|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
W ogóle do kosmetyczki bym poszła. I przez to tęsknię za Warszawą. Tam mąż zabierał samochód do pracy a ja grzecznie w tramwaj czy autobus, 15 min i jestem na miejscu. Ceny wiadomo, wysokie, ale mogłam wyskoczyć o każdej porze i otwarte do 20. I brwi miałam jak trzeba. Zresztą mogłabym mieć też nie wychodząc z domu, bo niektóre są mobilne. Tutaj wszystko otwarte do 17. Mąż zabiera samochód ale nawet jakby mi zostawił, to ja nie czuję się na tyle pewnie, żeby sama pojechać do miasta, zwłaszcza że tam wszędzie ciasno i ruch spory. Jakby chociaż jedna kosmetyczka miała do 18 to by mnie mąż zawiózł po pracy i byłoby git.Zazdroszczę Wam tych kosmetyczek!!! Cytat:
Cytat:
Ja w sobotę przeżywałam pół roku Córki... I tylko my pamiętaliśmy. W ogóle mam ostatnio strasznego nerwa na takie sytuacje. Teście mają 1,5 roczną wnuczkę i tak pieją nad nią... Ok, to zrozumiałe, że się cieszą. Tylko ona kroku nie może zrobić bez żadnego komentarza. Do urzygu. I przykro jest nam, bo nasza Wikusia tego nie doświadczy nigdy. Jeżdżą na cmentarz raz na jakiś czas, ale w ogóle nie wymieniają Jej imienia, tylko my. Szkoda Cytat:
Cytat:
Cytat:
W ogóle o zakazie wjazdu do lasu to nie słyszałam, ale jakoś nie wydaje mi się, żeby ktoś u nas mandat dostał za wjazd czy postój Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1292 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może to pobolewanie to jakaś ciunża mejbi? 😜 A z pracą to prawda, niekiedy zbyt wysokie kwalifikacje są przeszkodą w znalezieniu czegoś lżejszego... Ale może coś jeszcze dopadniesz 😉 tego Ci życzę 😊 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Współczuję podejścia rodziny😔, ale niestety nic na to nie poradzicie... Jeszcze jak mają inne dzieci wokół to siłą rzeczy one będą najważniejsze 😔 Piszę z telefonu-pozdro szejset ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- A VelaLuca i zUa_tysica, super włosiska, ja niestety mam jasny blond i na ombre nie ma opcji, a bardzo mi się marzy... Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do teściów to jedną ją mają, nasza Wiki była druga. Trochę to rozumiem, ale jestem na etapie "też tak chcę, czekałam na to długo i wkurza mnie, że tego nie mam". Tż uważa, że to normalne, że po takim bólu następuje złość. Być może ma rację... A moi rodzice nie wspominają w ogóle, licząc na to, że jakoś "zapomnę" i zacznę szukać pracy ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Tak sobie mysle ze co np w sytuacji w ktorej jest susza i jednak jest zakaz wstepu do lasu jak w zeszlym roku,to wtedy policja moze dac mandat czy nie? Edytowane przez Qazsew Czas edycji: 2016-02-03 o 11:58 |
|
|
|
|
#1295 |
|
Zadomowienie
|
Panna Izabela może rodzina nie wspomina o Wikusi bo myślą, że przysporzy Ci to więcej bólu i cierpienia? Sama nie wiem jakbym się zachowała w takiej sytuacji...
Co do mojego plemienia to już sama nie wiem, bo na okresowe trochę za wcześnie, na implantacyjne na późno i w ogóle jest do duuuu.... Organizm płata figle po prostu... Geosmina prokaktyna w normie, jedynie ta po obciążeniu za wysoka, myślisz że to może być powód? Do mojego lekarza mam termin dopiero 18, może pójść do innego wcześniej? Poza tym piękne macie włosy kobietki😍 aż mnie naszło na ombre, powiedzcie czy to trzeba często "poprawiać"? |
|
|
|
#1296 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A teraz z kolei prawie nie mam okresu, co jakiś czas plamienie, takie nitki krwi w śluzie, ten cykl trwa już 37 dni i dwa razy plamiłam, poprzedni cykl 47 dni i też był pochrzaniony. Podejrzewam prolaktynę, bo tarczycę ostatnio badałam i wszystko gra, a niedawno zakończyłam u córki etap zasypiania z cycem i dlatego może hormony mi szaleją. Mam zamiar tak za tydzień zbadać tą prolaktynę jak trochę się wszystko ustabilizuje, żeby wiedzieć co robić. Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#1298 |
|
Zadomowienie
|
Odebrałam dziś wyniki z histopatologi - z polipa. Wprawdzie po łacinie ale dr Google mi pomógł i chyba jest wszystko git
. Najbardziej mnie moi rodzice wkurzają mówię moim że byłam odebrać to ani nie zapytali co tam pisze czy wszystko ok, tylko mówi mi że moja siostra ma grypę żołądkowea jak słyszy o tym że ja co drugi dzień do gin i te laparoskopie to mówi po co mi to że dałabym se spokój. |
|
|
|
#1299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#1300 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny.
Orientujecie się, czy po owulacji śluz płodny nadal się utrzymuję? Jak tak to ile dni? |
|
|
|
#1301 |
|
Wtajemniczenie
|
I oczywiście super że wynik dobry😊
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwlaszcza ze przeciesz mialas usuwany ten polip w szpitalu i to nie jest jak wypad do spa...no dziwne podejscie,skoro takie mają podejscie to moze nie informuj ich o wizytach u lekarza bo widze ze tylko dodatkowo cie stresują
|
|
|
|
|
#1303 |
|
Wtajemniczenie
|
Halooo!
odpowie ktoś?
|
|
|
|
#1304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Ja bym z chęcią odpowiedziała, tylko że nie wiem 😉 |
|
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1306 |
|
Konto usunięte
|
Ja obserwuje ale nie miewam śluzu płodnego więc nie odpowiem. Miałam kiedyś, raz, tylko przez jeden dzień
|
|
|
|
#1307 |
|
Rozeznanie
|
Zazwyczaj w ostatni dzien sluzu plodnego jest owulacja.
Ja nadal czekam na okres. Jak do jutra nie przyhdzie to powtarzam test. |
|
|
|
#1308 | ||
|
Zadomowienie
|
Ha! wycwaniłam się i jutro rano jadę do swojej mamy
podjem troszkę Cytat:
Cytat:
A nie chciałaś pójść w ślady tatusia ?
|
||
|
|
|
#1309 |
|
Konto usunięte
|
U nas niby nie można wjeżdżać do lasu (nie wszędzie) ale my wielokrotnie wjeżdżaliśmy (
Zresztą do 'naszego' lasu musimy jechać przez państwowy więc
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze sie utrzymac kilka dni po szczycie owulki. ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Dzis 5dzien po a mnie bola piersi o.O i sa takie gorace jakies... Boje sie nastawiac, chyba juz sobie wmawiam symptomy |
|
|
|
|
#1311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie 6po Piersi mnie nie bolą, trądzik się nasilił. Zobaczymy jak wypadnie progesteron jutro.Kiedy testujesz? widzę, 12 lutego. Co ta późno ?
Edytowane przez Ewula88 Czas edycji: 2016-02-03 o 19:33 |
|
|
|
|
#1312 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Ah zeby sie nie rozczarowac za szybko. W ktorym dc Ty testujesz?
|
|
|
|
#1314 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze 2 rozmiary urosly![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1317 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz nawet wybrałam salon kosmetyczny. Teraz tylko czekam na odwagę 😆 boję się, że zrobią mi nienaturalne i nie będę mogła się poznać w lustrze 😆![]() Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

Bo przez to niechodzenie do pracy ciut się zaniedbałam, a nie chcę zapominać że w końcu jestem kobietą a nie tylko ciężarną 
W ogóle do kosmetyczki bym poszła. I przez to tęsknię za Warszawą. Tam mąż zabierał samochód do pracy a ja grzecznie w tramwaj czy autobus, 15 min i jestem na miejscu. Ceny wiadomo, wysokie, ale mogłam wyskoczyć o każdej porze i otwarte do 20. I brwi miałam jak trzeba. Zresztą mogłabym mieć też nie wychodząc z domu, bo niektóre są mobilne. Tutaj wszystko otwarte do 17. Mąż zabiera samochód ale nawet jakby mi zostawił, to ja nie czuję się na tyle pewnie, żeby sama pojechać do miasta, zwłaszcza że tam wszędzie ciasno i ruch spory. Jakby chociaż jedna kosmetyczka miała do 18 to by mnie mąż zawiózł po pracy i byłoby git.
I przypuszczam, że jakbym chciała teraz gdzieś pójść na etacik, to nie wiem czy by mnie wzięli. Do listopadu byłam prezesem zarządku spółki 

️

zwlaszcza ze przeciesz mialas usuwany ten polip w szpitalu i to nie jest jak wypad do spa...no dziwne podejscie,skoro takie mają podejscie to moze nie informuj ich o wizytach u lekarza bo widze ze tylko dodatkowo cie stresują