Facet za szybko się do mnie wprowadził... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-25, 12:49   #31
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dot.: Facet za szybko się do mnie wprowadził...

Zastanawiam się czy bardziej Ci nie pasuje to, że facet się nie dokłada, czy jednak to, że w ogóle u Ciebie pomieszkuje.

Gdyby problemem była tylko kasa - warto porozmawiać i powiedzieć, żeby dokładał się do mediów i jedzenia (argument, że musi płacić za swoje własne mieszkanie jest bez sensu, przecież u siebie z mediów nie korzysta, więc tam za nie nie zapłaci).
Natomiast jeśli nie chcesz by był u Ciebie tak często, to cóż... Musisz mu to powiedzieć, ale jest bardzo możliwe, że się poczuje urażony.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 12:54   #32
mrslilly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy bardziej Ci nie pasuje to, że facet się nie dokłada, czy jednak to, że w ogóle u Ciebie pomieszkuje.

Gdyby problemem była tylko kasa - warto porozmawiać i powiedzieć, żeby dokładał się do mediów i jedzenia (argument, że musi płacić za swoje własne mieszkanie jest bez sensu, przecież u siebie z mediów nie korzysta, więc tam za nie nie zapłaci).
Natomiast jeśli nie chcesz by był u Ciebie tak często, to cóż... Musisz mu to powiedzieć, ale jest bardzo możliwe, że się poczuje urażony.
Nie do końca jest tak, że nie płaci u siebie za media, bo przychodzą prognozy rachunków raz na kilka miesięcy a nie rachunek za faktyczne zużycie co miesiąc. Urok mieszkania w mieście.

I już nawet olewając te rachunki to nie wydaje Wam się, że pomieszkiwanie to trochę za szybko?
mrslilly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 13:02   #33
skazana_na_bluesa
.

sądzisz, że inne wizażanki nie mieszkają w mieście i nie wiedzą jak to wygląda? prognozy prognozami, a jak będzie nadpłata to przecież otrzyma zwrot. a później prognozy mu zmniejszą rachunki, bo nie będzie używał chociażby wody.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

to dla ciebie ma nie być za szybko. mam znajomych, którzy pomieszkiwali ze sobą po pierwszym tygodniu znajomości. jedna noc u jednej osoby, druga u drugiej. po 5 miechach zamieszkali razem i są ze sobą kilka lat.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 13:04   #34
mrslilly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
sądzisz, że inne wizażanki nie mieszkają w mieście i nie wiedzą jak to wygląda? prognozy prognozami, a jak będzie nadpłata to przecież otrzyma zwrot. a później prognozy mu zmniejszą rachunki, bo nie będzie używał chociażby wody.
Nie, nie chciałam nikogo urazić.

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

to dla ciebie ma nie być za szybko. mam znajomych, którzy pomieszkiwali ze sobą po pierwszym tygodniu znajomości. jedna noc u jednej osoby, druga u drugiej. po 5 miechach zamieszkali razem i są ze sobą kilka lat.
W sumie racja. Jestem bardzo niezależna i chyba dlatego trochę panikuję.
Stary 2016-02-25, 13:05   #35
bluebluesky
Zakorzenienie

Szybo czy nie, nie nam to oceniac, jedni maja potrzebe szybciej inni mniej, to od ciebie zalezy kiedy bedziesz gotowa.
Stary 2016-02-25, 13:23   #36
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mrslilly Pokaż wiadomość
W sumie racja. Jestem bardzo niezależna i chyba dlatego trochę panikuję.
Co ma niezależność do wspólnego mieszkania?
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 13:26   #37
mrslilly
Rozeznanie

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5633549 3]Co ma niezależność do wspólnego mieszkania?[/QUOTE]

Ma chyba sporo. Przynajmniej dla mnie. Mieszkając sama nie muszę mówić, że wracam później i dlaczego, że wychodzę na trening itp itd.
Stary 2016-02-25, 13:28   #38
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:
Ma chyba sporo. Przynajmniej dla mnie. Mieszkając sama nie muszę mówić, że wracam później i dlaczego, że wychodzę na trening itp itd.
Niby jesteś niezależna, ale jednak niewiele odbywa się na Twoich zasadach.

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 13:30   #39
cholernarejestracja
Copyraptor

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5633549 3]Co ma niezależność do wspólnego mieszkania?[/QUOTE]
A ja to rozumiem, bo mam/miałam tak samo po poprzednim związku strasznie się nastroszyłam i zrobiłam terytorialna, bo ex lubił podkreślać, jak to mieszkanie jest JEGO. Więc jak się wyprowadziłam na swoje (tj. wynajęte, ale własny kąt), to strasznie alergicznie reagowałam na to, że nowy partner chciał a to zostawić szczoteczkę, a to jakiś ciuch. Długo mi to przechodziło, bo miałam potrzebę własnej, mojej, obsikanej terytorialnie przestrzeni i nie czułam się wtedy chyba gotowa na takie intensywne zaangażowanie.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 13:30   #40
mrslilly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vampi_z_piekla_rodem Pokaż wiadomość
Niby jesteś niezależna, ale jednak niewiele odbywa się na Twoich zasadach.
Być może. A co Twoja wypowiedź wniosła do dyskusji?
Stary 2016-02-25, 13:31   #41
mind games
Raczkowanie

czytając wizaż doszłam do wniosku, że pary w ogóle ze sobą nie rozmawiają. wtf.
mind games jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 13:32   #42
mrslilly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
A ja to rozumiem, bo mam/miałam tak samo po poprzednim związku strasznie się nastroszyłam i zrobiłam terytorialna, bo ex lubił podkreślać, jak to mieszkanie jest JEGO. Więc jak się wyprowadziłam na swoje (tj. wynajęte, ale własny kąt), to strasznie alergicznie reagowałam na to, że nowy partner chciał a to zostawić szczoteczkę, a to jakiś ciuch. Długo mi to przechodziło, bo miałam potrzebę własnej, mojej, obsikanej terytorialnie przestrzeni i nie czułam się wtedy chyba gotowa na takie intensywne zaangażowanie.
Dokładnie! Mam to samo. Jak zobaczyłam jego perfumy w łazience to mnie zatkało...
Stary 2016-02-25, 13:32   #43
zakonna
Naczelna Nastolatka

Może to wniosła, że masz szansę zastanowić się nad tym czy twoja niezależności, to nie jest tylko twoje myślenie życzeniowe. Bo na razie jak się ciebie czyta, to nie wyłania się obraz niezależnej osoby, tylko kogoś, kto pozwolił sobie wejść na głowę.
Stary 2016-02-25, 13:36   #44
mrslilly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Może to wniosła, że masz szansę zastanowić się nad tym czy twoja niezależności, to nie jest tylko twoje myślenie życzeniowe. Bo na razie jak się ciebie czyta, to nie wyłania się obraz niezależnej osoby, tylko kogoś, kto pozwolił sobie wejść na głowę.
Gdyby tak było to nie pojawiłaby się żadna refleksja na ten temat. Łatwo oceniać siedząc przed monitorem / smartfonem czy co tam macie. Wielce zdziwione, że nie chcę zrobić przykrości komuś, na kim mi zależy tylko szukam dyplomatycznego rozwiązania.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez mind games Pokaż wiadomość
czytając wizaż doszłam do wniosku, że pary w ogóle ze sobą nie rozmawiają. wtf.
Mam tendencje to walenia prosto w oczy a akurat w tym przypadku trzeba dyplomacji stąd moje rozważania.
Stary 2016-02-25, 13:38   #45
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Tutaj tkwi problem.
Ja zamieszkałam z Tż szybko ale zaangażowanie było ogromne z obu stron. Nie czuliśmy potrzeby obsikiwania terenu.

Co do tłumaczenia się z powrotu z treningu wynika to u mnie z troski, a nie hurr durr "bo taka jestem niezależna". Informuję ale nie tłumaczę się - tu jest znacząca różnica.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 13:39   #46
mind games
Raczkowanie

mi się wydaje, że właśnie powinnaś postawić kawę na ławę. nie ma co się czaić.
mind games jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 13:40   #47
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, że Ty decydujesz co wolno pisać? Tu nie ma nad czym się zastanawiać tylko trzeba wziąć się do roboty, stąd nie rozumiem po co rozbijać się na drobne.

Stary 2016-02-25, 13:40   #48
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Dokładnie! Mam to samo. Jak zobaczyłam jego perfumy w łazience to mnie zatkało...
Ale wiesz, ja otworzyłam buzię i powiedziałam, że nie pasuje mi takie tempo i wolałabym, żeby na razie zabierał swoje rzeczy, bo potrzebuję swojej przestrzeni.

Jasne, trochę mu się tam zrobiło przykro, bo jest bardzo emocjonalny i zaangażowany w tę relację, ale zrozumiał, że potrzebuję czasu i już. Po pewnym czasie stopniowo mi minęło, a w relację zaangażowałam się dużo mocniej. Za miesiąc on się wprowadza, bo moja obecna współlokatorka się wyprowadza i nie mogę się doczekać
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 13:41   #49
bluebluesky
Zakorzenienie

Cytat:
Bo nie jestes jeszcze gotowa na ten krok, masz wybor, albo przecierpisz albo delikatnie porozmawiasz z facetem.
Stary 2016-02-25, 13:41   #50
allmode
Wtajemniczenie

Ale tu się nie ma co bawić w dyplomację, tylko trzeba usiąść i po prostu szczerze porozmawiać.
Zresztą ogarnięty facet powinien wiedzieć, że koszty utrzymania dwóch osób są większe niż jednej i sam zaproponować jakieś rozwiązanie.
Bo jak na razie to dla niego sama oszczędność - w zasadzie zero kosztów codziennego życia, a i jeszcze wyjść nie ma, więc też w kieszeni zostaje.

Jak się obrazi, to znaczy, że nie dorósł do poważnego związku.
allmode jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 13:49   #51
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:
Gdyby tak było to nie pojawiłaby się żadna refleksja na ten temat. Łatwo oceniać siedząc przed monitorem / smartfonem czy co tam macie. Wielce zdziwione, że nie chcę zrobić przykrości komuś, na kim mi zależy tylko szukam dyplomatycznego rozwiązania.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Mam tendencje to walenia prosto w oczy a akurat w tym przypadku trzeba dyplomacji stąd moje rozważania.
Przyszłaś na forum intetnetowe, prosząc o poradę, a masz problem z tym,że oceniamy siedząc przed komputerem/smartfonem? Oceniamy to co przedstawiasz nam sama, nikt sobie nie dorabia ideologii do nieistniejących rzeczy.
A Ty jesteś wielce zdziwiona, że Wizażanki doradzają Ci to co najbardziej niezawodne - szczerą rozmowę i kawę na ławę. Ludzie dzielą ze sobą łóżko, a nie potrafią rozmawiać szczerze o swoich uczuciach.

Stary 2016-02-25, 13:51   #52
MissChievousTess
Zakorzenienie

Przepraszam, że głupio pytam, ale z czego wnioskujesz, że jemu zależy skoro tak naprawdę jedynym argumentem za tym by z Tobą mieszkać jest korzystna lokalizacja Twojej nieruchomości jeśli chodzi o odległość od jego miejsca pracy?
I skoro mieszka z Tobą to niby dlaczego nie może wynająć swojej kawalerki i z zysków z najmu dokładać się do kosztów opłat za Twoje mieszkanie?
Jak dla mnie masz po prostu cwanego "dzikiego lokatora", którego, co mnie zadziwia, sama jeszcze tłumaczysz z jego zachowania, które polega na ekonomicznym wykorzystywaniu Ciebie.
Stary 2016-02-25, 13:52   #53
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
szkoda, że nie jesteś jednakowo harda w rozmowach z facetem.

pogadaj z nim wprost. jeśli nie będziesz rzucać chamskimi komentarzami to będzie to dyplomatyczna rozmowa. jak nie będzie czuł się atakowany, przedstawisz mu swoje odczucia to powinien zrozumieć. jeśli ma poukładane w głowie.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 14:04   #54
mrslilly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Przepraszam, że głupio pytam, ale z czego wnioskujesz, że jemu zależy skoro tak naprawdę jedynym argumentem za tym by z Tobą mieszkać jest korzystna lokalizacja Twojej nieruchomości jeśli chodzi o odległość od jego miejsca pracy?
I skoro mieszka z Tobą to niby dlaczego nie może wynająć swojej kawalerki i z zysków z najmu dokładać się do kosztów opłat za Twoje mieszkanie?
Jak dla mnie masz po prostu cwanego "dzikiego lokatora", którego, co mnie zadziwia, sama jeszcze tłumaczysz z jego zachowania, które polega na ekonomicznym wykorzystywaniu Ciebie.
Zależy mu co pokazuje chociażby dbaniem o mieszkanie, sprzątaniem itd. Przyjeżdża po mnie do drugiej pracy (tej weekendowej). Jest bardzo kochany.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
szkoda, że nie jesteś jednakowo harda w rozmowach z facetem
Masz rację

pogadaj z nim wprost. jeśli nie będziesz rzucać chamskimi komentarzami to będzie to dyplomatyczna rozmowa. jak nie będzie czuł się atakowany, przedstawisz mu swoje odczucia to powinien zrozumieć. jeśli ma poukładane w głowie.
Chyba to jedyny sposób.

Edytowane przez mrslilly
Czas edycji: 2016-02-25 o 14:08
Stary 2016-02-25, 14:08   #55
201604301932
Konto usunięte

Dla mnie niezależność to nie tylko potrzeba własnej przestrzeni, ale również dobitne (co nie oznacza, że chamskie) informowanie o tym, że coś tę potrzebę narusza - u Ciebie może działa to pierwsze, ale zdecydowanie jest problem z drugim - mylisz szacunek dla własnych potrzeb z posiadaniem twardego tyłka, a miękki kręgosłup bierzesz za byciem delikatną i dyplomatyczną.

Wyznaczanie granic i rozmowa o nich to cecha osoby dorosłej i w związku jest nie do uniknięcia, Ty zaś prezentujesz typową ustępliwą postawę, bo facetowi "zrobi się przykro" - jakoś mu nie przykro nei dokładać się do rachunków i żyć na Twój koszt, więc nie wiem skąd taka troska o jego zdrowie psychiczne. Rozsądna, konkretna i stanowcza rozmowa (bez chamskich komentarzy) to odpowiednie rozwiązanie tej sytuacji - jeśli masz z tym problem, to po jakimś czasie inne aspekty w związku będą kwiczeć (bo Ty będziesz ustępować i frustrować się jednocześnie).

Polecam wychodować sobie odrobinę kręgosłupa i odrobinę tej hardości, którą pokazujesz w tym temacie włożyć w rozmowę z facetem
201604301932 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 14:10   #56
mrslilly
Rozeznanie

Chyba ze mną coś nie tak, bo czuję się jak materialistka ostatnia...

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez nimueg Pokaż wiadomość
Dla mnie niezależność to nie tylko potrzeba własnej przestrzeni, ale również dobitne (co nie oznacza, że chamskie) informowanie o tym, że coś tę potrzebę narusza - u Ciebie może działa to pierwsze, ale zdecydowanie jest problem z drugim - mylisz szacunek dla własnych potrzeb z posiadaniem twardego tyłka, a miękki kręgosłup bierzesz za byciem delikatną i dyplomatyczną.

Wyznaczanie granic i rozmowa o nich to cecha osoby dorosłej i w związku jest nie do uniknięcia, Ty zaś prezentujesz typową ustępliwą postawę, bo facetowi "zrobi się przykro" - jakoś mu nie przykro nei dokładać się do rachunków i żyć na Twój koszt, więc nie wiem skąd taka troska o jego zdrowie psychiczne. Rozsądna, konkretna i stanowcza rozmowa (bez chamskich komentarzy) to odpowiednie rozwiązanie tej sytuacji - jeśli masz z tym problem, to po jakimś czasie inne aspekty w związku będą kwiczeć (bo Ty będziesz ustępować i frustrować się jednocześnie).

Polecam wychodować sobie odrobinę kręgosłupa i odrobinę tej hardości, którą pokazujesz w tym temacie włożyć w rozmowę z facetem
Dzięki to się nazywa konkret
Stary 2016-02-25, 14:11   #57
201604301932
Konto usunięte

Cytat:

Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem dlaczego? Może masz po prostu problem z tym, że nie jesteś zakochana (wiesz motylki w brzuchu i te sprawy?) w tym facecie?
201604301932 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 14:14   #58
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Dzięki to się nazywa konkret
Tak, chyba jest z Tobą coś nie tak.
Masz tendencję do brania winy na siebie i usprawiedliwiania innych.
Sprząta? Super, ale wiesz sprzątać można dla siebie samego bo np. jest się z natury pedantem. Nie ma w tym troski o kogoś, a jedynie jest jakaś forma mniej lub bardziej zdrowego egoizmu.
"jest ogólnie kochany"- proszę rozwiń. Bo ja tego nie widzę, widzę natomiast, że Ty chcesz widzieć go jako kogoś, kto "jest ogólnie kochany", a nie jako kogoś, kto mówi Ci co chcesz usłyszeć tylko po to by mieć korzystne lokum za friko.
No bo równie dobrze np. ja mogę Ci prawić puste komplementy, mówić, że np. Cię kocham i co? Przygarniesz mnie pod dach i może jeszcze będziesz mnie żywić?
Stary 2016-02-25, 14:15   #59
wiekanka
Zakorzenienie

Temat jest tak oczywisty i znany od wiekow i nie wazne czy ludzie maja po 20pare lat czy 60-80 lat.
ROZMOWA i jeszcze raz ROZMOWA z tym dojrzali ludzie sobie radza i nie mozna uciekac od tematu bo ja sie wstydze ,bo on wrazliwy,bo zle zrozumie lub jeszcze gorzej,bo sie obrazi.
To,ze przebywa u ciebie to jest twoj pieniadz ,ktory musisz na niego wydac a jego ,ktory zaoszczedzi.I on dobrze wie ,ze w ten sposob oszczedza i bardzo nie ladnie i to jest nietakt z jego strony,ze na twojej skorze cwaniakuje a ty dobrotliwa jak ta lania nie osmielisz sie zapytac o sprawe rachunkow,tylko wszystko na swoje plery bierzesz i cicho siedzisz ,bos kulturalna.
Wez normalnie podejdz do sprawy,bo to jest oczywiste ,ze jak ktos u kogos zaczyna pomieszkiwac i sam na to nie wpadnie,to trzeba wprost zwyczajnie powiedziec,bo jesli masz z tym problem,to zawsze bedziesz miala.Masz okazje sobie poczwiczyc na gosciu ,bo jest ci z nim dobrze ale ale jak zrozumialam" dupy nie urywa."

Moja kuzynka miala podobna sytuacje .Pewien chlopak mieszkal u niej juz dobre dwa tyg.a nic nie dorzucal sie do zycia.
Raz wrocila z pracy i zapytala faceta co kupil na kolacje a on odpowiedzial "NIC".Moja kuzynka odpowiedziala ,to "TO" bedziesz jadl na kolacje.Ja sie odchudzam i kolacji nie jem.

Dziewczyno smialo,bo cie chlopy z kopytami zezra!

Edytowane przez wiekanka
Czas edycji: 2016-02-25 o 14:17
wiekanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 14:19   #60
mrslilly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nimueg Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem dlaczego? Może masz po prostu problem z tym, że nie jesteś zakochana (wiesz motylki w brzuchu i te sprawy?) w tym facecie?
W tym rozumieniu nie jestem zakochana. A rozmowy o kasie zawsze wydawały mi się małostkowe. Wiem jednak, że są konieczne, bo jestem sfrustrowana przez to.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Tak, chyba jest z Tobą coś nie tak.
Masz tendencję do brania winy na siebie i usprawiedliwiania innych.
Sprząta? Super, ale wiesz sprzątać można dla siebie samego bo np. jest się z natury pedantem. Nie ma w tym troski o kogoś, a jedynie jest jakaś forma mniej lub bardziej zdrowego egoizmu.
"jest ogólnie kochany"- proszę rozwiń. Bo ja tego nie widzę, widzę natomiast, że Ty chcesz widzieć go jako kogoś, kto "jest ogólnie kochany", a nie jako kogoś, kto mówi Ci co chcesz usłyszeć tylko po to by mieć korzystne lokum za friko.
No bo równie dobrze np. ja mogę Ci prawić puste komplementy, mówić, że np. Cię kocham i co? Przygarniesz mnie pod dach i może jeszcze będziesz mnie żywić?
Jak jesteś głodna to czemu nie

No ale miłość okazuje się tylko za pomocą kasy?

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez wiekanka Pokaż wiadomość
Temat jest tak oczywisty i znany od wiekow i nie wazne czy ludzie maja po 20pare lat czy 60-80 lat.
ROZMOWA i jeszcze raz ROZMOWA z tym dojrzali ludzie sobie radza i nie mozna uciekac od tematu bo ja sie wstydze ,bo on wrazliwy,bo zle zrozumie lub jeszcze gorzej,bo sie obrazi.
To,ze przebywa u ciebie to jest twoj pieniadz ,ktory musisz na niego wydac a jego ,ktory zaoszczedzi.I on dobrze wie ,ze w ten sposob oszczedza i bardzo nie ladnie i to jest nietakt z jego strony,ze na twojej skorze cwaniakuje a ty dobrotliwa jak ta lania nie osmielisz sie zapytac o sprawe rachunkow,tylko wszystko na swoje plery bierzesz i cicho siedzisz ,bos kulturalna.
Wez normalnie podejdz do sprawy,bo to jest oczywiste ,ze jak ktos u kogos zaczyna pomieszkiwac i sam na to nie wpadnie,to trzeba wprost zwyczajnie powiedziec,bo jesli masz z tym problem,to zawsze bedziesz miala.Masz okazje sobie poczwiczyc na gosciu ,bo jest ci z nim dobrze ale ale jak zrozumialam" dupy nie urywa."

Moja kuzynka miala podobna sytuacje .Pewien chlopak mieszkal u niej juz dobre dwa tyg.a nic nie dorzucal sie do zycia.
Raz wrocila z pracy i zapytala faceta co kupil na kolacje a on odpowiedzial "NIC".Moja kuzynka odpowiedziala ,to "TO" bedziesz jadl na kolacje.Ja sie odchudzam i kolacji nie jem.

Dziewczyno smialo,bo cie chlopy z kopytami zezra!
Uśmiałam się dzięki
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości