|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Przyłącz się, min. 10 kg w dół - to wątek dla Ciebie
A ja jak się ważyłam to było jakoś dwa dni temu to schudłam prawie 2kg ; ) To chyba dobrze bo odchudzam się juz tydzień.. ale boje się, że trochę przytyłam ;/ Tzn ćwiczę tyle samo i w ogóle .. staram jeść tak jak jeśc się powinno ale coś mi chyba to trochę nie wychodzi..
Musze jeszcze dzisiaj trochę poćwiczyć na rowerku.. ale nie wiem czy się wyrobię, bo mam tyle lekcji do odrobienia, że nie wiem za co mam się najpierw zabrać, jeszcze chciałam sobie obejrzeć skazanego na śmierć.. ![]() Oj.. dobra ja już tu nie przynudzam, ide wziąść się za robote, miłego wieczoru |
|
|
|
#572 |
|
Raczkowanie
|
witam serdecznie Was wszystkie buszujace
ja mam 67 chce 57 moze mniej.. 10 kg mniej to minimum! wlasnie mialam zalozyc takie forum i patrzcie znalazlam super!! PRzylaczam sie. W kupie przeciez zawsze razniej![]() Ja juz zaczelam jakis czas temu sie odchudzac ale marnie mi to idzie i wiecie co jest najgorsze? zaczleam cwiczyc i przez to tlumacze sobie ze moge wiecej zjesc no i tak sobie podjadam. Tak przeciez nigdy nie schudne!! W ciagu ost 4 miesiecy rpzytylam ponad 7kg, mam nadzieje, ze ejszcze moje body do tego nie przywyklo, tzn do tej wagi i jakos zrzuce.. Mam nadzieje ze z Wami bedzie latwiej )aha wiec tak w skrocie: waga 67 - cel -> 57 kg Ps. a do kiedy mamy czas zrzucic te zbedne 10?? adusia_k; gofry sa niedobre, max tuczace;> [quote=madziaaaaa89;550248 0]Dziewczeta moze utwórzmy listę motywacyjną ? Jak myślicie![]() No to ja zacznę: 1. Będzie NAM łatwiej w życiu 2. W srodkach komunikacji miejskiej nie bedziemy musiały się przeciskać ![]() 3. Bedzie nam łatwiej znaleźć extrrra ciuszki ![]() 4. Będziemy mogły się swobodnie pokazywac w bikini naplazy, basenie itp. ![]() ![]() 5. Latwiej wstaje sie z krzesla ![]() 6. Wiecej wigoru i werwy na codzien
Edytowane przez italiaanka Czas edycji: 2007-11-12 o 00:32 Powód: Post pod postem - proszę korzystać z opcji "edytuj" oraz opcji multicytowania. |
|
|
|
#573 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: przyłącz się, min. 10 kg w dół- to wątek dla Ciebie
GobE
Używaj opcji 'Edytuj',nie pisz post pod postem. Witamy w wątku Cytat:
Lista motywacyjna? Fajny pomysł Dla mnie chyba największą są faceci,ich spojrzenia
|
|
|
#574 |
|
Raczkowanie
|
ok, dziekuje za uwage
Dopiero sie "przyczajam" jak sama widzisz
|
|
|
|
#575 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Doszłam do wniosku,że muszę się wreszcie wziąc za siebie...nie wiem czy mi sie uda bo to kolejny raz,kiedy sobie myslę "od jutra" po czym nastepnego dnia macham na to ręką.... Odchudzałąm sie 2 razy w życiu i 2 razy miałam jojo, i to jojo było z mojej winy bo sie "zapominalam" i zaczynalam napychacz wszystkim...do tego mam kompulsy.... teraz wazę tyle,ile jeszcze nigdy nie ważyłam, około 81 kg... nie mam w czym chodzic bo wszystkie ciuchy robią sie za małe....tragediaMoją najwiekszą zmora jest chleb,moge pochlonac jednorzowo z 15 kromek,wiem,że musze go wykluczyc, tak jak jedzenie kolacji. Więc mam taki plan - zero chleba, słodyczy... w pracy owoce i kefir, po powrocie obiad kolo 17 i koniec.... planuje tez sie zapisac na aerobik, powinnam tez pocwiczyc w domu... ![]() Mam nadzieje,że mnie przyjmiecie do siebie
|
|
|
|
#576 |
|
Raczkowanie
|
a ja znowu dalam plame weekend byl okropny moj TZ w ogole mnie nie motywowal i wmusil we mnie wczoraj prawie polowe ciasta wisniowego masakra, obzarlam sie w weekend strasznie no i nie moge sie wciaz wziac do cwiczen ale od jutra obiecvuje ze sie poprawie a jak nie to mozecie mnie surowo ukarac
![]() jutro zaczne od sniadanka: platki z mlekime, 2 sniadanko: jablko i jogurt, lunch: 2 kromki chlebka wasa z szynka serem i salata, a na obiad planuje salatke z kaputy pekinskiej, watrobki i pieczrek, popludniu cwiczenia na brzuszek i na kolacje odzywka bialkowa, w miedzyczassie tabletki blonnika, mamnadzieje ze znowu wszystko u mnie wroci do normy bo jak nie to sie chyba zalamie, a tak na marginese moj TZ dzisiaj stwerdzil ze mi sie leciutko przytylo no fakt jak od tygodnia nie ruszylam dupska zeby pocwiczcyc ![]() ![]() najpierw karmi mnie ciastem a potem mi mowi ze mi sie przytylo ahhhh ci faceci nigdy dla nich nei bedzie idealnie a teraz podwyzszylam sobie poprzeczke i mam jeszcze 10 kg w dol, a dodam ze nie mam wagi a postepy oceniam po tym czy spadaja ze mnie spodnei heeheh dziewczyny trzymajmy sie razem to na pewno damy rade
|
|
|
|
#577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale nie rezygnuj z kolacji. 5 małych posiłków to optimum, ostatni 3 godz przed snem. z chleba też nie musisz rezygnować, tylko jasny zastąp razowym. ja jem chleb tylko na śniadanie i drugie śniadanie, bo do szkoły najwygodniej... przy obiedzie odrzuciłam wszelkie ziemniaki, makaron, ryż i kaszę... wbrew pozorom to nie jest takie trudne. podwieczorek jakieś owoce, jogurt i kolację jakąś białkową. np serek wiejski albo jajeczniczkę![]() a też zaszalałam w weekend. imieniny taty, jak już wspominałam... głównie żywiłam się chińszczyzną z kurczaka i warzyw, ale zjadłam też troszkę leczo i szaszłyka z chudego schabu i cebuli (wywaliłam boczek ) dobrze, że w najbliższych tygodniach rodzice będą weekendy spędzać poza domem więc nic mnie nie będzie kusić.ale wiecie co jest bardzo chamskie? jak cała rodzina mówi 'zjedz troche ciasta, troche ci nie zaszkodzi, a takie pyszne jest...' bla bla bla. ale to mnie tylko motywowało. choć było ciężko. dobranoc ![]() edit: Karolka21 - ah ci faceci. tak źle i tak niedobrze..
|
|
|
#578 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#579 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#580 |
|
Zadomowienie
|
dałam dupy wczoraj.....
tak sie objadłam,ze mialam nieprzespana NOC ;( dzisiaj, lekkiie sniadanko bo po wczorajszym obżarstwie do dziś czuję się napchana , ale musze sniadannko zjesc bo to podstawa wiecie co, przestalam smarowac masłem ![]() wsadzam 2 kromeczki do tostownika by sie lekko podgrzaly wyciagam je, klade do srodka szyneczke, swiezą papryczke, chydy plaster sera , ogórka , zkładam i zajadam się PYCHAaaaa i jakie zdrowiótkie.Ja uciekam ppaa----------------------------------------------------------------------- cel 60-65 kg |
|
|
|
#581 |
|
Raczkowanie
|
pomylilam watki, przepraszam
|
|
#582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#583 |
|
Wtajemniczenie
|
ja myślę, że jakbym teraz pozwoliła sobie na coś słodkiego to moja dieta by przepadła:P a podobno jest udowodnione naukowo czy coś, że jak się je słodycze, to potrzebuje się więcej i więcej, a w miarę niejedzenia organizm potrzebuje mniej czy coś i wtedy też ochota się zmniejsza.. ponoć
|
|
#584 | ||
|
Raczkowanie
|
KOKAINA, lesyeux, _Ana dziękuję
![]() u mnie dzisiaj dzień 3 i muszę przyznać (nie zapeszając -tfu tfu tfu) całkiem nieźle na śniadanko kromeczki wasa crisp'n'light ze śmietankowym almette i pomidorkiem, później 1 merci, no i obiad pomidorowa z makaronem i ziemniaczki+kotlet(bez panierki)+warzywa na patelnie szczerze powiem, że nie liczę wszystkiego dokładnie tylko tak 'mniej-wiecej' i wydaje mi sie ze wychodzi mi jakies 1300-1400kcal dziennie na podwieczorek planuje activie wiśniową, a na kolacje zrobie jakas sałatke np grecka ![]() Cytat:
) staram się nad tym jakos 'zapanowac' powtarzając sobie pytanie, któro już gdzieś przewineło sie w tym wątku 'Czego pragnę bardziej: 5 sekund przyjemności z żucia czy 24-godzinne zadowolenie z perfekcyjnego ciała?' ![]() Cytat:
albo jak pisała tchnienie-wiatru zastąp go chlebem razowym a jeśli chodzi o kolacje to nie rezygnuj, bo to moze tylko 'zaszkodzic'. kolacja musi być, nawet jeśli ma być bardzo skromna! ![]() Dziewczynki mam jeszcze takie pytanie, czy stosowała kiedyś któraś z Was tabletki musujące na koncentracje itp. 'zdrovit activ'? pozdrawiam!
|
|
|
#585 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam dzisiaj tragiczny dzień. cały czas bym coś jadła:/ niech już będzie jutro bo jutro na pewno będzie lepiej
pozdrawiam
|
#586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#587 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję bardzo za wszystkie podpowiedzi i odpowiedzi.
Generalnie wiem o tym, że trzeba jeśc, znam trochę teorii jeśli chodzi o odchudzanie, ale teraz na razie muszę dac sobie po prostu kopa, przestawic sie na jedzenie normalne,a nie na opychanie chleb będę jadła, razowy,ale to gdzieś za tydzien i tylko na śniadania, jeśli chodzi o kolacje to jem taką obiadokolacje po pracy kolo 17-18,więc starczy, chyba ze będę wychodziłą gdzieś na balety to musze coś zjesc przed wyjściem,bo potem umrę![]() Co do słodyczy, to chce się jeszcze wiecej bo przez nie skacze cukier, kiedy podskoczy a potem szybko sie obniży, to organizm bedzie chcial znow go podniesc - sprawdziłąm na sobie - po 2 tygodniach niejedzenia słodyczymogłam przejśc obok nich obojetnie, teraz tez nie sa jakims niezbędnikiem ![]() Planuję kupic sobie herbatkę pu-erh czerwona, chociaz nie znosze herbat ani w ogole niczego oprócz niegazowanej wody, no ale coż, może pomoże ![]() Pieczywa chrupkiego nie trawie, po jednej kromce nie czuje zebym cos w ogóle do ust wzięła....a najgorsze jest to, że nie lubię warzyw i owoców, nie lubię sałatek i surówek ehh no ale nic, staram się, dziś było bardzo dobrze, oby mi tak dalej szło
|
|
|
|
#588 |
|
Przyczajenie
|
Hej!!
mozna sie przyłaczyć??... moja motywacja- studniówka... waga-->64 cel-->52 wzrost--->166cm. ogólne wnioski--> jestem potworem!!! muszę schudnać... koniecznie! ps. mam mała prośbę.. znacie jakieś ciekawe i niskokaloryczne jadłospisy?? |
|
|
|
#589 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam, niechcący dubel.
|
|
#590 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zaczełam diete od nowa.
Już zjadłam nadprogramowy kisiel z wiśniami
|
#592 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, mogę się dołączyć? ja schudłam 8kg od wrezesnia, teraz ważę 66kg, a moja waga docelowa to 57kg
|
|
|
|
#593 |
|
Rozeznanie
|
Przyłączam się do wątku
![]() Już zaczęłam odchudzanie 4 tygodnie temu. Przy wzroście 167cm ważyłam 76kg. Udało mi się schudnąć już 4 kg. Upragniona waga...60 ale już 65 będzie dla mnie super ![]() Ograniczyłam ilości jedzenia tzn mniejsze posiłki i regularne. Do tego ćwiczę ok 30 min dziennie na różne partie ciała. Jutro z TZ zaczynam kurs tańca ![]() Powodzenia wszystkim odchudzającym się
|
|
|
|
#594 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A powiedz mi, nie zostaly Ci jakies zbedne faldki? bo w tak krotkim czasie to chyba skora nie bardzo ma czas sie wciagnac?? No chyba ze cwiczylas sporo. Jesli tak, rposze podaj zestaw cwiczen bede wdzieczna, mysle ze nie tylko ja![]() Dzis zjadlam: na sniadanie jogurt naturalny z platkami owsianymi i suszonymi owocami, potem surowka z jablka i marchewki, potem zas.. troche zgrzeszylam, 5 malych nalesniczkow z bialym serem. Musialam zjesc bo ser by mi sie popsul a tego paskudztwa nie da sie zjesc z niczym innym jak tylko z nalesnikami. Tutaj nie moge znalesc serka jaki my mamy;] tu czyli w USA, tu wlasnie sie znajduje i to tez jest powod mojego rpzybrania na wadze, kazda z Was pewnie wie jak to jest z jedzeniem w Ameryce;] te wszystkie paskudne fastfoody a co najgorsze.. organiczny kurczak, czyli taki bez hormonow kosztuje 4 razy wiecej niz taki z hormonami ktory powoduje cellulit;] no i nie moge jesc kurczaka, czasem sie nie da ale staram sie jesc jak najmniej ) w ogole tu pelno wydawaloby sie zdrowych rzeczy jest nafaszerowanych hormonami i dlatego ciezko mi ustalic co moge a czego nie moge jesc. aha.. no co tam jeszcze od rana? kawa z mlekiem i 2 czerwone herbatki;d podjadanych plasterkow jablka nie licze, bez przesady chyba mi nie zaszkodza za bardzo?? Jeszcze czeka mnie kolacja,(u mnie jest 6h do tylu czyli jak teraz.. 15.31) ale tez postaram sie jakos.. niskokalorycznie. Jeszcze jedno.. Swiadomosc ze nie jestem sama, jaka daje mi uczestnictwo w tym forum sprawia ze jestem silniejsza mam nadzieje, ze Wy tez tak macie
|
|
|
#595 |
|
Przyczajenie
|
Witam nowe osóbki
![]() Troszke nagiełam dietę ale obiecuję poprawe od jutra. Mam takiego powera, że do sylwestra 5 kg ubędzie na bank, a pozniej kolejne 5 . Czekają mnie cieżkie miesiące więc nie wiem jak z tym jedzonkiem bedzie. o 6 wychodze wracam około 22 uczelnia , praca i trening ![]() A teraz popijam herbatke zieloną mniam Pozdrawiam
|
#596 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Chciałabym schudnąć jakies 7 - 10kg. Myślę, że w grupie będzie nam łatwiej. Moja dieta to częste i małe posiłki (najczęściej owoce i warzywa). Nie chce radykalnej diety bo wiem, że nie wytrzymam. Macie ochotę przyłączyć się do mnie? Napewno będzie raźniej Przyłączajcie sie i zaczynamy w następny poniedziałek (19 listopada)Pozdrawiam
|
|
|
|
#597 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Niech Ci będzie,dzisiaj bez bacików![]() Cytat:
Cytat:
Już kiedyś gdzieś pisałam, że czasami nawet za bardzo emocjonalnie podchodze do każdej z Was...zwłaszcza do tych z napadami, atakami, kompulsywnym jedzeniem, bo sama przez to przechodziłam. Zawsze mocno trzymam kciuki za Nasz wspólny sukces,żeby każdej z nas sie udało
|
|
|
#598 |
|
Przyczajenie
|
[quote=_Ana;5756937]napisz w skrócie na czym dietka polega - konkretnie co jesz?
w skrocie chodzi o to, ze jem tylko warzywa, owoce, jaja(ale w malych ilosciach) i chude przetwory mleczne - na poczatku jest ciezko ale potem waga leci na leb na szyje |
|
|
|
#599 |
|
Raczkowanie
|
Jaja w bardzo malych ilosciach?? owoce i warzywa mozna sobie pozwolic?
a jak to jest z owocami w koncu, slyszallam ze w duzych ilosciach moga byc tuczace ze zwgledu na duzo zawartosc cukru. Pewnie nie wszystkie owoce no ale nie mozna jesc ciagle tego samego "pozniej waga leci na leb na szyje"? pozniej tzn od kiedy?? a i jeszcze jedno, mozna pic kakalko?? bo mleka nie dzierze;p
|
|
#600 |
|
Wtajemniczenie
|
Mogę się przyłączyć??
Przy wzroście 160cm ważę 58kg. Jestem już na diecie od początku września. Schudłam 7kg, moim celem jest jeszcze 8kg w dół. Także mam nadzieję, że mnie przyjmiecie ![]() Obiecuję jeszcze dziś nadrobić wszystkie strony tego forum A w razie jakiś pytań mam nadzieję, że pomożecie Pozdrawiam
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

ja mam 67 chce 57 moze mniej.. 10 kg mniej to minimum! wlasnie mialam zalozyc takie forum i patrzcie znalazlam
super!! PRzylaczam sie. W kupie przeciez zawsze razniej
Jak myślicie

nie mam w czym chodzic bo wszystkie ciuchy robią sie za małe....tragedia

, ale musze sniadannko zjesc bo to podstawa
i jakie zdrowiótkie.