|
|||||||
| Notka |
|
| Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Napady zimna
Hej poszukuje odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie od pewnego czasu miewam napady zimna. Okolo godziny 16 robi mi sie bardzo zimno i mam gesia skorke czesto tez zasypiam wtedy ma godzine poltorej gdyz czuje sie zmeczona. Nie pomaga siedzenie przy grzejniku ani cieple ubrania dodam ze w domu mam 20 stopni ciepla. Obiawy te same ustepuja po 2-3 godzinach. Co to moze byc? Czy to normalne?
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Napady zimna
Cytat:
Może wahania poziomu cukru, problemy z tarczycą...? Trudno powiedzieć, zrób podstawowe badania.
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Jakis czas temu robilam badania na tarczyce i wszystko jest w porzadku. Jednak o wachaniach cukru nie pomyslalam. Dodam ze od 2 miesiecy jestem na diecie 1700-1800 kcal czy to moze byc wina diety?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Oczywiście, że może, choć stawiam na cukier
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Ok tak wiec czas na zbadanie cukru
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Pierwsze co przyszlo mi na mysl to tez cukier... moj dziadek ma curzyce i czasem ma takie spadki poziomu cukru, wtedy objawy sa podobne...zrob badanie krwi i wszystko bedzie jasne. W miedzy czasie sprobuj sie podratowac zjedzeniem czego slodkiego, gdy znowu tak sie poczujesz. Powinno Ci sie za chwilke zrobic lepiej jesli to cukrzyca.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Dobraszarlotka na badania pujde jak tylko bede miala wolne a przetestuje tez zjedzenie czegos slodkiego jak dopadnie mnie zimno
|
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
Niekoniecznie od razu najgorsze, może masz długie przerwy między NORMALNYMI posiłkami i po prostu cukier ci spada
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.