|
|
#1471 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV
trufla pieekne
tylko znalezienie fryzjera, ktory tak to zrobi, zeby na prostych wlosach tez to wygladalo ladnie jest trudne, pozasiegaj dobrze opinii najpierw, bo to co ja mialam na glowie jak chcialam ombre to kilka razy byla masakra |
|
|
|
#1472 | |
|
Podła wiedźma ;)
|
Cytat:
Robi cuda na głowie. Dzisiaj będziemy działać, jak mi ładnie wyjdzie to wstawię zdjęcie. ![]() Miałam kiedyś ombre czerwone+blond. Nie podobało mi się, bo blond był prawie na równi odcięty, a nie cieniowany. I więcej do owej fryzjerki malować włosów nie pójdę..
"- Chciałem powiedzieć (...) że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE." "Każdy człowiek kryje w sobie mrok, choć ukryty." ************** |
|
|
|
|
#1473 |
|
Konto usunięte
|
Owszem. Nigdy nie chciałam mieć i wątpię, żebym kiedykolwiek chciała - widząc jak moja mama cierpi przez mojego brata, tym bardziej sobie chwalę brak potomstwa.
|
|
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko... co w niej szalonego ![]() Bo biorac pod uwagę co mają na głowach teraz ludzie w wieku i stanie posiadania dzieci różnym, to na mój gust to jest bardzo spoko i zachowawcza fryzura. Nic nie wygolone, nic nie nastroszone, nic nie asymetryczne, kolory nie zarówiaste. BTW - Takie fiolety to pamiętam moja matka kiedys nosiła jak była moda na tzw "płukanki" , a było to ze 25 lat temu .
|
|
#1475 | |
|
Podła wiedźma ;)
|
Cytat:
Na mojej pipidówie to szaleństwo jak ktoś przemaluje na czerwono włosy.
"- Chciałem powiedzieć (...) że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE." "Każdy człowiek kryje w sobie mrok, choć ukryty." ************** |
|
|
|
|
#1476 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1477 | |
|
lise-kotta
|
Cytat:
Ja akurat jestem bezdzietna i z wyboru bo się zabezpieczam, ale udziela się tutaj też kilka matek z wyboru, więc nie zakładaj że 100% wypowiedzi tutaj to od bezdzietnych. Byliśmy wczoraj na przyjęciu z okazji narodzin dziecka i milo było sobie poniańczyć dzieciaka trochę, ale z ogromną ulgą obudziliśmy się w naszym cichutkim domu dzisiaj o 11
|
|
|
|
|
#1478 |
|
Konto usunięte
|
Tinker , jak szycie stanika idzie?
|
|
|
|
#1479 |
|
Przyczajenie
|
Dzisiaj mamy mały "zjazd rodzinny" z moją ciotką w roli głównej...Już się nie mogę doczekać jej uwag na temat mojego podejścia do dzieci,za każdym razem ta sama śpiewka jaka to ja dziwna i nienormalna,a no i oczywiście nie odpuści sobie lamentów i płaczów nad moją siostrą
|
|
|
|
#1480 |
|
Konto usunięte
|
A ja sie weekenduje z TZ we Wroclawiu.
Mam gifa dla kociar http://giphy.com/gifs/birthday-cake-E5jCN5tsN21Ec |
|
|
|
#1481 | |
|
she-wolf
|
Cytat:
![]() http://awesomegifs.com/wp-content/up...-fuck-this.gif
|
|
|
#1482 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1483 |
|
Konto usunięte
|
Tak nadrabiam, nadrabiam i wzielo mnie na myslenie.
Favianna, nie traktuj tego jako atak na ciebie, ja po prostu chce zrozumiec, lubie rozumiec. Piszesz tu od pierwszej czy drugiej czesci. Ale w trzeciej doszlas do wniosku, ze trzeba nie miec co robic, zeby przez x postow i watkow przezywac swoja bezdzietnosc. W tej czesci wrzucasz zestaw obrazkow pokazujacych wyzszosc nieposiadania nad posiadaniem. A jestes w ciazy. Wiec jak to z toba jest? Send from my mind using the Force. |
|
|
|
#1484 |
|
Zadomowienie
|
Ja bezdzietna z wyboru jak większość dziewczyn tutaj.
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doskonale jestem tez w stanie zrozumiec brak checi posiadania potomstwa, a stan ozm mnie irytuje. Jesli wrzucam obrazek, ktory jest fajna ilustracja ozm i wiem ze bedziecie rozumiec to wrzucam. Mnie sama irytuje smiecienie na fb zdjeciami dzieci. Ostatnio szczyt pobila kolezanka wrzucajac skan 3D z 6 miesiaca ciazy aby oznajmic swiatu ze spodziewa sie chlopca. To jest cos mi bardzo obcego. Natomiast nie lubie przesady i niesprawiedliwosci w kazda strone stad moja obrona dzietnych rowniez i moja ciaza nie ma tu za wiele do czynienia, bo tak samo reagowalam, kiedy w ciazy nie bylam. No i pomimo ciazy dalej mentalnie blizej mi do bezdzietnych, bo jednak olbrzymia ilosc czasu dzieci nie mialam, nie pochodze tez z rodziny gdzie mialam stycznosc z dziecmi, wiec na razie wszystko co sie u mnie dzieje jest mocno... egzotyczne a zwazywszy ze prawie nie mam objawow ciazy (odpukac) to wciaz jest to dla mnie abstrakcja i tylko wydruk ze skanu potwierdza ze COS sie dzieje Mam nadzieje ze zaspokoilam ciekawosc i pomoglam w zrozumieniu ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- acha, czuje sie tez wzruszona i wrecz zawstydzona ze wzbudzilam tyle ciekawosci ze az komus sie chcialo przekopac kilka watkow, zeby sprawdzic gdzie i co pisalam ale moze i dobrze ze moglam wyjasnic
Edytowane przez favianna Czas edycji: 2016-02-28 o 19:08 |
|
|
|
|
#1486 |
|
Konto usunięte
|
Nie musze kopac, ja pamietam rozne takie glupotki, niestety.
Dzieki za wyjasnienie. Send from my mind using the Force. |
|
|
|
#1487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i teraz finalnie jestem z moim partnerem, ktorego znam ponad 10 lat (ale tyle nie jestesmy razem ), ktory jest bardzo rodzinny, osiagnelam w zyciu sporo, juz mnie nie kusza awanse i siedzenie w pracy i po prostu dojrzalam do mysli o rodzinie a ze mam swoje lata to wiem ze to juz pozny dzwonek i ze nie ma co czekac. Dalej mam rozne watpliwosci, wiem ze bedzie trudno pewnie na poczatku, bo jestem do wielu rzeczy przyzwyczajona, ale chyba dopiero teraz mysle ze mam szanse byc swiadomym rodzicem. Oby ![]() Dlatego rozumiem dziewczyny, ktore nie chca dzieci, nie mysla o nich, to wg mnie jest calkiem naturalne, tak samo jak chec posiadania dzieci przez inne. Ludzie sa rozni, a zycie i okolicznosci tez sie zmieniaja
|
|
|
|
|
#1489 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1491 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Czyli w zasadzie dzieci chciałaś mieć, od czasów nastoletnich. Więc bezdzietna z wyboru nigdy nie byłaś.
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu w moim zyciu chyba zrobilo sie miejsce na dziecko dopiero teraz. Moze to brzmi jak opowiesc egoistki, nie mam pojecia. |
|
|
|
|
#1493 |
|
BAN stały
|
zgadzam się z zakonną, jakoś mi się nie wydaje, że facet nie chciał tak długo dzieci i nagle mu się zachciało i Tobie też. Zwyczajnie postaraliście sę o dziecko i tyle. A to, że jeszcze nie wyprało Ci to mózgu to bardzo dobrze ale wszystko przed Tobą, jeszcze nie urodziłaś.
|
|
|
|
#1494 |
|
Naczelna Nastolatka
|
To brzmi jak odpowiedzi kogoś, kto dzieci chciał mieć kiedyś.
|
#1495 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Też takie mam wrażenie. Nikt nie pytał to się nie paliło i tyle. |
|
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
skoro tak to widzisz, to moze tak jest, ja sama nie bylabym taka pewna
ja wiem ze przez lata dzieci nie chcialam miec, ze sie zabezpieczalam zeby ich nie miec, ze mialam mega stresa jak pisalam wczesniej jak byla jakas szansa ze zabezpieczenie "nie styklo" to chyba stoi w sprzecznosci z chceniem dzieci, prawda? bo jest sporo dziewczyn co sie zapezpiecza, ale jak juz sie stanie no to mysla, ok, stalo sie, niech bedzie, w koncu chcialam miec dziecko, to najwyzej bede miec teraz Ja umieralam ze strachu ze moglam zajsc w ciaze jakims cudem ;P Edytowane przez favianna Czas edycji: 2016-02-28 o 21:49 |
|
|
|
#1497 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ogólnie twoje posty, wg mnie, są sprzeczne. Jak chciałaś adoptować, to dzieci jednak chciałaś. Potem czas nie był odpowiedni albo partner. Teraz wszystko się zgrało i będzie dziecko. To wszystko jest OK, tyle, że wg mnie nie ma za wiele wspólnego z tym, że ktoś dzieci nie chce, bez względu na czas czy partnera. Definitywnie nie chce mieć dzieci.
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli to w jakis sposob zwiekszy czyjs komfort psychiczny to ok, ale z mojego punktu widzenia patrze na to jako na chec i wybor aby dziecka nie posiadac |
|
|
|
|
#1499 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Do wątku pasuje każdy, kto ma otwartą głowę.
|
#1500 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Po prostu mam wrażenie, że po prostu oboje chcieliście dziecka tylko nie było odpowiedniego momentu. Nie uwierzę, że jesli oboje nie chcieliście mieć nigdy dzieci to się nagle obojgu odwidziało. Masa dziewczyn się zabezpiecza, ok ale właśnie tak jak Ty, na zasadzie, że teraz nie jest czas i miejsce na ciążę a kiedyś w końcu odstawia tą antykoncepcję bo nadchodzi ten czas i tyle. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

Robi cuda na głowie. Dzisiaj będziemy działać, jak mi ładnie wyjdzie to wstawię zdjęcie.