|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2015 cz. 5
No następna o gofrach... Idę sobie. Na jogurcik z owocami.
|
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
tak gadacie o tych gofrach ze sobie chyba gofrownice w tygodniu wuciagne
musze tylko jagody kupic ;p |
|
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Schmett udanego urlopu Ależ bym zjadła gofra... My urlop zaczynamy za 75 dni
|
|
#4414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4415 |
|
... choć nie Westwood
|
Ej, wezcie z tymi goframi, bo.umre. kocham gofry, a ostatnio jadlam je chyba z rok temu
Mam zagwozdke, juz nie po raz pierwszy, wiec jestem ciekawa Waszych opinii jak zwracacie sie do mlodych osob, powiedzmy, ze rownolatek, moze ciut młodszych, ktorych nie znacie? Chce napisać do dziewczyny i umowic sie na paznokcie, wzielam kontakt ze spotted, nie znam jej, ale ogólnie mamy kulkunastu wspólnych znajomych. Pisalybyscie na ty czy per pani?
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
Viv i inne podróżniczki mam pytanie. Wyspa Korfu lepiej samemu i zmieniać miejsca czy biuro podróży?
|
|
|
|
#4417 | |
|
Konto usunięte
|
Witajcie, nie wiem czy ktoś jeszcze mnie pamięta
![]() jakieś zmęczenie materiału mnie dopadło, eh szkoda gadać. U nas leci, ostatnio ciągle jeździmy do lekarzy, na terapie itd. W kwietniu byliśmy w szpitalu bo młody miał rezonans, w piątek byliśmy w Warszawie na badaniach i tak cały czas. Mąż ciągle w pracy bo wiadomo wydatki są ogromne więc ja ogarniam resztę Aneta, Migotka wszystkiego najlepszego, kolejnych lat w szczęściu Cytat:
|
|
|
|
|
#4418 |
|
... choć nie Westwood
|
Czesc Ironia
![]() Korfu jest mala, wiec autem czy na skuterach spokojnie zwiedzicie wyspe. Ja bym w tyn przypadku postawila na jeden hotel, chyba, ze nie przeszkadza Wam przemieszczanie sie (mnie wkurzaloby pakowanie sie itp). A czy z biurem czy na reke to juz kwestia preferencji, czy wolicie miec podstawione wszystko pod nos czy w e przeszkadza Wam szukanie transportu, bukowanie itp.
|
|
#4419 |
|
Konto usunięte
|
Zazdroszczę wczasów my w tym roku tylko wyskoczymy nad morze bo z kasą średnio. W tym roku młody jedzie na turnus rehabilitacyjny a to 5 tys za dwa tyg
|
|
|
|
#4420 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() jak Młody sobie radzi?
|
|
#4421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4422 | ||
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Cytat:
ja bym na "ty" pisała. Cytat:
no rzeczywiście dawno Cię nie było. |
||
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
No jeszcE fotkę...
Jak tak będzie dalej to będziesz kurierem po Polsce te gofry rozsyłać. |
|
|
|
#4424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy personalnym kontakcie takie rzeczy zazwyczaj wychodzą same, natomiast w mailu sama narzucasz ton i bezpieczniej per pani. Ludzie są różni ![]() Anglia w tej kwestii jest bezproblemowa i czasem jest mi głupio mówić tu do ludzi starszych od moich rodziców na Ty. ![]() Cytat:
![]() Hej Ironia! Zdrowia dla małego. .
11.04.2015 Edytowane przez misiaa91 Czas edycji: 2016-07-04 o 13:55 |
||
|
|
|
#4425 |
|
Konto usunięte
|
![]() Młody coraz lepiej, zaczyna mówić chodzi do przedszkola ma 2 dziewczyny. Dziewczynki mówią mi,że go kochają chodzimy na terapie większość jest darmowa ale chodzimy też prywatnie, przedszkole integracyjne więc też sporo zajęć. Sporo choruje, w kwietniu mieliśmy rezonans. Eeg wychodzi w końcu ok |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4426 |
|
... choć nie Westwood
|
No ja jestem tak wychowana, ze kultura przede wszystkim, w poprzedniej pracy wszyscy mowilismy sobie na ty, bez wzgledu na staz, wiek czy stanowisko, ciezko bylo mi sie przyzwyczaic, teraz z kolei w pracy wszystkim wale na pan/i, mimo, ze inne stazystki do tych troche mlodszych osob wala na ty, no, ale poki nie uslysze, ze "no co ty, mow mi na ty" to sie nie przelamie :d zawsze mam ten problem ;p A w tym momencie obie formy wydaja mi sie nienaturalne.
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Viv, napisz bezosobowo
|
#4428 |
|
... choć nie Westwood
|
Juz kij, napisalam na pani. Nie umiałam jakos bezosobowo sformulowac mojej ilosci pytan
w UK to jest naprawde praktyczne! Nie trzeba sie przejmować takimi kwestiami
|
|
#4429 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Viv ja bym na Ty mówiła, albo bezosobowo
. Mam wrazenie, ze jak sie zacznie od "pani" to ciezko sie potem przerzucić. Tutaj faktycznie jest to praktyczniejsze, ze sie mowi na ty . Choc, jak u misi, mi tez ciezko sie było na poczatku przełamać. Teraz to raczej nie mam problemu . Ale pamietam, jak na studiach mowie do wykładowcy per pan czy cos tam nawet per tytuł naukowy.... a ten wybucha śmiechem (gośc koło 50-55, ja wtedy 19 lat) i mowi "no co Ty! Mowi mi Andy!" jak dzis to pamietam, mój szok i niedowierzanie . Głupio mi było, ale od tamtej pory został juz Andym ![]() Justuss my Cypr ogarnelismy na własna rękę . Ale w sumie tyle ogarniania co- kupiłam tanie loty, znalazłam na booking fajny hotel, który w cenie ma juz transfery z i na lotnisko oraz śniadania . Obiady bedziemy chcieli sobie w lokalnych restauracjach popróbować, a jesli nas najdzie na zwiedzanie to albo wynajmiemy auto, albo użyjemy transportu publicznego .Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się w pracy musiałam mocno się gimnastykować... do część osób jest per pani lub ranga a do cześci mimo, ze starsi ode mnie to per Ty.
Najgorzej, jak ktoś w randze dyrektora do mnie mówi, że po imieniu mam mówic - bo nie przejdzie mi przez gardło.. za to na koleżance z biura obok, z którą współpracuje wymogłam aby mówić do niej na Ty mimo, ze jest w wieku mojej Mamy bo już mnie krew zalewała jak mnie traktowała jak młoda głupią... Problem mam też przez telefon - z jednymi pracownikami z terenu można na Ty bez problemu (sami tak mówią) a z niektórymi per Pani/Pan)... zauważyłam, ze u mnie to zależy od dnia. ;p Do kierowcy potrafiłam w 3 zdaniach raz na ty a raz na pan mówić ;p |
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam problemu żeby mówić na Ty. Jedyby wyjątek- szefowa. Tutaj wydaje mi się ze lepiwj dla wszystkich trzymac dystans.
Ale z naszego zespołu chyba jako jedyna gdy ktoś mi mówił, że mam się zwracać po imieniu to tak robiłam. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam dzisiaj dzień w pracy, nic tylko
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Gofry.. Wieki ich nie jadlam. A w plabach mamy kupic gofrownice od.. Ilus miesiecy.. Dzis w pracy luz .. Sama siedzie malo pracy bo jeszcze nie dostalam wszystkich kart do rozliczenia. I zaraz koniec
|
|
|
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama bym tego chyba oczekiwała w pracy.. Co za różnica czy to księgowa w moim wieku czy kosmetyczka
|
|
#4437 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
tzrymam mocno kciuki za Was ![]() Cytat:
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym mowila na pani. Na spotkaniu bym zaproponowala na Ty jesli ta druga mlodsza jak nieto czekalabymnato z jej strony
|
|
|
|
#4439 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A z goframi jestescie okropne.... byłam nad morzem i nie zjadłam Mój mąż wpadł na super pomysł, że możemy jeździć na weekend nad morze bo to "tylko" 4 godziny ja potrzebuje w końcu w domu odpcząć![]() A w ogóle-mam panieński w lipcu, każda z nas ma kupić prezent dla naszej panny młodej... Jakie dostałyście prezenty na swoje panieńskie? Tak myślałam, że coś do 50 zł... bransoletka? a może jakaś fajna książka? |
|
|
|
|
#4440 |
|
... choć nie Westwood
|
Ja dostalam bielizne (normalny komplet i kroliczek
), dostałam jakieś gadzety do lozka, koszulke do spania i prezent hit, krory mi sie bardzo podobal- 3 ozdobne pudelka i w nich gatki- w pierwszym biale koronkowe figi z napisem "na noc poślubną", w drugim czarne wyciete bardzo z napisen "na pierwsza rocznice" i w ostatnim pudełku z napisem " na złote gody" wieeeeelkie rozowe gacie
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.

My urlop zaczynamy za 75 dni
druga jest w zaawansowanej ciąży. Siostra nie ma kiedy, mama jest już starsza, Tesciowa na wakacjach 
jak zwracacie sie do mlodych osob, powiedzmy, ze rownolatek, moze ciut młodszych, ktorych nie znacie? Chce napisać do dziewczyny i umowic sie na paznokcie, wzielam kontakt ze spotted, nie znam jej, ale ogólnie mamy kulkunastu wspólnych znajomych. Pisalybyscie na ty czy per pani?

chodzi do przedszkola ma 2 dziewczyny. Dziewczynki mówią mi,że go kochają
w UK to jest naprawde praktyczne! Nie trzeba sie przejmować takimi kwestiami