|
|
#1831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
U mnie te "stare" też bywały normalne, życiowe jak leżałam nie lubie pora i pieczarek ![]() Ruchy czuję najwięcej taaam, prawie jakby mi nogę zaraz miał na wierzch wyciągnąć, nad pępkiem i z lewej strony cały tułów...z prawej głowa Gzik uwielbiam Agnesssa za wizytęPatulinka kciuki
|
|
#1832 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
A jadłyście frytki z selera? Tego białego? My kilka razy robiliśmy - tnie się jak ziemniaki i trzeba wymerdać w przyprawach wybranych, polecam ostre bo seler jest słodki. Szału nie ma, bo dość słodkie i miększe niż normalne - ale zawsze to coś zdrowszego i inne warzywo. Z ketchupem ujdzie jeszcze bardziej ![]() Cytat:
Poza tym na usg nawet jak wszystko wychodzi dobrze, to nie znaczy że dziecko nie urodzi się ze słabymi kośćmi z braku wapnia, itd.
|
||
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
PLACKI ZIEMNIACZANE
Ja to juz idę na mega łatwiznę i przepuszczam ziemniaki przez sokowirowke potem biorę te wiórki (jak z drobnej tarki) a z dzbanka z sokiem zlewam ta wodę a skrobię ta gęstą białą przekładam do ziemniaków. Moim zdaniem placki wychodzą pycha a roboty tyle co umyć sokowirówkę Beth: Niezłym źródłem dobrych kalorii sa orzechy nerkowca i fajne do pochrupania Renata: Super wiadomości ![]() Agnessa: U ciebie tez widzę do przodu a jakie tętno to jest wysokie? Bo ja mam caly czas ok 90 a mój gin mówi na to "olać"
|
|
|
|
#1834 |
|
Rozeznanie
|
Danika ja mam tętno ok. 100, czasami jest niższe ale prawdopodobnie i tak w szpitalu wyląduje chociaż mi to obojętne aby maly był zdrowy... ka teraz mogę i do porodu w szpitalu leżeć aby było dobrze
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie wlasnie troche martwię tym tętnem moim...w ciąży z córką nie wiem jakie miałam a teraz od poczatku takie wysokie. I sama czuje, ze mam przyspieszony oddech...
|
|
|
|
#1836 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
agnessa i renata - gratki za wizyty ![]() Ruchy No ja mam takie wszędobylskie i mega mocne od dwóch tygodni. Tż aż kazał mi zapytać lekarkę czy to normalne Ale wcale jak macam nie czuję, co jest dłonią, co stopąI czuję różnicę przez to że się obrócił. Chodzenie już wcześniej nie było zbyt łatwe, a teraz czuję lekki nacisk na łono/szyjkę? I parcie na pęcherz. |
|
|
|
|
#1837 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z pieczonych warzyw lubię ziemniaczki,marchewkę, paprykę i bataty w naszym stanie dobrze tego zdrowego odżywiania pilnowac, żeby później nie było anemii i jakichś drastycznych spadków energii Cytat:
polecam tez brazylijskie Cytat:
i szyjka i to ze Adaś już sie obróciłi oby puls sie unormował Lulka sałatka brzmi pysznie, a jakie pieczarki dajesz? jakoś podduszone czy marynowane? |
||||
|
|
|
#1838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na prawym boku to sobie ewentualnie mogę poleżeć max 15 minut bo mu się zdecydowanie nie podoba i głową zaczyna wierzgać także wiem o czym mówisz...tak mi się tęskni za leżeniem w wygodnej DLA MNIE pozycji
|
|
#1839 |
|
Matka Smoka
|
Domowe cukierki na kaszel/ból gardła
https://www.facebook.com/16594567442...73783/?fref=nf Przerażająca jedynie jest ta ilość cukru - ale pewnie w takich z apteki jest podobnie ![]() Kocyki Minky Znalazłam chyba idealny wzór bawełny na kocyk - niestety z przewertowania internatu wyszło, że szyją z niego w Makaszce - ale tylko w takich zestawach jak im pasuje, nie ma możliwości zmiany koloru minky i w jeszcze jednym sklepie fb. Podpowiecie może jak inaczej mam szukać u innych sprzedawców? Pisać do każdego z linkiem do materiału? Czy te z Was, które są zadowolone ze swoich minky i miały możliwość wyboru kolorów, itd. mogłyby ponownie zalinkować?
|
|
|
|
#1840 |
|
Rozeznanie
|
Ja kocham placki ziemniaczane ale najlepsze dla mnie to takie smażone na dużej ilości oleju niestety :P Tż znowu je takie beztłuszczowe
U nas robi je zwykle Tż właśnie ja tylko ziemniaki obieram czasem, jemy je zwykle z gulaszem
|
#1841 |
|
Wtajemniczenie
|
Ineso- nie modyfikuje przepisu. Nie rozwalaja sie. I nie przewracam. Wlewam na blache jak ciasto i pieka sie ok godziny a potem kroje na prostokąty
![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Aha tylko sok odcedzic trzeba zanim sie na blache da masę Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing macie link do tej listy
|
|
#1843 |
|
Wtajemniczenie
|
Ineso a probowalas wyszukiwac w google za pomoca grafiki?
|
#1844 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do cukru w aptecznych to wystarczy choćby na skład cholinexu zerknąć jezeli chodzi o kocyki myśle ze Gosiaczek będzie Ci mogła kogoś doradzić byłam przekonana ze na makaszcze mozna sobie samemu zaprojektowac kocyk, a pytałaś ich juz o to? mam w zakładkach takie stronki http://www.minkyandcotton.pl/zaproje.../projektowanie http://mammooni.pl/7-zaprojektuj-swoj-kocyk może mają ten Twój wzór Edytowane przez lucy111 Czas edycji: 2016-02-16 o 17:29 |
||
|
|
|
#1845 | |
|
Matka Smoka
|
Nie, tylko za pomocą nazwy materiału po grafikach.
Nie mam doświadczenia w szukaniu grafiką - jaką mam zastosować?wzór ze sklepu? czy każdą jaką dysponuję? I zastanawiam się czy jak ktoś ma na fb czy allegro pokazane w galerii fragmenty to to też wyrzuca? ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
Odnośnie innych pytań to musiałam się przypomnieć.Nie ma w tych Twoich. |
|
|
|
|
#1846 |
|
Zadomowienie
|
ja akurat w makaszce wzięłam to co było dostępne bo mi się spodobało, wiec na temat kontaktu z klientem się nie wypowiem
o jakosci bede mogła powiedzieć coś jak już wypiorę kocyk i rozek mnie zniechęciła babka z minky&cotton, zadałam pytanie o koszt kocyka cienkiego, nie odpisała ani na fanpage ani na stronce, wiec zniecheciła mnie do zamówienia u niej jak znajdziesz kogoś kto szyje wg naszego własnego projektu i jest w stanie zamówić jakis materiał to daj znać |
|
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam, że w ciaży wszystko jest poprzestawiane, i ciężej jest nam złapać oddech, wiec może ma to coś w tym wspólnego. A jeśli nie z tym to na pewno przez to, że serce musi pracować za dwoje!
|
|
|
|
|
#1848 | |
|
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Ineso! Jestem na tym samym etapie pisze do wszystkich i pytam o indywidualne zamówienia. Wczoraj pisałam do babeczki z fb, nazywa sie Minky Love, wysłałam jej zdjecie jakich wzorów i kolorów oczekuje i powiedziała ze uszyje. Za kocyk z podusia, ochraniacz na szczebelki, motylek i becik chciała 240 zł. Tylko nie wiem jak sie płaci przy takich zamówieniach?? Za pobraniem? Bo tak na słowo to troche strach.. Do makaszki pisałam i nie robi na zamowienie..Gratuluje udanych wizyt!! Danika ja tez miałam wysoki puls i jakies kołatania serca, poszłam do kardiologa i wszystko wyszło ok. Powiedział ze tak wysoki puls jest norma w ciazy. A ja zawsze miałam podwyższony (70-80) a teraz podchodził pod 120. Głowa do gory, na pewno wszystko ok!
Edytowane przez kopycio Czas edycji: 2016-02-16 o 17:52 |
|
|
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie
|
|
|
|
|
#1850 | ||
|
Winter is coming
|
heh już dziewczyny pisały
twaróg ze śmietaną i solą, można sobie jeszcze do tego dorzucić np. szczypiorek, Mój chłop uwielbia, ja niezbytCytat:
Cytat:
![]() trudno powiedzieć, gdzie ja tych ruchów nie czuję ![]() dodałam wagę młodej ![]() Ineso ja mam rożkokocyk minky z little wonders, co do jakości to nie powiem, bo nie mam porównania, wydaje mi się spoko. Sama dobierałam kolor minky do wzoru bawełny przez kalafior ciążowy rozmroziłam schaba zamiast piersi z kurczaka, więc chłop zadowolony, ja niezbyt, ale ugotowałam sobie ruskie a na kolację zrobię pizzerki ;Dbtw chłop mój zaczął malować pokój dziecia i zamiast jasnego żółtego wyszedł beż i to wcale nie taki jasny, ja pierdziele. Ciekawe jaki wyjdzie ostatecznie ;/ i weź tu kupuj farbę. A mówiłam, żeby zrobić na szaro to nieeee bo nie będziemy dziecku robić smutnego pokoju
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-02-16 o 18:05 |
||
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Byłam dziś na wizycie, szyjka się skróciła o 0,5cm i ma 1cm. Na szczęście jest zamknięta. Z tym, że Mały ma nisko główkę i ciśnie na szyjkę. Mam się oszczędzać i brać przez 3 tygodnie magnez po 3xdziennie. Wizyty już co 2 tygodnie i tak do końca :/ Na następnej wizycie ma mi pobrać wymaz na tego paciorkowca i mam zrobić badania moczu, morfologii i glukozy. Za 4 tyg. ostatnie usg.
|
|
|
|
#1852 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
Zerknę na ten Twój sklep też Ja dostałam szybkie info, i bardzo fajną pomoc na fb od MilaMu - chyba ktoś polecał ten sklep na jakiejś grupie gdzie jestem. Zrobią mi dodatkowe foty materiału i wyślą na maila - to ich propozycja (bo mam problem z identyfikacją koloru tła). Odpisali mi właśnie, że robią z innymi minky na zamówienie. Co do płatności na fb - pojęcia nie mam, bo samego fb mam od miesiąca Kiełbasa ![]() Głupie pytanie - kupiłam białą kiełbasę parzoną - czy mam ją ugotować najpierw, i jeśli tak to ile? Czy wystarczy jak się zagrzeje w barszczu? ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- To po pierwszej warstwie, jak wyschnie i będzie za ciemno - to kupcie sam barwnik biały i rozjaśnijcie resztę farby. |
||
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurcze, to faktycznie krótka. Ja mam coś koło 4 cm. Ale ważne, że zamknięte wszystko...Ja chcę wizyty chociaż co 3 tyg, bo jak pytałam to ginka mówiła, że nie ma takiej potrzeby ![]() Nie znam się na kiełbasie, bo nie jadam jej :P |
|
|
|
|
#1854 |
|
Wtajemniczenie
|
Ineso wydaje mi sie ze powinno wyrzucic wszystko gdzie znajdzie cos podobnego. Zapisalabym na kompie po prostu to co Ci sie podoba i w google grafika jest wyszukiwanie obrazem
kiedys tak znalazlam...bo nazwy to kazdy sobie moze inne wpisac ![]() Velika kusis tym obiadwm i kolacja ![]() z farbami niestety tak jest...ja jedynie na Magnacie sie nie przejechalam...Kalpana czyli ogolnie wszystko okej? ja tez za 2 tygodnie paciorkowca i cos tam mam miec.. A szyjka krotka, ale wazne ze zamknieta. Moja otwarta z jednej strony wiec tragedi w teori tez nie ma
|
#1855 |
|
Zadomowienie
|
W których tygodniach ciąży robi sie tez wymazy na bakterie?
|
#1856 | |
|
Zadomowienie
|
Melduję się po wizycie...
:ryczy: Ostatnio mówiłam wam że czuje jak młoda ciśnie się główką w dół. Szyjka skrócona! Ma 23 mm, dodatkowo robi się rozwarcie od wewnątrz w kształcie litery Y!! :ryczy: Mam kupić sobie passar i gin dał skierowanie do szpitala. Jutro będą mi zakładać i zostawia na parę dni. Dozylnie mam mieć podawane coś na rozwój płuc i ktg bo to spinanie się i twardnienie brzucha w dole to skurcze.... Jedyne pocieszenie że córcia ma się dobrze. Mała waży 1470g. Mamy 30tc, serduszko i wszystko inne prawidłowo. Cytat:
|
|
|
|
|
#1857 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O kurka, poważnie się robi. Najważniejsze,że zamknięta i twarda. Cytat:
Mój tez pewnie by mi coś takiego zarzucił ![]() Macie też takie ciągoty do gazowanego?? Jak widze fante to masakra, obsikana jestem Przed chwilą obaliłam puszeczkę ![]() Placki zmieniaczane też uwielbiam
|
||
|
|
|
#1858 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet mu przez myśl przeszło, że jakby się jakiekolwiek choćby najmniejsze problemy pojawiły to co tydzień mam chodzić ![]() Cytat:
Cytat:
Oby Was szybko wypuścili. Kejka chyba też ma od środka rozwierającą szyjkę i jest ok Co lekarz to inna opinia...---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- No tak, najważniejsze że zamknięta. Ale kurde faktycznie czuję ucisk główki nisko w podbrzuszu. |
|||
|
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od poczatku tej ciąży mam ochotę na gazowane pomarańczowe picie najlepsza mirinda i orangina. Nigdy nie smakowaly mi takie rzeczy ![]() Kalpana: Czyli w sumie wszystko ok superPatulinka: O rany, to cie chyba troche zaskoczyły wieści. Ale założą ci pessar i bedzie ok
|
|
|
|
|
#1860 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.

za wizytę

Poza tym na usg nawet jak wszystko wychodzi dobrze, to nie znaczy że dziecko nie urodzi się ze słabymi kośćmi z braku wapnia, itd.

na prawym boku to sobie ewentualnie mogę poleżeć max 15 minut bo mu się zdecydowanie nie podoba i głową zaczyna wierzgać

z farbami niestety tak jest...ja jedynie na Magnacie sie nie przejechalam...
O kurka, poważnie się robi. Najważniejsze,że zamknięta i twarda.
Przed chwilą obaliłam puszeczkę 

Oby Was szybko wypuścili. Kejka chyba też ma od środka rozwierającą szyjkę i jest ok
Co lekarz to inna opinia...