Scent Bar LIX - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-06, 15:19   #3661
Betty83
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LIX

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Phi! Czym pachno? Śliwką i smołą?
niestety wymiano
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 18:25   #3662
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Znad zimnełka
JA teeeeżżż

"Zimnełko" Nowe słówko na dziś!

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
jak się gotuje mak w mleku do makowca , to to jest to , co zostaje po odsączeniu , i pewnie też można z niedojrzałych makówek soczek/mleczko wycisnąć nie wiem , nie próbowałam , ja znam tylko sposób opiekunek z czasów, kiedy w kuchenkach był trujący gaz świetlny - otwierało się piekarnik , odkręcało gaz i wsadzało diową łepetynę na parę minut żeby sobie did gazu powąchał no i szedł spać jak zabity

Zapisz

Bingo! Ad maku Dedi nas karmił kiedyś takim prosto z makówek, spaliśmy właśnie jak zabici Jest nadzieja

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Znad bardzo dziwnego objawu - wali mi skansenem z wylotu wentylacyjnego lapka Normalnie zatęchła ławka kościelna, najpierw myślałam, że to zza okna, ale nie. Tego jeszcze nie grali.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 19:25   #3663
gryx82
BAN stały

Cytat:
jak się gotuje mak w mleku do makowca , to to jest to , co zostaje po odsączeniu ,
No pacz, człowiek się takich rzeczy dopiero teraz dowiaduje, tyle hajów poszło na zmarnowanie!
Cytat:
i pewnie też można z niedojrzałych makówek soczek/mleczko wycisnąć nie wiem , nie próbowałam ,
To już pewnie silniejsza artyleria, dla większego dida
Cytat:
ja znam tylko sposób opiekunek z czasów, kiedy w kuchenkach był trujący gaz świetlny - otwierało się piekarnik , odkręcało gaz i wsadzało diową łepetynę na parę minut żeby sobie did gazu powąchał no i szedł spać jak zabity
To już chyba lepiej przy maku i wódce z cukrem pozostać
Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
"Zimnełko" Nowe słówko na dziś!
Dziś jest piździełko, przynajmniej u mnie
Cytat:
Znad bardzo dziwnego objawu - wali mi skansenem z wylotu wentylacyjnego lapka

Cytat:
Normalnie zatęchła ławka kościelna, najpierw myślałam, że to zza okna, ale nie. Tego jeszcze nie grali.
Zły duch, jak nic!

---

Pierwsza wizyta u wetki odhaczona, mamy tabsa na robale (który standardowo został wypluty, wywiesiłem białą flagę na razie ), uszy sprawdzone (przy wściekłej dezaprobacie pacjenta), pierwsze szczepienie dopiero za miesiąc co najmniej
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 20:42   #3664
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Znad bardzo dziwnego objawu - wali mi skansenem z wylotu wentylacyjnego lapka Normalnie zatęchła ławka kościelna, najpierw myślałam, że to zza okna, ale nie. Tego jeszcze nie grali.
zabytek ?
Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Pierwsza wizyta u wetki odhaczona, mamy tabsa na robale (który standardowo został wypluty, wywiesiłem białą flagę na razie ), uszy sprawdzone (przy wściekłej dezaprobacie pacjenta), pierwsze szczepienie dopiero za miesiąc co najmniej
ojtam , tabsa się rozgniata na proszek między dwoma łyżeczkami , miesza z odrobiną masełka i wpycha za policzek , obsmarowując paszczę przy okazji , i nie ma bata , trzeba się umyć zlizując wszystko

Matko , u mnie lodownia, wichura pioruńska aż gwiżdże i ulewa
Zapisz

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 21:06   #3665
Maja102
Zakorzenienie

Uwielbiam zapach skansenu

Wracam z lekcji tańca: Na stare lata dowiedziałam się, ze nie potrafię prosto stanąć ani tym bardziej iść wyprostowanej pozycji
Kuffa jak dziecko w przedszkolu, bite z pól godziny "brzuch do tyłu! Glowa do góry! Ramiona rozlozne! Ściągnij zebra! I teraz powoli krok do przodu... No... No i znowu źle! Od nowa: Wciagnij brzuch, ramiona szeroko na bok..."

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2016-07-06 o 22:29
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 21:08   #3666
gryx82
BAN stały

Cytat:
ojtam , tabsa się rozgniata na proszek między dwoma łyżeczkami , miesza z odrobiną masełka i wpycha za policzek , obsmarowując paszczę przy okazji , i nie ma bata , trzeba się umyć zlizując wszystko
Ojciec wziął sprawy w swoje ręce i mu tabsa (w całości) zapodał, jemu to za każdym razem wychodzi, ja się chyba cackam i obawiam za bardzo
Cytat:
Matko , u mnie lodownia, wichura pioruńska aż gwiżdże i ulewa
Stary 2016-07-06, 21:25   #3667
Katty_p13
Piers do przodu

Wiem ze bylam okrutna ale psicy rozdziawialam pysk i wpychalam tabsa poza linie zwracania i nastepnie nagrodka a niektore lubila sama z siebie

Edytowane przez Katty_p13
Czas edycji: 2016-07-06 o 21:26
Katty_p13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 22:26   #3668
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwną wiewiórkę spotkałem w ogrodzie, jakiś nietutejszy gatunek chyba

niech mnie ktoś przytuli
wszyscy się rozjechali, ja się sypię (zęby) i drapię jak opętana
mam zajob w robocie od jutra
i będę walczyć o urlop w sierpniu - ponoć nie ma urlopów w sezonie, a wszyscy biorą wolne na czereśnie, morele, ogórki, cebule, albo l4
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 00:25   #3669
Katty_p13
Piers do przodu

Betty dasz rade
Stary 2016-07-07, 00:40   #3670
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość

niech mnie ktoś przytuli
wszyscy się rozjechali, ja się sypię (zęby) i drapię jak opętana
mam zajob w robocie od jutra
i będę walczyć o urlop w sierpniu - ponoć nie ma urlopów w sezonie, a wszyscy biorą wolne na czereśnie, morele, ogórki, cebule, albo l4

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Wracam z lekcji tańca: Na stare lata dowiedziałam się, ze nie potrafię prosto stanąć ani tym bardziej iść wyprostowanej pozycji
Kuffa jak dziecko w przedszkolu, bite z pól godziny "brzuch do tyłu! Glowa do góry! Ramiona rozlozne! Ściągnij zebra! I teraz powoli krok do przodu... No... No i znowu źle! Od nowa: Wciagnij brzuch, ramiona szeroko na bok..."

będę brutalnie szczera : masz słabe plecy i brzuch i przez to esowatą sylwetkę . Da się wyprostować , ale w tym celu ćwiczenia z ciężarami pukają do Twych drzwi Sama miałam , to wiem co to
Zapisz

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2016-07-07, 02:11   #3671
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Wiem ze bylam okrutna ale psicy rozdziawialam pysk i wpychalam tabsa poza linie zwracania i nastepnie nagrodka a niektore lubila sama z siebie
U nas z psami wystarczył grubszy kawałek kiełbasy nadziany "podstępem", wszystkie łykały w locie, jak młode pelikany No ale koth to jest jednak koth, z Panem Bogiem ja się siłować nie zamierzam, niet, nein i no!
Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
niech mnie ktoś przytuli

I to są właśnie "uroki" pracy w HoReCa, każdy myśli, żeś wiecznie na urlopie (i na pewno na bombie % ), ale wysłuchiwanie dziwnych żądań i dziwnych próśb osób, które mają cię za nic (siedzo i nic nie robio darmozjady, to je skandal!) to już wyższa szkoła dyplomacji

---

Czy Policja przyjmuje zgłoszenia osób terroryzowanych przez koty?!

---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

Dobra, mój domowy oprawca śpi sobie w najlepsze na fotelu, wstrzymam się z tą Policją
Stary 2016-07-07, 03:07   #3672
Redhaired Witch
Nindżopesz

Pierwsza! A może ostatnia?
A zresztą, ostatni będą pierwszymi!
Macham znad autochoroby i popijania Apapu po nocy.

Cytat:
będę brutalnie szczera : masz słabe plecy i brzuch i przez to esowatą sylwetkę .
Esowatą czyli że w którą mańkę?
Ja mam dla odmiany prostą jak kij, zero wygięć, coś z tego wynika? Oprócz tego, że nie umiem pomerdać tyłkiem

Betty
, ale wszystkie napiwki Twoje

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 08:17   #3673
Parabelka
Panaroja

snad syfozy zaokiennej ciągu dalszego TO ma być lipiec ???
Cytat:
Pierwsza! A może ostatnia?
A zresztą, ostatni będą pierwszymi!
Macham znad autochoroby i popijania Apapu po nocy.

Esowatą czyli że w którą mańkę?
Ja mam dla odmiany prostą jak kij, zero wygięć, coś z tego wynika? Oprócz tego, że nie umiem pomerdać tyłkiem
1.Apap w płynie ?

2.okrągłe plecy i wystający brzuch , jak się patrzy z boku , taka jak ta po lewej , ta po prawej jest prawidłowa https://www.google.pl/search?q=wada+...5bzhqRu2OBM%3A
3.tak samo jest nieprawidłowa , może upośledzać funkcjonowanie narządu ruchu przez ucisk na korzonki nerwowe i nieprawidłowe napięcie mięśni .

za oknem 12 stopni , wieje i pada
A kothy się napieprzają .
Zapisz

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2016-07-07, 09:12   #3674
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

będę brutalnie szczera : masz słabe plecy i brzuch i przez to esowatą sylwetkę . Da się wyprostować , ale w tym celu ćwiczenia z ciężarami pukają do Twych drzwi Sama miałam , to wiem co to
Zapisz
aż takich słabych nie mam, tylko nikt mnie nigdy w sumie nie uczył, jak stac "prosto" i to, co uwazałam za prostośc i pion, okazało się byc nieco pokrzywione i pochylone w tył jak mnie ktos ustawi, to jest ok
Poza tym usłyszałam, że stoję, jakby mi brakowało pewności siebie, chowam głowe i pierś gdzieś w ramiona i poruszam się strasznie asekuracyjnie i ostrożnie, chce miec nad wszystkim kontrolę i nie umiem się podporzadkowac temu, że to partner prowadzi To jeszcze lekcje tańca czy juz psychoterapia?

Za to nauczyłam się wczoraj obrotów i "wirówki" w walcu, czaaaaad tak powirować na parkiecie

Cytat:

2.okrągłe plecy i wystający brzuch , jak się patrzy z boku , taka jak ta po lewej , ta po prawej jest prawidłowa https://www.google.pl/search?q=wada+...5bzhqRu2OBM%3A
to ja mam garbik na szyi, wystający brzuch, ale i wystający tyłek do tyłu

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2016-07-07 o 09:50
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 11:51   #3675
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
aż takich słabych nie mam, tylko nikt mnie nigdy w sumie nie uczył, jak stac "prosto" i to, co uwazałam za prostośc i pion, okazało się byc nieco pokrzywione i pochylone w tył jak mnie ktos ustawi, to jest ok
Poza tym usłyszałam, że stoję, jakby mi brakowało pewności siebie, chowam głowe i pierś gdzieś w ramiona i poruszam się strasznie asekuracyjnie i ostrożnie, chce miec nad wszystkim kontrolę i nie umiem się podporzadkowac temu, że to partner prowadzi To jeszcze lekcje tańca czy juz psychoterapia?

Za to nauczyłam się wczoraj obrotów i "wirówki" w walcu, czaaaaad tak powirować na parkiecie

to ja mam garbik na szyi, wystający brzuch, ale i wystający tyłek do tyłu
Przy prawidłowych , dostatecznie silnych mięśniach postawy nie ma problemu "ustawiania" i pokazywania jak stać prosto , bo prawidłowa postawa jest wtedy automatyczna . Po prostu stoisz prawidłowo nawet o tym nie wiedząc . Niestety nasz tryb życia , spędzanego w dużej mierze na siedząco i bez wysiłku fizycznego powoduje , że robi się to o, o czym piszesz - plecy się zaokrąglają, klata chowa , głowa wyciąga do przodu , brzuch wyłazi i niechcący ma się postawę starczą , kiedy metryka tego wcale nie wskazuje taką postawę w mniejszym lub większym stopniu ma teraz jakieś - na moje oko - 80-90% młodych ludzi znaczy tak do 35 lat .
Zapisz

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2016-07-07, 13:35   #3676
tricolor
Wtajemniczenie

też mam taką postawę a ćwiczyć z ciężarkami nie mogę, tylko jakieś letkie rozciągające, itd.

Miłego dnia całemu Baru

A dla Majuty :klaski: :gratki: w ogóle za lekcje tańca!

I Betty

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

A, i tak mi się przypomniało: jak na wieczór kwas azelainowy (na te wypryski ) potem rano krem z filtrem, to potem już lepiej nie kłaść podkładu? To co dać na gębę, żeby ludzi nie straszyć? Jakiś puder mineralny? Bambusowy z BU? Ma ktoś jakieś pomysły? Plis
Stary 2016-07-07, 14:42   #3677
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
A, i tak mi się przypomniało: jak na wieczór kwas azelainowy (na te wypryski ) potem rano krem z filtrem, to potem już lepiej nie kłaść podkładu? To co dać na gębę, żeby ludzi nie straszyć? Jakiś puder mineralny? Bambusowy z BU? Ma ktoś jakieś pomysły? Plis
To zależy od potrzeb i Twojego poczucia komfortu. Ludzie jadą normalnie z mejkapem, ja nie potrafię. Dawałam w razie potrzeby puder kryjący, taki podkład w pudrze, miałam akurat Clinique Almost Powder. Było ok.
Minerały się na mnie ciastują, a na filtrze to już w kompletnie Chyba, że na Tobie siedzą ok, to why not?
Dla zmatowienia dla mnie bezkonkurencyjna jest krzemionka. Bambusa na mnie było widac, taki tępy był, ryżowy i inne też potrafiły robić ciasto na filtrze.

Póki co bardzo się cieszę, że aura mi sprzyja i mogę odpocząć od filtrów! nienawidzę ich.
Stary 2016-07-07, 14:49   #3678
tricolor
Wtajemniczenie

Dziękuję! Z minerałami i nawet pudrem bambusowym żadnych doświadczeń, do mniej więcej 32 roku życia nie używałam nic, nawet podkładu potem tylko podkład, ze dwa lata przed czterdziechą dopiero zaczęłam podkład, róż, puder rozświetlający. A teraz mam twarz w wypryskach Siedzimy w kuchni, światło słoneczne pada mi na twarz, chłop: Weź jakimś papierem ściernym to czoło przejedź, czy coś... Glinki, maski, itd. tylko pogarszają.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

A, no i filtry to było maks 30 na wakacjach w upały. A blada jestem jak mąka.

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

W sensie: żadnego całorocznego filtrowania, itd. noł.
Stary 2016-07-07, 14:50   #3679
gryx82
BAN stały

Cytat:
Macham znad autochoroby
To się nazywa choroba lokomocyjna

---

Rozpogodziło się, czas wyjść ze zbójem do ogródka
Stary 2016-07-07, 14:57   #3680
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:

Cytat:
Coś tam czytałam, że podkłady którejś firmy są kompatybilne z filtrem tej firmy, ale oczywiście nie pamiętam o której mowa. Mineralny makijaż chyba można. A w ogóle kup sobie ten filtr co go polecałam http://www.vichy.pl/produkty-przeciw...il/p15025.aspx jego bo nie bieli, nie tłuści, a dodatkowo trochę matuje. Kaszki to nic nie zakryje, a punktowo może po prostu korektor.

Stary 2016-07-07, 15:12   #3681
Katty_p13
Piers do przodu

Kurza dupa od tego spotkania NATO czuję się non stop inwigilowana
Stary 2016-07-07, 16:01   #3682
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Ale że co , antyterrorystów masz pode drzwiami i oknami ? przynajmniej byłoby na co popatrzeć nade mno helikoptery latajo w kółko a na mieście ponoć puuuuustki
Zapisz

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:

też mam taką postawę a ćwiczyć z ciężarkami nie mogę, tylko jakieś letkie rozciągające, itd.

1.a czemu ?
2.ja bym położyła nie filtr jako taki , tylko zwykły krem z filtrem i na to podkład z filtrem , bo na filtrze podkład się może zbiesić - mnie się biesi i ścina w grudki . A krem z filtrem + podkład z filtrem dają radę
Zapisz

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2016-07-07, 16:09   #3683
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

U mnie w księgowości jutro krócej pracują bez ten szczyt, szczęśliwcy
Stary 2016-07-07, 16:28   #3684
Katty_p13
Piers do przodu

Parabel wyszłam na zakupy koło domu bez dowodu osobistego a mili chłopcy chcieli mnie wylegitymować powiedziałam, że osobistą rewizję to mogą zrobić paniom na skwerku bo mnie się śpieszy a latają i zaglądają w okna od rana
Stary 2016-07-07, 16:31   #3685
gryx82
BAN stały

Cytat:
wyszłam na zakupy koło domu bez dowodu osobistego a mili chłopcy chcieli mnie wylegitymować
Że co?
Stary 2016-07-07, 16:45   #3686
Katty_p13
Piers do przodu

Cytat:
Że co?
Nie wiem może czy przyjezdna bo na muzułmankę nie wyglądam

I te myślwce co chwila
Stary 2016-07-07, 17:09   #3687
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję! Z minerałami i nawet pudrem bambusowym żadnych doświadczeń, do mniej więcej 32 roku życia nie używałam nic, nawet podkładu potem tylko podkład, ze dwa lata przed czterdziechą dopiero zaczęłam podkład, róż, puder rozświetlający. A teraz mam twarz w wypryskach Siedzimy w kuchni, światło słoneczne pada mi na twarz, chłop: Weź jakimś papierem ściernym to czoło przejedź, czy coś... Glinki, maski, itd. tylko pogarszają.
Kurcze a namierzyłaś już skąd ten "trąd"? Nie aby od kosmetyków? Zapchania cery? Mnie nawet od filtrów wysypuje. Dieta? Hormony?

A Effaclar K? Effaclar duo? Effaclar targetet A.I. ? Ciężko wyczuć jaką artylerię wytoczyć, ja tylko drogą prób i błędów, obserwacji działam. Na pojedyncze olejek tea tree, tamanu.

Mimo, że firmy La Roche Possay nie znoszę, to powyższe kremy dały radę moim dziadom, duo był najsłabszy, oczywiście też zależało od rodzaju syfiozy.

Cytat:
Właśnie przed chwilą słyszałam myśliwce przez tel jak przeleciały nad Justyną No nieciekawie. Współczuję.
Stary 2016-07-07, 18:06   #3688
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Przy prawidłowych , dostatecznie silnych mięśniach postawy nie ma problemu "ustawiania" i pokazywania jak stać prosto , bo prawidłowa postawa jest wtedy automatyczna . Po prostu stoisz prawidłowo nawet o tym nie wiedząc . Niestety nasz tryb życia , spędzanego w dużej mierze na siedząco i bez wysiłku fizycznego powoduje , że robi się to o, o czym piszesz - plecy się zaokrąglają, klata chowa , głowa wyciąga do przodu , brzuch wyłazi i niechcący ma się postawę starczą , kiedy metryka tego wcale nie wskazuje taką postawę w mniejszym lub większym stopniu ma teraz jakieś - na moje oko - 80-90% młodych ludzi znaczy tak do 35 lat .
Zapisz
A te po 35 to już seniorzy są?

Cytat:

Cytat:
Parabel wyszłam na zakupy koło domu bez dowodu osobistego a mili chłopcy chcieli mnie wylegitymować powiedziałam, że osobistą rewizję to mogą zrobić paniom na skwerku bo mnie się śpieszy a latają i zaglądają w okna od rana

Znad przegrzania musku Ale nie to, że od słońca

Iść pospacerować, pobiegać, pojeździć na rowerze czy coś zjeść? Ech dylematy
Wiem! Pójdę się najpierw zważyć, a potem zdecyduję
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 20:59   #3689
gryx82
BAN stały

Ale pustki ostatnio w barze...
Cytat:
Nie wiem może czy przyjezdna bo na muzułmankę nie wyglądam

I te myślwce co chwila
No to Wam zapewniono "atrakcje" Ale grunt, że godziny policyjnej nie ma!
Stary 2016-07-07, 21:28   #3690
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Ale pustki ostatnio w barze...
Wszystkich zamknęli na 48 bo podejrzanie wyglądali i pętali się bez dowodów

U mnie pomorek, podaję na zmianę cycek i syrop.

Doszły obcasy i druga z łobcisłych kiecek - wow, zapomniałam jakie fajne są obcisłe kiecki Ale na obcasach nadal nie umiem chodzić, odsyłam.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości