy na 14 - 22 i w końcu w łóżku leżę jak zwierzę 😀

Kurczę, straszne takie zdolności do przewidywania... Ale może w moim przypadku też Ci się uda wyczuć hehe😜

Mnie w tym cyklu też ostro napierdzielał jajnior, ale cóż z tego, skoro wredne testy owu nie pokazały owu??

A czasem z alkoholem też trzeba poszaleć, nie da się tak wszystko na grzecznie 😜 może akurat u Was okaże się pomocny😁

Ja się o znajomej dowiedziałam, że miała 3 miesiączki będąc w ciąży i dlatego późno się o niej dowiedziała. Więc nikt mi nie wmówi, że nie można mieć okresu będąc w ciąży Przecież gdyby tak krwawiła i plamiła w ciąży jak na @ to by poroniła. A urodziła zdrowego chłopca.

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Ulga Bo już się sama przestraszyłam tych moich przewidywań

Żebyś wiedziała że koszmar Obudziłam się taka zmęczona tymi poszukiwaniami i cholernie zła. W pierwszym odruchu myślałam że to mój mąż coś przeskrobał dopiero po chwili zajarzyłam że to na Ciebie. A po następnych 10 sekundach dotarło do mnie że to był sen

Właśnie wysłałam dzisiaj moje pierwsze CV. Zobaczymy czy coś z tego będzie. Faktycznie to siedzenie w domu źle wpływa na moją psychikę

Też dobrze prorokujesz...mam suva, kozaki na szpilce, włosy do pasa i masę eleganckich ubrań, których nie cierpię ale z racji pracy musiałam w nich chodzić

Z tym alkoholem to przegielismy. A znając moje szczęście to pewnie teraz się uda. Kiedy na poważnie wzięłam się za poszukiwanie pracy, kiedy zaliczka na wrześniowe wakacje wpłacona, kiedy mieliśmy jeszcze abstynencje w tym miesiącu po tym poronieniu i generalnie nie wolno było nam się przytulać... To był spontan, wpadka
No ale jak coś wyjdzie to nie będę płakać
Nie dałabyś rady zgadnąć wszystkich, zwłaszcza że mój avatar mówi o mnie co innego
Po to jesteśmy na wątkach staraczek żeby chcieć dziecka a nie płakać, no chyba że z radości

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
VelaLuca hehehe czekam na wpadkę na wątku staraczkowym 😆 może było Wam to potrzebne!
A na wróżke już chyba awansowałas, gratuluję! ☺

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

Dziewczyny koleżanka właśnie jest na porodówce! Trzymajcie kciuki żeby szybko poszło 😁

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Nie zamartwiaj się na zapas, może pękł! Na spokojnie Kochana, nerwy na pewno Ci nie pomogą. Mniej stresu, więcej luzu i wszystkie zajdziemy

Vela tez wczoraj u nas było %%%%% przypomniałam sobie wspaniały smak ginu z tonikiem, i chyba wypiłam go troche za dużo na szczęście mój wspaniały mąż wycisnął mi sok z pomarańczy żeby mnie uratować przed cierpieniami, i udało się, żyję!
A mnie jasnowidzu jak sobie wyobrażasz?
Bleee gin z tonikiem! Nigdy nie rozumiałam, jak moi rodzice to mogli pić.
A to sok z pomarańczy na co pomaga?
Ja mam likier kawowy i jeszcze mnie czeka krówkowy w sobotę. Ten kawowy taki mocny mi wyszedł, bo mi się przepisy pomieszały do krowkowego miało być 300ml wódki a do kawowego 3/4 szkl a ja wlałam 300ml do kawowego Będzie siekierka ale mi nikt nie powie, że za słaby zrobiłam
Mój tż to się niedługo przyzwyczai do codziennych starań, będzie marudny jak dostanę @ Mogłabym już nie dostać, mielibyśmy fajne Walentynki...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 13:45   #1143
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Peemki orientuje się może któraś z was czy w cash&carry, eurocash można kupować tylko jeżeli ma się własny sklep i pozwolenie na alkohol ?
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 14:21   #1144
mietowka25
Zakorzenienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5475286 6]Peemki orientuje się może któraś z was czy w cash&carry, eurocash można kupować tylko jeżeli ma się własny sklep i pozwolenie na alkohol ?[/QUOTE]

Nie, ale chyba trzeba mieć kartę wyrobioną. Na stronie nic nie piszą?

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Moj błąd. Nie wiem czemu ale pomyślałam o makro. Przepraszam
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 16:56   #1145
Konto usunięte

Eh wybaczcie nie tutaj miałam napisać tego posta
Stary 2016-01-29, 17:32   #1146
mietowka25
Zakorzenienie

Zdarza się
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 17:37   #1147
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurde, ale sen, może następnym razem będzie przyjemniejszy a nie że się koleżanka z wk***wem na mnie budzi od samego rana ��

[/COLOR]Mam pytanie, co myślicie o tym castagnusie? Bierze to któraś? Działa? Wpływa na wyniki hormonów???

ja go biorę, nie wiem czy pomaga czy nie w ciąży nie jestem
Zdiagnozowałam dziś u siebie zespól niepękającego pęcherzyka (LUF)

Edytowane przez Ewula88
Czas edycji: 2016-01-29 o 17:41
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 18:31   #1148
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Sama?jak?
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 18:37   #1149
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Sama?jak?
czytając w necie i obserwując swoje cykle i pomiar temp.
od 3 cykli testy owu pozytywne a temp nie wskazuje na owu.

W nd idę na ten monitoring może lekarz coś stwierdzi bardziej fachowo, ale tak myślę.
Stary 2016-01-29, 18:45   #1150
cavagirl
Rozeznanie

VelaLuca niezły miałaś ten sen
Ja jestem drobna i obecnie mam ciemne włosy
Podczytuję Was, ale mam taki sajgon ostatnio w pracy i poza, że nie mam kiedy pisać.
Chciałam tylko zaraportować, że zapisałam sie do gina, bo mam bardzo dziwne @ ostatnio i do tego brzuch mnie boli do 6go dnia, @ są bardziej jak plamienia brązowe i może mam coś nie tak z hormonami. Także ciekawe czy cos sie dzieje czy to stres.
Miłego wieczoru!
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 19:25   #1151
Panna Izabela
Zakorzenienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5475286 6]Peemki orientuje się może któraś z was czy w cash&carry, eurocash można kupować tylko jeżeli ma się własny sklep i pozwolenie na alkohol ?[/QUOTE]
No właśnie się dziwię czemu peemki..

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Podczytuję Was, ale mam taki sajgon ostatnio w pracy i poza, że nie mam kiedy pisać.
Chciałam tylko zaraportować, że zapisałam sie do gina, bo mam bardzo dziwne @ ostatnio i do tego brzuch mnie boli do 6go dnia, @ są bardziej jak plamienia brązowe i może mam coś nie tak z hormonami. Także ciekawe czy cos sie dzieje czy to stres.
Miłego wieczoru!
Ja pewnie też będę pisać rzadziej, póki nie skombinujemy internetu. Bo nagle nam się wyłączył i nie wiemy, czy to był poprzednich właścicieli czy gminny...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-01-29, 19:34   #1152
rybka20
Rozeznanie

GG do rybka20

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5450819 6]Mam na imię Ewelina i w sierpniu kończę 22 lata
Z tz jesteśmy ze sobą od 6.5 roku, zaręczeni 3.5 roku a ślub za 4 miesiące
W kwietniu zeszłego roku odstawiłam tabletki i po 3 miesiącach mogliśmy majstrowac dzidzie ale póki co nic - czekamy
Mieszkamy ze sobą od 2.5 lat
Jak na razie mieszkamy w UK [/QUOTE]

Witam 🌹
Stary 2016-01-29, 20:57   #1153
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość

Jestem czarownica Dużo rzeczy przewiduje, szczególnie wyniki sportowe, bardzo dużo analizuje i czasami się domyślam, co inni biorą za jasnowidztwo
Niestety przepowiadam też złe rzeczy. Szczególnie śmierć. One mi się śnią, a na drugi dzień następuje tragedia

Właśnie z Tobą maddd mam chyba największy problem Kojarzysz mi się z silną osobowością, mocno stąpającą po ziemi, osobą wymagającą. Co za tym idzie wysoki wzrost i ciemne włosy. Ale Twój avatar podsuwa mi myśl, że może jesteś ruda? ciemna blondynka?
W ogóle to muszę się Wam do czegoś przyznać... wpisałam się na testowanie w lutym Wczoraj z tych nerwów przy meczu tak się wkurzyliśmy, że opędzlowaliśmy butelkę alkoholu. Tych %%% było trochę za dużo, i zaliczyliśmy dziki sex po pijaku
Jak się uda, to zaliczymy wpadkę na wątku staraczkowym
hehe ruda nieeee, avatar Cię zmylił! jestem jasną blondynką, ale fakt, mocno stąpam po ziemi i wymagająca też jestem... tu trafiłaś w samo sedno wróżka

bardzo dobrze tak na spontana, życzę Ci żeby zdarzyła Wam się ta "wpadka"

Cytat:
Napisane przez Lali411 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

Sytuacja się wyjaśniła, mój TŻ zainterweniował, ma w rodzinie ginekologa.
Kuzyn wykonał do mnie telefon i nieco mnie uspokoił, okazało się, że mogłam podczas badania mieć np. stan zapalny.
Dlatego mam powtórzyć badanie za 6 miesięcy, wcześniej nic nie da.
Mam teraz nie powtarzać i sie nie denerwować. Normalnie kamień z serca !!!!!!!!
Stracha najadłam się dlatego, ponieważ moja mama jest mastektomii piersi i gdzieś z tył głowy mam tą świadomość, że mnie to tez może dotyczyć.

Ze szczęścia wczoraj, aż pobaraszkowaliśmy :P bo wg kalendarzyka, miałam owulacje
Wiedziałam, że nic złego nie będzie całe szczęście!

Cytat:
Miłego wieczoru!
Gin koniecznie! Dobrze że się zapisałaś. Ale jakoś też mi się wydaje, ze to przez stres

Dziewczyny, zdołowałam się... pisałam Wam, ze będę jutro testować, ale już sama nie wiem czy jest sens... dostałam po południu drobnego plamienia Cholera, podłamałam się Miałam jakąś tką głupią nadzieję, że ten cykl będzie szczęśliwy... kurde nie wiem czy jutro testować tak jak planowałam, boję się , że jak zobazę 1 krechę, to będę miała dół... a jutro mąż w pracy do późnego popołudnia, więc będę się dołować w domu

Miałam nadzieję, ze duphaston sprawi że nie będzie plamień przed @, miał mi wyregulować cykle, a dziś jest 30 dc, i te cholerne plamki takie lekko pomarańczowe jakby, nikłe, [/COLOR]no ale są
Testowałybyście, jakbyście dostały lekkiego plamienia? Czy lepiej się nie pogrążać?

A tak wogóle to się dziś zmartwiłam, bo moja znajoma była w 9 tygodniu ciążu, okazało się że ciąża pozamaciczna, i miała dziś "czyszczenie" A też się starali "trochę"... weź najpierw zajdź w tę ciążę, a potem ją utrzymaj
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 21:13   #1154
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Mam pytanie, co myślicie o tym castagnusie? Bierze to któraś? Działa? Wpływa na wyniki hormonów???

Ja brałam i czułam się lepiej po nim, cykle były nawet regularne, nie wpływa na wyniki hormonów bo to lek ziołowy

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
No właśnie się dziwię czemu peemki..

Pewnie jest jeszcze na jakimś wątku Panien młodych

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zdołowałam się... pisałam Wam, ze będę jutro testować, ale już sama nie wiem czy jest sens... dostałam po południu drobnego plamienia Cholera, podłamałam się Miałam jakąś tką głupią nadzieję, że ten cykl będzie szczęśliwy... kurde nie wiem czy jutro testować tak jak planowałam, boję się , że jak zobazę 1 krechę, to będę miała dół... a jutro mąż w pracy do późnego popołudnia, więc będę się dołować w domu

Miałam nadzieję, ze duphaston sprawi że nie będzie plamień przed @, miał mi wyregulować cykle, a dziś jest 30 dc, i te cholerne plamki takie lekko pomarańczowe jakby, nikłe, [/COLOR]no ale są
Testowałybyście, jakbyście dostały lekkiego plamienia? Czy lepiej się nie pogrążać?

A tak wogóle to się dziś zmartwiłam, bo moja znajoma była w 9 tygodniu ciążu, okazało się że ciąża pozamaciczna, i miała dziś "czyszczenie" A też się starali "trochę"... weź najpierw zajdź w tę ciążę, a potem ją utrzymaj
Ja bym testowała moja przyjaciółka straciła w 8 tygodniu, serduszko przestało bić i starali się prawie dwa lata
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 21:14   #1155
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Ja brałam i czułam się lepiej po nim, cykle były nawet regularne, nie wpływa na wyniki hormonów bo to lek ziołowy

Tak zgadza się nie wiem czemu tu wpisałam ha ha oj tam nie ważne 😄
Stary 2016-01-29, 21:29   #1156
iwona335
Zakorzenienie

Mam dzis 14dc, sluz owulacyjny, test negatywny eh czuje ze bedzie powtorka z poprzedniego miesiaca
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 22:05   #1157
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__
;
nie probowałam, bo wydaje mi sie, ze tylko bym wyszła na idiotkę

masz fajny jakiś przepis na pizze

Dziewczyny ja mam dość, wczoraj 16dc test negatywny nawet jaśniejszej kreski sluz płodny zniknał. pierwszy raz tak mam, ze sluz zanikł. Ja już nie wiem czemu wszystko się chrzani skoro przy początku obserwacji wszystko było takie jasne i czytelne u mnie
A może nic straconego? Te nasze organizmy lubią płatać figle tak, że nie wiadomo o co chodzi! U mnie było czytelne i co? Cysta😆

A co do pizzy:

Ciasto z przepisu:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/2...drozdzach.html

Wersja na bogato:
A potem przecier pomidorowy/ketchap na spód pizzy, posypuje przyprawą do pizzy, trochę startego sera, szynka, ananas, curry, serek topiony w plastrach,trochę salami (opcjonalnie) kukurydza, mozarella, podsmażona cebula (jak mi się chce), znowy trochę przyprawy do pizzy, i na gorę troche startego sera 😆

Wersja mini: szynka, starty oscypek, starty kawałeczek parmezanu, mozarella, przyprawa do pizzy.

Sos czosnkowy: duży jogurt naturalny, łyżka majonezu, 4 ząbki czosnku, trochę ketchupu i przyprawy do pizzy 😆

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Lali411 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

Sytuacja się wyjaśniła, mój TŻ zainterweniował, ma w rodzinie ginekologa.
Kuzyn wykonał do mnie telefon i nieco mnie uspokoił, okazało się, że mogłam podczas badania mieć np. stan zapalny.
Dlatego mam powtórzyć badanie za 6 miesięcy, wcześniej nic nie da.
Mam teraz nie powtarzać i sie nie denerwować. Normalnie kamień z serca !!!!!!!!
Stracha najadłam się dlatego, ponieważ moja mama jest mastektomii piersi i gdzieś z tył głowy mam tą świadomość, że mnie to tez może dotyczyć.

Ze szczęścia wczoraj, aż pobaraszkowaliśmy bo wg kalendarzyka, miałam owulacje
No i wspaniała wiadomość! Wszystko jest ok 😊

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
I całe szczęście. Ja też jestem przewrażliwiona jeśli chodzi o choroby "kobiece". Siostra męża zmarła 3 lata temu na raka piersi w wieku niespełna 30 lat😞 Nie wiem czy to diagnostyka zawaliła, jej podejście czy po prostu uwarunkowania genetyczne, w każdym razie tragedia i od tej pory wszelkie diagnozy biorę poważnie pod lupę.

Ja dziś znów na 14-22 do pracy, po wczorajszym dniu jestem padnięta, ale co zrobić 😜 planuję niedługo powtórzyć test ciążowy, może po weekendzie...

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Mam pytanie, co myślicie o tym castagnusie? Bierze to któraś? Działa? Wpływa na wyniki hormonów???

Ja dlatego jestem za profilaktyką i "chętnie" robię różne badania. Z Mężem co najmniej raz do roku robimy pakiety badań: ogólne, wątrobowe, nerki, trzystka itp. Czekamy na promocje w laboratorium i wtedy śmigamy 😆 zaczęłam robić usg piersi co rok (od dwóch lat). Czuję się spokojniejsza o nas.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Jak ja mam dosyć przeziębienia... Jeszcze jak na złość, mamy szalony tydzień. Zero spokoju. W poniedziałek jak się jeszcze dobrze czułam, to do późna siedzieliśmy u szwagierki, we wtorek już gorzej ale szwagierka z córką u mnie, potem już całkiem się rozchorowałam. Ale oczywiście moja mama nie rozumie, że jestem chora i potrzebuję spokoju, więc i w środę była z chłopakami (normalnie jak na dworcu miałam ruch), w czwartek na chwilę no i dzisiaj też przychodzą. Na obiad Dobrze, że dzisiaj tylko fryty będą jeść bo nie mam sił na stanie przy garach. A tż do mnie żebym odpoczywała i się kurowała. Niestety za blisko mam rodzinkę żeby sobie na to pozwolić...
Jak ktoś jest u nas w domu chory to unikamy kontaktu i nie spotykamy się. Też mam dużą rodzinę bardzo blisko. Organizm najlepiej sobie radzi z infekcją kiedy leżysz i odpoczywasz 😊 współczuję takiego najazdu 😯

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Dziewczyny odnośnie moich dodatkowych badań, które zaznaczyłam na skierowaniu (z prywatnego ubezpiecznia enel med). Udało się 😆😆😆 Bez najmniejszego problemu 😆

Edytowane przez monika0185
Czas edycji: 2016-01-29 o 22:02
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 22:25   #1158
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:

Za to starań sobie nie odmawiamy nawet w chorobie. Dziwnie mam bo zawsze mi libido spada z osłabienia a teraz jakoś mi wzrosło nie wiem, czy tak się powinno.

Ja się o znajomej dowiedziałam, że miała 3 miesiączki będąc w ciąży i dlatego późno się o niej dowiedziała. Więc nikt mi nie wmówi, że nie można mieć okresu będąc w ciąży Przecież gdyby tak krwawiła i plamiła w ciąży jak na @ to by poroniła. A urodziła zdrowego chłopca.
Po cholerę im jeszcze gotować, ja bym olała sprawę i zakopała się w pościeli. Chcą się gościć to niech sami coś przyniosą albo jedzą u siebie. A przy Tobie leżącej długo by pewnie nie nasiedzieli 😜

Nie ma w ciąży okresu, mogą to być plamienia, ale endometrium nie może się złuszczać, bo zarodek zostałby z nim usunięty. Nie mylmy pojęć😉

Ja mam dziś jakieś libido wysokie, ale że dopiero wracam z pracy, to pewnie nie będę już mieć siły w domu 😅

Cytat:
Zasugeruj to ginowi, niech Cię pobada w tym kierunku ☺

Cytat:

Testowałybyście, jakbyście dostały lekkiego plamienia? Czy lepiej się nie pogrążać?j
Ja testowałam teraz z tym plamieniem i nic nie wyszło, ale spróbuję jeszcze po weekendzie... A plamienie miałam zdrowo pochrzanione, jak nigdy, i brunatne, i lekkie skrzepy a potem różowa woda dwa dni😧 szałowo

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 22:28   #1159
monika0185
Zakorzenienie

Część moich wyników z dzisiaj (2dc):

TSH 1,720 µIU/ml0,270 - 4,200 N
FT3 2,90 pg/ml 2,00 - 4,40 N
FT4 1,28 ng/dl0,93 - 1,71 N

LH 5,68 mIU/ml
f.pęcherzykowa 2,4-12,6
f.owulacyjna 14-95,6
f.lutealna 1,0-11,4

FSH 7,07 mIU/ml
f.pęcherzykowa 3,5-12,5
f.owulacyjna 4,7-21,5
f.lutealna 1,7-7,7

Estradiol 23,99 pg/ml
f.pęcherzykowa 12,5-166
f.owulacyjna 85,8-498
f.lutealna 43,8-211

Progesteron 2,81ng/ml
f.pęcherzykowa 0,2-1,5
f.owulacyjna 0,8-3,0
f.lutealna 1,7-27

Progesteron coś za wysoki jak na 2dc. Ale to może dlatego, że wczoraj dostałam @ w trakcie brania luteiny?

W przyszły piatek idę z wynikami do gina 😆

Edytowane przez monika0185
Czas edycji: 2016-01-29 o 22:31
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 23:16   #1160
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ile grzecznie leżycie po igraszkasz?bo wiadomo,siła grawitacji i te sprawy wiec nie bardzo zrywac sie odrazu na rowne nogino i jak wieczoram to mozna polezec ale jak powtorka rano i dziecko woła jesc to ciezko poleżećno i tak mysle czy z pol godz wystarczy czy to raczej indywidualne podejście?
ja różnie, teraz jestem tuż po i wstałam jak madolecieć to doleci chyba...

Cytat:

nie diagnozuj się sama proszę cię... idź na monitoring i wtedy się zdiagnozujesz. sama tepnka itp. nie dają podstaw do diagnozy...

Cytat:

nie wiem co ci poradzić, bo ja nie mam nigdy plamień. myślę, że 10dni po owu można zrobić test.

co do ciązy pozamacicznej to cale szczęście, że jej się skończyło tak... często i właściwie zwykle usuwany jest jajowód

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
A może nic straconego? Te nasze organizmy lubią płatać figle tak, że nie wiadomo o co chodzi! U mnie było czytelne i co? Cysta😆

A co do pizzy:

Ciasto z przepisu:

Wersja na bogato:
A potem przecier pomidorowy/ketchap na spód pizzy, posypuje przyprawą do pizzy, trochę startego sera, szynka, ananas, curry, serek topiony w plastrach,trochę salami (opcjonalnie) kukurydza, mozarella, podsmażona cebula (jak mi się chce), znowy trochę przyprawy do pizzy, i na gorę troche startego sera 😆

Wersja mini: szynka, starty oscypek, starty kawałeczek parmezanu, mozarella, przyprawa do pizzy.

Sos czosnkowy: duży jogurt naturalny, łyżka majonezu, 4 ząbki czosnku, trochę ketchupu i przyprawy do pizzy 😆

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Ja dlatego jestem za profilaktyką i "chętnie" robię różne badania. Z Mężem co najmniej raz do roku robimy pakiety badań: ogólne, wątrobowe, nerki, trzystka itp. Czekamy na promocje w laboratorium i wtedy śmigamy 😆 zaczęłam robić usg piersi co rok (od dwóch lat). Czuję się spokojniejsza o nas.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Jak ktoś jest u nas w domu chory to unikamy kontaktu i nie spotykamy się. Też mam dużą rodzinę bardzo blisko. Organizm najlepiej sobie radzi z infekcją kiedy leżysz i odpoczywasz 😊 współczuję takiego najazdu 😯

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Dziewczyny odnośnie moich dodatkowych badań, które zaznaczyłam na skierowaniu (z prywatnego ubezpiecznia enel med). Udało się 😆😆😆 Bez najmniejszego problemu 😆

__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 08:17   #1161
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
hehe ruda nieeee, avatar Cię zmylił! jestem jasną blondynką, ale fakt, mocno stąpam po ziemi i wymagająca też jestem... tu trafiłaś w samo sedno wróżka

Gin koniecznie! Dobrze że się zapisałaś. Ale jakoś też mi się wydaje, ze to przez stres

Biorąc pod uwagę moje ostatnie testowanie i gigantyczny dół, z jednej strony radziłabym testować i "mieć toczą sobą" ale z drugiej może jeszcze za wcześnie - ile jesteś po owu?
Postaraj sie spędzic miło dzień, zrób cos dla siebie
Stary 2016-01-30, 08:35   #1162
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość

nie wiem co ci poradzić, bo ja nie mam nigdy plamień. myślę, że 10dni po owu można zrobić test.

co do ciązy pozamacicznej to cale szczęście, że jej się skończyło tak... często i właściwie zwykle usuwany jest jajowód
Jestem około 15-16 dzień po owu, trudno powiedzieć..

ZROBIŁAM TEST, bo oczywiście nie wytrzymałam. Nawet cienia drugiej kreski nie ma Plamienia też już nie ma... troszkę mnie pobolewa dół brzucha, ale tak fazami mam lekkie kłócia. Jest mi strasznie przykro, że znów nie wyszło Jak będzie @, to będzie
10 cykl naszych starań
TŻ oczywiście powiedział, że nic się przecież nie stało, że gdzieś może pojedziemy za miesiąc na weekend? Miło mi, że stara się mnie pocieszyć, ja przed nim też się uśmiecham i udaję że wszystko jest ok, ale oboje dobrze wiemy że nie jest fajnie

Cytat:
Biorąc pod uwagę moje ostatnie testowanie i gigantyczny dół, z jednej strony radziłabym testować i "mieć toczą sobą" ale z drugiej może jeszcze za wcześnie - ile jesteś po owu?
Postaraj sie spędzic miło dzień, zrób cos dla siebie
Ehh no ja nie mam jakiegoś gigantycznego doła, ale jest jakoś przykro. Nie ma @, nie ma kreski, pewnie zaraz będzie ta cholerna małpa, bo już nie liczę że się udało po tym teście...
Narazie zabieram się za sprzątanie Potem chyba wezmę dłuuuugą kąpiel, masz rację, trzeba zrobić coś dla siebie

MalaMi, co do tego wycięcia jajowodu to masakra! Nie wiedziałam, ze coś się "dodatkowo" jeszcze usuwa w takiej sytuacji!
Stary 2016-01-30, 09:20   #1163
Qazsew
Zakorzenienie

My staramy sie juz przeszlo 2 lata,no i doszlam do wniosku ze wole zrobic test w dniu spodziewanej @ i przy jednej kresce zdolowac sie na kilka godz lub 1 dzien niz czekac np 2 dni jesli @ sie spoznia i zyc coraz wieksza nadzieja ze sie udalo,bo wtedy gdy przyjdzie @ to juz masakra,bo w glowie nawet termin porodu juz odliczonya tak to wiem ze @ przyjdzie i nie mam sie co nastawiac a moge obmyslic jakis plan dzialania na nastepny cykl
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 09:53   #1164
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:

ZROBIŁAM TEST, bo oczywiście nie wytrzymałam. Nawet cienia drugiej kreski nie ma Plamienia też już nie ma... troszkę mnie pobolewa dół brzucha, ale tak fazami mam lekkie kłócia. Jest mi strasznie przykro, że znów nie wyszło Jak będzie @, to będzie

10 cykl naszych starań

TŻ oczywiście powiedział, że nic się przecież nie stało, że gdzieś może pojedziemy za miesiąc na weekend? Miło mi, że stara się mnie pocieszyć, ja przed nim też się uśmiecham i udaję że wszystko jest ok, ale oboje dobrze wiemy że nie jest fajnie

Ehh no ja nie mam jakiegoś gigantycznego doła, ale jest jakoś przykro. Nie ma @, nie ma kreski, pewnie zaraz będzie ta cholerna małpa, bo już nie liczę że się udało po tym teście...

Narazie zabieram się za sprzątanie Potem chyba wezmę dłuuuugą kąpiel, masz rację, trzeba zrobić coś dla siebie

MalaMi, co do tego wycięcia jajowodu to masakra! Nie wiedziałam, ze coś się "dodatkowo" jeszcze usuwa w takiej sytuacji!

Przykro mi Mój TŻ tak samo podchodzi do tematu. I całe szczęście, bo w zeszły weekend to bym bez niego chyba zwariowała...
Miłego dnia, oby smutek jak najszybciej minął!
Stary 2016-01-30, 10:32   #1165
Ewula88
Wtajemniczenie

dzień doberek

nie wytrzymałam wczoraj i wypiłam wino:/ a dziś jaka piękna temp 36,87 od razu mam lepszy humor ale wiem, że ta wysoka temp spowodowana jest wczorajszym piciem alkoholu ;(

Widziałam się wczoraj spontanicznie z koleżanką i oderwałam się na chwilę od myślenia i czytania neta.

Miłego dnia

co do przepisu na pizze to polecam wszystkie z tej strony, a najbardziej na włoskiej mące - rewelka!

http://www.zajadam.pl/pizza

Edytowane przez Ewula88
Czas edycji: 2016-01-30 o 10:36
Stary 2016-01-30, 10:35   #1166
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:

Moje pomarańczowe plamienie skończyło się 2 kreskami na teście więc nie trać nadziei

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 11:11   #1167
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Bleee gin z tonikiem! Nigdy nie rozumiałam, jak moi rodzice to mogli pić.
A to sok z pomarańczy na co pomaga?
Ja mam likier kawowy i jeszcze mnie czeka krówkowy w sobotę. Ten kawowy taki mocny mi wyszedł, bo mi się przepisy pomieszały do krowkowego miało być 300ml wódki a do kawowego 3/4 szkl a ja wlałam 300ml do kawowego Będzie siekierka ale mi nikt nie powie, że za słaby zrobiłam
Mój tż to się niedługo przyzwyczai do codziennych starań, będzie marudny jak dostanę @ Mogłabym już nie dostać, mielibyśmy fajne Walentynki...
Ja z takich eksperymentów likierowych to za czasów studenckich lubiłam bardzo taki specyfik robiony z cukierków iców, często go pilismy A sok pomarańczowy - chodzi głównie o dużą ilość witaminy C, zaleca się podczas spożywania alkoholu - przyspiesza rozkład alkoholu także polecam dziewczyny, nawet przed piciem wziąć sobie dwie witaminy C, i po skończonej balandze i oczywiście duuuużo wody
A dziś taka szaro bura pogoda ze siedze pod kocem i nie chce mi sie ruszac

Zaczynam dziś testy owu
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 11:18   #1168
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym testowała wg planu.

Utrata ciąży prawie zawsze jest trudna. I im dalej tym gorzej niestety...

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość

Ja bym testowała moja przyjaciółka straciła w 8 tygodniu, serduszko przestało bić i starali się prawie dwa lata
No domyśliłam się, ale rozbawiło mnie trochę sama myślałam, że Weszłam na zły wątek

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość

A co do pizzy:

Ciasto z przepisu:

Wersja na bogato:

O super, muszę sobie zapisać gdzieś koniecznie, wg mnie domowe pizze są najlepsze

No niestety odkąd jestem chora jeszcze nie miałam dnia, żeby leżeć. Jeszcze moja mama zapraszała na obiad dziś lub jutro żebym jej w czymś tam pomogła

Cytat:
Po cholerę im jeszcze gotować, ja bym olała sprawę i zakopała się w pościeli. Chcą się gościć to niech sami coś przyniosą albo jedzą u siebie. A przy Tobie leżącej długo by pewnie nie nasiedzieli 😜

Nie ma w ciąży okresu, mogą to być plamienia, ale endometrium nie może się złuszczać, bo zarodek zostałby z nim usunięty. Nie mylmy pojęć😉

Ja mam dziś jakieś libido wysokie, ale że dopiero wracam z pracy, to pewnie nie będę już mieć siły w domu 😅

Zasugeruj to ginowi, niech Cię pobada w tym kierunku ☺

Ja testowałam teraz z tym plamieniem i nic nie wyszło, ale spróbuję jeszcze po weekendzie... A plamienie miałam zdrowo pochrzanione, jak nigdy, i brunatne, i lekkie skrzepy a potem różowa woda dwa dni😧 szałowo

Tylko ja nie leżę jak wiem, że i tak u mnie będą... Może to i oficjalnie nie jest okres. Ale plamienia i krwawienia identyczne z okresem. Tylko czy w takiej sytuacji nie traci się dziecka? A tu takie niespodzianki...

Cytat:

10 cykl naszych starań

Po pierwsze nie po to masz tż, żeby przy nim cokolwiek udawać. Masz prawo być smutna, zła i zawiedziona.
Po drugie, skoro zrobiłaś test za wcześnie, to jeszcze nic straconego

Cytat:
dzień doberek

nie wytrzymałam wczoraj i wypiłam wino:/ a dziś jaka piękna temp 36,87 od razu mam lepszy humor ale wiem, że ta wysoka temp spowodowana jest wczorajszym piciem alkoholu ;(

Widziałam się wczoraj spontanicznie z koleżanką i oderwałam się na chwilę od myślenia i czytania neta.

Miłego dnia

co do przepisu na pizze to polecam wszystkie z tej strony, a najbardziej na włoskiej mące - rewelka!

http://www.zajadam.pl/pizza
Mi się już średnio chce wierzyć w temp. Jakoś mi się wydaje, że nie mam nigdy takiej jak trzeba...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-01-30, 12:07   #1169
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Moje pomarańczowe plamienie skończyło się 2 kreskami na teście więc nie trać nadziei
No cóż, właśnie przyszła małpa Masakra. Smutno mi jak cholera.

Cytat:
Przykro mi Mój TŻ tak samo podchodzi do tematu. I całe szczęście, bo w zeszły weekend to bym bez niego chyba zwariowała...
Miłego dnia, oby smutek jak najszybciej minął!
Dziękuję za wsparcie

Cytat:

Po pierwsze nie po to masz tż, żeby przy nim cokolwiek udawać. Masz prawo być smutna, zła i zawiedziona.
Po drugie, skoro zrobiłaś test za wcześnie, to jeszcze nic straconego
Oczywiście, zgadzam się z Tobą. Tż jest po to żeby wspierać, i całe szczęście mam w nim te oparcie. Ale po ostatnim testowaniu jak przyszła @ miałam takiego doła, że mężuś nie miał pojęcia jak już mi pomóc..:/ Postanowiłam za bardzo mu nie okazywać swoich smętów związanych z przychodzeniem @ bo po co i jego mam jeszcze dołować. On mnie zna już prawie 12 lat i wie kiedy jestem smutna i reaguje od razu na szczęście

Właśnie przeglądam grouponu gdzie by tu można by było wyskoczyć na weekend Muszę poprawić sobie humor jakos:/
Stary 2016-01-30, 13:31   #1170
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
No cóż, właśnie przyszła małpa Masakra. Smutno mi jak cholera.

Dziękuję za wsparcie

Oczywiście, zgadzam się z Tobą. Tż jest po to żeby wspierać, i całe szczęście mam w nim te oparcie. Ale po ostatnim testowaniu jak przyszła @ miałam takiego doła, że mężuś nie miał pojęcia jak już mi pomóc..:/ Postanowiłam za bardzo mu nie okazywać swoich smętów związanych z przychodzeniem @ bo po co i jego mam jeszcze dołować. On mnie zna już prawie 12 lat i wie kiedy jestem smutna i reaguje od razu na szczęście

Właśnie przeglądam grouponu gdzie by tu można by było wyskoczyć na weekend Muszę poprawić sobie humor jakos:/

kciuki za kolejny cykl!
Jedz jak masz możliwość, odpoczniesz.
Ja już od 8go mam urlop i jadę na nartki na Słowację
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości