Wymarzony pierścionek - wymuszone zaręczyny cz.III - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-13, 09:24   #3781
dorinka30
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - wymuszone zaręczyny cz.III

Witajcie dziewczyny

Kulbit absolutnie nas nie uraziłaś, wspieramy Cię całym sercem

Mówię Wam ale mam stracha przed tym weselem, jakoś tak czuję się na cenzurowanym....zwłaszcza ta funkcja świadkowej mam obsesję, czy mój strój będzie odpowiedni i w ogóle....zwłaszcza, że zostawiłam sukienkę mamie a ona uprała ją w wodzie a okazało się, że mozna było tylko chemicznie....Niby twierdzi, ze O.K ale ja się dowiem dopiero w piątek wieczorem o tym....Dostanę paranoi, chyba pojadę do Zary kupic jakąś alternatywę ...i jesli się nie przyda to oddam- mam na to 28 dni.....
Ale ta alternatywa powinna byc w fiolecie albo szarym-stalowym...., bo mój Tż ma taki strój do mnie

Vadi widziałaś gdzieś taką kieckę w sklepie w W-wie albo któraś z dziewczyn z W-wy???
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 09:36   #3782
sanetka
Zakorzenienie

wiecie co...mam taka straszna ochote na impreze. wyszalec sie, wytanczyc. no normalnie...az mnie nosi. 2 soboty najblizsze odpadaja ale w nastepna to TZa wyciagne. nawet do reaktora piechota...byle tylko sie pobawic

ide z butami szewca szukac...mzoe znajdzie sie normalniejszy i nie karze czekac 2 tygodnie

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 09:53   #3783
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
kulbit jakbyśmy my się obrażały za takie drobnostki, to ja nie wiem co to by było

Trzymamy kciuki i trzymać je będziemy, tego możesz być pewna, a dodatkowo zawsze możesz liczyć na radę, podejrzewam, że każdej z nas
Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Kulbit absolutnie nas nie uraziłaś, wspieramy Cię całym sercem
Dziekuję dziewczyny
Dzis drugi dzień czuję sie okey O dziwo nie miałam wczoraj ochoty na nic słodkiego Szooook Nie czułam głodu, posiłki były smaczne i sycące

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 09:56   #3784
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Dziekuję dziewczyny
Dzis drugi dzień czuję sie okey O dziwo nie miałam wczoraj ochoty na nic słodkiego Szooook Nie czułam głodu, posiłki były smaczne i sycące
I oby tak dalej
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 09:59   #3785
sanetka
Zakorzenienie

zla jestemdzis na te urodziny idziemy. i jeszcze TZ dzwoni zebym malemu cos kupila. co uwazam on ma gdzies. i co ja mam kupic dzieciakowi na 4 urodziny. cos symbolicznego bo jest zrzuta na sanki dla niego. poszukam jakiegos samochodu za 10 zl i dorzuce kinder-niespodzianke zeby sie mnie nie wstydzil

Stary 2007-11-13, 10:03   #3786
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
i dorzuce kinder-niespodzianke zeby sie mnie nie wstydzil
O Ty manipulatorko

Dobre!

Mam nadzieję, że szybko Ci czas minie na tej "imprezie"
Stary 2007-11-13, 10:09   #3787
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
O Ty manipulatorko

Dobre!

Mam nadzieję, że szybko Ci czas minie na tej "imprezie"
Ty sie nie smiej
ten dzieciak do tej pory takiej histerii na moj widok dostawal ze nie tolerowal mnie nawet w tym samym domu. a jak gdzies na spacerze sie spotykalismy to tez wyl i uciekal.
wiec teraz jak sie przekonal ze ciocia zla nie jest to zawsze jak go widze to mu daje kindera zeby przypadkiem nie zaczal plakac. a to tez fajnie wyglada, wyciagam reke a on cap za jajko i w nogi

Stary 2007-11-13, 10:11   #3788
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
wiec teraz jak sie przekonal ze ciocia zla nie jest to zawsze jak go widze to mu daje kindera zeby przypadkiem nie zaczal plakac. a to tez fajnie wyglada, wyciagam reke a on cap za jajko i w nogi

Boskie

Ja nie mam tego problemu - mnie dzieci lubią Chyba dlatego, że ja ich nie i na złość mi robią, a jak się smark na kolana gramoli, to przecież nie pogonię
Stary 2007-11-13, 10:17   #3789
dorinka30
Zakorzenienie

Ja dzieci lubię ale nie wszystkie , czasem sa takie dzieciaki, ze mnie wkurzają i już....podobnie jak z ludźmi, też nie wszystkich się lubi tak samo

Ja w ogóle jestem osobą, która faworryzuje bardzo ale chyba każdy z nas tak ma ....

W kazdym razie ja absolutnie nie nadawałabym się na pedagoga ani przedszkolaków ani starszych dzieci, bo byłabym niesprawiedliwa i jak znam siebie miałabym swoich ulubieńców
Stary 2007-11-13, 10:25   #3790
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
W kazdym razie ja absolutnie nie nadawałabym się na pedagoga ani przedszkolaków ani starszych dzieci, bo byłabym niesprawiedliwa i jak znam siebie miałabym swoich ulubieńców
Ja tez A z zawodu jestem pedagogiem Na szczęscie społecznym

U mnie to jest tak, że ja antypatii nie kryję I to jest najgorsze, bo faworyzowanie swoją drogą, ale jak kogoś nie lubię, to on to wie
Stary 2007-11-13, 10:32   #3791
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dziewczyny mam okienko do 12.30 wiec jestem w domku

ja tez nie jadam tych instantów i gazowanych bo mnie brzusio bardzo boli

dzis sie pytam mojej promotorki czy jak skoncze robic analizę moich badan, to czy moge jej na konslutacje juz przyniesć do sprawdzenia - ale to pewnie przed swietami dopiero a ona mi na to: przed swietami to ja mysle ze ty juz mi gotowa prace mgr przyniesiesz szok... toz ja jeszcze w polu jestem

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 10:33   #3792
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez A z zawodu jestem pedagogiem Na szczęscie społecznym

U mnie to jest tak, że ja antypatii nie kryję I to jest najgorsze, bo faworyzowanie swoją drogą, ale jak kogoś nie lubię, to on to wie
Ja też jestem z zawodu pedagogiem a dokładnie języka polskiego , ale bez żadnego roku praktyki

To się nazywa przypadkowy wybór kierunku studiów
Stary 2007-11-13, 10:35   #3793
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Nie będę biła, ale zastanawiam się, czy jestem jedyną jednostką, która takiego jedzenia nie lubi? Po prostu czuję chemię w tych wszystkich zupkach, kubkach, sosach z paczki - może to dlatego, że nie jadam w ogóle, jedzenie przyrządzam sama zawsze i raczej naturalnie...
(Cut)
Ja mam zdrowe zęby - jak Twój TŻ Chodzę na kontrole regularne i od lat nie miałam żadnych ubytków

P.S.
To prawda, że szczoteczki elektr. lepiej myją ząbki, niż te ręczne?
Ja tez nie lubie jedzenia dla kosmonautów. Zawsze z wielkim przerazeniem patrze na zakupy ludzi w marketach (tak, tak mam manię gapienia się na cudze zakupy, opowiadam sobie w głowie cała historie o nich a później opowiadam TZowi - a on stwierdza ze ma zone wariatkę). Jak mozna kupic sos do spagetti w proszku zamiast puchę pomidorów, przyprawy cebulke i sosik gotowy. Albo zupy w proszku.
No jak dla mnie masakra.
Ja po takim jedzeniu mam wzdęcia, bekawki i normalnie głowa mnie boli.

Ja nie mam żadnych problemów z zębami. Raz do roku chodze do dentysty i zazwyczaj błagalnym tonem mówię " ciociu na proszę znajdz jakakas dziurkę, choć małe borowanko zrób" - zazwyczaj z borowanka nici bo zęby zawsze zdrowe.

Cytat:
a co do postu Flofferka na innym watku. szkoda mi dziewczyny. az tak mnie naszlo dzis na refleksje i mowie TZowi ze co bedzie jak miedzy nami sie wypali czy cos. a TZ mi mowi ze tego ognia to na 1000lat starczykochany:ehem : i potem jak mnie odprowadzal to tanczylismy na srodku ulicy. i na rekach mnie nosil
Pięknie Ci TZ powiedział

Cytat:
(cut) co do gazowaneog to tez unikam. chociaz czasem mnie taka straszna ochota najdzie np. po calym dniu na uczelni jak wroce do domu to wypijam kilka szklanek coli. skoro organizm sie upomina...
Generalnie pijam wode niegazowanę...ale czasem tak jak Ciebie, jak mnie złapie na gazowane to po prostu musze wypic choćbym musiała specjalnie po to w sniezyce isc na koniec miasta. Najczęsciej jest to ochota na colę light
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 10:44   #3794
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
dzis sie pytam mojej promotorki czy jak skoncze robic analizę moich badan, to czy moge jej na konslutacje juz przyniesć do sprawdzenia - ale to pewnie przed swietami dopiero a ona mi na to: przed swietami to ja mysle ze ty juz mi gotowa prace mgr przyniesiesz szok... toz ja jeszcze w polu jestem
Spokojnie a kiedy masz planowana obrone?

Cytat:
Ja też jestem z zawodu pedagogiem a dokładnie języka polskiego , ale bez żadnego roku praktyki

To się nazywa przypadkowy wybór kierunku studiów
Nie, ja celowo, ale... pedagogikę społęczną, abdragogikę, gerontogogikę itd, ale za nic w świecie dzieciaki

hania Ja też tak mam i zawsze myślę sobie "jak to można jeść"

Kiedyś w markecie facet przede mną kupowął jakiś bylejaki keczup, ale nie przypilnował i kasjerka go nie skasowała - spieszyło mu się i zaczał mówić, że to moje Spojrzałam na niego, na swoje zakupy i zapytałam "Czy ja wyglądam na kogoś, kto je takie rzecz?" Kasjerka spojrzała na moje zakupy (mozarella, pomidory, 4 doniczki ziół, itd...) i zaczęła się śmiać
Stary 2007-11-13, 10:50   #3795
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

obrone?? nie wiem... chciałabym na poczatku czerwca (bo wczesniej raczej nie da rady)

Stary 2007-11-13, 10:50   #3796
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

Nie, ja celowo, ale... pedagogikę społęczną, abdragogikę, gerontogogikę itd, ale za nic w świecie dzieciaki
Wiem, mialam na mysli jedynie siebie odnośnie tego "przypadku"

To ja się wyłączę na jakieś pół dnia, jadę na spotkanie a przy okazji moze uda się zaliczyć jakiś sklep z sukienkami
Stary 2007-11-13, 10:55   #3797
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
To ja się wyłączę na jakieś pół dnia, jadę na spotkanie a przy okazji moze uda się zaliczyć jakiś sklep z sukienkami
Powodzenia w poszukiwaniach...Ja właśnie jestem w stanie rozpaczy - zakochałam się w kozakach i... nie ma ich nigdzie

Tak to jest oglądać na stronach ciuchy...
Stary 2007-11-13, 10:55   #3798
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
zla jestemdzis na te urodziny idziemy. i jeszcze TZ dzwoni zebym malemu cos kupila. co uwazam on ma gdzies. i co ja mam kupic dzieciakowi na 4 urodziny. cos symbolicznego bo jest zrzuta na sanki dla niego. poszukam jakiegos samochodu za 10 zl i dorzuce kinder-niespodzianke zeby sie mnie nie wstydzil
Cześć dziewczyny
w Biedronce sa takie fajne tablice kolorowe, na których można rysować i za chcwile przejechać i znika. Kosztuje chyba 20 zł. Moja chrześnica to uwielbia, bo może pisać, rysować, są do tego jeszcze jakieś foremki, ze można kształty odrysowywać.

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 11:05   #3799
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
obrone?? nie wiem... chciałabym na poczatku czerwca (bo wczesniej raczej nie da rady)
No to jeszcze masz sporo czasu....luzik. Po co niby miałabyś miec pracę napisana już w grudniu. Kwiecień spokojnie wystarczy. Bedziesz miał jeszcze czas do czerwca na poprawki.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 11:08   #3800
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
No to jeszcze masz sporo czasu....luzik. Po co niby miałabyś miec pracę napisana już w grudniu. Kwiecień spokojnie wystarczy. Bedziesz miał jeszcze czas do czerwca na poprawki.
Bo promotorka nie chce pracy po fragmentach ale jak dawac to od razu cała gotowa i dopiero bedzie sie robiło poprawki które przeważnie trwaje kilka miesięcy

Postaram sie jakos wyrobic aby choc na koniec semstru - luty - jej oddac

Stary 2007-11-13, 11:10   #3801
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Zgadzam się - ja ostatnie poprawki robiłam 2 tygodnie przed obroną, a drukowałam pracę na 10 dni przed i od razu niosłam na uczelnie, bo to był limit - najpóxniej 10 dni przed obroną .
Cytat:
Bo promotorka nie chce pracy po fragmentach ale jak dawac to od razu cała gotowa i dopiero bedzie sie robiło poprawki które przeważnie trwaje kilka miesięcy
Bezsens.
Ja oddawałam po rozdziale, dostawąłam szybko zwrot pracy i mogłam na bieżąco korygować dalszy ciąg pracy...

Ale coś mam wrażenie, że promotorka ma duuużo seminarzystów, co?

Edytowane przez hihi
Czas edycji: 2007-11-13 o 11:12 Powód: Ortografia :D
Stary 2007-11-13, 11:14   #3802
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś w markecie facet przede mną kupowął jakiś bylejaki keczup, ale nie przypilnował i kasjerka go nie skasowała - spieszyło mu się i zaczał mówić, że to moje Spojrzałam na niego, na swoje zakupy i zapytałam "Czy ja wyglądam na kogoś, kto je takie rzecz?" Kasjerka spojrzała na moje zakupy (mozarella, pomidory, 4 doniczki ziół, itd...) i zaczęła się śmiać
dobre
Mój TŹ kiedyś jadał zupki chińskie bo mu mama dawała w paczce z domu. No i jak to zobaczyłam to mu powiedziałam co tam ,,siedzi" i powiedział mamie, żeby już mu tego nie dawała sukces.

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2007-11-13, 11:16   #3803
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ale my jej co zajecia mówimy co mamy, pomaga nam analizowac dane. jest bardzo fajna

w tamtym semstrze czytaliśmy jej teorie i mówiła co dopisac.

a teraz powiedziała, ze chce juz całość, bo bez sensu znowu jej dawac po rodziale, skoro z nami to sama robi poza tym w analizie musi sprawdzac wszytsko z teoria i metodologia wiec cała praca jest jej konieczna

ale w sumie taka mobilizacja jest fajna. ona nie powiedziała, ze mam jej dac przed swietami, ale ze jak bede dawała to zeby juz cała i ze wierzy ze przed swietami sie da

Stary 2007-11-13, 11:18   #3804
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
(jestem tu, tylko skaczę też po intymnym udzielając się w wątku flofferka - myślę, że to mnie doprowadziło do lekkiej paranoi - niektórzy faceci są żałośni)
też to czytalam i skomentowałam, ciśnienie mi skoczyło :/ dlatego ja nigdy nie używam słów typu 'napewno na zawsze'. smutne to...

Kulbitku - ja się nie poczułam urażona raczej się martwiłam, czy nie uraziłam Ciebie

Cytat:
Ja mam zdrowe zęby - jak Twój TŻ Chodzę na kontrole regularne i od lat nie miałam żadnych ubytków

P.S.
To prawda, że szczoteczki elektr. lepiej myją ząbki, niż te ręczne?
ja zęby tak samo - ostatnie borowanie jakieś 10 lat temu

Cytat:
Vadi widziałaś gdzieś taką kieckę w sklepie w W-wie albo któraś z dziewczyn z W-wy???
niestety nie widziałam, ale szarości i fiolety sa teraz najpopularniejszymi kolorami, NAPEWNO coś znajdziesz i się nie martw zupełnie

Cytat:
Ja nie mam tego problemu - mnie dzieci lubią Chyba dlatego, że ja ich nie i na złość mi robią, a jak się smark na kolana gramoli, to przecież nie pogonię
mam to samo - dzieci i zwierzęta lgną do mnie straszliwie ale mnie to tam cieszy, bo uwielbiam je z wzajemnością
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 11:19   #3805
kulbit
Zakorzenienie

A ja, co byście nie mówiły, mam czasem chęć na takie śmieciowe żarcie, typu zupka chińska, kebab czy coś z KFC I zjadam wtedy takie świństwo a potem na długo mam spokój Ale jako regularne dania obiadowe zupek w proszku nie stosuje hahahha i dziwię się ludziom, którzy to robią..

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 11:19   #3806
gold-fish
Zakorzenienie

Ale mnie dziś wkurzył jeden z pracowników. Warczę. Ma tupet. Takich ludzi nie znoszę i wtedy budzi we mnie taka chęć zemsty. Skorpionką jestem. chyba udam się do szefa i sobie pogadamy....

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2007-11-13, 11:24   #3807
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
niestety nie widziałam, ale szarości i fiolety sa teraz najpopularniejszymi kolorami, NAPEWNO coś znajdziesz i się nie martw zupełnie
Taaaa... ja wyciągnęłam z szafy starą koszulę mocno fioletową, na to nałożyłam szary bezrękawnik i szare spodni koszula ma ze 3 lata... a mi wszyscy jaka to ja modna dzis i gdzie kupiłam, bo boski odcien
No normalnie nie pomyślałabym
Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
A ja, co byście nie mówiły, mam czasem chęć na takie śmieciowe żarcie, typu zupka chińska, kebab czy coś z KFC I zjadam wtedy takie świństwo a potem na długo mam spokój Ale jako regularne dania obiadowe zupek w proszku nie stosuje hahahha i dziwię się ludziom, którzy to robią..
Tylko niech Cię teraz ochota nie najdzie
Stary 2007-11-13, 11:36   #3808
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Taaaa... ja wyciągnęłam z szafy starą koszulę mocno fioletową, na to nałożyłam szary bezrękawnik i szare spodni koszula ma ze 3 lata... a mi wszyscy jaka to ja modna dzis i gdzie kupiłam, bo boski odcien
No normalnie nie pomyślałabym
mi się ta moda bardzo podoba, bo uważam szarości i fiolety za jedne z najładniejszych kolorów
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 11:43   #3809
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
w Biedronce sa takie fajne tablice kolorowe, na których można rysować i za chcwile przejechać i znika. Kosztuje chyba 20 zł. Moja chrześnica to uwielbia, bo może pisać, rysować, są do tego jeszcze jakieś foremki, ze można kształty odrysowywać.
dzieki, troszke za pozno przeczytalam. jak bym wiedziala to skoczylabym.

a tak to d...zbita. delikatnie mowiac jestem wsciekla poszlam z tymi butami i sie okazalo ze szewc ma we wtorek zamkniete. zabawki tez nie kupilam chociaz oblecialam pol miasta.i mam to gdzies. jeszcze TZowi lojalnie napisalam ze nawet niech nie probuje mi z tego powodu wyrzutow robic bo mu sie dostanie
przynajmniej nie wydam kasy odlozonej na ksiazke. tez mam prawo do jakiejs przyjemnosci. co kase mam to sie okazuje ze jest jaksi "wazny" wydatek i leci. a jak juz poszlam do sklepu to ksiazki nie bylo

chrzanie, odkladam teraz kase i od razu kupie ze 4 ktore juz od dawna za mna chodza. i tez mam gdzies czy to sie TZowi podoba czy nie. znaczy wydawanie kasy na jak to on okreslil : niepotrzebne rzeczy. lubie czytac i juz. to nie moj problem ze mu sie to nie podoba, niech spada

no przepraszam, ale mnie ponioslo troche

Stary 2007-11-13, 11:43   #3810
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a ja jeszcze kolor niebieski lubię, szary i czarny i czasami troskze różu i czerwieni

ale nienawidze zielonego...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości