|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4
Cytat:
Siedzimy i czekamy na swoją kolej... Przyszła wczoraj dziewczyna, ze ona tylko na zastrzyk bo doktor jej kazał bez kolejki, ale nie pomyśli, ze reszta pacjentek też oczekuje z zastrzykiem w ręku prawie 4 godz... Po tym wczorajszym bajzlu jestem troszke zniesmaczona...
|
|
|
|
|
#812 | ||
|
Marzenia się spełniają :)
|
Cytat:
Napisane przez nasiri Pokaż wiadomość Hej dziewczyny ja wczoraj byłam zażenowana zachowaniem dziewczyn (zwłaszcza jednej) które czekały na monitoring wobec tych które były zapisane na wizytę, Rozumie, że są to nerwy ale takie zachowanie nikomu nie wyjdzie na dobre. Pozdrawiam serdecznie Cytat:
Przecież jasne jest i oczywiste, że wizyty mają pierwszeństwo, tak? A jeżeli dr mówi, żeby przyjść pomiędzy wizytami, to dla mnie również jest jasne, że wchodzę jak tylko pojawi się choćby 5-minutowe okienko. Zawsze pytam kolejną dziewczynę na wizytę o której dokładnie ją ma i w ten sposób nie ma żadnego problemu ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
Jeśli nie wskaże konkretnej godziny, to zapraszamy panią na koniec kolejki i sprawa załatwiona ![]()
|
|
#813 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- [QUOTE=AsMaria;55624916] Cytat:
|
|
|
#814 | |
|
|
[QUOTE=BeataAmelka;5563928 6]Ta Pani tylko na zastrzyk to na pewno nie miała wizyty :-P :-P ile razy ja czekałam tez z zastrzykiem :'(
---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
|
|
#815 |
|
Konto usunięte
|
Kambro witaj
Patrycja o co chodzi z tym wpychaniem?
|
|
|
|
#816 |
|
Rozeznanie
|
jeśli chodzi o wizyty, to dobrze by było aby pani z rejestracji też zareagowała, bo w sumie ona ma zapisane w kalendarzu ile pacjentek jest na wizyty w danym dniu...
|
|
|
|
#817 |
|
Konto usunięte
|
Nieraz jak ktoś przyszedł na wizytę, i zwłaszcza po raz pierwszy, to mówiłam dziewczynom ze wchodzą o tej godzinie na która mają, a jeśli na Minitoring to już inna kolejka
![]() Ostatnio jak była, na monicie to tez przyszła dziewczyna "tyko na zastrzyk " ale dziewczyny podniosły głos i czekała w kolejce jak na monitoring. Większość z nas na monitoringu tez jest parę minut. |
|
|
|
#818 |
|
Raczkowanie
|
To w trakcie monitoringu Komuś się przypomniało, że miał wizytę na 17 :-P :-P troszkę za późno :-P :-P[/QUOTE]
No dokładnie, ale co kłócić się będziesz??? Jeszcze gdyby to była jedna osoba to ok ale nie kilka !!!! Jeszcze zapierają się rękami i nogami że to jest wizyta :P tylko która wizyta trwa 10 min hymmm???? Dziewczyny zareagowały i nie ma się co dziwić Justyna, tak zgadza się tylko wczoraj była pełna poczekalnia, dziewczyny stały aż pod apteką.. |
|
|
|
#819 |
|
Raczkowanie
|
Ja też nie rozumiem pchania się, jak można być takim bezczelnym. Raz czekalam długo, meega chora. Spoznilismy się wtedy do Krk i wracaliśmy do Trn, od 12 w aucie i kolejkach do 23.30... Wtedy Justynke poznałam, bo mnie wpuscila
Aż dr był w szoku, bo mówił ze nikt mnie nie puscilby nawet jakbym konala
|
|
|
|
#820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny zareagowały i nie ma się co dziwić Justyna, tak zgadza się tylko wczoraj była pełna poczekalnia, dziewczyny stały aż pod apteką..[/QUOTE] Można zapytać w rejestracji czy są teraz jakieś Panie zapisane na wizytę Ja tak ostatnio zapytałam i mi odpowiedziała bez problemu. Ale skoro miała wizytę o 17 a była 17 na zegarze to mogło tak się zdarzyć... W niedziele dr od 16-18:00 miał rozpisane wizyty....spóźnił się godzinę, także to się rozciągłości wszystko w czasie :-(
|
|
|
#821 | |
|
|
Cytat:
|
|
#822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczyna o tak dobrym sercu <3 <3 <3---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Ja jak byłam na monitoringu zdarzyło mi się, że siedziałam tez obok apteki a Pan z Panią, którzy byli przede mną koczowali przed drzwiami do gabinetu doktora. Ależ to było dla mnie denerwujące. I później jak zwolnily się dwa krzesełka tuż obok drzwi dr to wtedy usiedli. Było to przeszkodą np.dla par które miały wejść do gabinetu by nie mogli usiąść tuż przed nim tylko z tyłu lub obok... Różne mam wspomnienia a ja musiałam z końca korytarza sprawdzać czy czasem nie weszli, bo nie miałam pojęcia kto jest przed nimi...
|
|
|
#823 |
|
Rozeznanie
|
Mam nadzieję, że jakoś dotrze do tych ludzi jakie niepotrzebne nerwy wywołują w poczekalni.
|
|
|
|
#824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas wszystko w porządku, rośniemy Na pewno się zgodzi ![]() Cytat:
... Mi też doktor kiedyś powiedział, żebym wpadła na chwilę między wizytami, ale to nie uprawnia mnie do przyjścia i wciśnięcia się, bo przecież inne też czekają na to, żeby wejść miedzy wizytami Co do wizyt, to zawsze jak tam byłam, zwyczajnie się pytałam, czy wszystkie na monitoring, czy ktoś tutaj z czekających też na wizytę, po czym oznajmiałam, że mam wizytę o tej i o tej godzinie i pilnowałam, żeby wejść o mojej godzinie.Mi też się zdarzyło przepuścić dziewczynę, była w ciąży i bolał ją brzuch. Wiadomo, że jak ludzie tak długo czekają, to atmosfera jest czasami dosyć nerwowa
|
|
|
#825 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny.
Mam taki problem ...Choć może było to już poruszane to przepraszam.Jestem 9 d po inseminacji.Od tego czasu czuję się wręcz koszmarnie.Nie mogę funkcjonować.Bolą mnie krzyże,wystać w pracy 10 godzin jest dla mnie koszmarem.Cały czas czuję jak kłują mnie jajniki z obu stron pomimo,że owulacja była z jednego.Dochodzi to kłucie i promieniowanie z macicy.NIe chcę nic sobie wkręcać...Podczytując was boję się porażki.Stąd moje pytanie czy mogą ten stan powodować u mnie lekarstwa? Zażywam Duphaston 3x1 i Luteinę dopochwowo 3x1.
starania od 2010 ,2012 operacja wnętrostwa i usunięcie lewego jądra,2013 zabieg usunięcia przepuchliny pachwinowej prawostronnej,Wynik azzospermianieudane AID, oba jajowody drożne,02 2016 pierwsze AID, 21 02 2016 jedna kreska |
|
|
|
#826 |
|
Konto usunięte
|
Mala różne czynniki mogą powodować ten stan, zalecalabym spokój
|
|
|
|
#827 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo kilka minut mnie nie zbawi.. Sama też czasami przychodzę, np rano bo pracuję na zmiany i nie mogę przyjść wieczorem. Wtedy pytam kto jest ostatni i czekam na swoją kolej Ale na pewno nikomu się nie wpycham. Wszystkie mamy problemy niestety.. Bez powodu nie siedzimy w tych kolejkach i pewnie każdej się gdzieś spieszy... Sama jestem przykładem, że można nawiązać przyjaźnie siedząc w kolejce a nie kłócić się bez sensu..
Edytowane przez patrycja665 Czas edycji: 2016-02-13 o 10:26 |
|
|
|
|
#828 |
|
Raczkowanie
|
Jestem przerażona... dziś w nocy obudził mnie ból żołądka i mięśni... o 5 rano wymioty, puki co żołondek się uspokoił ale jem tylko chrupki kukurydziane... mięśnie bolą jak przy gorączce, na termometrze 37 stopni. Boję się że to zaszkodzi dzidzi i zrezygnuje z zostania ze mną... :'(
|
|
|
|
#829 |
|
Konto usunięte
|
Vella w ciąży temperatura 37 jest naturalna
Martwilabym się jakby była mniejsza.
|
|
|
|
#830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
27.05.2016r serduszko Od stycznia z nami nasz mały WIELKI CUD Edytowane przez alutka29 Czas edycji: 2016-02-13 o 10:40 |
|
|
|
|
#831 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#832 |
|
Raczkowanie
|
Każdy o tym wie, że wizyty mają pierwszeństwo. ale takie kombinowanie jest okropne. Podczas trwającego już monitoringu nagle znalazły się 3 panie na godzinę 17stą!!!!Gdy zapytałam jedną z nich czy dr kazał im przyjechać czy były umówione w rejestracji to okazało się, że dr kazał przyjechać na 17!!!!czyli tak jak wszystkim na monitoring a pani uparcie twierdziła, że ona ma wizytę i to było na prawdę bezczelne!!!ja wiem,że wczoraj było strasznie dużo kobiet, ale szanujmy się na wzajem bo my nie siedzimy tam z nudów!!!każda z nas ma jeden cel......
|
|
|
|
#833 |
|
Rozeznanie
|
AsMaria zgadzam się z Tobą w 100% szanujmy się nawzajem, bo inaczej zawsze wszystkie będziemy mieć pod górkę
|
|
|
|
#834 |
|
Raczkowanie
|
Nie rozumie stwierdzenia przypomiały sobie że mają wizytę ja miałam na 16:30 i na tą godzine przyjechałam więc nie rozumię?! zaznacze że miałam planową wizyte nie monitoring umowioną w rejestracji 3 tyg wczesniej.
Edytowane przez nasiri Czas edycji: 2016-02-13 o 10:49 |
|
|
|
#835 |
|
Konto usunięte
|
Nasiri a miałaś jakiś problem, aby wejść na wizytę na 16:30 skoro przyjechałas w tym czasie? Przeważnie ostatnia wizyta jest właśnie o 16:30
Edytowane przez 201801291006 Czas edycji: 2016-02-13 o 10:56 |
|
|
|
#836 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=justyna183;55639401][QUOTE
Edytowane przez nadzieja82 Czas edycji: 2016-02-18 o 19:51 |
|
|
|
#837 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#838 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=nadzieja82;55643806]
Cytat:
|
|
|
|
|
#839 |
|
Raczkowanie
|
jak przyjechałam ktoś był w gabinecie zapytałam dziewczyn czy wszystkie są na wizytę do dr P odparły że na monitoring i zapytały czy ja na wizytę czy na monitoring ja że na wizytę jak wyszła pacjentka jedna z dziewczyn i tak weszła odrazu do gabinetu wiec czekałam dalej wiec stwierdziłam że bede czekac za pożądkiem kolejki mimo że przyszłam na wizyte a nie na monitoring. Bo atmosfera była straszna. Gdy wyszła pacjentka jedna z dziewczyn krzykneła do mnie wchodzisz?! odparłam tak jeśli mogę i wtedy weszłam. O nic mi nie chodzi bo ja bym nawet mogła poczekać aż wejda dziewczyny które były wczesniej ale sposob jak sie zachowywały był naprawde nie przyjemny. Domyślam, że chodzi im o nastepną pacjentke ktora twierdziła że ma wizyte a pewnie była na monitoring i jak ja wyszłam z gabinetu a dr P razem ze mna pewnie na cygarka wparowała do pustego gabinetu i obstawiała drzwi na beszczelnego. w takiej sytuacji nie dziwie sie że dziewczyną podniosło sie cisnienie. Ale przy okazji mi sie oberwalo mimo że nie zrobiłam nic zlego.
|
|
|
|
#840 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.

Siedzimy i czekamy na swoją kolej... Przyszła wczoraj dziewczyna, ze ona tylko na zastrzyk bo doktor jej kazał bez kolejki, ale nie pomyśli, ze reszta pacjentek też oczekuje z zastrzykiem w ręku prawie 4 godz... Po tym wczorajszym bajzlu jestem troszke zniesmaczona...

Przecież jasne jest i oczywiste, że wizyty mają pierwszeństwo, tak? A jeżeli dr mówi, żeby przyjść pomiędzy wizytami, to dla mnie również jest jasne, że wchodzę jak tylko pojawi się choćby 5-minutowe okienko. Zawsze pytam kolejną dziewczynę na wizytę o której dokładnie ją ma i w ten sposób nie ma żadnego problemu
[/QUOTE
mam nadzieję, że już nikt nie przyszedł na wizytę na 17stą

... Mi też doktor kiedyś powiedział, żebym wpadła na chwilę między wizytami, ale to nie uprawnia mnie do przyjścia i wciśnięcia się, bo przecież inne też czekają na to, żeby wejść miedzy wizytami
,2012 operacja wnętrostwa i usunięcie lewego jądra,2013 zabieg usunięcia przepuchliny pachwinowej prawostronnej,Wynik azzospermia