Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku. - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-09, 13:32   #3451
NadiaM
Raczkowanie

Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.

Cytat:
Napisane przez kasiasiar Pokaż wiadomość
A czy któraś z Was brała cilest??
Kasiu, ja biorę Cilest. Biorę od ponad 3 lat. Miałam przerwę w czasie której schudłam, bo jakoś straciłam apetyt. Jeżeli chodzi o cerę to nie miałam większych problemów po odstawieniu. Będzie dobrze, nie ma co się sresować
NadiaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 13:34   #3452
mezatka07
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.

Cytat:
A czy któraś z Was brała cilest??
tak Kasiu ja bralam

najpierw Logest, pozniej Cilest, Diane 35, pozniej jakies trojfazowe pozniej Yasmine......... chyba z 6 lat to bralam wszystko
Stary 2007-10-09, 13:38   #3453
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezatka07 Pokaż wiadomość
nie wiem czemu ale juz 3 dzien boli mnie podbrzusze... denerwuje mnie to
i zakluwaja mnie jajniki, to dopiero 10dc takze nie wiem o co biega
mowilam o tym wczoraj w szpitalu, ale oczywiscie ani kontroli ani nic nie zrobia, dopiero jak sie nie bede mogla ruszac z bolu......... no najlepiej niech mi sie kolejna jakas infekcja zrobi to dopiero beda leczyc i dowala kolejny anybiotyk brrryyy

az sie boje jechac do Polski, co mi moj doktorek powie
zeby tylko wszytsko bylo dobrze, bo sie tam zalamie
Nie martw się, będzie dobrze. A próbowałaś ich w szpitalu opieprzyć? Bo czasem trzeba się porządnie nawkurzać, żeby wywalczyć jakieś badania
Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 13:40   #3454
Pomidora
Zakorzenienie

Ja chcę suwaczek!!! Jak go się robi
Stary 2007-10-09, 13:40   #3455
mezatka07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Nie martw się, będzie dobrze. A próbowałaś ich w szpitalu opieprzyć? Bo czasem trzeba się porządnie nawkurzać, żeby wywalczyć jakieś badania
powiedzieli, ze nie robia, bo nie ma potrzeby.................
ch im w d
pojade sobie do Polski i doktorek sie mna dobrze zaopiekuje
Stary 2007-10-09, 13:41   #3456
mezatka07
Zakorzenienie

Pomidora to sobie wejdz na np strone www.suwaczek.pl
i tam jest napisane co po kolei robic
Stary 2007-10-09, 13:42   #3457
jolineczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja chcę suwaczek!!! Jak go się robi
Ja robiłam na suwaczek.pl
Tam jest wszystko wyjaśnione
jolineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 13:43   #3458
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezatka07 Pokaż wiadomość
Pomidora to sobie wejdz na np strone www.suwaczek.pl
i tam jest napisane co po kolei robic
W końcu ktoś mi odpowiedzał
Dobrze że jedziesz w takim razie do Polski, przynajmniej porządnie Cię zbadają. A wszyscy narzekaja na naszą opiekę medyczną
Stary 2007-10-09, 13:46   #3459
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Witam Was wszytskie

Cytat:
Napisane przez Nikita_Wawa Pokaż wiadomość
a jakie masz kolor naturalny? Ja tez mam jeszcze farbe jasny brąz ale weny na farbowanie brak
Mój naturalny to ciemny blond, ale zdecydowanie lepiej sie czuje w odcieniach brązu

Marcelinko witam Cię na naszym forum. Masz śliczne imię. kiedyś myslałam o takim imieniu dla dziewczynki.[/quote]

Mi się bardzo podoba moje imię, jestem wdzięczna mamusi , że takie nietypowe imię dla córci wybrała. Sama dla dzieci chce jakieś mało spotykane imiona wybrać

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Pomidora to witaj w klubie,ja tez swojego Tz widuje bardzo rzadko bo tylko na weekendy bo wybral sobie prace kierowcy i najgorsze jest to ze ona mu sie podoba!!!ja tez chyba przy tak czestych!!!wizaytach tz w domu nigdy nie zafasolkuje a juz bardzo bym chciala ale co z tego jak go nigdy nie ma i jak tu trafic w dni plodne....echhhhhh zycie
Skąd ja to znam mam w domu dwóch kierowców: tate i braciszka... JEDEN WIELKI KOSZMAR Naszczęście mój nie ma chęci być kierowcą

[quote=Ray;5484771]o gad ile osob.... ja dzis jade dalej walczyc z mieszkaniem jesli wszystko sie uda to juz dzis pospisujemy umowe i jeden etap mamy zamkniety oby tylko wszystko bylo jak nalezy bo juz spac przez to nie moge...

Życze powodzenia żeby wszytskoo się udało z mieszkankiem

Cytat:
ja22 cudna sukienusia! Ja też już chcę!!! Ale mn ie przestraszyłaś z tym harmonetem! Ja biorę od 4 lat, moja ciocia jest położną i powiedziała, że nie muszę "odpoczywać" i przerywać brania tabsów. Więc biore non stop. Nigdy nie miałam problemów z trądzikiem, ale boję się, że się pojawią po odstawieniu No i mam jeszcze stracha, że przytyję. Ale w sumie to chyba nic gorszego niż branie tabsów i palenie mi nie grozi, a ja właśnie (głupia!) w ten sposób sie truję Mój organizm wszystko przetrwa
A co do figli po kłótni, to wczoraj z TŻ niby sie pogodziliśmy, on mnie zaczął podejrzanie wieczorem smerać, ale ja nie miałam ochoty i nastroju. Niech sobie nie myśli, że powiedział przepraszam i tak szybko mu odpuszczę Ake chyba poszedł po rozum do głowy i coś planuje na środę. Bo kazał mi nic na popołudnie i wieczór nie planować. Hmmmm... On od okresu randek nic nie kombinował (oprócz zaręczyn), więc jestem cała podekscytowana, co też ten mój pan i władca wymyślił
Ja ze swoim robię tak, że udaję, że jestem obrażona i , a on mnie przeprasza, ale ja nie daje za wygraną, choć korci mnie zawsze żeby mu powiedzieć, że mi przeszło Hmmm u nas takie przekomarzania trwają naszczęscie tylko do rana

A ja właśnie wróciłam szefa przywiozłam i już pojechał więc mogę troszkę odpocząć krótką przerwę sobie zrobie

Agatko życzenia spóźnione z jednodniowym poślizgiem życze Ci zdrówka, duuuuuużo szczerej miłości męża, szczęścia, spełnienia najskrytszych marzeń , pociechy z córci

Pozrawiam
zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 13:48   #3460
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolineczka Pokaż wiadomość
Dawno mnie u was nie było.
Ja brałam 5 lat tabsy. Najpierw harmonet, potem minulet, microgynion i stediril. Odstawiłam w maju 2006. Po odtawieniu czułam się bez zmian. Tylko okresy były dłuższe i bardziej bolesne, ale nie tak jak przed tabsami.
Mysle, że jak urodze dziecko to wrócę do tabletek na chwilę (rok), żeby potem znowu pracować na kolejnym dzidziusiem Ale zobaczymy co nam życie przyniesie.
Buziaki

Nikitko - ty nadal masz takie nieregularne te cykle? Bierzesz luteinkę?
Ano mam nieregularne poszłam do ginki a ona zapisała Luteine od 16-25dc ale tylko na jeden cykl i @ 29dc przyszła teraz to nie wiem czy przyjdzie czy nie wydaje mi sie ze chyba powinna sapisac przynajmniej na okres 3 cykli ta Luteine
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 13:51   #3461
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Zgadnij_MS ja tez naturalna ciemny blond jestem, ale nie pamietam kiedy byłam w swoich naturalnych włoskach tez lubie brąz i lubiłam kolory machoń itp.
Stary 2007-10-09, 13:51   #3462
Pomidora
Zakorzenienie

"Ja ze swoim robię tak, że udaję, że jestem obrażona i , a on mnie przeprasza, ale ja nie daje za wygraną, choć korci mnie zawsze żeby mu powiedzieć, że mi przeszło Hmmm u nas takie przekomarzania trwają naszczęscie tylko do rana

A ja właśnie wróciłam szefa przywiozłam i już pojechał więc mogę troszkę odpocząć krótką przerwę sobie zrobie "

Ja w sumie tez już chyba obrażona nie jestem. Bardziej ciekawa, co ten szatan na środe szykuje
Zrób sobie przerwę, bo za dużo pracy szkodzi na urodęPosiedź z nami.
Ja też najlepiej czuję się w brązach, ale przerażają mnie odrosty. Więc na razie szamponetką sie bawięWłaściwie to po wczorajszej wizycie u fryzjera nie za bardzo mam co farbować, tak mnie babsztyl obrzętoliłAle to tylko włosy, odrosną.
Stary 2007-10-09, 13:52   #3463
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Pomidora az sama jestem ciekawa jaka Twój mężuś szykuje niespodzianke

Tym trądzikiem się nie przejmuj bo u Ciebie wcale nie musi być tak samo.

Ja wczoraj naogladałam się kobiet (tych przed samym porodem).
Niektóre to normalnie stoliczki mają zamiast brzuszków
Uroczo to wyglada, ale myśl o porodzie jest dla mnie przerazająca
Stary 2007-10-09, 13:53   #3464
jolineczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ano mam nieregularne poszłam do ginki a ona zapisała Luteine od 16-25dc ale tylko na jeden cykl i @ 29dc przyszła teraz to nie wiem czy przyjdzie czy nie wydaje mi sie ze chyba powinna sapisac przynajmniej na okres 3 cykli ta Luteine
Dosyć długo męczysz się z tym, więc faktycznie moze dłuzsza kuracja luteinką poskutkuje.
NApisz mi na gg ak tam Michał w nowej szkole. Buziaki
jolineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 13:54   #3465
Mijalea
Zakorzenienie

Duzo piszecie kochane

Ja gotuje dzisiaj krem warzywny i schabowe

Na szczescie z mezulkiem malo sie klocimy, za to jak juz to porzadnie
Ale zawsze robimy to na wieczor, a rano jest juz dobrze
Moj M to wielki wrazliwiec , wiec za bardzo nie moge sobie pozwolic, bo dla niego mala sprzeczka to koniec swiata...ale moze to i dobrze, mamy do siebie wiekszy szacunek. W porownaniu z tym co wyprawialam z eks mezczyznami (klotnie i awantury), to naprawde RAj.
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 13:58   #3466
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolineczka Pokaż wiadomość
Dosyć długo męczysz się z tym, więc faktycznie moze dłuzsza kuracja luteinką poskutkuje.
NApisz mi na gg ak tam Michał w nowej szkole. Buziaki
Ano mecze sie ale co poradzic, lekarz daje tyle i o wiecej trzeba isc sie prosic
Napisałam juz na gg do ciebie
Stary 2007-10-09, 14:02   #3467
kasiasiar
Zakorzenienie

ja 22 nie martw się porodem.od momentu kiedy się zacznie będziesz miała tyle adrenaliny, że po fakcie będziesz tylko pamiętała drogę do szpitala a potem to już tylko moment w którym usłyszysz i ujrzysz dzidzię.cała reszta pomiędzy będzie jak mgnienie oka a potem to już tylko dzidzia się będzie liczyła...
kasiasiar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 14:02   #3468
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja22 Pokaż wiadomość

Ja wczoraj naogladałam się kobiet (tych przed samym porodem).
Niektóre to normalnie stoliczki mają zamiast brzuszków
Uroczo to wyglada, ale myśl o porodzie jest dla mnie przerazająca
Mnie też rozczula taki widok I wtedy chcę tez mieć brzusio już, natychmiast! Ale niedawno obejrzałam program o ciąży i porodach. Piękny dokument, dopóki nie pokazali porodu właśnie! Ona rodziła na stojąco, jak wypchnęła główkę to skurcz jej sie skończył, więc stała z tą główką między nogami i czekała na następny, to było nawet zabawne. Ale potem wyszły ramionka i moja pierwsza myśl to: jak to przeszło przez taką dziurkę!!!Szok!!!
A ja to najpierw zanim o porodach pomyślę, to do tego seksuologa muszę iść. Tylko tyle kasy... Chyba poczekam i pójdę po świętach
Stary 2007-10-09, 14:04   #3469
Pomidora
Zakorzenienie

[quote=Mijalea;5485028]

Ale pychotyJa dziś zraziki mam, ale właśnie mój TŻ zadzwonił i powiedział, że będzie godzinę później z pracy Podejrzewam, że ze środy nic nie wyjdzie, bo okaże się, że on musi SPAĆ w pracy!!!
Stary 2007-10-09, 14:10   #3470
kasiasiar
Zakorzenienie

pamiętacie film I kto to mówi? tam był tekst i przepychaniu arbuza przez dziurkę wielkości pomarańczy...
ale nie ma co się martwić.matka natura to wymyśliła więc nie może być źle... tyle kobiet przed nami dawało sobie nieźle radę więc i my też
Stary 2007-10-09, 14:10   #3471
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadnij_MS ja tez naturalna ciemny blond jestem, ale nie pamietam kiedy byłam w swoich naturalnych włoskach tez lubie brąz i lubiłam kolory machoń itp.
Ja najczęsciej mieszam brąz z mahoniem albo sam brąz uwielbiam farbpować włoski, mogłabym to robić bardzo często

Cytat:

Ja w sumie tez już chyba obrażona nie jestem. Bardziej ciekawa, co ten szatan na środe szykuje
Zrób sobie przerwę, bo za dużo pracy szkodzi na urodęPosiedź z nami.
Ja też najlepiej czuję się w brązach, ale przerażają mnie odrosty. Więc na razie szamponetką sie bawięWłaściwie to po wczorajszej wizycie u fryzjera nie za bardzo mam co farbować, tak mnie babsztyl obrzętoliłAle to tylko włosy, odrosną.
Ja farbuje szmponetką na 8 myć albo na 24 teraz akurat na 24 mam ale za to obciełam sobie włoski zostawili mnie sama w domu z nożyczkami Nie chodzę do fryzjerki, nie dlatego, że szkoda mi kasy, ale datego, że nie wychodze zadowolona więc sama jestem dla siebie fryzjerką
Stary 2007-10-09, 14:11   #3472
Mijalea
Zakorzenienie

[quote=Pomidora;5485122]
Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość

Ale pychotyJa dziś zraziki mam, ale właśnie mój TŻ zadzwonił i powiedział, że będzie godzinę później z pracy Podejrzewam, że ze środy nic nie wyjdzie, bo okaże się, że on musi SPAĆ w pracy!!!
hehe, nic sie nie martw na zapas, glowa do gory
Ja od jutra jestem samiutka, tz leci do Hiszpanii w delegacje, na szczecie we czwartek wraca, wiec bede sama tylko jedna noc
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 14:17   #3473
Pomidora
Zakorzenienie

[quote=Mijalea;5485165]
Cytat:

hehe, nic sie nie martw na zapas, glowa do gory
Ja od jutra jestem samiutka, tz leci do Hiszpanii w delegacje, na szczecie we czwartek wraca, wiec bede sama tylko jedna noc
Uwielbiam Hiszpanię!
Dzieki za pocieszenie. Może rzeczywiście nie będzie tak źle. Chyba zresztą nie przyjmie tego awansu, może ten nawał w pracy jest chwilowy. W sumie to jestem nerwowa bo się zbliża @, i wszystko mnie drażni, ale z drugiej strony ktos musi porządnie zarabiać, żebyśmy mogli miec dzidzię. Ja już chcę!!!
Stary 2007-10-09, 14:22   #3474
kasiasiar
Zakorzenienie

Pomidoro nic się nie martw Jak obiecał środową niespodziankę to na pewno dotrzyma słowa.

A podzielisz się z nami co to była za niespodzianka?
Stary 2007-10-09, 14:24   #3475
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Ja najczęsciej mieszam brąz z mahoniem albo sam brąz uwielbiam farbpować włoski, mogłabym to robić bardzo często

Ja farbuje szmponetką na 8 myć albo na 24 teraz akurat na 24 mam ale za to obciełam sobie włoski zostawili mnie sama w domu z nożyczkami Nie chodzę do fryzjerki, nie dlatego, że szkoda mi kasy, ale datego, że nie wychodze zadowolona więc sama jestem dla siebie fryzjerką
A jaki kolor ci wychodzi jak brąz z machoniem mieszasz?
Stary 2007-10-09, 14:25   #3476
kasiasiar
Zakorzenienie

Pomidoro a z drugiej strony biorąc to czy chociaż pogratulowałaś awansu TZ-owi? No bo faktem jest, że całe dnie spędza w pracy i zaniedbuje Ciebie ale ktoś docenił te jego starania proponując mu awans i myślę, że gratulacje TZ też się należą...
Stary 2007-10-09, 14:29   #3477
kasiasiar
Zakorzenienie

No bo ja też się złoszczę na mojego TZ , że praca ważniejsza niż ja.Ale jak widzę jak dużo starsi stażem od niego ludzie przychodzą do niego po poradę, jak go chwalą to tak pęcznieję z dumy, ze o mało sufitu nie rozwalam...
Stary 2007-10-09, 14:29   #3478
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Pomidoro a z drugiej strony biorąc to czy chociaż pogratulowałaś awansu TZ-owi? No bo faktem jest, że całe dnie spędza w pracy i zaniedbuje Ciebie ale ktoś docenił te jego starania proponując mu awans i myślę, że gratulacje TZ też się należą...
Pewnie że pogratulowałam. Aż taką jędzą nie jestemZ tym że to dziwna sytuacja, bo już trzy razy miał dostać to stanowisko, tylko za każdym razem go wykiwali i nie jest to do końca wole od podejrzeń, że tym razem go nie wykiwają, więc oboje wolimy juz dmuchać na zimne.
Pewnie że się podzielę z Wami niespodziankąMam nadzieję, że będzie miła, ale myslę, że tak bo wiem, że mimo rzadkich spotkań, nikt mnie nie kocha tak jak moje Słońce
Stary 2007-10-09, 14:31   #3479
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Cytat:
A jaki kolor ci wychodzi jak brąz z machoniem mieszasz?
Brązowy z przebłyskami rudawymi, ale je malutko widac Mahoń wydobywa brązik i zdecydowanie wtedy najbardziej mi sie kolorek podoba ale to wszytsko rzecz gustu
Stary 2007-10-09, 14:34   #3480
Pomidora
Zakorzenienie

Dziewuszki, jeszcze Was zamęczę. Zrobiłam sobie suwaczka, ale nie wiem jak zrobić, żeby ciągle mi się pojawiał pod wpisami Wiem, że bęben jestem, ale pomóżcie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości