|
|
#901 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Perypetii Październikówek 2016 cz. III
Cytat:
ja biorę bez stelaża. Pytalam się w szkole rodzenia i wśród znajomych. ... większość i tak dość szybko przestawał korzystać ze stojaka i kapala na podłodze w wanienka gdzieś ![]() Swoją drogą czy ktoś może używał lub zna jakies rzetelne opinie o pieluszkach jednorazowych ekologicznych babydream lub naty z rossman? Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wanienkę z Tega. Stelaża jak na razie nie mam do niej i nie wiem czy będę dokupować. Wiele moich znajomych miało i ma Tegę, a kilka z nich sam stelaż użyło zaledwie kilka razy, bo wygodniej im było kąpać np na łożku. |
|
|
|
|
#903 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie w ten deszczowy pochmurny dzionek. rano jak bieglam z mala do samochodu- mala sie tak cieszyla ze pada deszcz.....nie ogarniesz tego dziecka
![]() WKasiarr- kombinezon super- nepewno będzie sie dobrze sprawował- a rozwiazanie ze spiworkiem i kombinezonem w 1- swietna sprawa. Megula- ALe masz juz duza mala kobietke ![]() Roosko- witaj, Morrigan- nie przejmujcie sie, w dzisiejszych czasach, gdzie wszystkiego jest pod dostatkiem- kompletowanei wyprawki mozna tak naprawde zrobić w kilka dni. Ja pieluch zadnych nie kupilam- kupi sie po 1 paczce, a potem do sklepu sie podjedzie jak juz rozmiar sie bedzie znało- no chyba ze ktos mieszka na koncu swiata, to dostep do sklepu jest utrudniony.....tez nie mam jeszcze butelek....pieluch....a ciuchy to mam po starszej.... Paula-pieluchy- podobno roznia sie tym, ze białe berdziej chłoną- ja osobiscie wolalam biale.....jakos mi mniej smierdzialy- bo jak dla mnie zielone to strasznie chemia smierdza....... Dziewczyny- naprawde nie kupujcie duzo rzeczy na przyszlosc- ja przy mojej Z tak zrobilam i kupe kasy wydalam niepotrzebnie....a co do pieluch- zobaczycie, ze kazdy kto przyjdzie w odwiedziny przyniesie po paczce- i to tych najmniejszych!!!! |
|
|
|
#904 |
|
Zadomowienie
|
styska1551 bardzo przykre jest to co piszesz o sprawie z ojcem dziecka, ale trzymam kciuki, żeby wszystko udało się polubownie załatwić
Natka3008 co słychać? jak się trzymasz? ana909 ja też podziwiam związki na odległość, dla mnie nawet sytuacja żeby mój TŻ chodził na zmiany jest nie do wyobrażenia, a o dłuższej rozłące to nawet myśleć nie chcę, ale ludzie się przyzwyczajają i często niestety trzeba kierować się rozsądkiem. Fasolko czas szybko leci, zobaczysz, lada moment będziecie wszyscy razem Ana ale mały słodziaczek ja tak liczyłam we wtorek że zobaczę buźkę, a on nam tylko dziurki w nosie pokazał, wystawił język i tyle było z oglądania :PEwula88 ja też sporo rzeczy pewnie w IKEI kupię, więc piona z tym, że ja jestem w czarnej d**** jeśli chodzi o rzeczy dużych gabarytów, mam tylko wyprawkę dla siebie i dziecka, a wózek, łożeczko, przewijak, wanienka, itp. to jeszcze nie ogarnięte :/ Jak kupisz już wanienkę ze stelażem to rzuć linka ![]() Brzusio masz śliczny, bardzo malusi, ja za 3 dni będę w tym miejscu co Ty Nie przytyłaś za dużo, a do tego wydajesz się być wysoka (mam rację?) więc ten brzuszek też inaczej się układa Najważniejsze, że bobasek rozwija się prawidłowo, a rozmiar brzuszka nie ma znaczenia. pearl126 teraz prawo się zmieniło i możesz nazwać dziecko nawet imieniem jednego z pokemonów :P więc luzik ![]() Miraya fajnie, że ćwiczysz to bardzo pomaga, zwłaszcza ćwiczenia na mięśnie głębokie i rozciąganie Ja joguję się i przynosi mi to bardzo ulgę. Polecam wszystkim, które miały już kontakt z jogą i wiedzą jak oddychać i ustawiać ciało, ćwiczenia z Tammy (tammysyoga.co.uk), mój ulubiony zestaw to ten: https://www.youtube.com/watch?v=kcV1fYwD0U4megilla ja mam cycki gigantyczne i nic mi nie wypada ogólnie koszule spoko trochę żałuję, że jednej sobie S nie kupiłam.Inka_25 olej to. Noś się tak, jak Ci wygodnie! To Ty masz się dobrze czuć, a nie inni Ja noszę jeszcze często sporo luźnych rzeczy i się maskuję, ale powoli dorastam do tego, żeby przejść na obcisłe i trochę pokazać brzuch może jak zacznę 8 miesiąc to stwierdzę, że to normalne, że w ciązy się rośnie :PKruszynkaa86 super mebelki Zazdroszczę urządzania pokoiku nasz mały to będzie cały czas z nami w sypialni, a pokoik dopiero będziemy robili gdy wprowadzimy się do domu - czyli za sto lat jak Tobiasz na studia pójdzie WKasiarr super kombinezon!! Zakochałam się Roosko witamy w naszym gronie Opowiedz coś więcej o sobie i maleństwie ![]() gosia3103 u nas są sale do rodzenia gdzie nie ma się krzyczącej sąsiadki poporodowe w standardzie po 2 osoby, ale można za 370zł wykupić pobyt z wyżywieniem dla męża i jest się w jednej sali z łazienką, a dzidzia jest z rodzicami cały czas. Mam nadzieję, że sala ta będzie wolna jak będę rodzić bo bardzo chcemy z niej skorzystać ![]() My dziś dzień budowlany Mężuś wziął sobie wolne więc jedziemy pozałatwiać kilka spraw, chcemy zamówić bramę garażową, mamy spotkania z kolejnymi fachowcami na budowie, no i trochę więcej czasu dla siebie Udanego dnia dziewczyny! U mnie zapowiada się mega gorąco :/
|
|
|
|
#905 |
|
Rozeznanie
|
Roosko witaj
I napisz coś więcej o sobie. Ja jeszcze nic nie mam kupionego - mam 3 szt. ciuszków i poduszkę do spania/karmienia. Ja planuję wszystko we wrześniu kupić. Teraz doczytuję co tu dziewczyny kupują, na początku września idę na szkołę rodzenia, a potem szast prast wszystko szybko kupię na allegro lub w Auchan Z tym że ubranka mam w większości dostać.Przeziębienie mi na szczęście już przechodzi
|
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z przychodni. Wypiłam glukozę w dwie minuty i teraz siedzę i Was czytam. Na początku było mi troche niedobrze, a teraz blogo jak po obiadku; ) byłam 8.9soba która przyszła dziś na krzywa cukrowa
![]() Poza tym zaczynam dziś 3.trymestr. Megula, gratuluję wizyty! Nareszcie dobre wieści ![]() WKasiarr, uśmiałam się czytając o biednym patyczku kombinezon super. Ewula, proszę sobie nie wkręcac brzuszek super. Ciesz się, że nie musisz nosić wielkiego wiadra w te upaly ![]() Dominika, powodzenia z budowlancami! Roosko, witaj! Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#907 |
|
Rozeznanie
|
Iwa-co tam u Was??? Wyszłaś ze szpitala?? Jak sie miewa nasze pierwsze malenstwo???? Odezwij sie!!!
Natka-co tam tez u Was słychać??? Wiadomo jak długo beda was trzymać?? |
|
|
|
#908 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tyle, że chyba mało się sprzedawały, bo szybko zniknęły z mojego rossmanna. Zwykle eko są grubsze z tego co zauważyłam- chyba dlatego żeby nie pchać do nich tej chemicznej warstwy chłonnej w granulkach.
|
|
#909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#910 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Mam pytanie, czy któraś wogole rozważa kupno i stosowanie pieluch wielorazowych?
Ja na pocz bede stosować pampersy, ale juz od 1 mc wolałabym wielorazowe. Lepiej dla dziecka i dla środowiska. Macie jakieś doświadczenia? Szukałam na stronie bobolider.pl i chyba zamowie. |
|
|
|
#911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dlatego tylko na początek chce kupić troszkę jednorazowek żeby z maluchem się oswoić a potem mam ok 30 kieszonek i otulaczy od przyjaciółki po jej chlopakach ![]() Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.srokao.pl/2015/06/analiza...awilzane.html# W ogóle cały blog jest rewelacyjny, laska sprawdza składy różnych produktów. A z tymi chusteczkami, to niestety trafiłam na tego bloga za późno i już zakupiłam jedne toksyczne bambino- ale to najwyżej zużyję do sprzątania Natomiast chyba te rossmanowe są OK, ale nie wszystkie - poczytajcie sobie
|
|
#913 |
|
Zadomowienie
|
Megilla powodzonka!
![]() Ja też planuję zakup wanienki firmy Tega
|
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#915 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ewula nie przejmuj się małym brzuchem dzidzia na pewno ładnie rośnie. Ja w pierwszej ciąży pojechałam na porodówkę i założyłam koszule (rozmiar S!) to w ogóle nie było widać brzucha a maly ważył 3660 Teraz mi się tak nie poszczęściło
|
|
|
|
|
#916 |
|
Erudycja
|
Mi mówią że mam dość mały brzuch (chociaż to prawda że po 30tc zaczyna wywalac) ale wczoraj na sr była ze mną dziewczyna w tym samym tyg z jeszcze mniejszym!
Ja jutro zaczynam 32tc, wg bbf już jestem w 8mcu od tygodnia ale to by znaczyło że 8 i 9mc trwają po 5 tyg. No niech im będzie. W sumie om miałam 24 grudnia więc by się zgadzało, bo jutro już 30ty
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Megula, WKasiarr, dziękuję
wyniki będę miała po południu zaraz wchodz na drugie pobranie. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#919 |
|
Erudycja
|
No tak wychodzi, u mnie to jakiś tydzień po skończonym 9mcu
ale jeśli ktoś miał bardzo późno owulacje to i ciąża może trwać 11 mcy
|
#920 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I ja już oszalałam z tymi tygodniami, bo ja wyliczyłam, ze mam jakąś 31
|
|||
|
|
|
#921 |
|
Erudycja
|
Najbardziej prawdopodobny termin porodu to ten z usg przed 10tyg, ja byłam w 7tc na serduszku i tam wyszło 2 październik. Może dlatego że owu miałam późnym wieczorem i samo zapłodnienie było po północy?
kto wie, ale ja nie chce urodzić w niedziele! Mam nadzieję że córcia będzie grzeczna i posłucha mamy
|
#922 |
|
Rozeznanie
|
Paula zobacz sobie na stronie mothercare tam jest teraz mnóstwo promocji. Z tego co pamiętam właśnie miedzy innymi na wanienki
|
|
|
|
#923 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zamierzam właśnie kupić wannę tega+ stelaż, na allegro widziałam takie. Chce kupić 100cm bez wkładów żadnych. Link poniżej. Kolor biały. http://allegro.pl/zestaw-wanienka-10...111174152.html Cytat:
![]() Dominika gdzie będziesz rodzić? Powodzenia z budową, chętnie czytam Twoje perypetię, bo mnie też to czeka. Cytat:
dlaczego nie chcesz rodzić w niedzielę, o co chodzi? To jakiś przesąd ? Już to wielokrotnie słyszałam
|
|
#924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zamierzam rodzic w Zorach jeśli bedzie wszystko ok. Mam lekarza z Zor i tam chodze na szkole rodzenia gdyby cos było nie tak to Jastrzebie bo ma super neonatologie i chodze na NFZ do ordynatora - ale nie polecam :P Wysoka jestes bardzo ja we wtorek miałam +6 kg u gina ale jestem 15cm niższa :pWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#925 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znam płeć - dziewczynka Termin na 8.10. Przedwczoraj na usg mała ważyła niespełna 1500 i mam baaardzo mały brzuch, do szóstego miesiąca w ogóle nie było widać ciąży. Teraz przy luźniejszych ubraniach nadal tak jest A, i będę dość młodą mamuśką - 23 l., czyli tak jak zawsze chciałam. Pytanie pewnie już padło, ale zadam raz jeszcze. Byłyście w szkole rodzenia? Nie mam nikogo obok siebie kto pokazałby mi jak karmić, przewijać, oddychać przy porodzie itp, więc myślę, że byłoby to świetne rozwiązanie. Powiedzcie jeszcze, meblujecie już pokoik dziecka? Wiadomo, że na początku łóżeczko będzie z nami w sypialni i w naszej komodzie będą najpotrzebniejsze rzeczy (obok łóżeczka), a do jej pokoju chcę kupić dodatkowy mebel i tam trzymać pozostałe rzeczy. Wy jak robicie? |
|
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Roosko Mamy ten sam termin.
Wizytę mam 2.08 pomiarowe III trymestru, ciekawa jestem ile mój bąbel waży! ![]() Jeśli chodzi o pokoik to aranżuje jedynie kącik dziecięcy z łóżeczkiem szczebelkowym, dzieciową fototapetą etc... Wszystkie rzeczy mam pochowane w szafkach i komodzie, które miałam w tym pokoju, więc nie kupujemy żadnych nowych mebelek. Mały na początku i tak będzie z nami w sypialni obok i przez to poluję na dostawne łóżeczko Chicco next 2 me w jakiejś rozsądnej cenie. Ostatnio przeszła mi koło nosa okazja i przetrawić pół dnia nie mogłam, że nie zdążyłam kupić.
Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2016-07-29 o 12:15 |
|
|
|
#927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No chyba, że jakieś inne przesądy, ale to nie słyszałam. Dzień dobry. Witam się po okropnej nocy. Miałam straszny sen. Śnił mi się mój poród, to był horror! I o ile jakoś w ogóle o nim nie myślałam i sie nie bałam tak dziś jestem przerażona... |
|
|
|
|
#928 |
|
Zadomowienie
|
Roosko witaj wśród nas! Widzę kolejna mama ze śląska :P
Ja planuję zakupić taką wanienkę: http://allegro.pl/tega-zestaw-wanna-...372291665.html PS. Kupiłam te zestawy z Carter's co Wy!
Edytowane przez Megula91 Czas edycji: 2016-07-29 o 12:17 |
|
|
|
#929 | |
|
Raczkowanie
|
Witam się Dziewczyny w ten deszczowy dzień
Czuję się, jakby ktoś wysłuchał moich próśb i ten deszcz mi zesłał.... Pada od rana Ten deszcz to chyba prezent dla mnie na imieniny A właśnie, ponieważ widzę, że sporo moich imienniczek Mart mamy w naszym gronie (nie wiem czy wszystkie dziś świętują Cytat:
okazało się, że nawet oddycham źle, więc czegoś mnie zdążą nauczyć do czasu porodu A powiedz mi, jak Ty często ćwiczysz - jogę czy coś jeszcze? Bo ja mam na razie zajęcia raz w tygodniu (bezpłatne ze sr) i wydaje mi się, że to jest za mało.... Roosko witamy, witamy!! Nie przejmuj się, ja też jestem w tyle z wyprawką Ale całe szczęście, że mamy wśród nas mamusie, które są bardziej zorganizowane od nas - można się dowiedzieć co, gdzie i jak kupić Napisz coś więcej o sobie, kogo się spodziewasz, macie wybrane imię, jak się czujesz itp.withi_as dzięki za linki do koszul, faktycznie chyba już któraś dziewczyna je tu wrzucała, a mi to gdzieś uciekło. Ile bierzesz w sumie koszul do szpitala? megilla i jak tam po glukozie? dałaś radę wytrzymać? ja już tak dawno miałam to badanie, że myślałam że już wszystkie jesteśmy po wontrubka dzięki za wskazówki odnośnie wózka też słyszałam właśnie, że gondola to tylko ponoć przydaje się do 6 miesiąca, potem dziecko chce siedzieć w spacerówce jużIwa jak się czujecie Ty i Dominik? Wszystko dobrze ze zdrówkiem? Dawaj znać Natka jak się czujecie, wiesz coś nowego? |
|
|
|
|
#930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastanawiałaś się może nad Mikołowem? Bo slyszałam same pozytywne opinie o tym szpitalu. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.

Natomiast chyba te rossmanowe są OK, ale nie wszystkie - poczytajcie sobie
26.11.2015
Teraz mi się tak nie poszczęściło
Wydawało mi się, że jest jeszcze tyyyle czasu, a tu hop. Zrobiłam dzisiaj listę rzeczy potrzebnych dla maleństwa i mam zamiar je kompletować od przyszłego tygodnia.