Perypetii Październikówek 2016 cz. III - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-29, 07:46   #901
KC Karolajna
Zadomowienie

Dot.: Perypetii Październikówek 2016 cz. III

Cytat:
Napisane przez paula1010 Pokaż wiadomość
Megula ale duza juz Twoja ksiezniczka!

Kasia super ten kombinezon, pomyslowe rozwiazanie

Ewula super brzuszek! Wg mnie wcale nie jest za maly. Zreszta kazda z Nas rosnie inaczej, nie ma co sie porownywac. Czasem dziewczyny maja ogromne brzuch, a dziecko jest malenkie, chyba nie ma reguly...

Lunus my tez mamy sypialnie na pietrze i planuje kupic kosz Mojzesza, zeby miec malenstwo na dole w ciagu dnia

Dziewczyny ja nie mam Biedronki, wiec pozostaja mi Pampersy. Czy ktoras z Was sie bardziej orientuje i wyjasni mi na czym polega różnica pomiedzy tymi w bialym i zielonym opakowaniu? Ktore lepsze?

Czy ktoras z Was ma lub zamierza kupic wanienke ze stojakiem firmy Tega? Wczoraj przez pol dnia czytalam o roznych wanienkach i chyba zdecyduje sie na ten najprostszy model, a jak maly podrosnie, to zaczniemy go po prostu kapac w wanna.
Ja będę kupować tege. Wanienka to nie jest coś, na co uważam, że należy wydawać majątek ja biorę bez stelaża. Pytalam się w szkole rodzenia i wśród znajomych. ... większość i tak dość szybko przestawał korzystać ze stojaka i kapala na podłodze w wanienka gdzieś

Swoją drogą czy ktoś może używał lub zna jakies rzetelne opinie o pieluszkach jednorazowych ekologicznych babydream lub naty z rossman?

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 08:14   #902
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ktoras z Was ma lub zamierza kupic wanienke ze stojakiem firmy Tega? Wczoraj przez pol dnia czytalam o roznych wanienkach i chyba zdecyduje sie na ten najprostszy model, a jak maly podrosnie, to zaczniemy go po prostu kapac w wanna.

Mam wanienkę z Tega. Stelaża jak na razie nie mam do niej i nie wiem czy będę dokupować. Wiele moich znajomych miało i ma Tegę, a kilka z nich sam stelaż użyło zaledwie kilka razy, bo wygodniej im było kąpać np na łożku.
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 08:21   #903
Inka_25
Rozeznanie

Witam sie w ten deszczowy pochmurny dzionek. rano jak bieglam z mala do samochodu- mala sie tak cieszyla ze pada deszcz.....nie ogarniesz tego dziecka
WKasiarr- kombinezon super- nepewno będzie sie dobrze sprawował- a rozwiazanie ze spiworkiem i kombinezonem w 1- swietna sprawa.
Megula- ALe masz juz duza mala kobietke
Roosko- witaj, Morrigan- nie przejmujcie sie, w dzisiejszych czasach, gdzie wszystkiego jest pod dostatkiem- kompletowanei wyprawki mozna tak naprawde zrobić w kilka dni. Ja pieluch zadnych nie kupilam- kupi sie po 1 paczce, a potem do sklepu sie podjedzie jak juz rozmiar sie bedzie znało- no chyba ze ktos mieszka na koncu swiata, to dostep do sklepu jest utrudniony.....tez nie mam jeszcze butelek....pieluch....a ciuchy to mam po starszej....
Paula-pieluchy- podobno roznia sie tym, ze białe berdziej chłoną- ja osobiscie wolalam biale.....jakos mi mniej smierdzialy- bo jak dla mnie zielone to strasznie chemia smierdza.......
Dziewczyny- naprawde nie kupujcie duzo rzeczy na przyszlosc- ja przy mojej Z tak zrobilam i kupe kasy wydalam niepotrzebnie....a co do pieluch- zobaczycie, ze kazdy kto przyjdzie w odwiedziny przyniesie po paczce- i to tych najmniejszych!!!!
Inka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 08:22   #904
Dominika6
Zadomowienie

styska1551 bardzo przykre jest to co piszesz o sprawie z ojcem dziecka, ale trzymam kciuki, żeby wszystko udało się polubownie załatwić Ale wiem, że w wielu miastach adwokaci mają dyżury gdzie świadczą nieodpłatne konsultacje, więc poza tym prawnikiem do którego się w piatek wybierasz może też za darmo ktoś inny się wypowiedzieć.

Natka3008 co słychać? jak się trzymasz?

ana909 ja też podziwiam związki na odległość, dla mnie nawet sytuacja żeby mój TŻ chodził na zmiany jest nie do wyobrażenia, a o dłuższej rozłące to nawet myśleć nie chcę, ale ludzie się przyzwyczajają i często niestety trzeba kierować się rozsądkiem. Fasolko czas szybko leci, zobaczysz, lada moment będziecie wszyscy razem Ana ale mały słodziaczek ja tak liczyłam we wtorek że zobaczę buźkę, a on nam tylko dziurki w nosie pokazał, wystawił język i tyle było z oglądania :P

Ewula88 ja też sporo rzeczy pewnie w IKEI kupię, więc piona z tym, że ja jestem w czarnej d**** jeśli chodzi o rzeczy dużych gabarytów, mam tylko wyprawkę dla siebie i dziecka, a wózek, łożeczko, przewijak, wanienka, itp. to jeszcze nie ogarnięte :/ Jak kupisz już wanienkę ze stelażem to rzuć linka
Brzusio masz śliczny, bardzo malusi, ja za 3 dni będę w tym miejscu co Ty Nie przytyłaś za dużo, a do tego wydajesz się być wysoka (mam rację?) więc ten brzuszek też inaczej się układa Najważniejsze, że bobasek rozwija się prawidłowo, a rozmiar brzuszka nie ma znaczenia.

pearl126 teraz prawo się zmieniło i możesz nazwać dziecko nawet imieniem jednego z pokemonów :P więc luzik

Miraya fajnie, że ćwiczysz to bardzo pomaga, zwłaszcza ćwiczenia na mięśnie głębokie i rozciąganie Ja joguję się i przynosi mi to bardzo ulgę. Polecam wszystkim, które miały już kontakt z jogą i wiedzą jak oddychać i ustawiać ciało, ćwiczenia z Tammy (tammysyoga.co.uk), mój ulubiony zestaw to ten: https://www.youtube.com/watch?v=kcV1fYwD0U4

megilla ja mam cycki gigantyczne i nic mi nie wypada ogólnie koszule spoko trochę żałuję, że jednej sobie S nie kupiłam.

Inka_25 olej to. Noś się tak, jak Ci wygodnie! To Ty masz się dobrze czuć, a nie inni Ja noszę jeszcze często sporo luźnych rzeczy i się maskuję, ale powoli dorastam do tego, żeby przejść na obcisłe i trochę pokazać brzuch może jak zacznę 8 miesiąc to stwierdzę, że to normalne, że w ciązy się rośnie :P

Kruszynkaa86 super mebelki Zazdroszczę urządzania pokoiku nasz mały to będzie cały czas z nami w sypialni, a pokoik dopiero będziemy robili gdy wprowadzimy się do domu - czyli za sto lat jak Tobiasz na studia pójdzie

WKasiarr super kombinezon!! Zakochałam się

Roosko witamy w naszym gronie Opowiedz coś więcej o sobie i maleństwie

gosia3103 u nas są sale do rodzenia gdzie nie ma się krzyczącej sąsiadki poporodowe w standardzie po 2 osoby, ale można za 370zł wykupić pobyt z wyżywieniem dla męża i jest się w jednej sali z łazienką, a dzidzia jest z rodzicami cały czas. Mam nadzieję, że sala ta będzie wolna jak będę rodzić bo bardzo chcemy z niej skorzystać

My dziś dzień budowlany Mężuś wziął sobie wolne więc jedziemy pozałatwiać kilka spraw, chcemy zamówić bramę garażową, mamy spotkania z kolejnymi fachowcami na budowie, no i trochę więcej czasu dla siebie Udanego dnia dziewczyny! U mnie zapowiada się mega gorąco :/
Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 09:04   #905
pannazwanny
Rozeznanie

Roosko witaj I napisz coś więcej o sobie. Ja jeszcze nic nie mam kupionego - mam 3 szt. ciuszków i poduszkę do spania/karmienia. Ja planuję wszystko we wrześniu kupić. Teraz doczytuję co tu dziewczyny kupują, na początku września idę na szkołę rodzenia, a potem szast prast wszystko szybko kupię na allegro lub w Auchan Z tym że ubranka mam w większości dostać.

Przeziębienie mi na szczęście już przechodzi
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 09:05   #906
megilla
Zakorzenienie

Witam się z przychodni. Wypiłam glukozę w dwie minuty i teraz siedzę i Was czytam. Na początku było mi troche niedobrze, a teraz blogo jak po obiadku; ) byłam 8.9soba która przyszła dziś na krzywa cukrowa
Poza tym zaczynam dziś 3.trymestr.

Megula, gratuluję wizyty! Nareszcie dobre wieści

WKasiarr, uśmiałam się czytając o biednym patyczku kombinezon super.

Ewula, proszę sobie nie wkręcac brzuszek super. Ciesz się, że nie musisz nosić wielkiego wiadra w te upaly

Dominika, powodzenia z budowlancami!

Roosko, witaj!

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 09:16   #907
Inka_25
Rozeznanie

Iwa-co tam u Was??? Wyszłaś ze szpitala?? Jak sie miewa nasze pierwsze malenstwo???? Odezwij sie!!!

Natka-co tam tez u Was słychać??? Wiadomo jak długo beda was trzymać??
Inka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 09:27   #908
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny ja nie mam Biedronki, wiec pozostaja mi Pampersy. Czy ktoras z Was sie bardziej orientuje i wyjasni mi na czym polega różnica pomiedzy tymi w bialym i zielonym opakowaniu? Ktore lepsze?
Te białe z tego co pamiętam mają taką dodatkową siateczkę od pupy- w sumie dość dobre rozwiązanie przy początkowych rzadkich mlecznych kupkach. Kupka spływa pod siateczkę i tam jest zatrzymywana.
Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość
Swoją drogą czy ktoś może używał lub zna jakies rzetelne opinie o pieluszkach jednorazowych ekologicznych babydream lub naty z rossman?
Ja miałam trochę tych babydream eko i były w miarę ok. Ogólnie sztywniejsze i nieco grubsze niż zwykłe jednorazówki.
Tyle, że chyba mało się sprzedawały, bo szybko zniknęły z mojego rossmanna.
Zwykle eko są grubsze z tego co zauważyłam- chyba dlatego żeby nie pchać do nich tej chemicznej warstwy chłonnej w granulkach.
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 09:46   #909
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Z pampersami nie wiem, ale słyszałam o różnicach w nawilżanych chusteczkach. Też jedne są zielone, drugie białe i te białe ponoć są zdecydowanie lepiej nawilżone.

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
Witam się z przychodni. Wypiłam glukozę w dwie minuty i teraz siedzę i Was czytam. Na początku było mi troche niedobrze, a teraz blogo jak po obiadku; ) byłam 8.9soba która przyszła dziś na krzywa cukrowa
Poza tym zaczynam dziś 3.trymestr.
Megilla, kciuki trzymam za wyniki. Fajnie, że wypicie już masz za sobą.
Stary 2016-07-29, 09:52   #910
paryzanka84
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Mam pytanie, czy któraś wogole rozważa kupno i stosowanie pieluch wielorazowych?
Ja na pocz bede stosować pampersy, ale juz od 1 mc wolałabym wielorazowe. Lepiej dla dziecka i dla środowiska.
Macie jakieś doświadczenia?

Szukałam na stronie bobolider.pl i chyba zamowie.
paryzanka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 10:01   #911
KC Karolajna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paryzanka84 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Mam pytanie, czy któraś wogole rozważa kupno i stosowanie pieluch wielorazowych?
Ja na pocz bede stosować pampersy, ale juz od 1 mc wolałabym wielorazowe. Lepiej dla dziecka i dla środowiska.
Macie jakieś doświadczenia?

Szukałam na stronie bobolider.pl i chyba zamowie.
Ja mam stosik wielorazowych. I planuje spróbować dlatego tylko na początek chce kupić troszkę jednorazowek żeby z maluchem się oswoić a potem mam ok 30 kieszonek i otulaczy od przyjaciółki po jej chlopakach

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 10:04   #912
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
Z pampersami nie wiem, ale słyszałam o różnicach w nawilżanych chusteczkach. Też jedne są zielone, drugie białe i te białe ponoć są zdecydowanie lepiej nawilżone.

W temacie chusteczek bardzo Wam polecam ten artykuł
http://www.srokao.pl/2015/06/analiza...awilzane.html#
W ogóle cały blog jest rewelacyjny, laska sprawdza składy różnych produktów. A z tymi chusteczkami, to niestety trafiłam na tego bloga za późno i już zakupiłam jedne toksyczne bambino- ale to najwyżej zużyję do sprzątania Natomiast chyba te rossmanowe są OK, ale nie wszystkie - poczytajcie sobie

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 10:21   #913
Megula91
Zadomowienie

Megilla powodzonka!

Ja też planuję zakup wanienki firmy Tega

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 10:26   #914
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
W temacie chusteczek bardzo Wam polecam ten artykuł
http://www.srokao.pl/2015/06/analiza...awilzane.html#
W ogóle cały blog jest rewelacyjny, laska sprawdza składy różnych produktów. A z tymi chusteczkami, to niestety trafiłam na tego bloga za późno i już zakupiłam jedne toksyczne bambino- ale to najwyżej zużyję do sprzątania Natomiast chyba te rossmanowe są OK, ale nie wszystkie - poczytajcie sobie
Dzięki, ciekawe analizy!
Stary 2016-07-29, 10:29   #915
marta0o01
Rozeznanie

Cytat:

Megilla, kciuki trzymam za wyniki. Fajnie, że wypicie już masz za sobą.
Zgadzam się, te białe są najlepsze. Za to te New baby takie biało żółte są beznadziejne. Strasznie śmierdzą.

Ewula nie przejmuj się małym brzuchem dzidzia na pewno ładnie rośnie. Ja w pierwszej ciąży pojechałam na porodówkę i założyłam koszule (rozmiar S!) to w ogóle nie było widać brzucha a maly ważył 3660 Teraz mi się tak nie poszczęściło
marta0o01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 10:38   #916
ana909
Erudycja

Mi mówią że mam dość mały brzuch (chociaż to prawda że po 30tc zaczyna wywalac) ale wczoraj na sr była ze mną dziewczyna w tym samym tyg z jeszcze mniejszym!
Ja jutro zaczynam 32tc, wg bbf już jestem w 8mcu od tygodnia ale to by znaczyło że 8 i 9mc trwają po 5 tyg. No niech im będzie. W sumie om miałam 24 grudnia więc by się zgadzało, bo jutro już 30ty
Stary 2016-07-29, 10:39   #917
megilla
Zakorzenienie

Megula, WKasiarr, dziękuję wyniki będę miała po południu zaraz wchodz na drugie pobranie.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 10:46   #918
marta0o01
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Mi mówią że mam dość mały brzuch (chociaż to prawda że po 30tc zaczyna wywalac) ale wczoraj na sr była ze mną dziewczyna w tym samym tyg z jeszcze mniejszym!
Ja jutro zaczynam 32tc, wg bbf już jestem w 8mcu od tygodnia ale to by znaczyło że 8 i 9mc trwają po 5 tyg. No niech im będzie. W sumie om miałam 24 grudnia więc by się zgadzało, bo jutro już 30ty
Ja sobie liczę miesiące tak jak tygodnie. Jak miałam om 2stycznia to 2 każdego miesiąca liczę następny miesiąc. Ale wtedy w sumie termin wypada w 10 miesiącu
Stary 2016-07-29, 10:48   #919
ana909
Erudycja

No tak wychodzi, u mnie to jakiś tydzień po skończonym 9mcu ale jeśli ktoś miał bardzo późno owulacje to i ciąża może trwać 11 mcy
Stary 2016-07-29, 10:53   #920
styska1551
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roosko Pokaż wiadomość
Dziewczyny dołączam do Was U mnie 29tc+6.
Czytałam Wasze posty i bardzo się zestresowałam, widząc jak daleko są już Wasze przygotowania. Ja nie mam jeszcze nic... Wydawało mi się, że jest jeszcze tyyyle czasu, a tu hop. Zrobiłam dzisiaj listę rzeczy potrzebnych dla maleństwa i mam zamiar je kompletować od przyszłego tygodnia.
Ja też nic nie mam, zamówiłam tylko dwie komody, za tydzień przyjdą, to wtedy może zacznę się zabierać za wyprawkę
Cytat:
Napisane przez Dominika6 Pokaż wiadomość
styska1551 bardzo przykre jest to co piszesz o sprawie z ojcem dziecka, ale trzymam kciuki, żeby wszystko udało się polubownie załatwić Ale wiem, że w wielu miastach adwokaci mają dyżury gdzie świadczą nieodpłatne konsultacje, więc poza tym prawnikiem do którego się w piatek wybierasz może też za darmo ktoś inny się wypowiedzieć.

Natka3008 co słychać? jak się trzymasz?

ana909 ja też podziwiam związki na odległość, dla mnie nawet sytuacja żeby mój TŻ chodził na zmiany jest nie do wyobrażenia, a o dłuższej rozłące to nawet myśleć nie chcę, ale ludzie się przyzwyczajają i często niestety trzeba kierować się rozsądkiem. Fasolko czas szybko leci, zobaczysz, lada moment będziecie wszyscy razem Ana ale mały słodziaczek ja tak liczyłam we wtorek że zobaczę buźkę, a on nam tylko dziurki w nosie pokazał, wystawił język i tyle było z oglądania :P

Ewula88 ja też sporo rzeczy pewnie w IKEI kupię, więc piona z tym, że ja jestem w czarnej d**** jeśli chodzi o rzeczy dużych gabarytów, mam tylko wyprawkę dla siebie i dziecka, a wózek, łożeczko, przewijak, wanienka, itp. to jeszcze nie ogarnięte :/ Jak kupisz już wanienkę ze stelażem to rzuć linka
Brzusio masz śliczny, bardzo malusi, ja za 3 dni będę w tym miejscu co Ty Nie przytyłaś za dużo, a do tego wydajesz się być wysoka (mam rację?) więc ten brzuszek też inaczej się układa Najważniejsze, że bobasek rozwija się prawidłowo, a rozmiar brzuszka nie ma znaczenia.

pearl126 teraz prawo się zmieniło i możesz nazwać dziecko nawet imieniem jednego z pokemonów :P więc luzik

Miraya fajnie, że ćwiczysz to bardzo pomaga, zwłaszcza ćwiczenia na mięśnie głębokie i rozciąganie Ja joguję się i przynosi mi to bardzo ulgę. Polecam wszystkim, które miały już kontakt z jogą i wiedzą jak oddychać i ustawiać ciało, ćwiczenia z Tammy (tammysyoga.co.uk), mój ulubiony zestaw to ten: https://www.youtube.com/watch?v=kcV1fYwD0U4

megilla ja mam cycki gigantyczne i nic mi nie wypada ogólnie koszule spoko trochę żałuję, że jednej sobie S nie kupiłam.

Inka_25 olej to. Noś się tak, jak Ci wygodnie! To Ty masz się dobrze czuć, a nie inni Ja noszę jeszcze często sporo luźnych rzeczy i się maskuję, ale powoli dorastam do tego, żeby przejść na obcisłe i trochę pokazać brzuch może jak zacznę 8 miesiąc to stwierdzę, że to normalne, że w ciązy się rośnie :P

Kruszynkaa86 super mebelki Zazdroszczę urządzania pokoiku nasz mały to będzie cały czas z nami w sypialni, a pokoik dopiero będziemy robili gdy wprowadzimy się do domu - czyli za sto lat jak Tobiasz na studia pójdzie

WKasiarr super kombinezon!! Zakochałam się

gosia3103 u nas są sale do rodzenia gdzie nie ma się krzyczącej sąsiadki poporodowe w standardzie po 2 osoby, ale można za 370zł wykupić pobyt z wyżywieniem dla męża i jest się w jednej sali z łazienką, a dzidzia jest z rodzicami cały czas. Mam nadzieję, że sala ta będzie wolna jak będę rodzić bo bardzo chcemy z niej skorzystać

My dziś dzień budowlany Mężuś wziął sobie wolne więc jedziemy pozałatwiać kilka spraw, chcemy zamówić bramę garażową, mamy spotkania z kolejnymi fachowcami na budowie, no i trochę więcej czasu dla siebie Udanego dnia dziewczyny! U mnie zapowiada się mega gorąco :/
Właśnie idę na takie nieodpłatne konsultację, nawet u mnie na wsi takie coś funkcjonuję

Cytat:
Ja w tym samym dniu miałam ostatnią miesiączkę, a nasze terminy porodów różnią się o 8 dni I ja już oszalałam z tymi tygodniami, bo ja wyliczyłam, ze mam jakąś 31
styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 10:57   #921
ana909
Erudycja

Najbardziej prawdopodobny termin porodu to ten z usg przed 10tyg, ja byłam w 7tc na serduszku i tam wyszło 2 październik. Może dlatego że owu miałam późnym wieczorem i samo zapłodnienie było po północy? kto wie, ale ja nie chce urodzić w niedziele! Mam nadzieję że córcia będzie grzeczna i posłucha mamy
Stary 2016-07-29, 11:08   #922
marta0o01
Rozeznanie

Paula zobacz sobie na stronie mothercare tam jest teraz mnóstwo promocji. Z tego co pamiętam właśnie miedzy innymi na wanienki
Stary 2016-07-29, 11:44   #923
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Megula ale duza juz Twoja ksiezniczka!

Kasia super ten kombinezon, pomyslowe rozwiazanie

Ewula super brzuszek! Wg mnie wcale nie jest za maly. Zreszta kazda z Nas rosnie inaczej, nie ma co sie porownywac. Czasem dziewczyny maja ogromne brzuch, a dziecko jest malenkie, chyba nie ma reguly...

dzięki, już zaczynałam się stresować tym brzuchem, bo jakoś wydaje mi się, że od 3 tyg jest taki sam

zamierzam właśnie kupić wannę tega+ stelaż, na allegro widziałam takie. Chce kupić 100cm bez wkładów żadnych. Link poniżej. Kolor biały.

http://allegro.pl/zestaw-wanienka-10...111174152.html

Cytat:

Tak mam 175cm i może przez to sobie wkręcam, że brzucha nie widać

Dominika gdzie będziesz rodzić?
Powodzenia z budową, chętnie czytam Twoje perypetię, bo mnie też to czeka.

Cytat:
Najbardziej prawdopodobny termin porodu to ten z usg przed 10tyg, ja byłam w 7tc na serduszku i tam wyszło 2 październik. Może dlatego że owu miałam późnym wieczorem i samo zapłodnienie było po północy? kto wie, ale ja nie chce urodzić w niedziele! Mam nadzieję że córcia będzie grzeczna i posłucha mamy

dlaczego nie chcesz rodzić w niedzielę, o co chodzi? To jakiś przesąd ? Już to wielokrotnie słyszałam
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 11:51   #924
Dominika6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
dzięki, już zaczynałam się stresować tym brzuchem, bo jakoś wydaje mi się, że od 3 tyg jest taki sam

zamierzam właśnie kupić wannę tega+ stelaż, na allegro widziałam takie. Chce kupić 100cm bez wkładów żadnych. Link poniżej. Kolor biały.

http://allegro.pl/zestaw-wanienka-10...111174152.html

Tak mam 175cm i może przez to sobie wkręcam, że brzucha nie widać

Dominika gdzie będziesz rodzić?

Powodzenia z budową, chętnie czytam Twoje perypetię, bo mnie też to czeka.

dlaczego nie chcesz rodzić w niedzielę, o co chodzi? To jakiś przesąd ? Już to wielokrotnie słyszałam

Zamierzam rodzic w Zorach jeśli bedzie wszystko ok. Mam lekarza z Zor i tam chodze na szkole rodzenia gdyby cos było nie tak to Jastrzebie bo ma super neonatologie i chodze na NFZ do ordynatora - ale nie polecam :P

Wysoka jestes bardzo ja we wtorek miałam +6 kg u gina ale jestem 15cm niższa :p

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 12:04   #925
Roosko
Rozeznanie

Cytat:
Roosko Witaj wsród nas Znasz płeć maleństwa, czy niespodzianka?
Cytat:
Dzieki dziewczyny za miłe przyjęcie!
Znam płeć - dziewczynka Termin na 8.10. Przedwczoraj na usg mała ważyła niespełna 1500 i mam baaardzo mały brzuch, do szóstego miesiąca w ogóle nie było widać ciąży. Teraz przy luźniejszych ubraniach nadal tak jest A, i będę dość młodą mamuśką - 23 l., czyli tak jak zawsze chciałam.
Pytanie pewnie już padło, ale zadam raz jeszcze. Byłyście w szkole rodzenia? Nie mam nikogo obok siebie kto pokazałby mi jak karmić, przewijać, oddychać przy porodzie itp, więc myślę, że byłoby to świetne rozwiązanie.
Powiedzcie jeszcze, meblujecie już pokoik dziecka? Wiadomo, że na początku łóżeczko będzie z nami w sypialni i w naszej komodzie będą najpotrzebniejsze rzeczy (obok łóżeczka), a do jej pokoju chcę kupić dodatkowy mebel i tam trzymać pozostałe rzeczy. Wy jak robicie?
Roosko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 12:14   #926
WKasiarr
Zakorzenienie

Roosko Mamy ten sam termin. Wizytę mam 2.08 pomiarowe III trymestru, ciekawa jestem ile mój bąbel waży!

Jeśli chodzi o pokoik to aranżuje jedynie kącik dziecięcy z łóżeczkiem szczebelkowym, dzieciową fototapetą etc... Wszystkie rzeczy mam pochowane w szafkach i komodzie, które miałam w tym pokoju, więc nie kupujemy żadnych nowych mebelek. Mały na początku i tak będzie z nami w sypialni obok i przez to poluję na dostawne łóżeczko Chicco next 2 me w jakiejś rozsądnej cenie. Ostatnio przeszła mi koło nosa okazja i przetrawić pół dnia nie mogłam, że nie zdążyłam kupić.

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2016-07-29 o 12:15
Stary 2016-07-29, 12:14   #927
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
Że niby "niedzielny robotnik"? Jeśli o to chodzi to to tak nie do końca jest... Ja urodziłam się w niedzielę i sprzątanie faktycznie dłuuuuuugo nie było moją mocną stroną, aż nagle dostałam olśnienia i stałam się taką pedantką, że szkoda gadać. Wczoraj pół wieczora spędziłam na płaczu bo pomyłam podłogi, a mąż wpuścił psa, ten narobił śladów, naniósł ziemi/piachu, potem mąż wylał cole i na odwal to sprzątnał więc miałam ciśnienie na wszystkich dookoła , że nie szanują mojej pracy.
No chyba, że jakieś inne przesądy, ale to nie słyszałam.

Dzień dobry. Witam się po okropnej nocy. Miałam straszny sen. Śnił mi się mój poród, to był horror! I o ile jakoś w ogóle o nim nie myślałam i sie nie bałam tak dziś jestem przerażona...
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 12:16   #928
Megula91
Zadomowienie

Roosko witaj wśród nas! Widzę kolejna mama ze śląska :P

Ja planuję zakupić taką wanienkę: http://allegro.pl/tega-zestaw-wanna-...372291665.html

PS. Kupiłam te zestawy z Carter's co Wy!

26.11.2015

04.08.2017

Edytowane przez Megula91
Czas edycji: 2016-07-29 o 12:17
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 12:17   #929
Miraya
Raczkowanie

Witam się Dziewczyny w ten deszczowy dzień Czuję się, jakby ktoś wysłuchał moich próśb i ten deszcz mi zesłał.... Pada od rana Nie wiem jak tam u Was, ale ja od poniedziałku to czułam się fatalnie, nawet ciężko mi było oddychać przez te upały, w głowie mi się kręciło, puchłam itp....
Ten deszcz to chyba prezent dla mnie na imieniny A właśnie, ponieważ widzę, że sporo moich imienniczek Mart mamy w naszym gronie (nie wiem czy wszystkie dziś świętują ) to życzę Wam: marrticzka, EveryGirl, marta0o01, morrigan1986 i pannazwanny dużo zdrówka i wytrwałości, szczęśliwych rozwiązań oraz zdrowych dzieciaczków

Cytat:

Dominika6 muszę, muszę ćwiczyć okazało się, że nawet oddycham źle, więc czegoś mnie zdążą nauczyć do czasu porodu
A powiedz mi, jak Ty często ćwiczysz - jogę czy coś jeszcze? Bo ja mam na razie zajęcia raz w tygodniu (bezpłatne ze sr) i wydaje mi się, że to jest za mało....

Roosko witamy, witamy!! Nie przejmuj się, ja też jestem w tyle z wyprawką Ale całe szczęście, że mamy wśród nas mamusie, które są bardziej zorganizowane od nas - można się dowiedzieć co, gdzie i jak kupić Napisz coś więcej o sobie, kogo się spodziewasz, macie wybrane imię, jak się czujesz itp.

withi_as dzięki za linki do koszul, faktycznie chyba już któraś dziewczyna je tu wrzucała, a mi to gdzieś uciekło. Ile bierzesz w sumie koszul do szpitala?

megilla i jak tam po glukozie? dałaś radę wytrzymać? ja już tak dawno miałam to badanie, że myślałam że już wszystkie jesteśmy po

wontrubka dzięki za wskazówki odnośnie wózka też słyszałam właśnie, że gondola to tylko ponoć przydaje się do 6 miesiąca, potem dziecko chce siedzieć w spacerówce już

Iwa jak się czujecie Ty i Dominik? Wszystko dobrze ze zdrówkiem? Dawaj znać

Natka jak się czujecie, wiesz coś nowego?
Miraya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 12:21   #930
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
Zamierzam rodzic w Zorach jeśli bedzie wszystko ok. Mam lekarza z Zor i tam chodze na szkole rodzenia gdyby cos było nie tak to Jastrzebie bo ma super neonatologie i chodze na NFZ do ordynatora - ale nie polecam :P

Wysoka jestes bardzo ja we wtorek miałam +6 kg u gina ale jestem 15cm niższa :p

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Moja znajoma chciała rodzić w Żorach. Miała skierowanie na cc ze względu na wcześniejszy poród (cc rok i 2 mies wcześniej). Na oddział ją przyjęli, a lekarz stwierdził, że on nie widzi powodów dla których miałaby mieć cc i kazali czekać, aż zacznie rodzić sn...
Zastanawiałaś się może nad Mikołowem? Bo slyszałam same pozytywne opinie o tym szpitalu.
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości