Wieczny bałagan w domu - cz.2 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-14, 21:21   #1201
zakonna
Naczelna Nastolatka

Dot.: Wieczny bałagan w domu - cz.2

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;61742531]Jeny jaki wstyd. Przyszedl Pan sprawdzic gaz w domu. Akurat prania dawno nie robilam i ciuchy lezaly poza koszem, na srodku lazienki. No i wszedzie wszechogarniający burdel.

Ja to zawsze w kazdej szafce mam balagan i co jakis czas sprzatalam. Mija pare dni i znowu balagan. Teraz od x czasu wszystko upycham do szafek, bo stwierdzilam ze i tak sie w czerwcu przeprowadzam, to wtedy to ogarne. [/QUOTE]

Znamy to, znamy. Dlatego ja nie otwieram drzwi, jak nie jest zapowiedziana wizyta. Bo wstyd i hańba ludzi wpuszczać.
Stary 2016-06-15, 08:21   #1202
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Konto usunięte

Ja też to wszystko znam. Najgorzej że uczę tak dzieciaki robić. Rzucać gdzie popadnie te przeklęte ciuchy. I potem jakaś inna kobieta będzie miała skaranie boskie z moim synem - raz przez charakter drugi raz przez ciuchy
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 09:31   #1203
szprotka_
Zakorzenienie

[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;6176439 6]Ja też to wszystko znam. Najgorzej że uczę tak dzieciaki robić. Rzucać gdzie popadnie te przeklęte ciuchy. I potem jakaś inna kobieta będzie miała skaranie boskie z moim synem - raz przez charakter drugi raz przez ciuchy [/QUOTE]

Bo ślubie go wychowa Idąc za mundrościami z wątków
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 11:36   #1204
tenebra
Zakorzenienie

Mnie to strasznie wkurza jak mąż zaprasza sąsiada na kawę i nic nie ogarnia przedtem. Raz jak wróciłam do domu i zobaczyłam sąsiada siedzącego w tym syfie to o mało co nie zeszłam ze wstydu. Mąż wtedy nawet coś zrobił - zamiótł podłogę. Niby spoko, ale u nas ta czynność nie ma absolutnie sensu i nie było w ogóle widać efektu. Lepiej by było jakby jakiś inny fragment pieprznika ogarnął...

Ale... Ostatnio się poprawił i faktycznie, ogarnął stół, ze można było przy nim siedzieć. Reszta w syfie, no ale chociaż tyle...

Wczoraj ciut sprzątnęłam porozsypywane na regale najróżniejsze przedmioty. Dało spory efekt.

tenebra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 11:40   #1205
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tenebra Pokaż wiadomość
Mnie to strasznie wkurza jak mąż zaprasza sąsiada na kawę i nic nie ogarnia przedtem. Raz jak wróciłam do domu i zobaczyłam sąsiada siedzącego w tym syfie to o mało co nie zeszłam ze wstydu. Mąż wtedy nawet coś zrobił - zamiótł podłogę. Niby spoko, ale u nas ta czynność nie ma absolutnie sensu i nie było w ogóle widać efektu. Lepiej by było jakby jakiś inny fragment pieprznika ogarnął...

Ale... Ostatnio się poprawił i faktycznie, ogarnął stół, ze można było przy nim siedzieć. Reszta w syfie, no ale chociaż tyle...

Wczoraj ciut sprzątnęłam porozsypywane na regale najróżniejsze przedmioty. Dało spory efekt.
jeny, zabilabym.

Jedyna osoba ktora moze zobaczyc moj syf, jest przyjaciolka, bo ona taka sama balaganiara jak ja i tez wiele u niej widzialam.
Reszta nie, nie nie.

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Znamy to, znamy. Dlatego ja nie otwieram drzwi, jak nie jest zapowiedziana wizyta. Bo wstyd i hańba ludzi wpuszczać.
zapowiedziana to byla, tylko oczywiscie nie przeczytalam ogloszenia.
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 12:21   #1206
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Zastanawiam się co jest w stanie zrobić osoba wynajęta kiedyś serio to zrobię, może po wakacjach jak zmusze TZta do skończenia sypialni i przedpokoju, wtedy wynajmę kogoś to posprzatania

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 13:02   #1207
_Aneta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebra Pokaż wiadomość

Mój tż też jak ma coś zrobić to najchętniej odkurzenie i ewentualnie umycie podłogi. Tłumaczę mu, że bez sensu, lepiej by ten czas poświęcił na inne rzeczy. Bo co z tego, że podłogi lśni, skoro wszędzie walaja się ubrania, kable, papierki, brudne naczynia, nawet stołu nie widać pod tym bałaganem, a jak człowiek chce usiąść na kanapie to musi zgarnąć cały bajzel najpierw i przenieść go w inne miejsce. Nawet wiem czemu tak robi: to nie wymaga myślenia tak by musiał myśleć gdzie wsadzić to czy tamto, chodzić po mieszkaniu, odkładać na miejsce wszystko. Woli mechaniczne odkurzanie. No i przecież COŚ w domu zrobił, więc o co mi chodzi
Stary 2016-06-15, 14:00   #1208
Kat2890
Raczkowanie

DZIEWCZYNY MAM PYTANIE
Czy któraś z was posiada/posiadała/ jest w stanie wypowiedzieć się na temat mopów viledy? Mam na mysli okrągły obrotowy albo ten płaski.
Nie wyrabiam z myciem podłóg a zwykły mop tylko mi rozmazuje wszystko.
Stary 2016-06-15, 14:28   #1209
I am Rock
lokalna gwiazda

Kurczę, musiałam biegiem ogarnąć łazienkę i kuchnię, bo miał przyjść kominiarz i do tej pory go nie ma! Przepadł bez wieści, po trasie.
Szlag. Tylko pranie zrobiłam.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 14:35   #1210
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez _Aneta Pokaż wiadomość
Mój tż też jak ma coś zrobić to najchętniej odkurzenie i ewentualnie umycie podłogi. Tłumaczę mu, że bez sensu, lepiej by ten czas poświęcił na inne rzeczy. Bo co z tego, że podłogi lśni, skoro wszędzie walaja się ubrania, kable, papierki, brudne naczynia, nawet stołu nie widać pod tym bałaganem, a jak człowiek chce usiąść na kanapie to musi zgarnąć cały bajzel najpierw i przenieść go w inne miejsce. Nawet wiem czemu tak robi: to nie wymaga myślenia tak by musiał myśleć gdzie wsadzić to czy tamto, chodzić po mieszkaniu, odkładać na miejsce wszystko. Woli mechaniczne odkurzanie. No i przecież COŚ w domu zrobił, więc o co mi chodzi
O, znam to. Mój też woli odkurzyć i umyć podłogę, niż zrobić coś wymagającego większej, hm, inwencji Więc ja odkładam rzeczy, ja wycieram kurze, ja ogarniam łazienkę, pranie... Wkurza mnie to, bo obiektywnie te podłogi zajmują znacznie mniej czasu, niż reszta

Mam płaski mop viledy i sobie chwalę. Nawet ściany w przedpokoju nim myję, i płytki na ścianach w łazience
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 15:01   #1211
ReMama
Raczkowanie

Niedługo wyprowadzam się od męża i... obecnie w domu mamy taki syf że wstyd drzwi listonoszowi otworzyć.
Zawsze dbałam o porządek w naszym domu choć to nie było dla mnie od takie jak pstrykniecie palcami. Wychowałam się w syfie (łatwo na coś zwalić ) i zwyczajnie nie mam odruchu sprzątania a garnki w zlewie to dla mnie nie bałagan. Kilkakrotnie usłyszałam że nic nie robię w domu i odpuściłam całkiem. Przy awanturze mąż porozrzucał rzeczy po domu (łącznie z koszem z papierami). Wszystko tak leży... Patrze na to i z jednej strony wkurzam się ze syf, z drugiej nie mam hmm siły by posprzątać. Nie wiem czy chcę. Powoli pakuje się... Boje się jednak że te nawyki niesprzątania wrócą gdy będę już mieszkać sama z dzieckiem. Nie wiem jak ale muszę znowu wzbudzić w sobie tą czyścioszkę z przed lat. Jeśli nie dla siebie to dla Syna. Ja nie zapraszałam nikogo do domu bo było mi wstyd... nie chcę by miał podobne doświadczenia

Fajnie że jest taki wątek. Widze że nie jestem sama z tym problemem.
ReMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 15:17   #1212
zakonna
Naczelna Nastolatka

Ja mam płaskiego viledy. Jestem bardzo zadowolona.
Stary 2016-06-15, 15:17   #1213
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez ReMama Pokaż wiadomość
Niedługo wyprowadzam się od męża i... obecnie w domu mamy taki syf że wstyd drzwi listonoszowi otworzyć.
Zawsze dbałam o porządek w naszym domu choć to nie było dla mnie od takie jak pstrykniecie palcami. Wychowałam się w syfie (łatwo na coś zwalić ) i zwyczajnie nie mam odruchu sprzątania a garnki w zlewie to dla mnie nie bałagan. Kilkakrotnie usłyszałam że nic nie robię w domu i odpuściłam całkiem. Przy awanturze mąż porozrzucał rzeczy po domu (łącznie z koszem z papierami). Wszystko tak leży... Patrze na to i z jednej strony wkurzam się ze syf, z drugiej nie mam hmm siły by posprzątać. Nie wiem czy chcę. Powoli pakuje się... Boje się jednak że te nawyki niesprzątania wrócą gdy będę już mieszkać sama z dzieckiem. Nie wiem jak ale muszę znowu wzbudzić w sobie tą czyścioszkę z przed lat. Jeśli nie dla siebie to dla Syna. Ja nie zapraszałam nikogo do domu bo było mi wstyd... nie chcę by miał podobne doświadczenia

Fajnie że jest taki wątek. Widze że nie jestem sama z tym problemem.
Syf zostawiasz u męża, a sama zaczynasz od początku.
Znaczy - nie syfić zaczynasz, tylko masz czysto, ładnie i pomyte gary. Inaczej niż z nim.

Edytowane przez I am Rock
Czas edycji: 2016-06-15 o 15:19
Stary 2016-06-15, 15:25   #1214
zakonna
Naczelna Nastolatka

No wiec właśnie mi się tez wydaje, ze ReMama wątki pomyliła.
Stary 2016-06-15, 15:31   #1215
ReMama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Syf zostawiasz u męża, a sama zaczynasz od początku.
Znaczy - nie syfić zaczynasz, tylko masz czysto, ładnie i pomyte gary. Inaczej niż z nim.
Masz racje. Wprowadzę się i będzie czystko...
Ale ja już mieszkałam sama (przed ślubem) i czysto nie było
Nie przeszkadzało mi to za bardzo. Dużo pracowałam, w domu nie bywałam. Po zamieszkani z mężem sprzątałam. Pojawiło się dziecko. Związek rozpada się i... nie sprzątam. Wyprowadzam się za 4-5 tygodni.
Boje się że wrócę do tego co było przed zamieszkaniem z mężem.
Zwłaszcza że na jakiś czas zamieszkam z Mamą która ma te same cechy co ja - burdel we krwi

Zakonna
Może faktycznie nie wątek dla mnie...
ReMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 15:33   #1216
zakonna
Naczelna Nastolatka

a to teraz piszesz inaczej. Jeśli jesteś balaganiara sama z siebie, to trafiłaś idealnie.
Stary 2016-06-15, 17:06   #1217
MonnieB
Zakorzenienie

Ja ogarnęłam wczoraj. Bardzo lubię siedzieć w pokoju gdzie mam czysto, aż miło z pracy wrócić ale na prawdę nie umiem utrzymać tego, jak to zrobić niby staram się odkładać wszystko na miejsce ale i tak jakoś robi się bałagan. Chyba mam też za dużo rzeczy i za mało miejsca, sama nie wiem. Moja siostra to także brudas. Jej chłopak często myje nam naczynia, sprząta kuchnie, wyrzuca śmieci. Tylko że ona się nie przyznaje i uważa że jest mistrzynią porządku.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Stary 2016-06-15, 17:44   #1218
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez ReMama Pokaż wiadomość
Masz racje. Wprowadzę się i będzie czystko...
Ale ja już mieszkałam sama (przed ślubem) i czysto nie było
Nie przeszkadzało mi to za bardzo. Dużo pracowałam, w domu nie bywałam. Po zamieszkani z mężem sprzątałam. Pojawiło się dziecko. Związek rozpada się i... nie sprzątam. Wyprowadzam się za 4-5 tygodni.
Boje się że wrócę do tego co było przed zamieszkaniem z mężem.
Zwłaszcza że na jakiś czas zamieszkam z Mamą która ma te same cechy co ja - burdel we krwi

Zakonna
Może faktycznie nie wątek dla mnie...
Nie martw się, wątek dla Ciebie.

Teraz jesteś w trudnej sytuacji - rozpad związku, przeprowadzka, zaczynanie od nowa. Może dlatego Ci narósł bardziej bałagan, nie dziwię się za bardzo, że nie masz siły ani ochoty sprzątać.

Natomiast chyba na Twoim miejscu bym się jakoś zmusiła, w końcu mieszkasz tam wciąż Ty i dziecko, więc lepiej by było to ogarnąć choćby ze względu na dziecko. Bo przez miesiąc, to tam już będzie nie bałagan, ale jakiś dramat. Może też się psychicznie trochę lepiej poczujesz.
Stary 2016-06-15, 21:18   #1219
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Misja prasowanie zakończona z sukcesem! Wszystko powiesiłam na wieszakach. Zdążyłam jeszcze wypucować kuchnię i łazienkę (prócz prysznica), wynieść śmieci po meblach (kartony, styropian itp.) i zamieść kafle w kuchni, przedpokoju i łazience. Do czystości jeszcze daleko, ale coraz bliżej. W piątek postaram się doprowadzić do prawdziwego porządku. Oby mi tylko ten porządek dotrwał do poniedziałku - do wizyty rodziców chłopa... Ja będę w weekend w pracy, ale nie wiem czy moje chłopisko nie zrobi z powrotem burdlu
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 17:01   #1220
stokrotenka18
Zakorzenienie

Czeka mnie przeprowadzka... co oznacza że będę sprzątać dwa mieszkania

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
stokrotenka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 18:08   #1221
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez MonnieB Pokaż wiadomość
Ja ogarnęłam wczoraj. Bardzo lubię siedzieć w pokoju gdzie mam czysto, aż miło z pracy wrócić ale na prawdę nie umiem utrzymać tego, jak to zrobić niby staram się odkładać wszystko na miejsce ale i tak jakoś robi się bałagan. Chyba mam też za dużo rzeczy i za mało miejsca, sama nie wiem. Moja siostra to także brudas. Jej chłopak często myje nam naczynia, sprząta kuchnie, wyrzuca śmieci. Tylko że ona się nie przyznaje i uważa że jest mistrzynią porządku.

Więc dalej mieszkasz z siostrą?

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;61752381]Dzisiaj wyprałam kilka ciuchów ręcznie - te nienadające się do pralki i jasne, których mam na tyle mało że nigdy nie zapełnię nimi pralki. Poza tym zrobiłam sobie obiad do pracy i ogarnęłam kuchnię. Tyle zdążyłam zrobić przed pracą :/ Jutro planuję przejechać się na basen na 2 h, więc jak wrócę to będzie już po 10 i będę miała max. godzinkę na sprzątanie. Dzisiaj już sobie chyba daruję, bo późno :/ Dlatego właśnie wolę chodzić na rano. Od 16 mam multum czasu na latanie ze ścierą...[/QUOTE]

Ja nie mam ciuchów nie nadających się do pralki, albo wisi mi czy się nadają czy nie, i tak piorę w pralce. Ale dziś też musiałam najpotrzebniejsze rzeczy uprać ręcznie, bo pralka nie żyje. Nie pobiera wcale wody, boję się że się popsuła i nic z niej nie będzie

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 08:59   #1222
voice_of_silence
Zakorzenienie

Mam taki sajgon w domu, że nie wiem od czego zacząć
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 09:05   #1223
I ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Mam taki sajgon w domu, że nie wiem od czego zacząć
Ja też, ale zaraz idę do pracy więc nawet nie zaczne ogarniać tego syfu dziś
I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 11:38   #1224
MonnieB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
Więc dalej mieszkasz z siostrą?

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Ja nie mam ciuchów nie nadających się do pralki, albo wisi mi czy się nadają czy nie, i tak piorę w pralce. Ale dziś też musiałam najpotrzebniejsze rzeczy uprać ręcznie, bo pralka nie żyje. Nie pobiera wcale wody, boję się że się popsuła i nic z niej nie będzie
Tak. Sytuacja się bardzo poprawiła. Nie klocimy się praktycznie wcale, a i z chłopakiem się dogaduje który również zmienił swoje zachowanie.

Stary 2016-06-18, 11:43   #1225
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

U mnie taki syf, że aż strach Podłoga nie myta od nie pamiętam kiedy... Przed chwilą kuchnia wyglądała jak po armagedonie, bo robiłam tort. Wszystko obsypane okruchami, wysmarowane kremem, wiórki czekoladowe przyklejone do każdego skrawka blatu... Aż się zmobilizowałam żeby to ogarnąć, bo się nie dało patrzeć.

Na dodatek tort wyszedł jakiś krzywy

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Muszę jeszcze zrobić pranie i zagonić TŻta do ogarnięcia podłóg.
Stary 2016-06-18, 12:07   #1226
MonnieB
Zakorzenienie

U mnie też potworny syf, nie wiem nawet jak to się stało bo wczoraj było ogarnięte... robię bałagan i nawet nie wiem kiedy.

Stary 2016-06-18, 14:24   #1227
tamtaglista
Zakorzenienie

Ogarnelam w miarę mieszkanie przed wyjazdem wróciłam kilka h temu i burdel zrobiłam :p chciałabym miec wręcz sterylnie ale mi chyba geny nie pozwalają
Stary 2016-06-18, 15:12   #1228
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez MonnieB Pokaż wiadomość
Tak. Sytuacja się bardzo poprawiła. Nie klocimy się praktycznie wcale, a i z chłopakiem się dogaduje który również zmienił swoje zachowanie.

Cieszę się że się dogadujecie

Posprzątałam kuchnię, ale stół był brudny :P Reszty mieszkania przezornie nie ruszałam i miałam rację, bo braciszek się właśnie wziął za szlifowanie gładzi

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 19:43   #1229
I am Rock
lokalna gwiazda

Jakbym miała za mało rzeczy, to przybyła mi bluza w paski, koszulka w paski i "stylowe" slipony z krokodylej skóry. Na widok których syn powiedział? Co t o jest? Zamierzasz wyjść z domu w c z y m ś t a k i m?!
Dzieci są teraz jakieś dziwne...

Edytowane przez I am Rock
Czas edycji: 2016-06-18 o 19:44
Stary 2016-06-18, 22:40   #1230
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Kurczę, musiałam biegiem ogarnąć łazienkę i kuchnię, bo miał przyjść kominiarz i do tej pory go nie ma! Przepadł bez wieści, po trasie.
Szlag. Tylko pranie zrobiłam.
Od razu nasunęło mi się, że nie pamiętasz, że go wpuściłaś i przepadł w bałaganie

Sama jestem bałaganiarą. Też nie wiem jakim sposobem tak szybko robi się bałagan. Ale jak już wezmę się do sprzątania to aż mi wszyscy z drogi schodzą i boją się zostawić jakiś papierek gdzieś, gdzie nie woln0. Następnego dnia mi przechodzi.

Też zauważyłam, że u mnie facet nie ma problemu, żeby kogoś wpuścić jak jest bałagan. A o wizycie jakiejś ważnej uprzedza dwa dni przed.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości