Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-16, 16:41   #1831
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Kejka prawdziwa połozna z powołania Ci się trafiła Ja zauważyłam po moim szpitalu, ze te młode są lepsze. Wyluzowane bardziej, mniej rygorystyczne. Może tylko u mnie tak jest, ale te starsze mnie denerwowały. Co jedna to miała swoje mądrości, inne niż jej poprzedniczka

robię włąsnie sałatkę z pora, pieczarek, kukurydzy i jaj, polecam

-RUCHY-

aa i miałam pytac. Czujecie ruchy tak jakby w całym brzuchu już?
:

U mnie te "stare" też bywały normalne, życiowe jak leżałam ale przeważnie to tak jak piszesz...

nie lubie pora i pieczarek reszte zjem

Ruchy czuję najwięcej taaam, prawie jakby mi nogę zaraz miał na wierzch wyciągnąć, nad pępkiem i z lewej strony cały tułów...z prawej głowa

Gzik
uwielbiam:lov e:

Agnesssa za wizytę
Patulinka kciuki

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 16:42   #1832
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam placki, ale trę ziemniaki w robocie a ostatnio upiekłam na blaszce bo stanie i smażenie godzinę już nie dla mnie. I powiem Wam że z piekarnika przepyszne wyszły no i zdrowsze bo bez oleju;p
Ooo, a jakoś modyfikujesz przepis? One się nie rozlewają na blaszce? Przewracasz?

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
frytki na warzywa pieczone w ziołach
A jadłyście frytki z selera? Tego białego? My kilka razy robiliśmy - tnie się jak ziemniaki i trzeba wymerdać w przyprawach wybranych, polecam ostre bo seler jest słodki. Szału nie ma, bo dość słodkie i miększe niż normalne - ale zawsze to coś zdrowszego i inne warzywo. Z ketchupem ujdzie jeszcze bardziej
Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
Wiem wiem i mam nadzieje ze mi się uda teraz coś zdrowiej. Spróbuję dziś tego kremu z awokado. Akurat awokado Lubie wiec może coś dla mnie tyć nie chce więcej bo chuda nie jestem ale zdrowiej trzeba jak najbardziej!
Ale jedząc słodkie i tak wyhodujesz sobie tkankę tłuszczową, nawet jak to się na kg nie przełoży zbytnio. Pisałyśmy tu kiedyś o tym, że dziecko zabiera to co mu potrzebne z diety - Ty masz nie dość że dwoje, więc potrzeby zwiększone, to jeszcze nie dostarczasz tych składników potrzebnych. Żeby się nie okazało tak, że owszem po porodzie zero nadprogramowych kg, ale zdrowie Ci wysiądzie - a tu trzeba sił podwójnych do opieki Poza tym na usg nawet jak wszystko wychodzi dobrze, to nie znaczy że dziecko nie urodzi się ze słabymi kośćmi z braku wapnia, itd.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 16:43   #1833
danika
Zakorzenienie

PLACKI ZIEMNIACZANE

Ja to juz idę na mega łatwiznę i przepuszczam ziemniaki przez sokowirowke potem biorę te wiórki (jak z drobnej tarki) a z dzbanka z sokiem zlewam ta wodę a skrobię ta gęstą białą przekładam do ziemniaków. Moim zdaniem placki wychodzą pycha a roboty tyle co umyć sokowirówkę

Beth: Niezłym źródłem dobrych kalorii sa orzechy nerkowca i fajne do pochrupania

Renata: Super wiadomości

Agnessa: U ciebie tez widzę do przodu a jakie tętno to jest wysokie? Bo ja mam caly czas ok 90 a mój gin mówi na to "olać"
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 16:46   #1834
Agnessssa
Rozeznanie

Danika ja mam tętno ok. 100, czasami jest niższe ale prawdopodobnie i tak w szpitalu wyląduje chociaż mi to obojętne aby maly był zdrowy... ka teraz mogę i do porodu w szpitalu leżeć aby było dobrze
Stary 2016-02-16, 16:49   #1835
danika
Zakorzenienie

Ja sie wlasnie troche martwię tym tętnem moim...w ciąży z córką nie wiem jakie miałam a teraz od poczatku takie wysokie. I sama czuje, ze mam przyspieszony oddech...
Stary 2016-02-16, 16:51   #1836
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

Beth: Niezłym źródłem dobrych kalorii sa orzechy nerkowca i fajne do pochrupania
Dokładnie, własnie zapomniałam napisać o orzechach wszelakich

agnessa i renata - gratki za wizyty

Ruchy
No ja mam takie wszędobylskie i mega mocne od dwóch tygodni. Tż aż kazał mi zapytać lekarkę czy to normalne Ale wcale jak macam nie czuję, co jest dłonią, co stopą Wydaje mi się, że Wam się wydaje Za grube te powłoki, zresztą wierzę lekarzom - dwaj mi już na usg pokazywali co innego w innym miejscu. Jedynie teraz jestem pewna dupki/pleców bo to duże, a jak już wiem że mały do dołu leży, to wiadomo że albo z prawej albo z lewej, ale na podobnym poziomie. Rączkę, nóżkę - może rozprostować, podwinąć dziwnie, wiec to można czuć wszędzie.
I czuję różnicę przez to że się obrócił. Chodzenie już wcześniej nie było zbyt łatwe, a teraz czuję lekki nacisk na łono/szyjkę? I parcie na pęcherz.
Stary 2016-02-16, 17:05   #1837
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
:

U mnie te "stare" też bywały normalne, życiowe jak leżałam ale przeważnie to tak jak piszesz...

nie lubie pora i pieczarek reszte zjem

Ruchy czuję najwięcej taaam, prawie jakby mi nogę zaraz miał na wierzch wyciągnąć, nad pępkiem i z lewej strony cały tułów...z prawej głowa

Gzik
uwielbiam:lov e:

Agnesssa za wizytę
Patulinka kciuki
u mnie po prawej nóżki i nie ma szans na lezenie na prawym boku, bo zaczyna sie okopywanie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Ooo, a jakoś modyfikujesz przepis? One się nie rozlewają na blaszce? Przewracasz?

A jadłyście frytki z selera? Tego białego? My kilka razy robiliśmy - tnie się jak ziemniaki i trzeba wymerdać w przyprawach wybranych, polecam ostre bo seler jest słodki. Szału nie ma, bo dość słodkie i miększe niż normalne - ale zawsze to coś zdrowszego i inne warzywo. Z ketchupem ujdzie jeszcze bardziej

Ale jedząc słodkie i tak wyhodujesz sobie tkankę tłuszczową, nawet jak to się na kg nie przełoży zbytnio. Pisałyśmy tu kiedyś o tym, że dziecko zabiera to co mu potrzebne z diety - Ty masz nie dość że dwoje, więc potrzeby zwiększone, to jeszcze nie dostarczasz tych składników potrzebnych. Żeby się nie okazało tak, że owszem po porodzie zero nadprogramowych kg, ale zdrowie Ci wysiądzie - a tu trzeba sił podwójnych do opieki Poza tym na usg nawet jak wszystko wychodzi dobrze, to nie znaczy że dziecko nie urodzi się ze słabymi kośćmi z braku wapnia, itd.
nie cierpię selera, akceptuję jedynie zblendowany w zupie i ewentualnie jakąś małą ilosc przemycona w sałatce

z pieczonych warzyw lubię ziemniaczki,marchewkę, paprykę i bataty

w naszym stanie dobrze tego zdrowego odżywiania pilnowac, żeby później nie było anemii i jakichś drastycznych spadków energii

Cytat:
PLACKI ZIEMNIACZANE

Ja to juz idę na mega łatwiznę i przepuszczam ziemniaki przez sokowirowke potem biorę te wiórki (jak z drobnej tarki) a z dzbanka z sokiem zlewam ta wodę a skrobię ta gęstą białą przekładam do ziemniaków. Moim zdaniem placki wychodzą pycha a roboty tyle co umyć sokowirówkę

Renata: Super wiadomości

Agnessa: U ciebie tez widzę do przodu a jakie tętno to jest wysokie? Bo ja mam caly czas ok 90 a mój gin mówi na to "olać"
orzechy nerkowca są pyszne, jak już się dorwę jestem w stanie zjeść paczkę
polecam tez brazylijskie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
My po usg wszystko cacy.
30t1d. 1580g, o tydzień do przodu, szyjka 4,2cm zamknieta a najważniejsze Adam obrócił się glowka w dół no i przepływy dobre. LOZYSKO 2 stopeien dojrzałości. Dostałam skierowanie do kardiologa bo mam wysoki puls chciał do szpitala ale ublagalam na razie kardiolog.
no i pięknie i szyjka i to ze Adaś już sie obrócił
i oby puls sie unormował

Lulka sałatka brzmi pysznie, a jakie pieczarki dajesz? jakoś podduszone czy marynowane?
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 17:09   #1838
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
u mnie po prawej nóżki i nie ma szans na lezenie na prawym boku, bo zaczyna sie okopywanie
u mnie też na prawo nóżki, ale tak bardziej na dole jakby w pachwinie na prawym boku to sobie ewentualnie mogę poleżeć max 15 minut bo mu się zdecydowanie nie podoba i głową zaczyna wierzgać także wiem o czym mówisz...

tak mi się tęskni za leżeniem w wygodnej DLA MNIE pozycji

Mikołaj <3
Stary 2016-02-16, 17:10   #1839
Ineso
Matka Smoka

Domowe cukierki na kaszel/ból gardła

https://www.facebook.com/16594567442...73783/?fref=nf

Przerażająca jedynie jest ta ilość cukru - ale pewnie w takich z apteki jest podobnie

Kocyki Minky
Znalazłam chyba idealny wzór bawełny na kocyk - niestety z przewertowania internatu wyszło, że szyją z niego w Makaszce - ale tylko w takich zestawach jak im pasuje, nie ma możliwości zmiany koloru minky i w jeszcze jednym sklepie fb. Podpowiecie może jak inaczej mam szukać u innych sprzedawców? Pisać do każdego z linkiem do materiału? Czy te z Was, które są zadowolone ze swoich minky i miały możliwość wyboru kolorów, itd. mogłyby ponownie zalinkować?
Stary 2016-02-16, 17:11   #1840
annihilate
Rozeznanie

Ja kocham placki ziemniaczane ale najlepsze dla mnie to takie smażone na dużej ilości oleju niestety :P Tż znowu je takie beztłuszczowe U nas robi je zwykle Tż właśnie ja tylko ziemniaki obieram czasem, jemy je zwykle z gulaszem z kolei jak jesteśmy u teściów to tam placki podawane z pomidorową i twarożkiem

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 17:15   #1841
Smarrita
Wtajemniczenie

Ineso- nie modyfikuje przepisu. Nie rozwalaja sie. I nie przewracam. Wlewam na blache jak ciasto i pieka sie ok godziny a potem kroje na prostokąty

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Aha tylko sok odcedzic trzeba zanim sie na blache da masę

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 17:19   #1842
beth007
Zadomowienie

Cytat:

tego właśnie się obawiam, że dzieciaki mimo wszystko mogą nie być zdrowe. także matka się opamiętała i teraz postaram się w końcu to zmienić. lepiej późno niż wcale.

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing

macie link do tej listy

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 17:20   #1843
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Ineso a probowalas wyszukiwac w google za pomoca grafiki?

Mikołaj <3
Stary 2016-02-16, 17:27   #1844
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
u mnie też na prawo nóżki, ale tak bardziej na dole jakby w pachwinie na prawym boku to sobie ewentualnie mogę poleżeć max 15 minut bo mu się zdecydowanie nie podoba i głową zaczyna wierzgać także wiem o czym mówisz...

np. na brzuchu
Cytat:

Przerażająca jedynie jest ta ilość cukru - ale pewnie w takich z apteki jest podobnie

Kocyki Minky
Znalazłam chyba idealny wzór bawełny na kocyk - niestety z przewertowania internatu wyszło, że szyją z niego w Makaszce - ale tylko w takich zestawach jak im pasuje, nie ma możliwości zmiany koloru minky i w jeszcze jednym sklepie fb. Podpowiecie może jak inaczej mam szukać u innych sprzedawców? Pisać do każdego z linkiem do materiału? Czy te z Was, które są zadowolone ze swoich minky i miały możliwość wyboru kolorów, itd. mogłyby ponownie zalinkować?
fajne te cukierki, ale dla mnie bylyby już za słodkie

a co do cukru w aptecznych to wystarczy choćby na skład cholinexu zerknąć

jezeli chodzi o kocyki myśle ze Gosiaczek będzie Ci mogła kogoś doradzić
byłam przekonana ze na makaszcze mozna sobie samemu zaprojektowac kocyk, a pytałaś ich juz o to?

mam w zakładkach takie stronki http://www.minkyandcotton.pl/zaproje.../projektowanie

http://mammooni.pl/7-zaprojektuj-swoj-kocyk
może mają ten Twój wzór

Edytowane przez lucy111
Czas edycji: 2016-02-16 o 17:29
Stary 2016-02-16, 17:32   #1845
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Ineso a probowalas wyszukiwac w google za pomoca grafiki?
Nie, tylko za pomocą nazwy materiału po grafikach.
Nie mam doświadczenia w szukaniu grafiką - jaką mam zastosować?wzór ze sklepu? czy każdą jaką dysponuję?
I zastanawiam się czy jak ktoś ma na fb czy allegro pokazane w galerii fragmenty to to też wyrzuca?

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
jezeli chodzi o kocyki myśle ze Gosiaczek będzie Ci mogła kogoś doradzić
byłam przekonana ze na makaszcze mozna sobie samemu zaprojektowac kocyk, a pytałaś ich juz o to?

mam w zakładkach takie stronki http://www.minkyandcotton.pl/zaproje.../projektowanie

http://mammooni.pl/7-zaprojektuj-swoj-kocyk
może mają ten Twój wzór
Pytałam właśnie. W ogóle średnio mnie zachwyca ten sklep - najpierw na moje trzy pytania, odpowiedzieli na jedno tylko - dlaczego ta wersja kocyka jest droższa. Wrzucili jakiś tekst, że niektóre materiały są z usa i te są drogie - tylko potem znalazłam ten wzór w sklepie z opisem, że jest polski Odnośnie innych pytań to musiałam się przypomnieć.

Nie ma w tych Twoich.
Stary 2016-02-16, 17:43   #1846
lucy111
Zadomowienie

ja akurat w makaszce wzięłam to co było dostępne bo mi się spodobało, wiec na temat kontaktu z klientem się nie wypowiem
o jakosci bede mogła powiedzieć coś jak już wypiorę kocyk i rozek

mnie zniechęciła babka z minky&cotton, zadałam pytanie o koszt kocyka cienkiego, nie odpisała ani na fanpage ani na stronce, wiec zniecheciła mnie do zamówienia u niej

jak znajdziesz kogoś kto szyje wg naszego własnego projektu i jest w stanie zamówić jakis materiał to daj znać
Stary 2016-02-16, 17:49   #1847
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie wlasnie troche martwię tym tętnem moim...w ciąży z córką nie wiem jakie miałam a teraz od poczatku takie wysokie. I sama czuje, ze mam przyspieszony oddech...

Czytałam, że w ciaży wszystko jest poprzestawiane, i ciężej jest nam złapać oddech, wiec może ma to coś w tym wspólnego. A jeśli nie z tym to na pewno przez to, że serce musi pracować za dwoje!
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 17:50   #1848
kopycio
Rozeznanie

Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:

Kocyki Minky

Ineso! Jestem na tym samym etapie pisze do wszystkich i pytam o indywidualne zamówienia. Wczoraj pisałam do babeczki z fb, nazywa sie Minky Love, wysłałam jej zdjecie jakich wzorów i kolorów oczekuje i powiedziała ze uszyje. Za kocyk z podusia, ochraniacz na szczebelki, motylek i becik chciała 240 zł. Tylko nie wiem jak sie płaci przy takich zamówieniach?? Za pobraniem? Bo tak na słowo to troche strach.. Do makaszki pisałam i nie robi na zamowienie..

Gratuluje udanych wizyt!!

Danika ja tez miałam wysoki puls i jakies kołatania serca, poszłam do kardiologa i wszystko wyszło ok. Powiedział ze tak wysoki puls jest norma w ciazy. A ja zawsze miałam podwyższony (70-80) a teraz podchodził pod 120. Głowa do gory, na pewno wszystko ok!

Edytowane przez kopycio
Czas edycji: 2016-02-16 o 17:52
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 17:51   #1849
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:

Dokładnie
Stary 2016-02-16, 17:59   #1850
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Velika co to gzik???
heh już dziewczyny pisały twaróg ze śmietaną i solą, można sobie jeszcze do tego dorzucić np. szczypiorek, Mój chłop uwielbia, ja niezbyt

Cytat:
Napisane przez renata3_ Pokaż wiadomość
A ja jestem po III genetycznym wiec sie pochwale
Przepływy, wymiary, narządy, pępowina, wody płodowe – WSZYSTKO IDEALNIE
Szyjka OK – zamknięta, 31 mm.
Waga – 1688g
Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
My po usg wszystko cacy.
30t1d. 1580g, o tydzień do przodu, szyjka 4,2cm zamknieta a najważniejsze Adam obrócił się glowka w dół no i przepływy dobre. LOZYSKO 2 stopeien dojrzałości. Dostałam skierowanie do kardiologa bo mam wysoki puls chciał do szpitala ale ublagalam na razie kardiolog.
gratulacje dziewczyny

Cytat:

aa i miałam pytac. Czujecie ruchy tak jakby w całym brzuchu już?
trudno powiedzieć, gdzie ja tych ruchów nie czuję dzisiaj jest dzień czkawki
dodałam wagę młodej
Ineso ja mam rożkokocyk minky z little wonders, co do jakości to nie powiem, bo nie mam porównania, wydaje mi się spoko. Sama dobierałam kolor minky do wzoru bawełny
przez kalafior ciążowy rozmroziłam schaba zamiast piersi z kurczaka, więc chłop zadowolony, ja niezbyt, ale ugotowałam sobie ruskie a na kolację zrobię pizzerki ;D
btw chłop mój zaczął malować pokój dziecia i zamiast jasnego żółtego wyszedł beż i to wcale nie taki jasny, ja pierdziele. Ciekawe jaki wyjdzie ostatecznie ;/ i weź tu kupuj farbę. A mówiłam, żeby zrobić na szaro to nieeee bo nie będziemy dziecku robić smutnego pokoju

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2016-02-16 o 18:05
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 18:05   #1851
Kalpana
Zakorzenienie

Hej. Byłam dziś na wizycie, szyjka się skróciła o 0,5cm i ma 1cm. Na szczęście jest zamknięta. Z tym, że Mały ma nisko główkę i ciśnie na szyjkę. Mam się oszczędzać i brać przez 3 tygodnie magnez po 3xdziennie. Wizyty już co 2 tygodnie i tak do końca :/ Na następnej wizycie ma mi pobrać wymaz na tego paciorkowca i mam zrobić badania moczu, morfologii i glukozy. Za 4 tyg. ostatnie usg.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 18:10   #1852
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
ja akurat w makaszce wzięłam to co było dostępne bo mi się spodobało, wiec na temat kontaktu z klientem się nie wypowiem
o jakosci bede mogła powiedzieć coś jak już wypiorę kocyk i rozek
Moja kuzynka ma prawie 3 lata kocyk od nich - bawełna troszkę sprana, ale poza tym jest ok
Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Ineso! Jestem na tym samym etapie pisze do wszystkich i pytam o indywidualne zamówienia. Wczoraj pisałam do babeczki z fb, nazywa sie Minky Love, wysłałam jej zdjecie jakich wzorów i kolorów oczekuje i powiedziała ze uszyje. Za kocyk z podusia, ochraniacz na szczebelki, motylek i becik chciała 240 zł. Tylko nie wiem jak sie płaci przy takich zamówieniach?? Za pobraniem? Bo tak na słowo to troche strach.. Do makaszki pisałam i nie robi na zamowienie..
Tylko jak Ty bierzesz komplet to komuś opłaca się zamawiać materiał. A mnie na jeden kocyk chyba nie bardzo - albo zapłacę jak za zboże. W ogóle nie wiem skąd ten rozrzut w cenach miedzy sklepami - mówię o minky grubość 350, podobny wkład (właśnie - a jakie macie wkłady przy tych uniwersalnych kocykach?).
Zerknę na ten Twój sklep też
Ja dostałam szybkie info, i bardzo fajną pomoc na fb od MilaMu - chyba ktoś polecał ten sklep na jakiejś grupie gdzie jestem. Zrobią mi dodatkowe foty materiału i wyślą na maila - to ich propozycja (bo mam problem z identyfikacją koloru tła). Odpisali mi właśnie, że robią z innymi minky na zamówienie.

Co do płatności na fb - pojęcia nie mam, bo samego fb mam od miesiąca Ale akurat ten sklep ma też sklep online, więc pewni tam bym zamówiła.

Kiełbasa

Głupie pytanie - kupiłam białą kiełbasę parzoną - czy mam ją ugotować najpierw, i jeśli tak to ile? Czy wystarczy jak się zagrzeje w barszczu?

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
btw chłop mój zaczął malować pokój dziecia i zamiast jasnego żółtego wyszedł beż i to wcale nie taki jasny, ja pierdziele. Ciekawe jaki wyjdzie ostatecznie ;/ i weź tu kupuj farbę. A mówiłam, żeby zrobić na szaro to nieeee bo nie będziemy dziecku robić smutnego pokoju
To po pierwszej warstwie, jak wyschnie i będzie za ciemno - to kupcie sam barwnik biały i rozjaśnijcie resztę farby.
Stary 2016-02-16, 18:13   #1853
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Hej. Byłam dziś na wizycie, szyjka się skróciła o 0,5cm i ma 1cm. Na szczęście jest zamknięta. Z tym, że Mały ma nisko główkę i ciśnie na szyjkę. Mam się oszczędzać i brać przez 3 tygodnie magnez po 3xdziennie. Wizyty już co 2 tygodnie i tak do końca :/ Na następnej wizycie ma mi pobrać wymaz na tego paciorkowca i mam zrobić badania moczu, morfologii i glukozy. Za 4 tyg. ostatnie usg.

O kurcze, to faktycznie krótka. Ja mam coś koło 4 cm. Ale ważne, że zamknięte wszystko...Ja chcę wizyty chociaż co 3 tyg, bo jak pytałam to ginka mówiła, że nie ma takiej potrzeby

Nie znam się na kiełbasie, bo nie jadam jej :P
Stary 2016-02-16, 19:01   #1854
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Ineso wydaje mi sie ze powinno wyrzucic wszystko gdzie znajdzie cos podobnego. Zapisalabym na kompie po prostu to co Ci sie podoba i w google grafika jest wyszukiwanie obrazem kiedys tak znalazlam...bo nazwy to kazdy sobie moze inne wpisac

Velika kusis tym obiadwm i kolacja z farbami niestety tak jest...ja jedynie na Magnacie sie nie przejechalam...

Kalpana czyli ogolnie wszystko okej? ja tez za 2 tygodnie paciorkowca i cos tam mam miec.. A szyjka krotka, ale wazne ze zamknieta. Moja otwarta z jednej strony wiec tragedi w teori tez nie ma

Mikołaj <3
Stary 2016-02-16, 19:18   #1855
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

W których tygodniach ciąży robi sie tez wymazy na bakterie?
Stary 2016-02-16, 19:20   #1856
patulinka94
Zadomowienie

Melduję się po wizycie...
:ryczy:
Ostatnio mówiłam wam że czuje jak młoda ciśnie się główką w dół. Szyjka skrócona! Ma 23 mm, dodatkowo robi się rozwarcie od wewnątrz w kształcie litery Y!! :ryczy:
Mam kupić sobie passar i gin dał skierowanie do szpitala. Jutro będą mi zakładać i zostawia na parę dni. Dozylnie mam mieć podawane coś na rozwój płuc i ktg bo to spinanie się i twardnienie brzucha w dole to skurcze....
Jedyne pocieszenie że córcia ma się dobrze.
Mała waży 1470g. Mamy 30tc, serduszko i wszystko inne prawidłowo.

Cytat:
Ważne że szyjka zamknięta.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 19:28   #1857
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
O kurka, poważnie się robi. Najważniejsze,że zamknięta i twarda.
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
heh już dziewczyny pisały twaróg ze śmietaną i solą, można sobie jeszcze do tego dorzucić np. szczypiorek, Mój chłop uwielbia, ja niezbyt

gratulacje dziewczyny

trudno powiedzieć, gdzie ja tych ruchów nie czuję dzisiaj jest dzień czkawki
dodałam wagę młodej
Ineso ja mam rożkokocyk minky z little wonders, co do jakości to nie powiem, bo nie mam porównania, wydaje mi się spoko. Sama dobierałam kolor minky do wzoru bawełny
przez kalafior ciążowy rozmroziłam schaba zamiast piersi z kurczaka, więc chłop zadowolony, ja niezbyt, ale ugotowałam sobie ruskie a na kolację zrobię pizzerki ;D
Z facetami si nie dyskutuje o kolorach Mój tez pewnie by mi coś takiego zarzucił

Macie też takie ciągoty do gazowanego?? Jak widze fante to masakra, obsikana jestem Przed chwilą obaliłam puszeczkę

Placki zmieniaczane też uwielbiam

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 19:35   #1858
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze, to faktycznie krótka. Ja mam coś koło 4 cm. Ale ważne, że zamknięte wszystko...Ja chcę wizyty chociaż co 3 tyg, bo jak pytałam to ginka mówiła, że nie ma takiej potrzeby

Nie znam się na kiełbasie, bo nie jadam jej :P
Ja zawsze miałam krótką, tylko gin się zaniepokoił tym skróceniem. Ale mówił, że po tym magnezie może wszystko będzie ok. Chciałabym żeby mój gin mówił że nie ma potrzeby tak często się spotykać Nawet mu przez myśl przeszło, że jakby się jakiekolwiek choćby najmniejsze problemy pojawiły to co tydzień mam chodzić
Cytat:
Kalpana czyli ogolnie wszystko okej? ja tez za 2 tygodnie paciorkowca i cos tam mam miec.. A szyjka krotka, ale wazne ze zamknieta. Moja otwarta z jednej strony wiec tragedi w teori tez nie ma
No ogólnie wszystko ok.
Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie...
:ryczy:
Ostatnio mówiłam wam że czuje jak młoda ciśnie się główką w dół. Szyjka skrócona! Ma 23 mm, dodatkowo robi się rozwarcie od wewnątrz w kształcie litery Y!! :ryczy:
Mam kupić sobie passar i gin dał skierowanie do szpitala. Jutro będą mi zakładać i zostawia na parę dni. Dozylnie mam mieć podawane coś na rozwój płuc i ktg bo to spinanie się i twardnienie brzucha w dole to skurcze....
Jedyne pocieszenie że córcia ma się dobrze.
Mała waży 1470g. Mamy 30tc, serduszko i wszystko inne prawidłowo.

Ważne że szyjka zamknięta.
Kurcze, kiepsko z tym szpitalem Oby Was szybko wypuścili. Kejka chyba też ma od środka rozwierającą szyjkę i jest ok Co lekarz to inna opinia...

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
O kurka, poważnie się robi. Najważniejsze,że zamknięta i twarda.
No tak, najważniejsze że zamknięta. Ale kurde faktycznie czuję ucisk główki nisko w podbrzuszu.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 19:35   #1859
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość

Macie też takie ciągoty do gazowanego?? Jak widze fante to masakra, obsikana jestem Przed chwilą obaliłam puszeczkę

Placki zmieniaczane też uwielbiam

Ja od poczatku tej ciąży mam ochotę na gazowane pomarańczowe picie najlepsza mirinda i orangina. Nigdy nie smakowaly mi takie rzeczy

Kalpana: Czyli w sumie wszystko ok super

Patulinka: O rany, to cie chyba troche zaskoczyły wieści. Ale założą ci pessar i bedzie ok
Stary 2016-02-16, 19:36   #1860
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
No tak, najważniejsze że zamknięta. Ale kurde faktycznie czuję ucisk główki nisko w podbrzuszu.
Ja właśnie czułam taki ucisk i dobrze że zgłosiłam to wcześniej gin. Mam nadzieje że chociaż do 37 tc wytrzymamy.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości