|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. IV
Cytat:
Pierwszą rzeczą jaką robię po przyjsciu do pracy jest sprawdzenie meila firmowego, pozałatwianie zaległych papierków (jesli takowę sa- co sie zadko zdarza). Zawsze na 1 miejscu sa obowiazki, a jak wszystko juz zrobię to zaczynam wizazowac . Nie uwazam abym w jakikolwiek sposób oszukiwała czy kradła....to moja pensja jest zbrodnia w biały dzien, a nie moje niewinne surfowanie po internecie.
|
|
#2312 |
|
Wtajemniczenie
|
Może ja po prostu jestem jakaś dziwna. Dla mnie sytuacja kiedy siedze na internecie w celach osobistych zamiast pracować oznacza nudną, albo mało wymagającą pracę. Tłumaczenie się "robię wszystko na czas" mnie nie przekonuje - widać że albo nie masz wielu obowiązków na głowie, albo nie chcesz ich mieć, pokazując że to co już masz i tak wypełnia ci cały dzień. Otóż obie wiemy że tak nie jest - wizaż jest tego dowodem. Mogłabyś zrobić swoją pracę szybciej, gdybyś tu nie zaglądała, i mogłabyś pewnie zrobić 50% pracy więcej. Więc albo masz skłonności lenia, i nie jesteś dobrym pracownikiem, albo masz nieciekawą i nudną pracę, albo oba.
Ja nie potrafiłabym się znaleźć na żadnej z tych pozycji. Co więcej - będąc taką koleżanką obok, która robi więcej przyszłabym i powiedziałabym "czy mogłabyś mi pomóc". Mam koleżankę, która pracuje w zusie. I mówi mi - wiesz, ja robię swoją pracę w 2 godziny, a później mam czas dla siebie. Co to oznacza? Że zamiast 3 takich Zosi które utrzymujemy MY mogłaby pracować jedna Marysia, która wie czego chce. Przez właśnie takich ludzi sytuacja wygląda w Polsce jak wygląda. A potem narzekacie jak to źle w tej Polsce. I że to wina wszystkich, ale nie nas. Dodam też kolejny cyctat tej koleżanki: "wiesz, zaproponowano mi awans. Ale go nie przyjelam - jeszcze musiałabym wiecej pracowac".
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam wpływu na ilosc mojej pracy. Nudna ona nie jest, ale sezonowa. Czasem mam tak, ze nie wiem w co łapy włozyc, a czasem cały tydzień mam zastuj..i co w tedy robię sprzatam, układam, przegladam oferty, ale 8 godzin mi to nie zajmuje. Co mam robic przez 8 godzin czekajac na klienta, gapic się w sufit????
|
#2314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(tak trudno to pojac? )ani nikt nikomu nie mowil, ze jest leniem, bo pracy chwilowo nie ma, a on/ona sobie siedzi przy kawie i w necie. Dorinka ma racje, co za propaganda
|
|
|
|
|
#2315 |
|
Gość
|
Ja się wymądrzać nie będę, bo nie pracuję w stałych godzinach, ani raczej nie mam szefa nad sobą, moja praca świadczy o mnie i na tej podstawie się mnie zatrudnia do zleceń. Mogę tylko powiedzieć, że nie jest to dla mnie zbytnio tłumaczniem, że jak się siedzi w celach prywatnych na necie w czasie pracy, to znaczy, że jest się złym pracownikiem.
Nie popadajmy w jakieś skrajności. Praca to nie więzienie o zaostrzonym rygorze, a miejsce, gdzie mamy zarabiać pieniądze DOBRZE wykonując swoje zadania. A co do szukania kolejnych rzeczy, jak się skończyło swoje, to powiem tylko to, co powtarzał mój - swoją drogą nieziemsko wymagający - matematyk: Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. ps. I szczerze współczuje osobom, które przez 8h siedzenia w pracy nie wyściubią nosa poza obowiązki. |
|
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie przechodzi wędruje do gina Ale odpukac ostatnio juz od wielu lat jest okey![]() Dobry tez jest płyn ginekologiczny do higieny intymnej LACTACYD FEMINA, używam go. Ale nie co dnia tylko jak czuję dyskonfort, bo kiedyś gin mi powiedział, ze używajac takich płynów non stop jeszcze bardziej osłabia się florę bakteryjną, to tak jak by sie ona rozleniwiała pod wpływem tego płynu, który niejako pracuje za nasz organizm.. Właśnie wróciłam z zakupów kupiłam mężusiowi prezent na jutro na pewno sie ucieszy Album pt. 1001 zdjęć samolotów on jako pasjonat lotnictwa, zwarjuje Miała być ksiązka o PS, ale nie było tej co chciał..A sobie tez troszkę kupiłam majteczek z Pompea i super kredke do oczuIsaDora Chciałam jeszcze cienie w brązach, ale wszystko jakieś jasne było i mega-świecące. Chciałam też jakiś róz na policzki ale nie mogłam nic wybrac dobrego..
|
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myslę, że jesli ktoś należycie wypełnia swoje obowiązki w pracy i wykonuje wszystko na bierząco to jeśli skończy czemu nie ma skorzystać z netu w celach rozrywkowych albo prywatnych? Źle jeśli pracownik źle wykonuje swoją pracę poprzec serfowanie po internecie ale jeśli nei zaniedbuje pracy, czemu nie...nie można popadać ze skrajności w skrajność...
Kulbit Mąż na pewno się ucieszy z prezentu sama też sobie sprawiłaś mikołajkowe prezenty![]() Mój TŻ dziś zrobił mi niepsodziankę wrócił do domu z piekną ciemno czerwoną różą a potem jeszcze obejrzeliśmy romantyczny film na dvd
|
#2319 |
|
Wtajemniczenie
|
To jeszcze takie pytanie - A czy siedząc na internecie w pracy kryjecie się z tym? Czy otwarcie przy szefie siedzicie z oknem "wizaż", czy też innym na wierzchu, i wasi przełożeni mają tę świadomość?
I czy w pracy czujecie się spełnione? A propaganda - jeśli wyrażanie swoich myśli jest propagandą, to owszem, propaganda. Ja nie obijam się w pracy. Jeśli ktoś mówi "jesteś zdecydowanie dziwna", ok. Ja jednak nie zauważyłam by wyszło mi to na złe. Wręcz odwrotnie. Mogę podać dokładne przykłady. I na pewno nie byłam nadgorliwym natrętem , też takich typów nie znoszę. A jeśli pracodawca regularnie nie potrafi zapewnić wam pracy - owszem, to nie wasza wina, tylko jego. Ja zmieniłabym pracę (i tak zrobiłam) - szkoda by mi było marnować swoje życie na "patrzenie w sufit" i pracowanie u kogoś, kto nie potrafi zarządzać pracownikiem.
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Ja tylko na chwilke, jestem strasznie zagoniona, zaległosci nawet nie próbuje nadrobic, powiem tylko tyle, ze macie nieżłe tempo, jak zawsze ![]() U mnie wszystko dobrze, parcuję całe dnie, nie mam na nic czasu, najbardziej mi brakuję pogadanek z wami ![]() Pewnie nieprędko do was zajrze ![]() Pozdrawiam was P.S Anitko wysąłąłm Ci wiadomosc na GG, ale nie wiem czy Ci doszła bo nic nie odpisałąś Napisz koniecznie co u Ciebie i jak ta sprawa o której rozmawiałyśmy Mma nadzieję że wszystko jest ok Przeczytam jak tylko bede mogłą...
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
|
|
|
#2321 |
|
Zadomowienie
|
Natalko sciskam mocniutko
![]() Pozdrawiam takzeA ja chyba dzisiaj wstalam lewa noga, wszystko mnie drazni, denerwuje, i sama nie wiem czemu.. Ale mam nadzieje ze u Was lepiej z humorkiem ![]() MILE GO DNIA DLA WAS WSZYSTKICH DZIEWCZYNY |
|
|
|
#2322 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
P.S. Internet to moje narzędzie pracy w barrrrdzo dużej częsci ![]() P.P.S. Praca? Lubię ją i sprawia mi jakąś przyjemność, ale ściemniać nie będę - spełnieniem marzeń nie jest i dopiero po studiach zacznę robić to, co mnie naprawdę kręci ![]() P.P.P.S. Humor mam dziś bossssski
|
|||
|
|
|
#2323 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witajcie kochane
![]() ![]() ![]() a ja tak tylko Was sobie podczytuje, podczytuje...... ![]() hihi to fajnie ze masz dobry humorek - ja jeszcze nie zdazylam stwierdzic jaki mam dzis humor
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanie: chcialam sobie zrobic suwaczka odliczającego ile dni jestem bez słodycz (dzis dzien 1 )
i nie moge. bo pojawia sie pez podpisu kto mi pomoże??
|
|
|
|
#2325 |
|
*sportaddict*
|
Witajcie dziewczyny, chociaż jeszcze przysypiam mam równiez boski humor, bo:
1. dostałam wczoraj od Tż-Mikołaja tablet 2. coś się ruszyło z pracą wreszcie 3. mam też możliwe ekstra źródło zarobku 4. wierzę, że SB ruszy wreszcie mój zadek i udka zasuwam od paru dni na trasie praca-uczelnia-2 praca-dom w różnych kombinacjach, padam na twarz, ale się cieszę, że mam co robić ![]() a dziś będę się wściekać na biurwy w dziekanacie, bo mojego stypendium nie ma na moim koncie, a powinno byc juz z tydzien temu
|
|
|
|
#2326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2327 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam nowiutki, śliczniutki telefon komórkowy Samsunga X830
![]() W wielkiej pięknej torbie (zupełnie nieświątecznej, ale słodkiej jak nie wiem co) był wielki winnie the pooh Taki mięciutki (element słodki, Jakieś 3 miesiące temu widziałam w jakiejś gazecie i powiedziałam, że "BOSSSSKI", no to Mąż stwierdził, że skoro popsułam MP3, to mi da to ![]() O taki ładny ![]() http://www.siamphone.com/picture/sam...830/x830_1.jpg Tak, wiem, wiem, że jestem gadzeciara straszna Wybaczcie
|
|
|
|
#2329 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hihi to super
![]() a do mnie mikolaj nie przyjdzie w tym roku
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce mi się już odnosić do postów rav12345
Napiszę tylko tyle myslę, że Ty reprezentujesz raczej pracodawcę a nie pracownika przez co do Ciebie nie trafiają nasze argumenty a do mnie/nas Twoje Tak to zazwyczaj jest tzw" konflikt interesów" albo wersja nr. 2 jesteś zazdrosna że my możemy w pracy prócz pracy jeszcze "poplotkować ".Nie zamierzam się nikomu z tego tłumaczyć, jestem dorosła i odpowiedzialna za swoje czyny a Tobie rav12345 życzę sukcesów w pracy ![]() _________________________ _________________________ ________ A wracając do tematu głównego- Hihi jaka to była niespodzianka? Vadi jakie tabsy dostałaś ??? Hihi już wiem rzeczywiście boskie cacko, tez uwielbiam takie gadżety
|
|
|
|
#2331 |
|
*sportaddict*
|
![]() hę? ![]() jeśli chodzi o tablet od mikolaja to taki: http://www.fipro.pl/img/tablet_wacom_volito2_2.jpg
|
|
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
Hihi masz wspaniałego męża. a telefonik boski
Anitko nie tylko ty wstaąłs lewą noga i masz tak parszywy humorek... ja tez ![]() p.s. czy ktos mi pomoże z tym suwaczkiem?? tak slicznie proszę
|
|
|
|
#2334 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
a bo jakiś dzien paszteta mnie dopadł
dobrze ze choc na słodycze nie mam juz ochoty - sama nie wiem czemu....edit: i jeszcze ryczec mi sie chce, tez nie wiem czemu. najchetniej to bym weszła pod kołdrę i tam została a nie leciała za 15 min na zajęcia
|
|
|
|
#2338 | ||
|
*sportaddict*
|
to jest taka jakby elektroniczna 'kartka i długopis' do malowania w programach graficznych
oczywiscie długopis moze byc wszystkim od sprayu po pędzel, węgiel itp, w zalezności od możliwości programu, ale tym maluje się 100000 razy precyzyjniej niz np myszką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie martw się, Madzia
|
||
|
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja jestem strasznie dociekliwa
|
|
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Vadi jak w II dniu Diety ? Ja czuję się super, jakbnym miała więcej energii ? ![]() W każdym razie mam znowu cel a ja uwielbiam miec cel Muszę tylko postudiowac przepisy SB obiadowe
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.

i nie na ten wątek .
. Nie uwazam abym w jakikolwiek sposób oszukiwała czy kradła....to moja pensja jest zbrodnia w biały dzien, a nie moje niewinne surfowanie po internecie.

Jak nie przechodzi wędruje do gina

MILE GO DNIA DLA WAS WSZYSTKICH DZIEWCZYNY

Wybaczcie