|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My po szczepieniu, oczywiście był płacz, a potem nie chciał w wózku leżeć więc chwilę posiedziałam z nim w przychodni. A dwa hiciory mam. Jeden to lekarka jak leżał na przewijaku mówi "sprawdzimy jaki jesteś silny" i go za ręce do siadu!
|
|||||
|
|
|
|
#1142 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
ale jak była u mnie położna środowiskowa, to mówiła,że dziecko ma podwoić wagę urodzeniową do 6m. Może taka uroda synka,że jest drobny.Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
Moja lekarka też sprawdzała, czy się podnosi. Tylko moja gwiazda trzymana za rączki sama się pociąga. Odkryłam to jak trzymałam ją za rączki i mówię koci koci łapki, a ta to góry się ciągnie i otwiera paszczę,żeby wziąć matki rękę do buzi 😂 prawie na zawał zaszłam ![]() Dziewczyny, która polecała motylo-ważkę? Wczoraj byłyśmy z Zuzią po zakupy, bo w lodówce było tylko światło😢,Zuzka zaczęła mi marudzić i zobaczyłam słynnego motyla pokazałam jej i mogłam dokończyć zakupy, a Zuzanna ma nową zabawkę 😀 mam tylko nadzieję, że teraz każda wizyta w sklepie nie będzie się kończyła nową zabawką bo zbankrutuję 😀Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Wykalacka oby po szczepieniu było ok 😉 o czemu nie dajesz dziecku piciu w upały? Chcesz żeby się odwodniło? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
Chyba muszę wysłać Zuzię do Patrysia, niech pokaże jej jak grzeczne dzieci ładnie śpią 😀Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
|
#1143 |
|
Rozeznanie
|
Agnieszka, a jaka waga urodzeniowa ? Moj synus tez drobniutki... poki co przybral 2400 od urodzenia, pediatra twierdzi ze wszystko ok... ale ja sie niepokoje :-/
|
|
#1144 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dzasti wy to super dzidzia w 1 CS
Agnieszka, a my na początku października ślub organizowałas sama czy jak? Bo u nas tak na szybko i to czyste szaleństwo było z remontem generalnym mieszkania a Wy jeszcze miesiąc wcześniej ślub ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1145 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#1146 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sam tak spi...nawet w nocy tyle nie przespi po jak zasnie po 19 to koło 23 pobudka...Cytat:
ale byly plany- isc na mgr, cos kasy poodkladac i dupa, druga ciaza- placz ze tak szybko a trzecia szok ze po tygodniu od usuniecia wkladki sie udalo...Patrys byl planowany tak najwczesniej na luty 2017 ![]() Cytat:
Twój synek kończy niedlugo 4 mies a zostalo mu 900 gram do podwojenia masy wiec spokojnie ma na to jeszcze 2 mies
Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2016-06-16 o 18:42 |
|||
|
|
|
|
#1147 |
|
Zadomowienie
|
a ja dostałam chyba okres
|
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
wpadam tak na szybko czytałam co wspominać ie...to ja chyba najpóźniej z Was robiłam test bo 8 lipca dopiero Lucy badano robiliśmy...u na niestety normy jeszcze nie ma i kupy nie ma już 5 dzień Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Juz ? szybko jakoś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na kupy mój pediatra zalecił syrop Lactulosum, bez recepty ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-06-16 o 19:47 |
|
|
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprawiłam tam nazwę syropu.Laktuloza to jego substancja czynna. Podaję go albo strzykawką,albo takim dozownikiem co mamy do drugiego preparatu dołączony.Albo łyżeczką, jak popadnie. 2.5 ml daję, pediatra mówił że mogę dawać dwie dawki, ale daję jedną bo kupy robi codziennie tylko z wysiłkiem. Po syropie robi bez wysiłku Sadzam go na chwilę w leżaczku na półsiedząco jak podaję, bo syrop jest gęstawy to żeby się nie zakrztusił.Smakuje mu, chętnie je ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-06-16 o 19:54 Powód: Tak |
|
|
|
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzuszek ma miękki nie boli go no ale kupy nie widać masz rację u Was trochę więcej i żelaza i dawek...wzrosło to najważniejsze tylko ta wątroba mnie martwi norma 50 a on ma 52...a miesiąc temu było 47...skąd ten wzrost? Może być od żelaza? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Lucy a te kleiki to czytałam żeby ryz gotować i to co zostanie ta woda jakby ma dużo wartości kiedyś tak dawali ale czy to prawda to nie wiem moja mama tak robila dawało się kleiki i zupki Lucy a u Was dawki macie takie same ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2016-06-16 o 20:43 Powód: 7 |
|
|
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i przerwa w żelazie się zrobi a może to za długo by było sama nie wiem ale rozdraznila nas ta pediatra leć na mecz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żelaza mamy tyle samo a nawet więcej dawać, tego Innoferu nam kazali zwiększyć, brzydal dzieć urósł i waga większa. Lecę na mecz, do boju Polacy!! Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-06-16 o 20:53 |
|
|
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Kur-wa...jeszcze mi cieknącego hydroforu do szczęścia brakuje...dobrze ze poprzedni właściciel mi jakiego fachmena na jutro ogarnie....
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Chyba wszystkie mecz oglądają...u mnie Magda Gessler 😉 |
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka juz prawie wszystkie maja motyla 😊mokej chrzestba kupila jak miala moze 4tyg. Od tsmtej pory milosc.
U nas lepzy dzien. Potem kapiel i po kapieli ja daje cuca a ta krzyk.jeezuuu. nie wiem o co jej chodzi. I darla sie. Tz ja wzial suszarka w tel uspal glodna 😞polozylismy i na spiaco je. Wtf. Kasi dawaj znac co powie lekarka. Cieawek o co z ta watroba chodzi... Aga jeszcze ten hydrofor 😔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1158 |
|
Zadomowienie
|
Chyba wszyscy mecz oglądają
j mnie nie dość że okres na horyzoncie to miałam dzisiaj powtórzoną cytologie, bo wynik był nieprawidłowy, a jak ten będzie też nieprawidłowy (a na pewno bedzie) to powiedziała, że da mi skierowanie do szpitala na kolposkopie
|
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1160 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ot logika Cytat:
tak tk Marta zapoczątkowała manie motylkowa później chyba ja podpytujemy o niego kupiłam był szał i się zaczęło szaleństwo Motyl owe a się okazało ze to ważka ![]() Cytat:
trzymam kciuki oby jednak tak było Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Kasia mam nadzieję że będzie dobrze 😘😘 dzielny Mati czekamy na meldunek kupy 😉 a tak apropo tego syropu to bralam go w ciąży jest skuteczny ale cały proces przed dla mnie bolesny normalnie kichy skręca 😒 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1163 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktoś jeszcze nie posiada motylo-ważki z lamaze, tak jak my?
|
|
|
|
|
#1164 |
|
Zadomowienie
|
Ninka się podzieli z narzeczonym ❤
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzielny nawet nie pisnal dziś na pobraniu krwi generalnie nie jest najgorzej tylko nie wiem co dalej z tym wszystkim ale tż jutro nas umówić do innej to poradzimy się bo nie chce tak na weekend zostawać w niewiedzy ![]() Moja droga nie wypada jej nie mieć my dziś u znajomych byliśmy i ważka była z nami pięknie się nią bawi jakoś się nie nudzi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1167 |
|
Raczkowanie
|
No normalnie kibic mały 😂 za żadne skarby nie dała się uśpić, cycek bleee, lulanie nieee 😡no to noszę na rękach a ta gapi się na mecz i cicho siedzi jak mysz pod miotłą 😁na przerwie padła ululana z pielucha na głowie 😥wtf ?😦 zawsze cycuś wystarczył, ostatnio trochę walczymy ale zwykle działa 😢 aż mi ciśnienie podniosły obie, a młoda o 21.30 przypomniała sobie że ma parę zdań napisać 😲 myślałam że udusze gadzine rudą😠 moje karmi na mecz stoi i się na mnie patrzy a ja nie mam jak go wziąść 😭
|
|
|
|
|
#1168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i szpital - nie chce tam wracać ech z tego wszystkiego ani nie poćwiczyłam ani nie byłam biegać bo nie miałam kiedy, a teraz to nic mi się nie chce, przynajmniej kolejny dzień upłynął bez słodyczy |
|
|
|
|
|
#1170 |
|
Zadomowienie
|
Marciar, u nas tez byly dzis cycowe wrzaski, ale koniec koncow zjadl
![]() Wykalacka, kciuki, bedzie dobrze I nie zazdroszcze okresu, u mnie poki co sie nie zapowiada.Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

pierwszy wyszedl uz pozytywny ale nie wiedzialam czy to ciaza czy wynik leku ktory przyjelam. Kolejnego dnia pierwszy raz zdarzylo mi sie ze mialam wadliwy test bo nie pokazalo abi jednej kreski. Bylo przed 6 rano, mowie mezowi co i jak a ten do mnie ze mam zrobic kolejny. Ja sobie mysle ok, biore test ale... przeciez nie mam juz moczu
tym bardziej porannego
bylsm pewna ze to ciaza, lek nie mogl tak dlugo dzialac. Testy z dwoch kolejnych dni to byla formalnosc 

ma na to jeszcze 2 mies 

i kupy nie ma już 5 dzień 

no i szpital - nie chce tam wracać