|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Animator , to może ja zagłosuję jako pierwsza
Więc z tych propozycji najbardziej odpowiadałby mi Poznań , a wrzesień jest jak najabrdziej ok ![]() Może mi ktos na priv przysłać adres tej Ani od RPA ? Też bym Jej cos podesłała
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
|
|
|
#2072 |
|
Rozeznanie
|
to i mi przy okazji tego maila do Ani, bo przegapiłam informacje na jej temat, które tu pewnie się często pojawiały...
|
|
|
|
#2073 |
|
Rozeznanie
|
ja głosuję na Choszczówkę bo mam najbliżej ;P
|
#2074 |
|
Wtajemniczenie
|
Choszczówka po raz drugi!
jak ktos chce adres Ani to piszcie na moje gg
|
#2075 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1sze głosowanie Wrzesień i W-wa 2 punkty Poznań 1 punkt Ale nas jest 200 przeszło. Mam nadzieję, że na takie spotkanie będzie więcej Chętnych. Ja też nie mam nic przeciwko Warszawie, choć Poznań też jest ciekawy. No i tu i tu na pewno będzie można znaleźć gwiazdę piosenki, która zgodzi się zaśpiewać dla dzieci Zambijskich. No i zapomniałem do programu dodać film "Dzieci Afryki"
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na takie spotkanie tez bym się z chęcia wybrała, jesli moge.
Popieram bambiii jesli chodzi o pażdziernik. bo jesli chodzi o miejsce, to mnie jest naprawdę wszystko jedno i tak mam daleko
|
#2077 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Też cieplejsze miesiące lepsze. Np. Królowa Anglii zawsze obchodzi urodziny w czerwcu, a przecież wtedy się nie urodziła. A może gdzieś w górach: np. Zawoja lub inne Beskidy. Można całą rodziną przyjechać na 2-3 dni. Siostra pisała o ok. 100$. Na razie nie podali. Ale podobno świnki to "śmierdząca " sprawa. Ale o tym już było. |
||
|
|
|
#2078 |
|
Rozeznanie
|
No to i ja dwa słowa powiem o spotkaniu.
Mój pomysł jest taki ,zeby co roku było w innym mieście,w ten sposób każdy będzie zadowolony(nawet biedny pita ,sam w wielkim mieście ),a i trochę świata(albo narazie Polski )się zwiedzi.Droga losowania to chyba jak nic Jastrzębie (choc na pierwsze to wg mnie bardzo dobry pomysł),a tak to każdy będzie miał swoje pięć minut.Raz w roku można sie gdzieś wybrać. Ja jadę!!! I też obstawiam miesiące ciepłe (jeśli to sobota i niedziela miałaby być - z wieczornym ogniskiem itp) MAMA baobab dotarł w całości,przepraszam że nic nie napisałam. Super wielkie dzięki. A takimi pytaniami sie nie przejmuj,ja po prostu wierzę i tak samo ponad 250 osób,(?),więc to musi wystarczyć!!Nikt nikogo nie zmusza. Czemu nikt z nas nie pyta,czy napewno...bo wierzymy i już! Tego nie trzeba tłumaczyć,przynajmniej tym co chcą pomóc,a na brak chętnych nie narzekamy :P |
|
|
|
#2079 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chętnie byśmy się wybrali gdzieś w okolice Lublina. A tak poważnie to zależy czy mamy się spotkać i pobyć między sobą (wtedy można gdzieś dalej od ludzi), czy też głosić o naszej akcji w okolicy spotkania (wtedy najlepiej centrum jakiegoś wielkiego miasta). |
|
|
|
|
#2080 |
|
Rozeznanie
|
Szymon Wydra & Carpe Diem - Życie jak poemat <= klik!
8 grudnia koncert na placu Zamkowym w Warszawie 9 grudnia Białystok 31 grudnia Kraków BE THERE !! może Szymon dałby się namówić na jakiś koncert charytatywny w przyszłości?
|
#2081 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Jezeli moglbym dorzucic swoje 3 grosze to proponuje na pierwsze spotkanie JASNĄ GORĘ. WYDAJE MI SIE TEZ ZE PRZDOSTATNI WEEKEND WRZESNIA JEST BARDZO DOBRYM TERMINEM. Przepraszam ale wlaczyl mi sie CapsLock a nie chce mi sie juz poprawiac bo juz pozna pora a jeszcze musze wpasc na czata
|
|
#2082 |
|
Rozeznanie
|
No to ja dodam jeszcze mały mailik od siostry,który dostałam apropo pieniążków,które przez nieuwagę trafiły na moje konto.
Dodaje to co niektórych moze zainteresować(pogrubione) : "Szczesc Boze!dzieki za wiadomosc-dobrze ze te wplate Pani opisala wtedy bedzie mi latwiej w wpisaniu jej tam gdzie trzeba, dobrze by bylo gdyby wszyscy wplacajacy zawsze dopisali nr dziecka dokumentow -to przy kazdej korespondencji ulatwia sprawe. [...] mamy takowa ,zakupowa liste z rozmiarami.Wysle ja do P .Agnieszki w niedługim czasie ,ona umiesci ja tam gdzie kazdy bedzie mogl znalezc swoje dziecko i namiary na odziez.... To tyle na teraz.Pozdrawiam b.goraco-S.Jozefa" 1.A więc jak widać siostra mysli o wszystkim także o rozmiarach dla nas,do zakupów odzieży i butów dla naszych dzieci. 2.Pamietajmy o numerze adopcji,ułatwi to siostrze pracę,a przecież chyba o to nam chodzi. Gdy ktoś nie wie chętnie pomogę,proszę pisać,ponad to dopisywałam na kopertach w korespondencji . |
|
|
|
#2083 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że nie powinniśmy mieć do nikogo pretensji, jeśli wyraża swoją ostrożność i jest trochę nieufny. Ja - podobnie jak MAMA - też rozumiem takie pytania. Niestety otaczający nas świat i postępowanie wielu ludzi mogą powodować brak wiary w czyste, bezinteresowne działania innych.
Ja sam jestem raczej ostrożny (jak kogoś nie znam - tego nauczyło mnie życie) i muszę przyznać, że dosyć długo obserwowałem to forum oraz przeczytałem wiele stron w necie zajmującychsię adopcją serca, czy też inną pomocą, zanim postanowiłem, że to właśnie do Was dołączę. Teraz Was znam i już w pełni Wam ufam (może nawet aż za bardzo ). Dajmy więc może szansę i innym, żeby - jeśli stracili wiarę w drugiego człowieka - ta wiara mogła do nich powrócić.Wydaje mi się, że najlepszą odpowiedzią na takie pytania jest to co zacytowała Ania - z pierwszej strony wątku. A jeśli my nie będziemy przekonujący, to można te osoby skierować do innych stron www. Zwłaszcza, że u nas adopcja serca jest "zawieszona". Postanowiłem podać parę adresików - może się przydadzą: http://www.maitri.pl/adopcja.html http://www.adopcja.salezjanie.pl www.jeevodaya.org www.adopcja-serca.pl www.swm.pl www.kdzj-misje.sosnowiec.opoka.org.pl www.dzieciafryki.org www.misja-kamerun.pl www.misja.doume.info/adopcja.php www.mariowka.sluzki.opoka.org.pl/misje.htm www.adopcjanaodleglosc.pl http://www.michalitki.nazwa.pl/news.php?readmore=1 http://nyatri.org www.dzieciomafryki.pl www.sercedladzieciafryki.pl.tl Edytowane przez Markos Czas edycji: 2007-12-19 o 02:29 Powód: poprawienie linków |
|
|
|
#2084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mysle, ze taki koncert to nie bedzie prosta sprawa. moze latwiej jak bedziemy juz fundacja. i proponowalabym te osoby, ktore sie udzielaja charytatywnie np Ania Jopek. a taki zespoł ktos zna? http://www.bisquit.pl/
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
oddaje głos na wrzesień w górach ,ale Jastrzebie też moze byc
|
#2086 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też bym chciała wrzesień
Co do miejsca spotkania... póki co wstrzymam sie z głosowaniem
|
#2087 |
|
Przyczajenie
|
tu Ania z RPA
ten przydomek sprawia, że sama czuję się jak czarne dziecko ![]() jeżeli ktokolwiek ma jakiekolwiek pytania, lub chciałby się ze mną skontaktować bo ma taki kaprys to służę: nr tel. 500 126 658 nr gg. 9006148 adresu nie podam :P, tzn. podam,ale na gg dużym sukcesem jest fakt, że wogóle udało mi się tu zalogować ehehe jako, że mi się udało pozwoliłam sobie dodać nowy wątek o nazwie "Adopcja szkoły" zapraszam do lektury. Dziś o 15:30 mam spotkanie z prawnikiem za które będę musiała zapłacić ciężko zarabianymi po nocach za barem pieniędzmi :P trzymajcie za mnie kciuki i na pewno zdam wam relację najszybciej jak się da. dziś i jutro charówa za barem, ale do jutra postaram się Was poinformować co i jak. Dziękuję wszystkim za pomoc. PS- zaznaczam, że 21-ego grudnia wylatuję spowrotem do RPA, więc jeśli paczki, które mają do mnie przyjść przyjdą późno, mogę nie zdążyć ich nadać zarówno ze względów czasowych jak i finansowych. wierzę, że tak nie będzie, ale jeśli jednak tak się stanie to nadam je pod koniec lutego kiedy to znów będę w kraju. liczę jednak, że dotrą szybko. Pozdrawiam
|
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Aniu!
Telefonu tez może tu nie podawaj, to w końcu forum. Zawsze mozesz podac na PW A jak to mówią: strzezonego Pan Bóg strzeże.Widzę, że wrzesień wygrywa...
|
#2089 |
|
Wtajemniczenie
|
ale we wrzesniu studenciaki maja poprawki jakby odpukac cos nie wyszlo
|
#2090 |
|
Raczkowanie
|
Może być i Paris Hilton byle dużo pieniędzy będzie można zebrać.
|
|
|
|
#2091 |
|
Przyczajenie
|
aha..
no i mejl: anna.skrik@gmail.com a co tam..najwyzej przykleje sobie telefon do reki...yyyy...do ucha siem znaczy |
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Markos dzięki za linki
Ania to ja rzucę linkiem do twojego wątku a ty tam dołóz pare zdjęć ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=222691
|
#2093 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Pisze Dla ciebie J. zeby ulatwiac prace Siostrze i wpisywac numer z kartoteki. Bardzo jestem ZA ale nie znam tego numeru bo nikt mi go nie podal a o kopertach z korespondencja - pierwsze slysze. ![]() Fakt ze jestem mlodym a raczej nowymBardzo ucieszyla mnie wiadomosc o rozmiarach ubran i butow bo z tym mialem tez troche problemu. MAMA pisala cos o spotkaniu w gorach.Czy to ma byc Jasna Góra czy Tarnowskie Góry ![]() ![]()
|
#2094 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga podsyłam Ci jedna osobę w sprawie adopcji bo w koncu nie wiem czy beda jeszcze jakies miejsca, najwyzej odeslesz ja na strone Tymoteusza.
ja tam nie chce sie powtarzac ale Choszczowka stwarza bardzo dobre warunki a i teren bardzo ladny i duzy, byleby pogoda byla. chociaz generalnie moze byc wszedzie gdzie dojezdza pociag. Jasna Gora kojarzy mi sie bardzo religijnie a ja bym wolala jakos tak na bardziej nautralnym gruncie.a no i z rozmiarow bardzo sie ciesze. ciekawe czy wzrost bedzie?. obawiam sie tylko, ze te rozmiary moga zachecic mnie do jeszcze bardziej nalogowego kupowania teraz jak wchodze do sklepow to szukam promocji i mysle czy to przyda sie dzieciaczkom. o patrzeniu na cos i szacowaniu ile to wazy juz nie wspomne
|
#2095 | |||
|
Rozeznanie
|
Dobra niech będzie i Jastrzębie na liście miast spotkań. Myślałem centralnie by każdemu było jednakowo daleko.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dodaję swój głos po waszych wypowiedziach:Wychodzi na to, żeby spotykać się co roku w miastach skąd pochodzimy. Ja wiem, że ahamar by wolał co roku w Jastrzębiu ale czemu co roku wszyscy maja jechać do Jastrzębia? a nie raz ahamar np:do Bawarii - też góry. Na razie jednak musimy zdecydować gdzie pierwszy raz . Ja myśle i inni chyba też, że należy się to pierwsze spotkanie Mamie a więc w Jastrzębiu. ahamar - yes, yes yes
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
to zmieniam temat na :
byliście na www.nasza-klasa.pl ? ![]() ja pół dnia tam siedze - super sprawa, juz pogadałam z kolegami, koleżenki coś się nei odzywają :/ ale powspominałam
|
#2097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2099 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez mam konto. I oczywiście zdjęcie mojej córy! A niech wiedzą ludzie
|
|
|
|
#2100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

Więc z tych propozycji najbardziej odpowiadałby mi Poznań , a wrzesień jest jak najabrdziej ok