|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
Prawie pół i dobiłam odrobiną risotto i przystawką z serów i ichniejszej padliny i oliwek. Noo cuda normalnie
![]() Ale fakt, ciasto było bardzo cienkie.
|
#1322 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale pyszności- super, że taki cukier Ci wyszedł. Ja dziś też obiad na mieście- małże z pomidorkami z białym pieczywem i 117 cukier, więc też pełnia szczęścia
|
|
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
Wcześniej ogarnęłam jeszcze lody - sorbet malinowy i pomarańczowy. Dwie gałeczki, ale to rozchodziłam na tulipanach
|
#1324 |
|
Rozeznanie
|
Ja lody zjadłam po kolacji
Ale szalejemy
|
|
|
|
#1325 |
|
Zadomowienie
|
Problemy ciążowe wydają się niczym przy tych z dzieckiem. Tęsknię za forum, nie mam chwili by Was o czytać niestety. Zaskoczyło mnie ze już tyle dzieczaczkow przyszło na świat w te kilka dni. Ja walczę o kp i nie mogę poradzić sobie z przebiegiem porodu... kocham moja Malinkę ale to takie trudne...
Milenka 1.05.2016 Edytowane przez asta9126 Czas edycji: 2016-05-08 o 00:49 |
|
|
|
#1326 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po dłuższej przerwie i GRATULUJE NOWYM MAMUSIOM!!!
![]() U nas być może akcja się rozkręci w poniedziałek byłam wczoraj na IP z powodu silnych bóli w kroczu..tzn bóle te mam już od paru tyg ale to co się dzieje od piątku to jakaś masakra.. spać nie idzie, chodzić nie idzie, siedzieć tez nie, już nie mówiąc o samodzielnym wstaniu z łożka... mąż mnie dźwiga a ja zalana płaczem z bólu, a przecież siku minimum 4 razu w nocy trzeba iść.. lekarka powiedziała, że mam iść do ortopedy, albo dzwonić w pon na oddział to może mnie wezmą na wywołanie bo ten ból jest przez dzidke bo za mocno uciska..chciała mnie już wczoraj podłączyć ale była sama na oddziale, a miała parę wcześniaków.. mam tylko nadzieje, ze w pon trafie na jakiegoś ludzkiego lekarza i mnie podłączy, a nie każe czekać do terminu... bo tutejsi lekarze obliczyli termin na 16go, a polscy na 12go i bądź tu mądry...
Edytowane przez soniaaa987 Czas edycji: 2016-05-08 o 05:09 |
|
|
|
#1327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, zeby cos sie ruszylo!! 4 dni roznicy to jeszcze nieduzo mojej kolezance zrobili az dwa tygodnie roznicy :p---------- Dopisano o 04:03 ---------- Poprzedni post napisano o 03:49 ---------- Chyba mi jeszcze hormony nie zeszly, zaraz sie porycze. Moj facet jest taki kochany. Zajal sie malym cala noc, karmil, przebieral zebym mogla sobie odpoczac. Biedak prawie nie spal |
|
|
|
|
#1328 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Zuczek dosypia a mama już nie może ![]() Trzymajcie kciuki by nie było żółtaczki i żeby realne było jutrzejsze wyjście
|
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Martunia trzymamy kciuki a dziś my poprosimy
tak pięknie byłoby wrócić dziś do domu, akurat w tp ![]() Przed chwilka się karmilysmy i tak pięknie zjadła ze mam ochotę ja wysciskac i wycalowac. Moja dzielna dziewczynka! Zobaczymy dziś jaka będzie waga. Niby je ale też sporo kupek sadzi więc nie wiem czy bilans będzie na plus czy na minus |
|
|
|
#1331 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Dziewczyny, cudnie sie Was czyta.
Aż chciałoby sie tego Stworka wyciągnąć juz z brzucha ![]() Ja wczoraj bylam na długim spacerze, a później zaleglam jak kloda. Dziś mam zamiar zrobić jakieś ciacho. Trzymam kciuki za szybkie wyjścia, KP i kupki
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od nas
|
|
|
|
|
#1333 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Trzy apapy i w końcu głową nie boli
---------- Dopisano o 04:55 ---------- Poprzedni post napisano o 04:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 04:55 ---------- Poprzedni post napisano o 04:55 ---------- Cytat:
Z dnia na dzień będzie coraz lepiej![]() ---------- Dopisano o 04:56 ---------- Poprzedni post napisano o 04:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 04:59 ---------- Poprzedni post napisano o 04:56 ---------- Czytam, że w moim szpitalu jakieś oblężenie. Kobiety nadal trzymane na porodowce po porodzie, zamiast na oddziale poporodowym, bo tam brak miejsc. Na porodowce brak możliwości odwiedzin, nie ma tez rzeczy dla dziecka. Jakoś to mało optymistycznie brzmi ![]() ---------- Dopisano o 05:00 ---------- Poprzedni post napisano o 04:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie rano w piątek też był ponoć sajgon a o 18 pusta porodówka. Za to od 19 znowu sajgon także trafiłam idealnie. Nawet sala do porodu rodzinnego była wolna.
|
|
|
|
#1335 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Niedziela 7:20 rano. Rosół już pyrka, w lodówce czeka świeżo przygotowany twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, pieka sie drożdżowe bułki z truskawkami. Co mi sie stanelooooo????
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
Asta, rybko nie smutaj się
wszystko wam się poukłada, zobaczysz. Jesteś fantastyczną mamusią że tak walczysz o jedzonko dla swojego skarba, kiedyś Ci się za to odwdzięczy. Początki są trudniejsze niż nam się wydaje tak zauważam U wszystkich, więc musimy się dzielnie trzymać jako supermammuski żeby kolejnym rozpakowujacym się powiedzieć co nieco i ułatwić start ![]() Ja też nie mogę się jeszcze pogodzić ze swoim porodem więc doskonale odczuwam Twoje emocje...ale rekompensata jest tego warta, myślę tak za każdym razem jak patrze na ten Cud przede mną, choć rycze za każdym razem kiedy wracam myślami na porodówkę, nawet jak teraz piszę do Ciebie trzymaj się kochana, pamiętaj że my wciąż tu jesteśmy dla siebie na wzajem ![]() Fab, Martunia, kciukasy zaciśnięte! !!!! Wychodzcie jak najszybciej! !! Ann, bosko, potrafią zaskoczyć te nasze chłopaki co ![]() Jak się dziś czujecie ciezaroweczki? Popcorn bym zjadła ale bez okazji to mnke sumienie trochę gryzie
|
|
#1338 |
|
Rozeznanie
|
Ja też liczę na dzisiejsze wyjście w dniu tp. Już bilet na tramwaj dzierżę w garści.
Dzida trochę bardziej żółta niż wczoraj, ale mam nadzieję, że nie za bardzo. Łączę się w bólu zwijania macicy ze wszystkimi, które rodziły drugi raz. Wciąż się dziwię jak mocno, jak często i jak długo to już boli. A dzidziol ssie często. Edytowane przez biedronkadancer Czas edycji: 2016-05-08 o 07:49 |
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką
|
|
#1340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
A z tymi porodami to o co chodzi? Ze nie było tak jak sobie to wymarzylyscie? Przecież to jak to się wszystko potoczyło, to nie była Wasza wina.
|
|
#1342 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki u nas kryzys kp chyba tfu tfu przezwyciężony, pogryzione do krwi brodawki zaczynają się ładnie goić, mleczko leci, laktator już schowałam i wszystkie zakupione herbatki (po co ja je kupiłam?) na laktacje też, w nadziei, że będziemy sobie już ładnie same radzić. Malutka uspokaja się przy piersi, a mój mąż ma depresję poporodową, że on jej nie umie uspokoić, że się boi ją wziąć na ręce, że jej coś uszkodzi - wczoraj się rozpłakał z żalu i bezsilności. Więc w domu męska odmiana baby bluesa
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam ten zestaw po porodzie o 22
smakowało jak nie wiem i byłam miło zaskoczona choć kanapki przygotowałam tym razem
|
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, rozumiem. Z tego co wyczytałam, niestety to dosyć powszechna praktyka, chociaż i tak na przestrzeni lat zmieniło się to na lepsze.
|
|
#1346 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Czeko, mój małż jest spanikowany o to jeszcze przed porodem - że nie będzie umiał małej trzymać, że mu wypadnie!!!, specjalnie dla jego spokoju ducha kupiłam rożek. Jak o tym rozmawiamy to na prawdę chłop ma przerażenie w oczach.
Ginger, goraczki brak Dobrze, ze wczoraj zrobilam duzo miecha i bedzie jeszcze na dzis na drugie, bo bym juz pewnie robila jakies kotleciory.Martunia, bo to pyszny zestaw
|
|
|
|
#1347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawno nie jadlam ![]() ---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ---------- Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1348 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się bałam ją podnieść i nadal się boję czy robię to na tyle dobrze, żeby jej nie zrobić krzywdy. Ale w końcu w szpitalu stwierdziłam, że jak nie ja to kto? Jak nie ja to Ala będzie leżeć do pierwszego roku życia w tych kupach jak jej nie podniosę i nie przewinę, więc takie podejście zadaniowe nas chyba tylko uratowało. Mąż rozsypał się totalnie - dotychczas taki twardy facet (szok), całuje córunię po stópkach, analizuje skład i konsystencję każdej kupy, robi notatki z której piersi i ile jadła, mierzy jej profilaktycznie temperaturę 20 razy na dzień, mnie przy okazji też
u nas jest jedna wielka rewolucja, nawet nie mam specjalnie kiedy tutaj do Was zajrzeć
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1350 |
|
Zadomowienie
|
acha i taka mała porada od położnej: powiedziała mi, że przy karmieniu piersią trzeba szczególnie dbać o to, żeby piersi miały ciepło, bo jak się przeziębią, przewieje je to gorączka w ciągu kilku godzin do 40 stopni (stąd te pomiary temperatury przez męża). I to nie ma znaczenia, że temperatura powietrza jest powyżej 20 stopni, zalecała wręcz, żeby sobie pieluszkę tetrową do stanika pakować, aby je utulić
i nie narażać na chłodne powietrze.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.

mojej kolezance zrobili az dwa tygodnie roznicy :p

od nas
Z dnia na dzień będzie coraz lepiej
wszystko wam się poukłada, zobaczysz. Jesteś fantastyczną mamusią że tak walczysz o jedzonko dla swojego skarba, kiedyś Ci się za to odwdzięczy. Początki są trudniejsze niż nam się wydaje tak zauważam U wszystkich, więc musimy się dzielnie trzymać jako supermammuski żeby kolejnym rozpakowujacym się powiedzieć co nieco i ułatwić start