maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów??
nie 166 30,35%
tak 381 69,65%
Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-03, 16:25   #2611
brzoooza88
Raczkowanie

Dot.: WAX - wątek zbiorczy

a ja tez juz przerzuciłam się na podgrzewanie waxu
faktycznie ciepło utrzymuje sie dłuzej niz przy podgrzewaniu np recznika.
ten sposob jest super!
a ja juterko nakladam waxik mmmm

Atif Aslam - Tere Bin
Atif Aslam - Pehli Nazar Mein

brzoooza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 19:09   #2612
Goniak2
Zakorzenienie

czesc dziewczyny!!!

stosuje wax juz jakis czas....no moze 4 razy juz go mialam na wlosach, dodatkowo od ponad miesiaca lykam belisse i musze wam powiedziec ze efekty sa REWELKA
kiedys wlosy wypadaly mi garsciami, teraz zdaza sie,ze nie wypadaja wcale!!(chociaz oczywscie pojedyncze wciaz zostaja na grzebieniu od czasu do czasu).
mam nadzieje,ze ich stan bedzie sie poprawial z czasem, w miare zuzywania kolejnych opakowan wax'u
oprocz wax'u naprawde polecam belisse, bo jest swietna tez na paznokcie i skore
Goniak2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 21:35   #2613
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Goniak2 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny!!!

stosuje wax juz jakis czas....no moze 4 razy juz go mialam na wlosach, dodatkowo od ponad miesiaca lykam belisse i musze wam powiedziec ze efekty sa REWELKA
kiedys wlosy wypadaly mi garsciami, teraz zdaza sie,ze nie wypadaja wcale!!(chociaz oczywscie pojedyncze wciaz zostaja na grzebieniu od czasu do czasu).
mam nadzieje,ze ich stan bedzie sie poprawial z czasem, w miare zuzywania kolejnych opakowan wax'u
oprocz wax'u naprawde polecam belisse, bo jest swietna tez na paznokcie i skore
si zgadzam sie po belissie paznokcie rosna jak glupie
*sloneczko* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 08:12   #2614
scarlet-ka
Raczkowanie

Ja podgrzałam swój WAX (mam polski zielony) i się po prostu rozpuścił. Ręcznik podgrzewam na kaloryferze- jest zima więc stale są gorące. Ciekawe co będę robić jak wyłączą ogrzewanie
scarlet-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 15:02   #2615
brzoooza88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *sloneczko* Pokaż wiadomość
si zgadzam sie po belissie paznokcie rosna jak glupie
ja tez sie zgadzam

Atif Aslam - Tere Bin

Stary 2008-01-04, 15:15   #2616
nastoletnia
Rozeznanie

Goniak2, *sloneczko*, Brzoooza**:
Wiem, że to nie na temat, ale tylko jedno pytanko :
Po jakim czasie widać rezultaty na pazurkach po Belissie?

www.modelina-art.blogspot.com

nastoletnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 16:30   #2617
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nastoletnia Pokaż wiadomość
ze mna to jest tak ze belisse lykam dopiero od 10 dni.. wczesniej lykalam wyciag ze skrzypu (tak kolo miesiaca po 4 tabletki dziennie- zgodnie z zaleceniem producenta).Mysle ze na szybkie dzialanie belissy wplynelo to ze wczesniej ten skrzyp wcinalam no, ale jakby nie bylo na rezultaty czegokolwiek to tak z miesiac trzeba poczekac ps. belissa ma olbrzymia dawke mikroelemencikow (nie wiem jak to nazwac), kilkakrotnie wieksza od wyciagu ze skrzypu
*sloneczko* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 17:14   #2618
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

witajcie dziewcyzny mam problem kupilam wax na allegro z apteki internetowej ale nie wiem cyz jest n przeterminowany bo zazwyczaj inaczej pisze data przydatnosci.
moze ktoas z was to bedzie umiala rozszyfrowac ?
gorna linijka 0643EXP1111
dolna linijka MAN 091107

BArdzo prosze o odpowiedz bo nie wiem cyz mam go uzyc czy odesłac z powrotem

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 23:19   #2619
brzoooza88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
witajcie dziewcyzny mam problem kupilam wax na allegro z apteki internetowej ale nie wiem cyz jest n przeterminowany bo zazwyczaj inaczej pisze data przydatnosci.
moze ktoas z was to bedzie umiala rozszyfrowac ?
gorna linijka 0643EXP1111
dolna linijka MAN 091107

BArdzo prosze o odpowiedz bo nie wiem cyz mam go uzyc czy odesłac z powrotem

wazny do listopada 2011

Atif Aslam - Tere Bin

Stary 2008-01-06, 12:22   #2620
Blonde_Stranger
Zadomowienie

Byłam przedwczoraj w aptece i trafiłam na maseczki w saszetkach Moc Natury Wax,więc wzięłam dwie - do suchych i zniszczonych włosów oraz dla blondynek. Wczoraj użyłam tej dla blond włosów i jestem naprawdę miło zaskoczona Chociaż olałam zalecenia producenta i nie siedziałam w ciepłym ręczniku to i tak po wysuszeniu włosy były mięciutkie,sprężyste i lśniące no i mniej się elektryzowały. Chyba skuszę się na pełne opakowanie

pozbędę się Noa Cacharel 95 ml!
Blonde_Stranger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 12:42   #2621
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Wypróbowałam podgrzewanie placenty kubeczku, zamiast siedzieć kilkanaście minut z suszarką w reku i jestem zadowolona Ktoś miał dobry pomysł z tym podgrzewaniem
Mam pytanie: może wiecie gdzie można kupić olej kokosowy?? Słyszałam, że np w sklepach ze zdrowa żywnością, ale nie mam pojęcia czy u mnie w ogóle taki jest...
W zdrowej żywnosci napewno albo moze w jakims zielarskim? Wiem że może byc jeszcze w Spolem tam jest takie stoisko ze zdrowa zywnoscia na sklepie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
...choc nie wiem czy podgrzanie ze zepsuje tych dobrych skladników w nim?
Ja wlasnie dlatego nie probuje bo nie wiem czy taka temperatura jaka jest przy podgrzewaniu nie jest zbyt wysoka

Cytat:
Napisane przez scarlet-ka Pokaż wiadomość
Ja podgrzałam swój WAX (mam polski zielony) i się po prostu rozpuścił. Ręcznik podgrzewam na kaloryferze- jest zima więc stale są gorące. Ciekawe co będę robić jak wyłączą ogrzewanie
Pozostaje suszarka
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-07, 14:19   #2622
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
W zdrowej żywnosci napewno albo moze w jakims zielarskim? Wiem że może byc jeszcze w Spolem tam jest takie stoisko ze zdrowa zywnoscia na sklepie
Udało mi się kupić Był w tylko jednym sklepie, a znalazłam u siebie 3 ze zdrową żywnością - po długich wędrówkach po mieście , i był tylko jeden słoiczek - ostatni
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-07, 17:07   #2623
Goniak2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nastoletnia Pokaż wiadomość

ja lykam od ponad miesiaca ,ale efekty widac juz po 3 tygodniu
Goniak2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-07, 20:02   #2624
alunialunia
Zadomowienie

jestem nowa na forum i mam takie pytanie odnośnie odżywki wax; zawiera ona w swoim składzie hennę, a podobno włosy po hennie nie można farbować chemicznie; czy tyczy się to też odżywek zawierających hennę?z góry dziękuję za odpowiedź
alunialunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-07, 22:04   #2625
nastoletnia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *sloneczko* Pokaż wiadomość
ze mna to jest tak ze belisse lykam dopiero od 10 dni.. wczesniej lykalam wyciag ze skrzypu (tak kolo miesiaca po 4 tabletki dziennie- zgodnie z zaleceniem producenta).Mysle ze na szybkie dzialanie belissy wplynelo to ze wczesniej ten skrzyp wcinalam no, ale jakby nie bylo na rezultaty czegokolwiek to tak z miesiac trzeba poczekac ps. belissa ma olbrzymia dawke mikroelemencikow (nie wiem jak to nazwac), kilkakrotnie wieksza od wyciagu ze skrzypu
Cytat:
Napisane przez Goniak2 Pokaż wiadomość
ja lykam od ponad miesiaca ,ale efekty widac juz po 3 tygodniu
Chyba jednak tak szybko nie zacznę jej łykać Mama właśnie mi kupiła drugie opakowanie Silici 50tabletek, jak je skończę to muszę zrobić przerwę...

www.modelina-art.blogspot.com

nastoletnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 17:55   #2626
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alunialunia Pokaż wiadomość
jestem nowa na forum i mam takie pytanie odnośnie odżywki wax; zawiera ona w swoim składzie hennę, a podobno włosy po hennie nie można farbować chemicznie; czy tyczy się to też odżywek zawierających hennę?z góry dziękuję za odpowiedź
Ktoś tam kiedys pisał, że Wax nie jest dla osób, które często farbuja włosy, bo henna zawarta w Waxie może spowodowac, że farba nie złapie, albo wyjdzie jakiś dziwny kolor. Ja używałam Waxu i normalnie farbowałam włosy zwykłymi farbam,i i nic złego się nie działo Przeczytałam sobie najpierw o tym na forum i dziewczyny pisza, że można i że to raczej nie ma żadnego wpływu Ale najlepiej wypróbować na sobie
Stary 2008-01-08, 17:56   #2627
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Ktoś tam kiedys pisał, że Wax nie jest dla osób, które często farbuja włosy, bo henna zawarta w Waxie może spowodowac, że farba nie złapie, albo wyjdzie jakiś dziwny kolor. Ja używałam Waxu, normalnie farbowałam włosy zwykłymi farbami i nic złego się nie działo Przeczytałam sobie najpierw o tym na forum i dziewczyny pisza, że można i że to raczej nie ma żadnego wpływu Ale najlepiej wypróbować na sobie
Stary 2008-01-08, 18:07   #2628
alunialunia
Zadomowienie

Finlora dziękuję bardzo za odpowiedź zaryzykowałam i kupiłam ten WAX bo moje włosy są w opłakanym stanie bardzo zniszczone rozjaśnianiem, mam wersję do włosów blond i podobno właśnie jest przeznaczona do takich włosków jak moje mam nadzieję,że trochę je podratuje
Stary 2008-01-08, 18:21   #2629
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Finlora dziękuję bardzo za odpowiedź zaryzykowałam i kupiłam ten WAX bo moje włosy są w opłakanym stanie bardzo zniszczone rozjaśnianiem, mam wersję do włosów blond i podobno właśnie jest przeznaczona do takich włosków jak moje mam nadzieję,że trochę je podratuje
Też mam nadzieję, że Ci pomoże Wiem co to znaczy mieć włosy w opłakanym stanie... Moja kolezanka wychwala Wax pod niebiosa, a używa go już od kilku lat. Mnie niestety chyba podraznił skóre i dostałam łupieżu, przynajmniej tak mi się wydaje, że to od tego. Miałam ten ciemny, uniwersalny, do każdego rodzaju włosów. Powodzenia w ratowaniu! Ja próbuję ratowac swoje odżywką z placenty Kallosa. Plus Biosilk itd. Na razie nie jest źle, zdarza się, że są cudowne w dotyku, to pewnie przez ten Biosilk, gorzej z wyglądem nad tym musze jeszcze popracowac...
Stary 2008-01-09, 09:59   #2630
gosiunia555
Przyczajenie

Dot.: moj sposob na porost

Drogie Dziewczyny!
Chętnie podzielę się z Wami moimi doświadczeniami na temat szybszego porostu włosów .
Podejrzewam że u mnie było to spowodowane zbyt czestym farbowaniem-włosy rosły mi 0,5cm na miesiąc. Więc pierwszą rzeczą było całkowite odstawienie farb(jak i szamponów koloryzujących) . Odwiedziłam aptekę i kupiłam olejek rycynowy, Hennę Wax oraz preparat w tabletkach Silicę. Olejek rycynowy mieszałam z szamponem myłam tą mieszanką włosy.Następnie nakładałam Wax , czepek , owijałam całość recznikiem i chodziłam tak ok.1h. Wax nakładałam co 2 mycie ponieważ zbyt czeste jego uzywanie powodowało przyplasniecie włosów do głowy. Nie uzywałam suszarki prostownicy.Potem zdejmowałam i płukałam dobrze włosy. Silica jest silnym preparatem- po tygodniu zauważyłam znaczną poprawę stanu skóry-przestała być sucha , stała się gładka i mieciutka. Włosy zaczely mi rosnąć b. szybko!!! 2cm na miesiąc –dla mnie to było bardzo dużo. Jak skonczył mi się Wax zakupiłam Seboradin szampon i z nim także mieszałam olejek , a po umyciu Seboradi Lotion.To także bardzo dobry wpływ mialo na moje włosy jednak Lotionu schodziło mi bardzo duzo za 1 uzyciem a wtedy nie pomyślałam żeby go rozcieńczyć i spryskiwac włosy.
Myśle ze jeszcze lepszym rozwiązaniem byłoby podgrzewanie waxu i olejku i wmasowywanie tego w skórę głowy ponieważ to rozpulchniło by cebuli i składniki weszłyby do środka. Ogólnie cała kuracja spowodowała szybszy wzrost- nie wiem jak z wypadaniem bo nigdy nie wypadały mi włosy a odstawilam nawet tabletki antykoncepcyjne co często powoduje taki efekt.
Teraz szukam czegoś na zageszczenie i pogrubienie włosów .
Jest wiele preparatów( nafta olejek parafina domowe mikstury tabletki doustne drożdze) które pomagają w poroscie , te które wymienilam sa bardzo tanie i nie warto ładować kasy na niewiadomo jakie odzywki salonowe itp. bo najlepsze sa najtańsze sposoby.
Dodam ze nie stosuje zadnej diety-jedyne co to nie jem słodyczy –bardzoooo nie lubie słodkiego. Duzo zależy też od genetyki –choc nie w moim przypadku.
Teraz szukam czegoś na zageszczenie i pogrubienie włosów . jakieś porady???

gosiunia555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 16:50   #2631
mundziolek
Zadomowienie

GG do mundziolek
Dot.: odzywka WAX

Cytat:
Napisane przez mushu Pokaż wiadomość
hmm..przed chwila zakupilam sobie ta odzywke wax, jest ona taka w bialo-brazowym opakowaniu, i dopiero teraz zauwazylam ze ona ma cos wspolnego z henna ;/ czy ona mi jakos "zakoloryzuje" wlosy?? ;/ bo mam rozjasnione, zniszczone farbowaniem i kupilam ja sobie by je zregenerowac bo chcialam pomalowac na ciemno (ale u fryzjera a nie poprzez henne :P) i czy ona w tym nie bedzie przeszkadzala?? bo slyszalam cos ze po hennie farbna nie bierze, czy to dotyczy rowniez odzywek?? Macie mze jakies sposoby na zregerenowaniu wlsow?? bo chcialabymzeby juz tak po 2 tyg moglabym pojsc pomalowac wlosy
Z wyszukiwarki radze skorzystac przed zalozeniem kolejnego watku o takiej samej tematyce... tu masz obszerny watek na ten temat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...&highlight=wax
Stary 2008-01-09, 18:06   #2632
alunialunia
Zadomowienie

dzięki Finlora, wczoraj nałożyłam WAX na włosy i po zmyciu były jedwabiste i takie miękkie, a nie sztywne i suche jak do tej pory, ale wstyd się przyznać, ja pomimo rozjaśniania nie za często kładłam odzywkę na włosy, więc teraz mam
p.s. ja też się zastanawiałam nad odżywką KALLOSA, bo jedwab jakoś na mnie nie działa, nie wiem może jakoś źle go aplikuje, albo za dużo nakładam
Stary 2008-01-09, 18:18   #2633
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Dot.: odzywka WAX

Cytat:
Napisane przez mundziolek Pokaż wiadomość
Z wyszukiwarki radze skorzystac przed zalozeniem kolejnego watku o takiej samej tematyce... tu masz obszerny watek na ten temat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...&highlight=wax

nowego watku nie zalozyla, po prostu podbila jakis stary

już łacze
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 20:01   #2634
kiiiciiia
Zakorzenienie

ostatnio uzylam waxu i moje wlosy byly jakeis takie sianowate... czy tzn ze juz powinnam go odlozyc? bo nie chcialabym bo zapuszczam wlosy a po nim szybciej mi rosna...a zdrowe do konca jeszcze nie sa;/ nie wiem moze to tylko raz tak sie stalo.. zobaczymy;p
kiiiciiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 20:17   #2635
Clove1
Rozeznanie

dzisiaj szukalam czegos co poprawiloby stan moich wlosow, ktore w ostatnim czasie przeszly wiele(z brunetki stalam sie blondynka w jeden dzien) pisalyscie bardzo pozytywne opinie wiec zaraz polecialam do apteki i kupilam wax - 240g za 16zl. moje wlosy juz po pierwszym uzyciu staly sie bardziej miekkie wiec mysle ze jestem na dobrej drodze by miec w koncu piekne lsniace wlosy
Clove1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 22:05   #2636
anetka_m
Zadomowienie

Dziewczynki czy ten Wax: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ecenzja=202146 to jakaś nowa odmiana masek Waxu w starych opakowaniach? Jeżeli była już o tym mowa to proszę o odesłanie mnie do konkretnych postów w tym mega Waxowym wątku
Stary 2008-01-09, 22:22   #2637
basga
Raczkowanie

Można,można,ja kupiłam w A propos ale sa i w innych,w aptece też.
Ja jestem z niej baaardzo zadowolona,choć włosy mam grube i sztywne-po niej są mięciutkie i dobrze się układają.
basga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-10, 09:28   #2638
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anetka_m Pokaż wiadomość
Dziewczynki czy ten Wax: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ecenzja=202146 to jakaś nowa odmiana masek Waxu w starych opakowaniach? Jeżeli była już o tym mowa to proszę o odesłanie mnie do konkretnych postów w tym mega Waxowym wątku
To nie nowa odmiana. To nasz nowy, polski odpowiednik. Podobno lepszy niż ten zagraniczny, bo nie zawiera SLS. Ale jeszcze nie używałam. Można kupić w saszetkach za 2 złote, widziałam w aptece. Więc można sobie spróbować. Jak ja wykończę, moje wszystkie odżywki (a mam ich z 6 - mam fioła na tym punkcie ) to sobie kupię .
oleczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-10, 12:49   #2639
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki Finlora, wczoraj nałożyłam WAX na włosy i po zmyciu były jedwabiste i takie miękkie, a nie sztywne i suche jak do tej pory, ale wstyd się przyznać, ja pomimo rozjaśniania nie za często kładłam odzywkę na włosy, więc teraz mam
p.s. ja też się zastanawiałam nad odżywką KALLOSA, bo jedwab jakoś na mnie nie działa, nie wiem może jakoś źle go aplikuje, albo za dużo nakładam
No wiesz co?? Rozjaśniane włosy bez odzywki?? !! To teraz będziesz musiała szczególnie zadbać o włoski i poświęcić im trochę czasu Bardzo dobrze wiem jak to jest jak się ma suche i sztywne włosy, właśnie od farbowania Teraz farbuję wprawdzie na ciemny kolor, więc nie niszczą sie (chyba) tak bardzo jak rozjaśniane, ale każda farba ma jakiś negatywny wpływ na włosy, więc kiedy się je farbuje trzeba szczególnie pamiętać o pielęgnaćji. Ja swoje farbuje co miesiąc, więc przez ten miesiąc między jednym a drugim farbowaniem staram sie dbac o nie "jak cholera" Jak na razie po Biosilku mam fajne. Dzieki radzie Jolie2601 przed myciem nakładam na włosy rozgrzany olej kolosowy, trzymam na włosach ok pół godziny i to też sprawia, że włoski sa troche ładniejsze Tak więc powodzenia
Stary 2008-01-10, 13:41   #2640
karoolaaa
Zakorzenienie

stosowala moze ktoras z Was Wax z serii moc natury(zielony) do wlosow ze skłonnoscia do wypadania? Jak efekty ? Zawsze uzywalam tego pomaranczowego,ale teraz dla odmiany chcialabym wyprobowac zielony
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości