|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Przesadzam?
Dziewczyny, randkuję z różnymi facetami (ostatnio z internetu), nie za często ale co jakiś czas wybiorę się na randkę. I jak przychodzi do rozmowy o zainteresowaniach to: książek nie czyta, filmów nie ogląda, do teatru nie chodzi, w filharmonii nigdy nie był, muzyki nie słucha, albo słucha "co tam w radiu leci". Ma hobby, a jakże, granie w gry komputerowe albo obstawianie meczy. Nie oczekuję, że facet będzie erudytą, że będzie wiedział coś o Mozarcie czy europejskim kinie, ale fajnie byłoby gdyby interesowały go też bardziej ambitne rozrywki.
Czy przesadzam z oczekiwaniami? Może parę słów o mnie: jestem (zbyt) ambitna pod względem naukowym, ale poczucie humoru i dystans do siebie mam. Lubię podyskutować na każdy temat, chętnie żartuję, ale mam to do siebie, że ambitniejsze rozmowy też lubię, np. pogadać z kimś jak interpretuje jakiś film. Nie jestem sztywna, a przynajmniej takie odnoszę wrażenie, bo ludzie raczej mnie lubią. Wracając do pytania: czy na razie trafiam na jakieś wybrakowane egzemplarze czy mam wygórowane wymagania i księżniczkuję, bo takich facetów jak bym chciała, to nie ma? |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przesadzam?
A może wypadałoby najpierw przez wiadomości zweryfikować czy macie podobne zainteresowania albo ambitne podejscie do życia? Po co od razu pchać się na "randki"?
Może z ilości przejść na jakość a nie bawić się w sportowe poznawanie facetów? |
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Nie no, od razu się na randki nie pchałam jak nie pisało nam się dobrze. Jak gadało się dobrze, to chciałam dać szansę, i się też trochę oswoić z takimi spotkaniami. Fakt, że przy pisaniu troszkę zmyślali o tych zainteresowaniach, potem po kilku rozmowach to wyszło na jaw.
Nie mówię, że takich zupełnie skreślam, zastanawiam się tylko, czy jest jeszcze szansa takiego wolnego spotkać w wieku 25+ |
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może szukaj w grupie docelowej, a więc po prostu w teatrze, filharmonii, działaczy społecznych i ludzi z różnych organizacji (w tym kulturalnych). Po prostu szukaj u źródła, a więc w społecznościach związanych z konkretnymi zainteresowaniami. Doczytałam też, że randkujesz z ludźmi z neta, więc wchodź na fora tematyczne i poznawaj ludzi z konkretnych środowisk. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Ja Autorkę rozumiem. Dla mnie też facet powinien mieć sprecyzowane zainteresowania i gust, bo jeśli mówi, że "słucha co leci w radio", a w wolnym czasie gra na komputerze, to ręce opadają. W 90% są to fajtłapy życiowe, które nie wiedzą czego chcą.
Autorce się pewnie marzy facet, który jasno powie co lubi robić i zacznie zarażać swoimi pasjami... no i wymieni parę zespołów, których płyty ma na półce w pokoju. I odpowiadając na pytanie z tytułu wątku - nie, nie przesadzasz
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
Pewnie rzeczy weryfikuj już przez umówieniem się na spotkanie na żywo. Bo szkoda Twojego czasu na ludzi w rodzaju osobnika opisywanego w pierwszym poście. Wcale nie trzeba kogoś wypytywać. Wystarczy nawiązać rozmowę o tym, czy owym i sprawdzić reakcję.
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadzam się. Myślę, że jeśli chodzi o tego typu sposób na poznanie faceta, tj. Internet i portale randkowe, to trzeba się jednak wysilić trochę i wprowadzić temat w nieoczywisty sposób a nie za pomocą prostych, "do wyguglania" pytań. Pozwól sobie na jakąś dłuższą refleksję o tym czy tamtym i czekaj jak facet się dostosuje do tego "zadania", które mu rzuciłaś.
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo ciezko o sensownego w necie. Kiedys poszlam z facetem z netu do empiku. Polka z muzyka on: "presley skad oni wiedzieli jak wygladal?" Polka ze sztuka/ malarstwo i byl grzbiet ksiazki "Monet" on: monety kiedy to sie zbieralo" O.o przy pisaniu bylo w miare normalnie. To bylo ostatnie spotkanie. Wystarczylo ogarnac ze na polce z malarstwem to raczej malarz. Do tej pory nie daje mi natret spokoju.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Musisz mieć pecha, bo byłam na wielu spotkaniach z neta i tylko raz trafiłam na takiego faceta. Reszta miała ciekawe zainteresowania i spotykając się z nimi wiele ciekawego się dowiedziałam. Może rób ostrzejszą selekcję przed spotkaniem.
|
|
|
|
|
#12 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Zdecydowanie nie zmarnowałaś czasu na tej randce, masz anegdotę do opowiadania na zawsze ![]() Autorko, zdecydowanie trafiasz na wybrakowane egzemplarze, bo jak ktoś nie ma żadnych zainteresowań i żadnej wiedzy ogólnej, do tego stopnia że nic konkretnego nie powie na żaden z tematów zahaczających o kulturę (czy to masową, czy wyższą), to znaczy że bardzo z nim coś nie tak. Trzeba szukać, weryfikować, sprawdzać - oczywiście nie do przesady, bo to że ktoś słucha tylko radia nie znaczy że jest baranem, ale taki zestaw cech jak przedstawiłaś jest do wyłapania już w pierwszym kontakcie. Nie poddawaj się
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2016-03-31 o 05:26 |
||
|
|
|
|
#13 | |
|
Kobieta z klasą
|
Cytat:
Wiesz, jak spotykam prawdziwego mega fana futbolu to on do filharmonii raczej nie chodzi, ale gdy opowiada o meczy swojej ulubionej drużyny to mu się oczy świecą. Kiedy spotykam prawdziwego fana książek, to on z kolei filmów za bardzo nie ogląda, bo nie ma czasu, za to pochłania stosy literatury. Fan motocykli może nie mieć czystych rąk, ale kocha motocykle i jest na każdym zjeździe i zna każdy model 300 lat wstecz. Wiesz o co mi chodzi? Jedna pasja, ale mega. Taki co trochę do kina, trochę książki, a trochę gry to taki "letni" jest. Poszukaj pasji w sobie i szukaj tematycznie, a nie żeby w gangolu chodził i mądry był. Ściemy można sprawdzić przed spotkaniem kilkoma pytaniami, tym bardziej gdy się z kimś pisze o zainteresowaniach. Wystarczy bardziej szczegółowe pytanie. I nie uważam, że trafiasz. Ty takich wybierasz na spotkanie
|
|
|
#14 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Dołączam do koleżanki - to nie był stracony czas. Możesz każdemu opowiadać to jako randkowa anegdota. ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
To znaczy głupków, jasne, nie brakuje - może jako facet mam łatwiej bo w 80-90 % przypadków już po chwili wiem, gdzie mniej więcej ktoś się sytuuje. Serio, z tych co znam, to nawet Ci dość zdegenerowani, którzy nadużywają mocno alkoholu, zielska to przy tym mają z 2-3 pasje. Bo ja wiem, craftowe piwo - wiem, śmiesznie brzmi, ale jak ktoś ma autentyczną pasję to może o tym bardzo ciekawie rozmawiać. W jednym paluszku ma to jak jest piwo robione, co wpływa na smak. Oprócz tego lubi np. niekomercyjne kino. Inny, rzucił studia, ma pół ciała w tatuażach i ma fazę na to. Do tego lubi gotować, jest w tym naprawdę dobry i ogólnie jest inteligentny (tzn. może nie hmm emocjonalnie ).Kolejny lubi design. Inny uczy się języków. tzn. takich Sebixów , kompletnie bez żadnej pasji jest dużo, ale no jakoś ja ich już po sekundzie widzę i dziwię się jak kobiety tego nie widzą , albo w ogóle kręcą z nimi. No cóż, może pasują do nich, nie wiem ![]() Może po prostu tkwisz w jakimś okreslonym środowisku gdzie faktycznie dużo takich. No chyba, że mówisz o Internecie - tak, klawiatura wszystko przyjmie Jak przy pisaniu pytaj się co lubią, co ostatnio fajnego robili.
Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2016-03-31 o 08:19 |
||
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
Masz niefart. Ale to dziala w dwie strony. Ja ostatnio tez trafiłem na dziewczyny, ktorych hobby to fitness, kino niskich lotów i seriale... pójście do opery, filharmonii? Opada, nigdy nie byly z własnej inicjatywy. Ksiazki? Średnio, nie wspomnę o tym ze prenumeruje American Scientific i nie ma opcji zeby pogadać o tematach tam poruszanych. Trzeba szukac dalej i w koncu sie trafi.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.