Perypetii Październikówek 2016 cz. III - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-29, 12:25   #931
Dominika6
Zadomowienie

Dot.: Perypetii Październikówek 2016 cz. III

Słońce nie zastanawiam sie nad niczym co trwa mi dłużej niz 20min drogi bo z moim szczęściem auto sie zepsuje i porod moj maz bedzie musiał odebrać :P

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Miraya Pokaż wiadomość
Witam się Dziewczyny w ten deszczowy dzień Czuję się, jakby ktoś wysłuchał moich próśb i ten deszcz mi zesłał.... Pada od rana Nie wiem jak tam u Was, ale ja od poniedziałku to czułam się fatalnie, nawet ciężko mi było oddychać przez te upały, w głowie mi się kręciło, puchłam itp....

Ten deszcz to chyba prezent dla mnie na imieniny A właśnie, ponieważ widzę, że sporo moich imienniczek Mart mamy w naszym gronie (nie wiem czy wszystkie dziś świętują ) to życzę Wam: marrticzka, EveryGirl, marta0o01, morrigan1986 i pannazwanny dużo zdrówka i wytrwałości, szczęśliwych rozwiązań oraz zdrowych dzieciaczków

Dominika6 muszę, muszę ćwiczyć okazało się, że nawet oddycham źle, więc czegoś mnie zdążą nauczyć do czasu porodu

A powiedz mi, jak Ty często ćwiczysz - jogę czy coś jeszcze? Bo ja mam na razie zajęcia raz w tygodniu (bezpłatne ze sr) i wydaje mi się, że to jest za mało....

Roosko witamy, witamy!! Nie przejmuj się, ja też jestem w tyle z wyprawką Ale całe szczęście, że mamy wśród nas mamusie, które są bardziej zorganizowane od nas - można się dowiedzieć co, gdzie i jak kupić Napisz coś więcej o sobie, kogo się spodziewasz, macie wybrane imię, jak się czujesz itp.

withi_as dzięki za linki do koszul, faktycznie chyba już któraś dziewczyna je tu wrzucała, a mi to gdzieś uciekło. Ile bierzesz w sumie koszul do szpitala?

megilla i jak tam po glukozie? dałaś radę wytrzymać? ja już tak dawno miałam to badanie, że myślałam że już wszystkie jesteśmy po

wontrubka dzięki za wskazówki odnośnie wózka też słyszałam właśnie, że gondola to tylko ponoć przydaje się do 6 miesiąca, potem dziecko chce siedzieć w spacerówce już

Iwa jak się czujecie Ty i Dominik? Wszystko dobrze ze zdrówkiem? Dawaj znać

Natka jak się czujecie, wiesz coś nowego?

Ćwiczyć sie staram kilka razy w tygodniu teraz na miesiąc mi basen zamknęli ale od poniedziałku wracam do pływania mam nadzieje

Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 12:30   #932
Miraya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rosko Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za miłe przyjęcie!
Znam płeć - dziewczynka Termin na 8.10. Przedwczoraj na usg mała ważyła niespełna 1500 i mam baaardzo mały brzuch, do szóstego miesiąca w ogóle nie było widać ciąży. Teraz przy luźniejszych ubraniach nadal tak jest A, i będę dość młodą mamuśką - 23 l., czyli tak jak zawsze chciałam.
Pytanie pewnie już padło, ale zadam raz jeszcze. Byłyście w szkole rodzenia? Nie mam nikogo obok siebie kto pokazałby mi jak karmić, przewijać, oddychać przy porodzie itp, więc myślę, że byłoby to świetne rozwiązanie.
Rosko ooo, dziewczynka fajnie, a wybrałaś już imię może?
Ja jeszcze nie byłam w szkole rodzenia, ale idziemy jutro i w niedzielę. Myślę, że warto się wybrać, zawsze czegoś się tam dowiesz, zwłaszcza jeśli to Twoje pierwsze dziecko. Nie wiem gdzie dokładnie mieszkasz i jak tam jest z ilością tych szkół u Ciebie, ale warto rozejrzeć się za taką co oferuje coś jeszcze. Np. ja zapisałam się do sr, gdzie mam bezpłatnie: ćwiczenia dla ciężarówek (1 w tygodniu do 31 tc, potem 2 razy w tygodniu), 2 masaże prenatalne oraz różne wykłady/warsztaty na które dodatkowo można się zapisać. Polecam
Miraya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 12:31   #933
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dominika6 Pokaż wiadomość
Słońce nie zastanawiam sie nad niczym co trwa mi dłużej niz 20min drogi bo z moim szczęściem auto sie zepsuje i porod moj maz bedzie musiał odebrać :P

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Ćwiczyć sie staram kilka razy w tygodniu teraz na miesiąc mi basen zamknęli ale od poniedziałku wracam do pływania mam nadzieje

Hehe... Właśnie dlatego ja od początku jestem zdecydowana na Orzepowice bo jakby tak mój koszmar się sprawdził i sama () musiałabym dojechać do szpitala to tylko tam znam drogę

Chodzisz na basen do Żor? Bo wybieram się z synkiem od jakiegoś czasu i za każdym razem coś nie wypala...

A co do małych brzuchów. Mój też nie jest ogromny i też miałam wrażenie, że stoi w miejscu, ale na ostatniej wizycie u lekarza była przede mną dziewczyna, która ma termin za 2tyg i wyglądała jak ja jakieś 3 mies temu więc się pocieszyłam, a że Maluch ładnie rośnie to przestałam się przejmować (aż znowu mi ktoś powie, że mam mały brzuszek i pewnie dziecko też będzie malutkie).
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 12:33   #934
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez ja1003 Pokaż wiadomość
Że niby "niedzielny robotnik"? Jeśli o to chodzi to to tak nie do końca jest... Ja urodziłam się w niedzielę i sprzątanie faktycznie dłuuuuuugo nie było moją mocną stroną, aż nagle dostałam olśnienia i stałam się taką pedantką, że szkoda gadać. Wczoraj pół wieczora spędziłam na płaczu bo pomyłam podłogi, a mąż wpuścił psa, ten narobił śladów, naniósł ziemi/piachu, potem mąż wylał cole i na odwal to sprzątnał więc miałam ciśnienie na wszystkich dookoła , że nie szanują mojej pracy.
No chyba, że jakieś inne przesądy, ale to nie słyszałam.

Dzień dobry. Witam się po okropnej nocy. Miałam straszny sen. Śnił mi się mój poród, to był horror! I o ile jakoś w ogóle o nim nie myślałam i sie nie bałam tak dziś jestem przerażona...
Mój mąż robi dokładnie to samo! Ja odkurzę, pomyje podłogi, umyje wannę i umywalki... a on zaraz wchodzi w butach "bo mu się spieszy" albo po robocie na podwórku zdejmie skarpetki w łazience i natrzepie piachu do i obok wanny. Tylko żeby jeszcze to splukal prysznicem 😭 ja mu tylko ciągle mówię że dopiero myłam a on "zapomniałem/no przepraszam" i dalej to samo. Chyba też zacznę płakać 😂
Mam brata ciotecznego, urodzony w niedziele wielkanocną, o matko jaki to leń! Chyba gorszego nie znam. W domu nie robi NIC, dosłownie nic, chyba nawet nigdy kubka po herbacie po sobie nie umyl, na podwórku NIGDY nawet trawy nie skosil a i tak jest tego bardzo mało. Jeśli chodzi o pracę to samo, szczęście teraz znalazł taką niewymagającą za dużo od niego. Za to bardzo dba o swoją higienę, nie wyjdzie z domu bez prysznica a babcia dostaje nerwicy jak jej wrzuca spodnie/bluzki do prania, które są czyste, ale przecież miał je na sobie całą godzinę...
Stary 2016-07-29, 12:38   #935
KC Karolajna
Zadomowienie

Rosko ja chodzę do szkoły rodzenia od chyba 23tyg. Teraz chodzę 2 x w tyg na gimnastykę - skaczemy na pilkach, oddychamy i dużo się rozmawia. W drugiej połowie sierpnia przez 10 dni mam dzień dzień wykłady o porodzie, o pielęgnacji dziecka i różnych sprawach z tym związanych. Potem we wrześniu jeszcze zajęcia praktyczne m.in. z kapania dziecka, przewijania itd. No i poród rodzinny z partnerem.
Warto chodzić. Oswajac się. Jedna z nas wyniesie z tego więcej, druga mniej ale warto. Na wyklady i później praktykę warto partnera zaprosić.. z opowieść w szkole wynika ze panowie na 1 zajęciach są mocno oniesmieleni i miny mają CO.JA ROBIE TU ?! ale później niejednokrotnie wkrecaja się bardziej niż panie. W sumie gdzie lepiej się coś dowiedzą? A mężczyźni są raczej zadaniowi i konkretni.

Co do pokoju - młody będzie miał swój, ale my całe mieszkanie robimy bo kupiliśmy. Daj bóg we wrześniu się wprowadze. Na razie u teściów 7 miesiąc się mecze.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 12:40   #936
marta0o01
Rozeznanie

Roosko Też mam termin na 8.10. Też będę miała córkę i też mam 23 lata

Miraya Przypomniałaś mi że mam dzisiaj imieniny Dzięki za życzenia i wszystkiego najlepszego dla wszystkich Mart
marta0o01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 12:42   #937
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Mój mąż robi dokładnie to samo! Ja odkurzę, pomyje podłogi, umyje wannę i umywalki... a on zaraz wchodzi w butach "bo mu się spieszy" albo po robocie na podwórku zdejmie skarpetki w łazience i natrzepie piachu do i obok wanny. Tylko żeby jeszcze to splukal prysznicem 😭 ja mu tylko ciągle mówię że dopiero myłam a on "zapomniałem/no przepraszam" i dalej to samo. Chyba też zacznę płakać 😂
Mam brata ciotecznego, urodzony w niedziele wielkanocną, o matko jaki to leń! Chyba gorszego nie znam. W domu nie robi NIC, dosłownie nic, chyba nawet nigdy kubka po herbacie po sobie nie umyl, na podwórku NIGDY nawet trawy nie skosil a i tak jest tego bardzo mało. Jeśli chodzi o pracę to samo, szczęście teraz znalazł taką niewymagającą za dużo od niego. Za to bardzo dba o swoją higienę, nie wyjdzie z domu bez prysznica a babcia dostaje nerwicy jak jej wrzuca spodnie/bluzki do prania, które są czyste, ale przecież miał je na sobie całą godzinę...
Świetnie to rozumiem. Umywalka wymyta, że się śmieci, a ten przyjdzie i mi nachlapie na całą łazienkę o wyglądzie umywalki nie wspomnę A już najbardziej przegina jak przyjdzie z basenu z Małym i wejdzie mi w butach! Nie dość, że wszystko brudne to jeszcze mokre bo przecież on wyschnie i po co mu ręcznik! Powoli się chyba muszę zacząć przyzwyczajać

To ja mam na odwrót. Wolę być ubrana jak ostatni kocmołuch, nieuczesana, malować sie nie maluje więc o tym nie wspomnę, ale muszę mieć porządek. (Tylko tak jak piszę, olśniło mnie jak zaczęłam spotykać się z mężem, wcześniej, aż wstyd się przyznać, też byłam mega leniem).
Stary 2016-07-29, 12:43   #938
Kruszynkaa86
Raczkowanie

Cześć Mamusie u mnie całą noc padał deszcz, nad ranem też i już miałam nadzieję na jakieś ochłodzenie, a tu zonk. Znowu duszno, parno i gorąco

Byłam ponownie w biedronce i znalazłam te pieluchy Dady 1 kupiłam jedną paczkę - tam jest 28 sztuk to na 2 doby powinno starczyć, a wypróbuje w szpitalu, czy Dziewczynkom pasują i jak tak to Mąż pójdzie i kupi zapas promocje na te pieluchy są w biedronce bardzo często więc luzik. Kupiłam też chusteczki nawilżane Dada zwykłe naturalne (były też jakieś sensitive i jeszcze jakieś inne), bo też była promocja, a docelowo chce ich używać

WKasiarr uroczy kombinezon ja mam taki jak na załączonym zdjęciu z H&M. Jest też biała wersja tego mojego ja mam rozmiar 50/56 ale jest dość duży. Myślę, że wystarczy do wiosny. Można go używać jako kombinezon do fotelika albo zamkiem zrobić przerwę na nóżki - tak samo jak u Ciebie tylko u mnie nóżki są zabudowane i nie muszę już zakładać bucików.

sandra1515 karuzela rewelacyjna, śliczna i piękna bardzo mi się podoba

Megula91 gratki wizyty ! duże już Twoje Dziecię który to tc ?

ana909 ja też już się bardzo męczę, a do terminu jeszcze 3 miesiące

Roosko witaj napisz coś o sobie i o Twoim lokatorze.

paula1010 czytam Twojego posta i sobie myślę: jak to nie ma u Niej biedronki ? przecież one są wszędzie dopiero potem skojarzyłam, że Ty z UK

Iwa, Natka jak macie jak to dajcie znać co tam u Was słychać

megilla bądź dzielna i się nie daj glukozie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bb.jpg (19,5 KB, 11 załadowań)

Adaś 15.10.2015 25tc[*]
Zosia i Marysia 25.08.2016 31tc[*]

Nasz Największy Cud Jasiu 13.07.2018

Bo jak się czegoś niewiarygodnie mocno pragnie to walczy się do upadłego

Edytowane przez Kruszynkaa86
Czas edycji: 2016-07-29 o 12:46
Kruszynkaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 12:44   #939
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Megula91 Pokaż wiadomość
Roosko witaj wśród nas! Widzę kolejna mama ze śląska :P

Ja planuję zakupić taką wanienkę: http://allegro.pl/tega-zestaw-wanna-...372291665.html

PS. Kupiłam te zestawy z Carter's co Wy!
ja też kupiłam, granatowe gacie i pomarańczowe body na rozmiar 74 za 27zł napisali z zalando, że jest w drodze Dam znać jak przyjedzie

Cytat:
Napisane przez Roosko Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za miłe przyjęcie!
Znam płeć - dziewczynka Termin na 8.10. Przedwczoraj na usg mała ważyła niespełna 1500 i mam baaardzo mały brzuch, do szóstego miesiąca w ogóle nie było widać ciąży. Teraz przy luźniejszych ubraniach nadal tak jest A, i będę dość młodą mamuśką - 23 l., czyli tak jak zawsze chciałam.
Pytanie pewnie już padło, ale zadam raz jeszcze. Byłyście w szkole rodzenia? Nie mam nikogo obok siebie kto pokazałby mi jak karmić, przewijać, oddychać przy porodzie itp, więc myślę, że byłoby to świetne rozwiązanie.
Powiedzcie jeszcze, meblujecie już pokoik dziecka? Wiadomo, że na początku łóżeczko będzie z nami w sypialni i w naszej komodzie będą najpotrzebniejsze rzeczy (obok łóżeczka), a do jej pokoju chcę kupić dodatkowy mebel i tam trzymać pozostałe rzeczy. Wy jak robicie?
ja urządzam pokoik, mam meble, łóżeczko jeszcze nie skrecone, komoda stoi. Łóżeczko będę mieć w sypialny na początek a potem chce przenieść małą do swojego pokoju. Przewijak od samego początku chcę dać do pokoju młodej.

Cytat:
Moja znajoma chciała rodzić w Żorach. Miała skierowanie na cc ze względu na wcześniejszy poród (cc rok i 2 mies wcześniej). Na oddział ją przyjęli, a lekarz stwierdził, że on nie widzi powodów dla których miałaby mieć cc i kazali czekać, aż zacznie rodzić sn...
Zastanawiałaś się może nad Mikołowem? Bo slyszałam same pozytywne opinie o tym szpitalu.
ja kiedyś myślałam o Mikołowie ale tam szpital tylko z stopniem referencyności 1 i trochę się tego obawiam.

Ja chodzę na SR ale jest beznadziejna, dlatego co tydzień mam spotkania z położną środowiskową

Paula jak nie macie Biedry to spróbuj pampki z Aldi

https://www.aldi.co.uk/p/46043/0

dużo moich znajomych na wsypach je poleca. Sama mam jedną paczkę tylko chyba u nas w PL nie ma tych pampków :P

Edytowane przez Ewula88
Czas edycji: 2016-07-29 o 12:49
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 12:48   #940
ana909
Erudycja

Oj ja do tej pory jestem mega leniem, (urodzona w święto pracy) i mieszkając w domu sprzątałam bo mi kazano. Zmieniło się jak zamieszkalismy razem. Co prawda pedantka nie jestem nadal, ale ogólnie lubię mieć porządek. Tylko najlepiej jakby się sam ciągle utrzymywał w sumie najlepiej sprzątanie szło mi w pracy, tam zawsze musiałam mieć czysto i chodziłam ze szczotką non stop
Stary 2016-07-29, 13:05   #941
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Oj ja do tej pory jestem mega leniem, (urodzona w święto pracy) i mieszkając w domu sprzątałam bo mi kazano. Zmieniło się jak zamieszkalismy razem. Co prawda pedantka nie jestem nadal, ale ogólnie lubię mieć porządek. Tylko najlepiej jakby się sam ciągle utrzymywał w sumie najlepiej sprzątanie szło mi w pracy, tam zawsze musiałam mieć czysto i chodziłam ze szczotką non stop
Ooo jakby się tak sam utrzymywał, a najlepiej robił byłoby suuuper, szczególnie przy moim rozrabiaku...

Co do pampersów ja mam zapas biedronkowych po Michale bo Młody jak je nosi to od razu ma odparzenia, poza tym w każdej paczce jaką dostaje od lekarza są własnie dady
Także do szpitala kupie paczke chyba z pampersa, a w domu zużyje to co mam z biedronki Wczoraj mężowi liczyłam ile nas miesięcznie wyjdzie jakby tak obu chłopcom kupować z pampersa... 500+ na same pieluchy pójdzie

Od 2 dni szukam mleka dla Małego. Wszędzie były promocje na to jego i są puste półki! Jak dziś nigdzie nie kupie to będzie głodował

Mam jeszcze pytanie do Mamuś, które kupowały koszule do porodu/karmienia. Czy któraś z Was kupiła od tego allegrowicza: http://allegro.pl/rozpinana-koszula-...747187191.html ? Bo nie mogę znaleźć, a mam u niego zamówienie to bym za jednym zamachem zamówiła i dla siebie
Stary 2016-07-29, 13:10   #942
Megula91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kruszynkaa86 Pokaż wiadomość

Megula91 gratki wizyty ! duże już Twoje Dziecię który to tc ?
Kruszynko jestem w 31t3dz, czyli w sumie 32

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
ja też kupiłam, granatowe gacie i pomarańczowe body na rozmiar 74 za 27zł napisali z zalando, że jest w drodze Dam znać jak przyjedzie
Ewula...:hahah a: ja dokładnie zamówiłam to samo co Ty! Ten zestaw z pomarańczowym body i takim turkusowym jeszcze na rozm.74

ja1003 ja kupowałam u niego

26.11.2015

04.08.2017

Edytowane przez Megula91
Czas edycji: 2016-07-29 o 13:12
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 13:14   #943
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Megula91 Pokaż wiadomość
Kruszynko jestem w 31t3dz, czyli w sumie 32

Ewula...:hahah a: ja dokładnie zamówiłam to samo co Ty! Ten zestaw z pomarańczowym body i takim turkusowym jeszcze na rozm.74

ja1003 ja kupowałam u niego
I jesteś zadowolona z jakości i wykonania? Bo muszę przynajmniej jedną dokupić i się waham
Stary 2016-07-29, 13:18   #944
Megula91
Zadomowienie

Tak jestem bardzo zadowolona!! zamawiaj i się nie zastanawiaj nawet! Ja nie wiem czy nie kupię jeszcze jednej

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 13:23   #945
Kruszynkaa86
Raczkowanie

ja1003 osobiście jeszcze nie zamawiałam koszul, ale Dziewczyny kupowały u tego allegrowicza.

Wczoraj chciałam wziąć prysznic (mam wannę i zamontowana zasłonę prysznicową), weszłam do wanny i się poślizgnęłam na szczęście w nic nie uderzyłam tylko tak mi się jakoś udało, że po prostu mocno tyłkiem usiadłam na boku wanny. Ale stres... Masakra od razu zaczęłam analizę, że w nic nie uderzyłam więc Dziewczynki miały ewentualnie mocniejsze bujnięcie a potem zaczęłam sobie wkręcać, że od tego siadu na wannę może łożysko się odklei albo coś w tym stylu. Człowiek to ma wyobraźnię ale dziś już jestem spokojniejsza i myślę, że nic się nie stało

Adaś 15.10.2015 25tc[*]
Zosia i Marysia 25.08.2016 31tc[*]

Nasz Największy Cud Jasiu 13.07.2018

Bo jak się czegoś niewiarygodnie mocno pragnie to walczy się do upadłego
Kruszynkaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 13:34   #946
bzyczek
Rozeznanie

Cytat:
Ooo jakby się tak sam utrzymywał, a najlepiej robił byłoby suuuper, szczególnie przy moim rozrabiaku...

Co do pampersów ja mam zapas biedronkowych po Michale bo Młody jak je nosi to od razu ma odparzenia, poza tym w każdej paczce jaką dostaje od lekarza są własnie dady
Także do szpitala kupie paczke chyba z pampersa, a w domu zużyje to co mam z biedronki Wczoraj mężowi liczyłam ile nas miesięcznie wyjdzie jakby tak obu chłopcom kupować z pampersa... 500+ na same pieluchy pójdzie

Od 2 dni szukam mleka dla Małego. Wszędzie były promocje na to jego i są puste półki! Jak dziś nigdzie nie kupie to będzie głodował

Mam jeszcze pytanie do Mamuś, które kupowały koszule do porodu/karmienia. Czy któraś z Was kupiła od tego allegrowicza: http://allegro.pl/rozpinana-koszula-...747187191.html ? Bo nie mogę znaleźć, a mam u niego zamówienie to bym za jednym zamachem zamówiła i dla siebie
Ja od niego kupowałam, te koszule są super, material jest grubszy troche i sie super trzyma, juz mam ją 1.5 roku i jest ok. Tylko ja brałam krótki rękaw.
bzyczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 13:41   #947
morrigan1986
Wtajemniczenie

Dziękuję za życzenia Również życzę wszystkim Martom duuużo zdrówka i szczęśliwego rozwiązania.

Byłam dziś na mieście i postanowiłam wstąpić do galerii. I wiecie co? Chrzanię to, robię zakupy on-line. W sklepach stacjonarnych bidonędza jeśli chodzi o wybór. Tylko się nałaziłam, ręce i nogi spuchły, stopy bolą. Przeglądałam linki z pierwszej strony wątku, ale chętnie przygarnę więcej

Ja też chodzę do szkoły rodzenia. Na razie to ćwiczenia 2 razy w tygodniu, ale od połowy sierpnia zaczynam wykłady, mamy też sporo zajęć dodatkowych do wyboru: kąpiel, przewijanie, chustonoszenie itp. Bardzo fajne panie tam pracują, na zajęciach można sobie pogadać z położną, podpytać o coś. I już zauważyłam, że te zajęcia mi pomagają. Kręgosłup mniej boli. I kichanie z pełnym pęcherzem już nie jest niebezpieczne, dzięki regularnym ćwiczeniom mięśni krocza

Edytowane przez morrigan1986
Czas edycji: 2016-07-29 o 13:45
morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 14:07   #948
Dominika6
Zadomowienie

Cytat:
Hehe... Właśnie dlatego ja od początku jestem zdecydowana na Orzepowice bo jakby tak mój koszmar się sprawdził i sama () musiałabym dojechać do szpitala to tylko tam znam drogę

Chodzisz na basen do Żor? Bo wybieram się z synkiem od jakiegoś czasu i za każdym razem coś nie wypala...

A co do małych brzuchów. Mój też nie jest ogromny i też miałam wrażenie, że stoi w miejscu, ale na ostatniej wizycie u lekarza była przede mną dziewczyna, która ma termin za 2tyg i wyglądała jak ja jakieś 3 mies temu więc się pocieszyłam, a że Maluch ładnie rośnie to przestałam się przejmować (aż znowu mi ktoś powie, że mam mały brzuszek i pewnie dziecko też będzie malutkie).

Chodze na basen do Jastrzębia na Lagunę bo tam mieszkam teraz maja przerwę techniczna ale niby od poniedziałku ruszają - oby

Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 14:39   #949
megilla
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Mart

Glukoza mnie nie zmogła. Ciekawa jestem jakie będą wyniki. Ale poprzednio miałam dość niski cukier na czczo, więc myślę, że powinno być ok.
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 14:40   #950
pannazwanny
Rozeznanie

Dziękuję za życzenia, nie miałam pojęcia że dziś mam imieniny bo zawsze obchodziłam 22 lutego
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 15:31   #951
Inka_25
Rozeznanie

Dołączam sie do życzeń dla Mart😀 Pannazwanny-możesz swojemu tz zrobic awanturę o to, ze o imieninach nie pamiętał-hehehehe😀
Inka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 15:43   #952
Natka3008
Rozeznanie

Hej dziewczyny dzięki ze o mnie pamiętacie

Ja dalej w szpitalu Przez weekend na pewno zostanę Mam nadzieję że w poniedziałek będę mnie badać i sprawdzać czy coś się dzieje Pewnie jak rozwarcie nie pójdzie dalej i Z szyjka będzie wszystko ok to mnie wypuszcza Tylko ze ja mam schizy ze ona mi się skraca

Tak poza tym mam jAK najwięcej leżeć wstaje tylko do toalety i po jedzenie Liczę ruchy robią mi ktg i obserwują

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 15:49   #953
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny dzięki ze o mnie pamiętacie

Ja dalej w szpitalu Przez weekend na pewno zostanę Mam nadzieję że w poniedziałek będę mnie badać i sprawdzać czy coś się dzieje Pewnie jak rozwarcie nie pójdzie dalej i Z szyjka będzie wszystko ok to mnie wypuszcza Tylko ze ja mam schizy ze ona mi się skraca

Tak poza tym mam jAK najwięcej leżeć wstaje tylko do toalety i po jedzenie Liczę ruchy robią mi ktg i obserwują
A boli Cię brzuch? Mi jak się skracała to miałam spore skurcze i czułam ruchy Zosi dziwnie nisko. Wystarczyło trochę luteiny, dużo odpoczynku i wszystko wróciło do normy.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 17:57   #954
withi_as
Zakorzenienie

Hej. Byłam dzisiaj na badaniach i niestety lecą mi te wyniki, hemoglobina już poniżej 11g/dl, krwinki czerwone 3,05 :/ Zobaczymy co mi lekarz powie, ale żelazo raczej będzie mi towarzyszyło do końca.

Obiecałam Wam wrzucić zdjęcie tych koszul nocnych które zamówiłam. Dodam że mam 160cm wzrostu, a koszule w rozmiarze S - czyli długość mają bardzo fajną, a byłam pewna że będę musiała skracać

IMG_3664.JPG

IMG_3665.JPG
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 18:18   #955
Roosko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miraya Pokaż wiadomość
Roosko witamy, witamy!! Nie przejmuj się, ja też jestem w tyle z wyprawką Ale całe szczęście, że mamy wśród nas mamusie, które są bardziej zorganizowane od nas - można się dowiedzieć co, gdzie i jak kupić Napisz coś więcej o sobie, kogo się spodziewasz, macie wybrane imię, jak się czujesz itp.
Cytat:
Napisane przez Kruszynkaa86 Pokaż wiadomość

Roosko witaj napisz coś o sobie i o Twoim lokatorze.
Już powoli ruszyłam dzisiaj, po radach szwagierki zaczęłam od koszuli do karmienia do szpitala i biustonoszy, także jest progres To moja pierwsza ciąża i choć na początku pragnęłam chłopca to jestem zakochana w mojej małej córuni, a wybieranie/przeglądanie dla niej rzeczy jest ogromną przyjemnością. Imię mamy wstępnie wybrane, ale jeszcze nie na 100% i postanowiliśmy z mężem powiedzieć dopiero, gdy się urodzi. Tzn. ja mogłabym już powiedzieć, ale on się uparł Do połowy 7. miesiąca czułam się wyśmienicie, absolutne zero dolegliwości. Od 2 tyg. jest masakra. Mdłości, ogromny ból - rwa kulszowa, nie jestem w stanie już iść normalnie - kuleję i miałam kilka napadów rwącego bólu w prawym boku, bardziej jakby na plecach niż po stronie brzucha.

Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość
Rosko ja chodzę do szkoły rodzenia od chyba 23tyg. Teraz chodzę 2 x w tyg na gimnastykę - skaczemy na pilkach, oddychamy i dużo się rozmawia. W drugiej połowie sierpnia przez 10 dni mam dzień dzień wykłady o porodzie, o pielęgnacji dziecka i różnych sprawach z tym związanych. Potem we wrześniu jeszcze zajęcia praktyczne m.in. z kapania dziecka, przewijania itd. No i poród rodzinny z partnerem.
Warto chodzić. Oswajac się. Jedna z nas wyniesie z tego więcej, druga mniej ale warto. Na wyklady i później praktykę warto partnera zaprosić.. z opowieść w szkole wynika ze panowie na 1 zajęciach są mocno oniesmieleni i miny mają CO.JA ROBIE TU ?! ale później niejednokrotnie wkrecaja się bardziej niż panie. W sumie gdzie lepiej się coś dowiedzą? A mężczyźni są raczej zadaniowi i konkretni.

Co do pokoju - młody będzie miał swój, ale my całe mieszkanie robimy bo kupiliśmy. Daj bóg we wrześniu się wprowadze. Na razie u teściów 7 miesiąc się mecze.

Wobec tego muszę się wybrać, choćby na weekendowy kurs.

Cytat:
Napisane przez marta0o01 Pokaż wiadomość
Roosko Też mam termin na 8.10. Też będę miała córkę i też mam 23 lata
To pięknie A jak się czujesz? Jak malutka?

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Hej. Byłam dzisiaj na badaniach i niestety lecą mi te wyniki, hemoglobina już poniżej 11g/dl, krwinki czerwone 3,05 :/ Zobaczymy co mi lekarz powie, ale żelazo raczej będzie mi towarzyszyło do końca.

Obiecałam Wam wrzucić zdjęcie tych koszul nocnych które zamówiłam. Dodam że mam 160cm wzrostu, a koszule w rozmiarze S - czyli długość mają bardzo fajną, a byłam pewna że będę musiała skracać

Załącznik 6561976

Załącznik 6561981
Przepięknie leżą te koszule. Chyba domówię sobie jedną
Roosko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 18:27   #956
KC Karolajna
Zadomowienie

Rosko tez miałam problem z bólem w boku biodra.. gimnastyka pomaga. Pierwsze kilka dni gorzej ale potem jest lepiej. Może sprobuj

KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 18:28   #957
sandra1515
Rozeznanie

Cytat:

Załącznik 6561976

Załącznik 6561981

Fajna myślicie, że lepszy krótki czy długi rękaw na październik ?
sandra1515 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 18:36   #958
Isa1987
Raczkowanie

Cytat:

Załącznik 6561976

Załącznik 6561981
Też zamierzam kupić te koszule są śliczne a teraz wiem chociaż że przy moim 157 będą idealne

Koszule kupuje z krótkim, nawet zastanawiałam się nad samymi ramiączkami. W szpitalu grzeją a w mieszkaniu i tak będzie ciepło.

Czy moglibyście pochwalić się łóżeczkami? Jakiej firmy wybraliście i jeśli macie już je w domu to jak wrażenia?

15.10.2016r. Dziekuje za to że jesteś
Isa1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 18:38   #959
WKasiarr
Zakorzenienie

Withi Swietnie leżą te koszulki!!

Cytat:
Napisane przez sandra1515 Pokaż wiadomość
Fajna myślicie, że lepszy krótki czy długi rękaw na październik ?

To zależy raczej... Ja mam z krótkimi. Dodam, że jestem zmarzluchem totalnym, śpię w skarpetkach przez cały rok podczas gdy niektórzy zaczynają sezon na skarpetki np w listopadzie. Potrafi mi być zimno jak jest 30 stopni na plusie itp itd... Dla mnie alternatywą jest np grubszy szlafrok przy krótkim rękawku
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 18:49   #960
sandra1515
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Isa1987 Pokaż wiadomość
Też zamierzam kupić te koszule są śliczne a teraz wiem chociaż że przy moim 157 będą idealne

Koszule kupuje z krótkim, nawet zastanawiałam się nad samymi ramiączkami. W szpitalu grzeją a w mieszkaniu i tak będzie ciepło.

Czy moglibyście pochwalić się łóżeczkami? Jakiej firmy wybraliście i jeśli macie już je w domu to jak wrażenia?
Mój TŻ robi sam łóżeczko więc sama chciałabym wiedzieć jak wygląda ale to ma być niespodzianka póki co mogę się patrzeć na materac, dwie pościele i prześcieradło z karuzelą

Sama nie wiem jak z tą koszulą ja mam w domu zimno ale to zapewne do szpitala tylko bo nienawidzę koszul jak myślicie takich do karmienia ile kupić ? jedną, dwie? ja ogólnie nie zamierzam karmić piersią ale podejrzewam, że w szpitalu będę zmuszona
Bardzo proszę nie o ocenianie tylko jeśli ktoś może udzielić mi odpowiedzi jak wygląda ile trwa okres kiedy rezygnuje się z karmienia piersią ? wtedy trzeba ściągać laktatorem ten pokarm? w jakich ilościach? czy to jakoś samo zanika ? wybaczcie ale jestem zielona w temacie
sandra1515 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości