|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 |
Moderator
|
Dot.: Wzajemnie się wspieramy - my, Aniołkowe Mamy. Zapraszamy :-)
Plat- a próbowaliście kąpać ją wcześniej, bo chyba pisałaś, że koło 21-23 dopiero kąpiecie?
dla mnie teoria kolek też mocno naciągana jest- jak nie wiedzą co, to rzucają kolki i tyle.
#3812 |
Zakorzenienie
|
Polspiochy i pajace to w ogole zauwazylam ze maja najbardziej oszukane rozmiarowki
![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Wczoraj i dzisiaj wykąpalismy ja przed 20. Dzis zawinelam ją od razu w kokonik, poprzytulalam, cyca dostala juz 3 razy po kąpieli, z czego raz to ledwo wlozyla do paszczy to zasnela, ale jak tylko go wyjelam to ryk. Na razie zapowiada się, że będzie tak samo, ale może wcześniej uda się ja unynać. Zobaczymy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3813 | |
Moderator
|
Cytat:
u Siostry było tak, że Młoda miała tak silny odruch ssania, że cały czas wisiała na cycu. smoczek rozwiązał problem
Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie. — Jan Paweł II Edytowane przez gr8ania Czas edycji: 2016-06-16 o 21:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3814 |
Zakorzenienie
|
Mamy 3 rodzaje smoczkow i każdy po chwili wypluwa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3816 |
Zadomowienie
|
Jak tam dot gotowa na jutro?
![]() Rozwiązałam swoje dylematy hybrydowe, otworzyłam wczoraj na sekundę dwa lakiery żeby zrobić zdjęcie dla czarnej. Ten zapach był dla mnie nie do zniesienia, bleee ![]() Kurde spałam dzisiaj na brzuchu, w nocy się tak przekręcić musiałam, nie mam jeszcze brzucha ale to i tak chyba nie dobrze... PS. Dziś w pytaniu na śniadnie smaki macierzyństwa:: pierwsze rozstanie z malutkim dzieckiem , jak o przeżyć? Może Was zaineresuje. Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez muffi24 Czas edycji: 2016-06-17 o 07:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3817 |
Konto usunięte
|
Muffi dzieciowi nie szkodzi pozycja na brzuchu jeśli o to Ci chodzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3818 |
Zakorzenienie
|
Muff nie martw się spaniem na brzuchu!
Ja dziś miałam najbardziej powalony sen w tej ciąży... oczywiście związany z porodem i przez niego nie spałam od 3 do 7 rano bo co zamknęłam oczy to widziałam te obrazy.... później z komputera Wam opiszę! |
![]() ![]() |
![]() |
#3819 |
Zakorzenienie
|
U nas dzis najgorsza noc do tej pory
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3820 |
Konto usunięte
|
Plat próbowaliście szumu? Z youtuba? Ciepły okład na brzuszek? Kiedy robiła kupkę? Może miała zatwardzenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3821 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe co kolezanka zrobi w zime ![]() Cytat:
![]() ![]() A tak serio to tez opcja kolek dla mnie naciagana. Bo co innego nie spanie a co innego ryk , placz nieprzerwany po kilka h wtedy to na bank kolki- przerabiane ![]() Mysle ,ze Zojka sie przestawi za jakis czas albo po prostu bedzie nocnym markiem ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
![]() Kurcze no to cos jest nie tak faktycznie. Nasz mial takie napady ale pod wieczor a nie w nocy. Probowalimy wszystkiego , masaze , cieple oklady, cieple kapiele , strumien suszarki na brzuszek. Nam pomogly kropelki na kolki i antykolkowe butle ale kurcze Zojeczka na piersi to juz trudniej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gryzia kiedy przeprowadzka? ![]()
![]() |
#3823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do mojego snu... laski masakra, śnił mi się poród i to nie to było straszne, ale to, że urodziłam troje dzieci... jedno było jakby upiorną głową lalki Barbie, tylko taka trochę większa i tylko głowa, drugie było normalnej wielkości ale jakieś takie powykrzywiane i ręce miało jak szczypce - coś jak edward nożycoręki i trzecie było praktycznie normalne tylko jakieś inne - no nie umiem tego określić. Rodziłam w szpitalu na oddziale gdzie pracuje moja mama i serio to nie jest porodówka, na takim normalnym łóżku... po wszystkim uciekłam ze szpitala i pojechałam do mojego lekarza, a tam jacyś faceci byli zamiast kobiet w kolejce, i zamiast mojego doktora wyszedł do mnie facet - wyglądał jak taki aktor serialowy, on chyba w m jak miłość gra, faceta jednej z tych starszych bohaterek, Marysi chyba - tej pielęgniarki i próbował mi wmówić, że to przecież on... a jak go zapytałam o co chodzi z tymi moimi dziećmi to mi powiedział, że tak mu się własnie wydawało bo miałam dużo krwi w macicy i mam się nie przejmować, ale tak się dzieje i to dziecko co wyszło całe ale dziwne zjadło i zniszczyło swoje rodzeństwo i on będzie takim drapieżnikiem pasożytem właśnie. ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- współczuję... biedaki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3824 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez ukojenie Czas edycji: 2016-06-17 o 10:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3825 |
Moderator
|
Dot- weź Ty idź już rodzić, bo sen faktycznie porąbny
![]() Plat ![]()
#3826 |
Zakorzenienie
|
jeszcze muszę pochwalić mojego męża... właśnie odkryłam przypadkiem, że czyta blog hafiji --> no w szoku jestem, ale mu tego nie powiem, bo go spłoszę
![]() Edytowane przez dotuniek Czas edycji: 2016-06-17 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3827 |
Zakorzenienie
|
Dot
![]() Plat wspolczuje ![]() Ukojenie jak sie czujecie? ![]()
![]() |
#3828 |
Zakorzenienie
|
Dot
![]() ![]() Ale spoko mi sie dzisiaj śnilo, że urodzilam synka a ze szpitala wyszłam i z synkiem i z nową córeczka Kamilą. Dziewczynka byla wczesniakiem porzuconym przez matke, pielegniarki poprosily abym nakarmila ja piersia a ze sie w niej zakochalam to z mężem stwierdzilismy ze zostaniemy rodziną zàstępczą. Żeby bylo lepiej to obudzilam sie z myslą ze trzeba dokupic jeszcze duzo rzeczy dla coreczki,ba! nawet wiem jak meble poprzestawiac aby drugie lozeczko weszlo ![]()
#3829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3830 |
Zakorzenienie
|
Masakra, a najgorsze jest to, ze takie glupie sny nie daja sie tak latwo zapomniec :/
Biegaczko a co u was? Babcia we wnusiu zakochana? ![]()
#3831 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zaczynaja sie senne jazdy ![]() Ja wlasnie zaczynam sie zbierac do pakowania toreb bo jakos tak pewniej bym sie czula juz je majac ![]() ![]() A odpukac czujemy sie dobrze . Az sie troche dziwie ![]() Ale ta koncowka jest dla mnie chyba najspokojniejsza w tej ciazy. Wyniki tarczycy ok , badania do diab tez az dziwnie wiec mam nadzieje ,ze sie bez tej insuliny obejdzie pomimo pojedynczych przekroczen na czczo ![]() A Ty nam wrzucisz zdjecie Mikolajka ?? ![]() Wczoraj urodzila znajoma. Miala takiego farta ,ze druga core urodzila w ten sam dzien co pierwsza ![]() ![]() Edytowane przez ukojenie Czas edycji: 2016-06-17 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3832 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mogę się wygadac? Musze bo się udusze. A złość mi zaraz uszami wyjdzie. No to coś nie tak, że mam zmianę w nocy ( bo tz idzie przecież do pracy) i w dzień ( bo albo jest w pracy albo musi odpocząć po pracy) a ja myje się ba czas i nie mam czasu zjeść. A in ma czad i zjeść i się umyć, i normalnie porozmawiać z kom przez telefon i iść na mecz. A ja mam jeszcze wyrzuty ze w domu bałagan. No nie mam siły, nie ogarnę tego naraz sama - pies dom ja krzys. Mam ochotę rzucić to wszystko w cholerę i iść gdzieś gdzie nikt nic nie będzie ode mnie chciał!
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Jak wy dajecie rade dziewczyny, zwłaszcza te które są same z obowiązkami? Serio, jak ogarnąć ta dezorhanizache dnia? I jak mnie wkurza ze jedna rzecz przerywam kilka razy i nie mogę skończyć! A tz pracuje w domu i na mnie się złości jak dziecko płacze bo mu przeszkadza pracować. A jak się po prostu nie rozwoje. Moje potrzeby są gdzieś do kamieniolomow zepchniete. Teraz dziecko śpi na mnie ale jak tylko dołożę GP do wózka to będzie placz i kolejne pół godziny usypiania. |
![]() ![]() |
![]() |
#3833 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Babcia meeega zakochana ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() To 4p to masakra. Współczuję.. Co jak co ale akurat dla mnie schody to była masakra właśnie. To się domyślam i podziwiam jednocześnie. A jak starszy brat? Nie może się doczekać Kubusia ? ![]() A może wrzucę jakieś zdjęcie na fb ![]() Fajnie się Twojej znajomej trafiło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3834 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jestes cyborgiem i nie podolasz wszystkiemu sama. Ja kompletnie nie rozumiem tego cackania sie z facetami bo oni pracuja , my tez tylko ,ze w domu przy dziecku i sprawiedliwy podzial obowiazkow musi byc. Moj maz wstawal w nocy tak jak ja , w dzien po pracy przejmowal malego ,zebym mogla chwile dychnac bo psychicznie idzie przeciez zwariowac szczegolnie majac nie spiace i wymagajace dziecko . Twoja rola wypracowac i wymagac od niego tego co wyzej. Inaczej nic Krzys nie bedzie mial z wiecznie przemeczonej i zestresowanej mamy ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]() A u mnie poloznej ANI razu w domu nie bylo , raz widziala dziecko majace 4 dni w przychodni i nie miala potrzeby przychodzic ![]() Dla mnie to bylo nawet lepsze ![]() A starszy brat taaa , non stop pyta kiedy. Wszystkim mowi ,ze mama w ciazy ![]() No i opowiada co i jak bedzie robil przy braciszku i dla braciszka ![]() Zobaczymy jak to bedzie bo ostatnio strasznie zazdrosny sie zrobil o inne dzieci obok mnie czy meza wiec moze nie byc tak kolorowo ![]() Wiosna jeszcze tak pomyslalam ,ze u nas duzo dalo przyzwyczajanie od malego do lozeczka. Wiem ,ze taka bliskosc jest super i w ogole ale jednak przy konsekwencji w tej kwestii spora ulga dla nas byla bo maly dzieki temu do teraz wie ,ze ma swoje lozeczko i tam jest miejsce spania. Komfort ogromny ![]() ![]() Edytowane przez ukojenie Czas edycji: 2016-06-17 o 12:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3835 |
Zakorzenienie
|
Ukojenie w Pl zawsze waza bobki po urodzeniu a tu nie wszedzie no i tak. Wczoraj mi powiedziala polozna ze dopoki nie odzyska wagi to musi przychodzic i kontrolowac. Ale w sumie dobrze bo i blizne za kazdym razem obejrzy i pogada i malego obejrzy. Ten pepek mnie przerazal ale juz ladnie wyglada.
Fajnie ze mlody taki zaaferowany. Miejmy nadzieje ze go ominie zazdrosc o braciszka. Ale to jak juz sie ma takie starsze dziecko ktore rozumie to mądrze trzeba uwage dzielic na dwoje.
![]() |
#3836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moj brat jest ode mnie o 6 lat starszy i moja mama zawsze mi mowila ze zeby nie byl zazdrosny to go angazowala prawie we wszystko co robila zeby pomagal i chwalila go itd i obeszlo sie bez zazdrosci ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3839 |
Rozeznanie
|
Juz mi lepiej. Wdech i wydech. Jem śniadanie a jak młody zaśnie idę się wykąpać. Dzięki dziewczyny. Dostałabym chyba jakiejś depresji bez was.
Przy nocnym usypianiu nadrobie Was dokładnie i odpisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3840 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pytanie czy moje temperamentne dziecko bedzie chcialo w nim uczestniczyc bo juz mi zaznaczyl ,ze brudnych pieluch nie rusza bo bedzie wymiotowal ![]() Cytat:
![]() ![]() Z maluszkiem mial co nieco do czynienia bo przyjaciolki maja male dzieci ale wiadomo co innego na chwile a co innego na codzien ale tak wlasnie robimy jak piszesz . Opowiadamy jak bedzie ,co bedzie , w czym bedzie mogl pomagac itp . Mam nadzieje ,ze bedzie w miare ok ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.